- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tmslevi
tag
-
PuMbA
titán
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #2296 üzenetére
Hát ebben a válaszban sok köszönet nem volt, de azért köszi.
Az elvekkel én is tisztában vagyok, vagyis, hogy amire nem elég 2GB arra 4 kell, vagy ha visszaveszek valamit akkor gyorsabban fut.
75W sem sok, de attól még lehet szar a hűtés, morgás, akármi. Meg van jobb-rosszabb borda/csövezés és rögtön +-10-20 fok, ami rpm-ben is tetten érhető. Plussz ha jól rémlik itt is akad a 75W-hoz képest többet kajáló kártya, vagy rosszul tudom?Hogy konkrétabb legyek - lehet, hogy nem volt érthető - a régebbi játékoknál abnormális lassulásra gondolok. Tehát amikor nem hozza az elvárt szintet más, hasonló vga-khoz képest az újabb architektúra/driver optimalizáltság akármi miatt. De ha nincs ilyen szembetűnő és általánosan látható gondja, csak nagyon eseti akkor nyilván az is válasz.
2 vs 4GB-tal meg gondoltam lesz vmi tapasztalat a nagyobb szám jobb hozzáálláson kívül. Esetleg van aki 2GB-ost hajt, nem ultrán és nem a legfrissebb cuccokal... aztán így pl. belefér a 2GB-ba.
Még egyszer mondom: nem 2-3k-n akarok spórolni, de az aprón kifogható olcsóbbakat kivéve a 4GB inkább 40 közelében van ami kb. duplája a hasonlóan erős (tuninggal) 7850-nek. Ezért indultam először a 30k körüli 2GB-osokra.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
AxBattler #2290 üzenetére
Én egy ilyet találtam
Techp adatb rx 550
Techp adatb rx560Ha nostradamus lennék én is ezekre tenném a voksom
, de sztem nem lesz akkora perf-a hogy beérje a 1050ti-t
-
ceripapa
aktív tag
-
ceripapa
aktív tag
válasz
AxBattler #2259 üzenetére
Not much is known about the Radeon RX 550, which will be the cheapest and least powerful card in AMD's RX 500 line-up. VideoCardz suggests this graphics card will "most likely" be equipped with a new Polaris 12 low-end GPU and compete in the sub-$100 market.
100$ alatti ár hát az biztos h vissza lesz vágva, P12 az rx550
Főleg h a 460 az 99~139 ársávban volt.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #2216 üzenetére
na igen, az egy dolog, hogy belefér, bele is kell rakni
nekem is csak srégen fért be, mármint úgy tudtam bejátszani
-
válasz
AxBattler #2211 üzenetére
Sztem az 1050Ti erősebb lesz még így is az RX 560-tól, túl nagy a difi a mostani RX 460-hoz képest. Egyszerűen kicsi lett a full P11, szerintem.
Raven Ridge: Fiery szerint Vega lesz, roadmap szerint 12CU, meg 4/8 Zen magok.
HD7770 (10CU)
R7 250 (6CU)
A10 APU-k (8CU)Mivel egy 6CU-s R7 250 GDDR5 erősebb a mostani APU-knál (+40%), szerintem HD7770 szint alatt maradnak az új APU-k. A memória sávszélen nagyon sok fog múlni.
itt látszik a 40% elmaradás a 6CU-s kártyától.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
AxBattler #2165 üzenetére
2560*1080 a felbontás ez lemaradt
Na lemértem anélkül kb adott 2% boostot, és töltésbe töredéke lett :] (előre töltése az elemnek látotálvásog kivül)
De továbbra is a lényeg hogy a gpu 100-n jár 63 fok , nem hallom hogy a venti nagyon járna,( sztem rossz a venti szabályzója
, na mindegy, 55 fokon gyorsabban pörög a vga venti )
De a 3200 gigát beledobja a membe , szóval tényleg kell az a 4gb ram. -
ceripapa
aktív tag
válasz
AxBattler #2114 üzenetére
én mult héten 34k-ért vettem
majdnem 3 év garival giga rx 460-t ( 4gb-s ) . A r9 380-t cseréltem le, meg a teljes konfigom , mert sokat evett
,meg mert nincs időm játszani .
Viszont az én véleményem ez ,hogy nem éri meg 1050ti azt a felárat, mert a 470 sokkal olcsóbban már ott van , csak abba az esetben merülne fel ha nem lenne elég a tápom. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #2106 üzenetére
szerintem arra kevés a kártya, de még az 1050ti is, az rx 470 is max fullHD teljes részletesség mellett (ezek a kártyák nekem mind voltak), de az már 2x erőseb, mint az rx 460, azon a felbontáson kompromisszumokkal már jó lehet,
rx 460 nekem fullHD-ra kevés volt, pedig én low/med játszom, ezért van újra 1050ti
rx 470 topikba fáradj át -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #2033 üzenetére
Bizony... Nem hülyeség, csak ki tudja, hogy mennyi macera van vele.
Overwatch érzékenyen érintett pozitív értelemben.
Szóval jah... Jó a 460 CF, de egy 470 még mindig olcsóbban kijön, sőt egy 480 is.
Azért még mindig baszogatja a csőröm, de most nyárig autóvásárlásra teszem el a lóvét.
Elég lesz nekem az egy darab 460 is. -
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #2022 üzenetére
Ezek a mérések nagyon furcsák vagy pedig egy brutál hangos gép mellett mérik
Nálunk bent a cégnél az iroda helység körülbelül 40-50dB között van 4 bekapcsolt laptoppal, szellőztető rendszerrel és alapzajokkal (embermozgás, kisebb pakolás stb). Itthon nálam pedig a nagyszobában este felé 25-28dB körül becsukott ablakkal és bekapcsolt géppel, amiben 4 nagyon csendes venti van.
-
Elcan
tag
válasz
AxBattler #2001 üzenetére
AxBattler: bocs, de nem találtam meg a teszteket.
Pár dologban szeretném kérni a tanácsotokat.
Szerintetek ezt a tesztet mennyire lehet mérvadónak tekinteni?
[link]Tegnapig még 4 gigásat akartam venni, de most megint elbizonytalanodtam.
De pl itt van PuMba hozzászólása #1872 és Franklin-é is #1876 és még mindig inkább vennék 4-eset mint 2-eset.Ha csak full hd-ban szeretnék játszani és nem feltétlen a legújabb játékokkal, akkor elég lehet a 2 gigás is?
Mikor van jelentősége annak, hogy külső tápos vagy nem? Tuningnál van értelme? A külső táposat jobban lehet húzni?
Melyiket érdemes venni? Vásárláskor legyen ez is fontos szempont, vagy mellékes?
Az egy ventisek mennyire hangosak? Ajánlott a 2 ventis a zaj miatt? -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #1976 üzenetére
z rx 470 nagyon befűtött a házamba, még úgy is, hogy kifelé fújta a levegőt, rx 460 /gtx 1050ti a 75W TDP-vel pont jó ebbe a házba, a monitort nem a freesync miatt vettem, hanem mert tönkre ment a másik és, ha már vettem freesyncest, mert nem volt semmivel sem drágább
rx 460 896 SP 128bit gddr5 vs rx 470 2048 SP 256bit GDDR5
több, mint dupla teljesítmény, 50eFt-ért egy ~1400-1500SP-t el tudnék képzelni
50%-os ugrások jobbak lennének, az azért már érzékelhető1050ti ellen nincs új amd
PuMbA: nem a 60FPS a tökéletes, hanem annál nem lehet kevesebb (minimum FPS kell 60 fölé), mert az instant lag
Gainka: pedig úgy egy nyúlós takony, annyi képkockát eldob, hogy célozni nem lehet
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #1969 üzenetére
Battlefield 1-ben elvileg teljesen mindegy, hogy hány fps-ed van 60 felett, mert a szerver 60-szor frissít 1mp alatt, ezért a 60 fps tökéletes
Igen, a kérdés, hogy tényleg leesik-e az fps ugyanígy, ha ki van kapcsolva a videórögzítés és a grafika is lejjebb van véve kicsivel.
-
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #1976 üzenetére
Elmentél az árak irányába, holott nem arról volt szó..
Teljesítményről volt szó..
RX480 ~15%-kal erősebb mint az RX470.
RX470 ~120%-kal erősebb mint az RX460.
Ez nem a minimális különbség kategória.
Én és kisza erről beszélünk...
2db RX460, gyengébb mint egy RX470, ezért bőven beférne még egy kártya..Ha az árkategóriát vesszük célba akkor igazad van, de teljesítményben a béka segge alatt van a nagyobb testvérekhez képest, holott árban ez nem mutatkozik meg.
Ergo az RX460 35-45 ezer forintért a teljesítménye arányában rohadt sok. RX460-nak 30 körül kellett volna jönnie és 50 körül pedig egy 465-nek ami ténylegesen a 460 és 470 közt van teljesítményben...Szóval ez itt a gond.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #1973 üzenetére
ja freesync, ha neadj isten eladjátok a kártyát és gtx-re cseréltek, akkor elötte ne felejtsétek el kikapcsolni a driverben a freesyncet, majd a monitorban is, mert különben meglepi lehet: nincsen kép az új kártyával
A freesync képes monitor tud normál is működni, ki lehet benne kapcsolni, 1050ti mellett nincsen akkora szükség a freesyncre, mert 75+ FPS-t mindig tud tartani ahogy én játszom, mondjuk a képtörés miatt jó lenne, de ha lenne rx 460 és rx 470 között egy kártya bíz isten azt vettem volna, de nincsen, nem is értem több, mint 100% a teljesítmény különbség
igen, ha valaki nem multizik és nem játszik CPU igényes játékkal annak elég lehet, ezt a CPU-t egy 4-5 éve adják így ki akkor tuti vétel lett volna, akár csak a jubileumi pentium, de nem véletlen most adtak ki ilyet, már készülnek a ryzenre.
-
kisza25
félisten
válasz
én végig zongoráztam bf4 alatt i3-3250, i5/3470,4460,4690k,6600 és i7-2600k-t,
i5 mindegyik elég volt,
i7-el vaj sima volt
i3-al akkor volt gond, amikor sokan voltunk egy rakáson és ment a csata, robbanások... és nézet váltáskor, jármű belső és vissza külső, na ilyenkor egy jókora laggal hálálta meg, na meg a mikro lag, amit csak az lát aki pár 100+, vagy 1000+ órát játszott a játékkal, 100+ FPS-el, én speciel majdnem 3000 órát és a WAR ebben nincs benne, mert az non ranked szervereken megy, szóval 3000+ órám van csak bf4-ben
Hónap végén megint WAR lesz és a gyakorló varok már most is folynak hétvégenként, ezeknek semmi nyoma a játékidőben -
válasz
Oké, a tesztet nézve a minimum értékek is rendben vannak single-ben, már csak a durvább multi a kérdés. Szerintem ott elvérezne, mint minden 2/4-es proci, de ezt egy 20k HUF-os pörgettyűnek nem rovom fel, így is nagyon szép teljesítményt rak le az asztalra ezért a pénzért.
Egy RX460-nal, és egy Freesync IPS monitorral nagyon korrekt belépő gamer gép építhető rá. -
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
-
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler #1958 üzenetére
Jó a 2 mag. Olyan játékokban mint a remek wot és hasonló ganyéul vagy sehogy nem optimalizált játékokban.
Ott ahol kicsit is ránéztek a fejlesztők, meg normális multi is van elvérzik az összes kétmagos.MK: elnézem neked a dolgot. De kérlek ne erőltesd. Mert a végén kénytelen leszek a napbahajítani téged. Persze sajnálnám utána. De hát meg kell tenni.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #1746 üzenetére
ilyet nyúzok 12.24 óta, 40k volt akkor is már, azért is vettem ezt, előtte nap meg 38,5k volt.
Akinek elég a teljesítménye/freesync monitora van annak ez jó vétel
Félpasszív, de load sem megy 33% fölé a venti, viszont így elmegy 80 fokig, turbo módban max 67 fokig engedi
ezt nem értem:
"a gyári OC ellenére sem kell hozzá" -
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #1746 üzenetére
Nincs gyári OC, csak marketing forgás majdnem az összes
Régen még volt eszük a gyártóknak és nem volt minden kártyára OC írva, manapság meg már egy nevetséges, semmit nem érő 10MHz plusz is OC-nak minősül. Játék közben a GPU frekvenciája folyamatosan változik a terheléstől függően és nagyon kevés esetben éri el a megadott 1212MHz-et, ami egyébként 12MHz-es OC az alapmodell turbó órajeléhez képest. Az alap órajel 1090MHz, ennél lejjebb sosem megy, de ezt nem írják ki.
-
SaGa59
őstag
válasz
AxBattler #1707 üzenetére
Ez a konfig úgy jött össze, hogy 12 éve építettem egy akkor csúcsnak számító gépet (AMD X64 II alapon). Aztán három év múlva szereztem egy Nvidia 8800-ast, ami mellett a korább csúcs gép lasztiba se rúgott, kellett a kártya köré építeni egy új gépet. A kártya az új gépben három évet ment, majd meghalt benne valamelyik RAM (fél óra működés után odafagyott a kép a monitorra, és még csak játék se kellett hozzá, elég volt a linuxot vagy a windowst járatni), és megkaptam karácsonyra a HD 7770-est. Akkoriban kezdtem figyelni a gép fogyasztására is, és inkább a halk működés, alacsony fogyasztás nyert a szuper FPS számok ellen. Ritkán multizok, így míg nem szaggat be ténylegesen, elviselem. A 7770-es mellett aztán a korábbi konfig (c2d 8400, 4Gb RAM, stb…) lett a kevés, de addigra úgy elszálltak a DDR2 RAM árak, hogy relative olcsóbb volt a nevezett alaplap, proci, 8GB DDR3 RAM, 1 TB WD Blue, meg egy 120-as SSD, mint a régi lapon tuningolni. A gépből maradt a ház meg a táp, meg a DVD.
Most meg eljött az a pillanat, hogy megint a videokártya lett kényelmetlen. Nem rossz, csak kissé zajos, meg néhány újabb játéknál már sok a kompromisszum. Az RX 460-as, ha beválik (meg a plusz 8GB RAM), el leszek vele megint három-négy évet. Az se kizárt. Amire elavul, addigra már talán a többi alkatrész is. -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #1509 üzenetére
Sokat nem is lehetett várni az unlokkolástól. Egy pici plusz.
Játék tesztet a héten csinálok. Ma lesz meg az i5 4690-em azzal talán reálisabb képet kapok a kártya teljesítményéről mint a pentiummal..1050Ti témához hozzászólva.
Valóban jobb, nem kicsit. Akinek van egy picivel több pénze VGA-ra annak nagyon jó választás. Ettől függetlenül szerintem a 460 a maga ársávjában föleg a 2gb verzió nagyon is jó vétel. Különben a 460-at felesleges is a 1050Ti-hez hasonlítani. Inkább a Ti nélküli az ami a vetéjtársa. Moddolt biossal és DX12-ben borsot törhet a 1050 orra alá. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #1460 üzenetére
Én is hanyagolnám, de ha nem lesz más megoldás akkor kénytelen leszek.38K többet nem tudok most rá költeni, az alatt meg csak 2-es van. Esetleg hátha összejön apron egy 4-es.
Akkor várok egy kicsit, csak a 750 Ti-t elpasszoltam még most jó áron.
Így az ünnepeket kénytelen leszek iGP társaságában tölteni. -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #1412 üzenetére
Szerintem kb bármelyiket veheted..
Egyébként attól függetlenül, hogy nekem XFX DD van, a Sapphirenak a hűtése jobban tettszik. Az legalább lamellás... Az XFX meg bordázott alu. Nem mintha nem lenne tökéletes ez is.Más..
Nézegetem a módosított BIOS-okat azon az oldalon... Viszonylag sokhoz megcsinálták már, de az XFX DD-hez nem..Amúgy mintha észre sem vették volna a kérésemet.. Kétszer is beírtam, de semmi válasz.. Aki utánam kérte a passzív XFX-hez a BIOS-t már kész is van... Remélem megcsinálják hamarosan..
Na, de beírom nekik harmadszor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest