- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
füles_ #28932 üzenetére
Sajnos nekem most még a legújabb bétával is ezt csinálja az 570 Pulse ITX-nél. De a Trixx meg megbolondít és kiszámíthatatlanná teszi. Ja meg sleep után az alulfeszelés megbutul és csak egy újraindítás segít rajta. Azért nem hívnám előrelépésnek ezt.
Főleg, hogy 38%-on van kerregős hangja a ventinek eléggé. 30%-on perfekt lenne alapjáraton, de azt nem hagyja.
*Ez szerintem inkább "feature", miszerint így nem tudod olyan alacsonyra rakni a ventit, hogy ne induljon el.
-
amdxp2
tag
válasz
füles_ #29887 üzenetére
Visszamondtam a rendelést, és megrendeltem az Aorust, hát nagyon kiváncsi leszek hogy milyen lesz. Nem bánnám ha nem fűtene nagyon, épp eléggé melege van az fx-nek így is :/ Kicsit azért lehet elkapkodtam a vásárlást, lehet kellett volna még rakni hozzá és egy jobbat venni....:/
-
HSM
félisten
válasz
füles_ #28270 üzenetére
De akkor mivel magyarázod, hogy még az 1340Mhz-es órajelnél is csak 1,125V-ot ad magának?
És ez a VID a VRM vezérlőből, ennyit kért a GPU, nem többet, nem kevesebbet.
Ehhez képest, meg be lenne állítva 1215Mhz-re 1,175V? Kizárt. Persze, a túlfeszelés látod, itt is áll, mert 1,125V-ot ad magának automatán, miközben 1,075V-on is stabilnak bizonyult 1340Mhz-en, ami nem kevés csökkentés.
Ami még fun fact, az OC-ra nagyon durván megemeli a feszt, ezért is szoktam javasolni a Nitro OC BIOS-ának nem használatát, mivel ott automatán 1411MHz-hez egyből megtolja 1,2V-ra a feszt... Azt azért már megérzi a kártya az 1,125V-hoz képest is.
-
HSM
félisten
válasz
füles_ #28266 üzenetére
Nem hinném, hogy az AVFS lenne. Az AVFS szerintem egy órajelre belövi az adott körülmények között és annyit csinál. Én is kiteszteltem ezzel a kis GPU-Z-s teszt renderrel és tökéletes mindenben azóta is, pedig vagy 50mV-ot le is csíptem P6-P7-ből.
Ja, és fix feszültségeket kapott ehhez a terheléshez nagyon szépen látszott, az AVFS ott szólt bele, hogy szinte minden órajelhez belőtte a megfelelő feszültséget, tehát nem csak azokhoz az órajelekhez volt, amit a táblázatban látsz, hanem szinte minden lehetséges feszültségen végigment valamilyen órajelen, szinte egy folytonos görbét lehetett volna belőle rajzolni.
Azért gondoltam is magamban, ez elég durván frankón meg lett ám csinálva.
Én amúgy 99%-ig biztos vagyok benne, hogy az én esetemben ez nem gyári alapfesz [link], egyszerűen teljesen agyrém. Gondold végig, P5-P6-P7 1150mV-on végig, miközben az órajel 1255-től megy 1410-ig? És utána megkoronázva az egész P4-ben 1175mV-al 1215Mhz-hez? Ezt biztosan nem egy csipekhez értő mérnök állította be.
Gondold végig, 0,95V-on beton stabil 1215Mhz-en, gyárilag is annyit ad magának ott (mindkettő tesztelve, röhögtem is, hogy itt már kb termeli az áramot a GPU), erre ide meg berakna ehhez 1175mV-os alapfeszt, amivel 1400Mhz felett megy a GPU?Na neeee.... Ez nem AVFS, hanem valami óriási FAIL az overdrive interfészben.
-
zozokaa
csendes tag
válasz
füles_ #27582 üzenetére
Sziasztok, lenne egy problémám (valószínűleg) az msi rx 580 4gb gaming x kártyámmal. Néha random beakad a hang és a kép is kb ilyen fél másodpercre, és mivel régen is csinált ilyet de nagyon ritkán akkor még nem volt zavaró, azóta össze raktam 1 teljesen új gépet, új táp,alaplap,ram,proci már egyre gyakrabban csinálja.
Windowst újra raktam, drivereket is többször is(ddu-val), próbáltam legújabb drivert, stable drivert is. Valakinek valami ötlet? -
Lacccca87
addikt
válasz
füles_ #27469 üzenetére
Nekem ez van XFX 480 RS 8GB hűtése hasonlónak tűnik. Néha hangos de én fülest használok szóval nem zavar.
-
Szoszo94
őstag
válasz
füles_ #26341 üzenetére
Így van, első körben a TPD limitet Wattmanban ki kell tolni maxra. 101%, hogy ez a gond, tipikusan leszabályoz a kártya, hogy ne lépje túl a BIOS-ban megadott (túl) alacsony értéket.
Na meg AB, illetve társai programokat nemcsak leállítani, hanem törölni is a gépről. Vannak driverek, amikkel összeakadnak és megy a pislogás, a wattman pedig van már elég okos, én is csak azt használom már.Nemo1001
Neked is javaslom, hogy törölj minden 3rd party appot (pl a giga félét), aztán úgy nézd majd meg. Illetve TPD limitet told ki, na meg azt sem ártana tudni, hogy bányászkari volt-e esetleg egyedi BIOS-szal. Ha igen, akkor egy gyári BIOS ráflashelése kezdésként -
forras2
őstag
válasz
füles_ #25379 üzenetére
Már nem először hallom ezt, hogy gyengül, omladozik a kripto valuta, de eddig mindig találtak 1 "új bányászható ércet" úgy hogy én annyira nem hiszek ezekben a "pár hét múlva olcsóbb lesz dologban"
Jelenlegi árakat figyelembe véve, megéri ez a kártya a 120K-t használtan, valamivel több mint 2 év garival, avagy sem? -
Televan74
nagyúr
válasz
füles_ #25250 üzenetére
Bár lehet hogy meg lettem vezetve, a kép egy PC world cikkből van ami a RX580 Nitro+ és a RX570 Pulse -ról szól,a képek alatt meg a RX580 Pulse vs Nitro+ felirat található.
De a tesztben levő táblázatokban volt RX580 Pulse és Nitro is,abból azt vettem le hogy játékokban pár fps -el lassabb a Pulse és 3-4 fokkal melegebb. Pulse sem lenne rossz,ha 100.000 körül meg lehetne kapni,a Nitro+ meg 120.000 körül. -
Tutu7030
veterán
-
TIT
veterán
válasz
füles_ #24368 üzenetére
Hát igen 60 felett majdnem mindegy,max.a tudat,hogy többet tud az 580 meg jobban össze van rakva.
Valaki írta,hogy lemegy a 470 olyan 40 fps-re is,de 2560x1080-ba azért nem árt az 580.
8gb-s között meg van 5 ropi difi az 570 és 580 között.Ochocinco46: 100 felett nem tudod élvezni mert csak 75-ig tudja a freesyncet.
-
Adiika
újonc
válasz
füles_ #24069 üzenetére
Itt vettem hardveraprón, nem mostaniak, kb. februáriak, szóval a 14 napból bőven kiesek. Rossz hír (vagy kinek mi), hogy játék közben egyáltalán nem jelentkezik ez a probléma, nincsen annyira igénybevéve és nem folyamatos a terhelés, így nem melegszik fel annyira. Igaz nem próbáltam még ki minden játékot. Még egy renderelésre vagy hasonló felhasználás közben is szeretném még megnézni, hogy akkor mennyire lehet használni. Mert ilyen indokkal nem tudom visszavinni, hisz működik.
Újrapasztázni énmagam nem szeretném, mert ha jól tudom azzal rögtön ugrik a gyári gari, arra amire vettem így nem tudom használni, mert tartok attól hogy a folyamatos használat miatt így hamarabb tönkremenne, hogy állandóan leszabályozza az órajelet. Sajnos hülye vagyok hogy nem próbáltam ki rendesen vásárláskor, nem gondolom hogy nálam romlott el a hűtés 2 hét alatt úgy hogy nem is volt használvaNem is olyan szándékkal vettem hogy egyből el kelljen vitetnem szervizbe.
-
tarti19
senior tag
válasz
füles_ #23547 üzenetére
Őszintén szólva még nincs kialakult konceopcióm, mivel úgy 350K a keretem, illetve ennélt öbbet nem szánnék a gépre, mert ott vana konzolom is. Tuningolni nem igazán tudom hogyan kell, bár a hűtés az elég lenne neki, viszont a mostani tápom már 5 éves vagy 6, nem is emlékszem már rá. Aéapvetően lehet egy táp is kellene, ha tuning s vga csere is esedékessé válik. Számomra a 1080P elég, egyedüla Cs go, OW ami 150 fps-t tudjon, de ezt az értéket ugyan low, med beállítások mellett hozza is a PC, noha az utóbbi esetében azért beesik 100 környkére is olykor.
Persze még bőven van időm, mert elkapdni nem szoktam, az előző gépem is jó fél évig ter4vezési fázisban volt. -
R3laX
addikt
válasz
füles_ #23524 üzenetére
Ja, tudom h egy 580-as kéne, abból is minimum egy Nitro+
. Jó ez nekem elvagyunk szépen. Kellemesen megy 1400/2200-on a ryzen mellett 1.18V-tal. 55%-on is halk szépen viszi az OC-t. Tegnap nyomtam egy Fire Strike-ot, procit kicsit ették a háttérprogik de nem szarakodtam már vele, szép eredményt dob.[link]
Tényleg: Tele tolj
már egy markot, kíváncsi vagyok, neked is R5 1600 van 3.8-on.
-
hoodoo86
tag
válasz
füles_ #22987 üzenetére
A Sapphire Limited Edition-ben igazad van. Ez csak azt jelenti, hogy XTR chip van benne.
Ezek a kártyák vannak XTR chippel és jobb hűtéssel ellátva:
ASUS ROG Strix Radeon RX 580 TOP
Gigabyte Aorus Radeon RX 580 XTR 8G
MSI Radeon RX 580 Gaming X+ 8G
PowerColor Radeon RX 580 Red Devil Golden Sample
Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Limited Edition
XFX Radeon RX 580 GTR-S Black Edition Crimson -
Vitka675
tag
válasz
füles_ #22968 üzenetére
Köszi az infot, külön-külön utána néztem én is ezeknek a dolgoknak, de így egyben hiánypótló a kommented, hálás köszönet érte.
Az összefoglaló frissítésére +1
A Powercolor Red Devil Golden Sample meg
3 slotos hűtő, mekkora disznó már. Kajak félnék, hogy letöri a foglalatot
-
batka460
csendes tag
válasz
füles_ #22945 üzenetére
Én is innen rendeltem.
kosárba tettem másnap jött az email, hogy gls csomagponton át is vehetem(Csak már jártam úgy a "válság" kezdetén, hogy linkeltem még vállalhatónak számító rendeléseket...aztán mire elszántam magam, addigra lefogyasztották azt a pici készletet is
)
Úgyhogy most csak azután osztottam meg veletek miután én rendeltem
-
R3laX
addikt
válasz
füles_ #22675 üzenetére
BF1-ben szinte 1 az 1-ben ugyanúgy működnek, csak a proci miatt most nem 67 a minimum FPS-em, hanem 79 KB
. Doomot próbáltam még, ott a max FPS kb +20 az rx javára, minimum viszont ugyanaz, illetve a quake champions bétával teszteltem még, ott is egy +10FPS kb az rx javára. Gyorsabb kártya, kijelenthetjük. Jobb lenne ezzel az alaplap+proci kombóval most az rx
. Csak lemennek az árak újra 80 körülre, a 390-ek pedig 65-re, akkor tuti rááldoznám azt a +15-öt
.
-
Scooby
aktív tag
válasz
füles_ #22256 üzenetére
Igaz! Itt változás csak akkor lesz ha bedől! Sajnos egy üzletember ebből csak annyit lát, hogy befektet pár milliót és ez neki megtérül 3-4-5 hónapon belül és onnantól csak a profit van. Jelenleg nincs a világon ennél jobb rövidtávú pénzügyi befektetés! És a probléma majd akkor lesz ha kijönnek az új generációk, mert a "népkártyákat" nem lehet majd beszerezni, egészen addig amíg nem zuhan be az árfolyam! De én itt ezt be is fejezném, csak arra próbálok rávilágítani és tanácsot adni, hogy aki népkártyát szeretne ne tököljön vegye meg, még ha most drágább is.
u.i.: Ma voltam egy boltban ventit venni, és egy ÜZLETEMBER 3 RX-et vitt. 2-öt kártyával pengetett, 1-et kp-ra. Van még kérdés?
-
lacus83
senior tag
válasz
füles_ #22252 üzenetére
Így van a tiéd is vastagon fogott de másoké pedig már vicc kategória.
Elvetemült ötlet és vastagon lehúzás egy új korában 70k ért vett kártyát 110-120 ezerért felrakni.
Persze aki ennyiért megveszi az meg is érdemli.
Tudjátok kicsit erős a kontraszt, mivel aki kártyát szeretne venni nem kap és szidja a bányászokat, az is akinek van, de mégis beáll a sorba és felrakja a kártyáját irreálisan drágán.
Persze biztos van pénz ebben, de egy 70+k számlás garancia papíros kártyát 1,5 áron megvenni... Nah de Nah meg nézném az arcát azoknak (majd később) , akik most nem tudnak várni és új Rx 580 akat lehet majd kapni 80 ért. De annak még jobban aki most vesz 470 4Gbt 90-100 ért.
Lassan ezzel a gusztustalansággal már nem tudok azonosulni sem együtt élni és elhagyom ezt a topikot.
Aztán mindenki úgy Offolja szét ezt a topikot hogy öröm lesz nézni.
Engem is kellemetlenül érint hogy már nem a játék örömtől hangos a topik hanem a banyászattól, minden napos már ez. Én nem erre szerződtem, mindennapos szankcionálásra pedig se időm se energiám. -
AllTheBest
őstag
válasz
füles_ #22031 üzenetére
Én csak azért paszoltam volna el a kártyát, mert kb csak dar ksouls 2 meg cs go ami megy nálam ha játékról van szó, azoknál meg alig van terhelés a kártyán, alig eszik (alulfeszelve cs go 60w környékén elvan szépen, majdnem teljesen passzívan), ha mondjuk vennék egy 1050ti-t, akkor az se enne sokka lkevesebbet ezekben, ráadásul ha véletlen ki akarnék próbálni valami szebb játékot akkor mehetnék megint venni rx 480-at...
-
Televan74
nagyúr
válasz
füles_ #22031 üzenetére
90.000 -ért csak rám sem írtak,85.000 -nél már alkudoztak,80.000 -re levittem az árat,reggelre 6-7 privát fogadott.De volt egy olyan aki 70.000 ajánlott postaköltséggel együtt.
Sapphire RX580 Pulse tetszett volna nekem is.De lehet hogy 1-2 hónapot várnom kellett volna rá. De nekem nincs igp -m az asztaliba.Többen felvetették hogy miért nem 1070 -et vettem.A legfontosabb az ára miatt, és már az RX480 előtt volt,akkor én úgy éreztem hogy fullhd -ra felesleges,főleg ezért mert rpg -kel játszom,nálam nincs online FPS. Witcher3, Diablo3, GTAV ,Rise of Tomb Raider, Skyrim, és a Heroes of the Storm még a nyerő. Ezekhez meg nem kell eszeveszett fps szám.
-
AllTheBest
őstag
-
Chereiose
addikt
válasz
füles_ #21724 üzenetére
Köszi, elolvasom és megpróbálom beállítani. Sok kedvem amúgy sincsen ezzel most foglalkozni, csak azért gondolkodtatott el, mert kb. drágábban el tudnám adni, mint amennyiért vettem. Viszont most egy 570 csere csak felesleges fáradalom lenne, játszani úgysem szoktam sokat PC-n. GTX oldalon meg már amikor vettem akkor is direkt a 470-et választottam a 4GB RAM miatt, most se fogok egy 3GB-os 1060-at venni, az tuti. A 6 gigás meg 90K körül megy, annyit nem fizetek rá. 1050 TI meg visszalépés lenne csak.
Viszont mi a helyzet az RX 480-al? Használtan nézem akkor a 470-re kb. 15K-t kéne ráfizetnem, és azért teljesítményben jó kis kártya az, jó árkategóriában.
-
lacus83
senior tag
válasz
füles_ #21720 üzenetére
Annyiért nem fog elmenni még ha Alza is de ad 570et 70k elejében. Sőt van Sapphire mini 65ért.
Vagy a másik oldalon Rx470 teljesítményében 50k ért is van kártya.
Lassan jön a nagy nyári pangás, örülnek a shopok ha el tudnak adni valamit.
RX 5Xx széria pedig nagy csalódás Rx 4xx hez képest, legalábbis nálam de én nem is sietek fentebb lépni, ráérek őszig. -
Chereiose
addikt
válasz
füles_ #21720 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem, alig hiszem el amit látok, hogy így felment az ára, érdekes. Annyi, hogy nem bolti, hanem hardverapros eladótól van rá gari. Nem piszkáltam rajta semmit, csak betettem és azóta megy
Nem tudom mit kell rajta beállítani normálisan.
Amúgy nem tudom megérné-e eladni, igazából a teljesítménye elég, de jó áron el lehet adni tényleg. Illetve van valami más alternatíva ehelyett? Akár a konkurensnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest