- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
igen a tiedre
ez az én eredményem
kispéé: azt, hogy nincsen képtörés, nem érzékeled az FPS esést, mert dinamikus a kijelzőnek, frissítési frekvenciája
bővebben ezt olvasd el -
-
-
kispéé
senior tag
Nálam mióta bepattintottam az RX460-at és ezzel egyidejűleg windows 10-et is feltelepítettem csinál olyat, hogy csak minden második alkalomra indul el a windows. (SSD-ről ofkorz) win logó után fekete marad a képernyő, usb-s cuccok áram nélkül, csak egy reset segít. Utána meg boot-ol rendesen.
Előtte a win 8.1 -en és hd6850-en nem volt ilyen gondom.
Nem tudom kitalálni, hogy ki a hibás, de én a windowsra gyanakszom. -
PuMbA
titán
Pedig a frissítésekben semmilyen nagy változtatás nincs az éves verziók között
IE11-et, Edge-et, biztonsági rendszereket, asztali elemeket és menüket frissítenek, ha megnézed a változtatási naplót. Ezeknek nem sok köze van a VGA órajelhez. Azért próbáld meg a BIOS-t visszatenni az új driverrel, tuning nélkül, mielőtt a Windows 10 lenne a hibás, aztán maximum visszarakod megint.
-
kisza25
félisten
-
ot93
senior tag
most ez van, így nem jó?
[kép] ott a legfelső az ssd, csak kék miatt nem látszik, azon van...
másrészt nem fogy el, mert 6-7 giga között lép ki, ebből gondolom hogy lapozófájl még nem kéne. vagy rosszul gondolom? meg a képen 5 giga van telítve, ott lépett ki, tehát 3gb szabad volt.
de fel fogom tolni manuálisan 8gb-ra a virtuális memóriát. -
ot93
senior tag
ja, félreértés ne essék, én nem gondoltam, hogy ebben az esetben a x8 lassabb lenne a x16-nál, csak érdekesnek találtam
elhiszem, hogy nem tudja kihasználni, hasonló lehet, mint a sata 3-as hdd-k... elvileg azok sem tudják kihasználni, elég nekik a sata2-is... de pl. az ssd már sata3-al érzi jól magát
-
ot93
senior tag
És hogy hogy egy hd7770 x16-os?
illetve a másik kérdésem, hogy az rx460-hoz van bejövős driver, vagy próbálgassam pl. az utolsót? Csak mert ma jött meg a sapphire rx 460 4gb és a hd7770-hez eddig a 16.7.1-et használtam, az azutániak mintha nem lettek volna olyan jók.. de ugye abban az időben 460 még nem is volt, így az tuti nem ajánlott választás
-
Pokesz007
senior tag
Mindig a korábban hozzászólt fórumok voltak a kedvenceim. Fórumra sose használtam,csak hirdetésre. Már betáraztam a kedvenceket,igazad van. Amúgy a gépem kapott be egy férget,de eltakarítva
Ui: Nagyon Tetszik a kártyád,de mire megveszem rx470 lesz belőle lemegy 50 alá remélem
(Jövőre (nyár))
-
-
Tény, hogy a borda + hőelvezető cső jobb a Sapphire-on, ugyanakkor...
- a Nitro-n a fekete burkolat elég zárt, az XFX szellősebb lehet;
- a ventik csak az XFX-en rögzülnek a bordán, míg a Sapphire-nál a fekete burkolat egy részén;
- a Nitro-nak sokkal nagyobb a PCB-je, teljesen fölöslegesen. -
Sequadon
tag
Ezt értem, de nekem az lenne egyszerűbb, ha lenne két lyuk a csavarnak, meg egy 3 tűs venti csatlakozó. Akkor bemegyek a boltba, veszek kilóra ventit és kicserélem. De így most kereshetek olyan boltot, ahol van ebből a speckó ventiből és ha még kapni is valahol, akkor valószínűleg drágább mint egy sima. Na mindegy, csak morgok...
Más: Sapphire vagy Asus Strix? Mindkettő 4GB. Sapphire-nek a hűtője rajta van a memória modulokon és van egy borda a táp áramkörökön is, Asus viszont tudja vezérelni a ház ventiket a GPU hőmérsékletéhez igazodva és kisebb is. Egyelőre nem tudok dönteni...
-
bakosadams
csendes tag
Amint lesz idő felteszem. Egyébként irhatnal nekik meg1x es feltölthetned az origi biost valahová hogy a srácok dolgozzanak a mi kartyank Bios-an is. A 10fps szerintem csak dx12-es cimek esetén releváns tuningal egyébként olyan 5-6 a reális de szerintem ez is jelentős többlet főleg ingyen. Kérdés hogy az AMD erre mit lep mert ugy tudom elismerték hivatalosan is.
-
bakosadams
csendes tag
Ma csinalok esti orakban tesztet. Elozetes adatok alapjan nekem 10% körüli a növekedés. Igen az elsők között vasaroltam 4Gb DD-t. Annyit modositottam a Bios-on a pollaris editorral, hogy beallitottam az eredeti frekvenciakat es feszültségeket (kicsi elteres van csak a zafirhoz kepest) a gep indulasakkor felpörögnek a ventik de a windows-ba belepve mar elcsendesedik. Egyebkent semmifele anomaliat nem tapasztaltam igaz tegnap késő este tettem fel.
-
bakosadams
csendes tag
-
Visormail
addikt
Nyilván nem mindegyik kártya ilyen, csak van köztük egy csomó selejt, lowrol meg nem írtam semmit. Nem a kártya hibája
te egy nagyon vicces ember vagy. Azóta teszteltem tovább, nem kell a power limitet állítani, elég a -10% gpu órajel és megszűnnek a fagyások, szóval nem bírja a gyári OC-t.
Nem volt szó róla a topikban és akkor mi van? Ez a 3 magyar ember nem túl reprezentatív mintavétel, de ha te lusta vagy utána olvasni akkor ez van, akkor nem tudod elképzelni. Később kénytelen leszek visszaküldeni, de most nincs kedvem 3 hetet vga nélkül lenni a garanciára várva. -
Visormail
addikt
Igen, azért játszok vele gépfagyás nélkül 100 éve. Azért találtam rákeresve tonnaszám ugyanazt, hogy nagyon sok embernél fagy 5-10 perc után minden játékban. Meg egy rakat javaslatot, ami közt volt olyan ami nekem is megoldotta.
Wattmanban -10% gpu órajel, -20% power limit, most majdnem egy órát ment és nincs több fagyás. Az utóbbi beállítás még nem tudom, hogy kell e hozzá vagy csak az első is elég, ezt még tesztelem. Másoknál a + power limit segített, mások azt írják -17,5%-al kellett lejjebb vinniük az órajelet, mások meg kicseréltették és az új darab már jó volt. -
Gyuri27
félisten
Régen tuningoltam. De az első mindig a 100-s freki fixálása volt.
Egy régi vga "kopik" magától is (főleg a csúcs, mert azok ugye ki vannak hegyezve). Hát még ha értő kezek használják.
Na ezért nem veszek semmit ismeretlen és/vagy tuningbajnok kollégáktól semmit. Mert velem az Isten nem kegyes. -
mariachi1989
újonc
Hmmmm, értem értem. Az az érdekes hallok, fűt-fát ( nem kérdőjelezem meg az igazad! ).
Jelenleg az történik, h minden játék indításánál kifagy a program, de am teljes értékűen működik, nagyobb felbontású videóknál pl.Raktam már újra a win7re is ill. win10re is. Frissítésekkel próbáltam napra készre hozni. De ugyanaz a probléma.
Szervízben volt már, ott azt állítják, hogy tökéletes működik, mert lefut rajta a benchmark.
Azt is mondták, h szoftver bajos. Bár hasonlóval találkoztak már, de nem tudják a megoldást.
Valaki azt mondja, h a lap lehet a ludas, hisz régi, másrészről meg, mivel nem tápcsitas, nem bírhatja ( talán).
Procit még nem említették
de elméletileg az AMD phenom x4 840 az bírhatja, még ha nem is azt nyújtaná mellette, amire képes a kártya.
-
Nerazim
őstag
-
Lmh
őstag
Az a vélemenyem erről, hogy kicsit igazad van.
Szóval köszi az ajánlást, megfontolom azt is.
Csak valami konkrétumot vártam. Valami gyakorlati előnyt. De valoban nem olvastam vissza, mert 90%-ban telorol vagyok es nem mukodik tobbek kozott a felhasznalora keresés.
Szoval van benne saram, elismerem.
Segits tovabbra is, ne vegye el a kedved egy ilyen kukacoskodo mint én -
Lmh
őstag
Elhiszem én azt. Meg nem a tuning szempont érdekel. biztos, hogy nem fogom tuningolni.
Ez frankón ennyire semmit nem számít, hogy gigánál nincs 6 pin? Én azt hittem, hogy az alap és azon kapja az áramot a kártya
Azért is érdekel, mert tápot is akarok hozzá venni. Chieftec Force 400-at gondoltam, mert a 350-esen nincs tápcsati állítólag. Ott sem értettem, hogy ez hogyan lehetséges. Azt hittem az kb az egyik legfontosabb csati
De ha valóban ennyire jelentéktelen, akkor vehetem az 1 ezressel olcsóbb Chieftec 350W tápot hozzá.
Hogy van ez...? -
MrDerekas
addikt
Ezt szerettem volna olvasni.
Kicsit mindig elszontyolodtam, hogy másoknál jobban fut ez meg az, ugyanazzal a vidkarival. Meg nem is nagyon értettem eleinte. Persze sokat olvastam azóta, levontam a konzekvenciákat és az jött ki, amit írsz. Mindenesetre megnyugvás, hogy nem rugaszkodtam el a realitástól.
-
MrDerekas
addikt
Olvasgatlak és tűnődöm.... Merthogy mikor gépeimet építgettem magamnak, a proci valahogy mindig spórolósabb lett. Eleinte a vga is
A jelenlegi i3 2105 procimmal ilyeneket produkált a két kártyám:
RX 460
GTX 950
Szerk: Ennél a képnél húzva volt a 950. Asszem maxra amit még bírt. De nem biztos. Ehhh... öregszem...Elvileg holnap kapom meg az i5-öt. Várhatóan markánsabb számokat láthatok ezeknél a teszteknél már azzal a procival? A Crew-val játszom, ha játszok (meg a '99 Shadowman-el
), de sosem értettem, hogy aránylag jó (megfizethető és teljesítménnyel is rendelkező) kártyáimmal, miért is nem olyan a játékélmény, mint elvárnám...
-
Chereiose
addikt
Ez is igaz, kb amennyit PC-n játszanék mostanában a konzol mellett, arra nekem is felesleges lenne már-már 70 ezret kiadni egy VGA-ért. Ez vezetett ebbe a topikba, de néha elbizonytalanodom, mint az előbbi hsz-mnél
Viszont a 4 gigás verzióért az a +5 ezer szerintem megéri, főleg ezek szerint az F1 2016-ban, amit majd tervezek játszani.
PuMbA: Nem tudom véletlenül, hogy medium graf mellett mennyi FPS-t produkál az F1 2016-ban az RX 460 4GB?
-
Gainka
őstag
Hjaa, már meguntam hogy úgy teszünk itt a gyártok között különbséget, mintha más-más kategóriát hasonlítanánk össze.
(#1024) PuMbA Hagyjuk már a hülyeséget....
Mindenki tudja hogy az oc-s változat picivel többet fogyaszt, az enyém 200 wattal fogyaszt többet, +1 fps-ért
Boldog vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest