- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Állítólag maga Mantle kidolgozása PC vonalra már töredék erőforrásigényt vont maga után, a konzolos mutatványhoz képest.
Ezt a feature level kérdéskört úgy tudom elképzelni, hogy az adott Dx 11.2-es játék esetleg elindul az említett Nvidia kártyákon, csak nem tud majd pl. minden effektet kihasználni (vagy más megoldást alkalmaz). Már ha tényleg fut majd.
Ebben az esetben viszont minden egyes játékteszt megkívánna legalább egy képi de még jobb esetben videós összehasonlítást, hogy lássuk a valóságban mennyire vehető észre az esetleges eltérés.
-
tejeskifly
aktív tag
Neharagudj de ez szerintem baromság, hogy régi kártya új dx verzióval együtt fog működni. 780ti 11.2-t sem tudja, nem valószínű, hogy a legújabbat tudja majd. 6xx szériáról ne is beszéljünk.
Visszafelé kompatibilitás is van a világon. Nemtudom mi lesz a köv dx neve, de legyen mondjuk a példa kedvéért dx12. Egy dx12-t tudó vga-nak tudnia kell az összes előző dx kódot kezelnie. De már most van olyan verzió, amit az említett kártyák nem kezelnek.
Nem tennék rá, nem hogy nagy összegben, de még kicsiben sem, hogy régi kártyákkal is működni fog. Ha mégis így történne, annak csak örülni fogok.
Viszont ilyen elvárásoknak csúnya pofáraesés lehet a vége. -
tejeskifly
aktív tag
Új dx-hez viszont új vga is kell majd. Mantle ezzel szemben még az előző szériás vga-kat is támogatja, nem csak a legfrissebbet. Ez is egy szempont lehet most az api "háborúban".
Mert mikor jön a dx érdemben nem lesz fejlesztő aki használja, mert elenyésző mennyiségű felhasználó fog a futtatáshoz szükséges vga-val rendelkezni. A jelenleg használt api-knak így több idejük van még hátra.
-
Shokkolo
addikt
azért ne védjük már az nV -t...
a 680 -as ref sem volt épp az a csendes, "zen" szerető embereknek való kártya...Crysis 3 alatt behallatszott a fejhallgatóba a játék mellett
(és mindezek mellett szépen izzott is alig ak ritikus határérték alatt...
azon is sült volna a rántotta...
... és még jó, hogy a szomszéd nem jött fel bézbózütővel...) -
HSM
félisten
Nem baj az, hogy korában nem ment maxon. I7 920 3,6Ghz+4890 1GB elég volt 70-es látótávhoz és medium textúrákhoz, minden más maxhoz jó sebességgel.
Azért ez nem rossz szvsz, nem volt ez akkoriban se megfizethetetlen. A Q6600-omon is egész szépen ment előtte, csak a kétmagosok szívtak. Amúgy én szeretem az ilyen játékokat, pár évvel később is szép, és most már közel maxra is tudom húzni.
-
HSM
félisten
GTA4-et eszembe se jutott kipróbálni CF-el, mert már egy 7970-el is a CPU-m kevés neki, pedig a 4670K-s i5 tudtommal nem számít gyenge négymagosnak 16GB 1600@CL9 rammal.
Ha a GTA5 is csak fele olyan előremutató, korát megelőző motor lesz, én maximálisan elégedett leszek, nem kis GTA fanboyként.
Persze, kicsit kevesebb bugnak én is örülnék az elején, a 4 sok bosszúságot okozott míg ki nem jött a 4. patch.
-
HSM
félisten
Nekem erősen CPU-limitnek tűnt.
Nálam ment mindkét GPU rendesen, csak azon a rövid teszten is többhelyen előfordult, hogy visszaesett mindkét kari kihasználtsága, a proci meg fel némi döcögés kíséretében.
OSD-n néztem midnent közben: [link]
Belinkelem már akkor a CF tesztem: [link] [link]A GTA4-nek egyáltalán nem buta a motorja, 3 programszálra skálázódik, ami elég komoly, ha a korát is nézed.
Megy a 7970-el elég frankón, csak mondjuk folyamatos 60-80% CPU-használat 90-es látótávon a 4670K-val is.
(#1792) miresz: Mindenesetre a Mantle-től csak jobb lehet a helyzet, hogy csökkenti az API-s többletterhelést. Én ajándékként tekintek rá, ha 5%-ot hoz, már örülök, nemhogy, ha esetleg többet. Enélkül is meg voltam elégedve a 7970 vagy 280X-emmel.
-
HSM
félisten
Haha.... A 7950/7970 CF úgy megette a tuningolatlan 3570K-mat mikor próbáltam pl. Metro LL alatt, hogy öröm volt nézni. PLanetside2-ről nem is beszélve, 50%-ot is ritkán érte el a GPU-használat, pedig még be se mentem kb egy nagyobb csatába.
És ezen nem segítene, ha a gyári 3,6Ghz-ről mondjuk 4,5Ghz-re húztam volna.HT szintén.
Persze, volt játék, amit remekül kihajtott, pl. Tomb Raider 2013.De az valami rekord cpu-igénytelen game amúgy. Ja, meg GTA4 CPU limit 7970-el CF nélkül.
Csak ami eszembe jut saját tapasztalat....
-
HSM
félisten
Igen, a ref 780 TI hűtése nekem hangos lenne.
Ahogy az összes házból kifújós hűtés.
De megnézheted, pl. TPU ref 780ti: 39dbA [link] míg mondjuk egy MSI gaming ugyanarról az oldalról csak 30dbA [link], miközben 4 fokkal hűvösebb is.
De még az EVGA Classified is csak 36dbA, tehát még fele hangerő a refihez képest, ami még mindig lényegesen halkabb a masszív tuning ellenére is, miközben 8 fokkal hűvösebb. [link]A 7970 refhűtésével nem tudom, mi a bajod, nálam minimális alulfeszeléssel gyári órajelen, viszont felhúzott power limittel teljesen vállalható zajszint mellett üzemel, 1500-2000rpm között, miközben 80 fok fölé nem melegszik, a VRM pedig 75 fölé. Persze, nyilvánvalóan így se versenyképes mondjuk egy 30dbA-es gyártói karival, de nem is állítottam ilyet. Ugyanúgy, ahogy a refi 780TI sem.
Megnézheted, 2000rpm-en, amit azért ritkán ér el, még mindig csak ugyanolyan hangos, mint a GTX780ti. [link] (290x quiet bios-al elért zaját nézd, az 2000rpm-re limitál, és ugye a hűtés tökugyanaz, bár a 7970-en szabadabb útja van hátrafelé kifelé a levegőnek, nincs útban a DVI csati, szóval ennél csak halkabb lehet. ) -
HSM
félisten
"Arról meg nemtehetek hogy tuning hatására az AMD nemgyorsúl, de ez a téma nem idevaló."
Elég fakezű tuninger, akinek nem gyorsul... User error. Nekem a 280X gyönyörűen gyorsul, ahogy húzom.
(#1400) norb55: "Én az AMD kártyáit nem szoktam szidni, de a gyári hütése, elvan b@szva, és ezt az AMD -se látja be, csak árulják mert a sok elvetemült megveszi."
Beszélsz itt baromságokat... Amit írsz, kizárólag a 290-ekre igaz.
5850, 7970 refin teljesen vállalható a gyári hűtés. Azért ezeket írom, mert ilyenek jártak/vannak nálam.
Az se feltétlen bolond, akinek olcsóbban megteszi az az alulméretezett, és emiatt meleg, hangos hűtő. Akinek nem tetszik, vesz gyártói kártyát és meg van oldva. Ahogy NV-nél is a refi 780ti kurva hangos és meleg pl. egy jobb gyártói karihoz képest..."Átjött pár AMD emberke az Nvidia topicba és ott sztárolta hogy milyen jó a HD 7990 ."
Akkor odahívod szépen a modikat, és le van tudva. De ez a vita, amit 0 szakmaisággal szítassz ebben a topikban, az égvilágon sehova nem vezet, csak a saját dühödet próbálod az AMD-t használókon levezetni."Inkább legyek egyéniség"
Ha Te ettől érzed magad egyéniségnek, hogy folyamatosan ok nélkül fikázod az összes AMD kártyát tekintet nélkül mindenre, akkor csak gratulálni tudok. -
juve600
nagyúr
az a nagyobb baj hogy a játék fejlesztők-kiadók sugallják hogy vegyél ilyen meg ilyen vga-t mer jobb lessz,holott lehet hogy csak 4-5 fps a különbség,de ez a fogyasztói társadalom,ugyanez a helyzet a dx9-10-11-mantle-val is,ne kelljen már azé új kártyát venni hogy egyáltalán elinduljon a game
-
juve600
nagyúr
ugyanazt tudja olcsóbban...........
viccet félretéve,ha olyan alkalmazást,játékot használsz amit kimondottan az egyik gyártó támogat akkor érdemes azt választani,az egyik ebben jó a másik abban,nekem is volt nvidia meg amd kártyám is,de ezt el tudnám mondani a amd-intelről is,amd procim volt kb 5 évig,tavaly váltottam i5-re és igaz hogy kétszer annyiba került de most is azt mondom hogy megérte
-
mackosajt
addikt
Ugye írtam, hogy úgysem fogod érteni?
Viszont haladunk helyesírásilag, bár még akad némi hiba az írásaidban.
Csak sajnos hasonlítasz az igás lovakra. Azokon van nagy szemellenző.
szerk.:
LOL, nem szidod, csak most is! Szánalmas...Jah, és tévedtem, menthetetlen az írásod. De nem baj, ez a jövő. Sajnos.
-
sg22
senior tag
nem az a baj h te csak intelt veszel meg nvidiat mert a loteri kuityat nem erdekli. az a baj hogy eliteled elkuldod a rakba aki amdt (cpu/gpu) vesz. fennhangon hangoztatod veded a kis procidat vgadat, az a legjobb a tobbi egy szar, mindenki egy meddotalaj feju szegeny penztelen paraszt aki mast vesz.
ezert utal itt teged mindenki.
tudod ha mindenki aztmondja hogy valamit elbasztam, gyoker vagyok vagy ilyesmi, akkor mar csak elgondolkozom rajta.
mondom ezt ugy hogy nekem is intelem van meg nvidiam
-
MiklosSaS
nagyúr
1. Isten mentsen meg teged is meg engem is (de kulonosen engem) attol hogy en valaha teged szemelyesen megismerjelek.
2. En ma is szidtam es tegnap is szidtam az AMD-t , az Intel-t es az Nvidia-t. Egyiket sem szivlelem. Miert vagyok ketszinu ? Mert hol AMD hol NV kartyaim vannak/voltak ? Ez ne haragudj de idiotasag .....
3. Megvettem a 7990-et promocioban olcson (mint jopar forumtars) aztan feltettem az angool ebayre es 10 perc alatt el volt adva. Mi piszkalja a csorodet ? Adjad te is dragabban a kartyaidat...engem az nem erdekel.
4. Most sietek nicknevet valtani, ....
. Magasrol teszek valami barnat arra hogy milyen vagyok en a te szemedbe.
OFF VEGE ! Ha szeretnel mondani valamit, ird meg privatban. Majd ha lesz kedvem lehet valaszolni fogok. De nem kellene itt vitatkozni .
-
mackosajt
addikt
Könyörgöm, legalább saját magad ne hazudtold meg ilyen gyorsan.
Egyik hozzászólásodban még 100%-ról beszélsz, majd amikor felvilágosítást kapsz, hogy 2 tesztben volt jelentős eltérés, egyből jössz a húzott dologgal, meg mindjárt csak 40% lesz a 100-ból.
Még 2x megnézed a teszteket, és látni fogod, hogy az alapon hajtott 8350 és a húzott 8350 eredményei néha felettébb érdekesek. Mintha semmit sem ért volna a húzás. Akkor nem gyanús ez a teszt?
Elvakult fanboy vagy, zöldeskék köddel a szemed előtt. Ami más, mint a te általad elfogadott, az csakis sz@r lehet. Szerencsére nem vagyunk egyformák, és van aki mindegyik gyártó termékét képes objektíven megítélni, és amikor úgy hozza a sors, akkor azt használja, amelyik neki éppen szimpatikusabb valamilyen tulajdonsága miatt.
Ha csak az Milli krémtúrót eszem egész életemben, még nem sz@rozom le a többi gyártó termékét, ha meg sem kóstolom. - hogy egy hasonlattal éljek. Ezt úgysem fogod érteni.
-
mackosajt
addikt
Vicces gyerek vagy te.
Linkelsz egy olyan videót, amiben 2, igen, jól látod, 2 teszt egy-egy részletében valóban volt 100% eltérés az intel javára.
A többi esetben fej-fej mellett vannak.Akkor most neked vannak értelmezési gondjaid, vagy a videót azóta manipulálták, mióta linkelted?
Mellesleg ez itt eléggé OFF-nak számít szerintem.
Illetve lehet kíváncsi vagy, de az eddigi hozzászólásaid alapján nyuszi vagy kipróbálni, és tapasztalat nélkül, pusztán előítélet alapján fröcsögsz, te, aki tagadja fanboy-ságát, de bevallottan mégis az. Volt nekem egy kollégám, ő is tagadta, hogy hallja a hangokat.
-
KAMELOT
titán
Sajnos ahogy a topikban is láttam csak gyenge CPU-nál hozza a 40%. A10-7700K procinál 290x-el.
4960X + 290X esetében 1600p-nél +10% ami 5fps. Mantle értesüléseim szerint arról szól, hogy a gyengébb cpu-val rendelkezőknél a GCN átveszi a terhelést a prociról így segít neki. Szóval semmiféle 40% gyorsulás nincs itt a 290x esetében. Az durván azt jelentené, hogy +20fps-el menne minden. Továbbá csak bizonyos játékoknál van ez a kis gyorsulás, azaz amikbe a mantle belé van integrálva.
Másik meg 290X mellé senki nem tesz gyenge cput. -
ÁdiBá
veterán
Szerintem sok ember foglalkozik a témával. A Mantléval.
Ahogy olvasom a soraidat egyértelműen zavar, hogy nem az nvidia geforce videokártya van a rivaldafényben.
Hiszen, a Mantle forradalmi újítást hoz aminek tudása, támogatása nem található meg a zöldeknél nem beszélve az Directx teljes körű kezeléséről.
Sokan felhozzák, hogy mantle így mantle úgy.
Én egyáltalán nem látom rossz jövőképnek ezt az új APi, ami inkább zavar, hogy jelenleg nvidia vonalon nincs ilyesmi terv. -
Malibutomi
nagyúr
Az nem baj ha valaki ragaszkodik ahhoz amit kedvel, a baj azzal van, hogy többet szídjátok (tisztelet a kivételnek) a másik oldalt mint amit a sajátotokkal foglalkoztok.
A 290(és off) topicban senki nem foglalkozik az nv-vel, ezzel szemben a 780offban minden oldalon legalább 4-5 hozzászólásban ott van a "manli", meg az amd szídása.Nekem ez furcsa.
-
Malibutomi
nagyúr
Nem cf-ről beszélgetünk, de kösz hogy mindg ezt hozod fel.
Egyébként ha pár VGA topicban visszaolvasok tök vicces, hogy ha az nv kártya a gyorsabb, akkor "az AMD mögötte kullog", meg "sokkal erősebb", meg NV az örök király". Ha az AMD a gyorsabb, akkor "kit érdekel pár fps", "észre sem venni", "60FPS felett mindegy"
-
Shokkolo
addikt
ébredj fel neo, vedd be végre azt a kapszulát és olvasd át a saját HSZ -eidet.
ha valamiben jobb a radeon?! kit érdekel... neked minden elenyésző, mérhetetlen, marketingduma és társai.
DE!
ha az nv jobb valamiben, azt akkorára fújod h. csóri marslakók is látják...
lovagolsz pár W-on, ami tényleg elenyésző, és ismeretek híján feltveésekre alapozol.
(lsd 290x cf hőfok teóriáid).
Hogy is mondtad?! jah igen, meg is van,
a viselkedésed ideálisan magába foglalja a fanboy -ok tökéletes ismertetőjeleit. -
HSM
félisten
Senki nem akarja, hogy 290-re válts.
Csak azt próbáljuk itt leírni, hogy nem feltétlen sültbolond, aki nem GTX780-at vesz.
Ahogy én se kezdem fikázni az NV-t, nem azért, mert nem lenne mivel, hanem mert nem látom értelmét.(#1290) KAMELOT: Mantle-ról hallgatnak? Tölthető ORIGIN-ről a BF4 és az AMD-től a driver.
[link]
Tök furcsák ezek a textúra hibák... Én miért nem találkozom velük? 7900-ast használok 1 éve meg 280X-et, többfélém is volt, és mind jó, ráadásul alulfeszelve.... Jelenleg is van itthon jópár és hibátlan.
-
Malibutomi
nagyúr
Tök jól sikerült a 290X kártya. Csak szar hűtőt tettek a refre.
(#1276) Casanova*
gtx780 jóval csendesebb,mint a 290. amdé vizezve (gariveszve) drágább,mint a gtx.Párszor már leírtam, 780 annyiba kerül mint a 290 custom. Ugyanaz az ár, kb ugyanaz a hőfok és zaj, kb. ugyanaz a teljesítmény.
-
sg22
senior tag
mert nem mindig egyertelmu hogy melyik a jobb. amikor kijon az uj szeria mind a ket oldalon, megjelennek az arak, mindig van best buy.
en (meg szerintem sokan masok) nem elvakultan ostoba modon ragaszkodunk egyik markahoz, hanem mindig azt vesszuk, ami aktualisan osszessegeben JOBB, mint a masik. Jelen esetben ugyanolyan teljesitmenyt 30-40kval olcsobban megkapod, ez eleg nyilvanvalo gyozelem (a plusz dolgokrol most nem beszelek mint mantle true audio es a tarsai).
En is megengedhetem akarmelyik VGA-t, kulfoldon dolgozom. De attol meg nemfogok ostoban vasarolni, csak azert fizessek tobbet mert NVIDIA van rairva
-
Malibutomi
nagyúr
"Mindenkinek azt kívánom, akit kicsit is érint a számítógép, legyen olyanba része mint nekem. Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb )."
Kívánj nekem egy lottóötöst is, ez bejött!
Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb ). -
SkyS1gn
félisten
Én vagyok a fanboy? Mi az hogy nem települ a driver meg ilyenek? beraktam, feltelepítettem és kész... mi olyan nehéz ezen?
Nyáron majdnem 780-at vettem, nem vagyok fanboy hiszed vagy sem, ő viszont (meg ahogy írod te is) akkor azok vagytok?!
nv-t a shadowplay miatt vettem volna, de nincs időm összevágni montázsokat és videókat így letettem róla...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak nem fogod tudni belerakni egy játékba. Amíg egy kockás terepen mutogatják addig oké, de a játékban kötelező, hogy a GPU még abban a jelenetben végezzen a számítással, ami szinkronizálva lesz. Mivel erre dedikált grafikus vezérlővel nincs garancia, így az egész megmarad egy kockás terepen futó dologként.
Ezek egyébként nem újdonságok. Évek óta léteznek, de mindig ugyanaz a gond. A lassú buszon bekötött GPU nem tud a szinkronizációra elkészülni. Egyébként a fejlesztők is ezt látják jövőképnek. Ezért kértek megosztott virtuális memóriát a konzolokba, hogy játékokba is be lehessen építeni ilyen fizikai modellezéseket. PC-n ezt maximum szinkronizáció nélkül lehet megoldani, de az nem több a mai particle rendszereknél.
Ezt a rendszert az NV is leginkább az ARM-os APU-ihoz szánja. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen ez a PC gaming érdekes kérdés. Nyilván fűződik hozzá érdek még a fokozatosan csökkenő piaci igények mellett is, de annyira korlátozó már a szabvány API-k funkcionalitása, hogy az új konzolok effektjeit értelmetlen, vagy lehetetlen rájuk portolni.
Az AAA játékok esetében a megjelenítés erősen filmekhez használ CGI-ból fog építkezni. Nagyjából a mai konzolok elég erősek ahhoz, hogy a filmekhez használt motion blur effektet átvegyék és ne kelljen használni a trükközős megoldásokat, amiket sokak inkább kikapcsolnak. De a GI-t és az árnyékok leképzését is lehet mondjuk voxel cone tracingre építeni. Ezektől majd leesik az állad, viszont DX-en és OGL-en nem lesz.
A filmes motion blurt az érkező StarSwarm technikai demón meg tudod majd nézni. Semmi értelme ugyan, de leportolták DX-re.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden cég arra megy, ahol leginkább nyerhetnek a stratégiájukkal. Például a konzolok miatt az AMD-nek sok dolgot összejött, hiszen elindíthatnak egy puccsot a PC-n. De ugyanígy ki lehet emelni, hogy több kiadó is kijelentette, hogy 2014-ben a konzolok után az Android lesz a második, és a PC a harmadik célplatform. Tehát a fókusz megint kezd megváltozni. Ez például az NVIDIA számára kedvező, mert nekik leginkább az volt a kérdés a jövővel kapcsolatban, hogy miképp hozzák át a felhasználóikat Androidra. Hát a piac megoldja helyettük.
Aztán ott a SteamOS, ami képes lehet a nappaliba költöztetni a PC-t.
Rengeteg alternatíva van, és mindenki azokat az irányzatokat fogja majd meg, ahol jók lehetnek, és nem azt, ahol már ma vesztettek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megnézed a CES-es előadásokat, akkor a stratégia minden cégnél különbözik már. Nagyjából látható, hogy ki merre megy. Kivéve az Intelt.
Az AMD koncepciója egyértelmű. Van egy rakás partnerük a Mantle és a TrueAudio szempontjából. A Windows gaming a fókusz és a konzolokból származó előnyt kell kihasználni. Erre építenek fel mindent.
Az NV más irányból közelít. Nem a gigastúdiók, hanem a kisebb cégek igényeit szolgálnák ki, ahol kevés a pénz jó grafikát csinálni. Erre van a GameWorks. Kattintással is lehet xy effektet rakni a játékba. Emellett az Unreal Engine 4-et mára jelentősen lebutították, hogy az Android lehessen a célplatformja.
Igazából mást kínálnak a piacnak, tehát a közvetlen versenyre nem érdemes majd számítani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha az NV akarna egy low-level API-t, akkor igent mondtak volna helyből Repinek erre az igényére. Írtam már, hogy a low-level API elkészítése nem nagy dolog. Bárki meg tudja csinálni, de ahhoz, hogy ennek értelme is legyen több dologra is szükség van. Egyrészt egy olyan architektúrára, ami elég nagy tudással rendelkezik ahhoz, hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlni az alapokhoz, másrészt szükséges egy olyan dolog, ami miatt ezt az architektúrát megtanulják a fejlesztők. Mert ez az egész nem megy majd magától. Ez nem DX, vagy OGL. Itt direkten az architektúra működésére kell dolgozni különben nem lesz hatékony a kód.
A fejlesztői igény tehát egy dolog, de a megfelelő kivitelezéshez nem elég. A Mantle is csak a konzolok miatt érdekes, abból építkezik. Másnak alternatív stratégia kell.
-
Dark KillerX
addikt
-
->Raizen<-
veterán
Érdekes dolgok vannak.
Abu szerint repi olyan trükköket alkalmazott a bf4 fb 3 motorjában, hogy gyorsabb legyen e renderelés
a dx 11 határain is túl lőve olykor olykor.
Ezért lehet instabil a kód.
Na már most az ea addig nem engedi ki a mantle api-s patch et a játékhoz amíg stabil nem lesz a játék dx alatt.
Azokat a gyorsításokat kivéve kb fele annyira se lesz gyors a megjelenítés dx alatt xd.
A ph-s arcok meg reszketve várják, már több mint 1 hete nézegetik a mantle apis catalyst amd drivert, illetve használnák csak nincs mivel, fogadok hogy ezért csúszik annyit a kaveri apu-s teszt mert bf4-el akarják tesztelni meg r9 290x el. Nem kicsit amd-s a prohardver.
Mert ezzel a kombóval állítólag 45% gyorsabb "bárminél" a sebesség
bf4 alatt. -.-'
1 db r9 290x el kb 30% többletre lehet számítani.
Nekem akkor multiba 70 fps helyett 90-100 fps lenne. -
TechArtist
aktív tag
Nem, ne hidd el, viccből van negyedjére radeonom, olyan sz*r volt eddig mind, hogy perverzioból sz*rt veszek újra és újra és újra......
"Sok AMD-s miért cseréli le a radeonokat Nvidiára?"
A piacirészesedés PC-re vonatkozó része nem pont ezt igazolja, az megint más, hogy te mit hiszel.
-
TechArtist
aktív tag
hütése, fogyasztása, . hangja. , ebből következik az instabilitása.
Hűtés: annyira állítod a hőmérsékletet, amennyire akarod, a 95°C a maximum nem a minimum, ha akarod 60°C-ra állítod a maxot.
Fogyasztása: Ja, egy csúcskártyánál tényleg releváns, biztos azon a havi kb. 200Ft-on múlik, egy olyannak, aki ilyen karit vesz.
[link]Hangja: 3 dB különbségről beszélsz kb. non-ref esetén, nem halk, de épelméjű ember amúgy sem vesz refhűtőset egyik oldalon sem.
Driver: több, mint 10 év alatt 1x volt driver gondom, akkor sem olyan szintű, hogy bármit befolyásolna, egyszerűen csak leállt a ccc.exe win indulásnál, ami semmit nem kavart be, tudtam játszani stb.
-
HSM
félisten
Ha tökéletesek, akkor miért adnak ki újat abból is rendszeresen?
Bár úgy el tudom fogadni, hogy neked tökéletesen megfelelnek, ahogy nekem is a jelenlegi AMD driver. Egy fél éves bétát hasznbálok, hibátlan.
Az X800 nekem kimaradt, egy 9700-asom volt, amit még az x1000-esek idején is nagy megelégedettséggel tudtam használni.
Korai vásárló voltam, ahogy kijött, pár hétre rá megvettem, pedig nem volt olcsó 70 000 körüli akkori árával. De nagyon megérte, évekig elvitt mindent remekül.
-
HSM
félisten
De nem is akarok NV kártyát venni. Miért vágynék a másik oldalra, amikor évek óta remekül mennek az AMD VGA-im? Volt NV-m is egy GTX260, akkor is agyon volt hype-olva a driverük, ahhoz képest khm, nekem nem vált be, hogy finoman fogalmazzak. A kártya szuper volt, egy atom tuningos refi Asus 216sp-s, a sebessége is nagyon meggyőző volt, de a driver kaki volt, pedig kipróbáltam mindent, 3-4 WHQL-t és bétákat is.
-
Stonerice
őstag
Először is üdv mindenkinek!
(#957) norb55
[OFF]"Mantle ide vagy oda, talán ad az AMD-nek egy lépcsőfokot, hogy kitudjon mászni a pöcegödörből. de nem fog vele teljessen kijönni belőle. ."
Addig oké, hogy nemfog teljesen kijönni belőle, mert utána elkezd beásni az Nvidia aláEgyébként nemtudok dönteni hogy melyik vga éri meg jobban ezek közzül! r9 270x-inkább újba gondolkozom,( gtx660ti; gtx760; gtx670- használtan)
Tesztek alapján az r9 270x beérheti néhol a gtx760-at. Viszont a 660ti pedig techpowerUP!-os teszten jól teljesít(annak lehet hinni?).Ja és valaki tud valami összehasonlító videót ezekkel a mókuskerekes Nvidia hűtésekről? Hogy mégis legyen róla fogalmam menyivel hangosabb mint a nem ref hűtők!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megnézed az Intel és az NV stratégiáját, akkor az nem API specifikus. Az Intel és az NV távolodik a Windows gamingtől, mert marha nagy gyomros nekik a low-level elérés hiánya, ha egy konkurens ehhez hozzájut. A SteamOS-re mennek, mert a Valve open kezdeményezéseket akar. Az NV elveszti a PhysX-et és a CUDA-t is, de legalább nem lesz Mantle. Az NV-nél még az Android is nagyon fontos. Direkt kivettek egy csomó ígéretes technikát az UE4-ből, csak azért, hogy Androidon üzemképes legyen.
A Windows mindenképp érdekes marad, de kockázat is, mert az AMD-nek low-level API-ja van rá. Nem mindegy, hogy egy hardver 30-50%-ig van kihasználva, vagy 70-90%-ig. Ha sokan állnak a Mantle mellé, akkor azzal nem tudnak mit kezdeni. Csak saját low-level API-val lenne esélyük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged