- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #7510 üzenetére
Értem, akkor biztos direkt butították vissza a példaprogramban (aminél látod a kódon, mit csinál, ellentétben pl. az Nv-s GW-el) a Maxwell-eket, meg a saját GCN1-jüket, és ezek a direkt butított GPU-k biztos tengert tesszelálnak a város alatt, amíg a GCN2/3 meg nem.
Ja, és ezt senki nem fedezi fel a példaprogram forráskódjában.
-
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7212 üzenetére
Mikor kiadtak,nagyon nagy volt a kesztetes mivel tukon ulve vartam a Witcher3-at, abban a tudatban, hogy nem ugrom meg 680-al az ajanlott gepigenyt a monitorom miatt. Elvbol nem adok 500-nal tobbet VGA-ra. (tobbnyire) A Titan X speckoit latva szinte 100% biztos voltam benne, hogy jon egy 6Gb-as itt-ott letiltott vagy csokkentett orajeles valtozat is roved idon belul, de ennek ellenere majdnem haloba kerultem. Vegul sem ez sem az hanem 970 lett mert le tudtam gyozni onmagam. (sajnos regen ez nehezebben ment
)
-
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7199 üzenetére
Az NVidia az egeszet tudatosan eltervezte. Elobb a Titan X majd johet a 980Ti. Mar eleve azt sem ertem miert jott a semmibol egy uj brand ha kozben a legfontosabb dolgot (amire a brand epult) kukaztak belole. (DP). A Titan X es a 980Ti GPU-ja az NV-nek ugyanannyiba kerul (wafer-ert fizetnek) Az a 6Gb GDDR5 is kb filleres tetel akkora megrendeloi mennyiseg mellett amit az nv igenyel. Akkor ezt az egeszet hasonlitsd ahhoz amit az AMD eszkozolt egy beragadt keszlet raktarsopresenek erdekeben.
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #7199 üzenetére
Igen, nem mindegy, hogy alig 3 vagy 5 hónap. Ahogy az sem, hogy egy 1000 dolláros kártya helyett kapod kb ugyanazt 500-ért, vagy egy 1500 dollárosnál van 500 dollár engedmény.
"az AMD sem a 4 GB-s 290X árában adja a 390X-eket."
Látom elfogytak az érvek, és fel kell hozni valami tökéletesen ide nem vágó AMD-témát... -
HSM
félisten
válasz
#85552128 #7193 üzenetére
Objektíven nézve ott hány hónap telt el a megjelenés és az 500 dolláros vágás között?
3, mint itt? Nem úgy emlékszem....Hiába kerül pénzbe a VRAM, ha semmi haszna a kártyán.
(#7195) daveoff: Épp ez a lényeg... A 780Ti úgy volt 700 dollár, hogy alig volt erősebb egy húzott Titánnál, cserébe még ramból is jópár helyen hiányzott az a +3GB....
Szóval ott 700 dollárért még fél év múlva is csak kevesebbet kaptál. Az azért elég más helyzet. Ott nem is hőbörögtem. -
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #7186 üzenetére
Emlékeim szerint te vagy az egyik aki állandóan az FPS számokkal dobálózik. Ezen értékeken látni bármit ebből a tiltásból meg kevesebb VRAM-ból? Nem! Akkor marad továbbra is az amit leírtam... leértékelés mert nem megy valami vs tudatosan egy csúcstermék nyakára hozni olcsóbb terméket ami jobb nála, nem az első alkalommal.
Ha ez a sztori neked ugyanaz, mint 5 hónap után árat csökkenteni, akkor nem nagyon fogunk közös nevezőre jutni!
Ez a kettős mérce lebegtetés meg pont tőled... aranyos!
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #7181 üzenetére
Én úgy látom, hogy inkább te ignorálod azt a nem elhanyagolható tényt, hogy nem ugyanaz egy nem fogyó, beragadó terméket leértékelni azért, hogy vigyék, mint egy csúcs termék nyakára hozni 3 hónappal később egy jóval olcsóbb terméket szándékosan, ami ráadásul még gyorsabb is. Gyanítom, hogy a 295X árát nem csökkentették volna, ha kelendő darab lett volna.
Már a 980Ti bejelentésénél felhoztam a témát, de akkor is süket fülekre talált... értem én, hogy ez kényelmetlen, és sokkal jobb az AMD nyűgjein lovagolni, de mondjuk engem az ilyen húzások jobban eltántorítanak a vásárlástól, mint az, hogy Fury X nem úgy startolt ahogy egyébként én is vártam.
(#7182) szunya1: A GTX780 előtt rágódtam a Titan megvásárlásán, mert mindig is az egy GPU-s csúcs VGA volt nálam a célpont. Az ára a rendelkezésemre állt, sőt most sem éheznék, ha vennék egyet.
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #7179 üzenetére
Szerintem mindenki tisztában vele, hogy nem a két szép szemünkért működnek, csak tudod azért mégsem mindegy, hogy mekkora marhának vagyunk nézve. Nekem az a döbbenet, hogy ez a termék és árpolitika simán átmegy sok embernek a szűrőjén, sőt még örömtáncot is lejtenek afölött, hogy egy ilyen cég szép lassan konkurencia nélkül marad... ha konkurencia mellett ezt megcsinálják, mi lesz, ha nem lesz konkurencia?
-
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7169 üzenetére
Ez 5 hónap után egy 500$-os "akció" úgy, hogy nem egy új (gyengébb) kártya jött ki hanem ugyanaz a termék kapott ekkora mértékű árvágást.
Szal a voros oldal 20%-os piaci reszesedes mellett csokkenti a csucsmodell arat (ami jelenleg is a leggyorsabb VGA), hogy a legyartott peldanyok ne rohadjanak a nyakukon. OK, ez szemetszeg...Arculkopte a vasarloit. A zold oldal ugyanezt, hogy oldja meg? Felaron kinalja az OEM-ek szamara a 3000 dolcsis Titan Z-t viszont a retail kartondoboz ara maradjon csak tovabbra is 1500.
-
westlake
félisten
válasz
#85552128 #7138 üzenetére
Azt nem írták, hogy az egyedi modellek is olcsóbbak lennének. És a hír sem úgy szól, hogy az NVIDIA a GM200-310-es GPU árát csökkentené. Lehet, hogy csak azt akarják, hogy több referencia modell legyen értékesítve.
#7141: Az ACX 10$-ral drágább, mint a referencia modell.
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #7053 üzenetére
Szerintem akkor is ott kéne lennie egy Mantle eredménynek is, de részemről ez a kérdés lezárva!
Egyelőre valami szerintem nem gömbölyű, mert máshol meg partiban vannak: [link]
Viszont itt meg olyan Assetto Corsa eredmények vannak, amiket nem igazán értek... a 290X-m többet hoz.
-
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #7045 üzenetére
Megis mi a fenet vartal? Az most, hogy 2-3 FPS-el KULLOG a Titan X mogott 350 dolcsival olcsobban es halkabban az nem eleg jo eredmeny? Vagy mi lenne az alazas? 20-30%? Az mennyi is a jattszhatosag hataran szamszerusitve?
Kulonben az Anand miert nem kapott tesztkartyat?
-
lowzor
veterán
válasz
#85552128 #7020 üzenetére
Azért nem. BF4-ben a DX egy optimalizálatlan vicc AMD-vel, Mantle-re átkapcsolva kb teljesen más lesz a játék sebesség szempontjából. De ha BF4-ben megközelítette volna FullHD-ban, a többi játékban akkor is elhúzott volna a Ti, szóval baromira mindegy számomra, hogy milyen API-val mértek BF-ben.
-
-
válasz
#85552128 #6850 üzenetére
Nem nagyon... max töltésnél talán, mert most nincs SSD-n nálam.
De nem lehet megmondani mert valamiért 30FPS lock van rajta... pedig vsync meg minden kikapcsolva mindenhol.
De az a 30 stabil.
Mindegy ma én se vacakolok vele már.(#6851) westlake
Nincs jobb, legalábbis nálam most. Van low ami 2GB és alatta kártyákra van, meg van normal ami 3GB és felette. (Ezt mondja rá a progi.
)
Lehet valami last minute korlát van a játékon mert annyira szarul futna mindenen amugy.
És később jön majd valami peccs. -
Xmister
senior tag
válasz
#85552128 #6812 üzenetére
Másik oldalon is sokan végig tudták vinni a játékot egyetlen crash nélkül.
Azt se felejtsd el, hogy a 20 hozzászóló mellett volt 48, aki bejelölte, hogy ugyan ez a problémája, és akkor nem számultuk az előbb linkelt NV fórumot, aminek a 20 oldalát azért nem olvastam végig én sem.Amire ki akartam lyukadni, hogy ezt a játékot úgy beállítani, hogy AMD-n csak a probléma volt vele, bezzeg NV-n semmi gond...hát erős csúsztatás.
-
Xmister
senior tag
válasz
#85552128 #6806 üzenetére
Elég sok embernek van akkor HW problémája.
1-2 lehet az volt, na de mind? Egyébként abszolút lehetséges, hogy egy driver BSOD-ot okoz.De persze miket is beszélek itt, hisz NV-nél ez lehetetlen.
-
Xmister
senior tag
válasz
#85552128 #6802 üzenetére
Természetesen NV alatt nem volt semmi gond.
Itt hónapokig ment a magic, hogy megszüntessék a gondokat.
Nézzünk egy áprilisi hsz.-t:
Unplayable, and a threat to my system's integrity.DAI Constantly crashes - not to desktop, but (far worse) to a BSOD or equivalent and a reboot of the system. This occurs in DAI and in NO other game; and usually occurs a few minutes after launching the game. Often at the war table. The game ran fine until Patch 6 from memory.
...
nVidia drivers tried: 345.20, 347.52, 347.88, 350.05 (the supposed DAI beta), 350.12. All drivers installed via a clean install, choosing just the Graphics driver and PhysX driver. Nil overclocking of Motherboard or GPU.
Csak, hogy lássák azok is, akik szerint AMD-nél 25 drivert kell végig próbálni.És ha már known issues:
I do note that EA have posted "We are aware of issues with certain NVidia graphic cards and we are working with NVIDIA on a solution." (Re: [Info] PC Community Concerns), however that post was last edited 28 Jan 2015 and still no update or further information. -
Xmister
senior tag
válasz
#85552128 #6792 üzenetére
Pontosan milyen problémák? Én arról hallottam, hogy DX11 alatt gyakran összeomlott NV-n is, csak ott nem is volt lehetőség más API-t választani.
(#6794) Keldor papa: Milyen az idő Delphoi-ban?
(#6797) FLATRONW: Mert az AMD megtette azt is pl. TR esetén, hogy külön optimizált NV-re. Más a hozzáállás.
-
MastR
tag
válasz
#85552128 #6784 üzenetére
igazad van, az általad felsorolt NV-s "AAA" címek össze sem hasonlíthatóak pl a BF4-el. Az előbbieket arra se méltattam hogy letöltsem.... a BF4-be pedig kb ~1000 órát nyomtam bele megjelenés óta. Gondolom a Batmant is előrendelted már, biztos jókat lehet majd benne ugrálni a háztetőn, de csodálkoznék ha valakit 1-2 óránál tovább lekötne...
-
imi123
őstag
válasz
#85552128 #6779 üzenetére
Nyilván ha akkora Budgetből gazdálkodna az AMD mint az Nvidia vagy az Intel akkor több embert tudna rá állítani a driverek csiszolására.
Ördögi kör.Nincs pénz optimalizálásra tehát folyamatos lépés hátrányban vannak.
Ha hátrányban vannak akkor kevesebb kártyát adnak el.Még kevesebb a pénz.
Most ismét téma a területek szétválasztása.Én nagyon örülnék ha a gyenge proci részleg nem húzná le a videó kártya részleget.
Ha egy Sony elgondolkozik rajta hogy leállítja a Tv gyártást akkor el lehet gondolkozni rajta hogy mekkora változások vannak.Aki nem alkalmazkodik az elhullik.Kőkemény a piac!! -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #6776 üzenetére
Ja viszont meg mindig gyorsab mint a"mar optimalizalt" kepler...
Mivel en is ezt tennem az nv helyeben nekem sokkal hihetobb hogy megjeleneshez kozel adnak egy ujabb "optimalizalt" gameworks csomagot a jatekba, amire nekik kesz a driveruk, hogy az amd szivhasson vele, mint az hogy az amd szepen ucsorog, es direkt nem optimalizal, mert az olyan jo nekik hogy szarul mennek a kartyaik.
-
rocket
nagyúr
válasz
#85552128 #6774 üzenetére
~15 eve ez megy, mint valami elnyuhetetlen bakelit lemez
Nem is ertem az AMD ilyen termektamogatassal mibol gondolja, hogy az atlagfelhesznalok hasonlo arban es teljesitmennyel mint a konkurencia az o kartyaikat veszik meg?Lassan oda jutunk, hogy 10% felarral a semleges vasarlok kozul is inkabb NV-t vesznek, mert nem akarnak heteket/honapokat/orokevalosagig varni.
Idei ev termese eddig, Dying Light, Project Cars, Witcher 3, Batman: Arkham Knight, tuloldalon semmi.
-
Laja333
őstag
válasz
#85552128 #6702 üzenetére
Ez megint ilyen "van kalap, nincs kalap" szitu.
Ha AMD belerakta volna a FX-eit, akkor azért savaztátok volna. Most, hogy nem rakta bele, azért savazzátok. Inkább örülnétek, hogy egy felhasználó szempontjából jó döntést hoztak ezzel. Már rég elismerték, hogy gyenge a CPU vonaluk. Emiatt nyomulnak a Zennel.
Egyébként meg a "milyen cpu van a Quatumban" ebben a topicban OFF.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #6760 üzenetére
Itt programozástechnikai dolgok is beleszólnak. A Maxwell egy dologban nagyon különbözik a Keplertől. Nem kell speciálisan etetni egyetlen SIMD-jét sem, mert mindegyikhez van elég szál. A Kepler esetében a hatból csak négy SIMD kaphatott szálakat, és a maradék két SIMD esetében független feladatokat kellett speciálisan leprogramozni, amit aztán a shader fordító megpróbált befűzni, hogy ki legyen használva a multiprocesszor maradék 33%-a is. Ez eléggé melós dolog, és sokszor nem lehet jól megoldani. Ma valószínűleg ez nem fókusz, és efféle optimalizálás nélkül a Kepler elveszti a shader processzorainak 33%-át. De erre továbbra is lehet optimalizálni, csak az NV nem fog.
A GTA5-nél kísérleteznek a mikrokóddal. Továbbra is gond, hogy a hiba alaplap- és nem kártyafüggő.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #6724 üzenetére
Oké, marketingből baklövés. De mivel lehetett volna promózni?
Ha FuryX GTX 980 Ti - Titan X kaliber, itt pedig már egy dupla GPU-s rendszerről beszélünk, mivel lehetne promózni egy AMD only gépet, aminél a legerősebb 95-220 W-os proci sem "hajt meg" úgy egy Titan X-et mint egy i5-4690K?
Akkor sem ha egy több szálas terhelés tekintetében ideális (azaz nem valós játékterhelést mérő) tesztet veszünk alapul.Ultimate Gaming Dream- and Coffeemachine?
Szerk.: Ok a reklám értéke vélhetően több lett volna, ha a használati nem is. Szóval biztosan módosítva kellett volna piacra dobni, bő egy év késéssel.
MSI egyszer már elsütötte az AMD only gamer notebookot. Ott szenvedett is A10-4600M/A10-5750M mint disznó a jégen, mert nem bírta rendesen kiszolgálni HD 7970M/8970M-et (Pitcairn XT). -
#Morcosmedve
veterán
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #6715 üzenetére
Ok nem minden nap
, nézek PH-ra napközben. Azt sem szeretném ha az Nv találgatós menne trollkodósba én sem azért járok oda. Ez ott abból a szempontból egyszerűbb, hogy többnyire hadrveres szempontok alapján "szoktunk szájkaratézni", ott meg per pillanat nem sok fogást találni a palettán.
Ha úgy vesszük az AMD találgatós meg azért pörög ennyire, mert most AMD-n a sor, hogy villantson. Emiatt fokozottabb az érdeklődés, mivel Nvidia már terítette a lapjait.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #6705 üzenetére
AMD találgatósban egész nap az nV/Gameworks/W3 fikázás ment, senki nem dobta fel, hogy nem oda tartozik...
Ezt visszautasítom
De legalább van egy új AMD-Intel gumicsont.
Szerencsétlen, helyzet hogy nincsen olyan processzoruk, ami ilyen körülmények között megfelelő lenne erre a célra. De szerintem, ha bele tettek volna egy akár "csak" 95 W-os 4 modulos FX-et és ne adj' Isten tojást lehetett volna rajta sütni, nem lettek volna előrébb.
Ez a dizájn szerintem a GPU kompaktságát és e melletti teljesítményét hivatott reklámozni. Hasonlóan kopakt gépet, ilyen arzenállal talán csak az Apple csinált a Mac Pro-val. Abban is FirePro csücsül. -
schwartz
addikt
válasz
Vonzo kell legyen a partnerek szamara is, hogy kello mennyisegu megrendelest kapjanak. Meg mindig jobb eladni kettobol egy bizonyos termeket mint arukapcsolassal esetleg egyet sem.
(#6701) gbors
Mi van ha fricska volt az NVidia szamara? Tudod, az ellensegem ellensege a baratom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Nem azt mondtam, hogy elég bele, hanem azt, hogy nem egyértelmű a piac iránya a gyártók számára. Még az Intel számára sem, és ezért csinálnak két processzort ugyanabba a kategóriába. A Skylake verzió a processzorrészre, míg a Broadwell-K opció az IGP-re gyúr. Az a baj, hogy annyira kiszámíthatatlanok most a fejlesztések, hogy nem tudják eldönteni melyik lesz a jobb.
Ami az egészet teljesen kiszámíthatatlanná teszi, hogy a fejlesztők olyan dolgokban is gondolkodnak, amelyet egyik érintett sem tartott lehetségesnek. A pathfinding offload kutatási irány lett, és az IGP-k is rendelkeznek minimum 200-1000 szál futtatásának lehetőségével, tehát baromira jó ötletnek tartják a stúdiók ezekre átnyomni az NPC-k AI-ját.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #6611 üzenetére
Egy kis fejtágítást egyébként én elfogadnék a mérésre vonatkozóan.
TPU tesztjeit én igen jónak tartom, mind a játékcsomagot mind a fogyasztás mérését tekintve.
Egy dolgot azonban nem értek. Elvileg ők a PCI-csatin mérik a fogyasztást:For this test, we measure the power consumption of only the graphics card via the PCI-Express power connector(s) and PCI-Express bus slot. A Keithley Integra 2700 digital multimeter with 6.5-digit resolution is used for all measurements. Again, the values here only reflect the card's power consumption as measured at its DC inputs, not that of the whole system.
Ami a tápellátásból kiindulva nem léphetné túl a 300 W-ot (PCI-E: 75 W + 8 pin: 150 W + 6 pin: 75 W).
Akkor viszont, hogyan jön ki 344 avg, 370 peak, 424 maxLaja333
Én konkrétan ar R9 390X Gaming-re gondolok. -
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #6604 üzenetére
Azert azt nem varhatjuk el senkitol hogy csak olyan esetekben tesztelje a kartyajat ahol a a konkurens sokkal (vagy akar picivel is) jobb
Bar lehet hogy ezert is irtam hogy erdemes megvarni tobb oldal kulonbozo tesztjeit es azokat osszefesulve levonni a kovetkeztetest, ne ugorjatok be a csalinak
-
mcwolf79
veterán
válasz
#85552128 #6571 üzenetére
Persze tudom, hogy kell a marketing rizsa. Meg hogy valakit meg lehet ilyen szöveggel hülyíteni.
De a linkelt tesz is mutatja, hogy kb. egál az arány a GTX980-nal összehasonlítva (a Ti-t inkább nem is említem). Ezzel sztem csak magukat blamálják, mert ezen a szinten amihez a 980 is elvérzik ott a 390X is kevés. Értsd. ahol a 980 22 fps-e kevés, ott a 390x 25 fps-e sem váltja meg a világot.Vagy úgy gondolják lesz 1-2 balek, akit ezzel meg tudnak etetni? Mint anno/manapság adnak ki (mindkét cég) harmatgyenge GPU-kat indokolatlan VRAM mennyiséggel.
Emlékszem egy volt kollegámat egyszerűen nem tudtam meggyőzni, hogy a VGA-ja gyenge xy játékhoz. Csak azt hajtogatta, hogy "hádde 512-es" -
törölt tag
válasz
#85552128 #6330 üzenetére
Csodálod? Meg van woodoozva a tömeg,ez a furcsa nyelvű zene [link] megy a sorban állóknak, akik csak szinte öntudatlanul ácsorognak ott,tág pupillákkal,hipnotikus transzban.
Ez azért már a zöldektől is kicsit sok.El is határoztam,hogy Furyt veszek..engem nem vezetnek meg többet, az 7 szentség!
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #6271 üzenetére
Napi szinten supportalok tobb 10e felhasznalo bazisu IT rendszereket, amikor meglatom hogy a 2nd line atdob valamit mar fogom a fejemet mert az alapveto dolgokat vagy az ismert hibakat nem nezik at, aztan kiderul a vegen hogy nem is az a hiba... sorolhatnam.
Nezd meg az aktiv tagok listajat 4816, ebbol vegyel ki 4-et... ez semmi, persz nem mindenki PC-zik, nem mindenki DA:I-zik, nem mindenkinek van AMD-je, de ha ez a szam mondjuk 100 es abbol 4-nek van ilyen gondja... Nem mervado, jol hangzik hogy uristen, 4%! Drama van, aztan lefogadom hogy a 4-bol legalabb 2 user error (ebbe a friss driverek, updatek, eredeti valtozat-nem tort, ha mast nem OS reinstall is benne volt) a masik kettonel meg elojehetett valami belso gond, 2% mondjuk...
Ja es ne higgy el mindent, tevutra visz
Arrol ma nem is beszelek, hogy hogy egyszerubb megkeresni a hibat, ugy hogy van egy rendesen dokumentalt forraskodod vagy odaadnak egy mar leforditott progit magaban mindenestul es old meg?
Nem jo hozzaallas ez, raadasul lehet mondani hogy kapitalizmus, meg az Nv-nek az erdeke, erre nekem mindig Linus jut az eszembe...
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #6258 üzenetére
.Figyelj, 4 ember??? Ertelmezd mar, 4 azaz NEGY ember... En a user error fogalmat szimplan ideraknam... Sokszor alap dolgokat nem veszel eszre, 10 perc utan meg letorli a hujeje mert crashel es szar a ...
Ha 400 AMD-s felhasznalo uvoltozne napi szinten ezerrel azt mondom oke... Melombol kifolyolag eleg jol tudom mi az a 4 a tobbi 10e felhasznalohoz kepest szoval emlitesre sem melto, valaki elnezett vagy elrontott valamit, ebben az esetben a 4 user...
Azt kellene megerteni, hogy valakinek mart csak azert nem tetszik az a GW mert zart rendszer es nincs kontrolja felette. Ennyi, az hogy mellette meg szarul is optimalizalva es csak par hardvert reszesit elonyben...
de meg nem is a legnagyobb gond, hanem az NV vasarlokore tudja hogy a ceguk egy szemet szarhazi ceg es tapsolnak nekik es tolljak bele a penzuket
Ilyen es ehhez hasonlo forumokon meg istenitik oket
Szoval tartalomhoz a forma en szerintem.
Persze akinek nem inge, nem veszi magara, vannak akik csak bedolnek ennek es jobb az "egyszerubbet" megvenni
-
Asbee
veterán
válasz
#85552128 #6258 üzenetére
Elképesztő, hogy hogyan ki van emelve az a witcher 3 állandóan. Érdekes módon arról nem beszélnek, hogy az elmúlt hónapokban megjelent új játékokban, hogyan alakulnak az erőviszonyok, milyen gondok vannak. A project cars mai napig játszhatatlan komolyabb szinten amd-n. Vagy, hogy milyen f...a cf támogatások vannak...
(#6253) Malibutomi: Rengetegen meg azt mondjak nem erdekel miert nem megy jol a jatek nekem olyan kartya kell amin minden jol megy es veszbek nvidiat
Tehát szerinted nem az a normális, hogy olyan kártyát veszek, amin minden jól fut? Az a normális, hogy szívassam magam, mert bizony az amd-nél milyen kis okos elképzelések vannak a jövőre? Rég olvastam ilyen következtetést...
-
FLATRONW
őstag
válasz
#85552128 #6188 üzenetére
Tényleg hamarabb volt az NV-nél az SM 3.0, de az még csak DX9-es szint volt és a nagyon rossz FX szériát követő 6-os szériájú kártyákban mutatkozott be. Az ATI pedig az ezzel párhuzamos x800 szériában leragadt az SM 2.0b-nél. A DX10 az már SM 4.0.
Természetesen ahogy most sem, úgy akkor sem volt ezeknek a különbségeknek jelentősége. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #6184 üzenetére
Nv talalt ket featuret amit az amd (elozo generacios) kartyai nem vagy csak reszben tamogatnak es most ezen rugoznak mikozben a maxwell sem tamogat ugye mindent.
(#6185) rocket
Osszel sok GW jatek jon, lesznek jo nagy felbontasu texturak amiknek kelleni fog 4+ GB VRAMAkkor jol megszivatjak a sajat vevoiket is.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#85552128 #6166 üzenetére
Én szívesen adok bárkinek tanácsot.Neked jó az NV használd nyugodt szívvel,én is így teszek az AMD -vel egyenlőre. A 970 -t nem ajánlanám,viszont a 980 -t igen,főleg ha olcsóbb lesz.
Az újdonságokat meg a tesztek után meglátjuk mire mennek.Előre nem mondanék semmit.Mind két gyártó jó kártyákat gyárt,de ezekért egyre többet kell a kasszánál hagyni. -
HSM
félisten
válasz
#85552128 #6139 üzenetére
Értelmezd a szót. Sáv szélesség. Persze, ott figyel a memóriavezérlő, csaképpen nem tud működni. Tehát a GTX970 memória rendszerének nem 224GB/s a sáv szélessége. Technikailag csupán annyi korrekt, hogy van 8db 32bites memóriavezérlő, amiknek ha összeadjuk a sebességét, az valóban 224GB/s. Csaképpen a specifikációkban a GTX970 GPU memória sávszélessége van, ami viszont mindössze 196GB/s, mivel az egyik memóriavezérlő csak "mellékágon" kapcsolódik a GPU-hoz.
Az egyéb, témába nem vágó, lényegtelen dolgokra inkább nem reagálnék.
970 helyett mit lehet venni? Akár 290-et, akár 290X-et, csak normális hűtéssel. De egy ősrégi 7970-et is előbb vennék 50K-ért, mint egy GTX970-et....(#6143) kovsol:
(#6149) Szaby59: Ez a sz@rrágás a TDP-vel... Az Nv kamu-TDP-je jobb a Maxwell-nél, amit szándékosan alullőtek? Úgyis a gyártó állítja be kénye kedve szerint... Az se véletlen, hogy koncerteztek a korai példányok, mivel a TDP-hez lett belőve a táprész, csaképp a TDP nem annyi volt, mint papíron....
(#6153) gbors: Szerintem elég kézzelfogható, hogy akár az AMD, akár az Intel eléggé az APU irányba tart, egyre izmosabb GPU-kkal... Nem véletlen adtak anno annyit az Ati-ért sem. Konkrétum nincs, de gondolkozz el ezen...
(#6155) asdxv: Akkor biztos mi mértünk rosszul. Ha mindenki azt mondja.
A mindenki nem tévedhet.
-
Ghoula
senior tag
válasz
#85552128 #6151 üzenetére
"Számít mi van oda leírva, azon kívül hogy azt mondhasd, hogy több mint az nv-é? "
"Ha elolvastad volna az elejétől azt a beszélgetést láthattad volna miért volt felhozva..."
Megint nem válaszoltál a kérdésemre.... Tételezzük fel HSM 250W-os TDP-je légből kapott. a Te 290re mondott -10,20W-od nem mi? Mondjuk, legyen a hivatalos TDP-je a 290X-nek 300W, amit kb mértek. Leírják a spec sheet-re. Mi fog változni ha ezt megteszik?
Mert a piaci igények ezt diktálják? A jelenlegi API-nál van létjogosultsága a több ramnak, ezt nem firtatom. Ha a jelenlegi igényeket is fedni akarja az AMD az is baj? Csak hogy lásd, nem vagyok fanatikus amd-s, ezt igazán megtehetnék a dx11-es driverükkel is, mert a jelenlegi felhasználói igények ezt kívánnák. Továbbmegyek, a saját cpu architektúrájuk, több core,alacsonyabb ipc is ezt preferálná.
De hogy ne tereljek a 4G-s fijinek is meglehet a célterülete,alacsonyabb felbontás, de magasabb fps, 144hz fhd, oculus 90hz-el, stb.
A törlésről...Köszönöm, hogy kifejtetted, így már sokkal tisztább a kép.
Akkor hajrá nv-sek, törölhettek ti is. ( bár azt úgysem látjátok, hogy a NotWorks kódon belül mi fut a teszzelálás tesszelálásán kívűl.
)
-
Ghoula
senior tag
válasz
#85552128 #6149 üzenetére
Számít mi van oda leírva, azon kívül hogy azt mondhasd, hogy több mint az nv-é? ( Amit ugye tudunk, hiszen jobban fűt?) Valós mérés alapján tudjuk hol lehet kb. Ami meg nálatok oda van írva az nem igaz, akkor melyik oldalon van az igazság?
Mert csak úgy lehet valami jobb, ha több? Ésszel használni a meglévőt és abból kihozni többet miért nem lehet jó?
Nyilván a vramból való törlés csak a fanatikus amd-sek fegyvere... HBM2 gpu only? Apu-ban közös címzésű rendszermemóriaként?
-
Ghoula
senior tag
válasz
#85552128 #6145 üzenetére
Nyilván, ha nem éltetem az nv-t, akkor elvakult fanatikus lehetek csak...
(Amúgy nem érzem magam fanatiknak, írtam én már a piros oldalról is rosszat,többször mint mások...)
Jó, így már nem terelsz, de pl a TDP felvetésekre nem mondtál semmit, pedig eddig olyan fontos volt, hogy mennyi is a tdp.
Amit én mértem, az már nem elfogadható, mert én amd kártya tulajdonos vagyok? Csak úgy lehet mérni, ha mondjuk csak kölcsönben van nálam, de igazából nv-m van? ( vagy intel igp és akkor valóban pártatlanul mérhetek)
Melyik meg nem jelent feature-ről beszélünk a 4G-ről? Úgy ahogy lehet 3,5G-re optimalizálni, úgy lehet 4re is, ( főleg ha nem csak írni/olvasni tudod a memóriát, hanem büntetlenül törölni is onnan) mellesleg úgy fest egyből jön a 8 gigás verzió is felbontás/monitor függőknek... A textúra felbontása meg azért annyi, mert törlés nélkül elég véges a memória, lásd titánnal a COD, mégsem megy szarabbul 4g-s kártyával se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Google Chrome
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest