- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Igen, tudom azért írtam.
A könnyebb és gyorsabb tesz miatt, próbáld ki a power limit csökkentésével (AMD software), hogy miként változik a gép viselkedése. Nyomj rá -50%-t vagy amennyit enged.
Ha úgy nem ismétlődik a hiba, akkor viszont undervoltolni kellene tápcsere nélkül.
A power limites megoldás tapasztalatom szerint azért nem jó tartósan, mert micro lagokat tud okozni, ha sűrűn ugrál/throttlingol a freki. Míg undervolttal stabil a freki a fogyasztás is csökken. -
Csupingo
veterán
Nem tudom, annyira nem szoktam nézegetni. Nekem nvidia-nál a gyártó által garantált "minimumot" írja, aztán annál magasabbra boost-ol általában. (Igaz, mögötte van egy boost rublika is.) Amd-nél azt vettem észre, a maximumot szokta kiírni, ami a gyártó oldalán is megtalálható.
A tulajok biztos többet tudnak ezzel kapcsolatban. -
Csupingo
veterán
Fatboy kártya? Ha jót nézek, ez a két változat van belőle.
-
HSM
félisten
Egyébként kb. 100-150Mhz-ről lemondva bőven 200W alá begyömöszölhető a kártya, és akkor nem is nagyon kell a táp miatt aggódni és a tempó sem lesz lényegesen rosszabb. [link]
Az RX580 Nitro+ pl. a nem OC-s BIOS-ával elműködött akkor is, ha csak a 8-pines táp volt rádugva. -
TIT
veterán
Megpróbálhatod,ja neked van 6-os és 8-as pin a vgán.
Ha molexről mehet akkor talán,de a táposok megmondják,ha meg lekapcsol akkor adott egy új táp.
Ha nem akarsz kókányolni akkor új táp amin van mind2 csati,ezt meg eladod.
Mondjuk az én 580-amra is 225W-ot írtak,aztán nem megy 150 fölé fogyiba,alulfeszelve meg 130W a max. -
Aprósólyom
addikt
Nem a tápegység teljesítménye lesz kevés.
Annak egy 12V ága van, ami tud max. 408 wattot specifikáció szerint. Óvatosan számolva pedig adjunk neki egy biztonságos felső határként, mondjuk ~325-345 Wattot.
1. a kábelkorbácsnak a specifikációja és minősége kérdéses
2. illetve, hogy annak a PCI-e 6+2 kivezetésnek van-e külön túláram védelme. Ha igen, akkor nagy eséllyel nem fogja meghajtani azt a VGA-t lekapcsolás nélkül, még akkor sem ha összességében a tápegység elbírná, hiszen Sappphire pl max 235 Wattot ír aegy RX 690-re specifikáció szerint.
Egy tápegységes topikban kérdeznék rá hogy a tervezett gépet az alkatrészek pontos megnevezésével, szerintük menni fog-e-é, illetve biztonsággal?pl. itt: Melyik tápegységet vegyem? - PROHARDVER! Hozzászólások
(Mert ha túláram védelem miatt nem is fog lekapcsolni, a 6+2 kábelek keresztmetszete miatt hosszú távon aggódnék... Kb. 6,5 Amper folyna 1-1 12V-os vezetőn, miközben tipikusan kb. ~4,2 Amperre tervezték... Azért az nem kevés overpower: +55%)
-
-
Aprósólyom
addikt
Itt egy kép: AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590 - PROHARDVER! Hozzászólások
Teljesítmény fülön. Kézi hangolással az állapot 3-ra limitáld le a GPU-t. Jelentősen lassabb lesz, de addig jóval kevesebbet is fog fogyasztani. -
Aprósólyom
addikt
Tápellátás miatt, úgy tudod tesztelni egyszerűen, ha jelentősen visszafojtod a kártyát a teszt erejéig szoftveres úton: Radeon software-en belül limitáld le stage 3-ra. Jobb klikk és set max limit.
A TDP limit állítás nem biztos, hogy hatásos lenne, nem pedzegetem, hogy miért. -
Aprósólyom
addikt
Az az eset is előfordulhat, hogy VGA cserekor nem akarja az alaplap inicializálni az újat vagy csak a videokapcsolat nem jön létre a VGA és monitor között.
Ilyenkor,
- inicializálás miatt: a fast boot folyamatokat érdemes az alaplapi biosban kikapcsolni, majd pc off-on.
- video jel miatt: PC és Monitor kikapcs. HDMI/DP kábel összedug. PC bekapcs, majd a monitor is bekapcs 1-3 másodperccel később.Azért próbálj ki pár kimenetet. Ki tudja, hogy milyen szar VBIOS-t hagyott rajta. Ha van rajta DVI, esetleg azzal is tegyél próbát.
Nem mondom, hogy ezek tutik. De ennyi próbát talán megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest