Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiko
csendes tag
-
hokuszpk
nagyúr
"Olyan mintha az A2 slot lenne, amiből kiolvassa a ram értékeit, amihez igazít mindent."
ez egy erdekes kerdes, mivel kevert rammal mukodom mar egy ideje, ehhez is ertek. ( nem )
majusi msi biosnal ugyvettem eszre, az a1 -bol veszi, aztan jott az aktualis utolso ( 07.25 -re van datumozva de valamikor aug. kozepen ), no egybol nem ment semmi ami addig klappolt.
viszont most ha auton hagyom es megnezem mit ir vissza a bioskepernyon, akkor az a2-be tett modul idoziteseit latom. -
-
Walter_White
senior tag
szia! Jo ram a ryzenhez, nekem is ugyan ez a tipus van. Hynix IC-vel.
Én kiprobalnam egy CMOS reset utan a gepet 1.2v - 2133-Ram, alap idozites. legalabb 2-3napig hogy megbizonyosodjak nem- hw hiba. En mindig ugy kezdek a tuningnak illetve mikor osszerakok 1 gepet, alapon. mert ha kiderul vmi hibas, esetleg Ram akkor az egy ordogi kor lesz, kiszurom az inkompatibilitast is ezzel. Es 14 napba belefer minden teszt. -
TRitON
aktív tag
Nyugi, előbb derítsd ki, hogy mi a baj, még mielőtt kidobod az ablakon.
Az is opció, hogy vissza állítod alapra (2133) és megnézed, hogy úgy is fagy-e. Tudok neked segíteni BIOS túrásban is, mert kb ugyanaz van nekem is. Sőt, ha gondolod, készítek majd egy fotót arról, hogy az enyém hogyan állítja be az időzítéseket. -
TRitON
aktív tag
Én ajánlottam neked ezt a RAMot, mert nekem is ugyanilyen van és XMP2-vel semmi baj nem volt.
Szerintem nem a SOC feszültség lesz a ludas, hanem a 2933-as XMP profilban van valami elcseszve. Én 1V-ra állítottam a SOC feszültséget, így 0.95-körül kap és vígan működik. 6 nap kb. az uptime. -
Feriboy2
aktív tag
Valamelyik ryzen topikban pont ugyanez a baja volt valakinek, szintén msi lap ripjaws 3200mhz kombó.
neki az xmp nem tette fel a ram feszültségét 1.35 voltra hanem maradt 1.2-őn, de ha beállította 1.35-re akkor is fagyott.
neki is fagyogatott a 2933MHz-es xmp profil, de ha kézileg álította be 2933MHz-re akkor viszont jó volt.
szóval ezt javaslom neked is
illetve soc voltage mennyi? max 1.2-ig el lehet vele menni -
TRitON
aktív tag
Nem értem a kérdést. Mit értesz váltogatáson?
Ha arra vagy kíváncsi, hogy fel tud-e boost-olni a processzor a lehető legnagyobb frekvenciára (2700 esetén 4.1GHz), a válaszom igen.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy kihasználja-e folyamatosan a TDP limitet, a válaszom szintén igen, 16 szálas terhelés esetén is az alap 3.2GHz helyett 3.425-3.475GHz között mozog. -
Feriboy2
aktív tag
én ellentmondanék a kollégának
a gyári hűtővel is ugyanannyi megaherzed lesz mint nem gyárival. ha veszel rá másfélét akkor csak alacsonyabb lesz a proci hőmérséklete illetve halkabb is lesz. pont erről számolt be 20-30 hsz-el fentebb egy fórumtársunk.
én azt mondom próbáld ki gyárival először, és ha nem vagy megelélgedve vele akkor lecseréled egy jobbra.
extra proci teljesítményt nem hoz egy új hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest