- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
Chereiose #25734 üzenetére
Nitro+,Asus ROG, és talán a MSI Gaming(volt) ami jó,XFX -ből is ki lehet fogni jót,de nálam a Nitro előtt pont egy pocsék hűtésű landolt.
Más: AMD Radeon Adrenalin Edition 18.6.1 BETA -t felraktam,telepítés végén kifagyott a rendszer,reset után nem volt Radeon beállítások. DDU -val letöröltem, és felraktam a 18.5.2 -t,azzal nálam visszaállt a rend.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Chereiose #21993 üzenetére
Ezt is leírtam - egy kártyával a jelenlegi árfolyam mellett 220$ kereshető egy hónap alatt nagyjából. Számold ki, miért éri meg annak, aki megveszi
Televan: én az első kártyát 92-ért vettem, eladtam a játékot, így 80-ban volt. Ez február körül volt. A másodikat pedig 75-ért március végén, annyiért tudtam, hogy nem szabad kihagyni. Mind a kettő sima Gaming, nem X, de koppra ugyan az a két típus a gyári kis OC-t leszámítva.
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #21767 üzenetére
MSI Afterburnerben Power Limitet kitolni 25%-kal, Temp Limitet pedig 70 fokra állítani.
MÁS: Tudom, hogy nem jó helyen vagyok, de egyrészt nem tudom hova lehetne menni, másrészt itt többen foglalkoznak az undervolttal, így megkérdezem:
ASUS 270X Top VGA-m van. MSI Afterburnerben szürke a Core Voltage csúszka. Próbáltam a cfg fájlba beírni az EULA-t és átállítottam az alatta lévő parancsot is 1-re, úgy is szürke marad. Van valakinek ötlete?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Chereiose #21756 üzenetére
Várd meg a Voltat.Addig csak extra pénzért kapsz némi pluszt.RX470 is egy nagyon jó gpu. Ahol jobb az 1060 ott a 48 ROP segít neki.
Én is elcsábultam egy kicsit.Felraktam pofátlan magas áron a RX480 -at. De töröltem,mert annyit nem akarnak érte adni amennyit szerettem volna,Nekem meg +20-30ezer nem éri meg a RX580 -n.Úgy döntöttem inkább játékra költök egy kicsit.
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #21739 üzenetére
Az egyik ASUS 470 tulajtól:
(#16814) astorre19
"Sziasztok!Tegnap átvettem az Asus Strix Rx 470 4G kártyámat.Az Ipontól rendeltem,ugye most volt az ajándék egeres akcióban.
A topikban említett beálítások után( 70%os cél hőméréklet és +25% power limit,meg egy kis alul feszelés) remekül tartja az 1250 MHZ-et a GPU.
Szóval ebben az ajándék egeres akcióban nekem teljesen megérte,az egérrel is meg vagyok elégedve.
Totál kezdőként a beállítások kb 3percet vettek igénybe."
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #21744 üzenetére
Annyi értelme van, hogy kapsz egy OC-zott 480-at, így mondjuk 5%-kal erősebb kb, és ha még akarsz akkor tudod húzni valamennyire. Itthoni árakon lehet nem látszott, de olcsóbban jött ki, mint a 480. Az más kérdés, hogy nagykerekben jelenleg nincs, így várni kell, amíg érkezik, és akkor nyilván majd normalizálódnak az árak is. Külföldön egál árban jött a 1060 6GB-tal, és mivel a 480 van a 1060-nal egy teljesítményszinten, az 580 picit gyorsabb nála. De ezek mind egy teljesítménykategóriába tartoznak. Hozzáteszem, hogy az NV ugyanígy kiadta az "OC-zett" 1060-át 9 Gbps memóriával, amiért kb. 10000 Ft-tal kell többet fizetni az alap 8 Gbps változathoz képest.
-
-
törölt tag
válasz
Chereiose #21737 üzenetére
Ha mindenképpen cserélnéd, akkor még spórolj hozzá kicsit, és 130e környékén már kapsz GTX1070-et. Jelenleg csak akkor érné meg a 1060 6GB neked, ha 1 évre terveznél max.
Amúgy jó az RX470, nekem mindenre elég kb. - igaz nekem 8GB-os változat van. A 4GB VRAM már most kevés pár játékhoz. Én eladnám a kártyát, és ha ugyanennyiért hozzáférnék 8GB-os RX470/480-hoz, akkor abban az esetben lépnék csak így.
-
TTomax
félisten
válasz
Chereiose #21735 üzenetére
1060ra ne cseréld,ha cserélsz akkor a +50% teljesitmény az amiröl már határozottan érezni fogod hogy megérte.AMD vonalon jelenleg nincs ilyen, a másik oldalon a 980Ti/1070 ami szóba jöhet,a Ti-t olcsóbban meg lehet szerezni,de többet kajál, melegebb stb.A 1070 pedig picit drágább,és nem annyival mint amennyivel gyorsabb,de az ár sosem lináris a teljesitménnyel.10-20% többlet teljesitményt meg nem fogsz észrevenni csak ritka esetben.Tehát ha valami játszhatatlan az az marad +20%al is.
-
törölt tag
-
füles_
őstag
válasz
Chereiose #21721 üzenetére
Logouton írtam erről egy cikket, ha gondolod csekkold le. Leírtam benne, hogy mit hogyan kell csinálni.
Sokkal jobb alternatíva ebben az árkategóriában nem igazán van, és nem is lesz egy darabig. 1060 3GB-ot nem vennék a kevés VRAM miatt és teljesítményben is megegyezik az RX 470-nel. RX 570-nek megintcsak ugyanezen a teljesítményszinten van. De ha ráfizetés nélkül tudnád cserélni az Asus 470-et egy jobbféle RX 570-re azzal nem járnál rosszul. Jobb lenne a hűtése, és az órajelet sem dobálná.
Ezt a ráfizetés nélküli cserét úgy gondoltam, hogy most eladnád a 470-et 65-68e-ért, és később mikor lesz normális készlet 570-ből jó áron akkor beújítanál egyre. -
-
HSM
félisten
válasz
Chereiose #13469 üzenetére
Az a gond, hogy a ramok hőfokát nem látod sehol. Azok ott szépen elfűtenek vagy bő 20W-ot, és valahogy annak a hőnek onnan távozni kéne. Az a 20W nem fogja befűteni a házad, de lokálisan simán elérhetik a 80 fokot szerencsétlen körülmények között, amit már nem szeretnek.
Itt van pl. a Guru3D-ről egy mérés hőkamerával: [link]
GPU mögött 60 fok, miközben az elülső memóriacsip ott fő a VRM-től 85 fokon!
És mindezt egy nyitott tesztpadon!
Ami azt is jelenti, hogy a memóriacsipnek ennél melegebbnek kellett legyen, márpedig azokat általában 85 fok maximumra szokták hitelesíteni, és ténylegesen nem szoktak szeretni ilyen melegben jól dolgozni.No, de majd kiderül akkor, mi a pálya.
-
jety91
őstag
válasz
Chereiose #13469 üzenetére
Pedig elofordulhat. Ha nincs jol raszerelve gyarilag a huto vagy rossz paszta van alatta siman tulmelegedhet. Aida64ben is csak a GPU hofokot latod a ram es a vrm ertekeit nem, ami ha tulhevul, okozhatja ezt a hibat. A haz szellozesen javits picit ha tudsz (+venti vagy valamelyik megforditasa), sokat fog szamitani a kartyanak.
-
HSM
félisten
-
füles_
őstag
válasz
Chereiose #13440 üzenetére
Próbáld ki egy másik gépben. Ha ott is csinálja, akkor valószínűleg a kártya hibás
Egyébként azért olyan hűvös, mert rohadt alacsony power limitet kapott, meg gondolom temperature target is valahova 60 fok köré van belőve(#13441) Golota
MSI, Sapphire-al mi a probléma? Teljesen korrekt konstrukciók. Még az XFX is, igaz ott panaszkodtak cicergésre. De olvass visszább, hogy milyen jól működik a hűtése
Nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy rajtunk tesztelik az architektúrát -
jety91
őstag
válasz
Chereiose #13431 üzenetére
Régen a zöldülés memóriahibát jelentett vagy túlmelegedett a kártya. Drivereknek nem hiszem hogy sok köze lehet ehhez. Legalábbis én még a topikot olvasva nem találkoztam vele.
Hűtés rendben van? AIDA64 mit ír játék közben, hány fokos a kártya? ASUS-nak tényleg szar(abb) a hűtése mint a többinek, de attól még nem szabad túlmelegednie.
Nálam XFX RX 470 4GB van a gépben, és meg sem nyikkan se BF1, se semmi más alatt. Max 65 fokos, pedig ultrán játszok mindennel.
-
válasz
Chereiose #13431 üzenetére
Annyiban igazat adok techn7ne-k, hogy vagy egy hónapig kérdeztél fórumokon, az ajánlások ellenére megvetted az egyik legrosszabb kivitelezésű rx470-et. Ami nekünk igazából mind1 is, a Te pénzed. Ahogy láttam, akitől vetted 2-3k-val fentebb adta volna az msi gaming x-et, amivel nagyságrendekkel jobban jártál volna.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Chereiose #13346 üzenetére
Megkapta a WHQL-t amit eddig nem sok verzió kapott meg, szóval talán ez az egyik leghivatalosabb driver már jó ideje.
(én is most jártam utána, mivel bios moddolt kártyám van és tökéletesen működik, így nem vagyok friss a driverek terén)
-
Apone33
őstag
-
-FLY->
őstag
válasz
Chereiose #12617 üzenetére
Miért ne lenne ajánlott? Leírták már szerintem 1000x, MSI G, XFX RS-GTR, SE Nitro-Plus. Kizártnak tartom, hogy ha nem hibásat fogsz ki, akkor beszopsz akármelyikkel is a fentiek közül. Fél órát rászántam, hogy átszaladjam a kinti fröcsögést, mind szar, mind jó, mind halk, mind venti hibás. Ha erre túl sok időt szán rá valaki, akkor becsavarodik, javaslatom neked, hogy fáradj a kasszához.
-
dergander
addikt
válasz
Chereiose #12599 üzenetére
Akkor én is leírom a véleményem,nekem már volt Giga AMD és Nvidia kártyám is. AMD-ből 7950,R9 280x valami fertelmes a hűtése, maximum közelébe mozok a hőfok mikor már throttlingol. A ventillátor pedig pörög mint az állat. Nem értem pedig a hűtésének jónak kellene lennie kinézet alapján. De ha neked nincs sok pénzed megveszed az olcsóbbat. Nekem Nitro+OC-m van de nagyon nem bántam meg hogy drágábban vettem meg.
-
törölt tag
válasz
Chereiose #12599 üzenetére
Miért vajúdsz itt napok óta ? úgyis a Gigát fogod megvenni mert rendkívül árérzékeny vagy.
RS meg a Giga között nincs szignifikáns eltérés, több pénzt meg Te nem akarsz kiadni.
Akkor mi a kérdés ?
480ből senki nem ajánlaná a Gigát mert évek óta AMD oldalon az alja spórolós kártyákkal.
2 nap múlva jelentik be a Vegát amint kiadák az új kártyákat és ez max március nyomott áraik lesznek a 480-asoknak mert sokan átpatannak rá. Ha nem tudod ezt kivárni vedd a legolcsóbbat ami szimpi, legfeljebb hűvös nem lesz,... meg halk
Ciripelés meg a magas frekiken van pl 144 Hz-es monitornál, ez tök kártyafüggetlen bármelyiknél lehet ,
TVnél ilyen nincs 60 Hz-en. -
-
válasz
Chereiose #12572 üzenetére
Nem hinném, hogy számottevő különbség lenne. A giga gpu órajele 1230mhz a memória 6600mhz, az xfx-é 1226mhz és 7000mhz a memória. De ha boltból vennéd, akkor egyértelműen az xfx-et venném a helyedben, így hogy van 4k különbség nem tudom megmondani mivel a giga megoldását nem láttam és mintha még itt se osztottak volna meg tapasztalatot róla.
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #12510 üzenetére
Játéka válogatja, nézz körül itt. Divisionben 35% körül, Witcher 3 és GTA V 45%, Forza Horizon 3 és CoD: IW 55+ %, Thief 80+ %, GoW 4 80%, Battlefield 1 90%, Rise of the Tomb Raider 95%, Hitman kb. 110+ %. Szóval ebből úgy tűnik, hogy a legújabb (Thiefet kivéve), illetve DX12 játékoknál jóval nagyobb előnye van az RX 470-nek a 960-nal szemben, mint sima, picit régebbi (mondjuk a Divisiont kivéve) játékok esetén.
-
füles_
őstag
válasz
Chereiose #12491 üzenetére
Ez a beszéd! Ha még most nem is gyorsabb a 470 4GB a 1060 3GB-nál 1 év múlva tuti gyorsabb lesz, vagy lehet még annyi se. Egyébként most sincs akkora difi a két kártya között, hogy megérje a felárat a 1060 3GB.
RX 470-ből az MSI Gaming a legjobb. XFX RS és a Gigabyte G1 kapott hideget is, meleget is. De az utóbbi kettővel sincs különösebb gond, szerintem nyugodtan veheted a Gigát, annyiért különösen jó vétel.
Itt van róla egy szvsz elég jó teszt
(#12497) távcsőves
Nem szó szerint értettem a decibel dolgot, csak azt akartam vele takarni, hogy alig hangosabb az XFX. -
füles_
őstag
válasz
Chereiose #12475 üzenetére
Ma már semmi előnye nincs a GTX 1060-nak DX11-ben, DX12-ben meg még nagyobb előnye lett az RX 480-nak az új drivereknek köszönhetően.
[link]Megjegyezném hogy nekem semmi gondom az AMD driverekkel már évek óta. Most is a legújabb Relive driver van fent és teljesen jól működik.
-
válasz
Chereiose #12449 üzenetére
Nekem 1440*900 a max felbontásom, gta v 60fps-el simán megy(bár én a beállításokban nem állítgattam semmit, mert nagyon szép volt alapbeállítással is). Far cry 4et toltam még ultrán fix 60 megvan, starcraft2 extrémen 60+fps. Szerintem high beállításokkal mindenben meg kell legyen a fix 60fps.
-
Askformore
senior tag
válasz
Chereiose #12449 üzenetére
Nekem 480 4gb van, full HD-ben játszogatok. Star Wars Battlefront maxon 90 FPS körül van, az új COD pedig stabilan tartja a 60fps-t vsync-kel, szintén maximumon. V sync nélkül nem próbáltam még. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkettő elég jól optimalizált játék.
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #9953 üzenetére
Techpowerup csak 25%-ot jelez, de annak ne higgy. Amúgy jó oldal, de abban érthetetlen módon szerepel a No Man's Sky, ami 1050Ti-n is gyorsabb (!!!), mint 470-en. Még az lett volna szép, ha a Project CARS-t is beteszik.
Ha igazán korrektek akartak volna lenni, raknak be Doom Vulkan tesztet is, akkor máris egalizálják a NMS miatti aránytalanságot.
-
BReal
addikt
válasz
Chereiose #9915 üzenetére
A 460-ról lebeszélnélek. Nagyon-nagyon kevés lesz. Én azt javaslom, ha nem sürgős, várj egy picit a vásárlással, egyrészt hátha az elkövetkező héten (2 BF nap és valahol heti akció) lesz 60000 körül RX470, vagy szánd rá azt az 5000 Ft-ot, és válassz valamelyik márkából 65000 körül(XFX, Sapphire, esetleg MSI Gaming 470 66000-ért), ha pedig nagyon szűkös a keret, akkor 54000 körül EVGA 1050Ti-t.
-
nofi
addikt
válasz
Chereiose #9915 üzenetére
Ugyanezen a gondolatmeneten mentem végig én is. Hetekig kerestem 970-et, de olyan árakon adták, hogy végül el is ment a kedvem a fejlesztéstől. Aztán nyeltem egyet és évek óta először megnéztem mi van amd fronton és pont ez hiányzott. HW aprón 60 körül ki lehet fogni 470-eket, szerintem az alá ne add
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged