-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ztsoft #102182 üzenetére
Melyik extractor ez pontosan? Ha pl. olyan audio jelet kap, amit nem tud feldolgozni, akkor nem biztos, hogy az optikain ki tudja küldeni. Van amelyik még a "sima" DD-t és DTS-t sem tudja. Bár elvileg csak le kell választania, nem pedig dekódolnia, de attól még lehet ez is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #92225 üzenetére
Pont ezért kérdeztem. Mert ugye előbbi egy aarch64-re fordított bináris, a valós ookla speedtest, akár alkalmas is lehet sebesség mérésre (nincs gigabites netem, így nem tudok nyilatkozni róla, hogy valójában képes-e kimérni azt). Viszont utóbbi nem ookla készítésű (csak annyi köze van az ookla-hoz, hogy azokat a szervereket használja) és ugye python alatt futó kiegészítő (az eredeti speedtest-cli-re épülő), ami túlságosan terheli az amúgy sem annyira erős SoC-ot (így gigabites net méréséhez szinte biztos, hogy alkalmatlan)...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ztsoft #92049 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Geekbuyingnak megírtam, hogy a rossz hűtés a probléma, beraktam a képeket, hogy mit kell csinálni. Azt válaszolták, hogy drága a vissza posta költség, ezért inkább visszaadnak 20$-t. Melyek a legjobb hűtők amiket tudok a boxon használni, illetve mi lenne a legjobb thermal pad? Mostanival felment 70°C-ra. Pedig megemeltem, hogy alulról is szellőzőn. Lehet tegnap pont a bútor vezette el a hőt, mert az nagyon meleg volt.Köszi vargalex! Ez a vfd.confom.
-
cof
veterán
válasz
ztsoft #91160 üzenetére
Ott semmit, mivel az IPTV Manager kezeli, azt meg az IPTV Simple Client.
Tehát a folyamat...
Online Stream kiegészítő beállítások - Integráció - IPTV Manager beállítások - IPTV Simple - IPTV Simple beállítások - EPG - Távoli útvonal - XMLTV URL-hez a waterwave guide.xml - OK
Újra...
Online Stream kiegészítő beállítások - Integráció - IPTV Manager beállítások - Csatornák - Csatornák és műsorújság frissítése most
És elvileg működnie kell.
-
jézusom
addikt
válasz
ztsoft #89440 üzenetére
Nem haragszom, véletlenül pont az összefoglaló alapján dolgozom. Tényleg jól össze szedett leirás. Sajnos Így sem triviális minden.
"Mellékesen az /usr/config/rc.keymaps csak olvasható! Kizárólag a /storage alatt tudsz írni"
Ezt nem nagyon értem, nekem ott van egy readme file hogy oda kell rakni a configot.RC keymaps user config dir
put your own keymaps for ir-keytable in this directory -
®abstract®
őstag
-
kenand
veterán
válasz
ztsoft #88870 üzenetére
És ha leírásod alapján a netdata-t is felteszi, láthatja is a magok visszavett sebességét
Egyébként mivel Entware csomag, Hp Thin client + Xpenology+Entware alatt is jól használható Netdata
-
mexel
veterán
válasz
ztsoft #88709 üzenetére
Most visszaraktam a 19.3 matrixot és mintha nem akadna. Szóval nem biztos hogy a gyorsítótárral kell játszani ( mondjuk az be van állítva valaminek), elvileg anélkül is hibátlanul kellene menni. A Nightly-kkal lehet gond, ahogy Blakey is írta.
Az új box pedig jó, más az NG, ha jól tudom más kernel is van mint a régi vasakon. plusz sokkal tutibb android, a 912 még jó, de az új szerintem jobb már. -
blakey
titán
válasz
ztsoft #88709 üzenetére
Pedig egy jó S905X3/S905D3/S922X/A311D-vel jobban járnál, azért többet tudnak, jobbak. Persze ha van egy jó S912-es boxod , jól működik, nincs többre igényed, akkor megfelelő lehet. Amúgy nemrég olvastam a CE fórumán, hogy az S922X-ek nem lesznek támogatottak az 5.X kernel alatt, csak az S905X3/S905D3-asok. Persze a kernel váltás nem most lesz, de ez is egy érdekes adalék.
-
cof
veterán
válasz
ztsoft #88709 üzenetére
Látva a mostani állapotokat, jó döntést hoztam, hogy nem veszek újabb boxot az S912-es helyett.
Nincs gond amúgy az új BOX-okkal sem, inkább ahogy olvasom a kiegészítőkre van a sok panasz. Nálam S905X3 van CE 19.2-vel 0-24-ben megy, ez a letöltős és TVHeadend szerver is. Lejátszás lokálisan is a rákötött HDD-ről pöcc-röff, nincs pause probléma, ha akarom akkor simán újraindítom, vagy leállítom a rendszert. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy semmi kiegészítőt nem használok, még a médiatárról is leszoktam már.
Ez kb. olyan mint amikor telepakolja az ember a Windows-t mindenféle programmal meg csicsás skinekkel, aztán belassul, fagyogat stb... nem csodálkozom, hogy anomáliák lépnek fel.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #88709 üzenetére
Látva a mostani állapotokat, jó döntést hoztam, hogy nem veszek újabb boxot az S912-es helyett. -
Ezek szerint jól döntöttem, hogy nem adtam el a 4.5 éves
MECOOL BB2 Pro boxomat eddig ez volt a legjobban teljesítő boxom. Sorozatoknál úgy is a CE a favorit.
Egyebekre meg ott a ZIDOO-m + a Mastercard. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #88512 üzenetére
Kell CPU idő a fizikai filerendszer kezeléséhez, plusz a RAM-hoz képest jóval lassabb emmc-ről kell olvasni. Legalábbis szerintem.
Illetve nyilván arra gondoltam, hogy a lejátszáskoz szükséges részek a Netflix videó indításakor már rég a RAM-ban vannak. Valamint maga a Netflix addon és nem alap függőségei mindkét esetben ext4 filerendszeren vannak. -
mikrofon
veterán
válasz
ztsoft #88077 üzenetére
Ha a "kirohanásod" oka, hogy félreérthetően fogalmaztam és a úgy értetted, hogy @vargalex-re vonatkozott a "magyarázkodás"és "kimagyarázás". Akkor elnézést, mert nem rá gondoltam. Eszem ágában sem állt negatívan minősítenem. Minden tisztelet az övé hiszen rengeteget tett eddig is és tesz éppen most is a közösségért!
Egyszerűen ez a gyártókra vonatkozott. Ahogy most is írta @Vargalex: "64 bitesre nem finanszírozzák, mondván, a 32 bites rendszer elfut a 64 bites SoC-on is" Ezzel a gy´rtói hozzáállással van bajom. Valóban jó médialejátszót kapok, de ennyi pénzért, mint amennyit az ugoos am6B plus-ért felárban fizetek bele kellene férnie egy 64bit-es rendszernek. Pont úgy mint az Nvidia esetén, csak ne ATV legyen hanem normál Android (AOSP).... Úgyhogy a kezemet nem teszem össze ezért.....
Amúgy természetesen teljes mértékben értem amit @Vargalex írt és logikus is. Kár hogy te nem érted, amit írtam. Leegyszerűsítve, úgy gondolom fizetek eleget ezért hogy ne csak a hardver legyen 64bit-es.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #86546 üzenetére
thermal-zones->soc_thermal->trips alatt vannak definiálva. Amlogic-ng esetén egészen biztosan már a trip-point@1-nél elkezdi lekapcsolni a magokat. A hőmérséklet hexaban van megadva. Most megnéztem egy-egy dtb-ben, a következőt látom (zárójelben a megvizsgált dtb):
Amlogic-ng build (CE 19.2-Matrix_rc3):
S905X3 esetén: 75˚C (sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb)
S905X esetén: 90˚C (gxl_p212_2g.dtb)
Amlogic build esetén (CE 9.2.8):S905 esetén: 80˚C (gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb)
S905X esetén: 80˚C (gxl_p212_2g.dtb) -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #86496 üzenetére
OK, Én meg 1991-ben feladtam a Comodore-nal és el pakoltam mindent. Azóta is a raktárba pihen. Édesapám anno lyukkartyas rendszert telepített az ország varmegye hivatalaiban de engem nem tudott ravenni a potyogesre.
95-ben kezdtem a win 95-tel és a PC magazinbol tanultam mindent, havi szinten. -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #86493 üzenetére
Nem gond sejtettem, radugtam a boxra olvasóval meg is találta mindkét partíciót de nem találtam az elérési utat, valószínű nem vt bekapcsva a rejtett fájlok. Majd ranezek a dgomnak. 1x vt már a tc hez telepítve de anno valahogyan nem tudtam életre kelteni az elérést. Azért köszi a törődést.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #86467 üzenetére
Nyilván lehet ezzel foglalkozni mivel egy lapka-pc, gondolom mindenkinek otthon vannak a megfelelő alkatrészei és a tudás eleve adott. Aki meg nem akar ilyenekkel foglalkozni annak ott a megfelelő kiegészítő, egyébként nekem van és nagyon jó minőségű. Engem sem hoz lázba, nincs időn ilyenekkel foglalkozni.
-
kokokka
addikt
válasz
ztsoft #86373 üzenetére
Onnan, hogy az enyém és 78 fokos processzorral is néztem már filmet. Nem fagyott, nem laggolt, hibátlanul végigment minden film! Eddig sem érdekelt a proci hőmérséklete és ezután sem fog. Több mint egy éves a készülék, szinte napi szinten használom úgyhogy még azt sem mondhatja senki, hogy nincs vele tapasztalat!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #86305 üzenetére
Pedig ez a linken van helytelenül leírva. Ugyanis az Entware az egy software repository, ahogy minden linux disztribúció esetén is így hívják a csomagkezelőből telepíthető szoftverek gyűjteményét. Így hívják OpenWrt esetén is, ami ugye az Entware alapja... Az OpenWrt és az Entware esetén is a package manager az opkg (nem pedig, ahogy a linkelt CE leírásban írják: "Entware is a package manager".
-
Erdmis
tag
válasz
ztsoft #86305 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Elnézést a pontatlan fogalmazásért
Az általad írt két dolgot futtatam már korábban, viszont a qbittorrent verziószám alapján nem frissült.
Azt hittem más a módja... Vagy szükséges egy újraindítás esetleg? Nem vagyok most gépközelbe, csak ezért kérdezem. -
cof
veterán
válasz
ztsoft #85813 üzenetére
Ok, köszi.
Kodi tároló
https://addons.coreelec.org/matrix
CE tároló
https://addons.coreelec.org/19.2/Amlogic-ce/arm/
De én úgy látom, hogy a Kodi tároló linkjük az él. Bár én tudtam most telepíteni a CE tárolóból is egy random kiegészítőt, a fájlok akkor gyanítom megvannak a tárhelyükön.
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #82376 üzenetére
ha rámész a letöltésre ott van helyesen de ha értelmeznéd is amit írtam neked kell létrehozni a file-t a boxon. és honnan kéne tudnom melyik tárhelyen pl a conf kiterjesztés engedélyezett -e ? a txt pedig igen de ha leírásban megnézed látod illetve ha ilyet csinálsz ellenőrzöl nem ész nélkül nyomogatod mint az állat. De teljesen lelki békében tudj aludni
Amit felraktam külső tárra úgy van fenn.:
File download
File name remote.conf File size 2.0 kB Content type text/plain; charset=utf-8 Uploaded 41 minutes agoDe bocsánat a körültekintésem nem az igazi. Én kérek személyesen ellnézést.
De általában én megnézem amit letöltök és ha látom,hogy kb a letöltési név és a feldolgozási név általában 98% nem ugyanaz összehasonlítom. Mert igaz nem sok de az általános suli alapból megvolt és hál istennek tudok olvasni....
mount -n -o remount,rw /flash
cp /storage/.config/remote.conf /flash
reboot
storage/.config/remote.confhm.. ha ezt töltöm le remote.conf.txt
és törlöm mikor felmásolom a boxba terminálon rákattintok szerkesztés és a .txt backspace 4x megnyomom bakker kijön a remote.conf...
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #82374 üzenetére
Nálam teljesen jó: amúgy meg most winen vagyok.
De csak neked hogy ne csak a box tudja értelmezni,hanem te is.:
#******************************************************************************************
#
# this file is configuration for each factory remote device
#
# factory_code each device has it's unique factory code.
# pattern: custom_code(16bit) + index_code(16bit)
# examble: 0xff000001 = 0xff00(custom_code) + 0001(index_code)
#
# work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode
# repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat
#
# release_delay unit: ms
# release will report from kernel to user layer after this period
# of time from press or repeat triggered.
#
# debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable
#
# SW MODE:
# bit_count how many bits in each frame
# tw_leader_act time window for leader active
# tw_bit0 time window for bit0 time.
# tw_bit1 time window for bit1 time
# tw_repeat_leader time window for repeat leader
# REG:
# reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN
# reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL
# reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE
# reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE
# reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE
# reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME
#******************************************************************************************
#amlogic NEC remote
factory_code = 0xfe010001
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 130
repeat_peroid = 120
release_delay = 20
debug_enable = 1
key_begin
0x40 116 #POWER
0x41 113 #MUTE
0x11 102 #HOME
0x5a 57 #PLAY_PAUSE
0x43 255 #SETTINGS
0x54 33 #FAST_FORWARD
0x55 19 #REWIND
0x59 122 #PREV
0x58 123 #NEXT
0x52 128 #MEDIA_STOP
0x51 105 #LEFT
0x50 106 #RIGHT
0x16 103 #UP
0x1a 108 #DOWN
0x13 28 #ENTER (OK)
0x4c 23 #INFO
0x19 158 #BACK
0x10 114 #VOL-
0x18 115 #VOL+
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
key_end
repeat_key_begin
repeat_key_end -
Dolphine
addikt
válasz
ztsoft #81604 üzenetére
Nálam ugyanez van beállítva!
Egyetlen utolsó lehetőség maradt:
A rendszerinfóban a Videó alatt mit lát Nálad a CE és a Hardver résznél mi a CPU, illetve a Hardware maga!
Azt tudom elképzelni, hogy hiába mindkettő S912 mégis valami más!
+1
A CoreElec Hardware menüpontban a Display Vesa modes mire van állítva, illetve a Performance? -
mexel
veterán
válasz
ztsoft #80748 üzenetére
Így van. Csak a Microsoft jogvédelmi okokra hivatkozva kérte a név változtatását
Dos alatt még MC és NC volt amit használtam én is, igaz az elsők igencsak fapadosak voltak
A VC-t nem annyira használtam, az kimaradt valahogy.
Az Amiga is jó móka volt valóban. De a ZX81-re lehetett jó kis progikat rittyenteni azzal a klassz felbontással, vagy a HT-re
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #80682 üzenetére
Hát már csak ilyen vagyok. 95-ben kezdtem egy magam épített géppel és a PCWorld havi magazinból tanultam mindent ami kellett. Ha valamit nem tudtam akkor a nővéremet kérdeztem meg. 3 év múlva már én javítottam és tartottam rendbe a gépét. Előtte volt egy COMODORE komplett gépparkom ami még mindig a raktáramba van összecsomagolva de nem a fogamra való volt a pötyögés. Pedig édesapám lyukkártyás programozással is foglalkozott de az istenért nem tudtam megtanulni. Most meg már 72 évesen nem akarok váltani.
Elég az SSH kezelése de ott is csak szájbarágósan megy. -
cof
veterán
-
cof
veterán
válasz
ztsoft #79658 üzenetére
Annyi tudok, hogy 2021 Q1-ben visszavonják a most még működő kulcsokat, és újítanak a biztonságon. Szóval már nem lesz egyszerű kinyerni a kulcsokat, amik még működnek azért nem tiltották még le mert úgyis kiszedné valaki megint.
Az M3 az érdekes, most nem tudom, hogy egyszerűen csak szolgáltatót váltottak ami kiadja a kulcsokat, vagy már új verziót használnak.
Mert az RTL és M3 teljesen különböző DRM licenc hitelesítő oldallal dolgozik, eddig ugyanazzal ment.
-
maestro87
őstag
válasz
ztsoft #79415 üzenetére
Nem lesz több hely, de kisebb lesz egy-egy mappa mérete (ha ez a problémája). Mert a többi kisebb mappa látható továbbra is.
Partíció javítást (fsck /dev/sda1) egyébként többször csináltam, de 1-2 napra rá mindig előjött a hiba. Most reboot után újra futtattam egy lemezellenőrzést (tegnap is volt egy).
De most csak ennyit ír és nem volt mit javítani.Purple6TB contains a file system with errors, check forced.
Második futásra meg már azt írja, hogy clean.
Gyanítom, hogy ha nem menne alvó állapotba a HDD akkor nem lenne baja.De mindjárt ellenőrzöm a HDD tápegységét is, mert egy fórumon azt írják, hogy 12V/2A-es táp kell neki és lehet az enyémhez csak 1,5A-es van. Állítólag meg is szűnt egy hasonló hiba a srácnak táp cserével. [link]2 A-es és 11,9V alá nem csökken a feszültség induláskor sem. Szóval továbbra se tudom hol lehet a hiba. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
ztsoft #78788 üzenetére
Kösz a helyreigazítást.
Az kavarodott meg a fejemben, hogy 9.2.4.2 verziótól már az NG build is támogat néhány régi vasat (gxl=S905X, S905D, S905W) az új kernellel, de még erősen kísérleti fázisban.
Nem sokat bütykültem az elmúlt egy évben a boxokat (csak hiba nélkül működtek, nem volt mit csinálni), április óta még a frissítés üzit is lusta voltam kikapcsolni, most jutottam el oda, hogy megoldjam. -
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #78422 üzenetére
Write only módban van.
Nem olvassa ezt a fórumot.3, A hardver támogatás már több, mint egy éve létezik kernel szinten (2019.08.20.-án még patch formájában, azóta biztos bekerült a kernel forrásába).
Oleg már egy évvel ezelőtt integrálta a Panfrost drivert az Armbianba. Ahogy itt teszteltem is.
-
Marcsello31
őstag
válasz
ztsoft #78340 üzenetére
Üdv! Én köszönöm hogy válaszoltál legalább nekem. Akkor hanyagolom a témát, csak kíváncsi lettem volna hogy mit produkálna rajta a rendszer,
. Nekem h96max3 amlogic boxom van, a CE tökéletesen megy rajta, android9el dualbootban, Már megnéztem a linuxot is alatta, nem hoz többet, mint az android. Az van a pcmen is úgyhogy ennyi,
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest