-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Winner_hun #20959 üzenetére
Hali!
Nah igen, asszem anno ez volt az első kérdésem a lap problémádhoz..
így viszont ez akkor nem jó hír
rsanya87 Mielőtt neki kezdesz a cpu Oc-nak azelőtt mindenképp teszteld a ramjaidat oda vissza hogy egy stabil pont meglegyen!! Az aida-t felejtsd el , max monitorozz vele de másra nem jó!!
Ramokra elsősorban Memtest64 v 86. Prime95 Blend. (Fussanak minnél tovább , memtest64 min 60-90 perc Prime blend 60 perc már kezdésnek elég.) Ez azért kell hogy ha mondjuk kidob az IBT v small FFT akkor tudjál merre indulni.Johni5 Amiket kikerestél és össze is írtad azokat az bios opciókat akkor szerintem mehetne is bele az összefoglalóba ha már nem kevés energiád és időd ráment! Sokakat érdekelhet!!!
#20905 Szerintem a ha parkoltatod a magokat akkor az XFR - nem mükszik ezért nem boostol fel... (vagy ha netán működne is akkor meg nem mindegy melyik magok vannak tiltva és engedélyezve.
monguz Az R7 1700-nak kicsit erősebb kéne lenni egymagon is az i5-4460- nál :
1700 (155CB), 4460 (132cb) Egyenlőre csak R15 szinten néztem utána de ez eléggé mérvadó.
Ott inkább az a bizonyos grafikai opció lesz a ludas (mint írtad), amit most be kapcsoltál mivel Max-on megy előtte meg ugye nem így használtad az i5-el. -
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20959 üzenetére
Hát ez ici -picit rossz hír...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20915 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20905 üzenetére
normalis, meg nem probaltam, de talan ha a prime affinitasat is beallitod ket magra, akkor azoknak 100% -on kell mennie.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20892 üzenetére
megneztem a tomahawk segget, 6 db jack van, akkor ez csak 5+1 -re jon ki
)
-
Beretvás
veterán
válasz
Winner_hun #20889 üzenetére
nekem is megugrik a beállitott 1,312volt 1,320 ra de terhelésre meg tartja az 1,312. ezek ugylátom ilyenek ..
-
Beretvás
veterán
válasz
Winner_hun #20889 üzenetére
és ez egy x370 es vágodeszka? szégyen, hogy nincs elölapi usb.. még a fostalicska tomahawkon is van..
-
nkmedve
őstag
válasz
Winner_hun #20887 üzenetére
Már hogyne lenne 5.1 az x370 alatt? A 10 éves P55 lapomon is volt, a mostani B350-en pedig:
- Realtek® ALC892 Codec
- 7.1-Channel High Definition Audio
- 6 x OFC audio jacks
Nem hinném, hogy létezik lap ami csak stereo lenne, így 2017-18-ban.Az már más kérdés, hogy a minőség milyen, bár nekem megfelel
(#20891) Beretvás: Ja nekem a Tomahawk-el van 3 x előlapi USB-A + 5 x hátlapi USB-A + 1 x USB-C
-
Beretvás
veterán
válasz
Winner_hun #20887 üzenetére
mire kell az a sok usb? vagy sata port? mondjuk az alaplapi zajkeltöt sosem néztem mert mindég hangkártyát használtam. de megértem igy már a dolgot..kicsit elb@ott a kinálat..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20834 üzenetére
a cnq alja ha jolemlexem 1.5Ghz, akkor csak ebbe a cnq bugba futhattal bele, szerintem hasznald kikapcsolva, valaki irta, hogy merte a kulonbseget, es az jott ki, hogy uresjaratban valami 5% korul fogyaszt tobbet a proci.
-
joysefke
veterán
válasz
Winner_hun #20830 üzenetére
fogyasztásban sokat jelent a C'n'Q ?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Winner_hun #20834 üzenetére
Igen, ez a probléma nekem is fennállt anno. Milyen lapod is van?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20830 üzenetére
bekapcsolt cool'n quiet mellett a windows energiagazdalkodasban nezd meg a min/max prociteljesitmenyt, de lehet te is belefutottal abba a cnq hibaba, ami eddig tobbnyire tuningnal jott elo.
-
zakarmihaly
tag
válasz
Winner_hun #20826 üzenetére
adam3-nak is hasonló gondja(i) vannak, ugyanolyan lappal. meg ma olvastam 1 pcworldos cikket is, amit korábban linkeltem (+az ottani hszek), vagy annak ehhez semmi köze nincs?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Winner_hun #20673 üzenetére
Használj HWinfo64-et ,tisztább - átláthatóbb!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
a ryzen eleg huvos, itt ha jollatom nincs terheles alatt ( 0.6V VCore ) szoval akar lehet 39 fok is.
jobban zavar, hogy az utilization alol hianyzik a cpu 6-7 , mondjuk igy is megvan a 12 szal, de akkoris erdekes a szamozas. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20674 üzenetére
a package az a procimagok + az osszes korites. // memoriavezerlo, pci express vezerlo, fabric, stb. ( Intel terminologiaval : uncore ) //
-
Winner_hun
félisten
válasz
Az alaplap saját programjában kicsit letisztultabb, átláthatóbb az egész, valami ilyesmire gondoltam. De hogy a procinál a Package (node0) mi, az továbbra is rejtély.
-
apa111
aktív tag
válasz
Winner_hun #20655 üzenetére
-
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20619 üzenetére
Ez nem volt egy szép tőle... Azért írnék a Gigának egy giga levelet, hogy a gigán akadjon meg a problémája...
-
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20617 üzenetére
Üdv újra itt..
Látom remek deszkát szereztél be és ahogy nézem segített is az új táblázat amit beraktak az összefoglalóba..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Winner_hun #20617 üzenetére
Mit nem frissítesz?
(Windows alol próbáltál biost frissíteni??! Vagy mire érted?) -
Z_A_P
addikt
válasz
Winner_hun #20476 üzenetére
1600X passzivan, kemeny
De az sem semmi hogy siman elmegy igy is alapon, bar ez nem okes, minimalisan mennie kene a ventinek ahogy irjak.
Ha raterhelsz (meg ne susd a procit!!!), akkor beindul? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Winner_hun #20466 üzenetére
az, hogy az 1600X -hez nem adnak hutot, nem azert van, hogy ne tegyel ra semmit.
mivel hutod, ami ennyire passziv ? -
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20474 üzenetére
A BIOS- is mondja, mutatja, hogy kb 20%-ig alapon kell mennie a ventinek, úgy kb szinén 20%-on, aztán pedig emelkedik a fordulata ahogy melegszik.
(1kocka 10% arányban ha nézzük) -
Ribi
nagyúr
válasz
Kevés feszt kaphat, ahol a venti már nem működik rendesen. Ez mondjuk nem tudom mennyire jó a ventinek.
Ha normálisan van megcsinálva a venti tápja akkor mindegy, hogy 1 v 2 venti van rákötve. Elég áramot le tud adni akkor ez mindegy. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Ez esetben független hogy most 2 v 3 venti van egybekötkve.. (nálam is 2 van egybe mégis van minimum rpm-em)
Nehogy már azt mondd hogy Zavar az a 200-300 rpm-es fan hang ..
Ott valami nem kóser... bios képed alapján, alapon kéne ~28-30%-on mennie a ventinek.
Meg azért én csak bekapcsolnám azt a temperature & fan warning-ot...
Procinál alapesetben ilyen nincs, mint a VGA-nál hogy csak egy bizonyos hőfoknál kapcsol be. Lásd biosod, nem nulláról indul a grafikon. -
válasz
Winner_hun #20472 üzenetére
Nálam is 2 venti van egybe kötve, mégis megy mind2 ilyen 3-400rpm -en
MD
L -
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20472 üzenetére
Nekem ez van: Arctic Freezer 33 eSports Edition White. Nálam is 2 venti van egyre kötve, így van csinálva a csatlakozása gyárilag! Bár ugye tudnám külön rakni, hiszen 2 CPU fan pinem is van.
-
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20469 üzenetére
Igen. A rendszer alapból kezdi hűteni a procit! A hűtés mértéke attól függ, hogy mennyire melegszik a proci. De alapjáraton úgy kb 2-300 RPM-et megy a venti. Már amelyik A VGA az más.
Majd nézd meg a BIOS-t. -
Enter65
senior tag
válasz
Azt hogy érted, hogy egy venti sem megy? A procinak a ventijének kéne menni... legalább alapon.
Próbálj állítani egy venti profilt. ha ott mennek a ventik akkor nézd meg mennyit mutat. -
törölt tag
válasz
Ez a masik problemam ezzel a lappal... osszevissza mer mindent a rajta levo szenzor nekem is... ezert valok meg tolle..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rainbow Six: Siege
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest