- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#35434496 #1173 üzenetére
Én is mérek Multit, de már "begyakoroltan", úgy nálam szinte mindig kijön ha van tuning egy kártyán például /ergo gyorsabban fut és a reális skálázódás is adott/, de még úgysem teszem be a végső % mérésbe, mert a Multi kicsit sem lehet "hiteles".
Úgy, hogy egymás mellett vagytok és azonos a gépetek úgy lehetne összemérni a Multit valamilyen szinten.
Egyébként nem tartom irreálisnak a kapott eredményeket, attól függetlenül, hogy nem tudni melyik Mapeken mért.
sg22: Nem szoktál ilyen lenni, ha valami problémád van valaki nézeteivel, kérlek ne fórumon idegesítsd.
Erdei88: No', tőle viszont még tényleg nem láttam szakmai kommentet
-
válasz
#35434496 #1168 üzenetére
Fraps, de monitorozom a másodlagos monitoron Afterburnerrel is 0,1 seces frissítéssel, hogy kiderüljön a turpisság is, ha nem mondaná az igazat.
A lényeg Single-ben: Megpróbálni ugyanannyi időt tölteni egy adott szakaszon és azonos dolgokat felrobbantani, így sem lesz a legjobb, mert nem ugyanazt csináljátok, de megtenné.
-
válasz
#35434496 #1165 üzenetére
Mérd, nem kell hozzá nagy tudomány:
Single úgyis Scriptelt, csak ugyanazt csináld.
Multi: 3x 15 perc mérés mindegyik kártyával, és meglepődsz majd milyen "pontos" eredmények jönnek ki.Persze ha nem 1 a gép és a teszter akkor értelmetlen.
Single-ben az első pályát ajánlom, Multiban pedig vegyesen, a Shanghai a legdurvább VGA igényre /főleg összedőlő felhőkarcoló után/
-
-
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #1147 üzenetére
BF4 multis méréseim, különböző pályákon. 1080p 60Hz Ultra setup 4xMSAA
Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps2014-01-07 21:11:56 - bf4
Frames: 62986 - Time: 600000ms - Avg: 104.977 - Min: 66 - Max: 1422014-01-07 22:08:38 - bf4
Frames: 60008 - Time: 600000ms - Avg: 100.013 - Min: 64 - Max: 1712014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 1462014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152 -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#35434496 #1137 üzenetére
UramIsten......ilyen nincs...atyam....komolyan a szivroham kornyekez. A " Medal Of Honor Warfighter" -on kivul 1-2 FPS egy olyan kartyatol ami 40K HUF-al dragabb.....most komolyan el vagyok ajulva.
De mond csak, hogy is van ez ? Szerintem ezt a jatekot jatszak a legtobben, es nem is 2-3 eves mint a masik
Azert az a 15 FPS kulonbseg nem nulla. Ehez meg ha hozna vagy 25 FPS-t a mantle akkor a kicsi 290 is jol odaverne a 780Ti-nek.
Ilyen teren az AMD a jovo, okosan csinaljak.
Stage 1 : lepacsizni az osszes komolyabb jatekfejlesztovel
Stage 2 : konzolok
Stage 3 : mantleAz NV meg nyomja a brutal erovel.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#35434496 #1135 üzenetére
Szerintem az AMD penzeli a teszteket. Mivel eleg jol jon ki a 290X a 780Ti-vel szemben. Biztos a 780Ti csak 750 Mhz-en volt tesztelve.
Komolyra forditva a szot, a 780 Classified-tol nem vagyok elajulva. Szeretnek 3D-ben jatszani es nem tudom hogy legyen ref.es 780 SLi vagy meg egy Classified. Sajnos a kijelzo csak 3D Vision-t tamogat
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #1069 üzenetére
A termék már kapható, csak egy funkciója csúszik, amit halkan megjegyzem, semmivel se tudnál még használni.
Olyan, mintha megvetted az Audid, de későbbra ígértek bele egy extra nagynavit, de azzal késnének egy hónapot, mert a navi már kész van, de még nincs rá szoftver.(#1073) players111: Nem aggódom a Mantle miatt, mert a nagyja a konzolokról jön, szóval az alap elég jó.
(#1075) gbors: Évek óta jellemző hülye hozzáállás ez, a "csodadriver várás"... Nem is értem. Ha nekem 10% előnyt hoz a Mantle a már meglévő 280X-emre, már megérte. Vagy pár extra effektet. Nem ettől kell a csodát várni, ez csak egy ígéretes lehetőség, ami vagy jobban vagy kevésbé lesz kihasználva.
A lényeg, hogy nincs miben higgy. Nézd meg a teszteket, és ha annál többet kapsz bárhogy később, örülj neki.Sokkal boldogabb leszel, és nem lesz keserű a szájízed, ha csak 20%-al lesz gyorsabb a Mántli, és nem 40-el.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #1073 üzenetére
Az a baj, hogy ezt amit irsz nulla információra alapozva irod, találgatva. Vagyis olyan mint minden találgatás vagy igaz vagy nem. Elhiszem hogy ez a vágyad, de attól még nem lesz feltétlen igaz.
De ha baj lenne, hogy fejlesztenék már most a játékokat rá? Egyébként már mutatták a BF4-et és a Thiefet is mantle alatt futni.
Ahhoz képest hogy a csapból is mantle folyik és elegetek van belőle meglepően a nullához közeli információt sikerült felcsípnetek az eddigi történésekről.A kiemeltet nem vágtad hogy poénnak írta Dave..kb annyira volt komoly mint a te 800x600-as beírásod.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Dark KillerX
addikt
válasz
#35434496 #1045 üzenetére
AMD tulajként mondok ,tényleg tökgáz amit az AMD csinál,marketing terén.
Pl. GNC ,azt mire megyek vele,vagy anno a Fusion projekt,aztán abból se lett semmi,most meg a Mantle,megy már november óta,és persze a csoda driverek,mint pl 14.1 béta.
Tiszta szégyen szvsz amit művelnek!
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
#35434496 #976 üzenetére
Az én általam linkelt teszt szekvenciája kicsit más illetve itt 2xSMAA-t használtak nem FXAA-t.
Ettől függetlenül mind két teszt helyes és azt mutatja hogy ugyan a Ti gyorsabb de csak néhány fps-el mi nyilván a játékélményt nem csorbítja, ezért a videóban sem látsz nagy különbséget közöttük (Guru3D tesztben 290X: 41, fps 780Ti: 44fps szintén ezt támasztja alá)Világháború pedig nem lesz mert egyszerűen ezek a tények amik a Te általad linkelt tesztből is kiderülnek. Most az, hogy ez neked tetszik vagy sem az egy másik kérdés.
-
norb55
őstag
válasz
#35434496 #958 üzenetére
Kb .
Mindenki úgy is a saját igazát keresi. Erre azt mondom mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, az NVidia és AMD fillinget.
Beülhetnénk egy kocsmába, és vitázhatnánk, nah melyik a jobb?
AMD-sek úgyis az AMD kártyákat istenitik, Nvidiások, meg biztos nem az AMD-t fogják
okos az AMD arhitecturája , de a fjleszttők, meg az ellentétje.R9 seriát nagyon elcseszte az AMD, ezt kár szépíteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #895 üzenetére
Nem fogja lehűteni annyira. A kártya mindig igyekszik elérni a 95°C-ot. Erre van beállítva. Ettől gyorsulni fog, de ilyet gyári paraméterekkel nem lehet majd csinálni. Ezért a gyártók leveszik a target hőmérsékletet, amitől viszont lassul a referenciabeállítás. Itt mindent át kell paraméterezni az adott target hőmérséklethez.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
#35434496 #889 üzenetére
Nem gondolom hogy bármi baj lenne, legalább is az biztos kiszivárgott volna (vagy ki fog) valamilyen formában.
Más: Sokan szidják mostanában a 290-eseket bár félig-meddig jogosan. Szerintem ettől függetlenül van bennük fantázia, magas felbontásokon eszméletlen jól mennek,ez és ez pedig kétségtelenül nagyon hatásos.
#890 Abu85: Ezt most nem teljesen értem, tehát ha veszek egy refet és a hűtést kicserélem valamelyik aftermarketre vagy vízre ami jobban hűti (tehát nem megy fel 95C-ra) akkor teljesítményt vesztek tehát nem fog olyan gyorsan menni mint a reff. hűtővel?
-
Loha
veterán
válasz
#35434496 #888 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy az NV kiad egy új revíziót anélkül, hogy javított volna az elérhető órajeleken és fogyasztáson/hőtermelésen.
Abu85: Mi baja lenne az AMD-nek abból, ha a nem ref. kártyák gyorsabbak lennének a ref.-nél, és esetleg lenyomnák a 780 Ti-t?
HSM: Biztos nem a legjobb csipeket fogják rátenni, ahogy az A1 rev. esetén is a legjobbakból Titán lett vagy Tesla.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #889 üzenetére
Nincs semmi baj, csak paraméterezik őket. Olyan gyorsnak kell lenniük, mint a referenciamodelleknek. Ehhez teljesen más paraméterezés szükséges, mert mint írtam a szimpla hűtőcsere és a 80°C-os limit lassít a referenciához képest.
Ez a termék nem olyan egyszerű, hogy csak raksz re egy másik hűtést és már mehet. -
Loha
veterán
válasz
#35434496 #885 üzenetére
Ez most mit is cáfol?
Akkor cáfolna, ha lenne classified 780 -as karid B revvel is, és össze tudnád hasonlítani.daneeeeee: nem értem egyébként az AMD-nél mi ez a szarakodás, hogy még mindig csak a referencia 290(X)-eket kapni, ilyen szar hűtésű ref. kártya mellett már megjelenéskor kellettek volna az egyedi hűtésű modellek.
-
Loha
veterán
válasz
#35434496 #881 üzenetére
Akkor ez tutira GK110B.
The new GK110-300-B1 needs lower volt for over-clocking, so it stays a little cooler, also it can get higher clocks because of this B1 revision, some brands call the new GTX780 the GHZ edition. -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #713 üzenetére
Nem jó.
Nem 86K és nem néma ahogy a GPU-z logot nézem.
(#714) Tirexi: Csinálj már nekem egy 7870-el 42FPS-t ebben a tesztben.
Volt nekem 7870-em, egy lepkefing az 1Ghz-re "lebutított" 280X-hez képest.
Amúgy annyi az ok, hogy 1000/1450Mhz-en 1,1V-ból vígan elketyeg, hűvösen és némán, míg a gyári 1070/1550-hez több fesz kell. Nem tudom, pontosan mennyi, de lényegesen több. 1125/1575-ön teszteltem ki, oda 1,22V kell, de még az is alulfeszelés, és úgy már azért hallatja a hangját és melegebb is, nekem meg nem ér annyit, amennyivel gyorsabb így.
Max tuningban pedig sajnos 1150Mhz a GPU vége, így igazából 1125-el már eléggé ki van hajtva, afölé menni már végképp értelmetlen.
(#717) Abu85: Egy bibi van. Ez a dolog csak a gyártóknak jó, hogy pontosan kicentizett karikkal, hűtéssel is el lehessen adni a kártyákat, magasabb hasznot realizálva. A usernek az lenne a jó, ha a kártyán beállít 1000Mhz-et, akkor az 1000Mhz-en megy, mindenféle leakadás, meg magyarázkodás nélkül, ahogy a "régi szép időkben".
Persze, így az olcsó, silány karik hamar döglenének, több pénz menne gariztatni, meg talána kártyák is drágábbak lennének 5-10%-al, de nem kicsit lenne jobb, mint ez a lesd, mikor throttlingol vissza a kari.
Bár igazából lesni sem kell, mert a beszaggatás elárulja... Elég vacak megoldások ezek, a kezét letörném, aki kitalálta... -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #690 üzenetére
És megy is csak úgy simán lég/víz hűtéssel 1526Mhz-es GPU-t? Mert erősen nitró gyanús ez az órajel, nitró alatt viszont a Tahiti se 8000 pontot csinál.... Nekem alapon, még a gyári Ghz Edition órajelei alatt megcsinálta a 7583 pontot, 1000/1450-en.... [link]
Ha beleszámolom, hogy a gyári hűtésével volt még benne 16% OC tartalék, már az 8800 pont.... Nitróval pedig az is elmegy 1500-as GPU órajeleket, és ha jól számolom, úgy már 11 000 feletti Grafix szkór.........A 8000 pontot amúgy még a 7950-em is hozza, a gyári léghűtésével 24/7-re alkalmas beállításokkal.... [link]
(És a ramját nem is nagyon húztam, pedig van benne tartalék még bőven, 1575 felett tud)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
krx21
nagyúr
válasz
#35434496 #242 üzenetére
Ez oké, de sajnos a FC3-nál, pont vannak olyan helyszínek, ahol erősen terhelődik a rendszer, valahol meg kevésbé...
Ennek akkor lenne összehasonlítási alapja, ha mindenki azonos területeken járna...
Így nagyon félre lehet tesztelni. Meg kéne nevezni egy falut és közeli környékét legalább!
A másik, ami félrevezethető lehet az a világbajnok CPU-d és GPU-d!
Ilyet nem mindenki tud kifogni... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged