- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz elfelejtette #9635 üzenetére
Mehetne pci slotba is. Ott van sávszél is meg áram is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Hát nem is ez a fájó pont ebben az egészben, hogy nincs sideport ram, dedikált ram. Nyilván kicsit drágitaná a dolgot 8 gigányo gddr5-6 barkácsolása a lapra, de a teljesitményt megdobná. Olcsóbb megoldás lenne egy mem slotot "bedrótozni", dedikálni a vga-nak. Azzal is jobb lenne a teljesítmény.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #9440 üzenetére
A 320-as lapjuknál is ez van. De hát már ősidők óta mondom, hogy az olcsóbb lapjaikat el kell engedni.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #9390 üzenetére
Ha jól emlékszem szintén volt ilyen másik topikban giga lappal. 3600-ra vissza kellett frissiteni az első biost ami támogatta. Giga ficsör 2023. Nem is veszek giga lapot vagy 20 éve.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz viperabácsi #8821 üzenetére
Abba van benne, de eszközkezelöben nézd meg. Egyébként ha van füled te is hallhatod. Ha mindig, sokat kattog akkor parkoltatja, basztatja folyamat. Az meg nem jó.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz viperabácsi #8819 üzenetére
Az nem táp. Sata drivert is nézd meg mi van rajta.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Haver haverjának most dobtunk össze. Belsőépitész. Aztán mennek ot a renderek, vray (ha jól irom) ilyenek.
Barátomnak is lesz majd (csak ő most tesztel). Jelentem fasza.
1,2 alatt gyári 4,6 fölé boostol picivel. 60 fok munka közben. Szedi a lábát.
Irdatlan jó proci. Ár/értékbe szerintem veri az 5800X-t.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz konci79 #8344 üzenetére
Lehet bios gond.
Ugye a nem támogatott proci bios kombó vagy vagy.
Nem csak asrock lapnál. Több ryzenes topikban olvastam, hogy felrakja az user a nem támogatott biost és megy. Aztán sokaknak nem megy.
Ami biztosan megy aminek biztosan mennie kell az az ajánlott bios. Nem véletlen van odairva.kisza25: asrocknál még jól jársz. Tudsz visszafele flashelni. Ne szidd őket. Van olyan gyártó olyan lapja (nem is egy) ahol nem tudsz régi biost felrakni!
Egyébként ezért vesszük olyan helyről a lapot (ha nem biztos a bios verzió) ahol frissitenek biost (akár felfele akár lefele) 2-3000 ft szokott ez lenni.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #8245 üzenetére
Lehet bios gond. De a hardveres gyorsitás modern vasakon okozhat gondot. Nekem pl rx 570 chrome, fox is tud laggolni. Kikapcsolva jó.
djnice: öröm és bodottá.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #8021 üzenetére
Energia takarékossági séma, biosban valami órajel elállitódás. A chrome pl idönként
(talán a dzsutube is ) bekapcsolja a hardveres gyorsitást. Ettöl meg szaggat. 2 napja fotottam bele épp.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz gordonfreemN #7339 üzenetére
Mint látod ahol a müanyag takarja a bordát részben vagy egészben.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz gordonfreemN #7331 üzenetére
Nem biztos, hogy én vagyok a legeslegbiztosabb szakértő.
De nagy vonalakban. Minél több a fázis annál erősebb, éhesebb procit szolgál ki. Nem mellesleg annyival kevesebb terhelés jut egyre-egyre.
A mostani állapot szerint egy 3900-3950-hez alapon biztonságosan kell, kellene 6 (kevesebbel is megy, de akkor ha nagyon melegszik a miskulancia nem úgy boostol a proci).
Tény ény fény, hogy mikor kijött a b450 (mikor tervezték) szó nem volt ilyen szörnyekről.
Szóval ált 3-4 fázis került fel a lapokra duplázva. Van aki nem spórolt és két rendes "kondi" (majd valaki kijavit) rakott fel. Van aki két gyengébbet.
A müanyag meg az e dizájn szar ami rettentő jól mutat. Giga, asus lapokon találsz ilyet.
Nyilván a fém ott is rajta van ahol kell. Csak mivel ezek nagyon közel vagy felette vannak a fémnek a levegő nem úgy mozog. Képes alá szorulni a meleg. Így melegiti a fet hűtőt.
Azon 4 nem túl acélos van a procinak és kettő minden másnak.
[link]
A hűtés rendben lévőnek tünik.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
6 fázis. Nem duplázva. 6 rendes fázis. Jó bios. A vrm-n rendes hűtős nem müanyag dizájnszar.
Még egy 3700-3800 oc is mehet benne. de stock 3900-3950 is elketyeg benne.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz solfilo #7291 üzenetére
Mert 6 fázis duplázva már nyekegés nélkül elvisz egy 3950-et tuninggal. Amúgy nem fontos. Nyilván tudni és látni kell adott lap lehetőségeit. De pont emiatt volt gond a 450-ek kapcsán mikor kijöttek a nagy 3xxx-ek.
3600-ig kb minden 450 jó. Csak ugye van ott más is. Persze 4-5 fázis duplázva azért nem szar. Csak olyat se sokat találsz (tán nincs is).Nem az az érdekes, hogy 3400g. Hanem hogy a jó 6 fázis annyiba kerül mint a 4 amivel egyéb problémák is vannak.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AxBattler #7285 üzenetére
Azzal se lenne gond, csak azokat meg nem kapni.
Én azon a véleményen vagyok amig lehet rendes 470-es deszkát kapni az a legjobb megoldás.
A chipset jó, vrm jó, minden fontosabb procit támogat (amit nem úgy se raknád bele). Na jó persze nincs pcie4.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AxBattler #7280 üzenetére
A faty szép. Asrock párti vagyok. De vrm-be nem jobb mint az msi (kicsivel talán jobb a gigánál). De legalább van - offset. Ennek a 3 lapnak kb egy az ára. Az msi vrm-je magasan jobb. Én azt ajánlom. Úgyis csak egyszer nézed meg a lapot mikor berakod. Hidd el jobb vrm easy life. Mert jöhet abba nagyobb proci. Meg eladáskor se mindegy milyen vrm-t főztél mitx házban.
Persze egyre kevesebb a hozzáértő vásárló aki ezt végig gondolná. De azért mégis.
Ha az aprón jön szembe akkor meg az ár és a gari dönt. Nyilván jó vétel esetén ne menj el a giga lap mellett se.Kár hogy szakmaiba jössz. Megkapod a szakmai választ már harmadjára és még mindig azzal jössz melyik lap szép és tetszik. De akkor nem kell kérdezni. Vedd a csinost.
Mert ebből a három lapból mindenki a 6 fázisos msi-t fogja ajánlani. Nem a 2x3 fázisos fatyt vagy a 4 fázisos gigát. Amin a jó nagy müanyag a vrm alatt tartja a meleg levegőt.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AxBattler #7275 üzenetére
Hja. De miért vennél szart (hurka vrm, negativ offset hiánya) ha ugyanannyiért jót kapsz?
De ha te nem szakmai érvek alapján kérsz tanácsot akkor vedd a gigát vagy amit akarsz.
Szakmaiban nem szoktunk szart de szépet ajánlani.
Ha meg ennyire nem lesz tuning vedd bio 470 itx-t bő 10k-val olcsóbban.
Vagy csinálj amit akarsz, vegyél amit akarsz.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
Crucial/Gskill+(furyk+még+jók+lehetnek,+de+ugye+elöször+a+lapot+vegyük+és+utána+kutakodjunk+milyen+ramot+szeret).+szerintem.
Ha+minden+igaz+ezen+a+lapon+nincs+-offset.+
Javasolnék+hasonló+árban+MSI+B450i+Gaming+Plus+AC-t.+
Ha+pedig+igp-t+használsz+ne+add+alább+mint+3600.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Az offsettet vedd le amennyire lehet amennyit bir -100mv.
Aztán hajtsd meg cr20 és nézd meg mire boostol. Nézd meg játékok alatt is mennyi fps-t dob.
Ha nem elég fixálhatod 3800-3900-on 1,2v-on. Aztán teszt.
Eddig kb türhető fesszel megy. Talán a 4000 is megy rendes feszen. De feljebb ha megy a proci elkezd zabálni.
Én 4,1-4.2-n 1,35+ nem hajtanám (van aki igen mert kell a kraft). Mert az 1.2-höz képest az 1,35 elég sok 100-200MHz-ért.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest