- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Grave_444 #10836 üzenetére
hogy lehetsz ilyen fogyi?
én arra mondtam ,hogy hiába linkeli 1200/1500as képet ,ha azt kétlem ,hogy bírná! DE!!! neked szépen lehet húzni a gpu clockot oké EZ 2 külön DOLOG SZERINTEM
, én is 1175/1400 ban használom mindíg gond nélkül. nem értem ,hogy lehet ilyen nehéz felfogásod
illetve ,hogy hogy tudsz párhuzamot vonni egy hihetetlen és egy hihető között..nem értelek, bocs
-
ViZion
félisten
válasz
Grave_444 #10813 üzenetére
Öööö... valamelyik esetleg nem fogyaszt áramot? A többiben nem volt szignifikáns eltérés, de a végén ott van -igaz angolul:
"Please note that the above 'benchmarks' are all just theoretical - the results were calculated based on the card's specifications, and real-world performance may (and probably will) vary at least a bit."Észrevételed jogos, ezt nem fordítottam le és írtam bele a hsz-be. Ismételném: konkrét programok nélkül két hasonló teljesítményű kártyánál nem merném kategórikusan leírni, hogy egyik vagy másik mindig erősebb. Ettől beleköthetsz, lehet más véleményed, nem igazán érdekel
-
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #10516 üzenetére
Ja anélkül bárkinek megy, mert nincs nagy gépigénye de a tress fx féle hajzuhatag (tm) meg az élsimitás még a két 7870-emet is izzította először mikor kijött a játék, utána már normalizálták.
Amúgy meg tök mindegy 7770 is jó kártya az 5850 is de nem egy szinten vannak. 5850 új párja a 7850 egész jó kis teljesítmény növekedéssel csak sajnos elég drága vagy csak forint nemér semmit. -
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #10513 üzenetére
Figyeld mondom már nem tudom melyik driver de a Tomb Raiderhez jött ki gondolhatod hogy az nem 1 éves driver mert 2 hónapos a játék
Na megkerestem ez volt az elírtam a számát:
Az AMD elérhetővé tette a Catalyst 13.3 Beta 2 drivert, mely akár 5 % teljesítménybeli javulást eredményezhet a Far Cry 3 játékban, és akár 16 % FPS növekedést is eredményezhet a Sim City 5-ben. Emellett csökkenti az FPS ingadozását a Tomb Raider és Hitman Absolution játékokban, és korrigálja a Tress FX hibákat az egy GPU-s és CrossFire rendszereknél a Tomb Raider-ben.
A Lara haja miatt tettem fel mert az ez előtti driverrel tragédia volt a Tomb Raider, Lara hajára ráközelített a kamera és lett vagy 5fps bármilyen beállításba ha a tress fx be volt kapcsolva.
-
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #10511 üzenetére
12.3-al teszteltem abszolúte ugyanazon driverrel beta nem tudom már hanyas ami a Tomb Raider-hez kellett.
Rányomja az ember a szűréseket élsimitást a 7770 rögtön negyed fps-eket nyom a 5850 meg a felét a szűrés nélküli állapotának, nagyon nem bírja a szűrés/élsimitást a 7770. Ha ezt nem használod vagy max félcsúszkáig húzod őket akkor még egálban vannak. -
WP14
őstag
válasz
Grave_444 #10237 üzenetére
Gyárilag is BIOS-szal "OC-sítják"
Ahányan akarják, annyian cserélik le a BIOS-t, nem tiltott, nem ütközik törvénybe sem és olcsóbb pár ezressel, mint a gyári OC
(#10239) bozont Neked is ezt tudom mondani, mint fentebb, minden apró részlete ugyanaz az OC-s és nem OC-s kártyának amúgy, meg egy matrica eltérés van
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9735 üzenetére
FC3 is emgy vele maxon csak nem 1680ba hanem 1440be 2 maggal.
egyértelmnű a duplaventis xfx a nyerő pláne ha olcso de szerintem a sapphire.t vedd tuningolhatóság garancia miatt.
nem tudom mi volt elöző kártyáddal de akkor még mindig ott van az msi giga arról nincs tapasztalat itt bár az xfx.ről sincs -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Grave_444 #9733 üzenetére
szia
az a baj hogy pont sapphire volt amivel póruljártam 6770 vapor-x oc volt és sajna nem garisan vettem és kb 3 hét használat után elkezdett csikozni... az asus pedig nem a szivem csücske.. (ezzel nem akartam senkit leszólni vagy megbántani!) tuningolni pedig nem szoktam
djculture
van eszem nekem is mint mindenki másnak egy részt nekem a 7770 olyan lesz mint neked mondjuk a 7990 bár nem tudom milyen karid van nekem 3870 et váltona a 7770 másrészt nincs nagyobbra pénzem harmadrész egy nagyobb karihoz az egész configot cserélni kellene
dragonfx
a két ventis 30,053 Ft
az egy ventis 31,193 Ft
azok a sapphire karik amik ezekkel egy árban vannak nem tetszenek és még bennem van a multkori dolog a 6770 el
-
oliba
őstag
válasz
Grave_444 #9710 üzenetére
Bioshockot felesleges linkelni. Azzal nem lesz limites a G860 egy 7770 mellett főleg úgy, hogy a játék 2 szál fölött szinte már csak elméletben támogatja a több szálat (de elég is neki)
(#9718) andras888 igen, de a kolléga azt elfelejtette megemlíteni a cikkében, hogy a két proci nem egy szériába tartozik és nem is egy órajelen megy. Eleve 10% teljesítményben a szériák miatti eltérés és még van ugyan ennyi az alapból magasabb órajelnek + a Turbo Boost-nak köszönhetően. Akkor lehetne azt a tesztet "komolyan" venni, ha legalább azonos órajelek mellett, vagy -10%-kal alacsonyabb órajelen lett volna hajtva a 4 magos processzor, hogy a generációk közti eltérést is orvosolják (sokszor még ez is kevés)
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9699 üzenetére
én nem vagyok annyira hc gamer hogy kéne i5.amikor sokat játszottam volt is akkoriban flash gépem.(alias p4)
nekem a C3 maga a játék nem tetszik.mindig ez a sötétség meg kötött utvonalak.meg ilyen megoldhatatlan küldetések....nekem nehéz.hogy legyne ujabb fikázófogás rajtam.
A tomb raider mégis mér tud sokkal normálisabban menne 2 maggal is pedig ugyanolyan szép sőt szerintme kimondható a legszebb játék most a piacon....
Tehát akkor a bf3 és a C3on kivül mit tudtok felhozni ahol kevés a 2 mag és a 4 elég...??
jajj és akkor egyből az amd.vel jöttök!!..neeeeeee ugrok..........nem kell amd, főleg nem szerencsére alapozott felmokolt amd.én láttam amit láttam tesztekben.egy i3 beéri mindet tesztekben.
a phenom2 mivel jobb a g860nál? abban 4 mag.és?? ez gyakorlatban kijön?szerintem nem.
tesztekben majd egyszinten huznak. -
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #9699 üzenetére
4 magosított x3 450 is visz minden játékot normálisan, nekem a másodgépemben az van. Egy hd5850-el játszok vele full hd felbontásban elég sok minőségi beállítást fel is pakolva, tomb raidert, crysis 3-at, meg bioshockot is néztem 45-50fps mindenhol megvolt így még annyi lé sem kell...
AJátékokban nem igazán számít még proci csak egy két kírívó esetben elfelejtenek 2 magra optimalizálni. Ilyen játékoknál a legrosszabb 4 magos is megakadás nélküli játékot biztosít míg a két magos procin folyamatos a 100% használat és az akadás. -
djculture
félisten
-
-
Strix Aluco
aktív tag
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9285 üzenetére
nem 1440be elég a 7770 is.
a 7780 szerintem el lesz tulozva szerintem max 20%kal lesz gyorsabb a kettő közé akarják belőni szerintme csak orajelmelés lesz.
a 7850eknél mi a hiba mindne gyártónál?
a 7850 kb 50%kal gyorsabb a 7770nél.nagy az ugrás.ezért akarnak közé valamit.szerintme az a műanyaglapka a vapor-xen csak távtartás végett van ott.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9224 üzenetére
látod ezt mondtam nekem 0.1V.vel kevesebb van.ezért nem megy még 1150et se stabilan.szoval nem mondható el mindegyik megy 1150et.
Látod a kollégának a vapor-x is határeset.revezehun>>egyértelmű akkor hagyd 1160on.
Megnéztem a tombraidert 1440 ultra grafikán megy átlag 41 fps.FXAA+8anizoval.egyedüla tressFX.et a Lara hajlobogását kapcsoltam ki mert az letépi a vga.t.
Tesztelésnek tökéletes. 2MSAA.val még játszható a játék.4MSAA.val már nem.16anizo mehet de nincs semmi különbség 1.5-2fps....bármelyik esetben a tressFX ami nagyon befogja.a high precision és a tesselation fejenként 7-8fps rak rá.észrevenni a különbséget de gameplay közben nem.szép na akárhogy állitom!
VGa utilization 99% vga mem.: 90-98%...na ide kevés az 1gb már.....
.pedig csak 1440.FHD.ba még lehet a 2gb is kevés lenne.
De azért azért Grave kedvéért
.....core1= 40%, core2= 51% kihasználtság.kell a 4 mag?
system ram 2700mb.kell a 8gb???? -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9219 üzenetére
ja valszeg.
amugy szerintme sanszos 1.2V az alapfesz.enyémena kis hütő miatt vették vissza.
de hogy mér nem ahgyták állitani..na mind1 az msi és az asus a kisnyákoson is hagyja.
nem melegszik így se.mondjuk nekem kötelező volt ezt vennem emrt a winyotol a gépembe nem fér be a hosszu.ez volt a legolcsobb ezért vettem ezt.
azért 1100/1350en megy nem rossz eredmény.Erről beszélek hogy nálad 1.25V az alapfesz de ez másnak nem így van.
sőt szerintme más gyártónál sincs így csaka s apphire.nál szoval a sapphire a különösen ajánlott kategria.
sőt asszema tiéden de az OC nélkülin is 1.35V.ig mehet... -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9216 üzenetére
ez ugyanaz mint a sima verzio mint az enyéma rövidnyákos csak ez hosszunyákos és ezen lehet feszt emelni ennyi.ezért plusz fesszel emgy 1150et valszeg de az alapfesze is szerintme ennyi kb.
Hát ez van nekem elég a rövidnyákos is.bár az asus és az msi rövidnyákosán is lehet feszt emelni,enyémen nem, ez van bebuktam azért ott vagyok a lista elsőbb felébe az eredményemmel.nem tudom mennyi az alapfeszültsége gyárilag a a referencia kártyának ha 1.25V akkor szopjanak le alulfeszelték az enyémet.de ha 1.1175V akkor jofej a sapphire mindenkivel.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9198 üzenetére
óriási tévedésben vagy.neked van irto mákod hogy még 1250+ba is.
de a tiéden lehet feszt emelni.
enyéma ksinyákos sapphire.ezen nem lehet.1.175V a fezs és kséz.
1150hez min. 1.2V kell. de inkább 1.25V én ennek si örülnék enynire tudnék emelni.de nem.
tiéden 1.25V van és 1.35V.ig lehet emelni.van kérdés??
van akinek 1100ig se megy.de az 1150 már tényleg necces.alapfeszen.
1.25V sanszos az 1150 stabilitása.1200hoz már általában plusz fesz kell.bnekem 1125 1.175V de ez szerintme nem stabil.majd kitezstelem 1100on jo e.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9188 üzenetére
megy de éna vapor-x oc ről beszéltem tudom a sapphire oc az 1150/125.de irto mákod van megy 1300on a gpu....mennyi feszt adsz neki??...majd azért kivi lennék kitesztelnéd.fc3ba mondjuk hehe pont 1440be akkor eleváns eredmén lenne.nekem az alap 1000/1125>>1070/1300 esetén mondom avg fps 36ról 38ra nőtt.ez fika kb.
kiváncis lennék nálad mizu lenne....
ja most látom te vagy az első a listába ..a kis genya.
crysis3at már töröltem és ott tudvalevő xarul van megírva jobban eszia procit mint a vga.t eléggé vicces mikor a grafikája a huzos csak.amugy semmie xtra.
kevés ja full hd.hez. de amugy el kell fogadni ennyit gyorsul csak a vga ennyi orajel emelésre na megprobálom vapor-x orajelen 1100/1300onmire jutok.ha bírja.
amugy a memoriaemelés szinte semmit nem ér pontba 3d markba.
de megprobálom 1400on is. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9185 üzenetére
hát nem is tudom.
látod feljebb lemértem 2 játékot is dirt3, fc3....egyikbe 100/100 másikba kb 70/100on mentek amagok.
ésmind2be kb 2-4fps növekedés volt összesen százalékosanem is tudom.elenyésző. talán 5%
pedig 1070/1300on ment közel vapor-x orajelen....
nem tudom hol hoz 15%ot de én eddig nem vettem észre ezt.... -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9159 üzenetére
ja csak kb ha megnézed mivel eltelt azota pár év optimalizták. alapon kb ugyanugy teljesit a 2 proci.
igen ezt ki mrem jelenteni hogy 7770hez elég a 2 mag.bőségesen.ezt az általam gyakorlatban tesztelt gpu/cpu cores kihazsnáltságok is megmutatták.
aki full hd.be akar játszani nem 7770et fog venni hanem 7850 vagy felfelé onnantól valszeg tényleg kell a 4 mag.de itt a topikcím mi??7770.én ehhez irtam mindezt amit eddig.
az lehet egy i3 2140.nel jobban menne a 7770 mint a g860nal. de az is csak 2 magos akárhogy nézzük.egy 30k.s procit ne fikázzunkmár le......azért azt megnézném i3 2140 7770nel vs i5 akármi 7770nel.nem lenne különbség.elég neki a proci.sőt a G860 is elég.amugy mondok egy citera dejavu.t mindneki győzködött jajj 2x4 gb dual ramv8gb faxa lesz.ja csak kérdés minek?? 1.2 eszik a win7...eddig a max ramhasználat nálam 3gb volt amikor a serious sam 3 betöltött egy baxott nagy pályát 800 ellenfélel.és 1.9gb.ot evet az ss3.exe.....kihagnsuylozom 3gb!! összesen...vagyis még 1 ott volt talonba amit ha nagyon akart a vga használhatott de 1gb videoram mindenre elég.eddig 800mb.nál több vga ram kihasználtságot nem láttam eddig.(fc3 1680ba ulrán)kivéve tán full hd.re nem oda kell a 2 de oda nem is 7770 kell.
minden vga.t és cpu.t meg lehet fektetni.rakjon már valaki 8msaa.t 1920ba a crysis3ra....na oda milyen konfig kell?met szerintme még az sli rendszerke i7tel is lefossák magukat. -
Lacccca87
addikt
válasz
Grave_444 #9150 üzenetére
Jól van nagyon okos vagy, most vegyél szép nagy levegőt és nyugi, nem bánt senki.
Ja és ja volt ár a kezem alatt 4 magos gép 7770-el.Nézz kicsit utána miről beszélek, és rájössz hogy pl a 750K ami szintén 4 magosnak van csúfolva szépen alul tejesít a régi i3 540 hez képest bármiben.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Grave_444 #9150 üzenetére
Szó mi szó, ebben igazad van.
Én rákérdeztem hogy i3 mellé mit ajánlanak HD7770 vagy GTX650 TI.Bár ahogy nézegettem a teszteket fullhdba szerintem senki nem fog venni i3+7770 combót, bár lehet tévedek de én nem azt csinálnám.
Én is azért választottam i3 mert kis felbontáson tolom.
És ráadásul hiába van jó 4 magos géped ha kis felbontáson játszol, az a +10 fps számomra ugyan olyan játékélményt kínám mint egy erősebb 2 magos esetében.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9116 üzenetére
de hány olyan van és lesz 2013ba ahol required/mnimum system a 4 mag?:
azért az i3mak szerintme még mindig elég ütősek pláne ujjak optimaliozálva vannak rendesen.összevetve az első szériásokkal brutál angy az ugrás.
én hiszek a hyper threadingbe.nekem anno volt s478as celeronom és utána 2.4c 3 fényévnyi a különbség közte....
más kérdés akkoriban a celeron semmire nem volt jo pláne nem játékra viszont most a pentium G sorozat simán jó arra is. szerintme egy i3 a best buy mostanság.az i5 jo jo...de még nincs rá nagy szükség. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #8906 üzenetére
igy van full hd.hez az kell.
hát én 1050en probáltam multkor de 1100at lehet behuzom megnézzük
bár nfshp2be smemit nem hozott fps.t
majd a shift2be az fc3ba megnézem.nekem 1475 a vége.
felette kilép a mark.érdekes nem csikozik.nem tudom mia kevés a powertarget a fesz, de az csaka gpu részt érinti nem? -
andrasko
senior tag
válasz
Grave_444 #8234 üzenetére
(#8234) Grave444: 3D11 OC eredmény frissítve.
(#8599) betegphiu: 3D11 OC eredmény frissítve.
... bááár bőven elég lenne, ha az adott driver-verzióhoz egy végleges OC eredményt küldenél... ez már a 4. volt...(#8633) aProPeti87: 3D11 OC eredmény frissítve.
(épp hogy TOP10-en belül...)
... frissítve: >sheet<
-
kw3v865
senior tag
válasz
Grave_444 #8507 üzenetére
Köszi, hogy szóltál, ideje végre átírni az adatokat
460-as X3 AMD-m van, ez már elég neki, nem? De majd lesz 4 magos is. 7770 nem érdekel, csak és kizárólag passzív jöeht szóba. Néztem a Sapphire-t is, de az drágább. Vajon megéri-e a különbséget? Az ASUS-ra 3 év garit adnak.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Grave_444 #8400 üzenetére
Aha, tehát ez: 11201-02-20G
Majd még megráncigálom a procit. Jövőre majd platformot újítok. Addig még elég lesz a nem túl nagy igényeimhez. (Wot, Diablo3, Skyrim)ui.: Megnéztem és már ritka mint a fehér holló. Ahol még kapható szinte egy árban van a 11201-05-20G-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest