- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Peter Kiss #7146 üzenetére
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7148 üzenetére
Most kipróbálom, hogy a minimal drivert rakom fel, hátha. Radeon Sodtware meg kutyafüle nekem nem kell.
-
veterán
válasz Peter Kiss #7146 üzenetére
Nekem 2400G, nem szaggat a Youtube.
Edge melyik, a Chromium vagy a régi?
Firefox is csinálja?
Mikor kezdte a szaggatást? Vagy mindig is szaggatott?[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Peter Kiss #7151 üzenetére
Elég fura problémának tűnik, mintha a hardveres gyorsítással lenne gond. Mutatsz egy youtube statot, mellette a Win feladatkezelő teljesítmény fülét?
solfilo
-
veterán
válasz Peter Kiss #7153 üzenetére
Statot úgy értettem, hogy elindítod a youtube videót (linkelem, hátha megnézi egy 3400G tulaj), megy egy kicsit, jobb klikk, statisztika, az kiírja, mennyi az eldobott frame.
Elég fura hiba tényleg, az látszik, hogy megy a hardveres gyorsítás, mert a proci malmozik, a GPU dolgozik.Ilyesmire gondoltam. 2160p-re raktam, 3934 frame-ből nem dobott el egyet se)
solfilo
-
veterán
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7157 üzenetére
Pause-t nyomtam a videón, és továbbra is 75+% load van a GPU-n (encode a Windows szerint).
Becsuktam a Chrome tab-ot, amin ment a Youtube, ugyanúgy terhel.
Bezártam a Chrome-ot, maradt a load.
Steam --> EXIT --> load eltűnt. Úgy tűnik, a kettő nem fér meg, ha a Steam-ben a store page marad nyitva a saját böngészőjével.
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7158 üzenetére
Teszteltem még tegnap és ma este, előfordul, hogy csak teljes restart után áll helyre a lejátszás, így küldtem egy riportot az AMD-nek, hátha lesz valami értelme.
-
consono
nagyúr
válasz Peter Kiss #7159 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább a Steam oldalon kellene keresgélni a problémát? Nincs pl. bekapcsolva a Steam streaming? Gyanús ez az enkódolós dolog. Meg nekem az is fura, hogy mellette alapon hagyja a GPU órajelet... Még egy ötlet: a Radeon szoftverben nincs bekapcsolva, hogy rögzítse a desktopot?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Peter Kiss #7161 üzenetére
Marha érdekes egy probléma... Nem nagyon tudom hova tenni, mert a gyermek gépén 2400G-n nem produkál ilyeneket. Mondjuk nincs fent Chrome. Esetleg az is megérhet egy próbát, hogy dobsz fel Firefoxot tesztből. Vagy a Chrome-ban a hardveres gyorsítást ki/be kapcsolod.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7163 üzenetére
Itt a másik gépen nincs ilyen gond (egyelőre...), egyetlen érdemleges különbség a Windows verzió, ez nem 2004-es Windows 10.
-
veterán
válasz Peter Kiss #7164 üzenetére
Tippre nem is lesz a másikkal gond, mert te vagy az első, aki ilyen hibáról számol be itt, nem lehet, hogy az egyik 3400G hibás? Bár ha nem mindig csinálja, akkor a hardverhiba talán kizárható.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Peter Kiss #7166 üzenetére
Mivel az internet és a számítógéptulajdonlás már tudástól függetlenül mindenki alapjoga, így nem csodálkozom az ilyen faszságokon. Szoftvers elcseszés és vagy júzer error.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
veterán
válasz Peter Kiss #7166 üzenetére
Mutatsz linket a videóhoz, hogy ne csak elképzelni tudjuk a hibát?
solfilo
-
veterán
válasz Peter Kiss #7169 üzenetére
Köszi! Elképzelésem nincs mi lehet ez, nem láttam még ilyet. Nála is random jön elő a leírás szerint, tehát nem hardverhiba, de ha meg drivergond lenne, akkor miért nem mindenkinél?
Nekem elfeketedés volt régebben yt közben, de az a 3200MHz RAM miatt volt talán, mert mióta 2933MHz-re raktam, nincs gond.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Peter Kiss #7226 üzenetére
Ja, mert Zen+ os. DE 3000-es sorozat, azt meg vinnie kéne a B550-nek. Tudja franc...
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
gordonfreemN
addikt
válasz Peter Kiss #7266 üzenetére
Lehet, hogy a 10m kábel az oka...
Pedig logilink és vastagabb jóval, mint a kis 1,8m-es hama.
A hamával megy az 1.2.
Köszi a választ!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Peter Kiss #7268 üzenetére
Köszi a rászánt időt, már egyre biztosabb vagyok, hogy a kábel hossza a gond. Jó lett volna pedig a tanulás miatt a két megjelentő, de sajnos a parkettaszegőbe több kábel nem fér, és elég messze sikerült az iróasztal a pc-től.
Talán egy erősítő/extender megoldaná a dolgot, de az megint lutri, plusz nem kevés pénz és már nem is ennek a fórumnak a témája.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Peter Kiss #7332 üzenetére
jesszus, ezt a gigának a manuáljában találtad?
Nagyon félrekerestem akkor mert én az istennek nem találtam rá az elsőre, csak a másodikra amit idéztél.
Így már teljesen egyértelmű, ezer köszönet!Gyuri27: ejjha, nagyon igényes táblázat. Az 5coilt már nem tudom honnan szedtem, csak emlékezetből böfögtem ide, de ezek szerint tévedés volt. Mivel itt kondik vannak (vagy tantál vagy polymer) a tekercseket nem tudom min és hol láttam. És valóban, csak 4 kondi van ott.
Szóval ha valaki tuningolni akar, vagy ezt a brutális 3900x-et akkor jobb lap kell, minimum 6 fázissal.
3700x pedig csak vrm hűtéssel 4-5 fázis esetén nagy általánosságban.Ezt a műanyagos dolgot nem teljesen értem, hogy lehet úgy elbaltázni valamit, de biztos megesik. Tudsz egy típust mondani, amin megnézném hátha látni miről van szó?
Nekem az alaplapválasztást az is befolyásolta, hogy tudjon BT5-öt. Az
t meg csak ez tudta, de az is igaz, hogy lehet usb dongle-t venni...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Peter Kiss #7363 üzenetére
szintén 3400G-vel nekem Linux alatt volt hasonló (bár ott csak böngészőben scroll alatt), viszont ott egy xorg.conf módosítással megszüntethető: [link]
windowson a legfrisebb a chipset driver?sweetlou6.wordpress.com
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Peter Kiss #7365 üzenetére
driver váltásnál mivel szeded le a régi drivert? amd-nek van erre egy exe-je, ami csak win csökkentett módban fut.
sweetlou6.wordpress.com
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7368 üzenetére
Rátoltam a drótkefét, leírásból ítélve nem ez fog segíteni, de végül is belefér a teszt, utána ez került fel: radeon-software-adrenalin-2020-20.12.1-win10-64bit-dec8
-
addikt
válasz Peter Kiss #7363 üzenetére
Nálam nincs ilyen jelenség, sem firefoxban, sem kodiban, sem mpc-hc-ban. Szintén W10, csak régebbi build, és nem friss a driver sem.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7369 üzenetére
Továbbra is előjön, most épp HDMI-n vagyok. Holnap most már megnézem a monitort is másik gépről.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Peter Kiss #7371 üzenetére
egy live linux-szal meg tudod próbálni*? azzal kiderülne, hogy szoftveres-e a hiba.
*csak egy viszonylag friss kernelre épülő (5.4<) live rendszert kellene bebootolnod (AMD nyílt driver benne van a kernelben)
sweetlou6.wordpress.com
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7373 üzenetére
Eközben monitornak tippre nincs baja, másik géppel nem látok hibát, cserébe az enyémet néztem:
- Linux: ugyanaz
- IOMMU/teljes SVM kikapcsolva: ugyanaz
- játék a dedikált VRAM mennyiséggel: ugyanaz -
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #7376 üzenetére
Tegnapi tesztelés után még egy géppel egy dolog tűnt fel: a 2 notim alapvetően nem 60 Hz-re állt be, hanem 59 Hz-re, monitorból nézve 60-at mutatott, de Windows-ben szoftver felől 59-et.
Kreáltam egy custom resolution-t az AMD driver-ben 2560x1440-est 59 Hz-cel, ezt beállítottam, azóta úgy tűnik, rendben van, legalábbis nem vettem észre semmi különöset. Monitorból nézve ezt már 59 Hz-nek írja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autóhifi
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Thunderdome, Hardcore, Gabber, Earthquake
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Videó stream letöltése
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest