- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
eastone1 #21984 üzenetére
normális nem filléres lap kel belöle. az ujabbakon usb 3.0 és sata 3 is van. a lga 2011 ha joltudom az 1366 továfejlesztett változata.de ha érdekl a dolgo akkor keresd meg privátban richard444-et és kérdezz rá milyen a 920 az uj kátyákkal mert ha joltudom akkor neki még mai napig i7 920-van és már megirt vele jopár tesztet.vagy ha nagyobb kell van abbo 980xis 6mag 12szál
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
eastone1 #21969 üzenetére
ennyi erövel jobban jártál volna egy használt 7970-el mert az a proci még aztsem tuja kihajtani szerintem 65% fölött.hameg ilyen vga van a gépedben az amd platform nagyon felejtos. 9kért már adnak egy i7 920-ast ami keresztbe hosszába megeszi a mostanidat és egy értelmes hütövel 4.2ig tudnád hajtani ami ha nemis 100%ra de 90% fölé tekerné a proci kihasználtságot.
-
válasz
eastone1 #21662 üzenetére
Gratulálok hozzá! Majd írd meg, hogy mik a tapasztalataid a kártyával.
(#21666) daveoff: Én kipróbáltam az új 14.12 omega drivert. 1. DDU -vel csökkentett módban le a régit. 2. Utána fel az új omega driver. 3. Minden hiba nélkül tökéletesen felment. 4. Watch Dogs -al próbáltam nekem ott határozottan folyamatosabb a kép! Végre nincsenek laggok, mikrolaggok.
(#21669) Rossi: Lehet, volt már olyan akinek ez megoldotta a problémát, de ha nem viszi az ígért OC órajellel az így is, úgy is garis lesz.
(#21670) zimi1991: Nekem elsőre felment és jól működik. Nem tudom mi lehet a gond nálad
Egyenlőre ennyi a tapasztalatom.
-
eszakas
őstag
válasz
eastone1 #21662 üzenetére
Szia.
Nekem 290 Vapor-x van, csendes és hűvös. Reméljük a Mantle hamar elterjed vagy a Microsoft is csinál valami hasonlót a dx12-ben és besegít ott is a kártya a procinak, úgy hogy szerintem nem volt rossz választás a 290x.
Viszont a ma kiadott WHOL driver nekem nem telepszik fel nekem w8.1-re. Volt már ilyen más driverrel de valamit javítottak és az megoldotta.
-
válasz
eastone1 #21644 üzenetére
Nagyon szívesen!
Igen igazad lehet, most így végig gondolva.
"settle gold és civilization letöltő kód"
Azért írtam, hogy írj nekik privit, mert ezt Ők tudják. Gyorsan szoktak válaszolni. Viszont szvsz nem, mert ha ez az akció most indult el és a kereskedők már kb. több hete berendelték raktárra a kártyát, akkor nem kaptak ezekhez. Azt nem tudom, hogy ezeket milyen formában adják a kártyához... ezért náluk érdeklődj.(#21645) proci985: Akkor hasonlóképpen látjuk a dolgokat.
(#21647) Rossi: Ezt az új drivert már én is várom.
-
válasz
eastone1 #21634 üzenetére
A Vapor-x változat előnyei: ~10-15C fokkal hűvösebb, halkabb, jobb minőségű ventilátorok (a gyártó állítása szerint), jobb tápellátás+válogatott minőségi alkatrészekből építették (aminek tuningnál veszed a hasznát), + még egy kis érdekes ráadás: a hűtő oldalán lévő (világító) Sapphire embléma, a kártya LED-es háttérvilágításának színe a hőmérsékletétől függően váltakozik kék, sárga és piros között. Kék: 0-60C, Sárga: 60-80C és pirosan világít: 80C felett. Nekem tetszik ez a kis újítás benne.
A kártya Dx 11.2 tud, nincs még Dx 12 és ebből adódóan játék sem. Hektikus ez a dolog. Attól függ, hogy fogja-e támogatni, hogy mit hoz a jövő. Elvileg fogja támogatni, de a gyártó azt írja, hogy ez még változhat. Itt a gyártó honlapján megnézheted Te is: Sapphire Vapor-x r9 290
Picivel feljebb egy Moderátor ranggal ellátott Ember már diszkréten jelezte, hogy ennek egy része inkább a "Milyen videókártyát?" vegyek topic -hoz tartozik. Ezért inkább ott tedd fel a kérdéseket, ott is válaszolok szívesen.
(#21637) fanti: Grat. a kártyához, Malibutomi 290x es kártyája egy nagyon jó példány! Pont azon gondolkoztam, hogy ha a mostani kártyámat le akarnám cserélni max egy Lightningra cserélném le. Vagy Vapor-x.
"Persze ami engem érdekel, csak azzal játszom nyilván"
Ezzel én is így vagyok, FC4 (ettől függetlenül lehet, hogy kipróbálom) pont nem izgat, szóval én biztos nem váltanék egy rosszul optimalizált játék miatt.
Engem is a BF3, BF4, Cod-ok (régiek-újak), Wow, Diablo3, Company of Heroes 2 akarom még megszerezni, fifa 15 és majd a jövőben a GTAV. Nekem ezek mind tökéletesen futnak a gépemen (a GTA V meg majd Február elején megmondom) és a kártyám azt hozza amit vártam tőle.
Nem is adnám oda semmiért ezt a gyönyörű szép, és iszonyú gyors kártyát!
Megértem, én is hasonlóképpen vagyok a saját kártyámmal, azért nem értem, miért gondolják úgy az NV kártya tulajok, hogy mi GTX 980 -ról "ábrándozunk". Nekem mindig is egy Asus r9 290 DCU II OC volt az álom, azt láttam meg polcról legelőször. Ugyan a hűtése nem a legjobb a vetélytársakéhoz képest, de teljesítményben és kompatibilitási szempontból sem csalódtam benne. -
válasz
eastone1 #21559 üzenetére
Nem használtak. Új alkatrészeket kínálnak, de vannak használt alkatrészeik is viszont azt mindig feltüntetik és előre jelzik a hirdetéseikben! Nem árulnak zsákba macskát. Tessék itt van: [link] Itt a topik nyitó oldalán egyből láthatod is milyen kártyákat hirdet, mennyi garanciával és megkérdezheted Tőle, hogy esetleg tud-e vagy van-e olyan kártyája ami Téged érdekel. Illetve akiket zimi1991 írt kollégák ott az adatlapjuk alatt láthatod a hirdetéseiket. Meg tudsz nekik privát üzenet formájában is kérdést feltenni. Telefonszámot meg általában az adatlapjukon, hirdetésükben, vagy aláírásukban találhatsz.
Sipi85 -nél már vásároltam, korrekt és gyors, tudom ajánlani. LeC -nél egy Cimborám vásárolt és Ő is korrekt és megbízható eladó.
A legolcsóbb processzor amit tudok ajánlani Neked ezekhez a kártyákhoz Intel vonalon: i5 4670K/4690K kb.: ~50K durván az ára, bár most nézem, hogy 60K és afelett árulják általában. AMD vonalon: fx8320/fx8350 (~35K) A két AMD-s proci ugyanaz csak az egyik órajelben nagyobb.
-
válasz
eastone1 #21551 üzenetére
Far Cry 4-hez nem. Oda kell az r9 290/290x.
(#21557) eastone1: Igen ez a custom verziós r9 290x Vapor-x és igen ez ajánlott, Jó hűtés van rajta!
115K-ért nem rossz. Esetleg érdemes szét nézned a PH-n, van egy pár megbízható bazárosunk akiket én megkérdeznék még a helyedben! Remélem sikerült döntened.
-
Anubris
őstag
válasz
eastone1 #21460 üzenetére
Custom alatt az egyes gyártók által készített egyedi hűtést érti.
Lehet egy 970-el jobban járnál, azoknál alacsonyabb a hőfok, van passzív hűtés, így jóval halkabb vga-k.
Ha 290 akkor a sapphire vapor-x, vagy tri-x-et vegyél szerintem. De érdemes megnézni használtan is őket, elég sok van jó áron manapság. -
válasz
eastone1 #21453 üzenetére
Azért nem kerül szóba a játszhatóság, vannak viták, meg különböző nézetek. Ahol a játszhatóság kérdése felmerül az inkább a 4K felbontás, több monitor esete és ez is csak néhány játékban. Full HD, de még Ultra HD-ban is szépen lehet játszani ezekkel a kártyákkal már. r9 290x-ből. Ha nincs tervben tuning, akkor szinte bármelyik custom hűtős verzió megteszi, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Milyen felbontáson szeretnél játszani?
Azt is érdemes mérlegelni, hogy ~100K-ért már kapsz r9 290x (custom hűtős) kártyát. Ennyiből, max. egy GTX 970 jönne ki NV oldalon, ami nem jobb egy r9 290x-nél.
FC4, AC Unity, Watch Dogs az NV tulajok elmondása szerint NV-n jobban fut, folyamatosabb a kép. Szvsz ez csak AC U és a Watch Dogs -ra igaz. FC4-ben vannak mikrolaggok ez tény, de én az NV kártyákon is láttam azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest