- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz belaazallat #28866 üzenetére
Nekem sosem volt, viszont a venticsere megoldását igen ötletesnek találom.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz belaazallat #27268 üzenetére
Nekem ilyenkor monitor ki-be kapcs segített.
Nem rég cseréltem alaplap/cpu párost és azóta teljesen eltűnt ez a jelenség ,mindig vissza kapcsol a monitor amikor kell…
Nem tudom hogyan függ össze ez az egész ,úgy látszik számít az alaplap energiagazdálkodása is.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz belaazallat #27348 üzenetére
A videókártya progijában, az AMD Software-ben. Gaming főmenü, Display almenü és a Pixel format-nál RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)-t kell beállítanod.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz belaazallat #27346 üzenetére
Itt egy másik probléma is látszik a kép alapján Miért YCbCr a színformátum? Azt médialejátszók és TV boxok használják, de a PC-k RGB-ben számolnak mindent, tehát RGB-re kell állítani.
ScomComputer: A legkedvencebb név, amit PH-n írtak nekem, az a Pumpa
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #27284 üzenetére
Üdv!
Meg lett a probléma. Ha a kijelző frissítési frekvenciáját 59,94 Hz-ről 60 Hz-re állítom, gyakran nem kapcsol vissza. Mióta visszaállítottam, azóta rendben.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Orgi
addikt
válasz belaazallat #27284 üzenetére
Amint már linkelték, kapcsold ki ezt az ulps-t, egy próbát megér. Én nemrég váltottam Nvidiaról, ugyanilyen jellegű gondom volt, még mindig idegesít, ráadásul ha jól olvastam a 22-es driverrel még jó volt, csak ez az új 23-as széria hozta be. Nálam az történik, hogy elmegy a gépem alvó módba és akkor ott ki is fagyott kb. Ez megoldotta alapvetően:
[link]
Van akinél előjön, elég sok embernél olvansi, másnál nem. Majd egyszer rakok fel egy szűz 11-et, kíváncsi leszek változik-e vmi.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz belaazallat #27279 üzenetére
Az esetek nagy részében az ULPS (ultralow power state) kikapcsolása megoldja.
-
t.imi
addikt
-
bobalazs
nagyúr
válasz belaazallat #27273 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
[link]
Nekem ez segített.
Ctrl-alt-del, semmire sem reagált. Úgy nézett ki, mint ami rendben működik, jel sehol. -
trek81
senior tag
válasz belaazallat #27273 üzenetére
nincs fogkrém
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
t.imi
addikt
Adrenalin topikban linkeltek egy megoldást nekem pár hete, keress rá a nickemre.
Nálam bejött 100%-ig.Telefonon vagyok + vízpart
-
bobalazs
nagyúr
Monitor kikapcs és bekapcs?
DS_GFXCLk vagy melyik elől szokták kivenni a pipát ilyenkor Morepowertoolban, többiek jobban tudják, vagy nézz utána magad.
-
szimaat
újonc
válasz belaazallat #21532 üzenetére
Nincs bekapcsolva automatikus driver update.
A sok driver próbálgatás közben DDU-val szedtem le mindig az előzőt, és utána ment fel a következő. Próbálgattam a driver only/minimal install/full install opciókat is, valamint azt is, ha csak úgy manuálisan ráfrissítem a régi verzióra az újabbat, de minden sikertelen volt. Azt is néztem, hogy a windows amit leszed magának drivert, az mit csinál, de az se volt jó.Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-fi) *** AMD Ryzen 7 5800X *** G.SKILL RIPJAW V CL16 2X16GB 3200MHZ DDR4 *** Sapphire Radeon RX 7900 XT 20GB NITRO+ Vapor-X *** Thermaltake Toughpower Grand RGB 1050W Platinum *** 1+2 TB Samsung 980 M.2 SSD *** LG 31.5" QHD UltraGear 32GN600-B
-
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21433 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet..
-
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21431 üzenetére
Köszönöm az időt amit rászántál. Kezdem én is ezt érezni meg abban is van igazság amit #21429 DroiDMester írt.
Talán ez is magyarázza hogy miért futhat jobban az RX580-l.
Ugye az is 3.0 án megy, de 16x, míg a 6600 csak 8x.
Veszek egy 11400-t, tudom nem sok, de qrvára nincs kedvem platformot váltani, mert ugye az 5600X már bizonyított. -
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21424 üzenetére
Nem, annyi hogy első indításkor várni kell , mertShader Chache-t épít fel. Utána nálam Ultra-ra teszi a Texture-t meg a Scale-t 66,666%, , restart game és utána ok.
-
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21421 üzenetére
Hali!
Azt megköszönném
[link]
Nem tudom mennyire olvastad el az előzményeket, de azért is gáz, mert más játékokban megvan a dupla FPS, de itt jobb a régi RX580-am, azonos beállítások mellett.[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz belaazallat #21185 üzenetére
És a legfrissebb win 10ed van? Mert ez nem az egész 22H2 update hanem csak egy feature update volt.
-
Zamma
őstag
válasz belaazallat #21140 üzenetére
+1
Ez erősen javallott, az AMD kifejezetten erősen ajánlja. -
bisiz
tag
válasz belaazallat #21136 üzenetére
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG B660-F GAMING WIFI, I5 14600KF, 4, Kingston 2x16gb ddr5-6000, ASUS TUF RTX 3080, Corsair rm650x
-
RetepNyaraB
veterán
válasz belaazallat #20721 üzenetére
Azt olvastam f8 a spéci menübe lép, ha a post után, a win előtt sikerül megnyomni. Majd kipróbálom ha a köhögő lányom plusz Bogyó&Babócát sikerül lerázni kicsit
Joseyfke a Metro EE tényleg rusnya (és egy viszonylag érdektelen cső fps, nekem az első kettő sokkal jobban tetszett, bár ugyanez a kaptafa). A cp2077 viszont más szintre kerül rt mellett. Sajnos a gépigénye is
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz belaazallat #20713 üzenetére
Na ez remek ötlet, nem jutott eszembe. Köszi!
Persze most fene emlékszik hogy is megy ez, de majd rákeresek"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LK
addikt
válasz belaazallat #20095 üzenetére
Lehet h. igazad van. Én csak két hónapja keresek komolyabban. Jövő hét keddig van időm gondolkodni, addig nézegetek még.Addig megy a matek.Vagy megveszem vagy elállok a vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Linóleum
csendes tag
válasz belaazallat #19955 üzenetére
Még nem néztem, ma ránézek.
"Ha én verném le nálad a te vázádat, én is azt mondanám hogy Morfológus volt..."
-
Linóleum
csendes tag
válasz belaazallat #19953 üzenetére
Asus Crosshair VIII Dark Hero
R5 5600X
2x8GB Corsair Dominator Platinum 3600MHz, CL18
Corsair RM850x
Sapphire RX 6900XT Toxic AirKorábban még a problémák kezdete előtt a RAM volt tuningolva 3933MHz, CL15-re 1.35V-on, a proci pedig alulfeszelve gyári órajelen 1.25V-ra. Ez így is ment szépen baj nélkül, aztán minden frissítés és belenyúlás nélkül elkezdte produkálni a fent említett dolgokat. Egy ideig azt hittem hogy csak instabil a VGA hangolásom. 2000MHz, 1.02V-on ment downclockolva, alulfeszelve. De alap beállításokkal sem javult a helyzet. CMOS reset után pedig szintén nem lett jobb, gondolván hátha valami más lesz a baj.
Jelenleg minden teljesen gyári alapértelmezetten megy. DOCP sincs bekapcsolva."Ha én verném le nálad a te vázádat, én is azt mondanám hogy Morfológus volt..."
-
Bossp
addikt
válasz belaazallat #19621 üzenetére
Parancsolj!
A beállitások:
1h Warzon 3440*1440 minden ultrán Ray tracing On! + RNR:
Itt simán eléri a max frekit amit 2700 beállitottnál elérhet közelében nincs a tdp limitnek.
1h Plague Tale Requiem 4k minden ultrán + fsr 2.1 mod (bár ebben erősen kételkedem hogy FSR lenne):
Itt folyamatosan 350 wattos tdp limiten vagyok a feszültség sincs közelében az 1.2V maxnak és a frekik sem."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz belaazallat #19624 üzenetére
Time spy-nál 350 wattos tdp limitre kitolva sem erem el azt a frekit amit jatekok alatt latok. Kozeleben sem.. talán 300 mhz difi is van 6900 xt vel :D nézd játék közben vagy mpt vel told fentebb a tdp limitet ha bátor vagy. Pont ezért írtam korábban mivel érdemes kitesztelni magas feszültségen a max frekit. De a belőtt max frekit sosem fogja elérni egyébként semilyen alkalmazás alatt.
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz belaazallat #19621 üzenetére
Hol nézed a max frekit? Valszeg tdp limitbe futsz és ezért nem megy fentebb az órajel! :)
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Fail3D!
addikt
válasz belaazallat #19535 üzenetére
2k felbontás, seasonic focus gx 850w, pl COD mwii, illetve bf2042 ami valahogy fura nekem, mind2 esetben multizom.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz belaazallat #19252 üzenetére
Nem értem ezeket az embereket. Kínlódnak a hűtéssel, ahelyett, hogy 1x megépítenének egy vizet és nyugalom van.
HA-bn lehet venni használtan olcsóbban. Blokkokat is.
Lassan 7 éve megy a vizem. Most vettem gpu blokkot, ennyi volt a 7 év alatti csere.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TeeBee73
veterán
válasz belaazallat #18707 üzenetére
"ha jól tévedek az egy IGP-s 3600-as proci"
Ez egy megnyirbált 5600X. 32MB helyett 16MB cache, és csak PCIe 3.0-át támogat.
3600-al nem mennének a RAM-ok sem 4133MHz-en.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
törölt tag
válasz belaazallat #18709 üzenetére
Az 2 évvel ezelőtti konfigom, ha az adatlapomra gondolsz. A mostani procim 3700X, a ramok ugyanazok, minden más változott. Ja, az alaplap is ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz belaazallat #18707 üzenetére
VAlóban, nem figyeltem, köszi. Amúgy az enyém sem naprakész. Csak lusta vagyok átírni
-
Vigneau
félisten
válasz belaazallat #18691 üzenetére
Az órajel már attól változik a GPU-Z-ben, amint felkerül egy finomhangoló program (pl. Afterburner, GPU Tweak, Trixx, Adrenalin, stb.) és elmozgatod a csúszkákat. Ez pedig azonnal kihat a többi értékre is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
törölt tag
válasz belaazallat #18694 üzenetére
Picit még toltam rá, de szeintem visszaállítom. Eléggé megkímélt karit vettem, érzésem szerint, és ezek csak számok. Mögötte nincs érezhető teljesítménynövekedés.
Ellenben a hangja rendesen megnőtt. Eddig nem is hallottam, most meg vonyít, mint az állat. Biztos van még benne tartalék, csak érzésre dobtam ide-oda egy keveset. Lehet 1x megnézem, mi a max, de akkor finomabban, átgondoltabban állok neki, nem ilyen ösze-vissza módon, mint most tettem. -
törölt tag
válasz belaazallat #18691 üzenetére
-
Moby
addikt
válasz belaazallat #18688 üzenetére
Dehogynem, ott van a képeden, simán eltolja a 174W-os limitig.
-
törölt tag
válasz belaazallat #18688 üzenetére
Valamelyikünknél akkor biztosan van egy kis mókolás. A tipus egyezik? (Nitro+ 6600xt)
-
törölt tag
válasz belaazallat #18681 üzenetére
Átkapcsoltam jobbra (ha felül van a backplate, alul a ventik, akkor jobbra)
Így most ez.Így kicsit több, de a Tied még mindig jóval több. Akkor ez mitől van, ha mindkét kari stock beállításokkal van?
Amúgy nem zavar, szintetikus érték csupán, futásra nekem tökéletes, csak kivancsi vagyok[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz belaazallat #18681 üzenetére
-
törölt tag
válasz belaazallat #18671 üzenetére
Nekem teljesen stock beállításokkal van. Más okot nem látok. De mivel full HD-ban játszom, és max 75Hz, ami kellhet, így egyelőre bőven elég.
-
törölt tag
válasz belaazallat #18601 üzenetére
-
TeeBee73
veterán
válasz belaazallat #18624 üzenetére
Én így használom a kártyát.
Time Spy alatt GPU: 60°C, HotSpot: 82°C."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
törölt tag
válasz belaazallat #18601 üzenetére
Persze, holnap megcsinálom, azt kibiggyesztem ide.
-
ScomComputer
veterán
válasz belaazallat #18622 üzenetére
Neked is javaslom ezt #18612, a feszcsökkentéssel csökkennie kell a hőfokoknak,ha nem akkor kell aggódni...persze a te vga-d-hoz mérten kell csökkenteni...és egy custom venti profilt csinálni..
-
TeeBee73
veterán
válasz belaazallat #18433 üzenetére
Le lehet, Tixike megoldja.
MOD: Látom, már megválaszolták.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
ScomComputer
veterán
válasz belaazallat #18433 üzenetére
Van hozzá sw a Sapphire oldalán,azzal megy, ott nézz szét...
Itten e,ilyen hülye neve van hogy "Trixx" ebben van benne... [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest