- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Én nem mondtam, hogy nincs így, csak hogy eddig nem ezt láttam és a CPU teljesítménye szerintem számomra nem mérvadó, mert az IGP lesz a szűk keresztmetszet.
A Cinebench említése sem azt mutatta, hogy az IGP lenne kategóriákkal erősebb, hanem a proci, amit tudtam is és el is ismerem.
Azért az 5600G prociereje talán inkább akkor kap szerepet, ha beraksz egy VGA-t mellé.De mindegy, a linkelt oldalon vannak tényleg meggyőző adatok, van ahol +78% meg ilyenek, de van ahol csak +20%. Lássuk meg a teszteredményeket, én nagyon várom!
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Ha jól nézem, az APU kifejezést nem nagyon használja az AMD, egy kalap alá veszi a processzorokat a honlap.
Lehet mert még nem jutottunk el oda, hogy heterogén módon legyenek programozva. Idézetek innen.
Na de mi is az az APU? Az AMD úgy döntött, hogy a Fusion égisze alatt megjelenő processzoroknak egy új kategóriát hoz létre, melyet az eddig jól megszokott CPU (Central Processing Unit, azaz központi végrehajtóegység) helyett APU-nak hív. Az APU az Accelerated Processing Unit rövidítése, mely nyers fordítás szerint annyit jelent, hogy gyorsított végrehajtóegység. Az alapötlet olyan processzorok megalkotása volt, amelyek heterogén módon programozhatóak, biztosítva egy belépőt a rendszerszintű integrációba, avagy más néven megkezdődhet a heterogén éra térhódítása.#9654 jokeph
A sebesség nem számít, lásd pl az E-350-et.
Az egésznek végül az lett a vége, hogy a korábban csak a Llano után várt Brazos platform rajtolt el előbb, így gyakorlatilag a Zacate és az Ontario lett az AMD első, kereskedelmi forgalomba is került APU-ja.Na de mindegy végül is, mi a közbeszédben módosult jelentésében használjuk az APU-t, így tesz akkor a topikcím is majd. Megpróbálom a phoenix keresőt is felvetetni a topikhoz.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
TeeBee73
veterán
Én sem ajánlottam a 320-as chipsetet, csak azt írtam, "elboldogul vele." (A VRM fázisok száma meg elég egy 65W-os procihoz.)
Tavasszal ~14.5k-ét vettem egy A320-as deszkát muter 2200G-je mellé. Most ~2.5* annyi. Igaz, mindennek el van szállva az ára. Csak a fizetés nem akar nőni."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
gorgo
őstag
túl vagyok ezen is, proci nincs (nem is volt) húzva, ramokat meg visszavettem alap 2400-ra de a jelenség úgy is fennáll. Egyedül a RAM-ok mennek 3600-on, de ma hibamentesen lefutott a 2 órás memteszt, nomeg 4 hónapja nyúzom, és stabil.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Fred23
nagyúr
Sajnos már nem emlékszem, annyira nem volt ott fontos. De biztosan volt ilyen opció, és be is állítottam 1x-2x. Hogy működött -e, ahogy kell, passzolom. Simán lehet, hogy nem, mert többnyire feszcsökkentést állítottam be, mikor a mérsékeltebb fogyasztás volt a cél.
Most viszont picoPSU-val valóban jól jöhetne ez az opció.
-
consono
nagyúr
Igen,én is ezt akartam javasolni. Szerintem a klónozással lett valami, valószínűleg bent maradt valahol egy hivatkozás a SATA diszkre...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
E.Kaufmann
veterán
Én nézegettem a régebbi ferde Katana-t, az szimpi volt kép alapján. Ennek az ötösnek max a rögzítése nem tetszik, viszont az tuti hogy beférne.
Szerintem semmi nem overkill, ami még befér a házba és alacsonyan tartja a hőfokot, még ha a szilicium/germánium/franc tudja mit használnak a mai procikban, jól is érzi magát 60-70-fokon még (tudom, a kondik azért hálásabbak ha hűvös van)
Próbáltam negatív offszetet, de az se segített sokat, viszont stabil maradt a -0.05 Volttal is. Hosszútávon lehet az sem árt.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
Köszönöm, nekem is szimpibb a BQ, hogy kupakolták a hőcsövek végeit, még ha sokat nem is számít.
Még mérni kell, lehet, ez is beférne, és nagyobb a borda, de ezt a márkát pláne nem ismerem:
[Alpenföhn Ben Nevis]Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
Az a baj, hogy nem valami átlátható az Aorus UEFI-je és nem tudom, milyen beállításhoz kell nyúlni. Egyelőre levettem Windows alatt az energia kezelésnél, legalább gyakrabban tartja alacsonyan a magokat.
Hűtőből mit lenne érdemes venni, ami nem túl magas, de csendesen lehűtené? Pénz nem számít, mert most úgy sincs , de esetleg meglepném magam vele a szülinapomra, ha már mástól úgy se szoktam jó ajándékot kapni (a gyerkőcöt és egy kávéfőzőt leszámítva )[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
viperabácsi
addikt
Köszi mindenkinek ! Az Adrenalin 2020 Edition 20.2.2 Recommended (WHQL) úgy néz ki megoldotta. Amd chipset fent van!
Amúgy érdemez a ryzen-es profilt használni , vagy jó a Kiegyensúlyozott ( ajánlott ) profil.Host Application. (3400G-n nekem kb. 15%-ot) A megoldás:
"Go to my computer > Videos folder and create folder named "Radeon ReLive"
After that, kill Radeon Software from task manager and open it again."Jól értem , hogy a sajátgép / Videok mappában hozzak létre egy "Radeon ReLive" nevű mappát és indítsam újra a radeon softvert ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor max rápróbálok, azzal túl sokat nem veszítek... Leveszem egy lépcsővel lentebb, aztán meglátjuk.
[link] - HX430C15PB3K2/16 kitről van szó, most 15-17-17-17-36-on megy, megnézem 16-18-18-18-38-on, hátha röffen. Bár, ahogy elnézve, lehet, hogy a GPU tuningnak több értelme lesz, mint lemenni CL16-ra.[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
SunMount3r
nagyúr
-
profi
aktív tag
-
-
-
BerserkGuts
őstag
olcsó 22ezerért 2200G-t árulnak az aprón
körte alma blabla még nincs 200GE használt alternatíva addigoh de van aki megunta már most 14k
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
SunMount3r
nagyúr
Ha jól tudom a max MHz ami "alapból", OC nélkül támogatott a 2400G esetén az a 2933MHz. Tehát akkor a 3200MHz-hez mindenképp "tuningolni" kell? És ha jól olvastam korábban akkor ehhez a CPU-t is tuningolni kell? Sorry, de rég csináltam már ilyet és azóta annyit változtak a hardverek is...
És ha igen, akkor a 2400G-t meddig sikerül, vagy kell általában húzni (stabilan), mondjuk 3200-as RAM sebesség mellett?
-
sb
veterán
Nem igazán értem, hogy miért nem vágnak rendet a lapgyártók ezen a téren.
ha jól emlékszem a Giga az összes új lapjára ráírta, hogy 2.0-ás és van vmi összefoglaló oldaluk is, ahol azt írják az APu-n múlik. Ugyanez az Asrocknál is megvan vmi fórum hivatalos válaszban de a lapokhoz a specbe nincs beleírva csak az 1.4 30Hz. (Mondjuk nekik régen más témában is írtam amikor rossz volt a spec oldal. Javítás helyett 3 hét múlva fél oldalban kifejtették, hogy miért nem számít a pontatlan infó. )De gyanítom itt a licenszdíjak miatt mehet a ködösítés... amivel a user meg szív.
Mondjuk az AMD is kiírhatná, ha ennyire egyértelműen APU-függő és nem lapfüggő... de ott sincs semmi. Ahogy a 3D-ről sem.[ Szerkesztve ]
-
sz.zoli25
aktív tag
Most I7 2600K+Z68+4x4GB 2133Mhz+HD 5870 anno amikor megvettem még játszogattam...Már annyira nem...Gondoltam egy kicsit lefrissitem a belsejét de már nem csúcskategóriát akarok de azért csinálja amit kell...amit kinéztem az a AMD Ryzen 5 2400G BOX
-ASROCK AB450M Pro4 + RAM amibe nem vagyok biztos...Mivel egy ideje nem követem napi szinten az eseményeket igy gondoltam megkérdezem itt,hogy ár/értékben hogy jönnék ki a legjobban...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
jeni
félisten
ebben nem tudom a gyári szerint kiválasztani
3200Mhz módban nem enged rákattintani -
sb
veterán
Köszi, ismerem rég az oldalt, itt találtam a Giga A320-at is.
Sajnos nálam ott indul a dolog, hogy mITX kéne vagy nagyon kicsi mATX amivel az AM4 lapok 90%-a kiesik.
Aztán valahogy a drága, 50k-s lapok felé sem vonzódom egy 10-20k-s procival HTPC célú PC-hez, de ez már egyéni szoc problémám.Azt hiszem kipróbálom a B350M-HDV-t. Talán ez még be is fér a házba 1-2mm réssel.
Max ha nem megy akkor úgyis érik a csere mATX-re. Hiába HTPC és nincs szükség helyre, lapok tekintetében mindig ez volt, Intel oldalon voltak olcsó kis lapok, itt régen sem volt jellemző.A TDP-t abszolút nem értem, szerintem a lapnak kb. semmi köze hozzá, a cpu intézi magának (AVFS), csak a beállítást kéne megkapnia. Mindig van beállított TDP, alapból is, csak más érték kellene. Ahogy írtam Intelnél sw-ből on-the-fly bármikor megy, gyanítom ott is csak megkapja a proci az értéket és onnantól ehhez szabályoz.
Egyébként 200GE-hez annyira nem gáz, mert 35W-on már nincs sok értelme állítgatni, de a 2200G-vel is szemezgettem, az így necces. Csak órajel+fesz visszavétellel lenne jó, előbbi meg csak pontig szimpi.más: 200GE GPU encode-ról tud vki hivatalos infót? Nem találok semmit, hivatalos oldalon sem. Csak a 2x00G-kről. Mondjuk ugyanannak kéne lennie feature setre, mivel mind Vega, de ebben sokszor bekavarnak a gyártók mindkét oldalon.
-
Vartanus
őstag
A biosban tényleg max 2GB az adható ram az igp-nek? Kipróbálnád azt, hogy a
B450M Gaming Plusmicrosoft oldaláról letöltöd a Nahimic 3 -t és kipróbálod a Mortaron működik-e?< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
veterán
Teljesen más liga a kettő, kb értelme sincs összehasonlítani. Akinek pl elég a 4W-os Cerka teljesítménye, kb nincs is értelme AM4-re váltson.
Én amúgy azt nézném meg, hogy mennyi ez a 20W teljesítménydifi éves forint vonzata (20W * átlagos napi működés órában * napok száma * 1KWh ára), aztán eldönteném, hogy megéri e nekem ez a plusz ráfordítás a hatalmas teljesítményugrást.
solfilo
-
veterán
USB-IF
AMD 400 Series chipset
X499 / Z490 / X470 / B450 / A420 / PRO 490 / PRO 460
[link]Egyébként ha csak filmezés van, meg alacsony terhelés, nem sokat eszik a 2200G alapon se, szóval ebből nem kell akkora ügyet csinálni szerintem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest