-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #30194 üzenetére
köcsög ájjemdé kilopta a többit.
egy csomó értéket rosszul olvasnak még ki ezek a programok, és a szótáruk (melyik id mellé milyen embernek való érték tartozik) sincs még megcsinálva. nem csak a sajtó nem kapott tiszteletpéldányt.
-
X Factor
addikt
válasz
Petykemano #30171 üzenetére
NV oldalról kiindulva, van egy csomo olyan profeszionális alkalmazás, ami desktop kártyákon már megy, de elég gyatrán, ezeken a prosumer cuccokon meg már kilehet aknáni egy csomó előnyt, van olyan eset is, ahol egy quadro nem is hoz pluszt egy titan-hoz képest, de ez a ritkább.
Itt azért érdemes tudni, h. réges régen voltak olyan tool-k amik else indultak, ha nem volt dedikáltan quadro-firepro kártyád. És ez mint itt korábban irtak megvaltozott, ahogy az igenyek is, és ehhez alkalmazkodnak a gyártók, mert miért hagynának ki egy szűk, de létező piaci rést.
Egyébként nyilván azért nem értik a topikban ezt az egészet annyian, mert nem igazán van rálátásuk erre az egészre, így az ő ismereteik alapján ezaz egész csak egy értelmetlen logikai bukfencnek tűnik.
Van ismerős ő egy spanyol 3d engine-t fejlesztő cégnek dolgozik be, ahol ingatlanokat virtulizalnak és teszik VR environment-be bejarhatova, no ő példaul firepro kártyát használ.
Egy masik haver orvos és ők különböző fehérje szimulacikat futatnak (itt mar egyszer elmagyarazta pontosan, h. mirol is van szo, de nem tudnam most felidezni
) Ott nekik egy elég jó tesla-kbol epitett rig-jük van.
Render-hez, octane és redshift alatt rengetegen használnak TItan kártyákat a plusz vram és remek támogatotság és a kedvező ár miatt.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Petykemano #29897 üzenetére
én nem szoktam tunnerolni a VGA-t
ilyenkor mi van?
megdőlt az űrelméleted...? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #29905 üzenetére
Radeon Vega Frontier Edition is certainly faster in the tests we witnessed, but to be fair, it’s comparing an ostensibly consumer-focused Titan Xp card to the pro-level Frontier Edition. Nvidia’s Titan Xp, for example, officially works only with consumer drivers, while the company’s Quadro workstation products offer a lot more performance.
Én sem értem, miért nem a Quadroval vetik össze prosumer tesztben?
-
Venyera7
senior tag
válasz
Lényegtelen mennyit fogyaszt ne ezen akadjunk már fent. A kazán pedig ez.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
375w-ból más a fűtését megoldja.
Kíváncsi épületgépészként erre szeretnék tőled egy pár konkrét, megvalósított és működő példát, mert nagyon érdekelne.
-
törölt tag
válasz
Várjuk már meg a teszteket. Szerintem az RX Vega jó lesz.
AX1500i tápom van szóval felőlem annyit eszik majd a Sapphire RX Vega Toxic amennyit akar. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Aha tehat az NV alapon ment ahogy senki nem hasznalja, mert mindenki tuningol, de a fogyasztast azt valahogy sosem tuning mellett sikerul elohuzni NV oldalrol. Gondolod az nem fogyaszt tobbet huzva?
Talan Ttomax irta hogy majd 400W-ot behuzott a Titan ha jol remlik."Azonkívül azt elfelejtették feltüntetni, hogy itt a kevesebb a jobb."
Ezt honnan szedted??
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #29775 üzenetére
Mert rosszul szamolsz. Hz, nem Byte.
12'300'000/4096/2=1501,46484375 -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29803 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A HBCC GDDR5 memóriával is működik. Azért kell nekik a HBM2, mert ez a legolcsóbb opció a nagy teljesítményű memóriák piacán. A GDDR5 túl sokat fogyaszt, a GDDR6 pedig túl későn jön, és az sem fogyaszt majd olyan keveset, mint a HBM2.
Az 1 TB/s mindenképpen kell. Nem véletlen lesz a Vega 10 után egy Vega 20 verzió, ami lényegében annyiban különbözik, hogy 4096 bites lesz a buszszélesség 2048 bit helyett. Plusz mindegyik multiprocesszor FP64-re lesz kialakítva, szemben a Vega 10-zel, ahol egy tömbben csak egy multiprocesszor ilyen.
-
válasz
Petykemano #29778 üzenetére
1024-gyel csak a byte-ot váltjuk. Ill. a HDD / SSD gyártók már azt sem
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #29778 üzenetére
Nem kell semmit valtani egybol a tflops erteket kapod meg.
core szam *2 es * orajel
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #29775 üzenetére
4096*2*1500=12.288TFLOPS
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #29768 üzenetére
Polaris megjelenés előtt volt, csodák meg nincsenek.
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #29762 üzenetére
Csak deep learningre(főleg FP8 FP16) meg a konkurencia új arhitektúrája sokszor jobb... (a tesla v100 250 wattal: deep learning 112 TFLOPS)
@Malibutomi: tarts észben még egy hétig, akkor nem lesz meglepi
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29755 üzenetére
Inkább azt kérhették, hogy a nyelvet vigyék már közelebb a hardverek működéséhez. Azért a mai specifikációkkal a HLSL eléggé egy lane-re vagy egy szálra (de nem olyan szálra, mint a CPU-nál) van szabva, holott a hardvereknek már az lenne a jó, ha a wavefrontokra lenne kialakítva. [link] - itt elég jól leírják: For earlier shader models, HLSL programming exposes only a single thread of execution. New wave-level operations are provided, starting with model 6.0, to explicitly take advantage of the parallelism of current GPUs - many threads can be executing in lockstep on the same core simultaneously. Egyszerűen jóval közelebb kerül a nyelv ahhoz, ahogy a hardver működik. És ez nem az erőforrás problémája, hanem csupán azé, hogy a shader model 5.0 majdnem tíz éves. Akkor nem kellett több, de ma már kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29743 üzenetére
Itt az új shader nyelvvel nem elsődlegesen az a cél, hogy a gyártókra optimalizáljanak. A probléma ott van, hogy a konzol által kínált lehetőségek messze kerültek attól, ahol a PC tart. Ezért egy csomó dolgot a konzolon sokkal gyorsabban meg lehet oldani. Ehhez képest a hardver gyakorlatilag megvan a PC-n, csak a shader nyelv lassan egy évtizede nem változott jelentősen miközben a hardverek már teljesen másképp működnek, mint tíz évvel ezelőtt. A shader model 6.x erre a különbségre reagál.
Például nagyon kirívó példa (ezzel szokott az MS előjönni), hogy amíg a konzolon a préselésre speciális op-kód van, addig PC-n itt mindig az atomi műveletekre építenek a fejlesztők, és ez tulajdonképpen wave-enként annyi atomi műveletet igényel, amennyi lane van az adott wave-ben. Ez marhára rossz hatásfokú, tehát még emulációval is sokkal előrébb lesznek a hardverek, mert lassan egy évtizedes különbség van a shader nyelv és a hardver képességei között. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29735 üzenetére
A játékokban már az elmúlt évben megjelentek ezek a funkciók, legalábbis egy részük. Most azon van a Microsoft, hogy szabványosítva legyenek, így ne csak az AMD-n működjenek. Csak ugye a szabványosítást lehet úgy csinálni, hogy lemásolják az Xbox One-hoz használt shader nyelvet és ahhoz illesztenek egy IR-t, vagy csinálhatnák normálisan is, ahogy a Khronos, bár ez lassabb módszer.
A fejlesztők sok dolgot akarnak. Érdemes egyébként nézni most Sebastian Aaltonen twitterjét. A szemünk előtt hozza PC-re a Claybookot. Ígért PC-re vonatkozó bejegyzéseket és folyamatosan szállítja azokat: [link] , [link] , [link] , [link] , [link]
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #29719 üzenetére
Kérdés, hogy akar-e az AMD Maxwell-szerű architektúrát. Ha van egy kis eszük, akkor nem most fogják sutba dobni a saját konstrukciójuk előnyös tulajdonságait.
Persze, ennek könnyen lehet az az ára, hogy perf/watt-ban nem lesznek olyan jók, de szerintem nem is ott kéne kimaxolni a dolgokat. Legyenek ők a leggyorsabbak, máris menni fog a bolt. -
stratova
veterán
válasz
Petykemano #29669 üzenetére
Nem, de elszenvedett egy 650 -> 500$-ra történő árcsökkentést 4 hónap után.
Amikor FirePro-ért még többet tudtak még kérni, y 32 GB-os kártyájuk nyitóára 25%-kal (1000$) volt magsabb volt a 16 GB-hoz képest. -
Raymond
titán
válasz
Petykemano #29670 üzenetére
He?
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #29652 üzenetére
Az a Tflops egy elméleti csúcsérték, nem mindegy hogy 200 ms-ig tudja tartani azt az 1500-1600 MHz turbó órajelet a kártya vagy 20 percig.
Papíron a Fury X és R9 Nano is 64 aktív CU előbbi turbó órajele 1050 utóbbié 1000. Csak természetesen más órajelen ketyegnek tényleges, tartós terhelés alatt, hogy az adott TDP-t tartsák. -
törölt tag
válasz
Titokban rácsempésztek még egy GPU-t ?
Á ez lehetetlen.
Furiból unlockolhatsz Fury X-et ? Á ez lehetetlen.
480 ref 4 GB kártyát unlockolhatod 8 Gigásra? Á ez lehetetlen,
Megveszed a kártyádat 75 ezerért használod fél évig és eladod 120 ezerért ? Á ez lehetetlen.De nem az AMD-nél. AMD ahol az álmaid valóra válnak, tadamm
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Hat en megvarnam amig nem elorendeles lesz nekik, mert lattuk mar hogy az elorendelesnel neha olyan arak kerultek fel aminek koze nem volt a valoshoz aztan.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #29603 üzenetére
Solidworksben szépen megveri a frontier a titán xp-t (69 %-al) a 1199 emiatt indokolt.
Viszont a vízhűtésért nagyon megkérték az árát.
Frontier Hivatalos oldatA 14+ot tudja valaki mit jelent? Az csak ilyen finfet level emelés mint most 580nál ?
Vagy hoz GCN emelést is ?
De itt hangzott el prohardveren hogy le sem jön a 14+ a gamer kártyákhoz csak szerver dolog lesz.
AMD 2 évente ad ki kártyát , ha jövőre tényleg jön ki a 7 nano csíkszéleség akkor mikor jönne ki a 14+ ? -
füles_
őstag
válasz
Petykemano #29527 üzenetére
GCN5 képességekkel? Akkor az már nem Polaris.
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #29527 üzenetére
"gcn5 képességekkel felturbózott polaris"
A PS4 Pro-ban igen, a Scorpio-ban nem lett semmi Vega funkcionalitas behozva.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #29456 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
Petykemano #29435 üzenetére
Szvsz valószínűbb, hogy aki komolyan nyomja a minerkedést, nem hiszem, hogy még abban is gondolkozik, hogy használtan eladja. Sokkal többet keres annál vele, minthogy még ilyenek agyaljon.
Szerintem az AMD valamilyen megoldással meg tudná oldani, hogy a gamer kártyái ne érvényesüljenek mining környezetben. Most már ez olyan szintű probléma, hogy muszáj lépni az ügyben. /Ugye sok helyen out of stock.../.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Petykemano #29368 üzenetére
A Thunderbolt miatt nem tudnak Zenre menni jelenleg
-
golya87
őstag
válasz
Petykemano #29368 üzenetére
Szvsz a Skylake-X alapú Xeon-ok. (Xeon Gold?)
-
Habugi
addikt
válasz
Petykemano #29333 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #29263 üzenetére
A fogyasztas zome abbol jon hogy valamit szamol a chip (gyanugy mint a CPU-nal), ezzel szemben:
"csökkenti a számolóegységek üresjáratát és üresjárati fogyasztását"
Ha nincs uresjarat akkor tobbet fogyaszt mert tobbet dolgozik
Egyebkent az elmeleti memoria alrendszer terhelesenek csokkentese (ha a chip<->VRAM kommunikacio gondolsz es minden beloso cache itt nem kerul bele) akkor az se fogja a fogyasztast csokkenteni, hanem a kihasznaltsagot novelni mert az adat keznel van kevesebb a varakozas.
"Nem érdemes a polarosból kiindulni."
Lehet hogy igy van, de vannak mar ismert parameterek a Vega-rol (1525Mhz@300W) es nem ugy tunik mintha annyira elrugaszkodott lenne a realitastol az egesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #29115 üzenetére
Ez a 3. pont eleg hulyeseg.
Az NV kartyakat talan zuzdaba kuldik mikor kijon egy uj? Azok nem kerulnek a hasznaltpiacra? Piaci reszesedes szempontjabol ez a hasznaltpiacos moka egyik ceget sem befolyasolja jobban mint a masikat. -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #28730 üzenetére
A frontend szerintem architekturális kötöttség volt. Nem véletlen, hogy a Polarisban is alig nyúltak hozzá. CU-ból meg szvsz azért került bele annyi, mert maradt "szabadon" hely a lapkán, és akkor miért ne, van ahol jól jön.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Petykemano #28676 üzenetére
Latom Klapkatol is tanult azota marketinget.
[link] -
törölt tag
válasz
Petykemano #28676 üzenetére
Óhh Boy ez érdekes volt, ráadásul informatívabb mint az befektetői esemény.
A Google translate nem működik a fórumokon be kellett kapcsolni a braintranslate-t
Ami számomra érdekes volt:
-2 Stackos a 16 GB-os is vagyis ez valódi (2*8) és nem (4*4)., akkor csak kijött az új memória.
-A levegőssel teszteltek nem a vízzel.
-A Frontier működik játékokra csak nem optimalizált (a drivere).
(Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!)
-Ez az Infinity Fabric egy érdekes dolog, ki be szerveznek mindent.
-Hozta azt a személyiségét amit szokott, ő egy cukorborsó aki egy provokatív kérdésre benyom egy ilyen humorbombont:
"You want a joke
Vega needs some extra Volta(ge) for overclocking"
Tulajdonképpen tudunk mindent.
Ugyanezt kapjuk ezüstben fentebb linkelve a képe. 8 Gigával sokkal erősebb driver támogatással.
1530-1600 MHz el. Ez így rendben van kérem szépen !
Ide a Shader lockolt példányt Olcsóért és már unlockolom is -
törölt tag
válasz
Petykemano #28670 üzenetére
Igen van egy ilyen vészjósló felhőről árnyékvetülős 2080-al ijesztgetős része ez a része nem idevaló meg túlzó is de nézzük mit ír előtte:
AMD Radeon RX Vega (TITAN Xp) - 16GB HBM2, dual full Vega 10 GPUs
Ezen egy hete nevettél volna ma Abu cikkéből idézem:
" A Radeon Vega Frontier Edition is ide érkezik, konkrétan a Titan Xp ellen.
A specifikációk tekintetében az AMD igen kerekített adatokat adott meg, de mára kiderült, hogy a tesztkártya 1600 MHz-es órajelen üzemel, 64 multiprocesszor található benne, ami 4096 shader feldolgozót és 256 textúrázócsatornát jelent, illetve a blending egységek száma 64 lesz."Hát akkor kérem szépen ez mégse pro
Másik hogy a vegát így mutatták be : KÉP1 Nem esik le senkinek hogy amin reggel nevettetek ez ugyanaz a kártya ? KÉP2 -
BReal
addikt
válasz
Petykemano #28670 üzenetére
De két esetet vázol fel: egy negatívat, amit te is írsz, viszont van egy olyan is, hogy el fogja érni-meg fogja haladni a 1080 Ti-t.
-
nubreed
veterán
válasz
Petykemano #28306 üzenetére
Egyetértek. Túl drága a kis Vega és az idő már megint nem az AMD -nek dolgozik. Ilyen árakkal duplán rossz a release időzítése, ez mind az nVidia malmára hajtja a vizet. Még jó, hogy nem vártam a Vegára.
(#28328) deja vu: Így van, én is egy vagyok közülök, r9 290 Vapor-X -et váltott egy MSI 1070 Gaming X, és egyáltalán nem bántam meg. És való igaz, a topic tele van olyanokkal, akik 290/380/390 -ről váltottak valamilyen nVidiára.
-
BReal
addikt
válasz
Petykemano #28306 üzenetére
Vagy pl. van egy 390-970 szintű kártyája, elég volt neki, és mostanában akar venni. Gondolom nem egy ilyen ember van most is...
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #28316 üzenetére
Azaz vegsosoron mindenki csak sz0pik vele es ez senkinek sem jo. Kielezett helyzetben ez a fel ev elmaradas sokat szamit. Megint bojtje lesz ennek.
Az a baj, hogy amit mar sokan elmondtak. Megint premium termeket akarnak eladni, de az AMD mindig is a megfizethetosegrol szolt. Olcson lehetett korrekt teljesitmenyt venni (itt most hagyjuk a Ft-t csak $-rol beszelunk). Amellett, hogy innovativak is. De ahogy huzzak az idot ezek az elonyok hamar elsorvadnak.
Ki kene mar probalniuk egyszer az RTG-nel, hogy milyen az amikor pofatlanok egy kisse es ugy ala araznak a konkurencianak (ala ryzen), hogy csak pislog a konkurencia. Erdekes a ryzen-tol most zeng az ismerosi korom, akik eddig csak intel-t vettek. Meg az is elismerosen nyilatkozik rola aki eddig vaskalapos volt. Sorra veszik szervernek es render rig-nek. Persze a gpu helyzete mas ilyen ertelemben, de ilyen helyzet kell az RTG-nek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #28315 üzenetére
Az okes (bar a 12nm alig kisebb es jobb mint a 16nm), ettol meg sikerult a P100-hoz kepest 42%-al tobb CUDA maggal 42% plusz teljesitmenyt elerni. Hol a fejlodes? Vagy a Volta dektop gpuk masok lesznek teljesen?
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #28297 üzenetére
Ironikus, de igaz. Amugy nem ertem miert tokolnek az AMD-nel. Ha nem is gddr5x, de legalabb 8-9Gbps memoria lenne az ajanlott mindenhova, mint a konkurencianal, nem 6-7 es elvetve 8. Meg DCC-vel is muszaj.
A fogyasztasnak meg mar ugy is mindegy.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28286 üzenetére
Nem tudom ezt a 16 ezret csak a vizesre értik vagy ebben már benne van e custom.
Csak a vizesre szerintem elég lenne.
Azért emlékszünk mi még arra mikor Nanóból volt európába kb 50 db megjelenéskorés kb másfél hónapig nem is lett több
mondjuk 250-ben nem tolongtak érte
Akkoriban tudtuk meg hogy a customok milyen darabszámtól indítanak be gyártósort hát azt is meg kellett tapasztalni -
Televan74
nagyúr
válasz
Szép lett volna a Radeon GDDR5X -el.De nem tudom segített e volna a RX480 -s kártyáknak.
Csak valaki más rátenyerelt. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Irtak am sok helyen hogy ez a 16-20000 darab top kategoriaban normalis kezdo mennyiseg.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #28272 üzenetére
Komolyra forditva a szot, az AMD megint egy lapra tesz fel mindent a jovore vonatkoztatva.
Ezt arra ertem, hogy a Navi ugy csak 2019-ben jon, 2018-ra csak egy 7nm-re lehozott Vega lesz a porondon ha igaz, de mi van ha a 7nm csuszik? Akkor megint egy evet az NV-nek adnak.
Talan 16.-a utan szivarognak infok es tobbet tudunk.
-
Callisto
őstag
válasz
Petykemano #28185 üzenetére
390-ről váltottam 1071-re, mert meguntam, hogy AMD nem hoz ki megfelelő teljesítményű kártyát.
Az első ami égbekiáltóan látszott a rosszabb képminőség (beállítások valamit javítottak).
A második, hogy nincs mikrolag és a jóval több FPS. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #28185 üzenetére
Neizgulj, ha az AMD kevesbe adna reszletgazdag kepet lenne aki eszreveszi
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28101 üzenetére
A kepet mar lattam valahol, ellenben a majus 9 elegge ketsegesse teszi a hitelesseget. Majd ha tenylegesen megjelenik akkor megnezzuk mit produkal.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Petykemano #28046 üzenetére
A Fijin 4 chip volt 4*1Gb még sem volt belőle még 3GB-os sem nem hogy 2GB-os. Pedig ott sem volt túl jó a kihozatal.
Itt sem lesz 4GB én erre számítok. Nem is volt semmilyen kép, infó vagy bármi ami 4GB-os modellt mutatott volna.
Mire alapozzátok a feltételezést ? Szerintem az csak a közösség agyszüleménye a 4GB modell. ugyanúgy mint a GDDR5 -ös.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #28024 üzenetére
...de amúgy az kimondottan ijesztő, hogy 2 hónappal a launch előtt egészen konkrétan még azt sem tudni, hogy 1070-1080-1080 Ti-Titan körül még csak akármilyen basic rumor alapján is, hogy hová értkezik.
Nem akarom visszakeresni, de tavaly nyáron pontosan ugyan itt tartottunk, mikor még az októberi launch előrehozás volt a pletyka. Gyakorlatilag azt se tudjuk mi ellen jön.
Tudom, az a magyarázat, hogy szoftveresen még lehet a 1070-et is alig érte el 6 hónapja a prototípus, azóta hozzák fel 1080 + Ti szintre.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #28024 üzenetére
Szó sincs erről
eszembe se jutott az értéktelenedés...Legjobb döntés volt. Első körben 2016 októberig vártam volna a pletyka alapján, aztán végül decemberben meguntam. Elértéktelenedik? Egy egy éves hw élettartamában ez törvényszerű. (Jelenleg ~ 800 Ft-al olcsóbb, mint 5 hónapja.). Azt hiszem már megszolgálta a "bukó árat". Plusz megtanultam a leckét, a Polaris hype és árkárogás miatt gyorsba elnyomtam a 970-et tavaly nyáron, így kerek 7 hónapig voltam kártya nélkül
... ezt mindig leírom, nehogy más is beszopja...
Csak lassan befigyel egy 50 colos 4K TV, egyre barátibb árakon vannak. Szóval nézelődök milyen vas szolgálná majd ki. Egy 1080 és Ti közti kategória már oké lehet kompromisszummal. Ha betalálnának a Vegával ide, élhető áron, örülhetünk a jövőre nézve. Ha már lehet választani, és bizonyít is, akkor már nem veszek Pascalt... és tudatosan a legpesszimistább verzióra készülök, az pedig a dual Polaris 2x2304 SP ~1080 egy jól skálázódó AMD techdemóban. Akkor 4096 SP a fejlesztésekkel, HBM-el stb?
http://techfrag.com/wp-content/uploads/2016/06/AMD-Radeon-RX-480-Crossfire-vs-Nvidia-GTX-1080.jpg
Az viszont felbosszantott, hogy hiába unlocked az FP16, csak a Pro Radeon kártyáknál van alapból Deep Learning platform támogatás...(Theano stb CUDA fordítóval, HIP..) a többinél gányolni kell portolással. A CUDA ilyen tekintetben verhetetlen még mindig támogatottságban (a gamer VGA-n is elketyeg minden). Mai napig tudok használni egy GTX 460 középkat kártyát 700 MB memóriával, MATLAB alatt... és van olyan gyors adott esetben mátrixműveleteknél, mint egy i7 6600K.
-
válasz
Petykemano #28019 üzenetére
1080 Ti szintjét kell hoznia a speckók alapján, nincs mese. Ha nem hozza, Rádzsa menjen a 7-Elevenbe dolgozni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #28019 üzenetére
-
oliba
őstag
válasz
Petykemano #28012 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy mekkora lesz kb ennek a 4096 shaderes vega kártyának a gpu mérete? Ha kisebb lehet, mint a GP102, akkor nem lesz az olyan rossz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ha találgatni kéne, én 1070-1080 közé raknám DX11/ átlag DX12, Néhol 1080-Ti között ( Ti ellen meg a dupla chipes VEGA menne.)
Esegtleg "trükközéssel", Doom féle techdemokban Ti-t beérheti. Az szerintem viszont biztos, hogy iszonyatosan szórni fognak az eredmények, szóval (ahogy a Fijinél is pont ez volt) szinte lehetetlen mai napig értelmes átlagteljesítményt adni rá. - Kicsit a Ryzen is ilyen. Gondolom itt is ez lesz kezdetekben. Nehéz dolga lesz nagyon a tesztereknek, mert sok múlhat azon, milyen játékokat raknak be a tesztbe.Plusz az is érdekes, hogy az NV kijött a Maxwellel, azóta optimalizálja, csiszolja. Jó iparosmunkák... Azóta kijött egy Fiji, Polaris és Vega.. s.zóval AMD-nek szerintem sokkal nehezebb szoftveres oldalról egy egységes teljesítményt kioptimalizálni, főleg időre.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Igen , teljesen egyet értek, szerintem alap esetben 1080ti tudja majd, gondolom amikor elő kerülnek majd a spéci trükkök , lásd doom, akkor meg elég izmosan tud majd menni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #28007 üzenetére
Hat a polarisbol kiindulva a bottleneckeken mar dolgoztak. Az ugye 32 ROP-al hozza a 64 ROP-os Hawaii teljesitmenyet.
Orajel sem lesz rossz ha igaz az MI25-bol szamolt 1500koruli.
De majd kiderul mi lesz a vegleges. -
füles_
őstag
válasz
Petykemano #28007 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesz elegendő a 64 ROP, mert ugye a TBR szerű renderelés sávszélességet spórol meg, viszont több ROP-ot igényel, mint az IMR. Bár a Polaris kapott egy új back endet amiben más felépítést alkalmazott az AMD a ROP-okat illetően főként az SM 6.0 miatt. Ezt gyakorlatban láthattunk is, hogy a 32 ROP-os P10 simán felveszi a versenyt a 64 ROP-os Hawaii GPU-val.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #27962 üzenetére
Nekem ez teljesen fals infónak tűnik. Kipróbáltam, semmi sebességbeli különbség nincs, ha egy demóprogramban középen vagy valamelyik sarokba renderelek egy objektumot. (R9 290X)
(#27973) do3om: Véletlen se zavarjon az az aprócska tény, hogy más architektúra lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #27935 üzenetére
Erről van valami forrás, hogy a 4 geometriai motor fixen negyedelné a képet a korábbi GCN-ekebne, mint Fiji, Hawaii, Polaris 10? Sosem hallottam erről, és elég buta megoldásnak tűnik.
-
namaste
tag
válasz
Petykemano #27924 üzenetére
Ez az "up to 11" poligon elég érdekesen hangzik. Miért nem 8 vagy 12?
"A képernyőt ennek megfelelően 4 részre osztja."
Ez nem így van, ez nagy hülyeség lenne.(#27941) Ren Hoek
A hardverben kevés FP16-os számoló van, csak a P100-ban és a Tegrákban van kétszeres sebességű FP16.(#27944) arabus
A Titan Xp int8 és int16 számításokban gyors, FP16-ban nagyon lassú. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #27946 üzenetére
Nemhiszem, hogy ez ilyen jelentős lenne.
Bár a bányászatra lehet még jó lesz. Itt az a kérdés, hogy amióta a Polaris megjelent, mennyit bonyolodott a kódfejtés nehézsége.Mert 1 év alatt lehet már ott tart, hogy a Polaris és Vega is játékkártya az Ethereum (?) bányászatra, az ASIC-hoz képest.
Különben sem valószínű, hogy annyival jobban megérné.Ipari használatra meg 4-8 GB kevés lehet, hiába az új memória. Deep learning esetén is kevés már 8 GB is. (FP16-ban, mondjuk duplán ér)
-
Z_A_P
addikt
válasz
Petykemano #27936 üzenetére
Hat igen, tehat az FP16 semmi elonyt nem fog hozni a kovetkezo 1 evben a VEGA-nak sajnos.
Es hozza kell tenni, FP16 = szarabb kepminoseg (ha jol tudom) -
ftc
nagyúr
válasz
A Tile based rastering használata meglepő... hogy még csak most gondolkoztak el rajta
Amikor a ST Kyro chipben már használta a TBDR-t(PowerVR) s elég hatékonyan. Azóta eltelt 17 év(PC fronton) s újra feltaláljuk a spanyolviaszt...
-
válasz
ja, ezt néztem én is. ezek az infók korábban már ismertek voltak, az ürge összerakta őket, és spekulál. aztán vagy bejön, vagy nem.
az fp16ról pont azt mondja, hogy ebből az amdnek rövid távon lehet előnye. az nv aktuális kártyái ugyanis nem képesek teljes sebességgel futtatni a felezett pontosságú műveleteket, de ez nem lesz örökké így. -
Z_A_P
addikt
válasz
"packed math, FP16 "
Használja most valamelyik játék, vagy tervezi konkrétan?
-
füles_
őstag
válasz
Most néztem meg én is, jól kivesézi a témát.
De remélem ezt is figyelembe vettétek:
Note that there been scant information released by AMD on Vega, only basic high level details and so a lot of this presentation will be my interpretation and speculation of these new features. Again, just to remind you, I could be very wrong so please do not use this presentation as justification for any personal biases and as always I encourge you to do your own research for further clarity.Szóval ő is csak a saját gondolatait osztotta meg, nincsenek megerősített információi például az 1,8 GHz-es boost órajelről. Csak azt mondta, hogy ő ide várja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27832 üzenetére
AZ év világos semmi köze ezeknek a gyártástechnológiákhoz. A Samsung is pont ugyanazt az LPP node-ot használja, mint a GloFo. Sőt, a GloFo-nál az LPP hamarabb kész lett, mert ők nem foglalkoztak az LPE-vel.
A variálható wavefrontméret egyáltalán nem tudja lekapcsolni a SIMD-et. Hogyan is tudná, ahhoz be kellene fizikailag is kapuzni az ALU-kat, ennyire kis egységekre kapuzni a hardvert sosem érte meg. A variálható wavefrontméret csak azt teszi lehetővé, hogy a wavefront mérete ne fixen 64 szál legyen, hanem akár kevesebb. Semmi mást nem tud ez a funkció. Ezzel egyébként megoldható, hogy két 32 szálas wavefront párhuzamosan fusson. De ez a legtöbb programban eleve nem probléma, mert a konzolra írt kód miatt eleve a GCN kiépítésére van illesztve a optimalizálás, illetve innen a legegyszerűbb a többi hardverhez is hozzáilleszteni a wave méreteit.
A fogyasztásnak ahhoz van köze, hogy a GCN tud egy rakás olyan funkciót, amelyhez más architektúra hozzá sem tud szagolni. A legtöbb fogyasztás onnan ered, hogy gyűrűs buszra van felfűzve az összes multiprocesszor és a hozzájuk tartozó megosztott egységek zöme. Ez a kiépítés sokkal többet fogyaszt, mintha úgy lenne strukturálva a rendszer, hogy logikailag több GPU-ra fel lehetne osztani, viszont cserébe nem csak a legacy kódokkal gyors, hanem azokkal a függvényekkel is, amelyeket kér a Microsoft például a global ordered append csoportban. Ez a direkt célja egyébként magának a felépítésnek is, hogy a wave-ek feldolgozásának sorrendje a wave-ek kreálásának sorrendjében történjen meg. Ez egy igény volt, amikor a Microsoft és a Sony kérte a konzolba a belsőséget Jobban mondva persze a fő igény a gyors prefix sum volt, ami rengeteg párhuzamos algoritmus alapja, de erre az AMD egy olyan megoldást dolgozott ki, amely egymenetes globális prefix sumot valósít meg nulla sávszélesség igénnyel. Ehhez kellett a rendkívül speciális felépítés és a GDS, valamint nemrég az utasítás-előbetöltés. Utóbbira nincs direkten szükség, de hatékonyabbá teszi a működést. Erre a global ordered append csoportra mondta régebben az Intel egyik rendszerprogramozója, hogy nem tartja annyira jónak a PC-re hozni, mert nem igazán lehet se az Intel, se az NV hardvereire jó implementációt írni. Amíg ugyanis az AMD simán ír a GCN-re egy sávszélt nem is piszkáló verziót, addig az Intel és az NV hardverén két pofára le fogja zabálni a sávszélt. Ez azért káros, mert ha a VRAM-ba mennek a köztes adatok, akkor legalább hatszor akkor sávszél kell egy emulált megvalósításhoz, mintha a chipen belül maradna minden adat.
Érthető egyébként az elégedetlenség, mert se az Intel, se az NV nem tud ugyanabba a kategóriába hatszor gyorsabb memóriát rakni, tehát az egyetlen reális út, ha mennek ők is a piszok mód fogyasztó belső buszok felé. És mondjuk ez a Vega számára azért kellemes, mert az AMD az GCN5-tel áttér a NoC-ra, ami jóval kevesebbet fogyaszt, mint a gyűrűs kiépítés. -
do3om
addikt
válasz
Petykemano #27832 üzenetére
Meg kell keresnem hogy mennyire le van maradva az AMD-hez képest az NV gyártástechnologia?
Itt hangzott el a PH-n, nem egyszer, az AMD sokkal jobb technologiát kap a GF-től. Abu itt van talán emlékszik is rá ki irt erről sokat.Talán én is emlékszem de már itt az is baj ha a régi be nem teljesült dolgokat előveszi az ember szóval nem írom le.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #27815 üzenetére
Szaby59: Az egy régebbi jóslás amit képként vágtál be, amin cikk megjelenési dátum sincs, viszont áprilist nem mondott senki soha, mióta kijött az H1 mindenki computexet és E3-at mond. Elsőt főleg paperlaunch-ként.
Petykemano: Azon viszont elgondolkoztam hogy van e összefüggés az 580 és a Vega gyártástechnológiája között.
Tehát ha most lépett át a 14es finfet gyártás a level3-ra akkor nem lehet hogy ezt várták és most kezdik gyártani a csúcs Vegákat ? Eddig is gyártották csak az majd megfeleltethető a kisebbnek...Mert így volna értelme hogy eddig miért nem jelent meg. -
nubreed
veterán
válasz
Petykemano #27777 üzenetére
Annyiért sosem fogod.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #27741 üzenetére
De miért az a Pró VEGA változat amiről Abu beszélt hogy már szállítják 2500 dollárért az 4 csatornás HBM ?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #27737 üzenetére
De melyikre? A Titan ((X)P)-re, vagy a Titan ((Xp)P)-re?
-
válasz
Petykemano #27729 üzenetére
Árról beszélt, nem teljesítményről.
-
válasz
Petykemano #27657 üzenetére
igen, ezt már én is akartam írni. az eddig kiadott kártyák között a számolási teljesítmény alapján csak gyártókon belül állítható fel valamilyen sorrend.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #27656 üzenetére
Kiegészítés a bázis polarishoz:
Az ugye tudvalevő, hogy míg a keplernél (290x vs 780ti) nem, vagy alig, a Maxwell óta nagyonis megfigyelhető, hogy mennyivel jobban hasznosul az nvidia kártyákban rejlő elméleti számítási teljesítmény, vagyis frekvenciából és shader számból számolható tflops érték.
390x vs 980: az amdnek 30+% magasabb a tlops érték
480 vs 1060: 5.83. Vs 4.4 vagyis 30+%-kal magasabb
Furyx vs 980ti: 8.6 vs 5.6, vagyis brutális 50+%Ez ugye nem jön ki. Mondjuk ebből akár számolható is lenne hogy a fiji pont annyira lenne bottleneckes, mint a Hawaii, akkor 6.45tlops jönne ki belőle az 5.6 helyett, és akkor pont 15%-kal mozdulna el a 980ti-től.
Szóval ez a 30%/50% többlet az elméleti számítási kapacitásból nem jön ki. Ennyivel rosszabb hatásfok, vagy a gcn ennyivel jobban bottleneckes.
A számítási kapacitás ott van, ezt a Doom benchmarkban láthattuk.
Ha a Vega ezt fel tudja oldani....
1) elképzelhető, hogy a variable lemgth simd és cun belül lekapcsolható Simd megoldja, és a nyert erőforrást a működő, adott esetben rövidebb hosszú simd egység frekvenciájára lehet költeni. Ebben az esetben az eredménye nyilván benne van az 1525mhz pletykált frekvenciában.
2) de elképzelhető, hogy más részegységek, a frontend, vagy uncore, pl a tile based raszterizáció, vagy a geometriai processzor felújítása révén növekedhet a hatásfok. Ebben az esetben realizálható további növekmény is. -
törölt tag
válasz
Petykemano #27637 üzenetére
Milyen programcsomagot ajanlasz melle amiert engem arra osztonzol hogy consumer vasarlo ezt vegyem meg az OR melle? En nem sok mindent latok a piacon. A tartalomgyartoknak kellene izombol tollni ki lassan a jatekokat, programokat.. akkor lenne kereslet a szemcsire is meg a kartyara is.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #27633 üzenetére
Hát megveheti, 1000 dollárért ???
Mondjuk az érdekes kérdés lenne hogy ebből lehet e építeni crossfiret ? A 4 GPUt kezelné valami ? (úgy értem a sima nem prof driverekkel)
Cain a Te 295ödet lehet duplázva crossfirébe rakni? -
válasz
Petykemano #27633 üzenetére
van ilyen két tongából is, 16gb rammal. higyjük el, hogy az amd nem a vöröskereszt, és pénzt keres ezzel. és persze aki ezeket megveszi, az is pénzt keres vele.
-
dergander
addikt
válasz
Petykemano #27302 üzenetére
Ne kergess ábrándokat...mit vársz? 1450mhzen hűvsebb lesz mint most a 480?Ráadásul ugyanazzal a hűtéssel? Meglátjuk mi lesz a vége,ma minden kiderül. De személy szerint én akkora különbséget nem várok. Induljunk ki a 290 - 390 érából. Magasabb órajel több fogyasztás ergó kazán. Bár ennek ellenére lehet váltok majd,vagy megpróbálok egy bios moddingot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #27041 üzenetére
Vissza kene keresnem de mintha szo lett volna ilyenrol hogy egy kis vega valtja valamelyik polarist.
-
TTomax
félisten
válasz
Petykemano #27041 üzenetére
Ugy képzeld el mint a Nano Furyt...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #27039 üzenetére
Ez a kis vega nem az a kis vega.
Mar szerintem tavaly szo volt rola hogy jon egy egesz kicsi kartya is Vegabol.Az sztem nem ugyanaz mint a vagott nagy, sokan arra ertik hogy kisvega.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #26985 üzenetére
Ez szerintem a szokasos placeholder ar.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Petykemano #26985 üzenetére
ez valami extra-dupla kezdőár? a 480 8GB 250 EUR bruttó körül van
-
válasz
Petykemano #26898 üzenetére
Nem tudom mennyire hozzányúlás, de szinte biztos hogy teljes nem vágott GPU jön, az azért mégiscsak picit más lesz...
Mert ugye a 480 nem volt teljes.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #26905 üzenetére
Elvileg NV árat vágott és már MO-on is 175-185 között vannak az 1080-asak.
Én az mondom erre hogy ez egy jó hír ! NV piacpolitikailag nagyon ügyesen csinálja ezt a behintáztatást .
Hogy 240-ért csúcs kártya az 1080 aztán 175 ért a középkategória teteje ha jön az AMD új kártyája.
Tulajként ilyen durva áreséseket nehezen kezelnék de mivel ez most korlátozza a Vega árait, ez nekünk JÓÓ!!!
Biztos hogy a HBM-el + Interposerrel nagyon lentre nem mehetnek. Kivéve ezt a 4GB HBM-es dolgot.
Ha azt vesszük hogy két 480 hozta Vulcan alatt az 1080-at akkor azért ki lehet sakkozni a teljesítményeket.
2300 Shadert vetítsd rá a 4096 Shaderre.
Add hozzá hogy GCN5-el jön ki add hozzá a Shader modell 6 előnyét meg a HBM-ből fakadó előnyt.
HBM-nek nem csak az az előnye hogy nagyobb a sávszélessége, hanem az is hogy a fogyasztását visszapörgetheti OC-ba.
Egyáltalán nem VS-ről szól ez mint sokan gondolják , hanem olyan mint egy kincsesláda, mindenki kíváncsi már rá hogy 14 nanométeren mire képes 3000 vagy 4000 shader GCN5-ön. Lehetne Vega 11 is csak már tudjuk meg... -
Valdez
őstag
válasz
Nem arról volt szó, hogy más node-n gyártják ezt már? LPE helyett LPP
-
törölt tag
válasz
De az még haggyán hogy a csiphez nem nyúltak és nem lesz csúsztatás se mint páran hitték
de az 570 7000-es memóriával jön ki miközben sapphirenek van olyan 470-e amin 8000-es van -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #26863 üzenetére
Ha megnézed az éves szintű változásokat, akkor mindenkinek csökken az eladott darabszám. Néha van egy-egy jobb negyedév, de a hosszabb távú tendencia egyértelműen csökkenő, és ez már évek óta így van.
Ezen amúgy az Intelnek az MCM terve sem fog segíteni, mert a PCI Express interfészt fel fogja használni a proci mellé rakott GPU. Szóval az megint egy nagy zuhanás lehet, bár kérdés, hogy hova sorolják be ezeket az MCM-eket.
-
westlake
félisten
válasz
Petykemano #26570 üzenetére
"Today is not a Vega product launch".
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #26556 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen gép van a szerverben, mert ha mondjuk 1000 embert csak úgy tudsz kiszolgálni, hogy 1000 GPU-t helyezel a távoli szerverbe, akkor annak az 1000 embernek igen drága lesz a szerver fenntartási költsége. Márpedig nagyon fontos a megfelelő előfizetési díj különben a szolgáltató csődbe megy. Az SRIOV virtualizáció és a virtualizált kódolás azt teszi lehetővé, hogy a hardvert hatékonyan használd ki, így a költségek több ember között legyenek elosztva, miközben ez nem megy majd a teljesítmény rovására.
-
válasz
Petykemano #26472 üzenetére
ja, én is olvastam a kommenteket a videó alatt.
-
válasz
Petykemano #26415 üzenetére
nice catch!
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #26347 üzenetére
Nehéz ezt konkrétan megmondani, de általában a középkategória szokott lenni a legjobb ár/érték arányú, ezek a 256 bites kártyák, amik már elég gyorsak, de még viszonylag olcsón előállíthatóak, akár a GPU, akár a PCB, akár a körítés hozzá, és itt az eladott darabszám is kellően magas lehet. Ez alatt ugye nem csökkennek olyan mértékben a költségek, mint a teljesítmény, efölött meg ugye jön a prémium faktor, ahol az rontja a költséghatékonyságot, hogy kicsi az eladott példányszám és magas az "e-penis" árprémium.
(#26348) solfilo: Igen. Ahol egyáltalán nem szerepel olyan vészesen a 460-as. [link]
-
válasz
Petykemano #26347 üzenetére
Jellemzően a gyártó dönti el a saját árazásával, hogy hol van ez a pont. Erre pl egész jók a TPU pef/$ táblái a tesztek végén.
Adott gyártón belül érdemes nézni, hogy hol a sweet spot árazásnál. Annyira nem meglepő módon ez mindkért gyártónál kb ugyan ott van.
innen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged