- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz zsirfecske #12790 üzenetére
Jah, de előtte szedd le AmdCleanupUtility-vel, vagy azzal a másik cuccossal.
-
atillaahun
veterán
válasz Devid_81 #12760 üzenetére
Nem ismerem ugyan az 5900X-et, de azért bebaszna, ha 16% usage, 61 °C-on és 92 W-on tudna All Core max-ot. Szerintem ott nem az aktuális effektív órajel van kiíratva.
#12758 zsirfecske
Hát az baj. És magas is amúgy a Memory Temp miatta?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz DroiDMester #12742 üzenetére
Közben az tűnt még fel - amit először telefonról nem láttam - hogy nálad valójában csak az ASIC Power a hibás. Amire ha rátolod az egeret, tooltip-ként ugyanaz a magyarázat jelenik meg, mint az alatta lévő TGP Power-nek. Ez utóbbi a megint alattuk lévő GPU PPT-vel pl. már egyezik is. Ez a három elvileg ugyanazt a teljes fogyasztást mutatja, nem kellene jelentős eltérésnek lenni köztük, hacsak nem bug-os valamelyik.
Ahogy látod, a legalsó GPU PPT Limit-re szépen illeszkedik is az előző 2, tehát innentől nálam nem kérdés, hogy az ASIC, az nem valós fogyasztás. Nálam amúgy kint sincs, csak a PPT és a PPT Limit.Van amúgy a Radeon Software-nek jó pár verzió óta egy ilyen ismert hibája, hogy extrém magas értékeket report-ál, de ezt ők csak a memória órajelre tüntették fel eddig a change log-ban.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz DroiDMester #12740 üzenetére
Szerintem ha az valós fogyasztás többlet lenne, az meglátszana a HS-en is vastagon. Inkább gyanús hogy driver kijelzési hiba. Persze attól még zavaró lehet.
Én is láttam már amúgy hasonlót, kb. egy hónapja mutatott párszor 280 W körüli értéket nálam a New World közben, pedig 243 W a PPT nálam is.
Vagy lehetséges hogy csak tized/század mp-nyi értékek, amibe a HWinfo pont belehìv néha.
Illetve ha megnézed a Core Current-edet, az is bőven a TDC limit alatt maradt. Kár hogy GPU-nál nem mutat EDC-t a HWinfo, mer ugye az lenne a csúcs áram felvétel.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Elég szimpatikus eddig ez a 21.9.1-es driver. Maradt a teljesítmény (14266 GS) és a fogyasztás, (234 W) viszont nálam jelentősen csökkent a max HS. Korábbi 100/99-ről 93/92-re.
A 3440x1440-es képfelbontás csak a monitoré, a teszt 2560x1440-ben futott (nem is tudom miért nem azt mutatja.)
CPU-t most 75 W-ra van korlátozva, hogy ne nagyon menjen 70 °C felett játék alatt, ezért alacsonyabb az értéke mint a korábbi 130 W alatt.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz bunnyhu #12657 üzenetére
A kábelek is verziózva vannak (esetedben pl. 1.4), ami azt mutatja meg milyen adatátviteli sebességre képes. A használt felbontással, képfrissítéssel, színmélységgel, stb... ez az átviteli sebesség igény arányosan nő.
Monitor értékeléseket olvasva is belefutni gyakran olyanokba, hogy a gyártó a legolcsóbb fost adja a termék mellé és már az első használatnál bajok vannak. Ez persze nem rendeltetésszerű, de sajnos benne van.#12656 apollo12
HWinfo-val. Ott kiválasztod az OSD fület és összeválogatod, amiket látni akarsz. Talán még RivanTuner-ben is kell valahol forrást választani, mint HWinfo, de az most sajnos nincs előttem, hogy pontosan hol.
Illetve a RivaTuner önmagában minden nélkül is tud forrásként szolgálni, ha jobban beletúrsz a beállításaiba, de ott kevesebb a kiválasztható adat.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Igen, köszi, valóban nem választottam ki betöltés után. Most viszont már igen és ki is írta, hogy írás sikeres. Majd reboot és továbbra is leszarja az értékeket, ugyanúgy 1200 mV és 243 W a PPT, pedig azt is megemeltem 211-ről 220-ra. Egyéb ötlet?
Még esetleg annyi, hogy a fenti lenyílóban miért van nekem 2 egyforma 6700 XT az egyik [2] a másik [3] prefix-el?
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #12598 üzenetére
-
-
atillaahun
veterán
válasz apollo12 #12586 üzenetére
Most futottam neki asszem negyedszerre az MPT-s leírásoknak - tudom fogyatékos vagyok -de még mindig nem világos hogy kell alkalmazni a beállításokat. Mert ebben amit linkelni szoktatok ugye nem említenek ilyesmit.
Tehát áttolom szépen a pofám a letöltési oldalra és leszedem onnan az MPT-t. Majd az ottani leírás szerint GPU-Z-vel kimentem a kártya BIOS-át. Aztán azt betöltöm MPT-ben Load-al és megjelennek a kártyám értékei, fasza. Itt belövöm mondjuk a Max Voltage-ot 1150-re, de aztán ezt nem fájlba menteni akarom Save-el, hanem betölteni az OS-be. Viszont itt jön a trükk, sehol nem látok olyat a leírásokban, hogy a Write SPPT-re kellene nyomni, tehát rendes user-ként nem is nyomtam és itt véget is ért a móka.#12593 Krisz0418
Igen, kizárásos alapon én is erre jutottam. De mégis, a biztonság kedvéért nincs erről hivatalos leírás sehun?
Zero fan-t amúgy Adrenalin-ban is ki lehet kapcsolni, bár én nem szoktam, anélkül is 40 °C alatt tanyázik a kártya.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
-
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #12510 üzenetére
Illetve nemrég linkeltem egy Radeon GPU hibakeresős videót Fabio-tól, ami elég jó, én pl. még megpróbálnám felrakni azt a másik típusú driver-t is, amit említ benne.
-
atillaahun
veterán
válasz Pityu. #12508 üzenetére
Attól függ mennyit csökkentesz a feszültségen. -10 mV után valószínűleg tudja tartani a kártya ugyanazt az órajelet. -100 mV után már lehet hogy lejjebb veszi. Ezt ki kell tesztelni. Viszont sajnos csak MPT-vel tudod, amit még én sem mertem felrakni, még ki kell neki találni egy helyreállítási tervet, ha elbaszom.
#12509 .Ishi.
Freesync/Adaptive-sync ki-bekapcsolgatásával próbálkoztatok már? Esetleg a frissítést változtatni, vagy megnézni, hogy 1 monitor esetén is ugyanilyen-e?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz zsirfecske #12498 üzenetére
Monitoroknak nincs esetleg driver-e (update), amit felrakhatsz? Én felraktam az enyémet, bár annak nem volt baja.
-
atillaahun
veterán
6700 XT Nitro-n szerintetek érdemes pasztát cserélni egy Artic MX-4-re, ha már úgyis vettem a procihoz vagy azért a 2,5 fokért inkább ne szedjem szét (matricát nem láttam rajta)?
-
atillaahun
veterán
A RivaTuner-ben van Stealth mode kifejezetten az anti cheat kijátszására, de én még nem próbáltam hogy működik-e. Illetve az Adrenalin-nak is van Overlay-e, amit tud elég sok mindent, nem tudom az anticheat azt is megfogja-e. Ha egyik sem működik, akkor a HWinfo még mindig tud log-olni és esetleg visszanézheted milyen értékeket hozott a kártya egy game alatt.
#12426 zsirfecske
Nah, ez elég jó hír akkor. Van amúgy valami előnye amiért update-eltél, vagy csak kíváncsi voltál?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz p a s s e r #12327 üzenetére
Én is azzal kezdtem mindkét kártyánál, hogy lefogtam a 3 ventit egyesével, de sajnos nem azok adták ki. Illetve asztalon idle-ben ugye nem is forognak.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Aki amúgy egy jó cicergésre vágyik ITT meghallgathatja mit tudott az én 5700 XT Nitro-s körfűrészem, ha bedugtam a mikrofont a bordák közé.
A mostani 6700 XT Nitro-m CW-je ahhoz képest áldás. Tehát senki ne gondolja azt, hogy mert nála egy kicsit hallani csak, attól másnál még nem lehet jóval durvább.#12316 p a s s e r
Egy random teló mikrofonja ezt nem adja vissza neked, az emberi hallás sokszorta érzékenyebb az ilyen éles magas hangokra.#12315 Pityu
Persze, ezzel pontosan a teljesítményt korlátozod. De hát lehet próbálgatni, hogy mennyivel csökken a cicergés és az FPS.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Pityu. #12298 üzenetére
Én megpróbálkoznék még a helyedben szerezni egy kölcsön monitort ami tudja a Freesync-et, mert az asztali cicergést valszeg tényleg az elszálló FPS okozza (5700 XT nekem is csinálta), arra viszont szerintem nem hat az FPS limit. Ettől független mindenképp állítsd be, mert játékban segíthet. Illetve a max-os VRAM sem segít éppen a dolgon, ami megint csak sync probléma.
Teljesítményt az alaplap nem tud korlátozni, viszont az Adrenalin igen. Power Limit mehet -15%-ig és a max frekvenciát is csökkentheted, akkor kevesebb áramot fog hozzá kérni.
#12279 Z.o.l.o. 19
Meg kellene nézned Win log-ban melyik hardver elem okozza a hibát.
Start menu > Administrative Tools > Event Viewer > Custom Views > jobb click > Create Custom View. Event level: Critical, By source: WHAE-Logger. A találatok között kikeresed idő szerint azt, ami a leálláskor történt és a General vagy Details tab-on próbálod beazonosítani honnan jött a hiba.
Amúgy VGA-nak nem kéne OS-t reboot-oltatni, ha csak nem hibás. CPU és RAM gyári beállításokon futnak?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
#12225 Pityu.
Ja, akkor nem hiszem.#12227 thomasvold
A Ryzen Master-t nem ismerem sajnos, de úgy tudom, amit tud az is beleír a BIOS-ba, illetve talán boot loop védelem miatt nincs auto profil beállítás. De ezeknek olvass utána ha érdekel.#12232 thomasvold
Ez valóban érdekes, mintha valami Win-es hülyeség lenne a jogosultságok környékén. Gondolom Admin vagy a gépen, mindenféle korlát nélkül. Win reinstall előtt még próbálkozhatsz driver pucoló programmal, minden AMD-s szart leszedni és újra fel.#12243 .Ishi.
Én is tapasztaltam hasonlót az utóbbi hetekben, hogy nagy ritkán nem kapcsol be a monitor, csak a gép sleep-ből. Aztán ha kattintgatok tovább az egérrel, előbb-utóbb magához tér. De ez tényleg ritka.
Nálam amúgy 3440x1440p, 144Hz, DP van.#12249 Aljasvip
Az utóbbi 2-3 driver óta lő ki ennyire a HS, korábban inkább 90-95 °C között mozgott a max. Bár nálam ugye full-ra van húzva minden. Tehát pl. alap Power Limit-tel is már normálisabb lenne. Amúgy szerintem baromi jó a Nitro+ hűtése, az Edge hőfok még a 60 °C-t sem éri el max terhelésen, egyedül a memory ment kicsit felé. A HS-ről meg elvileg nem tudni pontosan minek a hőfoka és mégis hogy lesz 40 fokkal magasabb mint az összes többi.
Bár fontos lehet, mert a Fan Curve az HS alapján hűt, 60-nál kapcsol be egyáltalán és 110 a limit-je, ezért hagytam olyan magasra az értékeket. De azokat én is folyton pöcögtetem.Gyanítom amúgy a Boost logika amellett, hogy 110-nél throttling-olna, már 100-nál kezd leszabályozni és visszavenni a fesszel együtt a frekit is.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Csak egy érdekesség; felraktam a 21.8.2-őt, nézem, nem esik le a VRAM... (k. anyázások...).
Majd nyomogatom vissza a beállításaim, visszarakom az Adaptive Sync-et és azonnal lezuhant a helyére. Úgy hogy akinek még mindig szar, az nézzem szét az Adrenalin-ban és a monitor beállításaiban Freesync-es dolgok környékén.#12205 thomasvold
Igen, a Tuning-ot ha egyszer elmented, annak úgy kellene maradnia, én inkább a Ryzen Master-re gyanakszom. Megnézném azt is, hogy ha az nem indul a géppel, akkor vajon az Adrenalin betölti-e a cuccait. Erős a gyanúm hogy igen. Főleg, hogy az Adrenalin driver change log-jában rendszeresek a javított és meglévő Ryzen Master-es issue-k az utóbbi hónapokban. -
atillaahun
veterán
válasz thomasvold #12192 üzenetére
Tudom hülye kérdés, de beállítás után rámentettél? Amúgy nem tudom sajnos, nekem eddig csak akkor reset-elte le, ha valamit túlhúztam benne és elszállt.
Esetleg használsz még mellette más tuning programot? Afterburner, Ryzen Master vagy bármi?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz zsirfecske #12166 üzenetére
Bocs hogy kitöröltem az üzenetet, csak már épp kifutottam a szerkesztési időből, mikor láttam a képeken a driver verzióból, hogy nem le, hanem felfelé váltottál. Igen, úgy már más az FPS/px görbe.
@Bezol-nak írtam még csak annyit, hogy berakhatja majd az eredményeid az összesítő táblázatba és ha nagyon ráér esetleg csinálhatna 2 új oszlopot a 21:9-es felbontásokhoz is, mert én pl. már csak ahhoz tudnék friss méréseket adni. Meg hátha más is.
#12165 barabasb
Nem úgy volt, hogy a backplate passzív hűtésként is szolgál, mert ki van rá vezetve a memória vagy valami? Vagy ez nem minden 6xxx-nél van így?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #12137 üzenetére
Jó az neki.
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #11893 üzenetére
Jóvan, nem kell fosni, ezt is megcsináltam. Azt az 1 bejegyzést kellett törölni registry-ből ami volt (v17), reboot és rakott a helyére egy v19-est és így már mégyen.
-
atillaahun
veterán
Csak szerintem nem kéne elérnie a GPU-nak asztalon a 60 °C-t, hogy bekapcsoljon a hűtés (normál működés mellett)?
Én továbbra is a VRAM idle freq. javítását javasolnám (driver update-el vagy Custom Resolution > Timing Standard > CVT-vel), de persze a ventit is be lehet állítani fix 15% min-re, ahol még nem hallani. -
atillaahun
veterán
válasz Pityu. #11782 üzenetére
Nem az a baj, hogy nálad sem esik le a VRAM freq. idle-ben? HWinfo megmutatja.
Nálam idle-ben most 30 °C környékén van (6700 XT Nitro, 0 RPM, házhűtéssel), nagyon melegben közelíti csak a 40-et. Ventik elvileg 60 °C-on kapcsolnak csak be Zero Fan-el, 3D-s alkalmazás nélkül szerintem ilyet nem kéne produkálnia, ott valami nincs rendben.FRTC-nél én sem vagyok meggyőződve róla, hogy asztalon is működik-e (játékokban biztosan), de egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Pityu. #11761 üzenetére
Frame Rate Target Control-t (FPS limit) szerintem érdemes beállítani az Adrenalin-ban a monitor képfrissítéséhez. Bár nálam szimplán magas FPS-től nem CW-zik a Nitro, csak a magas teljesítménytől (~200 W), de nem vészes, a ventik szerencsére elnyomják.
UV is segíthet még rajta esetleg. -
atillaahun
veterán
Egy 6-os pakk Corona-t elfogadok ha Miskolcon jársz.
Ez van ha 1 éve olvasod a fórumot, egy idő után már ismétlődnek a dolgok.
Első héten még én is mondtam, hogy jóvan az úgy, biztos nem hiba, meg nem is olyan meleg.
Én amúgy felraknám a legújabb driver-t, mert 1 monitor esetén már simán működnie kellene a 75 Hz-nek is, sőt igazából bárminek. -
atillaahun
veterán
Pár nap után stabilnak tűnik, max-olja a teljesítményt és persze a hőfokokat.
#11715 mvkly
Esetleg még a monitort átpattinthatod 60 Hz-re, hogy úgy mi történik. Mindenesetre hőfokok ide vagy oda, de a min. 2000+ MHz-s VRAM freq. szerintem nem normális dolog.#11719 Krisz0418
Nem lett volna elég kifújni belőle kompresszorral vagy sűrített levegővel?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Qtya72 #11690 üzenetére
A CSM elvileg arra van, hogy régebbi verziójú Windows-al is elinduljon a gép. Nem 10-est használsz?
Az első képen azt írja, hogy ha engedélyezed a Resize BAR-t, akkor kikapcsolja a CSM-et (és automatikusan UEFI-re vált a BIOS).
Az utolsón meg azt írja, hogy ha kikapcsolod a CSM-et, akkor győződj meg róla, hogy a meghajtó, amiről Boot-olsz, olyan rendszert tartalmaz, ami támogatja az UEFI módot (a Win 10 nálam ilyen), különben nem fog róla elindulni a gép.
Tehát akkor valami az op. rendszerrel lesz úgy tűnik.Bár ezt a Secure Boot-ot nem tudom mire fel írja, annak elvileg nem kéne bekapcsolva lennie, ha csak nem tudod mire való.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Igen, hibátlan kis kártyának tűnik, 3DMark szerint a 17. vagy GPU score alapján ezzel a konfiggal. Újabb driver-ek még jobban kihajtják ha esetleg számít.
Zen+ SAM-nél igazad van, arról meg is feledkeztem.Most nézem amúgy a 6700 XT-nél elvileg 110 °C a HS limit, így akkor a 99 fokkal én még nem fosom le a bokám. De nyilván én se járatnám határérték közelében állandóra. Gyors játékban tegnap 90-95 °C-ig mászott el néha, az szerintem még belefér.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Hmm, valóban érdekes hogy mért csak 189 W-ot szippantott fel. Fast Timing, SAM, 21.8.1 driver van nálad is?
Mi amúgy az a 150%-os DPI scaling a Display1-nél?Jah bocs. a 2. képet néztem, látom alulfesz nélkül 231 W. Most visszanézve korábbi méréseimet még az R5 3600-al, azzal is 13000 pont körül hozott. Előfordulhat akkor, hogy ennyivel jobban hajtja a 5600X.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Épp a napokban volt kitárgyalva a RAM tuning a Zen 3 topic-ban, ha valaki kedvet kap hozzá.
Viszont AMD-nél ugye hiába a magas RAM órajel, ha a CPU IF-je nem nagyon bírja az 1900+ -t.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Motion_Blur #11200 üzenetére
Ííí, jó drága egy világító akvárium.
De kialakítását tekintve ideálisnak tűnik, levegő alul befúj, felül kiszív, ennél elvileg nem kell jobb. -
atillaahun
veterán
válasz gery14 #11192 üzenetére
Valóban nem ideális az a ház, de nem lett volna muszáj újat rendelni. Annyi volt csak a lényeg hogy a radi hőjét ne szívd vissza, hanem kifelé fújd a házból, a GPU meg ne az alaplap-CPU-SSD-RAM-ra adja le a hőt, hanem felfelé, amerre amúgyis szívná le róla a két venti.
De ha elégedett vagy a hőfokokkal, akkor mindegy. -
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #11151 üzenetére
Azt gondoltam hogy kap cuccokat, de azért meglepne ha (mindet) vissza is kéne adnia, mer a Youtube önmagában lófaszt nem fizet, valamiből meg csak eléldegél.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz gery14 #11148 üzenetére
Hmm, elég fura nekem itt a légáram. Ha jól látom a proci hőjét fújod ki elől, mert felül nincs neki hely, az még rendben.
De aztán van egy venti alul, az gondolom befúj, egy felül és egy hátul, azok kiszívnak. És akkor ehhez elfordítottad a GPU-t, hogy tolja rá a hőt a lapra, SSD-re. Ahelyett, hogy kapná a hideget direktbe lentről és szívnák le róla a meleget a fentiek.
Mér jó ez így?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Fabio összerakott ismét egy egész komoly videjót GPU troubleshooting témában, akinek bármi kínja van, annak érdemes végigmenni ezeken.
Bár a végéről hiányolom azért azt, hogy ha valóban a kártya a hibás, azt hogy állapítod meg... de gondolom berakod egy másik gépbe, úgy.#11143 Aljasvip
Nekem egy minőségi madzaggal van felkötve a sarka a gépház tetejére, azóta se szakadt le![ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz zsirfecske #10946 üzenetére
Faszán néz ki! Mérted már így hány fok mínusz a Core és a HS?
-
atillaahun
veterán
válasz fboldog #10860 üzenetére
Köszi szépen, hogy ránéztél a Valhalla-ra. Máris megveregethetem a saját vállam, hogy nem cseréltem még le a 3600-at 2 FPS különbségért. Bár lehet az sem a CPU-ból adódik, hanem a kicsit feljebb húzott GPU-ból.
A 8 éves Total War Rome 2 még mindig 100%-on teker a CPU-ból egy magot ha elindul egy több ezer fős csata. Oda viszont lehet elkélne a magasabb órajel.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz steewcv65 #10832 üzenetére
Nah itt a GPU is. Látszik, hogy átlag 62%-on és 139 W-on szotyizik, tehát valami nagyon nincs rendben vele. Ennyire csak nem szar az a Warzone. Max CPU/Thread Usage ugyan magas, 80% körüli, de annak nem kellene ennyire visszafognia a GPU-t.
Majd az okosak megmondják mi ez, én sajna nem vágom a Warzone-t.RAM-okra feleslegesen ne költs, ez inkább valami szoftveres defektnek tűnik vagy a driver vagy a játék beállításaiban szvsz.
4000 MHz felett már úgysem támogatná a CPU 1:1-ben a RAM-ot. De erről a lentebb linkelt CPU topic-ban érdeklődj ha akarsz vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz steewcv65 #10829 üzenetére
Így van, RAM-ot bőven húzhatod. Ha nem értesz hozzá, akkor elég egy sima 3600 vagy 3800-as XMP profilt választanod az MSI BIOS-ban. Bár az 550-es lap BIOS-a nem tudom mennyire stabil ilyen szempontból. Lényeg, hogy FCLK mindig az MCLK fele legyen, FCLK - UCLK arány pedig 1:1. De ez már valóban a proci témájába tartozik.
-
atillaahun
veterán
válasz steewcv65 #10827 üzenetére
Gyorsba most csak a CPU értékeit pakoltam össze. Holnap kirakom a GPU-t is.
FPS értékek hova lettek? Az lenne a lényeg. Kipucoltad a Radeon Software-t?
RAM usage-ot is jó lenne látni, meg a C6 T1 usage is felszívódott valahogy.
Kicsit rövid a mintavétel is, lehetne egy egész meccs, nem csak 6 perc.
Sok érdekesség nincs amúgy ebbe a részbe, egyik mag se ment igazán max-on.
Talán a 3200-as MCLK alacsony kicsit, de nem hiszem hogy az a probléma forrása.
Folyt. köv. holnap. -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Inkább azt mondjátok meg nekem hogyan tudnék a 380-ért vett 6700 XT-mből upgrade-elni egy 6800 XT-re nulla forintér vagy olcsóbban.
-
atillaahun
veterán
válasz steewcv65 #10505 üzenetére
Simán lehet, ha sokféle hardverrel és beállítással is ugrál a kihasználtság akkor egyértelmű.
Bár az a rész hogy egy játékban viszonylag széles tartományban mozog az FPS, szerintem természetes. Nyilván függ a látótávolságtól, növényzettől, tereptárgyaktól, időjárástól hogy adott helyen mennyi részletet kell megjeleníteni.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz steewcv65 #10489 üzenetére
Játékoknál az egy szálas teljesítmény számít és csak 100 MHz van a 2 proci (1 magon garantált) boost órajele között, nem csoda hogy nincs érzékelhető különbség.
Ha értesz hozzá, tuning-olj rajta kicsit BIOS-ban. Amúgy azok a 3200 MHz-en futó RAM-ok se fényesek éppen egy ilyen bika CPU-hoz, azt is fel lehetne rántani 3800-4000-re, amíg az Infinity Fabric bírja. -
-
-
atillaahun
veterán
válasz Viiktor1989 #10312 üzenetére
Nagy valószínűséggel igen, de valamilyen GPU/CPU usage-ot mutató Overlay-el meg tudod nézni játék közben, hogy folyamat 99%-on jár-e a GPU.
#10308 BullKoxa
Radeon Software Fan Curve-ről tehetnél be egy screen-t, mert előfordulhat, hogy nagyon passzívra raktad a végét, mert sokan valóban a Core-hoz lövik be nem a Hotspot-hoz. -
atillaahun
veterán
válasz Pro!Petya #10246 üzenetére
Kösz szépen az összehasonlítást. Én is gondoltam rá, hogy felpattintom a Revi-t, de ilyen minimális különbség miatt viszont hagyom akkor, ez szerintem bőven mérési hibahatáron belül van. Én nagyobb különbségre számítottam.
Játékon kívül van valami észrevehető különbség sebességben?
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #10212 üzenetére
Nah osztán mit állítottál és hogy nem megy?
-
atillaahun
veterán
A mi jó Fabio-nk adott ki egy VRAM freq fix videót is CRU-val. Akinek ilyen formában emészthetőbb. Color bit depth-et nem bántja mint a Standard váltás.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Motion_Blur #10170 üzenetére
"10700K van mellett fix 1.2V-on."
Biztos elég neki az a fesz? Ki lett rendesen tesztelve? Cinebench-el vagy egyebekkel.
#10196 ScomComputer
Lehet az nem taposta ki a lelkét a procinak ennyire. De valóban a táp az esélyesebb.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Rabbitf_24 #10129 üzenetére
Én nem így tudom, de pusztujjakmeg, nem tudtam kiguglizni se ezt se az ellenkezőjét.
#10128 propetya85
Hallottam ezt a helyi legendát, de ahogy olvasom, a Sapphire akkor nem normális gyártó. -
atillaahun
veterán
válasz Rabbitf_24 #10124 üzenetére
Jól tetted, én is vittem már bevizsgáltatni cuccaimat az első 6 hónapban, amikor kötekedett a bolt. Viszont annyi, hogy ha a bevizsgáló sem talál hibát, akkor azt neked kell állnod, de ennyit nyilván megér.
-
atillaahun
veterán
válasz Rabbitf_24 #10122 üzenetére
Egyetértek előző kollégával, egy HWinfo + RTSS mehetne a Time Spy teszt közben, ha ott azonnal bukik. Dupla klikk amiket ki akarsz rakni grafikonra így és megnézzük a bukás pillanatában és azt megelőzően a GPU/CPU értékeket.
Plusz mehet rá a képernyőfelvétel Radeon Software-ből a videó meg fel Youtube-ra, azzal könnyebb lesz gariztatni. -
atillaahun
veterán
válasz zsirfecske #9972 üzenetére
Ilyenekre már aztán tényleg lehetne használni a keresőt. De úgy láttam, hogy konkrét tapasztalat nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Assetto Corsa Competizione
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Egérpad topik