- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
mayday00 #29950 üzenetére
Add hozzá, mint hálózati meghajtó, ip cím alapján. TC-ben: hálózat/hálózati kapcsolat.
Néha előfordul munkacsoportos hálózatokban (sőt active directoryban is), hogy nem látszik minden host, ha tallózod a hálózati helyeket (master browser hiba vagy vmi ilyesmi).
Jó megoldás erre, ha a C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlban felsorolod a fix ip címmel rendelkező eszközöket. -
blakey
titán
válasz
mayday00 #27816 üzenetére
Próbáltam, eleinte a szürkés "launcher" volt rajta aztán 2 hétre rá jött egy frissítés amivel megkapta az Android TV Launchert. Android alatt nagyon gyors, minden egyszerű, gyárilag rootolt, de nem médialejátszásra van felkészítve ahogy a Minix rendszere, szóval nincs kadenciahelyes lejátszás, cserébe van Dolby Vision.
LE alatt az S912 egyre jobb és elvileg egyik fejlesztő már kapott egy Neo U9-H-t így remélhetőleg az S912 is nagyon jó lesz. Neo U9-H-t előfutáraként vettem ezt a Pro L-t, ha minden a helyére kerül akkor lehet, hogy lesz egy U9-H-m de az is lehet, hogy minden marad a régi. -
chosa91
aktív tag
válasz
mayday00 #26019 üzenetére
Már berendeltem Ali-ról. Szétnéztem több helyen is: gearbest, banggood, tomtop, geekbuying.
Minix A2 lite-tal együtt 112$ volt.Itt haprón is néztem, de nem volt BP-i Neo u1 (ilyesfajta tételeknél pedig inkább a személyes teszt/átvétel híve vagyok), így végül maradt az Ali.
-
junkpod
veterán
válasz
mayday00 #25921 üzenetére
Mert még nincs végleges Kodi 18, addig nem lesz LibreElec 9.0 sem. De javaslom a LibreElec fórumot, azon belül az amlogic s905 topikot.
https://forum.libreelec.tv/thread/5274-index-libreelec-community-builds-for-amlogic/Amúgy a Kodi site-on azt írták, hogy a 17.6 lesz az utolsó 17-es.
Ha ez is átjön LibreElec-re akkor utána úgy is a Leia-ra fognak koncentrálni. -
blakey
titán
válasz
mayday00 #25498 üzenetére
Számold meg a két kezeden (egy is elég), hogy hány ilyen box képes kadenciahelyes lejátszásra Android alatt dobozból való kivétel után. Tudod nagyon jól, hogy mindenféle mókolás nékül mely boxokon megy a kadenciahelyes lejátszás, ebből 1 ilyen van nálad, tehát ne számíts arra, hogy alapból megy minden a linkelt boxon mindenféle mókolás nélkül. LibrELEC és kész.
-
Imi1981
veterán
válasz
mayday00 #23662 üzenetére
Nem a seedszervert! A tv boxot törték fel és a rá csatlakozott vinyoról törölték az adatatot és hagyták azt a szép kis üzenetet.
A seedszerverre csatlakozik szinte állandóan a tv box és azt kérdeztem, hogy az nem e könnyíti meg az ilyen Hacker (vagy mi) dolgát? De szerintem nem volt az gond.(#23663) korcsi igen routerren keresztül kábellel.
-
Erdmis
tag
válasz
mayday00 #23539 üzenetére
Szia,
Beállítások-energiakezelés-alapértelmezett leállítási mód... itt válaszd ki az alvó módot a leállítás helyett. Így a power gombra alvóba fog menni.
Bár egyetértek a többiekkel, szerintem is felesleges. Viszont így be tudod állítani. Nem kell bűvészkedni a keymap editorral. -
Imi1981
veterán
válasz
mayday00 #22325 üzenetére
Na majd valamikor felrakom a régebbi LE-t de most nincs kedvem. Pár napja raktam fel ezt a 8.0.1 LE-t. Addig használom a telefonos megosztós módszert.
Amúgy 1gb ram-os a Beelink mini mx - em nem lehet, hogy az is baj? Mert ilyenkor(mikor megakad a film) szinte lefagy és 20-30 másodperc múlva tér magához. Utána megint gyors. -
Imi1981
veterán
válasz
mayday00 #22306 üzenetére
Hát sajnos így is megakadt. Egy jó fél óráig ment és akkor megakadt. Hiába indítottam újra akkor már pár percenként megakadt de úgy, hogy megállt. De telóról megnyitom a seedszervert a Es file explorer-el ftp-vel, és ott rányomok a filmre és megosztom az allcast android alkalmazással kodira, úgy simán végigmegy a film akadás, megállás nélkül. Nem értem így miért jó. Na mindegy ha így jó akkor így használom . Azért köszönöm a részletes leírást és a segítséget!
-
Csicsóka
őstag
-
Imi1981
veterán
válasz
mayday00 #22193 üzenetére
720p és 1080p mkv de max 15 gb-os verziókat(inkább alatta) . Sorozatokból van sd is de kevés. Most még új a szerver ezért alig van rajta cucc csak sorozat hd de az nem szaggat. Azért minden olyan beállítást leírhatsz ami hasznos mert lehet nagyobb fájloknál szaggatna (letöltök valami 15 gb-os filmet).
-
Imi1981
veterán
válasz
mayday00 #22189 üzenetére
Ezt a beállítást megcsináltam de nem tud csatlakozni. Természetesen mindent jól írtam be, android alatt működik is és már néztem is rajta filmet de LE alatt valamiért nem akar. 50 megabites a netem amúgy. Mit csesztem el LE alatt? Már többször újra beállítottam biztos ami biztos de nem jó.
-
azbest
félisten
válasz
mayday00 #20419 üzenetére
Nem muszáj frissíteni... akinek az aktuális / valamelyik korábbi bejött, az nyugodtan használhatja azt, míg világ a világ. Legfeljebb egy két addon nem frissül, ha már évek óta nem frissítette.
Ugyanez igaz az androidos rendszerre is, van akinek bejön és azon használja amit szeret.Az, hogy a topicban főleg a kísérletező kedvűek aktívak, még nem jelenti azt, hogy rossz lenne a rendszer
-
junkpod
veterán
válasz
Érdemesebb lenne verzió helyett frissítésre gondolni, kb mint a Windows és pont emiatt mindegyik pontosan ugyanarra valo: médialejátszó, nem kell rajta gondolkodni. Torolgetni és újra rakni sem kell, egyszerűbb mint egy Windows frissítés.
Nyugodtan mond, hogy nem szereted, de azt kár lenne szánkba adnod, hogy nekünk is rossz -
slecht
aktív tag
válasz
Mivel nagyon kiverted nálam a biztosítékot, ezért utoljára írok neked valamit. Csak, hogy tudd, éppen hol tart az általad istenített szoftver. Nem baj, hogy szerinted ez a jó vonal. De azért gondold át, hogy mit is írtál. Igaz "csak" Wikipedia-tól van, de tessék, az """Android-od"""" története:
Alpha (1.0)
Beta (1.1) ez itt ~2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cupcake (1.5)
Donut (1.6)
Eclair (2.0–2.1)
Froyo (2.2–2.2.3)
Gingerbread (2.3–2.3.7)
Honeycomb (3.0–3.2.6)
Ice Cream Sandwich (4.0–4.0.4)
Jelly Bean (4.1–4.3.1)
KitKat (4.4–4.4.4)
Lollipop (5.0-5.1.1)
Marshmallow (6.0-6.0.1)
Nougat (7.0-7.1.2)
Oreo (8.X.X)És akkor részemről végeztem a témával.
-
slecht
aktív tag
válasz
Tudod mit...? Mégis!!!
Az Android is azonnal "ilyen jó" lett. Nem kellett hozzá az ABC "A" betűjétől eljutni egészen az "M" vagy "N"-ig, esetleg az "O"-ig, meg még mellette ..1, ..2 ..2.1 stb. Gondolom Te most is az Android 1.0-t használod, esetleg a Froyo-t. Személy szerint köszönöm az okos hozzászólást.
Az ilyen emberek miatt állna meg a szoftverek fejlesztése. Gratulálok. Többet nem is reagálok ilyenekre, jobb lesz mindannyiunknak.
-
blakey
titán
válasz
Senki nem töröl semmit, én tudom követni a verziókat illetve csak Nougat kernel érdekel, hetente egy sima restart nem tart semeddig és fent van az új rendszer, ez minden csak nem macera, ha arról van szó, hogy melyik milyen akkor jelen állás szerint mindegyik Androidos Kodinál és forkjainál sokkal jobb az LE alatt futó Kodi. Kb. 3 hete van full Nougat kerneles verzió és képminőségben nagyon sokat ad hozzá a Nougat, úgy tűnik, hogy sikerült a finomhangolás és szépen működnek a HDR 4K videók is.
Nem kell frissíteni, már a mostani verzió is fényévekkel előrébb tart és jobb, mint Androdos Kodik. -
-
junkpod
veterán
-
interstate76
addikt
válasz
mayday00 #19184 üzenetére
Semmi baj nincs a Beelink Mini MXIII-assal, nem kellene ilyen nagyívű kijelentéseket tenni.
Egy 11 és egy 7 hónapos példányt nyúzunk itthon. A 11 hónapos még áramtalanítva is alig volt: napi szinten órákat megy rajta játék/YT/filmnézés, utóbbi hónapokig LibreELEC alatt, most egy ideje - minixes fw segítségével - minix XBMC-t futtatva, android alatt.
Semmi problémám nem volt egyikkel sem. Ill. amíg a nappaliban lévő példány egy Toshiba TV-n lógott, addig a hdmi cec TV-n történő aktiválása esetén nem bootolt be a LibreELEC.
"Ahhoz, hogy tökéletesen működjön a LE, kell egy jobb készülék is."
Mi a jobb? Ami drágább? Mert akkor ez sem igaz. Van egy Beelink Mini MX-em is (ill. most már egy családtagnál van, de gond nélkül megy az is): tavaly augusztusban vettem a GearBest-től, pontokat is felhasználva 15,33 USD (!!!!!) ellenében (pontok nélkül kemény 21,90 USD lett volna). Hibátlanul fut rajta a LibreELEC, amit nem frissítget senki, én pedig már nem is emlékszem, melyik verziót pakoltam fel rá.
Ez egy olyan durva akció volt, hogy - ha jól tudom, akkor - azóta sem lehetett ennyiért S905(X)-es készüléket venni (a Mini MX-hez hasonlóan 1 GB RAM-mal szereltet sem). Viszont emlékeim szerint annakidején kszaq barátunk épp egy ilyen masinán csiszolgatta a buildjeit (ebben nem vagyok biztos).
-
blakey
titán
válasz
mayday00 #19065 üzenetére
Ezek a verziók azért jönnek létre, hogy az LE7 és LE8 hibái ne legyenek jelen, tehát a jó tulajdonságok vannak "összecsomagolva" figyelembe véve a felhasználók reakcióit az új verzókkal kapcsolatban, egyszóval jobb.
Az LE8 linken amit betettem, le van írva a változás és a hibridnél nincs SPDIF hiba. -
Jano_023
őstag
válasz
mayday00 #19005 üzenetére
Szia, ez egy kis pc, és egy freenas program fut rajta. A lényege az hogy itt tárolok ezen mindent. A plex egy alkalmazás ami a letöltött filmeknek add egy keret rendszert. Keress rá ezekre és nézd meg, hogy néznek ki. Freenas-ra más programokat is lehet telepíteni, lehet saját felhő szolgáltatást is kialakítani vele stb.
-
Halkakas
tag
válasz
mayday00 #18873 üzenetére
Szia, szuper!
A Betáplásás menüre gondolsz, ahonnan ki tudod választani, h Kikapcsolás, Újraindítás, stb.?
Ha nincs benne az almenü, hozzáadhatod nagyon egyszerűen csak a Suspend() parancsot kell beírnod egy új almenüponthoz. Viszont a távkapcsoló egyszeri, rövid megnyomása nem teszi alvóba a boxod?
-
Halkakas
tag
válasz
mayday00 #18849 üzenetére
Szia, igen.
Én a 8-as után próbáltam ki az öszvér build-et, azzal a megoldással, amit leírtam. 12j + minixes dtb-vel bebootoltattam, aztán update mappába másoltam a .tar-t, újraindít és minden működik, van hang füles kimeneten (én is használom, észrevenném, ha nem lenne).
Tedd fel nyugodtan, menni fog vele a keverék build, és hang is lesz. -
dugesz77
őstag
válasz
mayday00 #18834 üzenetére
Pont ebbe futottam tegnap és is bele. Meg is kaptam a választ.
Pedig még be is írtam,hogy talán ezt a hibát másnak sikerül majd így elkerülni.Tehát friss U1 tulajdonosnak erre nem árt figyelnie,hogy régebbi (012.j és előtti) LE rendszerre ne a minix-es dtb rakja, mert ezzel nem lesz hangja.
-
blakey
titán
válasz
mayday00 #18834 üzenetére
Azért van, mert nagyon nem figyelsz, ahhoz a verzióhoz nem jó a Minixes dtb, nincs benne audió driver így ha azt teszed be akkor nem lesz hangod, oda egy OTG-s végű a jó viszont update mappába behúzod a "keverék" buildet és a minixes dtb-t és újraindítod a boxot, akkor már minden jó lesz.
-
Halkakas
tag
válasz
mayday00 #18826 üzenetére
Nem kell resetelni semmit, nem száll el semmi az androidból
Sőt, utána is elérhető marad.Rufus-szal, vagy amivel gondolod megírod a microSd-t/pendrive-ot, behelyezed a foglalatba, és utána kb 6 mp-ig lenyomva tartod a boxon a Power gombot, ha látod a LibreELEC feliratot elengeded, ennyi.
Amit írtál, a LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012j.img.gz-t, és a gxbb_p200_2G_minix_neo_u1.dtb-t szedd le, ha szűz telepítés.Bebootolt, akkor csatlakozol hozzá hálózaton, és az Update mappába bemásolod a .tar-t, utána reboot, és települ is.
-
gg72
veterán
válasz
mayday00 #18563 üzenetére
Jó látod, kínlódom, de csak a "b"-től kezdődő LE-vel, a többivel nincs bajom.
Már nekem is megfordult a fejemben, hogy veszek egy Mini Neo U1-et, de mennyivel lennék előrébb annak a beépített lejátszójával a MiniMXIII boxomon jól működő 7-es LE-hez képest? Mert mondom, azzal semmi bajom sincs. Csak mivel mindenki hangoztatja, hogy a legújabb 8-as LE-k lépminősége javult a korábbiakhoz képest, jó lenne az használni... -
nimfas
addikt
válasz
mayday00 #18213 üzenetére
Szia...
Nem kell hozzá semmi program, windows CMD ablak:
"Bring up the command prompt. Easiest way is to go to the Start menu and type in “cmd” in the search box and hit enter.
In the command prompt window, type “diskpart”. That will launch another window with a DISKPART> prompt.
Type “list disk” to find out which disk your USB drive is. It should be pretty obvious from the size of the disk. If it’s not, alternatively, you can search “Computer Management” under the Start menu, and then click on “Disk Management”. You should see something that says “Disk 1 Removeable” or something similar.
Once you know which disk you want, in the Diskpart window, type “select disk 1” (or whatever number your thumb drive happens to be assigned to). Diskpart should tell you that this is now the selected disk,
Type “clean”. This will get rid of all the old information on the disk, as well as any partitions. Diskpart will tell you when this has succeeded.
Type “create partition primary”. This sets up the new partition (one big one instead of a small one) for the drive.
Type “select partition 1” to select the partition you just created.
Type “active” to mark the selected partition as active.
Type “format fs=ntfs quick” to format the drive. This may take a few minutes depending on the size of the drive.
Type “assign”.
Type “exit” to leave the Diskpart program."Nekem bevállt
Forrás: http://nlb-creations.com/2013/01/17/removing-partitions-from-a-usb-thumb-drive
-
interstate76
addikt
válasz
mayday00 #16533 üzenetére
Van egy Minix Neo U1 nevű kis dobozka, ami sokak szerint az egyik legjobb androidos eszköz, pláne akkor, ha valaki out of the box, mindenféle mókolás nélkül szeretné médialejátszásra használni, egyben gördülékeny droidos rendszert is szeretne magának, nem olyat, amiben pl. nem működik a multitask, mint a Mini MXIII (vagy - ahogy Somatomtól olvasom - a KIII-as) gyári fw-ében. Nos, ennek a Minix Neo U1-esnek portolták a fw-ét a Mini MX-re és a Mini MXIII-ra (és - ha minden igaz, akkor - M18/MX64-re is).
Szerk.: jónak írtam!
Most látom, hogy minixed van!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest