- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
apollo12 #16651 üzenetére
SLI rendszert soha, de crossfire -t se fogok. Meg a 970 es chipset úgy tudom gyárilag nem támogat több kártyás rendszert, gondolom csak valami mókolással van megcsinálva, csökkentett sávszéllel..
Viszont az fontos hogy legyen 2 darab sima PCI foglalat, ezen meg az egyik pont a videókártya alatt van a leghülyébb helyen ahol tuti nem lehet használni.
USB 3 meg SATA 3 nélkül pedig nem vennék meg egy új alaplapot.
asrock meg nálam a nem játszik kategória
Elhiszem hogy vannak belőlük MÁR jó alaplapok, de semmiképp nem vennék. Nem vagyok egyáltalán gigabyte párti, nem kell félre érteni, 1 hónapja még eszembe nem jutott volna hogy gigabyte ot vegyek, de jelenleg ez tetszik. Jó az illesztő kártyák elosztása, tud mindent ami nekem kell, van VRM hűtése gyárilag. Felmegy rá a chipset hűtő blokkom. Jól is néz ki, talán minőségi cuccokból van. Ennyi.. -
nanus
senior tag
válasz
apollo12 #16655 üzenetére
Mindenkinek az ami nála kifogástalanul működik....nálam mindkettő....hogy melyik birja jobban a tunningot ....nem márkafüggő..(giga is birja a tunningot olyant kell választani ami erre megfelelő) én egyszer jártam szervízbe gariztatni asztali dvd-t......és a polcon nem láttam mást mint asust(alaplapot) amit gariztattak.....de lehet hogy legközelebb azt veszek
,ha már Abit nem lehet....
-
Ricsiii1992
tag
-
Ricsiii1992
tag
válasz
apollo12 #16556 üzenetére
el se hiszem amit írsz. És ez akkor tuti? Bios 1,4375-nél én már 1,5V-ot látok cpu-z-ben. Hogy lehet hogy ennyire félremérné az összes progi? Ja igen ASRock IES is 1,5-öt mutat.
Mondjuk neked is ha megkapná az 1,54-et, gondolom nem 4,1-et menne
, úgyhogy igazad lehet.
Akkor ez szokásos az ASRocknál? Nem talállkoztam még ilyennel.
Ezek szerint nyugodtan feltolhatom a biosban 1,475V-ig akár, és ne érdekeljen, hogy IES már 1,55körül mutat?
Ennek én örülnék a legjobban, ha ez 100%-ban így lenne, mert ezzel megmagyarázható miért megy ilyen s.@rul az x4-em. Csak az nem hagy nyugodni, hogy az ASRock gyári szoftvere is 1,5-öt mér.szerk.: valahogy rá kéne mérni multiméterrel a VRM részre, kondikra, és akkor minden kiderülne. Ja igen, a legújabb biost tettem fel, és ugyanazt produkálja mint előtte. Gondolom azért javították már volna, ha tényleg 1,425 Vid-en 1,472-ig feszeli a procit. +1 érv, hogy igazad lehet
-
Ricsiii1992
tag
válasz
apollo12 #16543 üzenetére
Pont hogy nem droppol, túlfeszel, de hogy miért? VID 1,425-ön lazán tolja neki az 1,472-t. 1,4375V-os bios fesznél ad 1,504V-ot prime alatt a procinak, így megy jelenleg. CPU-Z, everest mind 1,504-et ír, idle-ben meg ~1,1V-ot kap. Érdekes egy lapom van az biztos. 1,4V -hoz biosban már csak 1,35körül kell adni. Viszont bios HW monitor annyit ír, amennyit beállítok.
A melegedésből ítélve az 1,504-et kapja, dirt3 alatt benyakal 380W-ot a gép fogyimérő szerint.
-"milyen meleg volt eddig a procid??"
- 65C fölé nem ment (AMD, és az athlon2 fórum szerint 70-73 a max a propusoknak)szerk.: szépen megy a B55-öd, én meg itt szenvedek a 3,5gigáért 1,5V-okkal, mondjuk iponban vettem, nem pretested, úgyhogy elnézem neki.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
apollo12 #16541 üzenetére
Hát de minek vegyem lentebb a feszt? Nagyobb órajelhez (szorzóhoz) nem pont hogy a feszt is növelni kéne? (Egyébként most stabilnak tűnik 1.4 volton, 200x18.5 (3.7Ghz)-es órajelen.
1.4000 fölé meg már nem szivesen vinném, azt mondod 1.4-es fesz nem lesz neki elég a 4Ghz-hez? Egyébként ha 4Ghz-re akarnám állítani, akkor elég lenne csak a szorzót felnyomni ezek szerint?
-
norbi0604
aktív tag
válasz
apollo12 #16538 üzenetére
ahoz nem nyúltam (fsb=cpu frequency), írtam is, ezeken változtattam:
CPU Frquency multiplier: X18.5: 3700MHz (gyári: X16: 3200Mhz)
CPU Voltage: 1,3000 (gyári: 1,4000 volt)
NB Frequency multiplier: X13 2600MHz (gyári: X10 2000Mhz)
CPU NB Voltage: 1,2000 volt (gyári: 1,1000) -
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #15870 üzenetére
Nincs más. Rengeteget szoptam már a chipsetek keveréséből. Ezt be kell tudni ennek.
Mehetünk tovább is. Kinek van még kedve tesztelni? Mehetünk vga limites beállítások fele is. Mennyivel hoz többet a végletekig húzott cpu??
apollo12: mondj egy játékot, amit tesztelünk? Mennyivel kapsz többet vga limit mellett a GTX480-al?
-
Alister71
nagyúr
-
-
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15686 üzenetére
BIOS hardware monitor valósnak 1.42V-ot ír, előző procim is annyit kapott 1.5 éven keresztül, tehát valszeg ezzel még nem lesz baja a mostani procimnak se akkor, ugye?
Az alaplapi MCP az a NB?
AIDA terhelt állapotban GTA4 alatt 57 fokosnak látja, régebbi procival emlékszem sokszor 63-65 fok környékén is volt az MCP.
Alaplap hőmérséklete terhelve most 45fokos. -
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15537 üzenetére
Sokszor az a 2 fps is számít, nem mind1, hogy már 30 alatt vagy 2-vel ami ugye már közel se folyamatos, vagy 30-on, ami már folyamatos a szemnek.
Tehát én maradok a 2566MHz-es Prime által még stabilnak ítélt NB-nél.
Így is pl GTA4-ben néha lemegy még 25fps alá is bizonyos helyeken egy-egy pillanatra. -
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15529 üzenetére
El kell keserítselek BFBC2-őt 8 órán át játszottam ezekkel a beállításokkal, amivel Prime95 kidobott!!!
GTA4 is atomstabil volt mindig 2.6-os NB mellett...
Csak ez a szemét Prime szarik be...
Erre milyen magyarázat van?
Mondom akármilyen kemény programokkal izzítom nem fagy be nem borul fel a gép, de Prime95 fél órán belül 2.6-os NB-vel és 867Mhz-es RAM-mal hibázott...
Ilyen esetben lehet mérvadóbb lenne csak GTA4-el, 3D Mark-al, PhysX teszt-ekkel tesztelni a rendszert? -
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15527 üzenetére
Én meg érdekességképpen még a mostani procimmal lenyomattam életemben először egy prime95 tesztet, és hibázott 2.6GHz-es NB-vel és 867MHz-es RAM órajellel...holott a hétköznapi használatban sose fagyott le és még kék halált se kaptam!!
Ez mi a fészkes fene??
Prime95 szerint csak 2566MHz-es NB-vel 3.34GHz CPU órajellel és 857MHz-es 5-5-5-11!!!-es RAM-mal stabil a gép fél órán túl is...
Holott a RAM is eddig 867-en ment 5-5-4-7-15-2T-n!!
Ennyire mérvadó lenne a Prime? -
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15520 üzenetére
Köszi, csak sajna most jelenleg még nincs keretem új lapkára, majd az ősszel kb.
De ez jónak tűnik nagyon, amit linkeltél.
1.4V-on 4GHz tutira összejön majd remélem a prockóval.
Feszültséget illetően az alaplapomnál mért lehet, hogy normal-on még alapórajeleken se áll fel a rendszer?
Auto-n vannak nálam a feszek, és most így kap az Athlon X4 620-am 1.392V-ot és így megy 3380MHz-en. -
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #15517 üzenetére
Tehát 1.45V-on maximalizáljam?
Amúgy az a gáz BIOS-ban nem tudom a feszkót manual állítani normálisan, érdekesmód ha normal-ra teszem azaz nem Auto-ra, akkor egyszerüen alapórajeleken se áll fel az egész gép...
Ez mitől lehet?
Így kénytelen vagyok Auto-ra rakni a feszelést.
Vagy használjak pl EasyTuner6-ot a voltok finomhangolásához? De az meg ugye szoftveres megoldás...
Meg állítólag F7N Béta BIOS-t kell felraknom, hogy lekezelje majd X4 975-öt. -
oz82
senior tag
válasz
apollo12 #15500 üzenetére
Igaz, és az a belépőszínt, ebbe a kategórába. Az is elég nagyon sok mindenre. Nekem is 955 BE-m van és, sokáig a 840 esnek állt a zászló (Abba nincs L3 cache) mikor gépet terveztünk venni, de úgy voltam vele hogy a hülyének is megéri a +2500Ft ot az L3 cache. +15ezret meg nem ér meg számomra +3-5fps Az I5 ért.
-
TeeBee73
veterán
válasz
apollo12 #15489 üzenetére
Szerintem meg a Small FFTs-t kellene, a Blend nem annyira terheli a procit, szvsz.
(Volt, hogy a Blend futott 1 órát, Small-on meg megfeküdt a proci 5mp. alatt.)MOD: (#15492): apollo12: Legyen IB teszt, és kvittek vagyunk!
Egyébként, érdekes, mert elméletileg a Blend RAM/procit terhel, a Small csak CPU-t, de azt izomból. -
@matthew@
őstag
válasz
apollo12 #15471 üzenetére
Oksi, köszi a helpet, amúgy vki kicsit szájbarágósabban le tudná írni h mit hol találom ehhez a biosban mert még sosem csináltam ilyet és nem szeretném elrontani. Amúgy procihűtő egy CM Hyper 212 Plus lesz egy CM Elite 430-as házba és egy Noctua ventivel felvértezve szóval a hőmérséklettel nem hiszem h gond lenne
-
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #15476 üzenetére
200x18-on megy 24/7-ben, 1.275 volton. Így még megy a CnQ is, ha visszaveszi 0.896 voltot kap, 200x4-en, 30-34 fokos, időjárástól függően, a hűtő ventije alapon forog 800rpm körül, ha terhelem akkor 1.264-et kap windowsban, itt max 53 fokos, a venti 2400 körül forog.
Elég rá a TX3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- XPEnology
- Milyen monitort vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest