- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz BullKoxa #20378 üzenetére
Brutal sokat zabal ekkora teljesitmenyert csereben
Tudom nem 3Dmarkkal jatszunk de sima 6800 UV+OC TDP 215W-on tud 17k-t.
DLSS iatt cserelted le a 6800XT-t vagy kivancsisagbol?Az a huto amugy nincs fent rendesen a GPU-n vagy kiszaradt a paszta, lehet banyaban ment egy evet a cucc.
Gari/papir van rola?EVGA eleg rugalmas a garival ha a papirja megvan a kartyanak....
-
palfitom
félisten
válasz BullKoxa #20378 üzenetére
Sajnálatos!
(Nyilván optimalizálva lehet ennél kedvezőbb fogyasztást és hőmérsékleteket elérni ennél is.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pro!Petya
addikt
válasz BullKoxa #18825 üzenetére
MPT-vel állíts 1V-ot maxnak, Radeonban 2275min -2375max frekit.
Memoria timing legyen fast és a csúszka is kimaxolva.Akkor UV mellett is hozza majd TS alatt a ~20700 GS-t, és melegedni sem fog.
Mondjuk ahogy elnézem nálad már 265W-nál is bele megy a HS 113 fokba.
Valszeg gatya a pasztád a GPU-n, vagy csak simán nem érintkezik normálisan a hűtés.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
nagyúr
-
ThodEE
őstag
válasz BullKoxa #17519 üzenetére
Jó gondolat volt a VGA venti, ez mekkora usererror volt bakker
Mondom havernak kattog a gépem mióta ez a VGA van benne, oda megy a géphez, belenéz a sötétített üvegen keresztül erre azt mondja, ott az a VGA venti nem tud elindulni...
A videókártya kitámasztót úgy sikerült betennem hogy nemengedte pörögni a ventitMeg is szűnt a kattogás és a VGA is hűvösebb lett kb 10 fokkal
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz BullKoxa #14727 üzenetére
Érdemes azért jól belőni 1V-ra!
Veszítesz kb ~4-5% -ot a benchekben a maxi OC -hoz képest viszont a sok órás játékok alatt is hűvös marad így a gép többi elemét sem fűti fel.
Gamek alatt meg amúgy sem mondod meg hogy most ~2325 vagy 2600-on ment a gpu, viszont a HS ~30 fokkal is kevesebb lehet.[ Szerkesztve ]
-
-
R3laX
addikt
válasz BullKoxa #14861 üzenetére
Játszottam egy 1,5 órát, én lekopogom nálam most nem volt Dx hiba legújabb 22.1.1 driverrel, lehet ez beválik a BF2042-höz. 2850-en volt a max boost 6700XT-vel. Simán felmászkált 2785-re is, így nem kellett visszavennem.
Igazából ha 2820-ra visszacsaptam, akkor a 21.12.1 sem volt gáz, úgy 2750 körül mozgott. Régebbi driverek meg tényleg ahogy írtam, simán egy -15-20%-ot levettek. ~115FPS minimumom leesett 100 alá meg ilyenek, ami rögtön feltűnt. 1080P High[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz BullKoxa #14727 üzenetére
A golden-chip 6800 XT-m 1000mV 2400-2500MHz 2150MHz FT-al lefutott Time Spy-ban, de későbbi driverekkel már nem mindig, és játékokban is volt h problémám volt, végül még az 1018mV sem volt teljesen stabil minden játékban ekkora frekivel, a kövi lépcső sztem 1031mV, na ott minden futott atomstabilan már.
800mV mellett 1950-2050MHz lehet a teteje (nálam legalábbis 800mV mellett 2000MHz-en kaparászik a ref 6800 XT, de 2050MHz-en már összecsuklik, viszont ez gyári-hibás chip)
850mV-on vhol efelett kéne tudnia vmennyivel, de ami volt nálad esélyesen 2200-2300MHz-es tartomány, az fixen sok.Tesztelgesd, aztán úgyis meglátod xy játékban is stabil-e, ha nem, akkor vagy feszt növelsz +1 lépcsővel, vagy min-max frekit csökkentesz mondjuk 25-25tel.
Celithrandi:
CSAK G-Sync-es kijelzőn tudtommal cumi van AMD kártyával, nem lesz rajta Freesync. (kérdés h elmúlt években ez változott-e, az én PG279Q-m fixen nem tudja a Freesyncet)
Freesync-es kijelzővel működik mindegyik AMD kártya, és bizonyos típusok G-Sync-compatible darabok, na azokon működik a G-Sync is Nvidia kártyával.Tehát ami úgy G-Synces kijelző h Freesync is megy rajta, az alapvetően egy Freesynces kijelző, ami tudja a G-Syncet, MERT az IGAZI G-Sync, az egy hardveres megoldás (+50ezer Ft feláruk volt ezeknek anno), míg a Freesync, és a Freesync-es kijelzőkön a G-Sync (= G-Sync Compatible), az egy szoftveres megoldás.
Ami fontos ezeknél, hogy milyen tartományban megy a "sync", de alapvetően 60fps ha nincs meg, mindegyiken akadósnak fogod érezni, de 60-100fps között szépen segítenek, afelett meg kb. felesleges, bár játéka válogatja. GTA V-on nagyon sokat dob a dolog pl.
Én egyébként nem vagyok ezügyben up to date, és ez a topik nem is erre van, hogy ezt megválaszolja, ezért kértelek h megfelelő topikban folytasd a fejtágítást, mert ez ide OFF-Téma, megvan a külön topikja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz BullKoxa #14345 üzenetére
Miről beszélsz ember?
Ryzen 5900X jelenleg közel 200.e be kerül! 12600K 120.e alatt van, de a 12700K is 170.e alatt van szóval nem is értem miről habratyolsz! Nem kell DDR5.re válltani, én is DDR4el használom, és alaplap is van már 80.e alatt hozzá, szóval SEMMIVEL nem drágább hanem még olcsóbb mint az ájemdé!
-
steewcv65
őstag
válasz BullKoxa #14345 üzenetére
Amúgy ez egy csiki-csuki helyzet....fhd azért kell, mert mondjuk magas képfrissítésen szeretnél játszani, de itt jöhet képbe a cpu limit és a program(játék) korlátok.Vagy van a 1440p, ahol sokkal kevesebb fps lesz és nem is tudsz elérni magas képfrissítést....
Akkor mondjuk legyen alapja az egésznek 200hz#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
BeZol
őstag
válasz BullKoxa #14182 üzenetére
A gpu-hotspot az nem ugyanaz mint amit hőkamerával nézegetnek a kártyán.
A gpu-hotspot tudtommal a gpu-chip-nek a legforróbb pontja.
Ez azért is lehet, mert nem tökéletes az érintkezés, nem tökéletes a pasztázás, vagy szimplán bizonyos területek a gpu-chip-en belül "zsúfoltabbak" és ezáltal ott több hő keletkezik (vagy mert oda megy jobban a nagyobb terhelés okozta hő), és ezért egységnyi felületen bizonyos pontokon több hőt kéne elvezetni és értelem szerűen ha más részek meg nem kapnak ekkora "terhelést", akkor ott kisebb hőfok lesz a chipen belül, na ezért van gpu és gpu-hotspot is.DroidMester-nél láthattad, hogy folyékony fémezve + vizes blokkot pakolva a gpu-chipre ez az eltérés 9 fokra redukálható 450W körüli fogyasztásnál is.
Ahogy növeled a fogyasztást, annál jobban nőhet az olló a gpu és a gpu-hotspot között.
Kérdésedre válasznak techpowerup-on nézelődj nyugodtan 6900 XT-ket is nézve, mert maga a hűtésük megegyezik majd a 6800 XT-vel.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz BullKoxa #13071 üzenetére
Pár kör néha hiba nélkül lement, máskor meg pár perccel kezdés után kidobott ezzel a hibaüzenettel engem is, mindig akkor amikor hirtelen megugrott a terhelés a vga-n.
Bár amilyen hulladék a játék legalább megspórolta az ALT+F4-et[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
-
.Ishi.
aktív tag
válasz BullKoxa #12558 üzenetére
Koszi, vegre kiprobaltam egy masik monitoron (1080p144hz, Freesync, Displayport kabel), baromira orultem, hogy megszunt a baj. Mindig feleledt a monitor, nem volt driver crash, stb.
...na, es ez tartott kemeny ket napig. Tortent ugyanis, hogy az Asrock boot logo utan a monitor kabe 2 masodpercig bement sleep mode-ba, de ez eleg volt, hogy a Windowsba belepve egy driver crash report tool fogadjon. (Eszkozkezeloben ilyenkor a kartya mellett sarga felkialtojel van.) A durva az volt, hogy a restart nem segitett, de meg egy rendes leallitas sem - ugy oldottam meg, hogy leallitottam a gepet, kihuztam a DP kabelt, gep bekapcs, majd bedugtam a DP kabelt - es lass csodat, minden mukodott, 144hz, stb.
Baromira frusztralo dolog, az tuti, ha nem lenne gpu hiany, elgondolkodnek a gariztatason. (Erdekes modon az RX560nal ilyen problemam nem volt.) Ha tippelnem kene, valamilyen driveres bug bekavar a sleep mode-nal. Az AMD Community oldalan is van egy 10 oldalas thread errol, oda is beirtam, remelem majd javitjak.
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #12524 üzenetére
Ez nagyon furcsa nálatok, mert nekem is 1440p 165hz-es moncsim van de semmi gondja vele a kártyának, nálam freesync és minden ilyen ki van kapcsolva ennyi.+75hz-es második monitor van rákötve a kártyára, de nem ment el a kép még sosem.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
PowerBuldog
veterán
válasz BullKoxa #11979 üzenetére
Ha megnézed a 3DMark listát GPU/CPU párossal , akkor látszik, hogy a 6800XT-nek 21000 GS alatt nem igen kéne gurítania. Nem hogy 18e.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
steewcv65
őstag
-
steewcv65
őstag
válasz BullKoxa #10915 üzenetére
Rendben, lefenykepezem és elküldöm.
U.i:discordot kikapcsoltam és lett 15-20+fps warzoneban...Eléggé érdekes XD#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Motion_Blur
félisten
válasz BullKoxa #10614 üzenetére
Persze hogy tud, 340W-ig nullán van, a hangja pedig 600W fölött jön csak meg.
seasonic, be quiet árak most kilőttel, a Corsair-ek pedig nagyon jó árban vannak, azokra érdemes lecsapni, pl. amit kérdezel, az is baba
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
őstag
-
steewcv65
őstag
válasz BullKoxa #10527 üzenetére
Igy van, de ettol meg optimalizalatlan fos a jatek
Vagy az update segitett amit ma adtak ki vagy az,h fullscreen-re van allitva a jatek borderless nelkul.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #10329 üzenetére
Futtass valami játékot pl a cyberpunk jó lesz a városban, de alatta fusson a hwinfó,és ha kész vagy akkor tedd be ide a képet a gpu részről..nálam ha nincs fixálva akkor sokkal többet jelez...0.950fix...1 óra days gone...
Illetve engedélyezd a MSI-AB-ben a volt.monitort és az is jeleztesd ki ott is nézd meg mit mutat..
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz BullKoxa #10304 üzenetére
Gpu temphez lövi, én nem vettem észre, hogy melegebb lenne, kivétel a 4K, ott full 99%-on pörög az ördög
#10305 Motion
Ezt windows-on belül kell állítani, megoldódott? Gammákon belül csak vsync vagy framerate lock van#10306 Scom
Ez nem a ryzen zen3 topik[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz BullKoxa #10087 üzenetére
én végre eldöntöttem, hogy megtartom a 6700 xt ref-em, ezért le is cseréltem a 4650g apu-t egy 5600x-re. nagyon jó áron megy most a belépő zen3, és igpu-ra már úgy sincs szükségem, vigye valaki aki ki tudja használni
a változás nem mindenhol ennyire szembetűnő, de mindenképp megérte:
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #10048 üzenetére
Mondom,hogy NE a demo-val tesztelj inkább szedd le a virágboltit, a demo egy teljesen már régi/egyedi build,és rosszabbul is fut....
-
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #9866 üzenetére
Nálad a proci fogja meg a dolgot. Annyit már leszurtem a dologbol hogy egyik 3ezres ryzen se eleg 6800xt melle sajnos
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Vismajor01
addikt
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #9665 üzenetére
Nálam is rendben! Nincs fagyás, se stuttering. Igaz nálam a days gone nem működik azóta sem..előbb gondoltam neki állok újra, az alagútban vagyok épp hogy jöttek a zombik és paff elment a kép csak a szöveget láttam
-
Bennyboy
őstag
válasz BullKoxa #9559 üzenetére
Most beállítottam egy régebben linkelt beállítást de ezzel meg apexben is kikapcsolt a monitor. Radeonban azt írja, h váratlan hiba miatt visszaállt gyárira a wattman. Az a fura, ezt automatikus beállításon is csinálta csak cp-al. Nem nagyon tudom mit kéne csináljak, h stabilan menjen a rendszer. A másik furcsaság, h néha úgy indul el a rendszer, h 3x is megjelenik a radeon software az ikonok között és ha rámegyek akkor eltűnik a tálcáról. Más is ennyit szívott geforceról váltással amd-re? Asus TUF 6800 Xt-m van és 144-es monitorral használnám. Azt sem értem, h tudott tegnap hiba nélkül lefutni az extreme stres test 3dmark-ban.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
őstag
válasz BullKoxa #9524 üzenetére
Szia, [link] <-saját és [link] <- Igorslab
Keresőben MPT és kidob egy csomó találatot Nem tudom milyen kártyád van, a min feszt neked kell kitesztelni, többit nem piszkálni
Ha nem 0-24 Ts és bench a cél akkor mehet alacsonyabb fesszel is, de nálam volt már, hogy a stabilnak hitt fesz pubg multiban azonnal becrashelt, csak okosan
Az sem mindegy milyen mhz pároshoz milyen fesz dukál, ezt is önszorgalmból kell kitesztelni[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz BullKoxa #9304 üzenetére
Rosszul tudod. A B450 chipset (is) visszafelé kompatibilis marad, akármilyen biosszal...
B450 Tomahawk MAX spec:
"Supports 1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics/ Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics Desktop Processors for Socket AM4"
De a "Resizable BAR" (SAM) most is ott van a BIOS-odban, csak keresd meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest