- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #44834 üzenetére
az lesz az
ebben a cikkben csapattam őket -
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44775 üzenetére
Akkor kicsit elbeszeltunk egymas mellett, mert en a win98as verziorol beszeltem vegig... Arrol is volt azo amugy.
@@@
K6 3+hoz melyik a jo aladdin v chipset? 5ali61es lap, az eszakihid 1541 a1 a deli 1543 b1es verzioju... Volt szo vmi agps bugrol. Ezt a lapot erinti? 99 18 heten gyartottak.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44704 üzenetére
ugy gondoltam, hogy ott is azokat a beallitasokat hasznalom, mint 386nal... amiket irtok, az alapjan regen a hasonlo alaplapom valszeg csak 1024et irt a cilinderre, es 504re formazta.
ugyanez a szeria volt (Dataexpert Opti-495 3/486WB Cache) - de mar nem tudom, hogy melyik pontosan. vagy 495sx volt vagy slc... ami most van meg az slc nyakja, de mar xlc chippel es biossal (94 eleji - en anno 93 majusban kaptam a 386ost). ha jol belegondolok, azota se volt olyan lapom, amin harom processzor volt egyszerre
386dx + 486dlc + 387dx. ezen sajnos nincs 386os foglalat, de igazabol eleg is lesz tesztelni a 386dx - mit tudott a legelso gepem, es mi volt akkoriban a maximum a penya megjeleneseig (dx2 66).
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44701 üzenetére
ok... az ugy jo nekem
megcsinalom a p3ban 504msra, aztan legalabb tudok tesztelni. ha ez a lap marad, ugyis akarok hozza egy korhu wd vinyot, meg akkor megcsinalom rajta az akkumodot is.
leteszteltem a kesobi pcios 486osban, mint tud a dx2 66. kivancsi leszek itt mit lehet kihozni belole
azert ez egy eleg oszver lap, nem hinnem, hogy tul gyors lenne. a kesek is 20 nanosak lesznek benne, akkoriban 128k volt a tipikus.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44691 üzenetére
ok... koszi.
nem remlik anno, hogy ilyesmikkel kellett tukrozni, a kicsit nagyobb vinyonal
mas... tegnap gornyedtem a gep felett, hogy bejumpereljek egy 3/486 hibrid lapot. egyreszt az is eltartott ideig, amire megtalaltam a megfelelo jumperkiosztast, mert volt egy csomo hasonlo, de egyket jumperben eltero. igy ma taktikat valtottam, es csinaltam egy jumpermappot, hogy csak egyszer kelljen kibogaraszni a dolgokat, ha valtani akarok a 486 es a 386 kozott.
vhogy igy nez ki, amit rajzoltam (klikk nagyra - ez pl a 386dx40 beallitasa). hatha mas is hasznat veszi az otletnek
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #44588 üzenetére
Ha nem a nyílt driver-el menne hanem az NV-sel 3-10x gyorsabb lenne. (úgyhogy van még hova fejleszteni) AMD-s eleve nyílt mondjuk.
Itt van néhány összevetés.
Open-Source Nouveau Driver Remains Slow For NVIDIA's Fermi, Kepler
Másik:
NVIDIA vs. Nouveau Linux Driver Performance With Extra Kepler Re-Clocking Patches -
arn
félisten
válasz
DarthSun #44530 üzenetére
en arra is gondoltam, hogy a 22x meghajtot atpakolom a p3ba (igazabol a penya mmx kortarsa lenne)... ezek a kesoi cdromok rakas szarok, baromi hangosak. mintha 2000-1-2-3 kornyeken egyaltalan nem szamitott volna a zaj... visito videokartyak, szar cpuhutok magas tdpju procikkal, hangos cdromok, zirgozorgo hazakkal. emlekeimben nem volt ennyire borzaszto, de a terheles alatt is nema modern gep mellett egy ido utan idegesito.
az adatmozgast nemtom hogy oldom majd meg a 486on... nem akarom mindig a vinyot szerelgetni. lehet rakok bele egy ide-sd adaptert. a p3on jo az usbport pendrval (raadasul nem is koridegen, mert 2000ben jelent meg az usb2
).
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44525 üzenetére
ezzel jott (a gep olyan 96 vegi lehet, a meghajtot valszeg 1-2 evvel kesobb rakhattak bele)
egyelore nincs mas meghajtom, de nem hiszem, hogy kinlodok egy 94es 2x kitudja milyen vezerloju cdrommal. az sbpro nem tudom melyik verzio ilyen szempontbol.
ha 93as vlbs rendszer lesz - abba lehet nem is teszek cdromot. lehet kap erdekessegnek egy nagy floppyt.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44496 üzenetére
Ez valami kivételes csillagzat allatt született tuti ! Gyakorlatilag mindegy, hogy 2, 3 vagy 4 mag. Ugyan akkora fesszel megy mindenhol. Van benne 4 legeslegjobb féle mag és ha ez még nem lenne elég meseszerű, az imc is igencsak ott van a szeren. Nem kis szerencsém volt, mikor tök randomba megvettem.
Itt vannak az eredményei :
[CinebenchR11.5]
[CinebenchR15]
[Geekbench]
Szerencsére nem hagyott nyomott rajta a jó pár ln2-es bevetés. Bomba formában van még mindig ! -
válasz
DarthSun #44483 üzenetére
Nemrég volt itt a PH-n egy eladó. Bár az is biztos, nem sok van belőle itthon.
De a tiéd jobb, mert SB750 van rajta, az pedig például tudja a magfeloldást és jobb az USB sebessége is. Nekem csak SB600 van rajta, persze visz mindent procit Phenom II-ig.
#44485: Igen, az is jó. Anno még amikor kurrens termék volt, nézegettem is.
-
válasz
DarthSun #44468 üzenetére
Na, nekem ilyenem van évek óta, régebben a fő gépem volt:
Teszt is van róla a PH-n: MSI K9A2 Platinum v1.0
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44479 üzenetére
Nagyon egyformát húznak. Nincs nagy különbség plusz nálam közel sem 24/7-es op rendszer van. Írtad, hogy Nálad minden driver, periféria, stb. be van üzemelve. Biztos, hogy visszahúzza a rendszert valamennyire, végig látható cpu limit van. Most elmegyek egyet borhetezni, tűzijátékot nézni, de előbb-utóbb letolom Q6600-al és amire nagyon kíváncsi vagyok, Athlon 5400+-al, majd Phenom II-vel.
3d06 ablakban rosszul írja. 10x szorzóval számol, nem 8x -al. 3500-on ment a cpu. Amúgy nem gondoltam volna, hogy ennyire láthatóan növekedni fog fps mindegyik részénél a benchmarkoknak. Még a "nagyon vga-s" részek is találtak mindig egy pici pluszt !3D06 gt3 (Canyon flight) mondható úgy-ahogy konstansnak !
Azt platform és cpu frekitől függetlenül 2-3 fps-en belül hozza. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44473 üzenetére
Jaja. 775 quadoknak elég beteg áruk van. Xeonok kb. féláron beszerezhetők. Egy jó kis E5450 400 fsb-n valami egyszerűbb léghűtővel simán elfutkos 24/7-re és az igen szép teljesítményt nyújt még mai napig !
Közben most fut utolsó C2D teszt, mindjárt felrakom az eredményeket. Megnézem, mennyire tudok közel kerülni Joshua 73K-s 3d03-as eredményéhez lga 775-el és ezzel az antituning Zotac Amp vgaval. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44470 üzenetére
45 nm-eseket is viszi szépen. [X5460-Xeon]
Én most csak Q6600-ossal tudok 4 magos tesztet futtatni. Nincs itthon 45nm-es quad. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44468 üzenetére
P35-DS4 ilyen [P35-DS4]
DQ6 meg DS4 ver 1.0 van azzal a szépséges retro bordával. Utána ezt a egyszerűbbet tették rá.
DQ6 nem túl gyakori állatfajta sajnos, de DS4-est azért látni. 4 magos cpu alatt gondolom Q6600-ra gondoltál, ahhoz pedig nem árt egy kicsit komolyabb vrm. Nagyon könnyen ráírják lapokra, hogy quad core ready. Kb., mind Amd vonalon. Ott is vannak olyan kis fióka vrm-ek "qaud core ready" lapokban, hogy ihajj. :/
[P35, Cpu support lista] -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #44464 üzenetére
Én egy értelmesebb kiépítésű P35-öst ajánlanék. Erősebb vrm-el, nb hűtéssel. Gyakorlatilag mindent eszik, 133 fsb-től 450-ig jó vagy bármelyik P35-öt nézzük. Egyszerű a kezelésük, pont annyit tudnak, amire szükség van, nincsenek fölösleges fícsörök.
P35-DQ6 az egyik kedvenc lapom. Igazi öröm vele dolgozni, nem hisztizik, nem bukdácsol. Tökéletesen csinálja, amit elvárok tőle, sőt már-már hihetetlen dolgokra (P35 szinten) is k képes !
Nem utolsó sorban gyönyörűségesen szép !Igazi retró kisugárzása van !
-
válasz
DarthSun #44454 üzenetére
Megnéztem, skálázódik azért, alapon ( 2900MHz ) 12795, 3500- on pedig, 15003 :
Használatra kész állapotra hozva az XP, még a wifi stick is benne van, nem vettem ki hogy az átmásolás egyszerűbb legyen ( laptopra gyűjtöm az eredményeket ). Némi pontot az aktív wifi is lefarag, ahogy észrevettem.
A 3200- on járó Phenom2 955- től elmarad. Asszem a 3DM06 4 magot tud használni, a 3DM03 pedig 2- őt, javits(atok) ki ha tévedek. Tehát a 2 magosokat 03, a 4- eseket pedig 06 alatt lehet kifuttatni.
Ram-használatnál a frekire mentem, így csak 2.0V- ot kér, CL4 esetén pedig 2.1V- ot, de a CL4 ebben a 780G- s lapban instabil, sőt sztem a 790GX- ben is az lenne
( nem próbáltam )
A screenshot- on látható beállításokkal a 780G lappal is stabil, szépen pörög, hőfokok alacsonyak, öröm használni.
-
Alpi.
addikt
-
-
MMIX
addikt
válasz
DarthSun #44435 üzenetére
Nálam is Regor van, 3500MHz-en, csak nem 1.4V, hanem 1.2875V (gondoltam a morzsa, extra nagy wattokkal már nem kell).
HT és az NB 2246MHz. Ezeknél nem tudom már mennyi a Volt (főlűl vagy alul feszelve), már túl régóta használom fagyás nélkül, nem volt miért piszkálni.Bár a DDR2 korszakot kompletten átugrottam a DDR1-ről DDR3-ra. Lehet a DDR4 lépcső is kimarad.
A videó már régóta DDR5. -
válasz
DarthSun #44363 üzenetére
CL4-hez 800-on ált min 2.0v kell a legtöbb gyártó ilyen ramjához, a Corsair speciel 2.1v-ot ajánl.
arn: Dos (Win9x Dosa alól is ofkorsz) alól valóban csak sbk-t lehet betölteni Awe karikba, van egy egész jó 2 megás sbk gm set, sf2-őt csak 9x alól, mondjuk ha jó van belőve a 9x (himem.sys, dos=high, hardveres umb driver az E000-EFFF 64kb-os memória szegmens szabadon hagyásával ems emulációhoz stb.), a Dosos játékok 70-80%-a (ált a modernebbek, a dos4gw-esk 100% pl) az alól is gond nélkül fut, persze van amihez a natív dosa (7.x) kell, de bootmenuvel és egy minimális rendszerfájl szerkesztéssel az is kipipálható.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #44345 üzenetére
Erre ugye rossz válasz az, hogy ”de nekem csont nélkül megy”?
Pedig de, most próbáltam a 3.74-es Classicot, van IT, van Doom.
AWE PnP probléma: Ebben a szent topikban írta valaki úgy 4 éve, hogy a delayed transactiont kell letiltani a setupban, és működni fog. Kipróbáltam, és tényleg! :up:
Az awe64 fm pedig úgy tűnik, úgy gyász, ahogy van...
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44349 üzenetére
melyik verzio? szerintem proci/bios/chipset/gyartonkent valtozhat az isabusz szinkronizacioja... ez valszeg nem tesz tul jot a dma kezelesnek.
gusnal a memteszten kivul a tobbi teszt lefut p3bnel. de vmikor furan szol, a pnp rendesen megy minden szempontbol. mongy anno 440bxben csak abitjaim voltak (bh, bf).
a samnmax pl sb16on rendesen ment, awe64en kifagyott az elso digi hangnal. de sb16hoz allitani kellett a biosban a 8bit timingot 1trol 8tre, amugy ott is hasonlo problema volt.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44345 üzenetére
ez az isabuszos timingolas lutri... mi miben megy, es miben nem. p3bben az awe64nel is tapasztaltam furcsasagokat, az sbpro alig mukodik, sb16 ok nemi bios buherlassal, gus szinten furan mukodik (memteszt nem fut le), gus pnp, rap10 ok.
5ali61ben a gus memteszt felig lemegy, tx97ben teljesen
majd ha lesz k6, az acorpot jobban vegignyalazom. nekem anno 3.4es gusom volt egeszen athlonig, nem emlekszem ilyesmi gondra.
(#44343) alvaro: elmeletileg a reverb fmen is mukodik (nem probaltam, faqban lattam) - de nekem 0an volt. nem minden jateknal csinalta. de vmelyik hihetetlen otvarul szol az opl3 utan (prince2 pl). arrol nem is beszelve, hogy vhol nem is volt fm - de ez lehet mar az isa busznak tudhato be.
-
válasz
DarthSun #44181 üzenetére
"ahogy fentebb írtam 800MHz- ig nőtt az sli eredménye, próbáltam, alatta procilimit"
Mivel már nincs meg a Voodoo2 SLI kombóm, ezt nem tudom se igazolni, se cáfolni. De emlékeim szerint eléggé valószínűtlen, hogy egy Voodoo2 SLI felért egy Gef2 GTS-el.
Nem 640x480-ban tesztelted te ezeket véletlenül? -
válasz
DarthSun #44161 üzenetére
Jol tuningolhatoak az Athlon II-ok. Valami hurka lappal nekem ezt tudta: [link] Azota Anyukam gepeben teljesit szolgalatot. Skype-passziansz-gamail es openoffice ala egy kis SSD-vel tokeletes. Meg a youtube is elballag rajta kenyelmesen.
Pont azon gondolkoztam ma, hogy tok ertelmetlen a gepet tuningolni. Amelyik Intel procit lenne ertelme nem lehet (i3, kicsi i5), amit meg lehet, az meg elegge ki van tolva a fogyasztasi gorben a torespontra es tuninggal elkezd zabalni (6700k), jo ha 10% van benne ertelmesen. Ugyanez a videokartyakra is igaz. 10%-ert meg nem fogom szetkuldeni, mint regen amikor felevel, harmadaval toltuk fel az orajelet.
PeachMan: siman. En ujabb jatekokat nezegettem amikbe mar beletort a bicskaja a hasonlo koru Celeronnak: [link]
zoltanz: Mert ok nem peerelnek a BIX-ben, ahogy a hozzaertobb kollegaktol hallottam.
sanchezsa: durvan szep darabok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- C++ programozás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest