- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #17511 üzenetére
es akkor lehet a ketto kombinaciojarol van szo.
a 480 arazas nagyon durvan hangzik.
Szaby59: a 290X 8GB niché / halo product volt.
-
válasz
proci985 #17511 üzenetére
Bennem is felmerült a 2008-as év, még a teljesítményszintek is stimmelnek, csak egy nagy különbség van - a GTX200-as széria az nVidia legszarabb value propositionje volt, amire emlékszem. Volt egy GTX 260, ami alig volt gyorsabb a 9800GTX-nél, drágábban. Aztán egy 280, ami ugyan gyorsabb volt 30-40%-kal, viszont majdnem dupla áron. Oda nem volt nehéz bebombázni egyet
Mondjuk ha az 1070-et sikerülne elcsípni 300-as áron, az huszáros lenne. De nem ártana szólni az embereknek, hogy ne vásároljanak be - 2008-ban azért nem volt ilyen lelkesedés az nVidia iránt, mint most.(#17514) Petykemano: szerintem később jön a P11. A június 29-es NDA lehet ködösítés is, ettől nyugodtan rajtolhat bármi akár holnap is.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #16005 üzenetére
??
A 78X0 es a 79X0 egy szeria csak kulonbozo besorolasuak, nem tudom az hogy jon ide.
A 390X meg a 290X fejlesztett valtozata, de mar kifuto modell, szepen nyugdijba megy, ahogy az osszes 28nm-es chip. Talan a Fury X marad ha a 480X nem lesz erosebb nala, de az is csak ev vegeig amikor jon a Vega. -
törölt tag
válasz
proci985 #15691 üzenetére
Emlekszem a 290X-emre, azt meg levegovel hutottem. Most hogy mindent visszapakolnak NV-nel is a kartyakba ott is lesz melegedes jo esellyel, amugy ha valaki komolyabb kartyat vesz egy jo tap illik melle, egy FX-em melle van egy EVGA 1200P-m, ami overkill, de ha bepakolom melle a parjat mar alakul, vizescucc (12 ventivel) meg az osszes tobbi, SSD-k, HDD-k, aprosagok.... Ez egy ilyen sport, valahol meg kell(ene) tudni allni.
dave: a meresek szama szep es nemes dolog, am nem mervado a hitelesseg szempontjabol. Ez nem neked szol direktben, altalanosan ez a velemenyem, eleg sok minden elhangzott mar ezen a forumon. DX11-nek vege lassan, ahogy az MS tollja minden fronton mar nem fog visszalepni, az hogy nem fekszik a Maxwell-nek, ez van, "a Profeta" mar megmondta korabban hogy lehetnek anomaliak, nem jelent semmit, talan a Pascal mar jo lesz ra minden szempontbol, meglatjuk.
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #15472 üzenetére
VR nem magas felbontás, és a multiGPU támogatás mindkét oldalon rossz, sőt AMD-nél még talán rosszabb is. Igazából itt most nem is erről volt szó, én azt mondtam, hogy ha már Nano CF szóba jött költséghatékonyság szempontjából, akkor a 970 SLI-t is számításba vehetjük. Persze a Nano CF biztosan jobb, de drágább is jóval.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Crytek
nagyúr
válasz
proci985 #11202 üzenetére
Keress már elő nekem akármilyen nyelven nagyobb pc hw oldalakat ahol 30 de legalább 20 game-et teszteltek IGP-vel!Szerintem ne állj neki keresni mert 3-5nél több game-et egyik oldal se nagyon tesztelt.
Szóval ebben a formában ha fizetnének sem érteném hogy akarnak egy terméket eladni megfelelő "ráutalás" nélkül, hogy ugyan már mire is elég az IGP-je.Na de majd én megmutatom ,ingyen ,nektek
-
Crytek
nagyúr
válasz
proci985 #11196 üzenetére
Jól írtad. Én abba a 0.1%-ba vagyok jól sejthetően egyedüliként a világon aki csutkamaxot akar nem érdekelve ,hogy értelmetlen-e vagy sem .És bármennyire fájdalmas sokaknak oda csak a 980Ti elég full HD-be.
h1mpi: Nem is célom élvezni őket. Sejtem mire számíthatók ,de legalább ha van tesztelem mire jó és ezért én még pénzt se kapok mint a nagy tesztoldalak munkásai akiknek ez lett volna a feladatuk tesztelni
-
válasz
proci985 #10694 üzenetére
Igazából nem sokkal rosszabb az a kártya, mint a 950, 20 dollárral olcsóbban akár meg is érné, de az AMD valahogy úgy áll hozzá, mintha saját maguk is szégyellnék. Ennél még az is jobban menne, ha kiadnának egy 7850 nosztalgia editiont (still going strong, vagy valami hasonló nyálas dumával), és akkor még égni sem kellene...
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #10212 üzenetére
Fordítva... A low ASIC a kis szivárgás AMD-nél, ez 100%.
A tiédnél is az lehetett a gond, hogy a Matrix brutál VRM-jével az 1,25V elég brutál. Ahhoz képest meg nem olyan kicsi a szivárgásod.
(#10213) oliba: Igen, így kéne lennie. De itt éppen az van, hogy a magasabb ASIC (79.3) kap magasabb feszt (1,21V) az MSI 390X esetén, míg a "normális" fogyasztású PowerColor 390 csak 73.1% ASIC, és csak 1,15V-on megy, majdnem 100Mhz-el kisebb órajelen. Szerintem eme három tényező együttes kedvezőtlen fennállása magyarázza az MSI összességében elég komoly +100W-os többletfogyasztását.
(#10214) schawo: Mert amelyik csip magas szivárgású, és nem elég neki alacsonyabb fesz, abból radiátor lesz, nem GPU.
(#10228) Dark KillerX Az aszinkron compute-ban semmi zárt nincs, ahogy az API-ban sem, ki van adva szabványba, az nem zárt. Lásd pl. Vulcan API.
A VR-re azért jön "zárt" szabvány, mivel a nyílt szabványban még nincs kidolgozva az ahhoz szükséges támogatás. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #10142 üzenetére
Az Oculus SDK nem támogatja a multi-GPU-t, de a LiquidVR igen, szóval azokon a játékokon fog működni, amelyek LiquidVR-t is használnak. A Hawaii nem rossz, de a VR-hez egy fokkal előnyösebb a finomszemcsés preempciót használó hardverek, mint a Tonga és a Fiji.
(#10143) NetTom: Az Oculus a Facebooké.
Szerintem az ilyen befektetési csoportokat annyira nem érdekli, hogy business vagy experience vonalról válik be egy dolog. De önmagában a VR egy business is lesz, mert a VRLA-n már elég sok ötlet merült fel az orvosi felhasználásról, oktatásról, stb. Lehet, hogy ez érdekli őket igazán.
Egy biztos, hogy nem a Zen érdekli őket, mert az csak egy szimpla processzor. -
Egon
nagyúr
válasz
proci985 #10135 üzenetére
Steam-en meg lehet nézni külön, hogy a dVGA-t használók körében milyen felbontások vannak?
Eddig úgy tudtam, hogy csak összesített statisztika van, amiben benne vannak az IGP-vel/laptoppal nyomulók is - ők jelen esetben nem relevánsak (velük kiegészülve meg értelemszerűen még borúsabb a statisztika: fullhd is csak pár százalék, ennél nagyobb felbontások pedig a hibahatáron mozognak). -
Egon
nagyúr
válasz
proci985 #10133 üzenetére
Szerintem egyrészt az utolsó mondatodban van a lényeg (nem is feltétlen a driverek, hanem a játékpatchek kapcsán: nyilván a korábbi profilokban erre nem figyeltek, hiszen nem volt tudott ez a korlát), másrészt azért lássuk be, még manapság is elég extrém példa vagy a 3 kijelzővel.
Jó lenne olyan statsiztika, hogy a dGPU-t használók körében mik az elterjedt felbontások: szerintem még a fullhd sem "alapértelmezett" (ha tippelni kellene, azt mondanám, hogy az 1920*1080 és az e feletti felbontások, az esetek kevesebb mint 50%-át adják, mivel még mindig sokaknak van pl. 1280*1024-es, illetve 1680*1050-es kijelzője).Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek az elkövetkezendőkre. Az async compute körüli problémák kapcsán páran már az FX-es időket vízionálták az nV vonatkozásában. Ha tényleg akkora gondot fognak okozni a DX12-es játékok a Maxwellnek, mint anno a DX9-es címek az FX-nek, akkor sok vásárlót veszíthetnek (hogy mást ne mondjak, az FX-ek idején 9700Pro-m volt...
). Személy szerint nem igazán érzem érintettnek magam, mivel Fermim van, új vga vásárlásával pedig - ezek után - jobb lesz kivárni.
-
válasz
proci985 #8090 üzenetére
Valóban, viszont minden teszt kb. ugyanazt mutatja, ill. a megemelt core órajel + fesz és VRAM órajel + fesz (valószínűleg) alapján ez is a logikus.
Ja, emlékszem a sztorira. Irigylem a türelmedet, én kib***tam volna az utcára, és keresztülmegyek rajta néhányszor autóval. Utána beviszem garanciáztatni
-
válasz
proci985 #8044 üzenetére
Most hiretelen nincs meg, hogy hol laksz, de nemrég írta valaki, hogy a UK-ben lehet kapni, és nem dőlnek be a webshopok a vásárlók inváziójától.
Úgy tűnik, máshol vannak a tűréshatárok
Én a 290X-et nem érzem gázosnak fogyasztás terén, de a 390X már erősen meghaladja a küszöbömet, hűtéstől függetlenül.
(#8041) rocket: Pozícionálásban sosem voltak erősek. A 290X-et is az első napon sikerült elb***ni a refhűtővel, most ugyanezt megcsinálták a Fury-val a teljesítmény-elvárások túlsrófolásával. A vevők 60-80%-ánál az első impulzust az életben nem változtatod meg.
(#8053) Abu85: persze, azért írtam, hogy kihegyezve, nyilván használja a GPU többi részét is (különben nem lenne kép), de a többi terhelés marhára nem releváns mix játék szemszögből - messze nem realworld erősorrend szerint sorakoznak fel benne a kártyák egy uarchon belül sem.
-
daveoff
veterán
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #7228 üzenetére
Bíztam benne, hogy a reviewk/fórumos tapasztalatok által írt ~70°C körüli téma kimeríti a "rendesen meghűtve" témakört, de azzal nyitott az érkező példány, hogy ő bizony magasról tesz az előzetes várakozásaimra és ugyanott, ahol a 780 elvolt +2-3°Cal az előző konfighoz képest, ez ~15°Cal melegebb az űberoptimális körülményekhez képest, ezzel pofánvágva az OCs elvárásaimat.
De nem vagyok rest, kap esélyt, hogy bizonyítson, úton 1 ref. nyákborda a Hybrid alá, push-pull SFlexek felszerelve, rászánom a 780 teljes árát immár a projectre, megkapja, amit maximálisan kérhet. Ha ezután sem lesz kezesbárány, ill. tempóban nem lép legalább a 780 szintjére, ha nem is feljebb, érzékeny búcsú keretében megy a levesbe és az általad is említett megoldás lép a helyébe..mert jobbat nem tudok (780/6G drága sajnos).
Azt gondolom nincsenek irreális elvárásaim, tekintve, hogy 2560x1080at akarok csupán fix 60 FPSel megjeleníteni..az AAról is lemondtam :S#7229 HSM
Nevezd aminek akarod, számomra a tudás az, amit viszontlátok a képernyőn. És mindegy, hogy a monitorra vagy a fogyasztásmérőre tekintek, egyiken sem szimpatikusak a számok..lettlégyen FPS, °C vagy Watt a mértékegység. A többi techblabla, mellébeszélés, üveggömbbe révedés, remény, filozófia és egyéb szinonímái az AMD szónak jó ideje..itt és most kell teljesíteni, nem az elképzelt szebb jövőben. Az innováció lehetősége apránként is fennáll, ha közben mellé minden szempontból eladható a termék. Ez jó ideje nem jelent egyet az AMD termékekkel sajnos, pedig időről időre fellángol bennem a birtoklási vágy, ami a régi emlékekből fakad (R9700/X800/4850/5850, mindet imádtam), de újra és újra csak csalódás van, ami idővel azért elgondolkodtatja az embert..evvan.
Hogy egy kicsit pozitívabb felhang is legyen: a Furyt nem látom annyira borúsan, ha összekapják driveresen mire kijönnek a nonref megoldások, még jó lehet. De a többi "újdonság"szót sem érdemel kb., akkora blamázs. -
HSM
félisten
válasz
proci985 #7216 üzenetére
Igen, ahogy néztem, alig javult a csip fogyasztása, és agyon is vágták az egészet a +4GB ram és a magasabb órajelek nagyobb fogyasztásával.
Nem mondom, hogy rossz lett, de szerintem sem erre kellett volna kihegyezni őket. Aki 290/290X-et vett 1-2 éve, tényleg nagyon jól járt. Főleg, aki 3 éve 7970-et. Még ma is teljesen jó kártyája van, 3GB rammal.(#7218) Speed(R): Az a 0 innovációs áramtemető mégis egy sokkal komolyabb tudású csip, mint az agyondícsért Maxwell.
Szerintem is a fogyasztásra kellett volna inkább kigyúrni, nem a +4GB ramra és 50Mhz-re, dehát ez van. Attól még nem lett rossz kártya, csak kicsit torkosabb a kelleténél.
Azt mondjuk elég fura, hogy lehet lassabb nálad a 780-nál... -
daveoff
veterán
válasz
proci985 #7121 üzenetére
Hát nem tudom, azzal a vízhűtéssel én sokkal többre számítottam, mi lesz így a sima Furyval, léggel szerintem katasztrófa lenne ez a csip..... A custom 980Ti ugyanolyan halkan, léggel 1440p-ben nagyon csúnyán elveri, a FHD-ról ne is beszéljünk. 4k-n kiegyenlítettebb a helyzet, de oda nagyon kevés még mindegyik....
Nem rossz kártya, de a 980Ti mellett nem alternatíva, meglátjuk később az lesz-e.....
-
válasz
proci985 #6560 üzenetére
Nos most így hirtelen a techpowerup tesztjeit volt időm felütni, nem látok nagy változást... pár százalék javulás van talán. Mire gondolsz?
Vagy milyen lényegi különbséget kellene látni?Az viszont látszik hogy a 780Ti, a 290X és a 980 elég közel van (első kicsit lemaradva) s Titan X/980Ti meg elhúz 4K-n.
És lemerem fogadni, hogy itt nem a sávszél a baj, hanem az hogy 48/64/96 a ROP + az órajel előny (TMU-król nem is beszélve).Na mindegy majd kiderül, biztos jobb lesz mint mondjuk a 290X... de nagyon kíváncsi leszek hogy alakul a 4K téma.
Lehet tévedek és rámcáfolnak... én tuti 128 ROP-ot tettem volna bele, kerül amibe kerül.
Az nVidia valahogy eddig mindig jobban ráérzett milyen területen mennyit kell beleadni hogy ma is jó legyen meg holnap se legyen tragikus. Persze nyilván a játékok többségét is rájuk méretezik.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #6479 üzenetére
Teljesen így van. Ugyanúgy 250W volt mindhárom Tahiti TDP-je, a gyakorlati fogyasztásuk ezzel szemben jóval kevesebb volt (FHD és DX11 mellett legalábbis), és revíziónként eltért. Sokat sikerült csiszolniuk rajta az évek során, az egyértelműen látszott.
Ami a stabilitást illeti, valóban, nem lehetünk 100%-ig biztosak benne, ez így van. De azt viszont láthatjuk, hogy azonos "stabilitási szintre" belőve hogy viszonyulnak egymáshoz. Amúgy adtam nekik rendesen, többféle tesztet, játékot, legalább 5-6 órát ki kellett bírnia többféle programban, mire stabilnak ítéltem egy beállítást.
Szóval én azért erősen reménykedek, hogy így másfél év gyártás után fognak még találni optimalizálni valót a csipben a 300-as szériára.
A szivárgáson ahogy írod is, bőven lenne még mit fogni.
-
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #5957 üzenetére
Hát állítólag jön rá javítás...ez van amikor a professzionális piacról emelnek be egy gput,és nem optimalizálnak rá.Most látszik igazán milyen kemény munka is volt a 780Tivel driver oldalon.
Azért látszik most a driver maxwellre van hegyezve.No és a fekete bárány 295X2 mellett se menjünk el szótlanul,borzalmas amit mutat,holott az a kártya képes lenne megverni a TitanX-et.Aki anno azt megvette 1500dolcsiért,az most biztos nagyon boldog.
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #5737 üzenetére
Te nem játszol a legújabb címekkel,te magad írtad ráérsz várni fél évet vagy egy évet is... nekem is volt CF is meg SLI is,nem is lehet összehasonlítani a kettőt az SLI supportja mérföldekkel jobb,nem hibátlan,de nem is lehet egy lapon emlegetni a CF-el főleg amióta XDMA megy...
Amúgy én látom a nagy panasz áradatot SLivel kapcsolatban,pedig nem csak itt fórumozok... sőt itt egyre kevésbé -
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #5624 üzenetére
a hawaii architektura kb a leghutessel megoldhato hatarara lett clockolva a 300Wos TDP miatt. a maxwell papiron 145/165W, szoval boven van benne tartalek orajelet novelni, amit aktivan csinalja is a kartya.
Az a baj, hogy meg mindig a rosszhuteses kartya / multimonitoron valo hasznalata csak a szemszoged.
Nalam mindegyik kartya ment tok stabilan 1100-1150-en, a Lightning ment volna 1200-on is 24/7-re, de az mas teszta. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #5619 üzenetére
egy kieg / gondolat az egeszzel kapcsolatban.
gyakorlatilag mindket szerian lehet olyan terhelest adni, hogy a kartya nekiall declockolni (volt maxwellem / van hawaiim).
a maxwellnel 970bol egy G1em volt, 250W power target, nagyon massziv aftermarket leghuto a fogyasztashoz kepest, jatek alatt az 1392 / 1408 / 1420 kozotti ertek attol fuggott, hogy mennyire futott bele a 80 fokos thermal limitbe. power limit 250W volt a kartyan, azt nem ertem el. furmark alatt 1240 volt, ami meg mindig magasabb mint a gyari ertek. nem emlekszem mibe futott bele, de valszeg a thermal limit fogta meg. high ASIQ r1.1, papiron a boost olyan 1300 korul emlekeim szerint. teljes rendszer fogyasztasa kb 460W korul furprime alatt, konnektorbol. topik szinten a gyari beallitasokkal a legjobbak kozott volt mondjuk.
hawaiibol 290x matrix platinumom van. power targetrol nem talaltam infot, de legen gyanus, hogy 310-330W korul evett a kartya, amit nem birt el a hutese. furmark alatt legen meg se allt 650-800ig, egyebkent olyan 900ig declockolt. utanna feltoltam a hazban a ventiket es felraktam a Cosmos S 700rpmes NZXT 200mmas ventivel szerelt oldallapjat, picit jobb lett a helyzet, de nem sokkal (itt 1750 / 1100on mentek a 120/140es hazventik). alaporajel 1050, de ezt nem tudta tartani. vizen jatek alatt nem declockol, furmark alatt 1000res orajelre all be. teljes rendszer fogyasztasa furprime alatt legen 610W, vizen 510W (egy 200as venti lett egy 120asra cserelve kozben, illetve a ket zalman es a lianli vezerlopanel helyere bejott egy lamptron, a vgan levo ventik pedig szinten ki lettek szedve. plusz a pumpat es a ventiket lejjebb szabalyoztam). legen 94 fokig ment, vizen egy oras furprime utan 67 fokon stabilizalodott a GPU es 48-50 korul a tobbi alkatresz. low ASIQ, tippre topik szinten is durvan szivargo kartya.
a hawaii architektura kb a leghutessel megoldhato hatarara lett clockolva a 300Wos TDP miatt. a maxwell papiron 145/165W, szoval boven van benne tartalek orajelet novelni, amit aktivan csinalja is a kartya.
vizezve a 290x egy teljesen mas kartya.
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #5569 üzenetére
Én használtam BL2-t hybrid physx-el. Evga 550Ti+5870 és 290X-el is használtam. Physx miatt akármilyen gpu renderelt, ~30 fpsre leesett, ha zúzás volt. 5870-en jobban, hiszen ott volt amikor a render gpu is kevés volt.
A laptopon (GT750M SLI oc-zva) pont ugyanezt tapasztaltam, ~30 fps min. Laposon ha dedikáltam a physx-nek az egyiket, akkor a renderre már kevés volt az 1 gpu.
Config tweak-eléssel be lehet kapcsolni cpu-n is a physx-et ,illetve lehet a max particle számot is csökkenteni, ami alap esetben kb végtelen, de akármit csinálsz, a physx miatt esni fog a min fps 60 alá.
Pre sequel egy fokkal jobb cpu physx-el, de ha nem is annyira, de esik az fps, nincs meg a fix 60.Batman-ek jól futottak, legalábbis az Asylum és a City, de pl az Origin-nél simán elvoltam cpu physx-el is, bár az már 3.X es runtime-al fut, emiatt hybrid nem is ment.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
proci985 #5555 üzenetére
Ezért kellene referenciát a referenciával és aftermarketet az aftermarkettel összehasonlítani.
A 980 referenciánál nem is a dobálásról van szó (az alapórajelet a topikbeli tulajok szerint -ha emlékezetem nem csal- tartja) hanem például a G1 rev1.1 féle 1400+ MHz-es boostot nem tudja. Ezzel szemben a referencia 290 (ilyenem viszont volt) egy melegebb nyári napon porszívó hanggal sem tudja tartani az alapórajelét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #5484 üzenetére
Így van. És ami a W3-at érinti, az ami a fejlesztőkön múlott az jelen esetben jó. Végigcsinálták, nagyjából jól is optimalizálták. Az amire nem volt hatásuk az vagy nincs beépítve vagy nem jó. És akkor előjön az, hogy mennyire van értelme a fejlesztőket felelőssé tenni azért, mert totál feketedoboz jellegű rendszereket képtelenek voltak jól integrálni. Itt nem velük volt a baj, és ez látszani is fog a játékon. Amint kikapcsolod azokat az effekteket, amelyeket szimplán a konstrukcióból eredően nem tudtak optimalizálni, nagyon jól fog futni a játék.
A látótávolság pedig magának a DX11-nek a problémája. A Microsoftot kell ütni érte, hogy szar az API. A fejlesztők csak próbálják tartani az ideális draw call értékeket. Semennyivel sem jobb kiadni egy játékot, mint a Dying Lightot és egy későbbi patchben limitálni a látótávolságot, azzal, hogy bocsi, de mégse működik az eredeti elképzelés. -
CsonkaImo
addikt
válasz
proci985 #5245 üzenetére
Igen a gyártók is felelősek a gyenge hűtésért, de te se matrix-ot vettél volna ha nem vizeznéd. Lehet korrekt cooleres példányt venni, nem csak a top kategóriában. Persze nV-nél itt sokkal jobb a helyzet ez is igaz, de közel sem olyan élhetetllen a 290/X mint ahogy be van állítva
-
törölt tag
válasz
proci985 #5201 üzenetére
Azon a felbontáson már kevés lehet a VRAM, de a többség olyan beállításokkal játszik ahová egyelőre még elegendő a 3.5 GB, nekem nem volt 290X így csak másra hivatkozhatok viszont a kettő közül még mindig inkább a 970-et venném ha kéne (bár most már inkább egyiket sem mert hamarosan jönnek az "új" kártyák).
A G1 hosszú mert 3 ventis, de a 970-hez egy 2 ventis megoldás is bőven elegendő, hogy 70-80 fok között tartsa még OC-vel is.
-
BoogeyM@n
tag
válasz
proci985 #5038 üzenetére
1920x1200 LG monitorom volt de behalt lecseréltem de nem volt 1920x1200-as csak 1920x1080-as ami vettem nem tetszett túl széles így inkább egy 1600x1200-as monitort vettem azt meg eladtam mert szerintem minimum 1200-as magasság kell.(Persze csak anyagi okok miatt nem vettem még 1920x1200-ast most átmenetileg jó ez is sőt jobb mint egy 1080-as mert az idegesítően alacsony csík monitor)
-
törölt tag
válasz
proci985 #5015 üzenetére
Jó nem mondtam hogy simán ment, kb. mint egy garanciális ügyintézés, a lényeg hogy a lehetőség adott volt még ha nem is verték nagy dobra (aki tudott erről az egészről az tudta, hogy vissza is vihető).
Én majdnem biztos, hogy mindenképp ezt vettem volna, lassan 7 hónapos a kártya, mire megjelenik a 300-as széria már 8-9 hónapos lesz eddig biztos, hogy nem vártam volna. A 290X-ek akkor még legalább 10-15k-val drágábbak voltak. -
daveoff
veterán
válasz
proci985 #4977 üzenetére
A 290X-en azt hiszem kompakt víz van, de nem biztos. Mindketten olyan tuninggal mértünk, ami nagyjából elérhető minden kártyával, mondjuk a 290X-nél inkább az 1100 a reális, 980-nál szinte mindegyikkel megvan az 1500
Közel 30% a különbség, ez azért sokszor jól jöhet, mondjuk a GTA V nem egy túl jól optimalizált játék, úgyhogy ehhez tökéletesen megfelel mindkét kártya, mindkettővel be-beesik az fps 50 alá.....
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #4966 üzenetére
No igen, 21,5"-ra nem is nagyon kell FHD mellé AA.
A DSR/VSR és hasonló felskálázások pedig korábban is azért nem terjedtek el, mert brutális az extra terhelésük. Én BF4-ben próbáltam, elég durva volt a látvány is 200%-os felbontáson, csaképpen elnegyedelte a sebességet, ami elég fájó volt, így mégis inkább a kevésbé pofás, de még mindig szép 4X-es MSAA mellett maradtam, amit kb. észre se vettem a frémrétben. -
HSM
félisten
válasz
proci985 #4964 üzenetére
Érdekes...
Amiről én tudok, hogy képminőség terén sokat fejlődött abban az időben, az az anizotróp szűrés minősége. Pl. ez volt az egyetlen előnye a 6800-es szériának az 5800-assal szemben.[link]
Sajnos manapság már nagyon ritkák olyan tesztek, ami bármennyire is bagózna a képminőségre, pedig fontos dolog lenne. -
TTomax
félisten
válasz
proci985 #4926 üzenetére
A 295 se volt mindig annyi amennyi,megjelenéskor bizony 1200euro volt az is.Nagyon lement az ára... A TitanXre meg kis túlzással már azt írnak amit akarnak,pofátlan ára van valóban.
Éppen most nézegettem,bizony a GTA5 1440p-ben 4XMSAA-val 5GB VRAM körül fogyaszt...teljesítményre bírná,egyébként 60fps körül menne... gyanítom nálam SLI lesz... -
HSM
félisten
válasz
proci985 #4789 üzenetére
Nálam a friss tesztek nagy része itt el is vérzett amúgy. Ha csak annyit látok, 290X, és nincs jelölve, milyen típus, milyen BIOS-al, nem is olvasok tovább. Ez kapásból a tesztek minimum 60%-át kiszelektálja azonnal. A GTX-eken annyiból jobb a helyzet, hogy ott a G1 értékeihez lehet viszonyítani, ott nem túlzottan TDP/hőfok-limites a cucc.
A fórumokon is nagyon észnél kell lenni, de számomra különösen értékes információforás, ha néhányan megnézik emelt limitekkel, mit mennek a kártyáik, nagyon hasznos viszonyítási alap, csak a user errorok miatti bizonytalanság kicsit nagyobb a kelleténél, de menedzselhető a "kockázat".
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #4785 üzenetére
Azt tudod tenni, hogy nagyon résen vagy, és nagyon megnézed, hogy teszteltek, milyen vassal, és belekalkulálod az eredménybe, már ahol lehetséges. Saját vasnál pedig odafigyelsz, hogy az összes thermal/tdp meg kutyafüle limiten belül tartsd a kártyát, hogy kihozza magából a maximumot.
(#4787) daveoff: Jelenlegi infók szerint a kamudriver az Nv-féle, hogy kiszedték a GTAV profilt, majd most visszatették...
Lehet amúgy, már az AMD-nél is benne volt egy általános profil, és most hogy minden végleges, még engedélyeztek pár dolgot, a driver szövegezése, időzítése ezt sejteti.
De egyébként ha csak marketingből adták ki, nem tudom, miért húzod a szád, ha az Nv meglépi, nekik is mutatni érdemes valamit (sajnos), nézd csak meg, tegnap még a fikázás ment, dejó az Nv, kiadnak game ready drivert.... -
HSM
félisten
válasz
proci985 #4753 üzenetére
Egyébként ez régóta így van, és tényleg pokoli zavaró. Akadnak olyan szériák, egyre több, ahol nagyon észnél kell lenni a teszteredményekkel kapcsolatban. Pl. AMD oldalon én mindig a tesztekben a 7970 eredményét néztem, mert a 7950-eken nagyon alacsony volt a power limit, és össze-vissza eredmények voltak, kártyánként, tesztoldalanként más emiatt.
Ugyanez a referencia 290 és 290X, főleg az utóbbi csendes BIOS-ával, mivel eléri a 94 fokot, és utána órajel-játék. Ott szerencsére van az "Über-mód", ami minimalizálja a throttlingot, az viszonylag jó viszonyítási alap.
Nv-nél pedig aztán végképp katyvasz, emlékszem, anno mennyi találgatás volt, mi alapján dől el, melyik GPU mennyire BOOST-ol. Volt ami nagyobb, volt ami kisebb mértékben tette.
De egyébként Intel CPU-knál is vannak vices dolgok, főleg az új Broadwell Core-M cuccoknál, ahol egész vicces dolgokat produkál a magas turbó, alacsony TDP és alapórajel [link].
De a saját Sandy Bridge kétmagosomnál is erősen trükközni kell a notiban, hogy a GPU turbózhasson, de a CPU nem, különben megeszi a 35W TDP-t az IGP elől, és 1300Mhz helyett nagyon durván kisebb órajelen megy azért, hogy a proci minimálisat turbózhasson, a végeredmény meg pocsék. Nem pont ide vág a téma, de pár mérés: [link].
-
Xmister
senior tag
válasz
proci985 #4534 üzenetére
Tudom, mennyit szivtal vele, de open benchen azert mashogy teljesit.
A kerdesem itt nem arra iranyult, hogy mennyire jo (vagy nem) a matrix, hanem, hogy egy OC-s peldany stabil orajellel hozhatja-e azt a szintet.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #4481 üzenetére
Őszintén szólva, nálad a 4-csatornás szervezés miatt egyáltalán nem aggódnék.
Neked minden magnak jut külön memóriacsatorna, nálam 2 magra jutott egy, ráadásul nálam talán még a magok is erősebbek voltak picivel, a 4,4Ghz-es tuning és a Haswell magok némileg magasabb IPC-je miatt, tehát több adatra lett volna szükségük, cserébe kevesebbet tudtak kapni, és az L3-ra se tudtak úgy támaszkodni, mint nálad, nekem abból is csak 6MB volt benne 10 helyett.
Leginkább amúgy a prime95 teszt volt az érdekes, 2 magig szinte ugyanaz az eredmény 1600 és 2133MHz között, ugyanakkor 3 magon már vészesen lemaradt az 1600Mhz (336 iteráció/s helyett csak 280) és 4 magon már egyáltalán nem is skálázódott, míg a 2133 kicsit még tudott gyorsulni, 358 iteráció/s szemben 286-al.
A legérdekesebb az, hogy akár 1600-as, akár 2133-as rammal is azt lehetett látni, hogy a CPU 100%-on pörög 4 magnál, csaképpen a skálázódás nem volt meg.Egyébként a tesztjeim alapján az időzítés nem igazán volt fontos neki, sokkal inkább a sávszélesség, emiatt nem is okozott gondot a 2133MHz-es kitem viszonylag laza, CL11-es időzítése sem. Ugyanakkor nálad a 4 csatorna temérdek sávszélessége mellett lehet, már inkább az alacsony késleltetés, amivel nyerni lehetne, mintsem a sávszélesség magasabbra emelése. (Persze, a magasabb órajel a késleltetést is javítja, csak okosan kell belőni az órajel/időzítés kompromisszumot.)
A lényeget nem is írtam még, játékokban főleg "CPU-limites" szituációkban segített, ahol magas a CPU-használat, és nem érte el a 100%-ot a GPU-használat. Ott erősen megdobta a minimum FPS-eket, Crysis3 és BF4-ben is.
Mivel egy régebbi Z68/Z77 rendszerekhez való kit volt, majdnem 2 hetem ment rá, mire sikerült kiteszteljem Z97-ben 2133Mhz-en stabilra, de megérte (abban az időben főleg BF4-eztem).
Ugyankkor érdekes, hogy jópár tesztben pedig nem volt különbség, ez pl. azt hiszem még 1600-as ramokkal készült, és a 3,92X-es skálázódás alapján elég volt neki bőven a ram:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest