- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #65522 üzenetére
(AMD’s Radeon 890M)
> Ez mihez lehet elèg vajon majd?"This Mini PC Has The Most Powerful 890M iGPU Ryzen Ai 9 HX 370 First Look"
https://www.youtube.com/watch?v=spHCYPXvibk
"AMD Ryzen AI 9 HX 370 APU Tested In Mini PC Configuration, Radeon 890M iGPU Shines With Great 1080p Gaming Performance"
https://wccftech.com/amd-ryzen-ai-9-hx-370-apu-mini-pc-tested-radeon-890m-igpu-great-1080p-gaming/és pár benchmark ( mini pc-ben , 50-70W-al )
vagyis vékony laptopban ezek a számok kevesebbek lesznek:Apps/Games Score/Avg FPS Graphics Presets
Fire Strike 10319 (Graphics) -
Steel Nomad(DX12) 625 -
Time Spy 3792 (Graphics) -
CyberPunk 2077 80+ 1080p, Low, FSR Balanced
Starfield 78 1080p, Low, 50% RES, Frame Gen On
Hogwarts Legacy 72 1080p, Low, FSR Balanced
Mortal Kombat 1 60 1080p, Med, FSR Balanced
Horizon Forbidden West 60+ 1080p, Low, Frame Gen On
Ghost of Tsushima ~70 1080p, Med, FSR 3.1 Balanced, AMD Frame Gen On
Red Dead Redemption 2 76 1080p, Low, FSR Balanced -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65480 üzenetére
Persze persze, nincs semmi kezzelfoghato bizonyitekod, mar modositgatod a sztorit, a 3070-el ugy sem lenne jatszhato, hiszen a kollega tudja.
Na mindegy, elj abban az alternativ valosagban, amelyikben szeretnel, trollkodd tovabb a topikokat mint eddig a dezinformacioval es a kollegas benchmarkokkal.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65475 üzenetére
Hogwarts Legacy min FPS 1440p.
6800 nincs, de 6800XT van, attol kb 5-6% gyengebb kb ebben a felbontasban, tehat ott lenne a 3070-vel kozel.
Ennyit a"6800 al meg simán tolja a kolléga 4Kba. 55-58 fps-el."
Ja az oke, mert 4K-ban meg a 7900XTX sem tud annyit, atlag fps.
Aztan csodalkozol, hogy a "kollegas statisztikaid" vicc szamba mennek."Ezek és a TPU pedig ezt bizonyítják főleg ha 3-4 évre akarod még használni ez a kulcs. Most még a legtöbb gamenél akkora gond talán nincs, de a TPU teszteken az látszik hogy nem hiába 16gb az optiműlis ha nem 1 évre tervezel."
Igen, ezt bizonyitjak, azt viszont nem bizonyitjak, hogy a +8GB-nak barmi elonye lenne az AMD-nek, legyen az 3070-6800 vagy 4080-7900XTX.
Csak hat ehhez tudni kellene teszteket elemezni."Tehát akkor mindenki hülye volt aki 3070 helyett 6800 at vett?"
Nem volt hulye, csak a tobb vram-nak nem jott ki az elonye. Aki jovoallosagra ment, az bebukta."16GB vs. 8GB VRAM: Radeon RX 6800 vs. GeForce RTX 3070, 2023 Revisit
Jó HWU példa."
Tehat megint az latszik, mint a masik tobb jatekos tesztbol, hogy van ami az AMD-nek fekszik jobban, van ami az NVidianak.
Tudom, a kollegaid ezzel a 4 jatekkal jatszanak egesz eletukben. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65470 üzenetére
"akik szerint nem ér semmit a vram többlet "
Ezekben a konkret esetekben, tesztekbol, azokbol is, amiket te linkeltel ez lathato.
Tolem aztan ugy ferdited ahogy akarod. Ha az lenne amit irtal, meg irogatsz tobb eves kartyakrol, ez a kulonbseg mar latszana, dupla mennyisegu vramnalCsak ugye mindig jon a kifogas, tolod ki az aktualis eveket, hogy majd ennel es ennel a jateknal fog meglatszani a jovoben, csak varjal. Ezt hallgattuk mar legalabb 8+ eve.
Aztan mindig az volt, hogy az Nvidia erosebb GPU-val nem kerult hatranyba."Hát ha Nvidia sponsor RT gamet raktál ki akkor azt . Vicces vagy."
Az osszes altalad linkelt tesztedbol en hoztam ki a konluziot, linkeltel mar 1-2 jatekot, meg 12-20 jatekot is. En irogattam ki a szamokat, en linkeltem be neked az eredmenyeket, mert te nem voltal kepes tesztet elemezni.
Egyik teszt sem mutatta meg az a hatalmas elonyt amirol beszelsz, a +4-8GB vramrol.
Egyik sem. De ez teged nem zavar, folytatod tovabb."Ja de kevesebb rammal ami miatt olcsóbb is. "
A RAM, konkretan filleres tetel. Epp ezt feszegetjuk itt, hogy az AMD tudna sokkal jobban arazni, ha akarna. Es forditva ezert vesznek tobb Nvidia-t is, mert nincs akkora felar a kartyak kozott, mint amekkorat te probalsz itt beallitani."szerinted miért esett be a teljesítmény hatalmasat "
Nem esett be hatalmasat. Jelentsen az barmit."Miért vettek helyette gyorsan amint lehetett 4070-7800 xt ket?"
Kik vettek hol? Ez miert lenyeges? Hol a globalis statisztikad errol?
Mi az, hogy gyorsan vettek? A ket szeria kozott eltelt ket ev, ha annyira gond lett volna a vram, akkor mehettek volna 3080-ra, 3080ti-re, 3090-re."A TPU vram teszt is oda írja 16 az optimális a 12 gb a minimum."
Ettol nem lesz validalva az az erv, hogy a +8GB szamit, mert a tesztek nem ezt mutatjak nem fogod fel? Ez csak azt mondja, hogy 2024-ben 12GB a minimum es 16Gb az optimalis (4K-ra). Ettol meg nem lesz jobb a 6800 ma +8GB-al a 3070 elleneben, mert elfogy a GPU ero. Ezt mutatjak a tesztek.
Ugyanez igaz a 4080-7900XTX eseteben. Senki nem azt vitatja, hogy nem 12GB minimum, hanem hogy a +8GB nem valt es nem valik az AMD elonyere.A ketto kozotti kulonbseget ha nem erted, akkor ez van, vezesd felre az usereket tovabbra is, topikrol topikra.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #65471 üzenetére
"Ja de kevesebb rammal ami miatt olcsóbb is."
A mai árak szerint filléres tétel a +4GB GDDR6 memória, amivel több van a 7800XT-n, szóval ez nem magyarázza az árkülönbözetet.
"208e (7800xt) vs 241e. (RTX 4070) Azért van difi a 3 ventis kiadások esetén"
2 ventiseket hasonlítottam össze, hiszen az RTX4070 190-200W-ot fogyaszt maximálisa terhelésen, így nem sok értelme van a 3 ventinek. 7800XT-nél már nagyobb, mert többet fogyaszt.
A másik meg amit írtál, hogy ott az RT és a DLSS, tehát az NVIDIA ezekben jobb, így az árkülönbség megmagyarázható. Tehát akkor az NVIDIA ugyanolyan árban adja a drágábban gyártható kártyáját, mint az AMD az olcsóbbat, azaz az AMD a profitéhesebb. Ez mondjuk nem meglepő, mert 8-ad annyi kártyát adnak el, mint az NVIDIA, de lássuk tisztán a dolgokat, hogy az AMD nem jó fej a gamerekkel. Ő saját magának jó fej, saját érdekeit képviseli. Épp ezért jó, amikor GamersNexus vagy Hardware Unboxed jól beolvas az Intel-nek vagy most az AMD-nek a Zen 5 teszt fiaskó miatt, hogy nem szóltak nekik, hogy a belső tesztjük teljesen más, mint amit kiküldtek nekik review guide-ot.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #65468 üzenetére
"Az AMD ahogy minden cég a profitra megy. NV még jobban."
Az NVIDIA épp úgy látszik, hogy kevésbé megy a profitra
Múltkor épp ezt beszéltük, hogy hogy lehet, hogy az 5nm-en gyártott monolitikus RTX4070 a drágább GDDR6X memóriával együtt is alig 10-20k-val drágább az RX7800XT-nél, ahol olcsón gyártható 5nm + 6nm chiplet van meg olcsó GDDR6 memória. Még Abu is írta most nyáron, hogy az AMD nagyon sokat tudna engedni az árból.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65447 üzenetére
"milyen videókártyát vegyek topikban valaki" " A vram témát tolja rég óta a kedves fórumozó"
Erdekes, hogy ezt mondod, amikor te vagy az aki abban a topikban csak ezt hajtogatja.
Masrol nem szol az ottani jelenleted, csak a +8GB vramrol.
Ugyanezt csinalod minden topikban."Ez a hatalmas méretű siker titka főleg! "
Nem, a konzisztens jo teljesitmeny, szoftveres hatter es az innovacio a siker titka."sok IT-s ismerős, kolléga barát váltott 10-15 évek után NV-ről AMD re és mindnek ez a tapasztalata"
Igen, mar ezerszer leirtad, tudunk olvasni. Es?
Pontosan, hinni a tempolomban kell, johetnek a tesztek."A konkrét 4K ban való könnyed játszás egy 6800 -on (3070 helyett) a teszteknél is"
A tesztek nem ezt mutatjak, lasd fentebb par pelda."A lényeg hogy AMD ad most több vramot olcsóbban"
Az AMD mindig is tobb vramot adott olcsobban, a lenyeg azon van, hogy ez nem szamit, mert mindig a GPU volt keves.
Ott vannak a tesztek."Vram, raszter, ár érték AMD oldalán."
Ettol meg nem fog tobbet szamitani a +8GB, ahogy lathatod a szamokbol."A tesztek se abban amit írtam. "
Az osszes teszt amit eddig linkeltel, teged cafolt meg. Ha emlekszel en osszesitettem neked a szamokat, kiirtam a konkluziokat, mert te erre sem voltal kepes.Aztan utana jott a tereles, meg a kifogasok keresese, hogy de hat az Nvidia cim, de hat ez szarul optimalizalt, de hat ott komplexebb RT van, de hat a marketing.
Ezt csinalod, honapok ota, topikrol topikra. -
paprobert
őstag
válasz
hahakocka #65450 üzenetére
Nagy általánosságban a közép-felsőkategóriás AMD kártyák az életciklusuk végén (starttól számított 4-5+ év) a nagyobb VRAM mennyiség miatt még megengedhetnek egy szinttel magasabb textúrarészletességet, de a teljes életciklus alatt kissé szenvednek a feature-ök hiányától, vagy szimplán lóerőhiánytól.
Kérdés, hogy a "ráhúzhatok még 1-2 évet a használatra mielőtt kidobnám/lecserélném" vagy a "a használat első pár éve legyen érezhetően jobb" a fontosabb a vásárlónak.Szerintem engedd meg, hogy másnak lehessen eltérő a véleménye. Ezek a csapongó wall of text-ek eléggé nehezen követhetőek.
#65451 Abu85
"Mivel a konzolgeneráció végét járjuk"?????
Ne ijesztgess már, 2024 nyara van, még alig vannak itt a PS5-optimalizált címek. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65436 üzenetére
Fentebb Techspot cikket linkeltel, amiben 12 jatek van, nem 20, es en beszelek ossze-Envissza? Elolvastad a cikk konkluziojat? A konkluzio az, hogy 2024-ben a 8GB mar nem eleg, foleg 1440p-re. Sehol nem mutatkozik meg az AMD vram tobblete az adott Nvidia kartyaval szemben.
"Nem valótlan amikor tesztelve van megannyi kollegámmal"
Hol vannak a tesztek errol? Nekem a volt iskolas haverjaim teszteltek es nem ez jott ki."jobb kártya volt akkor amikor megjelent mint a 3070 hosszútávra s most is ezerrel tolják vele a gameket szóval ennyit róla"
Tobben toljak most a 3070-el a jatekokat, mivel sokkal tobb van belole a piacon.
A fenti uj jatek teszt nem ezt mutatja, hogy sokkal jobb, konkretan egal a ket kartya.Tehat nem szamit semmit a +8GB, de ezt is irtam, te ezt a sajat linkedbol miert nem latod?
1080p-ben a 3070 8GB-al koppra annyi FPS-t hoz mint a 16GB-os 6800.
1440p-ben szintén egál.
Se 4 eve, se most nincs elonye a +8GB vramnak a 6800 eseteben."Black Myth: Wukong egy NV-s game NV-re kímért RT -vel szóval"
RT nelkul annyi a fenti FPS, nem RT-vel....
Miert nem vagy kepes teszteket elemezni?"Meg hogy a 6800 al 4K ba is tudnak játszani a kollegák, 3070 el hogy lehetne????"
Ugyanugy ahogy a 3070-el.
Tessek, "AMD-s" Avatar 4K. Raszter."Én a 8gb vram használatról beszéltem a játékok többségében."
En is, mar nagyon sokszor, tobbszor bizonyitva, megcafolva a sajat linkjeidet.
Semmi elonye nincs atlagban a +8GB ramnak. Se 4 eve a 3070-6800 eseteben, se most, se a 4080-7900XTX eseteben.Attol, hogy egy hulyeseget sokszor ismetelsz, meg nem lesz igaz. A tesztek nem hazudnak.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #65437 üzenetére
"Black Myth: Wukong egy NV-s game NV-re kímért RT -vel szóval.. Nem a lightosabb Lumen vagy a FC6 os light RT vel."
Lightosabb Lumen van a Wukong-ban és akkor működik, ha nem kapcsolod be a Full Ray Tracing-et
A Global Illumination beállítás a Low kivételével a Lumen-t használja. Az AMD-t semmiféle hátrány nem éri, hogy belerakták az NVIDIA féle Full Ray Tracing-et.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65422 üzenetére
Ember, te linkelted azt az egy jatekot... En csak szembesitettelek vele, hogy ugyanugy szart sem er a 6800 16GB vramja vagy a 24GB vram.
A 3070 megjelenesekor sem volt semmi elonye a +8GB ramnak, egyszeruen valotlant allitasz.A Techspot cikket pedig szinten nem allitja azt, hogy a 3070 keves volt es "sokan eladtak", csupan annyit ir, hogy 2024-ben, 1440p-ben mar limitalhat a 8GB.
Ettol se a 6800 16GB-al, se a 7900XTX 24GB-al nem fog gyorsabban menni, mint az Nvidia alternativa."De a 8gb vram ma úgy általában 1080p be is már elég ncces ahogy láthatod."
Ezt senki nem vitatta, azt kellene megerteni, hogy az AMD alternativa semmit nem er a +vrammal! Se a 3070 idejeben, se most a 4080 idejeben.
Ezt lathatod a tesztekbol, ezt lathatod most egy uj jatek eseteben is."Everyone seems to have answered but yes the 3070 is a phenomenal 1440p card!"
Igen, az volt 4 eve. Ezert is adtak el belole sokkal-sokkal tobbet, mint a 6800-bol."Az Nvidia jövője topikban most pont erről volt szó 3080 nál RT-PT Frame gen stb hát a 10 gb se elég már."
Csak ugye azt hagyod ki, hogy egy fullos 4K textura modrol van szo es neki eleg regi a CPU-ja. Terelsz es ferditesz allandoan."Nagyon sokan emiatt adták el a kártyát"
Erre azota is varjuk a statisztikat. Hanyan adtak el emiatt a 3070-et? -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #65415 üzenetére
"Na gondoltam ahogy mondják a Rester Global Illumination miatt megy annyira rosszul AMD gpu-kon a Full ray tracing s ezt nem lehet ki be kapcsolgatni se ahogy mondták"
Semmi ilyet nem mondanak a videóban
A GI Lumen-nel van megoldva, azt mondják benne. Full Ray Tracing esetén pedig az NVIDIA ReSTIR GI-a van a Lumen helyett és még 3 féle RT effekt: [link] Egyszerűen ennyi RT effekt, ilyen magas precizitással az AMD-t megfekteti. Látjuk, hogy Full Ray Tracing esetén részletesebbek a fények, az árnyékok és a reflekciók is.
Raymond: Kb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65411 üzenetére
A tesztek sem mutattak mást anno, a 3070 teljesen jó vétel volt, nem volt értelme ott sem a több vram-nak AMD oldalon.
De ott a fenti TPU linked, cáfoltad saját magad ismét.
1080p-ben a 3070 8GB-al koppra annyi FPS-t hoz mint a 16GB-os 6800.
1440p-ben szintén egál.Ennyit a 3070 fiaskóról.
"Ár-érték, raszter és vram arányt. Tesztekkel, árakkal linkelve."
Igen, ez alapján vettek többen 3070-et. Ha csak azt nem hiszed, hogy AMD-nél nincs marketing.Senki nem mondta, hogy fan vagy. Bárcsak az lennél, legalább ők képesek utánanézni és infókat, teszteket elemezni.
Te csak ismétled ugyanazokat a téves hsz-eket, miután 10x meglettél cáfolva. Ez sokkal rosszabb.
Folyamatosan hozod az értelmetlen, összekevert hsz-eket, kapkodod az infókat innen-onnan.Nem baj, majd Stalker 2.
-
válasz
hahakocka #65407 üzenetére
Fogalmad sincs miket hordj már össze. GTX 970 , Rx 5700 meg 2060 super, techspot meg falsot írtam mikor betettem egy oldalról azonos tesztekkel az eredményeket és az Alzából az árakat. Nem tudok erre mit írni, szánalmas, magadnak is és másnak is hazudsz.Én tényeket, árakat és átlageredményket írtam. Amennyivel olcsóbb annyival lasabb kész, pont.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65397 üzenetére
Már sokszor leírtad, nem történt ilyen.
Sokkal l-sokkal népszerűbb a mai napig a 3070, mint az AMD variáns.
Bárcsak lezárnád már a valótlanságok állítását, mert attól hogy elégszer ismételsz valamit, még nem lesz igaz.Inkább a fenti (újabb) tesztről kellene nyilatkozni, hogy hol a több vram előny. Persze értem hogy rossz megint csak cáfolatot látni.
De tudjuk majd a Stalker 2.
X2N
"később még jól jöhet"
Hány generáció óta hallgatjuk ezt. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65391 üzenetére
"Ha már vram mennyiség. Ez csak egy szarul optimaizált game ennyi. Nvidian se megy épp 120 fps el. "
Csak hogy nem a 120fps-ről van szó, hanem arról hogy a téves narrativád szerint itt a több vramnak több értelme van, csak hát itt sem látszik ez, hiába új játék, a több vramnak nincs hozzáadott értéke.
It tis látszik amit mondtunk már, hogy ha elfogy a GPU akkor hajadra kenheted a több vramot.Persze már jött az új kifogás, rosszul optimalizált a játék.
Az nem azt jelentené mellesleg, hogy pazarlóan bánna a vrammal, tehát többel érezné magát jobban?Nem RT-zik senki, ti beszéltek róla úgymint valami földönkívüli technológia lenne, miközben az RT itt van és marad, több száz játékban ott van és évek óta ezekkel is tesztelnek az oldalak.
Nincs akkora különbség raszterben, hogy azzal kitűnne értékben az AMD. -
válasz
hahakocka #65391 üzenetére
Segítek neked,mielött továbbra is hazugságokkal ámítanál a fentebb lévő társaddal másokat és Vs be ennél jobban belemennénk. .nincs különösebb raszterelőny és árelőny megint álomvilágban él pár fan itt.
Nvidia olcsóbb, ha mindent összevetsz, mint az AMD, feketén fehéren ott vannak a Computerbase eredményei.. szólj hol látsz AMD árelőnyt, raszterelőnyt és hol nem látsz jelentős RT hátrányt...a 4070 Ti super és a 4080 super is azonos raszterért és 30 % kal gyorsabb RT ért minimális ( 8 %) felárral megy , cserébe kapsz is valami extrát.
Egyetlen kártya van ami benne van ebben ami fedheti azt amit elképzelsz, az a 7900GRE ha kapható 270 K környékén. Másik topikból [link] mivel nincs kedvem ide is kiszedni a dolgokat.
Elkeserítő 2024 ben ilyen kommenteket olvasni itt elrugaszkodva a valóságtól."Alza árak a legolcsóbat néztem mindegyikből FHD vagy 1440P Computerbase.
- RX 7600= 113 K , RTx 4060= 116 K. 4060 raszterben erősebb 4 % kal, RT ben 17 % kal.
- RX 7600XT = 144 K, RTX 4060 Ti = 154 K.. RTX 4060 Ti 15 % kal erősebb , RT ben 23% kal [link]
-7700 XT = 195 K 4070 = 225 K raszterben a 4070 14% kkal erősebb RT 27 % kal [link]
- 7800XT = 216 K 4070= 225 K, 4070 super =243K a 7800XT 6 % kal erősebb raszterben mint a 4070 és 10 % kal gyengébb mint a 4070 super. RT ben a 4070 23 % kal erősebb mint a7800XT a 4070 super 45 % kal erősebb.
- 7900 GRE : 319 K , 4070 Ti =303 K , 4070 Ti super = 353 K. A 4070 ti 13 % kal, RT ben 28 % kal a super 27 % kal erősebb raszterben és 55 % kal RT ben... [link] [link]
- 7900XT= 324 K 4070 Ti super = 353 K 4 K.. raszterben egál, 1 % kal erősebb a 4070 Ti super , RT ben 30% kal erősebb.
- 7900XTX =439K, 4080 Super =470K. 4 K raszterben egál, 1%, RT ben 30 % kal erősebb a 4080 ... [link]
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #65293 üzenetére
Nem értem, hogy mi a probléma. Ez a játék UE5 alapú, tehát alapból van RT a Lumen technológiának hála, amivel realisztikus fények és árnyékok vannak. Azt várod, hogy ugyanolyan gyorsan fusson, mint a 3-4 éves játékok, amikben ez nincs? Nem fognak
KAMELOT: Az a jó, hogy felnőtt vagyok és magamnak döntöm el, hogy mit és hogy csináljak és nem egy fórumon írt ismeretlen ember határozza ezt meg
Kérlek szépen ne írkálj többet nekem semelyik topikba, hogy mit csináljak, mert egyáltalán nem érdekel. Máson éld ki a kényszeres irányítási hajlamod.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #65191 üzenetére
> Azt azért tudom hogy DLSS-FSR szépen megnöveli az FPS számot a felskálázással....
Azért manapság már az FMF2 se árt.
AMD Fluid Motion Frames 2 Is “Stupidly Good”, Doubling the Framerate in Most Scenarioseredeti videó - szerintem érdemes megnézned!
DF Direct Weekly #174: Star Wars Outlaws, EA Sports RT, AMD AFMF 2 Tested, PSVR 2 Discounted! https://www.youtube.com/watch?v=TjAhju5VGX4&t=3860s
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Itt konkretan te hiszed el amit mondanak, nem tunik fel?
En epp megkerdojelezem.
A tobbi agymenesre nem reagalok, senki nem beszelt rola."Egyedül te teszed mindig az értetlent..."
Hat, kettonk kozul meg mindig te nem erted mit jelent az, hogy kotelezo...
Pedig tobben is probaltak elmagyarazni. -
PuMbA
titán
válasz
"S ha minimumra ajánlják low 60 fps re, khmm akkor vajon mennyi lehet az ajánlandó DLSS-FSR nélkül hmm???"
20-30%-kal erősebb VGA, tehát egy szinttel feljebb
Ezt fejből hozzá tudod adni a gépigényben leírt VGA igényekhez. Tehát az ajánlott 1080p 60fps High esetén a gépigényben leírt 6700XT helyett egy 6800-as kell FSR nélkül.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #65150 üzenetére
Mivel ez nem válasz komment, így nem tudom kinek írtál itt, csak feltételezem, hogy nekem szántad, ezért válaszolok rá. Ha esetleg mégse nekem szántad, akkor ez a komment törölhető és kéretik figyelmen kívül hagyni.
A mozi témához nem kívánok többet hozzászólni, mert nem értek hozzá. Én csak azt tapasztaltam eddig, hogy hiába a nagy képátló ha homályos a kép. Igaz nem vagyok egy nagy moziba járós típusé s utoljára sok éve voltam olyan helyen, de pont azért nem megyek, mert sose voltam elégedett a képminőséggel, arról nem is beszélve hogy a 24 FPS is zavar.
"Nemrég kiadták a Star Wars Outlaws játék hivatalos gépigényét elég részletes, S most már ez már a 4-5. nagyon hypolt nagy költségvetésű game, ahol kötelező a FSR-DLSS ahhoz hogy 60 fps el fusson a game."
Nem, továbbra sem kötelező használni a felskálázást, sose kötelező, valamint továbbra se létezik olyan játék, ahol kötelező. A hivatalos követelmények azt jelentik, hogy a megadott konfigurációval és felskálázás beállítással milyen sebesség várható, ez egyfajta ajánlás, de sose kötelező. Nyugodtan visszaveheted a kimeneti felbontást és akkor tudod natívan tolni jobb sebesség mellett, csak úgy saját magaddal szúrsz ki, mert sokkal rosszabb lesz a képminőség. A lehetőséged viszont ott van rá. Esetleg visszább lehet venni még a grafikai presetet is, nem kötelező maxon játszani, ahogy a 60 fps sem kötelező.
"Bár te úgy szoktad tolni az FHD monitorodon a DLSS -t nem? Mik a tapasztalatok mostanság épp?"
Így van, egyelőre még 1080p monitorom van, lehet idén lecserélem, tervezgetek 144Hz-re menni, de lehet maradok 1080p kijelzőnél, még magam sem tudom hogyan/milyen lesz.
DLSS tapasztalatok - ahogy eddig is - ugyanazok, mint a független teszteknél. Ahol van, használom (kivéve a SotTR-t), vagy a DLAA-t, attól függően, hogy adott felbontáson milyen a sebesség, de képminőség tekintetében messze ez a kettő adja a legszebb képminőséget a legtöbb játékban.
Ghosting és artifact továbbra is az FSR-re jellemző. Nézd csak meg a régóta várt és sokat áhítozott FSR 3.1-nél milyen extrém mértékű ghosting van. Amíg a disocclusion artifactokat sikerült csökkenteni, a ghosting viszont masszívan nőtt, azaz romlott. Egy lépés előre, egy lépés hátra, az FSR egy helyben toporog. -
X2N
őstag
válasz
hahakocka #65150 üzenetére
"Moziban inkább a szar vásznak az oka a szar képminőségnek"
Az egész technika elavult már ami a moziban van a mai oled kijelzők mellett. Arról nem beszélve hogy még mindig 24fps-el forgatják a filmeketDehogy kötelező az FSR, DLSS az Outlaws-hoz, meg se jelent a játék még felesleges találgatni...
proci985-nem mindenki vakegér, tőlem jöhetne a 8k is, 55"-ös oled TV-kel...gyönyörű, részletes képe lenne.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64726 üzenetére
Ezt irtad: "szóval nem volt végig AMD-s az ért az Ubi se."
Amit en egy szoval nem irtam, de linkelheted.
Azert irtam, hogy "tradicionalisan", idezojelben, mert az elmult 10+ evet nezve ez igaz az Ubisoftra. Tobbsegeben, atlagban, legtobbszor.De ha van bizonyitekod arra, hogy "szerzodesek modosultak" es a Snowdrop-pal az AMD nem mukodott egyutt, akkor hajra.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64723 üzenetére
Mar valaszoltak, megint csak auto-valaszolsz, anelkul, hogy utananeztel volna.
Senki nem mondta, hogy vegig AMD-s volt, miert nem olvasod el amit irunk?
En veszem a faradsagot, te miert nem?A lenyeg pont azon van, hogy a nagy AMD egyuttmukodesek es optimalizaciok, AMD only feature-k ellenere eleg sokszor van az, hogy Nvidian jobban fut a jatek vagy ugyanugy AMD-n katasztrofa a teljesitmeny.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #64723 üzenetére
"AC Origins - Odyssey is NV-s játék"
Nem, egyik sem.
Origins: Intel
Odyssey: AMD
Valhalla: AMD"Far Cry nál is a 3-4-5 is inkább NV-s volt"
Nem.
Far Cry 3: AMD
Far Cry 4: NVIDIA
Far Cry 5: AMD
Far Cry 6: AMDFor Honor: NVIDIA
Ghost Recon - Wildlands: NVIDIA
Breakpoint: AMD"A Division 1-2 nél is az egyik inkább AMD-s cím volt a másik NV-s."
Korrekt. Első rész NVIDIA, második rész AMD.
"Aztán most megint jönnek az NV-s gamek az Avatar, s most az SW játék is."
Az Avatar AMD-s.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64720 üzenetére
Nem valtozott semmi, az AMD "tradicionalisan" Ubisoft sponsor, illetve osszealltak a Snowdrop opimilizalasra anno, csak aztan gondolom Oscar bacsi nem jott.
Ez nem jelent semmit, lasd mi volt a Starfield eseteben.Utoljara 2013 kornyeken volt Nvidia logoval jatek (AC Black Flag, Watch Dogs) illetve most eloszor a Star Wars Outlaws.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64628 üzenetére
Es? Az Nvidianak is van CPU-ja, ott a Hopper, ott Tegra.
De oke nezd a "gaming" bevetelt es ird meg hol a "10000 szer nagyobb bevétel".
Az AMD-nel egyszeruen magasrol tesznek a consumer GPU vonalra. Ez a kulonbseg."Emellett az AMD a serverekre, s a cpu -kra, az integrált megoldásokra is sokat költ, a konzolokra"
Az Nvidia masra tehat nem kolt. Ne vicceljunk mar. -
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #64621 üzenetére
Interpretáció kérdése:
"AMD believes that the RX 7800 XT is the true successor to the RX 6800, not the 6800 XT. So by name, marketing, and signaling to the customer, AMD suggests this is the successor; however, by spec and MSRP, the company hints that the original 6800 is the predecessor." (GamerNexus)
Nyilván az AMD nem fogja hivatalos elismerni, hogy a 6800XT utódja, mert nincs előrelépés ahhoz képest, marketing szempontból öngól lenne.
Az RX 7700XT tudott legalább bő 20%-ot hozni a 6700XT-hez képest, de a 7800XT annyit hozott a 6800 XT-hez képest, mint az RTX 4080 Super a sima 4080-hoz képest. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64618 üzenetére
"Az NV -nek mindig is 10000 szer nagyobb bevétele volt"
Nem igaz."Monopol helyzetű cég rég"
Nem igaz, tobb versenyzo is van a piacon, sot, dvga piacon jott az Intel."Itt is már annyi pletyka volt ez lesz, az lesz, nem az lesz."
De hazugsagok leirasa hetrol hetre, az orok. -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #64618 üzenetére
RDNA4-re nekem jó megérzésem van, mert nem akarják feltaláni a spanyol viaszt
Elvileg nincs chiplet. "Csak" javított RDNA3, tehát nincs akkora rizikó. Csak kétféle GPU. Ezt reméljük, hogy nem lehet elrontani. Már csak normális driver kell a megjelenésre, nem félkész, mint az RDNA3 esetén. RDNA4 megjenésre pedig bekerül már pár játékba az FSR 3.1, az Anti-lag 2...szóval na.
Sajnos ez az egész RDNA3-as időszak egy elég nagy semmi volt. Ráadásul a 7800XT ugyanazon az áron dekkol, mint megjelenéskor, miközben a 7900-asokat már tavasszal árazták le.
-
Petykemano
veterán
válasz
hahakocka #64612 üzenetére
Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a monolitikus, a 3D chiplet és a 2.5D chiplet tervezése párhuzamosan zajlott volna. De attól elég hangos volt a pletykasajtó, hogy a 3D chipletes megoldás nem jön el az RDNA4-gyel. Már tényleg annyiszor volt, hogy na majd most az AMD biztos nagy meglepetést és áttörést hoz. De mindig elhamarkodott és oktalan volt az előzetes lelkesedés.
Úgyhogy én még azt is Óriási meglepetésnek tartanám, ha a CDNA2 (/Nvidia) módon szembefordított 2.5D chipletekkel megjelenne RDNA4 termék.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
hahakocka #64612 üzenetére
Akkor lenne értelme ha nagysebességű összeköttetéssel meg shared memoryvel kb transzparens lenne api oldalról és a vasat is elhanyagolhatóan lassítaná. Semmi értelme 2x2 3x3 esetén afr-el bohóckodni. Vicces lenne 60fpsnél 4-9 frame latency. De a többi dolog is halva született. Ha müűködne lenne sli/cf. Dx12vel meg is lehet csinálni. De monolitikusnak kell látszódjon szerintem anélkül felesleges is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64591 üzenetére
Ez oké, én meg kérdezem mi értelme ezeknek a kisbeszámolóknak.
Nem az egész országra írtad, de valamiért még is úgy sikerülnek ezek a hsz-ek, hogy te aztán nem érted miért fogy kevés az AMD-ből, amikor kettéhugyozza, a Jocó meg a Teca is azt vett, itt valami van a háttérben.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64572 üzenetére
Tehat azt mondod, hogy a tapasztalataid ervenyesek az orszag egeszere, kiveve globalisan. Remelem nem kell magyarazni, hogy mi a problema ezzel.
Az en otthoni tapasztalatom teljesen mas, akkor most mit csinaljunk?
En is csak az atlag kisemberekrol beszeltem.
De ha elarulod ezeknek a hozzaszolasoknak mi az ertelme, szivesen meghallgatom. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64569 üzenetére
En 2000 embert ismerek de sajnos nem dolgozom "vilagcegnel", csak 19 orszagban van irodank. A Pista is multkor Nvidiat vett, pedig mondtam neki most jo deal a 7900XT, a szomszed Feri meg valamiert Intel A770-et. O 1500 embert ismer Facebookon, szoval tudja honnan fuj a szel, az unokaoccse gepet is o rakta ossze, full RGB minden.
Nem lehetne hanyagolni ezeket a komolytalan marhasagokat?
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64509 üzenetére
A videoban 7900GRE-rol van szo, nem a 7900XTX-rol, ami konkretan egy vagott 7900XT, kevesebb TDP-vel.
Na szerinted miert van kevesebb fogyasztas? Kinodban mar azt se tudod mit linkelsz.
Errol beszelek, nem jarsz utana semminek, csak puffogtatod a marhasagaidat topikrol topikra, mikozben a sajat peldaid cafolnak meg.Fentebb pedig hoztak egy peldat, ahol elofordul sokkal nagyobb fogyasztasbeli kulonbseg is. Erre te benyogted, hogy ez biztos driver hiba, meg regi a video, majd hoztal egy frissebb tesztet, ahol szinten ott vannak erre peldak. 100-180W kulonbsegek.
(egyebkent az atlag 85W-ra, nem pedig 60-70W) -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #64506 üzenetére
Egyébként előfordul 100W különbség most is, a belinkelt második tesztedben például 2 darab játéknál látszik, de akkor jön elő a legjobban, ha alacsony VGA igényű játékokkal játszol, ami 400fps-sel menne és 144 vagy 240fps-re lekorlátozod
Mielőtt furán néznél erre, az fps korlátozás adja sokszor legkisebb késleltetést, profi tornákon is van, hogy használják.
Szóval oké, hogy az NVIDIA drágább kártya amúgy, de tényszerűen le tudod vezetni, hogy miért drágább, mert például a VGA tervezői sokkal jobb munkát végeztek.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64505 üzenetére
Mi az hogy nem?
De igen, sokkal tobbet fogyaszt a 7900XTX.
Senki nem mondta, hogy nem tudsz veluk jatszani, persze hogy tudsz, csak hatalmas fogyasztasbeli kulonbseg van a 4080 elleneben."Nem ferdítés s átlagost mondtam hogy átlag 60-70w. RT on off az se mindegy persze."
Nem irtal atlagot, nincs ott a hsz-ben.
Illetve irrelevans, mert lathatod, hogy nem "driver" hiba es azert mert regi a video. -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64495 üzenetére
Pontosan, tehat mire kijonnek azok a jatekok, hajadra kenheted a 7900XTX-et, mert addig kijon 2 uj gen, ami feltorli vele a padlot 24GB VRAM ide vagy oda.
A GPU ero a gond most is, ezert nem ersz semmit a +8GB VRAM-mal.
Ez latszik a teszteken, ha eddig nem esett volna le."A 4080 jobb Rt Ben de semmi másban."
Jah, semmi masban. Nezz hulyenek mast legyszives. -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #64495 üzenetére
"Fogyasztásban sincs nagy difi"
Öööö, de. Nézd csak meg ezt: [link]
Last of Us Part 1 1440p Ultra7900XTX 95fps átlag 345W-ból
RTX4080 115fps átlag 230W-bólAkkor a difi, mint egy ház
A videóban nézd meg a többi játékot is, ott is ugyanezt láthatod. 80-100W-tal kevesebbet fogyaszt a 4080 úgy, hogy sok esetben gyorsabb. Ezért érthetetlen az AMD oldaláról az 5nm, hogy hogy sikerült ennyire rosszul. A chiplet az oka?
-
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64482 üzenetére
Nem egy evrol van szo, 1-2-3 evet irtal. Nem tudom milyen azonnalrol beszelsz, 2 evente jon egy-egy generacio.
Itt beszelsz az 1-2-3 evekrtol, nem lett jobb 2 ev utan a 7900XTX, hiaba van rajta +8GB VRAM.
"de itt nem erről volt szó.... "
De ezt hajtod. Hogy van tobb VRAM es az szamit csak.
Nem tamasztanak ala a tesztek mester.
Ha ev vegen megjelenik az 5080 mondjuk 20GB vrammal, garantalom hogy 3 ev mulva is gyorsabb lesz 4K RT-ban mint a 24GB-os 7900XTX.
De meg megkockaztatom, a 4080 is az lesz, akkora a gap (20%)."Ezt láttuk a 3-6 gb os és 8gb os 1060-2070-3070 vga akkal is hogy szépen kifogytak és sorban adták el őket azonnal már aki tudta."
A multkor is ezt irtad, en meg szepen megcafoltam a marhasagodat.
Most kezded megint, erted mar mi a problema?
Honapokon, eveken at hajtod ugyanazokat a lozungokat, topikrol topikra.Tessek, iden januari, olvasgasd at megint, mert ugy latszik 4 honap utan megint ujra kezded.
1.
2.
3.
4.
5.
Koppra ugyanezeket irtad le, mint a multkor. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64480 üzenetére
Tehat semmire nem mesz 4K-ban azzal a +8GB vrammal, 3 FPS a kulonbseg itt osszesitve.
"a +8gb is ami 1-2-3 év múlva is elég lesz a 12-16 már nem lesz 4K-n főleg RT-vel"
1-2-3 év múlva, egy 16-20GB VRAM-mal szerelt RTX 5080 ugyanugy gyorsabb lesz a 24GB-os 7900XTX-nel 4K-n RT-ben, ahogy most is gyorsabb a 4080 16GB-al.
Keptelen vagy felfogni, pedig mar tobbszor, peldakkal elmagyaraztuk, hogy a VRAM onmagaban nem minden. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64474 üzenetére
"RT-ben volt gyengébb, de amúgy az RDNA3 is javult RT- be picit a RDNA 2 höz képest. Az RDNA 4 nek jobban kell majd a hírek szerint javulnia RT ben is."
Csak ugye az AMD nem sajat magaval versenyez es ekozben az Nvidia sem all le a fejlesztessel. Rossz helyre osztogatod a pirospontot."S azok nem haverok hanem IT-s szakemberek, grafikusok, programozók és rendszergazdák."
A lenyeg a minta nagysagan van, teljesen mindegy, hogy 10 haver vagy 10 idegen.
Az csak egy kis piacon, megkisebb DIY piacon 10 ember. Nem reprezentativ.
Nem tudom ennel jobban elmagyarazni, talan megerted."mint mondtam nincs AMD s laptop se sokszor lehetőség sincs a váltásra"
Na, es miert nincs eleg laptop? Miert csuszott majdnem fel evet a Phoenix tavaly?
Kopogtass az AMD-nal a valaszert."Globálisan torzított mert sok helyen csak NV only lehetőség van amúgy."
Lasd egyel fentebb."bezony szépen veszik a 7700-7800-7900 asokat"
A "szepen" mennyit jelent pontosan?"Mikor volt utoljára AMD vagy Intel kártyád?"
Miert, akkor a tesztek eredmenyei megvaltoznak?"Hol találsz annyiért 4080 at?"
Miert talalnal 7900XTX arban, amikor a 4080 energiahatekonyabb, atlag gyorsabb, jobb minosegu felskalazoval jon, jobb minosegu framegennel jon, mindezt megoldja 8GB kevesebb VRAM-bol.
Ingyen ne adjak?
Mondom, huzd ki a fejedet a homokbol es gondolj tovabb 1m-nel. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64451 üzenetére
A globális statisztika nem téged igazol.
Szerinted a globálisan a többség nem átlag kis ember? (jelentsen ez bármit)
Ne vicceljünk már az ilyen 10 haveromból 8 AMD-t vesz piackutatással."PCX- en is elfogyott pl"
Mennyit kaptak összesen, mennyit adtak el összesen?
Ez egy bolt egy kis piacon.
Ezért mondom, felesleges veled vitázni, képtelen vagy az összképet nézni."sok helyen mondják hogy RT-re, munkára, s az új gamekre már kell"
Hol és ki mondja? Akkor teszteken miért van az átlagban, hogy ennek ellenére RT-re, munkára és játékra jobb az Nvidia?
Miért nem a teszteknek hiszel inkább?"meg a folyton az RT"
Igen az RT itt van és maradni fog, ha tetszik ha nem.
Az Nvidia nincs lemaradva raszterben sem."Az ár , a fogyasztás a csúcskariknál (400-450 watt közt), a nyesett vram mennyiség, már nem lényeg."
Egy 4090 teljesítményű RDNA3 szerinted mennyit fogyasztana?
A 7900XTX átlag 50W-al többet fogyaszt játékban mint a 4080, miközben nem gyorsabb annál, miközben +4GB vram van rajt.
Na ezeken kellene elgondolkozni, mielőtt beírod ugyanazokat a lőzungokat. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64449 üzenetére
Akkor AMD-t se vegyel.
A ZEN3-nal igy hogy felmentek az arak hirtelen. Megszunt az olcso sok magos Ryzen.
A GPU-nal is megszunt a Robin Hoodoskodas, bearaztak siman az Nvidia ala.
Epp az AMD az, amit mindent felnagyit. Az Nvida marketing mogott legalabb van teljesitmeny es innovacio, ezert tamogatom oket.
Az AMD pedig felvallrol veszi az egeszet.Mi lesz veled igy, mit fogsz venni?
"Ez fanboyság?"
Nem, az allando "kivenneNvidiat" amikor az AMD olcsobb es tobb a VRAM hsz-eid a fanboysag."pl most kevesebb vramot ad ami kell RT-hez, munkához, gamekhez is már 1440p-4K-n"
Ha megneznel vegre par tesztet, akkor szinten nem irnal ilyen marhasagot.
Majd ha emiatt az Nvidia nem teljesit jobban, mint a tobb VRAM-os AMD; akkor szolj. -
Anax
tag
válasz
hahakocka #64437 üzenetére
"Ha meghallják a rajongók hogy új NV azonnal mennek is venni őket. Elég csak a márkanév ala APPLE és már mennek is akár 600e ft ért is."
+1
Mert anno elléptek gyomorforgató marketinggel, amikor bevásárolták magukat a játékokba, amivel egybeforrt a nevük a játékokkal a köztudatban.
Mielőtt Busterftw engem is orvoshoz küldene, jelzem, hogy ettől függetlenül nyilván jók az NV kártyák, hiszen e nélkül nem lehetne aljas módon elbánni az ellenfelekkel
.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #64437 üzenetére
Konkretan semmi koze az API-nak ahhoz, hogy milyen nagy durranast hoz el consumer szegmensbe az AMD, mint RT/DLSS/Framegen az Nvidia eseteben.
"Így könnyű jól keresni, aztán abból a nagy nyereségből egy nagyot fejleszteni szerintem bármely cégnek"
Az AMD-nek nincsenek penzugyi gondjai, csak az AMD-nek koszonheted, hogy nagyban szarik a consumer GPU piacra, ennek lathatod az eredmenyeit az elozo generaciokban.
Keves gyartasi allokacio, felgozos megoldasok.
Bealltak az Nvidia moge arban es hatradoltek. Kovetkezo genben meg arra sem hajlandok, hogy egy felso-csucskategorias kartyaval jojjenek."Így könnyű jól keresni"
Az Nvidianak mar nem a Gaming az elsodleges beveteli forrasa.
Az AMD-nek viszont ott van a 10 eves fix konzol uzletag, igy konnyu jol keresni nem?"Egyébként a jobb ár-érték arányú 6000M-7000M gpu kat is miért nem látni sehol?"
Na miert nem? Mert az AMD most mindent AI-ra meg Epycbe tol, miert mondtak tavaly vissza megrendelt wafert? Miert nem bovitik a mennyiseget? Mert szarnak ra.
Kopogtass az AMD-nel, nincs chiphiany mar 2 eve.A tobbi fanboy marhasagaidra nem reagalok, ha szerinted az Nvidia markanev mogott nincs valos teljesitmeny es innovacio, akkor ajanlom menj el orvoshoz.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #64256 üzenetére
Hivatalos indok, hogy miért:
"When it comes to graphics cards, our focus at the moment is actually more on RTX cards. Nevertheless, the collaboration with AMD is essential and extremely relevant for us. We see a very positive development, particularly in the area of mainboards.
MSI Rep to HardwareLuxx"
-
Jacek
veterán
válasz
hahakocka #64264 üzenetére
Ahol en vasarolok mar alig van arkulonbseg a ket gyarto kozott 4700s-GRE vagy 4070TiS- 7900xt.
FSR 3.1? Az tok jo a 3.0 mar tulhaladta a 10 darab jatekot.amiben benne van? Aznis amiben van kb 3 embert erdekel.
RT-ben 30% minusz...Jelenleg egy 2060S-em van a 5db 4090 utan de tok jo
GRE celoztam meg de azon kivul hogy felall a hatamon a szor a 12gb vramtol teljesen ertelmetlen azt venni, 7900xt vs Ti super ugyan ez.
Full AMD gepeim vannak most de ez ebben a formaban higfos... -
huskydog17
addikt
válasz
"DLSS-ben még van, de már nem nagy előny (FSR 3.1)"
FSR 3.1 még nincs kész, értsd: egy játékban sincs, a DLSS 2/3 több száz játékban van. Ha pedig egy maréknyi játékba be is építik az FSR 3.1-et (eddig egyről tudni biztosan), nem túl valószínű, hogy hozza a DLSS minőségét. Szerintem gondold át azt a nem nagy előnyt.
"De aki nem száll el egyelőre attól a 4-5 jobb RT t tartalmazó game-től hogy azért fizessen +20-30% felárat?"
Még mindig évekkel leragadtál a múltban, ezen felül nem mindenki akarja saját magától megfosztani a legjobb technológiát. A vásárlók többsége nem a saját maga ellensége. Ez józan paraszti ész és logika.
#64265 PuMbA: Azt nem tudom, hogy a Relive milyen minőséget képvisel ma (kb. 4-5 éve használtam utoljára), de az NVIDIA Shadowplay sajnos a mai napig egy rakás szemét, az NV-nél viszont a Broadcast piszok jó és hasznos dolog, rengeteg videósnak aranyat ér és itt az AMD-nek nincs még válasza. Konfigurálhatóság szempontból viszont a Relive fényévekkel fejlettebb (sokkal több mindent testre lehet szabni a felületen).
-
-
PuMbA
titán
válasz
"DLSS-ben még van, de már nem nagy előny (FSR 3.1)"
Ezt még nem tudjuk, mert nem jött ki az FSR 3.1
Majd ha össze tudjuk hasonlítani egy az egyben részletesen, akkor derül ki, hogy mekkora maradt a különbség.
Egyébként még videó felvételben is az NVIDIA / Intel a jobb. Vettem már föl a ReLive-val, de a képminőség még hagy kívánni valót és a tesztek szerint is az NVIDIA valamint az Intel jóval előrébb jár. Sajnos az AMD a legtöbb dologban úgy van, hogy elég a minimumot hozni, aztán meg azt kell néznünk, hogy az Intel sok mindenben könnyű szerrel legyőzi egy első generációs VGA-val.
-
válasz
hahakocka #64256 üzenetére
Kár, de ilyen árak mellett szvsz teljesen életképtelen az AMD vonal. Komoly teljesítménybukták vannak, ha bármilyen speciális igénye van az embernek: RT, felskálázás, VR-hez tömörítés, mindben erősen hátul kullognak a pirosak, azaz egy RX 7900 xt gyakorlati értéke valahol az alap (nem-ti, nem-s) 4070 környékén lenne.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #64004 üzenetére
"Nem a speciâlis e sportolókra gondoltam."
Ahogy én sem csak rájuk, az a csoport egy példa volt.
"ott sponsoràlt a VGA is szóval lènyegtelen ott."
Sokan meg nem kapnak szponzorált VGA-t, nem értem miért lenne lényegtelen a műfaj, nagyon nem az. Azt értjük, hogy neked az, de attól még a kérdésedre a válasz részét képezik."De aki költeni akarna râ nem hinnèm, hogy 720p re terjedne az âtlag 2024 ben. Viszont pont külföldön ahol ugye a HWU is tesztelt alap az 1440p monitor S jön fel szèpen a 4K is."
Ahogy PuMbA is tökéletesen ezt már megválaszolta, jelenleg a 1080p az "alap" (59%) , több, mint 3× akkora részesedése van, mint az 1440p-nek (19%). A 4K jelenleg 3,5%-on van, legutóbb csökkent a részesedése, én erre nem mondanám, hogy jön fel.
"Nekem azèrt is jobb a 4K mert a 4K filmjeimet is tudom a gèpen vagy VGA ról nèzni S mellette játszani. Nincs helyem mèg egy óriás tèvère."
Ezt szimplán nem értem hogyan jön ide a film téma és a filmezési szokásaid, mert semmi köze a témához.
"bezony a 4K miatt talâltàk főleg ki mert ott volt ugye alacsonyabb főleg az FPS ès a minőség romlàs ott a legkisebb a DLSS el ,s FSR el."
ez bezony nem egészen így van. Röviden tömören PuMbA ezt is korrigálta, de egy picit kiegészítve: a DLSS-t azért találták ki, hogy jobb sebességet lehessen elérni a kimeneti felbontással megegyező vagy ahhoz nagyon közeli képminőséggel, ez pedig felbontástól függetlenül működik. Bármilyen felbontáson használhatod. A számok törvénye alapján értelemszerűen magasabb kimeneti felbontáson szebb lesz az eredmény, hiszen ott magasabb a mintavétel is, de ne hidd azt, hogy 1080p-n használhatatlan, mert nagyon sokan használnak upscaling-et 1080p-n, sok játékban teljesen jó minőséget nyújt ott is. A DLSS-t nem véletlen az RT mellé hozták be, hiszen az RT-nek brutális teljesítmény igénye van, az FSR pedig csak keserves próbálkozás a piackövetésre, de a célja/funkciója ugyanaz lenne, mint a DLSS-nek, csak gyakorlatban képminőségben versenyképtelen (de ez már más téma).
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #64004 üzenetére
"Viszont pont külföldön ahol ugye a HWU is tesztelt alap az 1440p monitor "
Az a kérdés, hogy honnan veszed ezeket a dolgokat, amiket leírsz. Steam szerint a játékosok körében maximum 18%-nak van 1440p monitorja, tehát egyáltalán nem alap. [link] Alap az 1080p az 59%-ával. DLSS-t a Ray-tracing miatt csinálták, nem a 4K matt.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #63995 üzenetére
"Hàt igen de 1080p Ben amúgy is a legrosszabb Dlsst hasznâlni 4K ra talâltâk ki."
Használtad már? Miért a legrosszabb, milyen szempontból rossz? Ha felskálázásra van szükség, még mindig messze a legjobb és sok játékban natívnál is szebb képet ad. Egy DLSS upscaled (720p rendering) 1080p sokkal szebb, mint egy natív 720p, de akár a natív 1080p-nél is szebb lehet, ha natív alatt mondjuk túl sok a shimmering.
Szóval nem, nem a legrosszabb, mert a legrosszabb, amit tehetsz a képpel az az FSR (és némelyik post process filter, de ez más téma). Ha 1080-ben, vagy bármilyen más kimeneti felbontáson szükség van felskálázásra, akkor pont a DLSS a legjobb, amit tehetsz."1080p Ben jobban làtazanak a ghostingok, egyèb hibâk S eleve 720p ről tolja fel 2024 Ben na ne."
Ez egy hamis általánosítás. Ghosting nem minden játékban van és ha van is, rendkívül ritkán lehet észrevenni, a súlyosabb eseteket javítani szokták. Nem tudom mit értesz egyéb hibák alatt, de nagyon sokan inkább választanál a a DLSS 1080p-t, mint a natív 720p-t. Ahogy fentebb is írtam, sok esetben a natív 1080p-nél is szebb képet képes nyújtani (ha a natív temporálisan túlságosan instabil például). A sok száz DLSS támogatott játékból eddig csak egyetlen egy játékkal találkoztam, ahol a DLSS (és XeSS is) képi hibát okoz."1440p-4K karit meg minek Fhd re kifizetni?"
Nagyon sokan vannak, akik nem elégednek meg 60 Hz-el/FPS-el. Röviden tehát a magas függőleges frekvenciához jól jön, nézd meg mondjuk például az esportolókat, akik 4080 és 4090-eket 1080p-hez használnak hogy meglegyen a magas sebesség, de nem csak esport játékoknál van értelme. Ezen felül ott van még a Path Tracing vagy (DL)DSR. -
válasz
hahakocka #63891 üzenetére
Szerintem 7900 Gre a legjob arertekű RDNA 3 kártya lett.
RT ben hozza sz 549 dolláros 4070 karit raszterben meg gyorsabb/néhol egál mint az 599 dolláros 4070 superrel ,+4 GB vrammal. IA 7800 XT kérdéses,hogy annak mi értelme 499 dolláros áron így.,mert azért lényegesen gyorsabb.
Nezd meg DF tesztjét is ,érdemes:[link] -
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #63741 üzenetére
Az RTX 4090 egyszerűen a rettenetesen drága "Titan" kategória képviselője, ami sok generáció óta létezik az Nvidia kínálatában, de az RTX 3090-ig azt nem kellett 90-es kategóriaként a boltokba küldeniük az AMD termékei ellen, mert a 80-as kategória is elég volt a kényelmes előny tartásához.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #63640 üzenetére
Jelenleg semmiféle gépigény növekedés nem látszik. A Stalker 2 ajánlott gépigénye Steam szerint egy AMD Radeon RX 5700 XT 8GB vagy egy GeForce RTX 2070 SUPER 8GB.
Konzolok miatt a gépigényt nem növelni kell, hanem csökkenteni
Erről lehet olvasni az UE5 jövőbeli tervei között, hiszen azon vannak, hogy konzolon minél jobb sebességgel fusson a Lumen meg a Nanite, a két húzó fícsör. Szinte minden egyes funkciónál ki van emelve, hogy optimalizálni fognak.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #63635 üzenetére
AMD-nek is vannak RT magjai, nézz meg egy architektúra diagramot
"főleg majd 1-2 èven belül lesz fâjó"
Nem lesz fájó, mert 1-2 év múlva ugyanazok a játékmotorok lesznek, mint amik ma vannak
Nem fogják 1 év múlva kitalálni, hogy na jó duplázzuk a gépigényt.
hokuszpk: Attól, hogy programozható, maguk a konkrét számítások fix funkciós egységeken futnak, mert sokkal gyorsabbak azon. RDNA2-ben nincs AI gyorsító hardver (ala NVIDIA Tensor), RDNA3-ban meg van.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #63589 üzenetére
Igen, beirtad a trust me bro velemenyed, mindenfele alatamasztas nelkul.
Tobben is irtuk a sajat tapasztalatainkat, akik tenylegesen hasznaljak/hasznaltak ezeket a kartyakat.
Ketsegbeesetten keresel mindenfele random videot Youtube-n, amik konkretan teged cafolnak meg."4gb ős 380 helyett 2gb is változattal 20 FPS el AC Originben"
Es ezen miert csodalkozol? Az AC Origins minimum kovetelmenykent 720p! felbontason lowest beallitassal irja a 2BG minimum vramot. 720p-ben jatszottal vagy 1080p-ben?
Mondtam, szar kartyat vettel es meg vagy lepodve, hogy fosul futott a jatek?"Szàmít hogy játszható vagy sem "
Persze, hogy szamit, ezert kell erosebb vga-t venni es nem a minimum lowest kovetelmenyt megutni."S lathattad 4 linket rajtam ki plusz a holland csajszi tesztjèt is mindig várom mert nem egyoldalú."
Lattam a linkeket ne aggodj, egyik sem tamaszt ala.
Magyarazd meg hol a 20GB 7900Xt elonye +4GB vrammal? Sehol.
Nagyon maximum egal."Sokan le is cserèltèk ."
Nincs mas erved es hajtod ugyanazt a marhasagot:
Mennyien csereltek le? Nezz mar ra a Steam adatbazisra, ugyanezt a marhasagot mondtad a 3070-re, ami TOP 7 kartya Steamen.Hajtod ugyanazokat a hulyesegeket, legalabb annyival tisztelned meg a topikot, hogy normalisan utanajarsz a dolgoknak es nem trollkodsz.
Egyik teszt amit hoztal nem tamaszt ala. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #63585 üzenetére
"https://www.youtube.com/watch?v=15vHr1QJYUM"
Na nezzuk ezt a nagyon pro videot, ahol meg novekvo sorrendben sem tudja megmutatni az average fps-t, csak a cost per framet.Miert gyorsabb/egal a 4070 Super 12GB vrammal mint a 7800Xt 16GB-al?
Miert csak atlag 10fps van a 20GB-os 7900XT es a 4070Ti Super kozott?
4080 16GB vs 7900XT 20GB egal, a +8GB vramos 7900XTX 10fps-t jelent atlagban.Hatalmasat jelent a vram, tenyleg.
"Computer Base mikor tesztel 50 game-el mint a HWU? Vagy ez a srác?"
Na linkeld mar azt az 50games HWU tesztet, mert ok 12 jatekkal teszteltek "ez a srac" meg 16 jatekkal. Mondom, troll vagy, a sajat linkjeidet nem nezed meg.
A HWU tesztben is hatalmasat szamit a +4GB vram, kemeny 7 atlag FPS-t, amit OC-val siman behoz, tekintve hogy jatektol fuggoen 50-70W-al kevesebbet fogyaszt."Te hozol ide szűken NV re válogatott gamekkel teli vagy csak 1 game-es teszteket."
Megalol, te hoztad fel a Witcher 3-at mint 1 jatekot, en hoztam tesztet es a cafolatot.
Te hoztad a 11 jatekos gtx 970 vs R9 390 tesztet, en valogattam ki az eredmenyt es mutattam meg a marhasagod."halkan megsúgom 5 éves periódusban a legtöbbet veszíti is"
Jaja, lattuk lattuk 5 eves periodusban milyen jol oregedett az R9 390!"Nekem nem mentek el nem én védem a az RT és FSR-DLSS marketinget ezerrel"
Linkeld mar hol beszeltem egyszer RT-rol vagy DLSS-rol. Tolem aztan nem hallottad.
Rolad ez mar nem mondhato el."En mindig ár érték és hosszútávú döntést hozok".
Ja akkor az fasza, mert a fenti "srac" cost per frame tesztedben a 4070 Super konkretan 7 hellyel elorebb van 12GB vrammal, mint a 20GB-os 7900XT.
Nem lesz sok egy napra ennyi ongol?"Láthattuk már idén sok amúgy rosszul optimalizált gamenél ami ette a vramot 1440p-4K-n. Last of Us, Jedi Survior, Requiem, stb"
Jaja lathattuk, tessek HWU, ha mar annyira szereted:
Requiem 1440p 4080 16GB vrammal elozi a 20GB-os 7900XT-t
Requiem 4K 4080 16GB vrammal elozi a 20GB-os 7900XT-tLast of Us 1440p a 16GB 4080 elozi a 20GB 7900XT-t, a 16GB 4070ti Super is egal
Last of Us 4K a 16GB 4080 elozi a 20GB 7900XT-tJedi Survivor, csak RT teszt van, szinten ugyanaz, csak megtobben elozik a 7900XT-t:
Tovabbi jo valosagtagadast es kamuzast.
-
Raymond
titán
válasz
hahakocka #63585 üzenetére
"Computer Base mikor tesztel 50 game-el mint a HWU?"
Most a CB 23 jatekkal a HWU pedig 12 jatekkal tesztelt speciel. Ha most is 50-el vagy 33-al teszteltek volna ahogy szoknak akkor lehet nekik se jott volna ki az az eredmeny amit ott latsz hogy a 7900XT annyival gyorsabb lenne
"Te hozol ide szűken NV re válogatott gamekkel teli vagy csak 1 game-es teszteket."
Ez hulyeseg megint. Minek csinalod ezt? Trollkodas? Mert annak sok ertelme nincs meg hat nem is igazan kivanatos.
"A lényeg az hogy sokkal olcsóbb, több a ram rajta s az NV csak a 4 féle RT game-re éri meg."
De ez az amit egyaltalan nem igy van. Raster-ben gyakorlatilag egyforma a ket kartya RT/PT-ben pedig a 4070TiS sokkal gyorsabb. Akkor hol eri meg jobban a 7900XT? Eleg nyakatekert logikat hasznalsz. Visszaterve arra hogy mennyit is hoz majd a +4GB VRAM. A kollega arra probalt ramutatni hogy amikor ez kerdeses lesz addigra a kartyaban nem lesz kakao a normalisabb FPS-hez. Mert az RT/PT csak tobb lesz 2-3 ev mulva mint most es ha a 7900XT mar most se eleg ehhez igazan akkor az igenyesebb jobban terhelo jatekokhoz hogyan lesz majd eleg hogy azt a +4GB-ot kamatoztassa? Erted mar?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest