- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7time
senior tag
Na jó azért én nyugodt szívvel veszek egy R9-370X 380X VGA-t ahogy sokan mások is innen, csináltam már pár Mantle tesztet és megéri, ha te meg a zöldeket szereted akkor vegyél abból de nem feledd hogy a felárból kifizetek 3-4 évi villanyt az alatt el is avul a kártya úgyhogy nem bánkódok túlzottan, a zöldek csúcskarija meg megint 3000$ lesz azt tegyék a szemükre..
-
7time
senior tag
Ebben a szegmensben nem az fogyasztás a lényeg, várjuk meg az AMD -t aztán írjuk le, kiosztott már pár kemény pofont a zöldeknek és ne feledjük hogy a konzolos piac is a kezükben van. Most hogy az Nvidia is kihozott egy jobb fogyasztású kártyát a sok hegesztő trafó után még nem ájulok el.
-
SylverR
senior tag
Nemtom. Nekem tetszik, hogy kódneveznek, csak dobják már el a térképet.
Ez a Sea Islands f*s ötlet..
Az Evergreen széria marhajó volt. Cypress (ciprus), Juniper, Redwood (vörösfenyő).
Volt két csapat sziget - északi és déli -, most már menjenek másra. Mondjuk dínónevek.78xx család neve Pitcairn.
A 77xx kódneve az még teccik. Cape Verde. Zöldfok.
-
SylverR
senior tag
A Tenerife szigete nem tudom, hogy belefér-e a Southern Islands családnévbe. DE, nem Sea Island. Nézz utána. A 8000-es széria neveit majd az USA keleti partjain található félszigetek csoportjaiból fogják válogatni. Azokat hívják Sea Islandsnek. Bing a barátod.
Szerintem a Tenerife tuti nem 8000-es lesz. Hanem valami olyan átfedés mint anno a 4770.Nem földrajzosok, csak vettek egy térképet. :'D Nvidiánál meg fizika-könyvet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szigeteket elhelyezkedését nem kell nézni szvsz. Új-Zéland sem egy tipikus déli sziget.
Márpedig ez lenne, vagy lett volna a dual kártya.
A GCN 2.0 elvileg tök ugyanaz lesz, mint az 1.0, csak HSA kompatibilisre tervezik. Ezzel bekerülnek a rendszerbe azok a dolgok, amik eddig végleges speckók hiányában kimaradtak, így már nem VGA lesz, hanem a Kaveri APU IGP-jének mellék-, vagy koprocesszora. Nagyjából így néz majd ki a sematikus működés:
Az AMD ezt a reformot képzeli el a piacra. Ezzel megoldják az új generációs konzolok problémáját is a VGA-k külön memóriájával kapcsolatban, ugyanis ez a rendszeren belül szimpla gyorsítótárként funkciónál majd a koprocesszorra. Lényegében egy közös rendszermemória lesz minden egységnek, amibe mindenki írhat és olvashat.
Persze a VGA szerepét szerintem el tudja látni a termék akkor is, ha nem APU mellé teszed, csak a platformszintű funkciók nem lesznek elérhetők. -
SzlobiG
félisten
Én ezeknek soha nem hiszek egyik gyártó oldaláról se, mindég egy nagy kamu grafikonokat csinálnak amit sokan be is nyelnek.
(#5153) Abu85 Igen azt tudom, hogy van pénz a gpu piacba, de én azt nézem ami engem érint az meg a vga piac ami igencsak halálra van már ítélve, kíváncsi leszek hány év kell ahhoz hogy végleg elhagyják és megszüntessék a fejlesztéseket rá az integráció miatt, gondolom még jó sok mert ilyen teljesítményt egy hamar nem fognak integrációval megvalósítani. Persze ugye a konzolok mást mutatnak.
Tudom olyanokat is rajzoltatnak vagy is tesszellálnak amiket nem látsz ezért a nagy gépigény.
Batmant direkt hoztam fel, mert ott is ódákat zengtek róla hogy mennyivel szebb a dx11 aztán kb semmivel és mellé mennyivel lassabb.De még több játék is van ahol semmit nem ér a DX11 szerintem, csak most hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
-
buzus
aktív tag
Nem tudom hány éves vagy, de ha neked ez a legnagyobb problémád, hogy időd azzal töltöd és megpróbálod elemezni hogy a 200e Ft-os videokártya mennyivel lesz jobb mint a 190 eFt-os, egy játék alatt ami meg sem jelent. Nemsemmi. Igazából én vagyok a nagyobb blőd, hogy erre egyáltalán reflektálok de nem bírtam ki.
És BIZTOSAN, csak emiatt, fognak az emberek Geforce/AMD highend 2 gpus kártyát venni, elvagy tévedve haver.
-
SzlobiG
félisten
De olyan játékról beszélsz ami meg se jelent még csak előre károgsz, majd ha megjelent és tényleg problémák lesznek AMD kártyákon akkor megértem az érveidet. Egy béta alapján meg nem lehet megmondani hogyan fog futni, csak viszonyítani, majd kedden megjelenik a demó az alapján lehet már beszélni valamiről, de ugye az is csak demo.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy játszottál-e a bétával, de a Crysis 2 azok szerint, akik játszottak csalódás. Főleg azért mert 4-5 óra alatt ki lehet tolni és vége.
Persze én nem akarok előre ítélkezni, így javaslom várjuk meg a véglegest az ítélettel. Amit viszont fenntartok, az az, hogy a játék címe nem garantálja a minőséget. Erre már több tucat példát láttunk a történelemben.
Az pedig jelenleg tény, hogy ha a Metacritic 70%-os minőségi határát vesszük alapul, akkor egyedül a Metro 2033 üti meg az NV-nél ezt a szintet a megjelent TWIMTBP játékok közül, miközben az AMD Gaming Evolved programjain belül hét játék is 70% fölött teljesít. Ezek után én nem értem azt, hogy az AMD miért ne dolgozna minőségi címekkel?Ehhez még hozzá lehet venni, hogy a Metro 2033 rendelkezik arányaiban a legnagyobb gépigénnyel, vagyis a többség számára semmit sem ér a DX11 benne. Mi is butítjuk a grafikát, hogy értékelhető FPS-t kapjunk 1680x1050-ben. és mindezt csúcskártyákkal. Ha feltennénk mindent maxra, akkor azt néznénk, hogy a HD 6970 és a GTX 580 küzd a leggyorsabb címer mindezt 10-15 fps sebességgel. Ennek szerintem nem sok értelme van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért kellene magyarázkodnom? Egyelőre te mondtad, hogy az NV két GPU-s megoldása gyorsabb lesz, mint az AMD-é. Én nem mondtam semmit, hogy melyik lesz a gyorsabb. Azt sem mondtam, hogy az NV-é 300 watton kívül lesz. Majd szépen kiderül, az elkövetkező két hónapban.
Baromságot? Már bocs, de te írtad, hogy az AMD Z kategóriás címekkel dolgozik. Én csak leírtam a tényeket az alábbi hozzászólásban. [link] Egyértelmű tényekkel támasztottam alá az állításod hiteltelenségét. Erre csak annyit tudtál reagálni, hogy baromságokat hordok össze. Ezt messze nem nekem kell magyarázni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És mi lesz a DX11-es verzióban?
Kit érdekelnek a hardveroldalak. Ha a 300 wattot túllépi a VGA, akkor az OEM eladásoknak lőttek. Ez már elég, mivel nem tudod megvenni a terméket a konfigurációkban.
Én még nem nyilatkozok, hogy ki fog nyerni a két GPU-s kártyák versenyében, de a te jóslatod behúztam. Kíváncsi vagyok, hogy jól tippeltél-e. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit a Dragon Age 2 esetében jegyzel az teljesen értékelhetetlen, ugyanis semmit sem tudsz a játék DX11 módjáról. Lesz benne tesszelláció, Diffuse DoF, fejlett SSAO, DX11-es blur és contact hardening shadows.
A többi állításod sem fedi a tényeket. Egyrészt nagyon fontos észrevenni, hogy az AMD nem csak VGA-gyártó, hanem platformot is kínál. Ennek megfelelően képes aktívan versenyezni a PC-s piacon, és nem csak a teljes PC-s eladások kis szeletérét küzdenek. Ez annak köszönhető, hogy kínálnak IGP-t, mivel a prociba be tudják építeni az egységet. Ezek a gépek nem a hardcore játékosokat célozzák meg, vagyis olyan programokat kell támogatni, amik nem pont nekik készülnek. Például mindenfajta MMO. Jelenleg két DX11-es MMO van a piacon. A Lord of the Ring Online, és a World Of Warcraft Cataclysm. Mindkettő AAA kategóriás, így a Z kategóriás állításod egyszerűen nem igaz. Ott van még a Dungeons and Dragons Online, ami szintén nem Z kategória bár tény, hogy nem LotR vagy WoW szint. Itt annyit érdemes megjegyezni, hogy a World Of Warcraft Cataclysm a másik két cím mellett függetlenként készült el, vagyis se az AMD se az NV programjába nem lépet be a Blizzard. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem segítettek az érintett gyártók. Mindenesetre a végeredmény a lényeg, és az DX11-es.
A másik dolog, hogy nézd meg nyugodtan azokat a DX11-es játékokat, amik az AMD programján belül készültek. Ezek összegezve: Dirt 2, Aliens vs. Predator, Battlefield: BC2 + kieg, Medal of Honor multiplayer, BattleForge, Civilization V, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, F1 2010. Az NVIDIA rendelkezik három DX11-es játékkal, ami a TWIMTBP programon belül született meg. Ezek a megjelenés sorrendjében: Metro 2033, Lost Planet 2 és HAWX 2.
A minőségre kitérve. Az NV által szponzorált címek közül egyedül a Metro 2033 lépi túl a 70%-os minősítést, vagyis a Metacritic adatai szerint ez tekinthető elfogadható játéknak. Az AMD Gaming Evolved programjában a Dirt 2, az F1 2010, a Battlefield: Bad Company 2 és kieg, a Medal of Honor, a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, a Civilization V és a The Lord of the Rings Online is megüti ezt a szintet, tehát nagyon nem igaz, amit állítasz, hogy az AMD erejéből csak Z kategóriás termékekre futja. Ezeknek a tényeknek utánanézhetsz te is. [link]
Szintén az AMD Gaming Evolved programon belül készül a Deus Ex: Human Revolution, a Dragon Age 2, a Total War: Shogun 2 és a Dirt 3 is, amelyek szintén AAA kategóriás címeknek lettek beállítva. Perzse, hogy mire viszik az csak a megjelenés után derül ki, ahogy a többi meg nem jelent játék esetében is.
-
Oliverda
titán
Mivel láthatóan sem marketing sem üzleti szakember nem vagy, (illetve nem ismered a cég belügyeit és a raktárkészleteket), ezért nehezen tudom komolyan venni amit leírtam. Így viszont felesleges is érdemben reagálni rá, mert csak tovább mélyedne az újabb végeláthatatlan vicc topik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - A kiszivárgott béta semmilyen problémát nem mutat. Mivel a végleges újabb lesz, így nem hiszem, hogy baj lenne. Nem értem miért jó ez neked, hogy ilyen kijelentésekkel elültetsz valami urban legendet. Azt sem értem, hogy nekem mi közöm ehhez, és mit kellene magyaráznom. Magyarázd meg te, hogy miért lesz gond az AMD kártyákkal a Crysis 2 alatt, hiszen te vizionálod. Engem ebből hagyjál ki.
Annak lesz blama a termék, aki előáll a lassabb megoldással 300 watton belül. Ha valaki túllépi a 300 wattot akkor a verseny lényegtelen, az OEM-ek elvesztése miatt. -
Oliverda
titán
"Although AMD has already unveiled its dual-GPU Radeon HD 6990, the company has decided to delay the official launch until after Nvidia launches the GeForce GTX 590 to prevent Nvidia from changing the GTX 590's design after reviewing the Radeon HD 6990, the sources noted."
Már csak akkor tudják lekésni ha le akarják.
"raadasul a hypenak es reklamoknak koszonhetoen szinte mindenki tudja mar Crysis 2 melle NV kartyat kell majd venni,"
Talán pont ezért tesznek magasról rá. Nem fog mindenki rohanni a boltba új VGA-t venni mert kijött a Crysis 2.
-
-
-
MaUser
addikt
Szinte centire ugyanazok az eredmények, mint Ducati750SS-nél. 570 felett picivel, de az 580-tól lemaradva. Kérdés mennyit dob az új driver. Ellenben a 6950 alig 10%-kal van lemaradva a testvérétől, erősen best buy gyanús tekintve 3/4-d árat. Azaz akár 75 is lehet itthon.
-
Atom_Anti
senior tag
-
-
csatahajós
senior tag
Kicsit furcsállom azért, hogy mindenféle félhamis pletykákat levetetnek a netről és akkor valaki csak úgy simán hozzájut egy retail kártyához legálisan, úgy hogy feltesz képeket a kártyájáról amin látszódhat a sorozatszám stb (ami visszakereshető, tehát az eladót is könnyen meg tudják fogni)....na ne már
-
Kotomicuki
senior tag
Azaz, összegezve:
HD 5870 - HD 69x0
40nm, 334mm2 - 40nm, 389mm2
2150M - 2640M (tranzisztor)
32 ROP - 32 ROP
1600 shader - 1536 shader
27.2 Gigapixel/s - 28.2 Gigapixel/s
68 Gigatexels/s - 84.5 Gigatexel/s
256 bit - 256 bit
1.2 GHz - 1.375 GHz
153.6 GB/sec - 176 GB/secEbből számomra nem jön ki az, hogy a GTX 580-t befogná...
A végén még csak azért lett +1 csoport - a x9xx/x8xx így - bevezetve, hogy áremelést tudjanak megvalósítani a piacon.Szerk: Micro-lag-jelenség vajh javítva lesz benne?
-
smkb
őstag
A digitimes-on nyilatkozták, hogy a Q3-beli profitnövekedés és a részesedés növekedése a GTX460 és GTS450 (ez inkább csak a 10.31-ig tartó pénzügyi negyedévbe szólhatott bele) jó szereplésének köszönhető. Sajnos a digitimes archívuma fizetős, így csak az aktuális napi híreket lehet ingyen tallózni és belinkelni.
Ennyit tudtam máshonnan visszabányászni. Ebből viszont az is kiderül, hogy a Q3 profit növekedés jó része továbbra is a VGA szegmensből van.
"In any event, the third quarter brought NVIDIA a improvement in the financial results. This was caused by reduction in memory prices and certain strengthening of Euros, which blew up the business of company in the second quarter. About 69% of NVIDIA gain obtained from sale of graphic processors, in the third quarter this index grew by 5,7%. In the third quarter a good NVIDIA gain ensured GeForce GTS 450 and GeForce GT 430, the company was also possible to increase its market share. Approximately fourth of NVIDIA incomes are obtained from the realization of professional solutions quadro and Tesla. In this segment the gain was reduced by 2,3%. The release of tegra processors ensures NVIDIA only 6,2% of gain, but in the third quarter it demonstrated a increase in the indices to 13,6%. It is expected that in the fourth quarter this segment will grow . NVIDIA expects that the gain in the fourth quarter 2011 financial years, which will be completed at the end January of 2011, will grow by 35% in comparison with the indices of the third quarter."
"Az meg, hogy az evek ota raktaron rohado tobb millio G94/G96-ot veszteseggel piacra dobjak ugyanugy noveli a piaci reszesedesuket, de erre nem hiszem barki buszke lenne az NV-nel"
84m profit volt Q3-ban, aminek jórészét a vga üzletág adta... nagyon fura lenne, ha veszteségesen eladott termék termelne profitot.
-
smkb
őstag
-
keIdor
titán
-
tome.jr
addikt
Az hogy leírtam a véleményem, nem hiszem hogy flame lenne. Nem minősítettem a 69xx szériát csak a te hsz-edre reagáltam.
Nem tartom túl életképesnek az ötletedet, hogy valaki fejleszt, összehoz egy k. jó terméket aztán megijed a végeredrménytől és visszabutítja
Egy vallalat nem 6 honapos ciklusokban gondolkodik
Pont ezért kellene kicsontoznia az nv-t a csúcs kártyával. Hosszú évekre magáénak tudhatná a piaci elsőséget.
-
Atom_Anti
senior tag
Milyen két bőrt lehúzni? Van neked fogalmad mekkora rába..ás lenne fél évente új kártyát kihozni? Legalább 1 éves ciklusra érdemes tervezni. Ezt a vackot jobb lett volna ha meghagyják a következő csíkszélességre több Aluval, magasabb órajellel. Most így kaptunk egy AMD GF100-at, vagy még annál is szörnyűségibbet
.
-
MaUser
addikt
Hát ha választanom kéne most egy 96eFt-os 480 és egy 131eFt-os 580 között, gondolkodás nélkül a 480-at választanám és a különbségbe beleférne egy jó vízhűtő blokk, meg a táp cseréje is. Tuninggal meg valószínűleg meglenne az 580 szintje, de ha nem, akkor is legalább teljesen hangtalan gépem lenne.
-
MaUser
addikt
Pont, hogy kell. Vagy te megveszed másfélszeres áron azt a +10-15%-os teljesítményt?
Szerk 3340-re: egyre jobb.
Végén azok fognak röhögni egy jó nagyot akik anno jó fél éve megvették 80 körül az 5870-üket.
Oliverda: arra utaltam, hogy a hd5870 alig lassabb, mint a gtx480 (15%). Ha most nagyon optimisták vagyunk és azt mondjuk, hogy mindenben annyival gyorsabb lesz a hd6970 a 480-nál, mint f1 2010-ben, az akkor is csak 35%-kal gyorsabb az 5870-nél, ami pont a gtx580 szintje. Igaza lesz ttmax-nak, ez is csak eléri az 5970-et, de nem előzi meg.
-
MPowerPH
félisten
Ez mi a rák? Apám, ez sehogy sem stimmelt, eddig egészen másról szóltak a találgatások minden téren.
Nem már GTX-et kelljen venni.(rák venne azt, maradna minden...)
A 3DMark huszárok meg menjenek már hidegebb éghajlatra, én otthon nem azzal tolom. Megértem, hogy egyesek arra izgulnak, de ne itt tegyék.
-
smkb
őstag
"Tehat eljatsza az AMD A HD4850/HD4870 strategiat, megszedik magukat egy kis penzzel, majd 2011Q2-Q3 kornyeken csapnak egyet a lovak koze, es kiadjak a "HD4890"-et, amire az NV-nek mar nem valoszinu lesz valasza.
Persze nem azt mondom ez igy van, csak ez is egy lehetoseg a sok kozott "Ennek nézz utána rocket az AMD negyedéve jelentéseiben és a negyedéves VGA részesedéseket mutató korabeli jelentéseket
Mi lett annak a stratégiának az eredménye. Hatalmas anyagi bukta, és piaci részesedés sem nőtt semmivel. Végig maradt a 64:36 NV javára, hiába adták akármennyire olcsón a HD4xxx széria VGA-it, és végig masszív VGA üzemi veszteségek. Totál nem járható út az újra.
A HD5xxx volt az ami meghozta nekik a Q2-re szép számokat, de elnézve a Q3-at és a számukra várhatóan még csúnyább Q4-et, ezt a 2010 Q2 számokat aranykeretbe tehetik egy időre. A HD5xxx sikere annak volt köszönhető, hogy olyat adtak amit a konkurens nem, nem pedig az alacsony áraknak, mert az nem volt. És még így is elég vékonykák azok a VGA szegmens bevételek.
Vagyis látszik, hogy a lehető legjobb terméket kell mindig adni, akkor van eladás a többi szegmensre vetítve is. Többet számít a reputáció, mint a termékek jó ár/érték aránya.
-
MaUser
addikt
A hatékonyság attól függ, hol húzod meg a határt. Én is azon agyalok néha, hogy egyszer élünk és vegyem meg a GTX580-at, vagy vegyem meg 60%-kal olcsóbban a csak 50%-kal gyengébb 6870-et. Ha kevesebb pénzt akarok rászánni akkor a 6870 a leghatékonyabb választás, de ha azt veszem akkor továbbra sincs 1680x-ben maxon játék sok esetben... Hmm, már nem is tűnik olyan hatékony választásnak.
(Nem, SLI és CF nem érdekel még egy kártyán sem, elég elolvasni egy 580 fórumot, a userek fele valamilyen dupla vga-s rendszerről váltott és szinte mindegyik írja, hogy végre vége a szívásnak. Mert ha egy olyan játékkal akartak játszani, ami rétegjáték és no profil vagy csak simán elfogy a vram, akkor szívás az egész.)
Fogyasztási adatok a hd6970-től: [link] Többet zabál, mint a srác régi 480-a picit alulfeszelve.
Most tényleg ennyire szar még az a driver, amivel tesztel, vagy valamit nagyon elcsesztek a vörös oldalon.
-
Atom_Anti
senior tag
A HD5970 egy extrém kategória, nem hiszem hogy egy 2GPU-s szörny alapján döntik el miféle egy GPU-st vesznek
. Ha alsó, közép kategóriában is lennének 2GPU-s kártyák, úgy ok. Meg ne feledjük a 3dfx is a 2GPU-s hülyeségével cseszte el. Mire kifejlesztették, addig Nvidia előrukkolt egy gyorsabb 1GPU-ssal
.
Itt vannak a GTX480 alapórajeles 3DMark 11 eredményei: X1650 és P5017
Addig a HD6970: X1776 és P4939Továbbra is gyengus
.
-
Tirexi
addikt
"magyarul nem clean install Win7 van fent neki, igy meg a hajara kenheti az eredmenyeit"
Ugye nem azt akarjátok mondani hogy Win reinstall kell azért mert egy új VGA-t rakok a gépbe?
Ez ugye csak valami vicc?
Azért lesz kevesebb FPS-em mert előtte NV-m volt a gépbe? Ez szó szerint egy vicc.De ha így van akkor No ATI mostanában. Nincs kedvem két napig a Windows 7 összes programját és beállítását újra visszaállítani, erre nekem sajnos nincs időm 3 műszak + tanfolyam mellett.
Asszem ebből GTX lesz...
-
Atom_Anti
senior tag
-
MaUser
addikt
Ezt biztos nekem akartad írni? Írom fenn vagy kétszer, hogy 3DMark11 még bugzik valószínűleg, mert új, vagy driver profil nincs hozzá, stb. A Heaven ellenben valós tudást tükrözhet.
Btw, miért nincs köze akármelyik 3Dmark-nak a kártyák játékokban való viszonyához? Ez egy jó nagy csúsztatás, ami megmaradt az emberekben nV-féle applikáció detektálás miatt (persze az Ati féle speed-mód is ott volt, csak hogy teljes legyen a kép). Ebből lettek mára játék profilok, vagy akkor ezeket se használjuk? Hiszen ezekkel is csalnak a gyártók. De tudod mit, hiszek neked, ha mutatsz akár egyetlen(!) olyan 3DMark teszteredményt, annak aktuális verziójával készítve, ami szöges ellentétben áll a kártyák játékok alatt mutatott teljesítményével. Jó keresgélést.
Visszatérve az eredeti témához: Crysis eredményt csak egyet találtam (mindenütt Warhead van csak), de az már biztató a 6970-re nézve: [link]
-
MaUser
addikt
Persze.
De gondolom te sem vitatod, hogy nagyjából helyükön szokták kezelni a kártyákat ezek a progik. 10% eltérés esetleg lehet, de több nem igen szokott lenni.
Na de viccet félretéve, a 3DMark11 még új, az ottani gyanúsan gyenge az eredmény simán lehet driver bug, de a Heaven már jónak tűnik és ott még mindig csak 580 közeli az eredmény. Mindjárt nézek Crysis eredményt is.
-
MaUser
addikt
Van egy ilyen elméletem (már nem találom melyik topicban írtam), hogy nem véletlen ez a szép árban és időben elrendezett AMD és NVidia portfólió. Érdekes módon az Ati árai is csak egy generációnál voltak alacsonyak, pont miután az AMD átvette őket és néhány vezető távozott. Ha rosszindulatú lennék, azt mondanám, kellett egy generációnyi idő még az új fiúk beletanultak.
Egyébként meg minden szinten hajár FTC!
Mondjuk az FTC az Intelt sem szokta nagyon bűntetgetni, lehet ők az amerikai PSZAF...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, hogy a Cayman jobb teljesítményt fog hozni. Nyilván úgy fogják beárazni, hogy a kártyákhoz mért teljesítmény arányos legyen. A lapkaméret csak a partnerek miatt fontos, egyelőre kiszámíthatatlan a következő év, így amellett, hogy mindenkinek fel van ajánlva a Fusion és az alaplapgyártás lehetősége, nem árt biztonságosabban berendezkedni a haszon szempontjából.
-
Oliverda
titán
Vesznek egy Ferrari-t aminek ha a motorját alacsony sebességi fokozaton sokáig a piros zónában pörgeted akkor egy idő után automatikusan leszabályoz a károsodás elkerülése érdekében. Viszont a maximális csúcssebességhez eléréséhez nem kell elmenni a piros zónába csak fel kell váltani a legmagasabb fokozatba és elérni hozzá az optimális fordulatot.
"(itt van egy kis csavar a tortenetben, mert ugye a powervirus programok ellen mar az elozo generacioban is volt hardveres vedelem, tehat ez ellen felesleges lenne AMD "Turbo" modja a HD6990 eseteben, megis megcsinaltak.)"
Ez nem a powervirusok ellen lesz bevezetve hanem a TDP keret optimálisabb kihasználása érdekében. Ahogy már leírtam feltehetőleg pont úgy fog működni a Nehalem esetében:
"Az új architektúrát az energiamenedzsment terén is továbbfejlesztették, megjelenik a processzorban a Power Control Unit, azaz PCU, egy mikrokontroller, egy miniprocesszor a processzoron belül, ami a központi egység egyes részegységeinek az áramellátásáért és monitorozásáért felelős. Ez az adott szituációnak megfelelően külön-külön szabályozza a magok, az északi híd és a harmadszintű gyorsítótár hőmérsékletét és fogyasztását."
.
.
"A Nehalem Turbo módja azonban más, mert a PCU egy hardver, nincs szüksége külső segítségre. A funkció bekapcsolását követően a PCU figyelemmel kíséri a processzor kihasználtságát, majd amint a futtatott folyamatoknak nincs szüksége a processzor összes erőforrására, a nem használt magokat lekapcsolja. Ennek megfelelően a fogyasztás csökken, azonban a Turbo módot aktiválva az éppen leterhelt magok órajelét a rendszer dinamikusan megemeli, amíg a processzor el nem éri a specifikációkban megadott tipikus hőtermelési (TDP) értékét. A Turbo mód akár négy aktív processzormag esetében is megemelheti az órajelet, amíg a PCU úgy érzékeli, hogy a hőmérsékletek rendben vannak és az aktuális fogyasztás a maximált érték alatt van." -
SzlobiG
félisten
Látom előre, hogy erre is lesz valami okosság amivel ki lehet iktatni ezt a védelmet, akkor meg aztán had szóljon.
Meg azért kíváncsi leszek egy tesztprogi ha igazán megizzasztja, akkor is vissza fogja-e venni? Gondolok itt a 3Dmark 11-re ami november 30.-án jön, de gondolom olyasmi dolog ez mint a GTX 580-nál, hogy nem veszi észre az user max furmark alatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD nyilván nem szúrna ki magával szándékosan, de ha a memóriavezérlő egy bizonyos órajel fölött nem stabil, akkor az nem stabil. Ezen nem lehet már a fejlesztés ezen időszakában változtatni. Ha lehetne, akkor az NV sem 4 GHz-en tökörészne a 6-7 Gbps-os lapkák korában. Függetlenül attól, hogy a képen sok jel mutat a hamisítás felé, az benne van a pakliban, hogy a memóriavezérlő nem képes a tervezett órajelre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert érdeklődök ezek után. Ha észrevetted, mi vagyunk az elsők, akik lehozták, hogy a PowerColor vagyis a TUL retail brandje Fusion alaplapokat fog gyártani. Senki más nem jelentette be. Ez azért van, mert én tartom velük a kapcsolatot.
Leírtad már párszor, hogy a fejlesztőkkel van gond az AMD-nél, de ez is megdőlt már, mert nagyságrendekkel több a Gaming Evolved cím a DX11-es játékoknál. Az NV TWIMTBP címe a HAWX 2, a Metro 2033 és a Lost Planet 2. Az összes többi DX11-es játék az AMD termékeivel és segédletével készült.
Szerintem se keverjük ide az első helyet a VGA-piacon, hiszen az mutatja, hogy növelik a részesedésüket.
Tényleg ennyire szelektíven akarod beállítani az álláspontodat?
A VGA-piacban már annyiszor írtam, hogy nincs sok pénz, ez az AMD-re is vonatkozik. Attól függ a nyereség, hogy a mobil megoldások mennyire kelendőek. A nagy zseton az IGP, mert azon lehet a legtöbbet termelni. Egyébként meg az, hogy nem látszik a HD 5000 árazása nem igaz, mert ebben az évben jelentős pluszban áll az AMD a VGA-ból befolyt nyereség esetében, mint az elmúlt két évben. És ami bizonyítja az olcsón gyártható lapkák jelentőségét, azok a gyártópartnerek. Az NVIDIA az elmúlt hónapokban két első számú partnert is elfogyasztott. Persze gondolom ezt se keverjük ide, mert rossz fényt vett az állításaidra.
Az Asus Ares egy olyan kártya, ami 300 wattnál többet fogyaszt. Mivel ilyen kártya nincs az OEM-ek gépében, így ez azt mutatja, hogy a 300 wattnál többet fogyasztó kártyákat alapból nem alkalmazzák. Ezt hiába nem fogadod el, ettől még tény marad. Ennek az egyik oka, hogy nem lehet jól hűteni, vagyis a ház oldala annyira felfórosodhat, hogy megsütheti a felhasználót. A másik ok a stabilitás, ami csak meglehetősen hangos hűtés mellet biztosítható.
Szerinted a 10.10e az mi, ha nem egy hivatalosan kiadott driver? Az egyetlen ami nincs az WHQL aláírással rendelkező Catalyst, de a hotfix megoldások ugyanolyan hivatalos driverek, mint a havonta megjelenők. A béta driverek az AMD-nél sosem kerülnek fel a support oldalra. Persze a fórumokon kiszivárognak.
Azt természetesen jól írtad. Én is csak annyit írtam rá, hogy ezt nehéz elhinni, és nem tartom valószínűnek. Eleve a legnagyobb bárgyártóról van szó, akik ugyan bakizták a 40 nm-ert, de sosem volt olyanra példa a történelemben, hogy egy node-ot törölnek.
Az pedig igaz, hogy a Barts azért lett 40 nm-es, mert a 32 nm-ert törölték. Ha minden a terveknek megfelelően alakul a 32 nm körül, akkor aligha döntenek a 40 nm mellett. Ezt a linkelt post is bizonyítja, hogy eldöntötték a 40 nm-ert. Nyilvánvaló, hogy nem egyik napról a másikra törölték a 32 nm-ert, hanem volt annak előjele is, ami alapján mérlegelték a kérdést az AMD-nél.
Ez egyébként abszolút nem probléma az AMD-nek, sőt előny, mert az NV nem tud váltani, és nekik sokkal nagyobb szükségük van egy új gyártástechnológiára, hiszen a GF110 messze nem fejlődött annyit a GF100-hoz képest, mint amennyit fog a Cayman a Cypresshez képest, vagy emennyit a Barts fejlődött, hiszen jelentősen redukálták a méretét amellett, hogy alig vesztett a teljesítményből, szintén a Cypresshez viszonyítva. Ilyenre az NV nem volt képes a GF110 esetében, még a memóriavezérlő problémáját sem sikerült megoldani, mert továbbra is 4 GHz a stabil órajel GDDR5 mellett. Az AMD 4,8-at tud, míg a Caymannél majd meglátjuk ez mennyire emelkedik. Egyelőre a mintákon 6 Gbps-os lapkák vannak. -
toldy
őstag
A BTX szabványt pont ezért találták ki, a hatékonyabb hőelvezetés céljából.
Nem pedig azért mert úgy volt kedvük, az más dolog hogy nem erőltették annyira hogy elterjedjen, mert mindenki ragaszkodik az "elavult" atx platformhoz ( itt nem arra gondolog hogy atx, matx itx hasonlók, hanem az alapvető elrendezés). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerinted odaadhatom a TUL kimutatását bárkinek?
Kérd el a cégtől. Az pedig, hogy nem hiszed el, nem változtat semmin. Múltkor azt mondtad, hogy nem lesz MLAA a HD 5000-ben, mikor én mondtam, hogy lesz. Nyilván akkor is én tévedtem mi?
Az a gondod rocket, hogy túl sok dolog jött be nekem. És te ez ellen nem tudsz mit kezdeni. Kezdjük ott, hogy szerinted mit nem csinál jól az AMD? Jelentősen kisebb lapkával hozzák az NV-s megoldások teljesítményét. Első helyen vannak a VGA-piac eladási statisztikái alapján és lehagyták az NV-t a GPU-piacon. Integrálják a CPU-ba a GPU-t, vagyis képesek olyan notebook platformot kínálni, amivel lehetőség lesz versenyezni az Intel ellen. Komplett fejlesztőkörnyezetekkel támogatják az összes gyártófüggetlen piaci szabványt. Nem zárnak le semmit a konkurensek elől így biztosítva, hogy a felhasználók érdekei ne sérüljenek. Erre jó példa a PhysX és a Mafia 2 esete. Ha valakinek nem jó, hogy a GPU-s cloth modul a CPU-n fut, azok a GeForce tulajok, akik jóhiszeműen megvették a terméket, mondván, hogy tudják majd használni a PhysX gyorsítást. Hát nem, mert akkor tudják használni, ha vesznek mellé egy dedikált GeForce gyorsítót, így a sebesség élvezhető lesz. Ez annyira a júzer érdeke, hogy már sírnom kell.Tények nélküli? Mutass egy olyan OEM gépet, amiben van Asus Ares, vagy ehhez hasonló rendszer. Ha nem megy, akkor húzom az újabb strigulát miss dobozodba. Az MLAA után nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül megy a másik.
Hát, ha szerinted a lehetséges égési sérülés ennyire nem probléma, akkor miért nem látunk 300 watt felett fogyasztó VGA-t?
Magyarázat jöhet, hiszen nyilvánvaló, hogy hatalmas a tapasztalatod az OEM-es igények területén.
Vagy csak nem tudsz rá már mit mondani. A tények makacs dolgok.
-
Oliverda
titán
Nem nehéz rárakni az nVidia feliratot.
Ráadásul csak két tápcsatlakozó van rajta ami azt jelenti, hogy vagy tényleg egy nagy kamu az egész vagy belefér a 300 wattba ergo erősen le van butítva a két GPU. Az ASUSféle dual GF110 ilyen volt.
3DMark03-mal teszteltek ami azért eléggé más célokra lett kitalálva mint a Furmarak. Ergo sokkal reálisabb eredményeket ad a játékok által képes terhelésről. Nem véletlenül használják pont ezt a TPU-nál.
Szerinted baromság szerintem pedig még a 300 wattos keret is magas. Így legalább a gyártók is rá vannak kényszerítve az optimalizációra. Nekünk pedig nem kell 1000 wattos tápokat vennünk egy csúcs kártyához.
"(mondjuk ezt nem is nagyon lehetne kivitelezni, mert nem fogjak az osszes jatekot vegig tesztelni nem-e mereszkedik a fogyasztas 300watt fole
)"
Erre van már egy jól kidolgozott folyamat. A PCI-SIG plecsnit nem a Furmark, a 3DMark03 vagy éppen a Crysis alatt mért fogyasztás után adják.
"es pl. AMD altal megadott 294wattos TDP a jatekok alatti maximum elerheto board powert jelenti, nem a powervirus programok alapjan szamoljak, magyarul az AMD-nek 6 wattja maradt a HD5970-hez kepest a HD6990-nel, hogy beferjen a limitbe."
Leírtam feljebb, hogy szerintem hogyan fog működni a 69xx esetében a dolog. Ugyanaz a lényege mint az procik turbójának. A rendelkezésre álló TDP keret hatékony kihasználása. Furmark alatt le fogja venni az órajelet (és valószínűleg a feszültséget is) még például 3DMark03 mellett addig fogja feltolni ameddig még belefér.
A tuning meg már egy más kérdés. Annak nem sok köze van a PCI-SIG plecsnihez. A procik TDP keretét sem tuning mellett lövik be.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A TUL-tól kapunk kimutatásokat. Náluk HD 5970-es termékek 78%-a OEM szinten ment el. Ezt abból lehet látni, hogy az eladások 78%-a TUL, és csak 22%-a PowerColor.
Ez egyébként általánosan jellemző mutató. Ezért nincs a csúcskártyákból gyártók által tervezett verzió, mert az eladások nagyon nagy része az OEM piacra megy, oda pedig úgyis a referencia az elfogadott.
(#2614) rocket: Az a limit nem véletlenül jött létre. Van négy kártya, ami ezt túllépi, de mindegyik csak limitált szériás 1000 darabos mennyiségig. A limitálás a magas árazás miatt van, mert az OEM gyártók úgy sem fogják rendelni, így kell a luxusár, hogy a fejlesztési költség visszajöjjön. Azon pedig nem érdemes csodálkozni, hogy az OEM-ek tartják magukat a limithez. A 300 watt is problémát okoz, de a ház szellőzésének jó tervezésével megoldható, hogy ne okozzon a felhasználónak égési sérüléseket, ha meg fogja a ház oldalát. Alapvetően az ATX szabvány a probléma. Nincs lehetőség több hőmennyiséget elvezetni a kialakítás problémái miatt.
(#2618) rocket: Pedig voltak dual prototípusok. Csak mindet elkaszálták, még a gyártói megoldások is halva születtek. Valamelyiknek nem lehetett megoldani a hűtését, míg a dual GF104-es modelleket a HD 5970 teljesítménye végezte ki. De ezt már mondtam, hogy 300 wattos limiten belül az a kártya nem fogható. Esetleg akkor fogható, ha valamelyik gyártó egy teljesen dinamikus órajelszabályzást vezet be, persze akkor sem kell 20-30%-nál nagyobb gyorsulásra számítani, a fizika törvényei lehetetlenné teszik.
A PCI-SIG egy külön mérést alkalmaz, amivel megállapítják a fogyasztást. Az egyik probléma ezzel kapcsolatban, hogy rá lehet tervezni a terméket, amit láthatunk a GF100 és a GF110 esetében. A játékokban a csúcs-GeForce-ok még mindig többet fogyasztanak a HD 5970-nél, csupán azért vannak benne a 300 wattban, mert megfelelően teljesítik a PCI-SIG mérését. A jövőben ez változik, mert a szervezet több mérést alkalmaz majd, és mindenhol meg kell felelni a limitnek. Ez azt fogja eredményezni, hogy nehezebben lehet belőni a PCI-SIG tesztjére a terméket.(#2617) Bici: Igen a StarCraft 2 képes megközelíteni a Furmark terhelését. Azt hozni nem lehet, mert arra a játék körülményei alkalmatlanok, hiszen biztos lesz egynél több objektum a jelenetben, de megközelíteni már nem probléma. Erre lett bevezetve a hardveres túlterhelés védelem a HD 5000-nél, mert a szimulációk azt mutatták, hogy lehetséges a Furmark szintű terhelés, ami problémát jelenthet a jövőben. Hasonló védelmet az NV is bevezetett a GTX 580-nál, csak az félig szoftveres vezérlésű, vagyis meg van a módja a kikapcsolásnak. Itt majd valószínűleg az NV átírja a drivert, hogy a GPZ-Z trükkje ne éljen. Utána jön az új megoldás a GPU-Z-től, és így folytatódik a macskaegér játék, amíg az NV elő nem áll egy teljesen hardveres védelemmel.
(#2620) csatahajós: Cuki ez a GDDR5. Van benne kraft, de a stabil memóriavezérlőt nem könnyű hozzá összehozni.
-
Oliverda
titán
Szerintem ha a kutyának sem hiányozna az a "matrica" akkor már rég lett volna nV ref. dual GF100 és ehhez hasonló szörnyek.
Lehet, hogy szerinted rosszul hangzik de a gyakorlatban több fér a 300 wattos TDP-be mint az ember elsőre gondolná csak okosan kell kihasználni a keretet. Az 5970 a 294 wattos TDP ellenére játékok alatt (illetve pontosabban trémárk) alatt még a 211 wattos csúcsot sem lépi át. Az pedig, hogy Furmark és hasonló digitális hulladékok futtatása közben a felére fog visszaesni a kártya órajelet az szerintem már nem sok embert fog izgatni. Első úgyis a játék az meg mint látható kicsit más max. terhelést képes adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fujifilm X
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- EAFC 25
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest