- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Eagle16
addikt
-
melan
senior tag
-
Lacccca87
addikt
Esetleg még a GRID is teszt alany lehet csak nem tudom már hogy abba volt e Teszt rész, mert ha jól emlékszem anno a HD3850 VGA-val az az egy játék volt amit hibázott meg fagyott ha magasabbra toltam a VGA órajeleit amire érdekes módon más játékok nem reagáltak így.
Vagy ami hasonlóan VGA-t gyilkol az a Stalker Clear Sky abból meg van különálló bench ha jól emlékszem.De szerintem a sima teszt programokhibázása esetén is el kellene fogadniuk mint bizonyítékot mert tkp ezek erre vannak kitalálva hogy teszteljék a gép stabilitását és sebességét.
-
Lacccca87
addikt
Én is néztem már hasonló teszteket de mintha nem is a VGA gyorsítaná a filmet vagy nem tudom mert a GPU az végi 0% on malmozik nekem is 300/150-en VLC-vel.
Talán az egyetlen program amivel videó lejátszás közben is látható jelet ad magáról a VGA az Cyberlink Power DVD, de ezt anno csak az 5770-el próbáltam. -
Eagle16
addikt
A VLC-nek annyi előnye van hogy bármit lejátszik, de amúgy egy Media Player Classic Home Cinema lényegesen szebb képet ad alapbeállításokkal is, szemmel látható a különbség azonnal.
Abban biztos vagyok hogy a 128 bitnek nincs köze ahhoz, hogy hogy megy egy film, az ezeréves NX-6200-as 64 bites kártyám is tök ugyanúgy játszik le mindent, mint a 256 bites 9600GT-m. Azért azt kétlem hogy egy HD filmnek ne legyen elég a sávszél, csak azért mert 128 bit...
-
úgy látom nem igazán értelmezted amit írtam...
ugyan az a gép minden ugyan az csak egy HD6770 1.gigás DDR5(nem is a butított DDR3) kártya helyére beraktam a 5850 et és mindha elvágták volna a röcögéseket a gép rendben van(amúgy 8.giga 2000.MHz@CL9 ram, i5-760@4000.MHz, OCZ Agility 3 SSD) szóval nem a körítés a gond meg ahogy írtam semmi változás nem történt csak 6770 ki 5850 be és teljesen más élmény... de mondom ezt nem igazán lehet leírni mert érezni kell használat közben.. 6770 előtt volt bent 5770 is az is dettó, szóval itt mindenképp a 128.bit -el van gond de mondom ha nem 1.ik pillanatról a másikra történik akkor nem nagyon veszi észre az ember és nem is nagyon lehet leírni, mert nem úgy akadozik hogy várni kell valamire hanem nem olyan folyamatos...
Inkább ahoz tudnám hasonlítani ha játszol egy FPS játékkal és mondjuk megy 30-35.FPS -el az is folyamatos elvileg, de ha 50-60.FPS -el megy az mégis más játék élmény na valami ilyesmit képzel el...
Filmnézés meg attól függ mit nézel mert egy 20-30.mega/sec HD filmnél FEL kell kapcsolnia a 7770 -nek is 3D -re
Nálam egy sima 720p MKV is UVD -re kapcsolja a VGA -t és nem alap 150/300 .on jár hanem 300/600.on
Persze ehez olyan lejátszóprogi és beállítás kell hogy legyen HW -s gyorsítás film alatt is!
Én úgy tudom hogy a HD7xxx sorozat BIOS -ába se lehet bele babrálni ahogy 78-79xx esekébe sem, az lenne a jó ha lenne már BIOS editor de sajna még nincs max azt lehet mint a 7950-emnél hogy másik gyártó másik BIOS -át teszed fel
-
-KP-
addikt
Értem. A gpu esetén mekkora ez az érték amit vinni szoktak?
A tuningos Sapphire (1150/5000) és a DC-s Asus között vacilálok perpill. A sapphire-nél szimpibb a hűtés és hogy OC-s, az Asusnál szimpi a plusz egy év gar. Viszont nem tudom a kisebb venti mennyivel hangosabb az Asus esetén és a tuning mindig lutri...
Ezek szerint akkor nem kell hanyatt esni az OC-s Sapphire 5000mhz-es memória órajelétől... De vajon az 1150mhz-es gpu órajelét nagy átlagban el tudom érni "házilag" is?
-
Sapphire Vapor-X ami nálam járt az 1,300.v ot kapott 3D -re ésTPU oldalán is hasonló (3D load 1,33.v) értéket mértek
mikor én tesztelgettem akkor még nem voltak kint a 12.11 béta driver ek amúgy meg mennek azzal is 1200.at csak pl eddig kellett hozzá 1,250.v akkor a 12.11 Bétával kell neki 1,275.v mert ugye FPS -ben is meglátszódik hogy jobban megdolgoztatja a VGA -t a béta driver!
-
Vegyigyümi
tag
Itt nem a marketingről van szó, hanem a lustaságról. Ez kész gép, 3 év garival, és nem én rakom össze. Eléggé elhavaztam mostanában, és karácsonyi ajándék lenne. Amúgy meg az utolsó két alkalommal amikor saját konfigot raktam össze, mindkétszer mást kaptam, mint amit megrendeltem, aztán mehetett a macera.
Reklamál, bizonyít, meggyőz, kicseréltet, beint. De ez mind mind plusz kör volt a kereskedőhöz, a végén már besokalltam. Én is tudom hogy a ddr 3 sokkal gyengébb mint a ddr5, a kérdés az volt mennyivel. -
Str8 sk8r
őstag
...ez így igaz is, én továbbmenve gondoltam, hátha üresjáratban kb passzívan is el tudja hűteni, vagy csak 20%-os ventiforg. alatt, de nem csak télen a 20°C-os szobába, hanem nyáron is a 30-35°C-ba...egyéb iránt teljesen egyetértek veled...
...
...(#4981) ViZion : teljesen egyet értek veled, ez a megjegyzésem inkább azoknak szól, akik ezen felbuzdulva 7 voltrol akarnának hősugárzót, vagy hidraulika-szivattyút, esetleg ipari köszörűt üzemeltetni ezen megoldással...
...
-
mexel
veterán
Az megint baj, mert a gépen szinte passzív. A táp még megyeget, de igen lassan forog a venti
Lehet hogy elhamarkodtam a giga eladását
Mondjuk a porkifújás miatt az asus és sapphire hőcsöves kiesik. Marad az asus "gagyi" de arról még nem tudok konkrétat mit csinál és mit nem. Vagy újból giga. Talán elkapkodtam az eladását? -
ViZion
félisten
Igazad van, annyit tennék hozzá, h pl. ASUS spórolós NEM árfüggő...
A mobom ~26 k volt, és tuningra sz@r, árban vele egy kategóriás ASRock meg jó. ASUS-nál ez a belépőszint...Matthisa: 2 venti = dupla hang... feleslegesen. Az 1 ventisek, jó hűtővel viszik hűvösen a kártyát.
-
mexel
veterán
Szerintem mind egyformán sz@r vagy jó, egy helyen készülnek, csak szerencse kérdése milyet fog ki az ember. A hűtés, a pompa, az csak ízlés és átverés kérdése
Nem hiszem hogy a hűtésen és OC-n kívül lenne bármi különbség a nyák és az arra szerelt anyagok tekintetében manapság, kivéve 1-2 extreme editiont, de az inkább felsőbb kategóriánál van talán.
Egyébként ha halk akkor mi bajom lehet ha garis? A +20 vagy 50 Mhz különbség nem hiszem hogy sokat érne. Ha belegondolok, megint lesz kb 4-5 ropi különbség a 2 asus között, abból inkább cserélek i3-ra. Ha pedig nem porszívózik, és 20-25%-on pörög a venti alapon akkor top halk a zsuga valószínűleg. Nekem ennyi elég lenne. Túlmelegedni biztos nem fog. -
mexel
veterán
Akkor ezeken emelt fesz van (a plusz 20 MHz miatt?)? Annak nem örülök, az valóban plus hő. elég soknak tűnik ilyen hűtővel a 60fok. A giga a gagyinak nevezett hűtővel, 30%-ra levett fordulattal sem ment 50 fok fölé nagyon GTA4 alatt. (háttérben ment az aida log hogy visszanézhető legyen. Megnéztem gyorsan :96% teljesítménynél ment fel 36% -ra aventi és 46fokos volt a GPU.)
Lehet hogy nem is olyan rossz a gigabyte a hűtőjével? Még megbánom hogy eladtam
Az asust is jól meg kell gondoljam akkor.
A sapphire is emelt feszes vajon?CoolBoy323: garisa válogatja
Persze lehet hogy észre sem venni. Sajnos inkább árban túl sok.
ja, a porkifújást újraindításnál is csinálja, vagy csak bekapcsoláskor? Az mekkora hangerőn megy ezeknél?
-
mexel
veterán
A catalyst szoftvere csak fix értéket tud manuálisan, vagy a kártya bios-áét. Külső szoftvernek viszont mindig futnia kell win alatt. Olyat pedig nem találtam ami rejtve, a háttérben fut, nem úgy hogy a tálcán figyeljen. (mániákusan utálom ha a háttérben programok futnak, főleg ha nem akarom
) Ráadásul ezek a progik csak akkor indulnak ha a win betöltődött, és ha csinálok egy újraindítást akkor köben felpörög a venti, és itt nálem jelen helyzetben ez zavaró. (a használat körülményei most olyanok, hogy a gépnek halknak kell lennie)
Potival viszont nem pörög fel az elején sem. Érdekes, a giga egyébként nem portalanít az elején, ez talán még mindig jobb így mint az amivel 4870-eseknél találkoztam, hogy indításkor tolnak egy pár másodperces "portalanítás". közben süvít mint a disznó.
Nálam enélkül sem poros soha, mert általában zisztítom, porszívózom néha, nem hagyom elmocskolódni.
Majd kitalálom milyen módszert használjak, régebbi gépekhez még anno fabrikáltam valami ellenállásfélét aminél 12V helyett 7V jutott a ventikre, és az nagyon is elég vaol hűtésre. Csak nem emlékszem hogy hogyan volt bekötve, és hogy működött-e a fordulatszám mérés úgy.Sajnos a 7770-esek biosát még nem lehet módosítani, még nem oldották meg. Bízom a TechPowerUp-os fiúkban hogy hamar kitalálnak valamit
-
Valerie90
csendes tag
és ez milyen hibára utal amúgy? ugyanilyen kártyánál volt ilyen? bevallom őszintén nem tudom még mi lesz, most hétvégén majd kiderül mit produkál, végülis van rá gari, illetve egy próbát megér??, ez most így megy, de ha küldenek egy ugyanilyet és ugyanezt produkálja nem örülnék neki, vagy hogy is mondjam , olyan furi hibákkal találkoztam már, aminek mennie kellett volna de mégse ment
leszoktatnak a pc tuninngról az fix XD, eddig mindig volt vmia drivert amúgy nem a kártya tölti be, miért van ez a hiba mégis akkor sokaknál mostmár ez foglalkoztat :S
-
mexel
veterán
Nemértelek. A kártya hibátlanul működik és 3 év garis.Megvettem, de mindenki lebeszél róla hogy vegyek Sapphire-t.Most inkább vennék azt vagy egy passzívat. Nekem hangos a giga van akinek nem, majdnem passzív gépem van és ehhez hangos. A zerocore nem a kártya hibája hanem a 7770-es családé. (utánaolvastam bőven)
Miért ne adhatnék el valamit ami nekem nem tetszik? Dobjam ki és vegyek másikat? Ne fárassz ezzel. Régóta vagyok a fórumon és senkit sem vertem át semmivel pedig igen sok motyót eladtam már. Gondolkozz mielőtt írsz.
el fogom adni a második új lapomat is, mert nem tetszik a venti vezérlése, az elsőt 3 naposan eladtam. Úgy néz ki procit sem jól választottam nekem gyengének tűnik a g860, ezért ezt isel fogom adni, sőt a 2 napos EKL hűtőt is mert nem ezt vártam. Ha úgy vesszük mind hibás mert nem azt hozták amit vártam. Akkor átvertek a boltban? van akinek tökéletes, nekem nem az. A giga kártya is 10-ből 8 embernek jó és nem érdekli a 40%-os venti hang és a zerocore működése, mert nem isfoglalkoznak vele . Engem érdekel, nekem más kell. Ha a kártya hibás lenne gariba visszavinném, de így hiba nélkül hülyeség lenne talán.Vizion: köszi. Szerinted miért rossz a kártya?
-
mexel
veterán
-
Valerie90
csendes tag
előtte sapphire radeon HD 2600 Xt volt benne 512 megás
de a proci, meg minden más cserélve lett erősebbre, csak a régi karit tettük bele mer nem volt keret a teljes cserére
újrarakom akkor, de eddig sem kellett ha új kártya lett bele véve :S, remélem menni fog, miért amúgy mondhatom azt is hogy küldjenek teljesen más márkát is? -
Valerie90
csendes tag
-
sb
veterán
1. Nem itt van a gép helyileg, most nem tudom megnézni a nyákot, de gyanítom a DCU egyféle nyákra épül. A techpower teszt alapján a második kép, vagyis refnyák.
2. Ez így tárgytalan.
Bios egyébként a gyári van rajta. (nem OC)
3. CCC-ben profilt kell létrehozni, az legyárt a Ussers mappába egy xml-t és abban kézzel át lehet írni az órajeleket, feszeket is.
A Trixx tudom, hogy nem a legjobb, de mivel Sapphire a kártya és mással nem ment a feszállítás, kínomban nem tudtam mást csinálni.
A 2D feszt nálam is kiiktatta.
Legalábbis 3D feszemelésnél, mert 2D-t-nél azt állította, ahogy leírtam.
ASIC az mi?
Nem emlékszem most fejből mennyit megy, de elég antituning. Régebben leírtam itt a topicban, hogy mennyit megy különböző feszeken. -
sb
veterán
Semmi gond.
Bár én direkt és kifejezetten csak a a konkrét jelenségre kérdeztem rá: Asus Tweakben feszállításnál fix 1V-ra áll be a rendszer.Hétvégén kicsit tovább jutottam:
- Az Asus 7770 DCU-n mindennel megy szépen a feszállítás.
- Sapphire 7850 1gb: AB-vel nem megy, sem magában sem az extra dll-ekkel. A Trixxel viszont sikerült felemásan feszt állítani. Érdekes módon az első installálásnál egyáltalán nem ment, most pedig a következő módon működik. Leírom, hátha itt is tanulságos lesz.
1. 3D overvolt megy úgy, hogy 2D-t is átállítja. Tehát az alap 1.075V-ot felnyomom pl. 1.150V-ra akkor 3D-ben és 2D-ben is ennyim megy a kártya. Undervolt nem megy, 1.075V-nál kevesebbet nem ad 3D-ben.
2. 2D undervolt megy, ha az alap 0.825V-on leveszem 0.800V-ra akkor 2D-ben ennyit kap a kártya, 3D-ben pedig az alap 1.075V-ot. Váltogat szépen a kettő között.Ja és még egy: CCC Overdrive-ban is sikerült feszt állítani. Ott külön megy a 2D/3D fesz állítás, de sajnos ott sem megy 3D-ben az undervolt. Valószínűleg ez biosban van tiltva valahogyan.
-
sb
veterán
Túl vagyok rajta, ismerem az AB-t. Már az unofficial oc-val, ini módosítás és a 2 ati-s dll-lel is próbálkoztam.
Voltage unlock és read alapból be volt állítva (minden kártyánál használtam eddig is), de ki is szedtem a pipát és visszatettem. Restart is volt már pár.Egyébként nem 7770-ről van szó, hanem Sapphire 7850 1GB-ról. Ezt nem írtam, mert csak általánosan kérdeztem mivel az Asus tweak-ről ugyanilyen jelenséget olvastam itt a topicban 1-2 hónappal ezelőtt. (fix 1V-ra állt be a kártya).
Az Asus 7770 DCU-ra visszatérve: szerintem refnyákos az is, mivel az AB is állít feszt rajta. (A másik gépben épp ilyen van otthon. Minden megy rajta ahogy kell, nem úgy mint a 7850 1GB-on...)
-
sb
veterán
Én úgy tudom az Asusé is a refnyákos kártyákkal megy. MSI AB-ben nem jelenik meg a feszállítás, sem a fesz értékek kiállítása. Arról nem találtam semmit, hogy az 1GB-os kártya refnyákos-e, de a 2GB-os Sapphire elvileg az és arról is láttam ilyet a topicban. Mármint, hogy az AB-ben nem ment a feszállítás.
A bios átírás még továbbra is érdekelne, ha más nem megy akkor marad az...
-
kerekfej
őstag
-
StSanya
senior tag
Alapon van minden, de nem tudom, hogy az AfterBurner miért nem mutatja a feszt, korábban mutatta, lehet újra kell telepítenem, kis kavar volt/van a bétájával.
Amúgy nem járatom overclock-olva, ellenkezőleg, downclock-olom, (-5% Power limit, 1000 MHz core, 1100 MHz RAM és átvariált fan profil) mert nekem perpill bőven elegendő a teljesítménye.
-
ViZion
félisten
-
bozont
veterán
Oké tudom hogy nő, de nem akkora mértékben mintha a feszültséget is piszkálnám. Meg ahogy olvastam, ha kifut a kártya a TDP limitből, az a throttling jelenséggel jár, ami nálam még nem lépett fel. Vagy járhat fagyással is? És akkor maximum meddig érdemes, szabad állítani?
mod.: Sajnos mégsem stabil 1190MHz-en a gpu, a Unigine megfogta.
Mondjuk az érdekes hogy csak a sárkányos résznél, nem tudom milyen terhelés kap ott hirtelen a gpu, de 1170MHz-ig kellett lemennem hogy lefusson a teszt.
-
törölt tag
BF3 multi. 1920/~medium (VGA usage: 85-95% között). Szerintem hibátlanul hűt a kártya, egyszerűen én nem engedem 32-34% ventilátor fordulat fölé, mert hangos. Valahol ez a teteje a hang és a hűtés optimumának nálam. Annyira leszabályzom a hűtést amennyire lehetséges, de mindeközben 80 fok alatt maradjon a kártya.
-
törölt tag
Ja értem. Csak mert nekem max 34% és a különbség így már óriási. No meg 1.225V-on. Nálad mennyi feszen? Most amúgy is terveztem játszani egy órácskát. Beállítom fix 55%-ra. Mivel jelenleg nincs egyetlen ház ventilátorom sem és a házam is kisebb (microATX: Define Mini), én mondjuk leveszem (szemből) a bal oldalát. Így nagyjából 1:1-nek mondhatóak a környezeti viszonyok. Később megírom, hány fokos lett a maximum.
P.S.
Érintkezés biztosan jó, mert MX-4-re pasztáztam át és egy 1 fokot nyertem. Tehát nem lehet, hogy előtte is és általam is rosszul lett feltéve a hűtő (túl nagy lenne a véletlen).Úristen, ez 55%-on turbina...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest