- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- DIGI Mobil
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Azon gondolkodtam sokat, hogy végül válaszra méltassalak -e.
OC! Kiírhatnám azt is, hogy túlhajtás, de szarul hangzik.
Meg merem kockáztatni, hogy sokkal több mindennek láttam vagy terveztem meg a belső felépítését és kapcsolási rajzát, mint te. Ez egy szakmai fórum, még akkor is, ha az idő előrehaladtával egyre kevésbé tűnik annak. Egy adott témáról való beszélgetés során pedig célszerű szem előtt (és tisztában) tartani azt, hogy a többi résztvevő nem feltétlen van azon a szakmai szinten, mint te, így sokszor (legtöbbször) egyszerűbben és közérthetőbben kell fogalmazni, hogy ne zavarja meg a tisztánlátást.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
Gondolkodtam rajt, hogy ilyen stílusú megnyilvánulás után méltassalak -e még válaszra, végül úgy döntöttem, igen...
De nem írja. Van egy megadott alap és boost frekvencia, ez számít az alapbeállításnak. Ettől bárminemű eltérés esetén nincs garancia a megfelelő működésre (ami persze nem jelenti azt, hogy a valóságban nem fog működni!). Sajnos manapság egy marketinges egy mérnök fizetésének többszörösét is keresheti, már csak emiatt is érdemes lenne annak elmenned. Őszintén szólva én még sosem láttalak a fórumon, pedig már több, mint 16 éve itt vagyok...persze itt sincsenek csodák, hiszen kb. 3 hónapja regisztráltál...noha az is megeshet, hogy valakinek az újra-regje vagy és azt nekem tudnom kellene, vagy eddig read-only voltál és idén jött el az idő a kibontakozásra.#21875
Kérlek mesélj még. Egy hardver (maradjunk PC-vonalon) teljesítményét az egyszerűség és relatíve könnyű összehasonlítás kedvéért általában szintetikus tesztek segítségével mérik, hasonlítják. Itt nyilván léteznek olyan szoftverek, amik ennek vagy annak kedveznek, ettől függetlenül az összehasonlítás kellően objektív tud maradni a legtöbb esetben. A saját példában azért CB R15 mérésből származó eredményeket hoztam, mert ezt a programot mindenki ismeri, tud viszonyítani, na meg azt sem szabad elfeledni, hogy a saját rendszeremmel elért eredményeket hasonlítottam egymáshoz kiszűrve ezzel az általad vázolt problémákat (gyengébbek kedvéért, nem az volt a cél, hogy megmutassam mindenkinek, hogy 24 mag+SMT-vel alapon 6000 pont körül kapok, hanem a különböző beállítások közötti differencia megmutatására fektettem a hangsúlyt). Hozhattam volna neked olyan mérést, ahol alapon, illetve CCX OC mellett lefordítok egy nagyobb FPGA projektet, és melyik esetben hány szekundum alatt végez a szintézis, de nem tettem, mert a legtöbb fórumozó számára ez kevesebb információt hordozott volna...#21878
Nincs itt semmi furcsa. Egyszálas teszt, és az FX8350 ebben köztudottan gyenge. Van nekem elég szórakozásom, jelenleg az, hogy etetem a trollt.#21879
Örülök, hogy sikerült megtalálnod a szó alapvető magyarázatát, csakhogy ez elég általános, jelen esetben pedig egy specifikus dologról van szó. El kell, hogy keserítselek, de ahogy a magyar, úgy a külföldi szakirodalom is használja a "degradáció" kifejezést integrált áramköröknél. Természetesen itt sem feltétlen tönkremenetelről van szó (de a következmény lehet az is), hanem arról, hogy bizonyos körülmények fennállása (vagy épp hiánya) esetén, vagy azok eredményeként az adott chip/áramkör/stb. már nem tudja teljesíteni a gyárilag megadott specifikációt. Topic témájánál maradva, sokat kell sportolni ahhoz, hogy a CPU már a gyári paramétereket se tudja tartani de nem lehetetlen. Legegyszerűbb példája a dolgoknak pedig, amikor egy kitesztelt OC, egyszer csak hibázni kezd."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
gidalight
tag
Hát ecsém, nem sikerült dekódolni a fórumtárs -egyébként kifejezetten színvonalas- hozzászólását, ami a legkevésbé sem az auto OC-ről szólt. Mindemellé egy arrogáns seggfej is vagy. Gratulálok.
Igen, 1 szálon tesztelve. Amint láthatod a conroe is a faildozer előtt végez, hasonló IPC-t produkálva mint az AthlonII. Papírforma.
Hát persze, a gonosz windózszörny! Véletlenül sem hardveres korlátba ütközöl
A memóriatopológia nem CPU specifikus, azt többféleképpen is vezetékelhetik
-
ADAM1337
nagyúr
A probléma az, hogy szakmai forumon fixen írsz egy megoldást, 16rétegű pcb-n ne forraszgasson otthoni user, főleg hogy garanciát is bukja vele, plusz ugye az új lapok kapnak egy igen jó ellenálló réteg lakkot is.
Ez így nem egy átgondolt javaslat, hogy véled ?Plusz a hsz gyűjtést fejezd be kérlek.
Gondold át mit szeretnél írni, és egy hsz-be írd le, a releváns dolgok kerüljenek on-ba, offba meg az offtopik, de már youtube értelmetlen konfigtól athlon-ig mindent beraktál egy ryzen topikba.
Ez nem messenger.(#21882) Ximon: A friss levegőt tolja befelé kintről, a belső venti meg leszívja a radiról és tolja tovább.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Ja leesett mit akartál. Félreértettél, összemostad a két mondatot. Az első része a miért nem jó amit mondtál aztán pont. Új gondolat: a daisy ilyen alatt azt értettem, hogy a kínlódása nem a memóriából hanem főként az alaplap felépítéséből fakad.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
NoMix
tag
Kontárok klubbja chat oldal.
-
Albigator
őstag
Amúgy a DUAL BIOS ritka minta fehér holló tudtommal. MSI-nál egy lapnál van: MSI Meg X570 Godlike, ami több mint 200e. Asus és Asrock nuku...
Azon kívül Biostaroknál gyakori, de gondolom olyat nem vesz senki. Így hát marad a Giga, ott jó pár lap rendelkezik ezzel a képességgel, ezekből nekem amik tetszenek több dolog miatt is (500-as szériánál):
-GIGABYTE X570 Aorus MASTER (140e+)
-GIGABYTE B550 AORUS MASTER (100e+)De megéri ilyet venni? Nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
oszt mondjadmar minek elovenni az apparatot, ha az adott lap tud egy elegans megoldast az elcseszett biosfrissites helyrehozasara ?
arrol nem is beszelve, hogy dualbiosos lapokon sem szokas rogton nekiugrani forrasztani, vagy magatol eszreveszi, hogy a masodlagos biossal kellene indulni, vagy egy jumperrel meggyozod rola.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
te most ide blogolsz?
es azt tudtad, hogy szerkesztheted is egy hozzaszolasodat egy ideig, ha eszedbe jut megvalami?
sot, osszeszeded a gondolataidat es egybe ideomlesztheted. vagy irhatsz blogout-ot, ha ilyen sok a mondanivalod.nem tudom jol ertem-e amit irsz, de az L1, L2, L3 cache sebessegenek csak pici koze van a memoriaehoz. illetve az L1 es L2 dedikaltan adott maghoz tartozik, nem tudom h jo-e osszeadni a sebesseguket.
-
NoMix
tag
88x/176x 1modul/2modul nézve az addig oké de mivel ez egy tuning CPU ezért innentől a szorzó a BIOS-ban csal a szorzót emeled de valójában az FSB nő óvatosan. Az L3-ból kettő van így lett két modul mert az osztott. 1modulban 7 mag van 3x L1 Adat / Data + 3x L2 + L3.
[ Szerkesztve ]
Kontárok klubbja chat oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest