Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SzlobiG #1801 üzenetére
Igazából ahogy fentebb írta Abua mantle még nincs teljesen kihasználva, ha lesz ami teljesen használja, ott lehet nagyobb javulás GPU-ban is gondolom, jelen állás szerint is hoz valamennyit, de ha pl. BF4 helyett EGY SC2 vagy Rome II szerű RTS-en mutatták volna be, sokkal nagyobbat ütne. Ott rengeteget hozna ez a proci gyorsulás.
-
Shokkolo
addikt
válasz
SzlobiG #1804 üzenetére
valami ilyesmi lenne an ormális hozzáállás...
csak sajnos itt vannak a szemellenzősök, akikt szétflamelik a fél PH-t, amikor végrte sikerült 100 számukra hátrányos teszt után végre kukázni 1-et, ami nekik kedvez. És onnantól sajnos nincs megállás.
100 teszt hazudik, az az 1, az a szentírás... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #1607 üzenetére
Ezért nem értem én sem ezt az irányzatot, de ettől még a multis játékosok nagy része csökkenti a részletességet, hogy 100 fps fölött legyen mindig multiban. Nem értem miért, de ha megnézel egy profi játékost, akkor lowra van véve mindene és úgy játszik. Többnyire azért vesz gépet, hogy elérje a 200 fps-t.
(#1608) Malibutomi: A négymagos Inteleken sokat segít a Mantle. Még Full HD ultrán is megdobja azokat egy extra 30%-kal multiban. A hatmagos Inteleken nem dob annyi. Ott 290X mellett is maximum 20%-kal több az ultra multi.
-
Shokkolo
addikt
válasz
SzlobiG #1320 üzenetére
Önigazolgatások és idegbetegeskedés helyett mi lenne ha végre ezek az emberek kipróbálnák mind2 oldalt, és amelyik jobb az marad, a csúcskártyákat relatíve hamar el leeht úgyis adni aprón... minimális bukó (ha egyáltalán) lenne... és nem menne ez az önigazoló bullshit.
már már beteges ahogy fanboyok kutatják a netet 1-1 olyan tesztért ami alátámasztja az igazukat (még akkor is ha 100 teszt ellentmond, akkor is az az 1 az "igazi".Bullsh*t
-
válasz
SzlobiG #1320 üzenetére
Minden termék megvásárlását(fogkrémtől a VGA-n át az autóig) "meg kell védeni" a későbbiekben is, mert az nem lehet, hogy "rosszul döntöttem".
Ha bebizonyosodik az, hogy "rossz döntést hozott", veszteségként/vereségként éli meg.Minél nagyobb az "áldozatvállalás" annál erősebb ez az inger.
Gyönyörű példákat lehet találni pl. az autó fanatikusok között. -
norb55
őstag
válasz
SzlobiG #1310 üzenetére
Ez legyen az életembe a leggnagyobb betegségem. Én sok másba is márka kedvelő vagyok. Nem baj az ha valaki ragaszkodik egy adott márkához. De ne akarjátok már bemutatni a másik annyival jobb, hogy ingáznom kelelne a kettő között?
Nvidia is tud sok extra dolgot, mégse lovagolok rajta, hogy pár játék sokkal szebb az Nvidián.
Ezt felhoznám, mindenki nekem esne az AMD oldalról -
-
BlackSoft
addikt
Ezt csak megerősíteni tudom, az összes ATI kártyám, egytől egyig sípolt, ami rohadt idegesítő. Pedig voltak ref kártyáim, és mindenféle Sapphire OC Toxic, meg XFX OC-s genyóság, a drágábbik custom cooleres vga-k mind-mind adtak ki hangot bizonyos alkalmazásoknál. Volt egy karim, ami PowerDVD közben direkt visított hangosan
Van itt egy Sony Vaio laptop ATI kártyával. Minden 3D alkalmazásnál sípol
Volt jó néhány NV-m is már, és eddig egyik kártya sem adott ki abnormális hangokat, és a ref hűtősök is csendesek, és jól hűtenek, főleg a 780. ATI-nál a hűtés és a hang is borzasztó volt mindig is.
-
HSM
félisten
Nálam is igen csendes a gép, nulla közeli az alapzaj, mostmár a tápom is passzív, bár a procira visszatettem egy letakarékolt ventit. 700rpm-en megy a házban két 18-as venti (18dBA), meg egy 12-es, jól letakarékolva. Jó a fülem, háklis vagyok a zajokra. Mondjuk nekem hangszigetelő habos az oldallap (Silverstone FT01 ház amúgy és gyári ventik benne), lehet az picit segít, nem teli lyuk, mint a HAF. A procihűtő is gumibakokon lóg, egy AC F12-es. [link]
Konkrétan azért nincs HDD a gépben, mert a hangszigetelő hab mellett is zavart a forgási zaja. Pedig halk WD típus volt, gumibakos rögzítássel. A leghangosabb része a gépnek a külső házba tett 2TB-os WD green winyó, de szerencsére ott ki tudom kapcsolni.Mondom, rengeteg dolgon múlik. Driver, beállítás, táp, alapalap. Bármi nem klappol a képbe, már cincoghat. Szóval azért általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy AMD cincog, NV pedig nem.
-
HSM
félisten
Érdekes, nálam is volt 1db 7870XT, 1db 7950, 4 különböző 7970 (egyik 280X pontosabban) és egyik se cincogott említésre méltó módon, se Photoshop, se HW gyorsított Firefox, se semmi alatt. Az igaz, hogy a refi 7970 a legcincogósabb az összes közül, de az is csak igen közelről hallatszik, és csak akkor, ha valami szélsőséges terhelést teszek rá alig tekerő venti mellett. Szóval azért ez sok dolgon múlik. Az 5850-em, meg a régi 4890 hajlamos volt cincogni, de az se volt vészes, vagy idegesítő mértékű.
-
Loha
veterán
Ugye a GK110-300-A1 ami az első gen. 780-on van, egy butított Titan GPU.
A GK110-300-B1 viszont már a 780 Ti butított változata.
Néni szépen elmondja, mit érdemes tudni erről a Giga 780-ról: VideoTeszt is van.
-
Tirexi
addikt
Én erre azt mondanám, hogy mivel nekem nincsen jelenleg vizem a gépbe így nekem komplett rendszert kéne összeépítenem. Kapásból a két blokk csak a VGA-ra 60k lenne. Az aztán nagyon megérné. Akkor már veszek két 780-at felhúzom a 290 fölé aztán élem boldogan a világom hibák meg hangzavar nélkül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megnövelték az UVD órajellimitjét, így képes sztereó 3D-s 4K-s anyagokat is lejátszani. Mivel ezt az AMD szerint 4K-ra veszik a játékosok, így ez egy fontos szempont volt, hogy a 4K-s sztereó 3D-s filmekkel is megbirkózzon. Más hardver ma erre nem képes.
(#780) gbors: A kézikönyvekben benne van, hogy miképp működik a hardver. A gyártóknak bele kell írni, hogy az órajel változása normális működés.
(#781) Tirexi: Pedig ez a jelenség a GPU Boost 2.0 és az új PowerTune esetén is teljesen normális. Maga a kártya dizájnja a megadott hőmérsékleten működik a leghatékonyabban. Az NV is 80°C-on kezdte, de haladnak felfelé a GTX 780 Ti-vel, mert minél nagyobb lesz a hőmérséklet annál jobb lesz a hardver működése. Persze a GK110-ben nincs lehetőség órajelváltásra tíz mikromásodpercenként, így muszáj a tűréshatás alámenni, mert a túlmelegedésre a hardver 500 ms-on belül nem reagál. Tehát kell benne hagyni annyit, hogy a túlterhelés hatására az órajelet legyen ideje levágni 150-200 MHz-cel az egyik ciklusról a másikra. Ezt ők kitesztelték, és a 83°C, ahol ez még biztonságos és nem sül meg a hardver. Az AMD azért megy el 94°C-ig, mert nekik 10 mikromásodpercre van szükségük, hogy a hardver kiértékelje a változást, és csökkentsen az órajelen 10 MHz-et. Ezek nagyon átgondolt rendszerek, hónapok tesztelésének eredményei.
Majd a következő körben már mindkét cégtől hasonlóan szoros működést láthatunk. ÉS alapvetően biztos, hogy a limittől mindketten 1 wattos határra kerülnek mindig. Ez azért nagyon fontos, mert a GPU Boost és a PowerTune is a biztonságra van paraméterezve, vagyis ha rezeg a léc, akkor mindkét rendszer órajelcsökkentéssel él. Minél pontosabb ez a csökkentés, annál jobb lesz a kártya hatékonysága.
-
Firestormhun
senior tag
Ez a régi standalone benchmark? Full játék felupdatelve (1.11 ver) így fut:
Average FPS: 98.7
Minimum FPS: 39.4
Maximum FPS: 699.5Resolution Width: 1920
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
HSM
félisten
Abunak is igaza van a maga szemszögéből. Ugyanis gondold el, a 7970-hez képest egy másfélszerakkora csip, még magasabb órajelen, ugyanazzal a hűtéssel és egy nagyon hasonló VRM-el, és működőképes.
Technikai szempontból ez igencsak bravúros, gondold el, azért nem semmi, hogy minden körülmények között ezzel a csúnyán alulméretezett hűtővel fix 95 fokon tudja magát folyamatosan tartani, függetlenül a terheléstől és hőfokoktól.
Ugyanakkor az egységsugarú usernek szvsz állatira nem jó, hogy hol 1000Mhz, hol 700Mhz a karija, miközben folyamatosan üvölt, és a 95 fok se biztos, hogy a hosszú élettartam barátja lesz.
A user ugyanis játszani szeretne, egy fix teljesítményű karival, hőfoktól, teljesítményfelvételtől függetlenül. Ez a szempont, amit Abu nem tud a mérnöki szemlélet mellett elfogadni. -
HSM
félisten
Bizonyám, erről szól ez a technika, kisebb nagyobb mértékben.
A 7950-ek is azért tudtak olyan olcsók lenni a 7970-ekhez képest, mert torkosabb volt a csip is és spórolósabb a hűtés/VRM is.
Csaképpen ezt akkor tanulta meg az ember, ha volt már 7970-e is, nem derült ki a tesztekből. Mondjuk nekem szerencsém volt, mert emelt, 7970 limites 7950-em volt, jóféle hűtővel, így az ment rendesen, de nem volt mindenki ilyen szerencsés.Ugyanakkor a 7970-ek esetében nem volt egyiknél sem gond ezzzel, ráadta a user a 20% (50%) powertune limitet, és még műterhelés (furmark, kombustor) is sziklaszilárdan tartotta az órajelét.
Ott mondjuk emiatt volt, hogy jól fel is szaladt a VRM hőfok akár a gyári órajelen, de bírták, meg voltak csinálva.
Ugyanakkor ami a refi Hawaii, az borzalom, hogy 95 fokra kiélezve is éppen tart valahol 800-1000 közötti órajelet... Bejön a nyár, és degradálja magát 7870-é?Ilyen szempontból nagyon becsülöm a régi 7970-eket, meg a 280X-eket, ott legalább ha felhúzod a limitet, tartja, amit kell neki, nem kell azon aggódjak, hogy 2 fokkal melegebb van, és hopp, -10% sebesség....
Mondjuk kíváncsi leszek, milyenek lesznek az extrahűtős kiadások. Azok hogy fognak viselkedni, főleg tuning mellett. Mondjuk ha lehet állítani az üzemi feszültséget, és nem okoskodik bele, amíg nincs túlmelegedés, akkor felőlem lehet benne powertune, egyébként viszont lesz vele baj.
-
-
p87
senior tag
Nem, ebből csak az derül ki, hogy az Sli jobb CF-el szemben frametime mérés esetén, de ezt eddig is tudtuk, mert pár napja volt linkelve teszt erről, és Abu is megpróbálta elmagyarázni ennek az okát.
Single kártya esetén pedig egyértelműen az AMD jobb. [link]De amúgy szokásos guru3d minőség, 690-et hasonlítanak 6990-hez, egy esetben...
Viszont azt legalább szépen mutatja, hogy a Fraps-es frametime mérés szart se ér, így akik eddig ezzel parádéztak elfelejthetik, meglehet nézni fraps-es mérésnél össze-vissza ugrál a frametime, míg FCAT-al mérve meg szép "sima ". -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez valóban fura, mivel a benchmark rendszertelenül, de 10-15 fps közötti minimumokat is mér NV-n, míg az AMD-n 30 alatt nem mértem.
Ahogy néztem más is ezt mérte. [link]Gondolom a guru Fraps-szal nézte, vagy valami hasonló elven működő eszközzel. Azért fontos észben tartani ezt az ábrát, ami mutatja, hogy a FRAPS,és a többiek hogyan működnek. [link]
A GPUView erre a célra a megfelelő eszköz.Szerk.: Épp most futott be, hogy jön egy patch a játékhoz, ami tovább optimalizálja a működés.
-
Hát nemtudom, én fraps-el lemértem a játékokat ( 20-t kb ), de ahol láthatóan folyékonyabb volt mondjuk a vörös ( Sleeping Dogs ) vagy akár a zöld ( FC3 ), szinte nem is különböztek a kiugrások és a frametime átlag sem volt alacsonyabb. Nemhinném, hogy a Fraps jó erre amit én kerestem
Ki is vágtam a tesztből ezt, amit sajnálok, mert ráment sok időm
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én harmadjára fogok neki, és nullaszor futottam bele. És ez a beta6 driver. De amúgy a beta4 unofficial changelogban van benne, ha Lara TressFX hajának eltűnése javítva lett. Csak amikor megjelent ez a driver, akkor még nem volt játék, így ez a tényleges leírásból kimaradt, mert a felhasználó úgy sem fogja látni. Rengeteg javítás van a béta 7-ben BioShockhoz is, ami szintén nem jött még ki.
-
-
belinho
senior tag
Nem bántom én Abu-t, mert elismerem a szaktudását, mert tényleg ott van AMD-ben, meg szakmailag is nagyon ért hozzá, meg tudom hogy ő se tehet be minden játékot a tesztbe, csak én úgy érzem, hogy az adott beállításokon mindig az AMD-nek fekszenek a tesztek!
Ott van pl a dirt vagy a showdown, az annyira AMD-felé billent, hogy hihetetlen, de az AMD nyomására be kell rakni, ott a metro2033, az pl NV-s cím, az a Fermi idején jó volt, de a GCN-nek is marha jól fekszik, vagy a Sniper elite benchmark, ami teljesen GCN-re van optimalizálva, vagy az anno 2070, és ez összesítéskor az AMD felé billenti a mérleg nyelvét, és a legtöbb user csak a grafikont nézi meg a végén! -
-
Locutus
veterán
Játékosok nélkül ennek nem sok értelme van. Nem életszerű a helyzet. Legalább egy 10-16 beavatott játékos kéne a szervere, akik mindkét esetben ugyanazt csinálják, akkor már ki lehetne jelenteni valamit. Igy viszont pont annyira értelmetlen, mint mikor a tesztelő oldalak egyre másra nyomják a singleplayer campaingt tesztként...
-
Rexcor
őstag
Én is nagyon bírom az XFX-et, jó a design-juk. Van már 4 db "Don't Disturb I'm Gaming ajtóra akasztós szarom.
Ha esetleg meggondolod magad akkor 70k-ért odaadhatod nekem.Az XFX-ek nekem mindig is ilyen hangot adtak ki. Az XFX 4890-em majdnem kikészített az állandó ciripelésével.
-
-
-
-
-
krx21
nagyúr
Hát nem egyszerű a Te tapasztalatod alapján sem választani... Kár, hogy csak év végével jönnek a 8-as AMD-k... Igazából már arról kéne beszélnünk, de arról nem sokat tudni... Kíváncsi vagyok, hogy a jövőben megjelenő játékok mennyivel lesznek hatékonyabbak PC-n AMD kártyán, hogy a két új konzolba is AMD lesz... Ki tudja... Viszont az NV nemsokára itt egy izom kártyával ami ráadásul még nem is az "igazi" új generáció! Az biztos, hogy izgalmas év lesz az idei...
Én most leginkább egy GTX790 4+4Gb ra váltanék... Nekem nagyon bejön az egy nyákra 2 gpu megoldás...
De szerintem a GTX790-re még többet kell várni mint a 8-as AMD-kre...
Egyenlőre nézzük mit tud a Titánium... Egyáltalán azt lehet SLI-be tenni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest