- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
Az architektura brutális... a ki*aszott limitekkel, meg tulbonyolítással tönkre teszik... jó a zero core csak ha bugos a driver már csak a baj van vele... jó a tuning opció, csak akkor meg egyes progik miatt nem veszi magát vissza a kártya! Jó a potenciál, de akkor meg a power limit ugat be
Persze ezek közül több a másik oldalon is megvan, csak másképp!
-
ÁdiBá
veterán
Hát igen. Sajnos én is közeledek ahhoz a szisztémához amit említettél.
Megunom, eladom mint kettőt még ha egy kilót is bukok egyből rajta. (ez miatt nem adtam még el őket)
nvidiával driveresen ezerszer kevesebb probléma van mint a radeonnal.
Persze a vásárlás előtt mindig mondtam magamban, kell ez nekem, kell ez?!
Lehet inkább várnom kellett volna a zöldekre. A kártyával semmi baj nincs.
Csak picit az AMD céget kellene fenéken billenteni hogy valami értelmes vezérlőt írjanak már.Amúgy CF-el az SC2 is villog.
-
Zoo123
senior tag
"Már csak az alaplap kiosztása köphet bele a levesbe, mert a felső nem sok levegőt kap"
Én ezt így oldottam meg:
mindkét videókártya kapott egy Gelid Icy2 bordát,és a bordára merőlegesen, a gépház oldala felől fúj 2db 12cm-es AC F 12TC hőmérséklet szabályozós venti, az egyik venti érzékelője közvetlenül a vrm résznél, a másik pedig a GPU közepén van,
A két ventit egy saját gyártású feketére festett fémlap tartja a helyén és a ventik a gépház oldalán lévő 23cm átmérőjű szellőző nyiláson át szívják be a friss levegőt.
A kártyák 5850 alapórajelen 150W, tuningolva 900/1200-on 200W körül zabálnak, teszik mindezt GPU/VRM: 60/66, és tuningolva 70/75 fokon, ez szőrös fánk alatt mért érték, játékok alatt kb 5 fokkal hűvösebb, és mindezt nagyon halkan!
Az egész gép ha igazán meghajtom termel kb 500W hőt (2x200W a VGA, 130W proci), de cserébe megy is!Azzal az alaplappal 2 cm-el 1 slottal kevesebb a hely a két kártya között mint nekem, de egy próbát megér!
-
odorgg
addikt
Nekem jó restart utánn is, a 8.950-es driverrel
Szerintem ha nincs maxon a csúszka, akkor nincs is +20%Abu85: Tudsz valamit, a 8.951-es driverel járó képernyő villogtatós future-röl?
OC esetén órajel váltásokkor jelentkezik, viszont a régebbi drivereknél nincs meg ez a jelenség. Ez valami bug lehet, vagy direkt csinálták ilyenre? Csak mert marha idegesítő.. -
proci985
MODERÁTOR
alacsony vid sajnos nem mindig előny, az alacsony VID jelölhet szivárgó példányt is. alapórajelen ezek is kultúráltak, alulfeszre általában ideálisak, viszont feszemelésre jön a magasabb fogyasztás, a több meleg, a mégtöbb szivárgás. vízre általában jók (amíg bírja a VRM, a hűtés -ez nem szokott szűk lenni általában-, meg nem olyan érdekes a villanyszámla), de léghűtőkkel problémásak szoktak lenni.
AMDnél meg specen belül szelektálják csak a chipeket. ez alapórajelen nem jelenthet hatalmas különbségeket, de tuningra nem lesz két egyforma példány.
-
daneeeeee
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a 2D. Azért lehet para a villogás, mert a tuning órajel túl messze van a 150 MHz-től, és még a fesz is túl nagyot ugrik. Nem olyan egyszerű 4,3 milliárd tranyóra ezt problémamentesen megcsinálni. Azok az órajelváltások ki vannak tesztelve.
Lásd például a GeForce TDR problémáit, ami hónapokig téma volt a fórumban. Még az órajelváltás mértéke sem változott csak pár másodperccel gyorsabb lett. Ez rögtön adta a TDR-eket, ami ha nincs WDDM felület, akkor kékhalál lett volna. Ezek a termékek úgy vannak kitesztelve, ahogy bekerülnek a csomagba. Minden más probléma lehet, és nem feltétlenül fagyás formájában. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudom, hogy te 2560-ban tekered. Oda kell a 3 giga VRAM, meg az erő is. Esetleg a köv driverben próbáld ki az új MLAA-t. Ezzel kikapcsolhatod az FXAA-t a játékból. Talán nyersz vele sebességet, és még jobb is lesz a képminőség. Persze a driveres megoldás leszűri majd a HUD-ot és a betűket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért villan, mert megpiszkálod az alapértelmezett feszültséget. Azt hagyd alapon és nem fog villogni. A tuning az hibákat szül ... ez általános dolog. Erre nincs garancia sehol. Az AMD csak az Overdrive részig vállal korlátozott garanciát. A 3rd party program kívül esik ezen a határon, ahogy a feszültség emelése is. De erre is gondoltak a 12.3-as driverben, és ha külső programmal tuningolsz, akkor inaktív a 2D órajel, így állandó 3D-ben fut a kártya, és onnan vált a tuningórajelre. Ezzel kisebb lesz a feszültségugrás.
-
Varázslóó
senior tag
-
-
-
Keksz03
senior tag
minél nagyobb felbontás, minél több szűrő és szépen elkezdi enni a vramot!
egyelőre nem jelent gondot a zöldeknél a 2GB, szinte mindenre elég még 3 monitoros rendszernél is, 1-2 játéknál látszik csak ahol elfogy de ott nagyon...
a kérdés az h a későbbiekben hogy fog ez alakulni. jönnek majd a játékok, érkeznek a high def/high res packok és akkor már lehet gond! na már most egy 150ezres kártyát nem akar senki 1 éven belül lecserélni nem? -
-
-
SzlobiG
félisten
-
ffodi
veterán
Nálam special nem jó az új driver. A 12.2-es végleges driver (8.950.0) viszont hibátlanul működik, úgyhogy én azt ajánlanám. Esetleg a 8.950.5-ös driver, ami ugyancsak jól működik, de nekem azzal 1-2 teszt esetén picit kevesebb pontot produkált, mint az először említettel.
-
ÁdiBá
veterán
-
BeLucZ
addikt
Kabaré ami itt van
Játékra max 4 gpu ami támogatott, de normális skálázódása 3dmarkokban van esetleg meg nagyon durván vga igényes játékokban hatalmas felbontáson szűrőkkel meg még 3dvel megspékelve esetlegde input lagg is lesz gondolom nem kicsi
foldingra meg egyéb számításokra lehet 4-nél több gput is izzasztani ha jól tudom, más kérdés hogy ez a mi szempontunkból felesleges és nem érdekes(#5398) ZozzHUN: próbáld ki hogy hozza e azt amit kell meg nem melegszik e nagyon, meg úgy általában véve normális működik e, ha igen, akkor tojd le, sztem vmi alig használtat kaptál ami nem kellett másnak, de ez csak tipp
Mo-n vagyunk
ne csodálkozz ilyenen
(korrekt eladók és boltok hazája, ahol még csak véletlenül sem próbálnak átbaszni saját haszonszerzés és egyéb kényelmi szempontok végett)
-
MarcZ
senior tag
Lehet, hogy akartam én sok mindent, de megvettem egyiket is? Nem... A felsoroltak között mellesleg voltak feltételes dolgok is, amelyek csak úgy mentek volna, hogy... Szerintem azért te is akartál sok mindent az életbe különböző témakörökben.
(#5377) Cybertrone: Azt hittem egyszer az életbe sikerült írnom egy értelmes hozzászólást, de megint csak úy néz ki, hogy nem... Nem akartalak téged se megbántani, mert én is, te is, mindenki tudja, hogy azt az értéket, amit leírtam te is túl szárnyaltad, de ez nem az én dolgom. Én csak a kollégának levetítettem a saját véleményemet. Lehet neked megérte, de az én nézetemből nem éri meg annál az összegnél többet költeni egy számítógépre, de tudom, hogy nem úszom meg, mert megint valami oltást fogok kapni, hogy más zsebébe turkálok, vagy valami hasonlót.
-
Cybertrone
veterán
Mind1 hány magot kezel a Win 8 ha csak egy CF csati lesz a kártyán...
MaximumGame:
Miért ne lenne valakinek a gépébe jóember... Minket nem anyu tart el, és ha úgy van nem sajnáljuk rá real4db QUAD... Az 16
kerékben is meg magokban is
Kezdem érteni miért szeret téged is mindenki itt a fórumon... -
Varázslóó
senior tag
Pont ahogy mondod ! ha kijön a Win8 megnézheti mindenki, de kb magyarországon senkinek nem lesz 6-8db kártya 1 gépbe se 4db dual magos
és mint írtam csak Win 8 kezeli majd !
legalább 1 ember odafigyelt
És tény nem Quad Cf lenne de ha sima 4 kariról van szó mind 1 hány mag.... 4db QUAD
-
Gyufaaa
veterán
Nekem nem a gép megléte a hihetetlen, mint inkább az a szegényke 1.5kw-os táp ekkora tuning és ennyi vga mellett. De hát sosem tudni. Ha viszont ez van neki, akkor le a kalappal! Szép összeállítás. Csak azért furcsa a táp, mert Cshavez a 980x és 4vga mellett is 2 tápot használ. Bár, meglehet elbírja, csak egy kicsit furcsa. Mondjuk a 7970-nek jó fogyasztása van.
Sorry az off-ért. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ebből nem lesz javított. Igazából ami most van az a szokásos redundáns részek beépítése. Ez annyira általános, hogy már minden lapkánál van ilyen. Ha hibás egy redundáns rész, akkor annak van cseréje. CPU-tól kezdve a GPU-ig mindenhol csinálják. Ami a Tahitiben érdekes az a redundáns részek menyisége. A chip 10%-a ilyen, ami soknak számít, de logikus a dolog, mert összességében ez gazdaságosabb. A Tahitiben konkrétan 36 CU van. A 8 tömbből négyben egy-egy extra CU, de csak redundanciára.
Régen a VLIW4-5 tömböket is úgy tervezte az AMD, hogy minden tömb végén volt két extra superskalár egység.A HD 8000-nél változtatni kell a lapkán, mert a HSA specifikációihoz kell igazítani a rendszert. Ez persze nem nagy módosítás, de hozzá kell nyúlni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged