- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Peti19860726 #47911 üzenetére
Aprósólyom left the chat...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Peti19860726 #47905 üzenetére
Az a State 5 ne zavarjon. A GPU-hoz lövi be a driver automatán. Valamelyiknél van boostolt fesz, valamelyiknél nincs.
A gyors órajel és fesz. állítgatás szélsőséges esetben okozhat instabil állapotot, ha nem boostolja meg a feszültséget a rendszer. De ez prociknál is hasonlóan van, ha engedélyezve vannak az energiamenedzsment/boost opciók. ÉS feltehetően silicon lottery függvénye, hogy az adott chip mennyire sikerült jól.Ez a silent BIOS állás? Techpowerup pont a limited edition RX 580-t tesztelte és tényleg gyári 1120mV/1450MHz. Nekik biztos stabil volt, különben jelezték volna.
Neked lehet csak peched van, mert számomra erős a gyanú, hogy a te példányodnál nem derült ki a gyárban, hogy nem bírja tartós terhelés mellett az 1450MHz-t 1120mV-t mellett.Ha official reakciót szeretnél, ne az AMD-nek írj mert ez nem driver bugnak tűnik. Official válaszhoz a Sapphire support keresném fel, hiszen ők gyártották. Lehet nem ismeretlen számukra a jelenség, és létezik upgradelt VBIOS, de az is lehet, hogy a nagyon egyedi eset.
Vagy leszarod a Sapphire supportot és simán beállítasz egy saját feszültség értéket az 1450MHz mellé, vagy az 1120mV mellé egy alacsonyabb frekvenciát.
Azt próbáltad-e már, hogy 1120mV-os State 7-en csökkented az órajelet? 6.25MHz-es lépésekben állítja magát a vga, úgyhogy ennek a kerekített többszöröseivel tudod csökkenteni a frekit és letesztelheted, hogy hol stabil.Gyári paszta csere volt-e már? Nagy ritkán nagyon elszarják a pasztázást. És ki tudja, lehet okoz egy nagyon durva hot spotot a GPU chipen, ami lehet a szenzoros adatokból sem derül ki.
-
TIT
veterán
válasz
Peti19860726 #47905 üzenetére
Az az 1181 furi,mit keres az ott,rakd 1090-re mind a 1087 utánit,ha nem bírja akkor emeld 1100-re stb.
Vehetsz nyugodtan amd-t,nekem semmi gondom az 580-al pulse,a legjobb most a 6600 megy le az ára és 100W-ot eszik csak és nem megy 65 fok fölé.
Amúgy nekem a 7790 blackscreenezett állandóan,hang volt játék alatt,csak kép nem,10 hónapig bírtam és visszavittem,vissza is kaptam a lóvét. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Peti19860726 #47903 üzenetére
A táp csak az egyik vélelmezésem volt. Én sem tudom innen megmondani, csak gyanúsítani tudok, pláne nem annyi információból, amit megosztottál. Lehet szimplán nem bírja az gpu chip a gyári specifikációt vagy mondjuk a VGA tápáramkörében van hibás/gyenge alkatrész.
Nagyon ritkán ki lehet fogni újonnan olyan példányokat bármilyen hardverből, amit nem szűr ki a gyári ellenőrzés vagy átcsúszik és hamar megadja magát. Ezért írtam a szavatossági problémát.
Ugyan előfordulhatnak komolyabb fatális bugok driverben, mind amd, mind nvidia oldalon, de azokat jellemzően gyorsan javítják. Ha ismétlődően fekete képernyővel lehal a rendszer az kevéssé utal driver hibára, mint inkább HW hibára vagy HW inkompatibilitásra.- GPU-Z vagy más HW infó app, mint mond a terheletlen és 100%-on terhelt GPU és GPU hot-spot hőmérsékletekre?
- Próbáltad-e már, hogy az AMD software-ben zárolod a state 7 állapotot? idle/light load-on is kihal 1450MHz/1120mV-on?
Emellett mondjuk beállítasz egy 30fps framerate limitert, hogy kiderüljön könnyeb terhelésen, de 1450MHz kifagy-e. -
Pakliman
tag
válasz
Peti19860726 #47900 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy VGA vagy driver hiba.
Nekem Sapphire RX580 Nitro+ Special Edition van, sokáig kínlódtam én is, hogy szinte gép indítás után pár perccel fekete kép stb (vagy nem, mert volt, hogy órákig játszhattam gond nélkül).
Csak újraindítás segített.
Aztán olvastam valahol az XMP profile-ról...
BIOS-ban kikapcsoltam, azóta semmi gondom (ha visszakapcsolom, jön ismét a fagyi).
A RAM sebességet beállítottam a procihoz.
(ASRock B450 Pro4, Ryzen 5 2600, 4*8 GB G.Skill RAM) -
Aprósólyom
addikt
válasz
Peti19860726 #47900 üzenetére
Ha sose működött stabilan, ott nem driver gond lesz, hanem pl. termék szavatossági probléma, de lehet tápegység is, hiszen az a kártya be tud rántani konstans 250W-t, amitől a pillanatnyi csúcsteljesítmény is magasabb. Ha táp oldalon nagyot esik a feszültség vagy kifogy a puffer kondi, akkor hasonlóan fekete képernyő lehet az eredmény...
Miből gondoltad, hogy driver hiba, ha a hardver semmilyen alkalmazásban nem tud stabilan üzemelni max. órajelen? Fura. -
biker
nagyúr
válasz
Peti19860726 #43582 üzenetére
a 0.50 az 0.05 nem? 0.50 az elég durva lépés
-
Speed®
titán
válasz
Peti19860726 #43582 üzenetére
-
Peti19860726
csendes újonc
válasz
Peti19860726 #43238 üzenetére
Nos mindenki tévedett
0.50-el lejjebb vettem a vcore-t mert a proci túlfeszültséget kapott alapjáraton az alaplaptól, így nem stagnál auton, hanem folyamatosan emelte és 1.4 környékén már nem tetszett neki és lezuhant. Most stabil és nincs semmilyen ingadozás.
Tudom a legegyszerűbb azt mondani, hogy kevés a proci vagy fejlessz gépet... Saját magam jöttem rá, pedig millió egy szakit már megkérdeztem...
-
válasz
Peti19860726 #43253 üzenetére
Érdemesebb két külön vezetékkel elvinni, ha van rá mód.
Volt szerencsém ilyen alaplaphoz, ha van rá módod, próbáld meg a proci tápcsati alatti bordát megfújni direktbe egy ventivel. -
válasz
hello.
ez tipikus túlmelegedésnek hangzik.milyen alaplapod van? ilyenkor az szokott történni, hogy az alaplap VRM része túlmelegedik -> ezért visszaveszi a processzor órajelét és leesik az fps->majd visszahűl normálisabb értékre->majd megint túlmelegszik stb... -
Speed®
titán
válasz
Peti19860726 #43244 üzenetére
És amikor ezen értéken futtattad, mit csinált az alaplap VRM részlege..? Mert jellemzően ott szokott lenni a gubanc, hogy throttlingol mint állat és nem veszi észre a user
A másik lehetséges ok persze az, hogy szimplán a frissítések miatt elment a multis CPU kihasználtság az égbe, ekkor marad a csere, mint megoldás. -
Casti98
tag
válasz
Peti19860726 #43244 üzenetére
Sziasztok
Szerintetek megéri Asrock RX570 4gb-ről egy Nitro+ RX580 8gb-ra váltani?kb egy 10k ráfizetésem lenne,és ahogy nézegettem 15-20%-os erősödés,vagy várjak és gyűjtögessek egy 5600xt-re? Véleményekre vagyok kíváncsi. Előre is köszi
-
tasiadam
veterán
válasz
A 0 es 100% terheles mutatasa nekem is igy muxik. A win10es feladatkezelovel mutatja a tenyleges szazalekot, mas nem.
-
Speed®
titán
válasz
Az FX szimplán kevés, OCzod vagy fejlesztesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Futás, futópályák
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces videók
- Milyen videókártyát?
- Nintendo 3DS és DS topic
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest