- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi779
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, h a radeon drive feltelepítése után miért csúnya a kép? Ezt úgy értem,h olyan mintha szemcsés lenne, össze folyt, életlen meg mitha a feket is olyan mat lenne. A hétvégén telepítetem a win 11-et. Míg nem volt fent a drive addig semmi gond nem volt vele. AOC 27g2u, Ryzen 7, Sapphire 6700 xt nitro+. Alapból 6 és 8 bit között lehet a színmélységet állítani a radeon softwerben. A csatlakozó típus az DP 1.2-es és nem az olcsóbik. Full HD 144 Mhz, de ha lejebb veszem a képfrissítést akkor sem jobb a helyzet. Valaki találkozott ilyen problémával? Válasyokat előre köszönöm.
-
Lacccca87
addikt
válasz FireKeeper #21098 üzenetére
Gondolkozom rajta termeszetesen. Kiszolgalta boven a 10eves garancia idoszakot. Fel even belul valoszinuleg cserelem majd. Koszonom neked is az infot.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Lacccca87 #21094 üzenetére
el fogja bírni, de azért már közelebb leszel a névleges teljesítményhez amit a táp bír. ideiglenes megoldásnak jó lesz, de én később mindenképp gondolkoznék egy cserén.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Zamma
őstag
Nem kell végigkeresni a régebbi hsz-ek között mert egy kedves szavad nem volt rddig senkihez... Engem is kioktattál és számonkértél úgy hogy nem is neked válaszoltam...
Ezen kívül éltalános infógyűjtés volt részedről...
Általában te nem is kértél itt semmi segítséget csak forszíroztad hogy szájbarágósabban segítsen x, y-nak.
Én kb. max. 2 hete kezdtem el a kártya belövésével foglalkozni és bár való igaz hogy általános infó nincs a topiknyitóban, de az nem véletlen, nem igénytelen és nem elhanyagolt.
Ugyanis sok előre felkészülést igényel az egész. Igen, sok utánaolvasást méghozzá csipspecifikusan. És ami nagyon fontos: nem mindenkinek és nem mindenre IS jó csesztetni a csuszkákat! Első körben mindenki nézze meg hogy az igényét kiszolgálja-e a kártya. Ha nem, lehet specifikusabban boncolgatni a témát.
Miután ez megvan már "csak" tapasztalatot kell próbálgatással szerezni - mert minden kártya más és más - ez szintén bonyolítja az összképet.
Nagyon kevés olyan infót lehet megosztani általánosságban amit ha aranyszabályként kezelünk hatékonyan a végére jutunk a folyamatnak.
És végül: eddig azt se tudtuk hogy milyen konfigról és milyen kártyáról van szó!
Az már most kérdéses hogy minek neked egy ilyen jól hűtött cucchoz bármi, de szerintem rövidesen az is kiderül... Pénz: van, áram: van, teljesítmény: van.
Hát csak ennyit a téma margórája![ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Mennyire elvetemült gondolat rádugni egy Corsair VX450 -re egy Sapphire 6800 Nitrot?
A gépbe egyébként nincs más bővítőkártya. 1 db m2 ssd; 1 db WD green hdd, 2x8gb ram és i5 8500 van.
Nem a kihasználtság érdekel mert tudom hogy CPU limitem lesz, hanem a fogyasztás. Valószínüleg undervolt amennyire lehet és semmi tuning. -
őstag
válasz steewcv65 #21086 üzenetére
Ha rákeresnél a nevemre a hozzászólások között, akkor láthatnád, hogy többször is (1; 2; 3) kértem szájbarágósabb segítséget az induláshoz!
Bevallottam, hogy jelenleg nem értek ehhez!#21085: KAMELOT
A programozás tanulását is egy "Hello World!"-el szoktuk kezdeni! De itt eddig nem kaptam ilyen alapszintű leírási javaslatot... -
belaazallat
addikt
Szia!
2 év kihagyás után (régi AMD-s kártyára nem volt új adrenalin verzió, most cseréltem) nekem is vannak új dolgok az adrenalinba, de a tuning viszonylag könnyű. itt egy videó hozzá: [link]
Ha meg van a kitesztelt eredmény, a topic oldalán található MPT (MorePowerTools) programmal érdemes beállítani, mert az jobban kezeli a beállításokat, mint az adrenalin. Van hozzá leírás is.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
joysefke
veterán
Nálam is 1060-1070-en indulna, ha a VGA BIOS-ra bíznám. De itt arról van szó, hogy az alaplapról szabadon vezérelve, 660rpm a ventik indítási küszöbe, tehát legalább eddig biztonságosan le is szabályozható a red devil venti.
Es nem is hallok semmit
Számomra az 1080rpm már hangos, az indítási gázfröccs amit a BIOS ad neki pedig zavaró. -
steewcv65
őstag
Nem bírtam...Bocsi a bántást előre is
De, ha neked sz.fejlesztőként nem megy az adrenalin, akkor add vissza a szakmát ......
Unokaöcsém 12 éves és mindent tud vele csinálni, még sztríímel is.Ha kell pizzát is süt vele. Picit szerényebb belépővel még segítettem is volna, de mások is szerintem.
példa:
"Sajnos - szerintem - ez a topik sem túl segítőkész: az idetévedőket egyből a mélyvízbe dobja!"
"A "fekete övesek" tuning eredményei meg itt szépen mutatnak a hozzászólások között, de kb. ennyi a hasznuk... "Ezzel alapból nem tiszteled az itt lévő emberek hobbiját, szórakozását, amit itt szívesen megoszt másokkal, vagy tanácsot kér.
Szóval,köszi mindent!
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
KAMELOT
titán
-
fejesg2
senior tag
Látom a tápot te sem bíztad a véletlenre, továbbá a memóriák mennyiségét is időtállóan tervezted meg. Nekem is 2x32Gb kit van és bizony van játék, ahol teli szerveren 40-be is belenyal néha. Szerintem (ha számít egyáltalán) nagyon jól állítottad össze.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
őstag
Na szóval...
Most hétvégén összeállt a(z első) játék céljára épített konfigom*.
A drivereket feltettem, egy kicsit már játszogattam is.Viszont az AMD Adrenalin/Catalyst programhoz is már pilótavizsga kell! (Mondom ezt szoftverfejlesztőként!)
Avagy fogalmam sincs, hogy melyik funkció mire való és annak be-/kikapcsolása miért lesz nekem jó? (...műszerfalhoz nem nyúlni!)Sajnos - szerintem - ez a topik sem túl segítőkész: az idetévedőket egyből a mélyvízbe dobja! A "Téma tudnivalók" minden, csak nem egy "tudnivalók hülyéknek".
A "fekete övesek" tuning eredményei meg itt szépen mutatnak a hozzászólások között, de kb. ennyi a hasznuk...* Konfig:
- ROG Strix X570-I Gaming laplap
- AMD Ryzen 7 5800X3D proci
- Corsair VENGEANCE LPX 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CMK64GX4M2E3200C16 RAM
- Sapphire RX6900XT - TOXIC Limited Edition VGA
- Seasonic PRIME-GX-1300 táp
- Asus Prima AP201 ház
- Samsung 980 PRO NVMe SSD 2TB
- Noctua NH-U9S proci hűtő
- 5 db Noctua 12 cm-es ventilátor[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Red Devil, 6700XT, de valószínűleg az összes Red Devil hűtésre igaz, hogy:
-(1)
660rpm-men már indul, nálam most úgy van megoldva a ventivezérlés, hogy passzív üzem után 660rpm-ről megy felfele.-(2)
660rpm-men házban néma a Red Devil.-(3)
FanControl-lal vajpuhán indulEgy adapter kábelre volt szükségem amivel a VGA ventiket az alaplapról tudom hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
válasz spleenszuru #21077 üzenetére
Én a kártya sarkához tettem a támasztót.
-
fejesg2
senior tag
Én használom a kártyához adott támasztót, mert eléggé súlyos darab a 6900XT. Nyilván mert nekem elfér. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha én lennék hasonló szituban, keresnék valamilyen alternatív alátámasztási megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
Én sok kártyánál használtam már a tovább menő részt. Nem volt vele gond még.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomban lévő konfigot végre összeraktam, de van 2 fontos kérdésem:
A kártya 3x8 pint kér, amit meg is kapott, mindet külön kábelről, de sajnos a tápom kábelei mind pigtailesek, viszont én nem a pigtail részeket dugtam a kártyára, hanem a "normált".Ennek eredménye, hogy ocsortány ronda, ráadásul nem tudom meghajlítani sem annyira, hogy a gépház oldalát rátegyem.
1. Kérdésem tehát, biztonságosan használható a pigtail része a kábeleknek, természetesen ugyanúgy maradna a szufla 3 külön vezetéken?
Kérdés 2:
Sajnos a házam alkalmatlan arra, hogy a kártyához járó tartót alátegyem.. Kéne aggódnom emiatt, és beszerezni valami más elgondolású kártya tartót? Valamennyire azért lóg, baromi nagy ez a kártya.
(Ragasztós talpú, fogazott tartó jár ehhez)Köszönöm előre is.
Malaka!
-
Sanyi19
őstag
-
Sontir Fel
őstag
válasz tibcsi0407 #21018 üzenetére
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
senior tag
Nálam legtöbbször Chrome böngészővel ion elő, teljesen random idő után (van amikor 5 perc, van amikor 2 óra), de volt már egyszer játék (WoT) alatt is.
Az esetemben csak a ventilátor profilnál van a zero fan kikapcsolva, semmi egyéb buhera ami okozhatná.Nekem a monitor kábel kihúzás-bedugás is visszahozza a képet, nem kell újrainditani.
-
belaazallat
addikt
-
Daert
őstag
Szép estét!
Találkozott már valaki olyan problémával hogy a 6800XT-je random nem ad képet?
Értem itt azt hogy teljesen véletlenszerűen fekete képernyőt kapok.A gép fut tovább,de képet nem közvetít,nagy feketeség.Csak a restart segít.A Time Spy hiba nélkül lefut 17538-as eredménnyel 2K-n. -
Kolbi_30
őstag
35-53 FPS Jo az "uj" witcherben? Minden RT maxon grafika is high korul van.. 4k fsr on
En vegigtoltam parszor RT nelkul regen, minimalis kulonbseget latok RTvel..elenyeszo..[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #21057 üzenetére
Én is gondoltam erre, a kézenfekvő megoldás a bordára erősítés lesz, de láttam 3Dprintelt távtartós megoldást is.
Visszatérve a tesztre 2500 RPM szerintem minden ventinél hangos, ebben nincs kivétel... Kíváncsi lettem volna hogy az alábbi Techpowerup teszt OC-s részében hogy süvített a venti:
A VRAM-ot pl egyáltalán nem piszkálták, egyébként meg undervolt játszott... hát ettől meg nem süvít egy kártya sem. A Furmark terhelés alatti értékek beszédesek, visszaesett minden... Nem volt ott komolyabb RPM szerintem. A gyári érték 55%-ra van maxolva, azaz 1200-1300-as a fordulat... az meg tényleg halk. De az még egy hangosabb ASUS vagy GIGA kártyánál is az kb... -
Vigneau
félisten
Pedig még a Techpowerup is áradozott a halkságáról... Bár ha jól viseli a terhelést, akkor gond egy szál se.
Arra viszont figyelj, ha csak kiiktatod a gyári VGA ventiket, akkor a közte tátongó űrt mennyire hidalja át a két nagy venti ereje. Olvastam pár helyen hasonló megoldásokról és sokszor tapasztalták, hogy túlzottan messze voltak a ventik a bordától.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
félisten
Hat, Cinebench multicore + Furmark egyszerre azert mar 735 watt (mondjuk 1x5K + 1x4.5K monitorral egyutt). Az UPS-nek sok is.
Ami nekem erdekes -- hatha mast is erdekel:
A gepben van jelenleg egy diszkret GPU (6900XT, de igazabol szerintem mindegy), meg ugye az integralt GPU. Az alaplapon van Thunderbolt 4 kimenet. A TB4 ra van kotve egy 5K monitorra, a diszkret GPU Displayport kimenete meg egy 4K+ monitorra. Az a meglepo, hogy ha a diszkret GPU kimenetet allitom elsodlegesnek, akkor a diszkret GPU mindket kepernyore tud teljes sebesseggel renderelni, bar Thunderbolton van nemi teljesitmenyveszteseg (kb. 15%). Azt ertem, hogy ez hogy lehetseges, de nem gondoltam, hogy tenyleg mukodik.
Az egy kerdes, h hogy lehet megoldani, hogy ez ugy is mukodjon, hogy a TB display a primary, meg probalkozom.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Devid_81 #21053 üzenetére
Meg akkor vettem, amikor nem volt a 7-es szeria a piacon (mult honapban), de garis problema volt. Azert Radeon es nem RTX, mert Linux alatt nem mennek az NVidiak rendesen. Azert pont ez, mert azt gondoltam, hogy a vizhuteses verzio halkabb lesz.
332 wattot eszik Furmark alatt.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Megvan a kartya vegul (a 6900XT). 3DMark alatt a gep 2 monitorral egyutt (6900XT LC, 7950X) 560 wattot eszik, szoval a 850 wattos tap boven elegnek tunik.
while (!sleep) sheep++;
-
joysefke
veterán
válasz and1ao #21046 üzenetére
Én 660-as táppal használom, könnyedén elviszi. Silent BIOS szal stressz teszt mellett nálam 190W körül eszik. Úgy gondolom hogy még játék közben is leginkább passzív üzemben megy a tápom (ez mondjuk platina)
Radeon fronton az MSI, Asus nem feltétlenül top liga és az hogy nV-s pozitív tapasztalatok nem feltétlenül vihetőek át 1:1 ben 6000-es Radeonra hiába néz ki ugyanúgy a hűtő. Mondom ezt reviewk alapján és nem saját tapasztalatból.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
450-es táppal használom
Max fogyasztás 19x w, amit szintetikus teszt alatt elértem.
Játékban, pici alulfeszelés mellett, alap órajelen 155w fölé még nem tudtam vinni.MSI gaming X és MSI Armorom is volt GTX 1060-ból. Abból kiindulva mind2 minőségi kivitel és a hűtési méretezés is jó volt.
De itt is van róla egy részletes teszt:
https://www.techpowerup.com/review/msi-radeon-rx-6700-xt-gaming-x/[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
FireKeeper
nagyúr
azzal a táppal vidáman és röhögve. undervolt-tal 150W köré le lehet szabályozni de stock-on se kéne 200-220W felett ennie.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
and1ao
őstag
Hali!
6700 Xt fogyasztása hogy alakul (EVGA SuperNOVA 650 G2 tápom van nem szeretném lecserélni)? Illetve valakinek tapasztalata az MSI gaming X verzióval?Üdv.:
Köszönöm.Guild Wars2!
-
Zamma
őstag
Értelek, de idézve magamat „Én megvártam volna hogy mire is kell neki ez, mert az nem nagyon hangzott el...”
Ezután jött volna a specifikus boncolgatás - már ha kell. Egyébként ha lemásolja az első wattman képet az nem atomfizika... (nyilván ha nem megy szól... bár azt kétlem, mert nekem sima 6600-am ban és szinte detto értékek...) ...azért azt nem mondhatod hogy nem igyekeztem nem MPT-s ajánlást adni.[ Szerkesztve ]
-
ricsi779
csendes tag
Játékra. Inkább csak 1080p-ben. 1200 mV volt a feszültség, levitem a csuszkát 1100mV-ra. Vissza is eset a fogyasztás ugyszint 150 Watra a 170-ről. A frekvenciát meg hagytam 2654 mhz-en. Nem akartam én azonal újra pasztázni meg biosban nyulkálni. Csak szoktam itt a fórumot olvasni és láttam, h kell egy kis finom hangolás a kártyáknak. Semmi több.
-
bobalazs
nagyúr
A reference 6700 XT-t 1.05V maxra lőttem, majd amelyik játék igényli ott 2500 és 2600 Mhzre lőttem az órajelet radeon szoftverben. Ez így tökéletes. 150W alatti a fogyasztás és a ventit is lehet szabályozni hogy halk maradjon 68 fok körül.
Amúgy teljesen igaza van Ateszpapa-nak piszkálás nélkül is tökéletesen működik. Esetleg ha nagyon melegedős fajta vagy valami, akkor lehet jönni ide tanácsot kérni.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz ricsi779 #21038 üzenetére
Pl, ezt nézd meg: [link]
Ne fogadj el mindenkinek mindent az ömlesztett YT FB anyagokból, csak azokat lesd el, ahol a venti fordulatszám is látható, mert érhetnek csalódások... Ezt azért ajánlom mert részletes és jól áttekinthetően leír szinte mindent...
Mellesleg van pár fórumtárs ilyen kártyával... vedd a fáradságot... Ctrl+f is a barátod.
Esetleg itt nézz körül még: [link][ Szerkesztve ]
-
ricsi779
csendes tag
Sziasztok. Sikerült vásárolnom egy használt Sapphire radeon rx 6700 xt nitro+. Segítséget szeretnék kérni abban hogyan kell beállítani a kártyát? Milyen programokat használjak hozzá? Feszültséget hogyan állítsak be meg ilyenek. Köszönöm a segítséget.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #21036 üzenetére
HANG:
Nekem egy olyan teszben ami 1440p-ben tol űber grafikát elmegy...Nem halk, az tény!
Mondjuk csak 2 slot, a legalacsonyabb és a legrövidebb kártya a 6600-ok közül a Fighter. Ez szerintem mindenképp megsüvegelendő...
Én 1080p-ben játéknál az 1200-es pörgést még elviselem, de afelett nem bejövős.
Gyakorlatilag amire nekem kell ott a venti nem is pörög!
Ezzzaaaaaaazzz! Ez a nyugaloooooooooom!HŐ:
Veled ellentétben nekem a kártyára - a saját ventijén túl - 2 db NF-A12x25 húzza be a házba a hideget, a ventik között kb. 1 cm van:
(a gumi tüskék nem véglegesek, ne tessék engemet ezzel szapulni... Lényeg hogy nem ér bele semmibe... )Érdekességképpen ez egy álló itx ház (NR200), de én fektetve használom, az alja pont a Noctuáknál lenne. De mivel durván visszafogja a légáramot (kb. max. 3 cm a ház lába/gumibakja/akármilye) ezért elfektetve nyertem IDLE 3-4 fokot procihőre vetítve. Ez terhelésnél a többszöröse...
Visszatérve VGA HŐ:
Erősen gondolkodom azon, hogy simán lecsupaszítom bordáig deshrouddal... Még venti se kell rá. Az a kérdés hogy nyerek-e vele hűvösebb spot- és ram hőt?
Nem nagyon tud jelenleg így járni a levegő... Még szerencse hogy most a kártya és a ház széle között kb. 5 centi van, a táp és a kártya között is van kb. 8 centi.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21034 üzenetére
Elkészült amit többen kértetek, meghajtottam a kis 6600-at...
Wattman beállítás és 3x Time Spy demo után ezeket kaptam:
(nem volt net, azért fura az overall indikátora)
Megnéztem egyenként a Wattman saját auto tuningos beállításait, kicsit meglepő - főleg a Vram OC...
UV 1125
OC 2671
VRAM OC 1900
Én nem nagyon szeretném 1875 felé vinni - 1870-el így is 67,4 C - feltéve ha egy hozzáértő megnyugtatóan nem biztat rá...
Szóval, merre menjek tovább? Vagy nyugodjak meg, ennyi az annyi... Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Zamma
őstag
válasz DroiDMester #21028 üzenetére
Ez egy 3D-s, N!ntendo Sw!tch-es játék Yuzu emulátortal. [link]
-
ScomComputer
veterán
válasz RetepNyaraB #21029 üzenetére
Ah.. akkor miattad jelent meg nálam daryl a CP-ben..#51... már értem...
-
RetepNyaraB
veterán
Amíg ilyen fogyasztásokat produkál, az nem terhelés...
Nekem is ilyen van, csak hellhound, amiben eggyel jobb a hűtés (ez se tigris). Örülök, ha nem megy 70C⁰ fölé a hotspot, de 45%-os propeller mellett. HelikopterBossp @ basszus frissíteni kell Geraltot. Tegnap Death Stranding volt éjjel. Az se terheli 60-70W fölé, minden überen.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
-
Bossp
addikt
Valaki Witcher 3 update? :D 4K über+-on vajsima 75-100 fps. RT on wqhd high jatszhatatlan fos xd nem tudom hogy megy konzolokon az RT :D de ez jatszhatatlan 6900xt-vel vagy csak valami bug van :D
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
Zamma
őstag
Én is küzdök UV-OC témában, csak jóval gyengébb ligában nyomulok...
és egyébként is tök kezdő vagyok.
Megjött a sima 6600-am, PowerColor Fighter POWA!
Procim i7-10700, 32 GB RAM
Yuzu a fő felhasználási terület, 1080p 60 FPS 60 fok alatt - azaz passzív tartományban maradva. Jelenleg ez a legjobb beállítás:
Heaven nem fagy, szépen viszi.
Yuzu alatt Mario Odyssey a teszt alany, framedropok, röccenések előfordulnak,
MPT egyelőre nekem nem játszik, hogy gagyi szófordulattal éljek kínai az egész amit a német oldalon írnak erről a témáról...
A játék elején lévő intro eléggé megizzasztja a kicsikét, és akadgat is, a legfőbb problémám az hogy a venti is bekapcsol - ami nálam vörös vonal.
Ahogy írtam kiscsikó vagyok, mit érdemes és merre? -
nagyúr
válasz tibcsi0407 #21021 üzenetére
nem nem mind1.
MPT annyit enged neki amit be állítasz, Wattman pedig offset-et módosít csak a VF curve alapján, szóval köszönő viszonyba sincs a 2.módszer!
-
Bossp
addikt
-
tibcsi0407
félisten
válasz DroiDMester #21019 üzenetére
Fesz, fesz. Mindegy hol állítod. Nyilván a végleges profilt MPT-ben kell összerakni. Holnap megnézem Neked.
utdetailing.hu
-
Bossp
addikt
válasz tibcsi0407 #21016 üzenetére
Inkább wattmannal lődd be a feszt is. Nagyjából én is enyit kapok 1.125V-ra belőve 350w-al!
-
nagyúr
akkor most próbáld 450W TDP-vel! és a feszt is MPT-be állítsd, mert Wattmanban lópikulát ér a fesz állítás!
-
tibcsi0407
félisten
válasz Sontir Fel #21017 üzenetére
MPT-ben a keretet 350-re lőttem, a Wattmanban meg a feszt 1120-ra. Csak kísérlet volt, hogy így lehet-e, de működött. Ha meg kész a végleges, akkor belövöm MPT-ben az összes értéket.
utdetailing.hu
-
Sontir Fel
őstag
Dobnal egy kepet az mpt beallitasrol is?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BullKoxa
őstag
válasz Sontir Fel #21007 üzenetére
Hello! Bocsi hogy írok . Nekem a DaysGone , Cyberpunk2077, Red Dead Redemption 2 Multy melegítette a 6800XT-m a legjobban.
-
tibcsi0407
félisten
-
Bossp
addikt
válasz Sontir Fel #21009 üzenetére
Nana! Jelenleg 3440*1440+ultra elo beallitasok: fsr 1.0 uptra quality!
-
Bossp
addikt
válasz Sontir Fel #21007 üzenetére
Nem :D cyber punk-al tolom most mellette az azért jobban gyűri. De az előző warzonehoz képest ténylegesen nagyobb a fogyasztás.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz hackeeeee #20999 üzenetére
szerintem a legtöbb kártyán amin a gyártói referenciához képest extra tápcsati van, csak placebo/e-pénisz/marketing célokból teszik rá. tehát szvsz simán járható úgy hogy a referencián lévő csatikba direkt kábelt kötsz, az extra csatiba pedig csak toldón.
-
Czimby
addikt
válasz fejesg2 #21001 üzenetére
Minél nagyobb keresztmetszeten megy az adott áram annál jobb, hiszen kisebb az ellenállás.
Mivel a kábelek vastagsága adott így a számuk növelésével tudunk nyerni.
Viszont Pc esetén (az elenyésző kábelhossz miatt) szerintem többet számít a csatlakozások minősége(lásd a 4090 kártyákat problémái) szóval fontos a jó minőségi kontakt, hogy a lehető legkisebb legyen az átmeneti ellenállás.
Itt is fennáll, hogy a több jobb hiszen kisebb az ellenállás, feltéve ha jók a kontaktok.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
fejesg2
senior tag
válasz tibcsi0407 #21000 üzenetére
Nálam mind a 3x8 külön kábelen van a tápról de is tudom, hogy van-e még bármi jelentősége egy normális tápnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest