- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz Szpisti #11295 üzenetére
na köszi hogy betetted, pont ez érdekelt most, így van mihez viszonyítanom
a core power és a gpu clock értékeink alapján úgy látom hogy nálad +30% fogyasztással +7% körül gpu freki jön ki, ami valós teljesítményre nemtom hogy fordul át, de gondolom kb. arányosan a frekivel. emiatt nekem itx gépben, koca játékosként pont nem éri meg nagyon feljebb menni a jelenleginél, sőt lehet megpróbálkozom még procinál is egy pbo2 undervolttal.
-
Szpisti
addikt
Régen tettem már fel képet, ez most a maximum nálam:
2826-ra állítva, bár feleslegesen, mert 2723-nál feljebb nem ment, VRAM 2150+gyors időzítés és +15%-ra állítva. A procimmal nem tudok mit kezdeni, a PBO-val ennyit tudok kisajtolni belőle, pedig tudna többet is az biztos...Majd ha újra itt lesz R3laXxX, mutat csodákat ő...
-
őstag
válasz DroiDMester #11293 üzenetére
Egy ddc pumpa ami kevés sajnos 2x360 radi proci vga mindenen víz szóval jön egy d5 és kiderül.
ui: mondjuk játék alatt az 54 fok szerintem rendben van.
[ Szerkesztve ]
“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
nagyúr
-
őstag
-
őstag
válasz ScomComputer #11289 üzenetére
Nyár van, lazuljál le Déli parton várlak egy hideg búzasörrel ( ha jól viselkedsz megkóstolhatod a vaddisznócskát )
-
steewcv65
őstag
válasz ScomComputer #11289 üzenetére
A szukseges adatokat leirtam es egy resze fenykepezve
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz zsirfecske #11287 üzenetére
Én is most nyomtam egyet...ScomComputer úgy is szeret csipegetni az adatokból
hs:91cnál állt meg
gpu:68-70c között mocorgott
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
zsirfecske
addikt
válasz Fitzgerald #11263 üzenetére
kicsit nézegettem még az undevolt+oc-t a 6700 xt refen. lejjebbvittem 1075 mv-ra a feszt, 10 perc cyberpunk alatt megint nem volt gond. 70 fok gpu / 85 fok hotspot 1900 rpm körüli ventikkel, 160 w körüli fogyasztással. viszont a min/max freki állításnak nagy hasznát nem láttam, bármi van 2550 mhz körül ketyeg játék alatt (1100 mv, 2600 min, 2700 max freki mellett sem tűnt fel ingame nagy előrelépés, viszont ugrott 10-20 wattot a fogyasztás és a tempek is vagy 5 fokot). szóval egyelőre hagyom így:
illetve bekapcsoltam ég a sam/resizable bar-t, nem tudom, hogy az jelenleg milyen fázisban áll, hoz vagy visz általánosságban, illetve okoz-e instabilitást mint az elején, mindenesetre nekem nem volt gondom egyelőre belőle.
szóval lehetne itt sokat molyolni, de azt hiszem onnantól hogy egy kicsit agresszívebb fan curve-el és bármi uv-vel estek 10-15 fokot a hőmérsékletek, nekem bármi okés. az oc része majdnem mindegy, inkább legyen hűvösebb és kisebb fogyasztás. amúgy próbáltam 1050 mv-ot is fenti frekik mellett, ott egyből kidobott a játék, tehát 1075 tűnt egy jó kompromisszumnak. bár gondolom alacsonyabb frekiken menne akár ilyen alacsonyabb feszen is, csak nincs igazán nagy kedvem valami alkalmasabb szoftverrel ennek a teljesítménybeli hatását tesztelni, pedig biztos lehetnének ennél jóval determinisztikusabb eredmények. de ha valakinek van bármi meglátása ehhez, azt persze szívesen veszem.
-
őstag
válasz ScomComputer #11283 üzenetére
Holnap veszem ki a csomiautomatából, a blokk már az irodában vár, tesztek/unboxing vasárnapig nem is lesz, félig-meddig Balcsikán vagyok Most még tökölök, milyen paszta+pad kerüljön rá
Csak neked, vettem egy rekesz búzasört, iszunk eleget, jah a vaddisznó pörköltből nem kapsz -
apollo12
veterán
Cyberpunk 6800xt vel milyen beállításon toljátok ?
-
steewcv65
őstag
Supeposition-ben 1080p extreme beallitasok mellet 10700pont az jo?(6800xt)
-
Krisz0418
őstag
Tiszteletem kollégák! <3
21.7.2 driver milyen lett? Vállalható? 21.6.2-t nyúzok jelenleg.
Igen, a vizes strix működik, nem hangos, nem nyekereg, nem folyik, nem melegszik. 45fok gpu, 60-65fok hs játék alatt. Csak azért írom le, mert egy páran kerestek már privátban hogy milyen a strix, mennyire vállalható kategória stb
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BullKoxa
őstag
válasz Aljasvip #11277 üzenetére
Red Dead Redemption 2 ( nekem csak Online van ) , Days Gone és a Cyperpunk2077 izzassza nekem is a legjobban a kártyát !
Általában nem a junction a magas hanem a Hot Spot ! Nekem most a nagy melegekben CyberPunk2077 alatt a Gpu-m 72C°, a Memory Junction 73C°, a Hot Spot pedig 94 fokos . Ami szerintem vállalható ![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Powercolor RX6800 Red Dragon
Cyberpunk izzasztja eddig a legjobban (játékok közül, tájmszpáj'-t nem játszom), ott 100% GPU terhelés esetén 190W körül eszik, így 76-78°C a junction.
Egyelőre nulla UV van a kártyán (most a RAM tuninggal szenvedek), de a ventilátor profilt agresszívabbra vettem, mert nem tetszett a 80+°C junction. Lehet így hangosabb a gép, de nyugodtabb vagyok, hogy nem fűtöm széjjel.Én szeretném a HW-t megóvni, hogy minél tovább szolgáljon.
-
=WiNTeR=
senior tag
Az EK paszta szerintem még akár jó is lehet, de a Kyronaut felvitele nagyon egyszerű a gyárilag mellékelt fejjel. Thermal padből mindenképpen valami 10+ W/mk félét választanék. A thermal pad-eket én aliról vettem ahogy mindenki más is, de nagyon drágák voltak most meg már a vám is rájönne pluszba
De amúgy az ilyen drága cuccok a legjobbat érdemlik"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
-
Bagoly81
aktív tag
üdv, sikerült beszereznem egy rx 6900xt-t nvidia után, az volna kérdésem, hogy ilyen 7k,8k videokat hogy lehet lejátszni? szeretnek akadni ( képkimaradások , nincs meg a 60 fps, tudja ez a platform egyátalán a lejátszást? 6k ig minden redben. mpeg hevc , h265 klite kodec fennvan, appstoreból a hevc bővitmény megvéve,
-
mvkly
senior tag
-
mvkly
senior tag
Hevenyészett teszt a 6700 Nitro-ról, szüzen:
Ezt váltotta. Így ebből ez lett, minimum vs. ultra, 1440p-n.
Sajna cicereg, nem nagyon, de nyitott háznál hallani. Terhelésnél a Freezer 34 Duo majdnem elnyomja. A nitro-hoz adták ugye a 750-es bronz tápot, a gépben pedig 550-es gold SuperFlower van. Így legalább azt ki tudom majd próbálni, hogy tápcsere segít-e a hangján.
-
DeckardCain
senior tag
-
Fitzgerald
veterán
válasz zsirfecske #11247 üzenetére
Simán lehet hogy a tiéd többet is bír, én sajnos nem a legjobb szilikont fogtam ki.
Ha stabil, és a hőmérsékletek is smakkolnak, akkor szerintem tökre jól csináltad.
Próbálkozz még azért persze, aztán nézegesd Time Spy-al vagy Superposition-el, hogy teljesítményvesztés nélkül mennyi a legalacsonyabb fesz (illetve a legmagasabb órajelek), amit bír. Illetve az általad játszott játékokkal is teszteld mindenképp, én pl. az XT-re flashelt 5700-al, meg a 6700 XT-vel is belefutottam olyan szituba, hogy a Superpositionben 4-5 run után is atomstabilnak tűnő OC/undervolt egy-egy játéknak végül mégsem tetszett. -
BeZol
őstag
Igen, Time Spy-ban a 8700K limitelt, a Time Spy Extreme GS pontszám a lényeg
[19.573 Graphics Score Time Spy Extreme-ben]
Ha nem limitált volna anno a 8700K, akkor vhol 40-46ezer pont között lenne a sima Time Spy Graphics Score-ja, csak hát túl sokszor csillió fps van
Sajnálatos, hogy játékokba nem vihető át ez az erő
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
csak az uefi-vel jelenik meg az above 4g decoding
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
Sziasztok!
Megjött nekem is a Zsigabá 6700xt. Olyat csinál ,hogy hosszabb tétlenség után a monitor alvóból nem jön vissza, csak ha kihúzom a dp kábelt. Friss windows, friss driver, fast boot off, de a Sam be van kapcsolva. Van valami okosság vagy tapasztalat ezzel a jelenséggel kapcsolatban, vagy mehet vissza? -
trek81
senior tag
Nem fullad meg még csak meleg sem volt...mivel nem tudja a lap a crosst )))
De hogy a b550 aorus pro rev 1 miért nem tud semmit vicc
szét kellene kapni a másik gépet .....hát valami isteni sugallat kéne hogy neki álljak[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
zsirfecske
addikt
válasz Fitzgerald #11224 üzenetére
ööö, akkor én elsőre jól belevágtam a lecsóba: uv+oc videót megnéztem, adrenalin megnyit, 1100mv fesz, 2664mhz max 2552mhz min freki, +15 power limit, 2100mhz fast timing vram beállít aztán 15 perc cyberpunk 2560x1080p high-on és csak lestem, hogy semmi gond, sőt kicsit még szemre is simábbnak tűnt és estek a hőfokok is egy jó nagyot
lehet hogy lépésenként kellett volna? na akkor majd innentől, csak már késő volt tegnap
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Üdvözlet az uraknak.
Egyelőre csak beköszönök. Jövő héten érkezik majd egy PowerColor RD 6700 Xt
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
DeckardCain
senior tag
Igen 1,2V.
Most egy órát játszottam division 1-el 1440p-ben fps lock nélkül, nem vágott ki.Ezt jó hogy mondtad, akkor nem szórakozok vele. Annyit nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz DeckardCain #11237 üzenetére
Mennyi az alap fesz, hogy 1,05V-al is megy ugyanaz a teljesítmény? 1,2V?
Enyhén szólva is hihetetlen, hogy ez játékban is stabil lesz.Egyébként én vigyáznék a túlzott UV-val is. A mikrokontroller EC táblájába Watt szerepel, tehát elméletben kisütheted a VRM részt a fesz ellenében emelkedő áramerősséggel, ha nagyon kihegyezett a tápkör rész.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ScomComputer #11234 üzenetére
Sört és 6900XT-t mindenkinek (Az enyém már az automatában várja a hétfői kivételt, az FC blokk már megjött )
-
-
unclefucka
senior tag
válasz MZsoltee #11207 üzenetére
Igen, de a válaszod írásakor már múlt időben volt az a kérdés, hogy elbírja-e a 650-es táp a konfigot, vagy sem, hiszen a falból 472W-ot vett fel. Amikor ezt a számot leolvastam, már tudtam, hogy rendben leszek.
A tápom 841.3W-nál aktiválja az OPP-t, így még az áramcsúcsokat bekalkulálva sem lehet probléma.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
tlac
nagyúr
válasz apollo12 #11225 üzenetére
köszi
ha teszel is a ventikre porszűrést, még azzal is csak részben oldod meg a problémát, mert a ház alja nagyobb, mint a 2 venti területe és ott még bemegy a porBeZol:
hogy van az a kártya ott az alaplap előtt?
Úgyhogy gyárilag félig hulladék szegényke, gondolom nem is javítják majd (lehet gpu-chipet kivágni a helyéről? sztem nem...),
nem kivágni kell azt onnan, hanem le lehet azt akár hőlégfúvóval is olvasztani
visszafele pedig bga-zni szoktákpersze ezt csak a gyárban fogják javítani
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz apollo12 #11225 üzenetére
Na akkor offolok most már én is egyet:
nálam ennyi levegőt kap a ref 6800 XT (rajta van az oldallap, csak a kép miatt vettem le)Sajnos gyári hibás a kártya, ezért nem igazán tudok benchelni vele, desktopban amint betölt az amd-driver már artifactolgat, viszont játékok alatt meg (na jó, csak wowot néztem) rendben van, de youtube, vagy képek, ill. akár szövegek olvasása közel lehetetlen windowsban, eltűnnek szavak/bekezdések (esélyesen furcsa módon nem a memória lesz a ludas, hanem a gpu-chip, mert nagyobb terhelés mellett jóval-jóval kevésbé szemetel, szinte semmit):
Bányára viszont jó (2080MHz FT tűnik hosszú távon is stabilnak), majd egyszer legariztatom 2 éven belül (és csak 799 euro volt + szállítások)
Próbáltam 240Hz és dual monitor helyett 1 kijelző kevés Hz-en és még hdmi kábellel is, ill. másik gépben is próbáltam úgy h csak 1edül volt bent a kártya, továbbá 4 driverrel is ránéztem, mindig ugyanaz volt az eredmény, hogy artifactolgat windowsban.
Úgyhogy gyárilag félig hulladék szegényke, gondolom nem is javítják majd (lehet gpu-chipet kivágni a helyéről? sztem nem...), hanem majd zsír új kártyát kapok helyette (addig meg eltekereg így ) -
Fitzgerald
veterán
válasz zsirfecske #11215 üzenetére
Ez már a referencia 5700/XT-nél is így volt nagyjából.
Még azzal a szar blower hűtővel is elég sokat lehetett faragni a hőmérsékletekből undervolttal OC mellett, persze azért ment a kötelező sírás, hogy "gyááá, 110 fok hotspot".
Az én 6700 XT-m mondjuk csak 1130mV-on stabil minden eddig próbált játékban teljesítményvesztés nélkül (2600MHz mag, 2500 minimum, 2100 RAM, +15 power limit), de még így is egy nagyságrenddel jobbak a hőmérsékletek, mint a bloweres 5700-al, vagy a gyári 1200mV fesszel.
Mondjuk kell a jó airflow is nyilván.[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
Oksa jogos de a dög kártyáink okozát ezt a nagy hőt nálam a 6900xt 6700xt nél nem volt ilyen gondom
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
zsirfecske
addikt
ez engem is érdekelne, nehezen tudom elképzelni hogy néz ki. fotó esetleg?
meg tudom nem nekem szólt, de pl nekem a 140-es noctuán elöl van egy SilverStone FF143B porszűrő, ilyet (vagy nem nylon, hanem alu pl. Akasa rácsot) végülis bármire rá lehet tenni kívülre is:
BeZol: jogos, bocsi, már pont nem frissült mire írtam. mondjuk a 6xxx hőfokoknál maradva szerintem van helye a ház témának, csak kicsit elvitt minket a lendület
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Szerintem elég off-ot hagytam mostanra nektek a gépházakkal kapcsolatosan, innentől inkább beszéljétek meg az ilyesmit a megfelelőbb topicban vagy privátban egymás között és maradjunk a topic témájában, ami szimplán csak az RX 6xxx széria lenne.
Köszi! -
gery14
senior tag
válasz Motion_Blur #11212 üzenetére
Faxa Hasonló lesz nekem is annyi hogy nekem a nitro+ vertikálisan lesz. ! Elvileg pont ma hozza a futár a házat a táp megjött tegnap majd meglátom mire jutok vele hőfokok terén.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
zsirfecske
addikt
válasz apollo12 #11217 üzenetére
nekem a thermal pad+backplate-re tett majd' 300 grammos alu borda hozott 5-10 fokot, szóval a hardver mod mértékéhez képest kevesebbet mint az uv+oc, ami ugye még teljesítménytöblettel is jár. nekem a vga plusz ventizése semmit nem hoz, próbáltam.
pedig az én házam se egy kimondott akvárium, inkább sajtreszelő:
minden oldalról nyitott mesh, a thermaltake core v1 plexis felső oldalát hálósra modoltam, a vga felett még meg is fúrkodtam hogy még jobban távozhasson a felszálló meleg a kariból, van elöl egy 140-es, hátul kettő 80-as noctua, a procihűtőn kettő 92-es pure wing venti, szóval itt nem a légáramon múlik sztem
-
tlac
nagyúr
válasz zsirfecske #11215 üzenetére
nálam is itx van egy cm nr200p-ben ref 6900-zal és nekem szerencsére nem kellett hackelni a hőfokok miatt
[link] -
zsirfecske
addikt
srácok, eddig miért is nem hittem nektek, hogy undervolt+oc kell? szenvedtem itt itx alapon a hőfokokkal, erre most kipróbáltam adrenaline-ből (random 6700xt ref yt videó alapján). elsőre +100mhz memória, minimális +gpu freki és 1100mv undervolt mellett nagyon durván esett a hot spot a mindig forró cyberpunk alatt! 102/81 fokból így 86/70 fok lett (hotspot/gpu), fan curve is default manual settinggel, de az rpm nem nőtt, sőt. azt hiszem ezzel érdemes lesz kísérletezni ha megy a volt még lejebb és a freki feljebb, asszem eszembe nem jut többet lejjebb váltani 6600 xt-re, ami bevallom eszembe jutott. ó, milyen buta is voltam
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szép! De egy Devil illene hozzá
-
Warzoz
senior tag
Nem semmi lett! Gratula!
-
Szpisti
addikt
válasz ScomComputer #11198 üzenetére
Jah, de a 3DMark nem azzal ment... Arra gondoltam...
-
apollo12
veterán
válasz DroiDMester #11209 üzenetére
rendeltem is egyet
-
nagyúr
-
senior tag
válasz gery14 #11199 üzenetére
Ejj de szép hotbox lesz.
A vízhűtés topikban külön szekciót lehetne nyitni az ilyen házzal való szenvedéseknekAz alját, ha nem lenne legalább 2 centis lába, emeld majd meg valamilyen módon, különben nem fog bejutni elég friss levegő.
Én az oldalsó ventilátorokat is beszívásra használnám, így a túlnyomás miatt felül és hátul kell kiömlenie a forró levegőnek, de lehet ez a ház felépítéshez nem lesz jó.
Remélem beválik majd. -
MZsoltee
veterán
válasz unclefucka #11205 üzenetére
Azt írtad, hogy a kérdés az, hogy elég-e a táp. Ehhez is kell hogy menni a táp vesztesége.
Attól, hogy a 650-es tápod 670-et peakelne a falból még elég lenne a konfig alá.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
apollo12
veterán
válasz DroiDMester #11193 üzenetére
sajnos amit én vettem valamikor több perc kell mire frissíti magát
-
gery14
senior tag
válasz Motion_Blur #11200 üzenetére
Fasza...majd alakitok én rajta hogy jó legyen hány venti van benne ? egy képet löhetnél akár p.m be küld ell
En itt aprón találtam jó árban ennyit megért. Ami érdekes hogy annó 16 ért vettem a házam most 41 ért lehetett megvenni...[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz atillaahun #11201 üzenetére
Akkor jó, ha a proci radiját tudod odalra tenni úgy hogy kívülről szívja át rajta a friss levegőt, mert ha felül van akkor a VGA által termelt hőt szépen berántja. Az én AIO-m elég combos radija pl ott nem fér el, és felülre is csak nagyon neccesen. Hiába XL a ház, eléggé ki van számolva minden hely
én még tavaly vettem újonnan 40k körül, annyit megért
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
atillaahun
veterán
válasz Motion_Blur #11200 üzenetére
Ííí, jó drága egy világító akvárium.
De kialakítását tekintve ideálisnak tűnik, levegő alul befúj, felül kiszív, ennél elvileg nem kell jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest