-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #71455 üzenetére
Gigabyte P4 Titan GA-8IPE1000-G
Intel P4 3,4GHz/1M/800 SL7PP
Geil DDR 2x512MB 400MHz
Seasonic SS-400ETAfterburnerben lehetett állítani a ventilátor fordulatot, ez nem tudom mennyire újdonság. AGP kártyánál még nem nagyon találkoztam ilyennel.
A pontok el vannak maradva mindentől, mint a decemberi hó.A hőmérsékleteken nem kell meglepődni, a hideg padláson nyomtam a gyorstesztet.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #71441 üzenetére
Újabb hardvernél is előfordul, most nem akarok sokat írni, a lényeg az, hogy megpusztult a Xeon X3440-em alatt a P7P55D lap, a szervíz nem tudta tesztelni a procimat, mert "nincs olyan alaplap amivel kompatibilis" - otthon az egyetlen 1156-os brand gépembe beraktam és működött..
-
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #71428 üzenetére
Értem, ha tudod akkor töröld az uccsó idevágó mondatot.
Holnap szerintem be is pattintom a gépbe és kipróbálom. Plusz mellé egy 6800GT is jött, azt is letesztelem.
Csak szerintem egyre ritkábbak ezek a kártyák? De nem csak ezek.
Értelmes GF 7 / 8 / 9 és 200-as szériából is egyre kevesebb van.
Vörös oldalt annyira nem tudom, az sosem volt a szívem csücske így nem nagyon figyelem. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #71420 üzenetére
Ilyenolyan hwel es drvekkel nem nehez
de aki 98ban ilyet vett sok penzert, az szvsz sikitva cserelte le rovidebb idon belul a c300+bx kombora olcsobban, par honap mulva, azzal a konzekvenciaval, hogy amdt meg egyszer sose
maga a proci nem rossz, de az intel chipsetektol fenyevekre voltak a korabeli ali, vias megoldasok. Nem csak clocktoclock teljesitmenyben, de a mindenfele nyugjeikkel is.
A k6-3 + v3 szerencsesebb valasztas volt (mongy logikus nem a tuningolt celeron mellett).
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #71391 üzenetére
Szép kis kollekció.
arn tippje bejött... én is gondoltam a BIOS downgrade-re, de nem hittem benne.
Na a 26-os BIOS megy csont nélkül.
Száguld a proci. 39sec SuperPI 1M. Jóval gyorsabb, mint a 3.2 NW 45sec-je.Valami viszont nem stabil, mert a screenshothoz rendezgettem az ablakokat. futott vagy 3db CPU-Z + GPU-Z amikor is lemerevedett és gombnyomásra egyet sípol a speaker.
Most MEMTEST86 fut (floppyról).
Ez egy stabil gép volt 2 hetet ment csont nélkül, mielőtt hozzányúltam... (4db CPU csere, BIOS frissítés, VGA csere és hangkártya beépítés történt vele)
Mondjuk tegnap nem fagyott egyszer se ezzel a procival 2800MHz-n, ebben a kiépítésben. Csak a BIOS és a CPU órajel változott azóta... -
arn
félisten
válasz
DarthSun #71341 üzenetére
slot1bol az 1100as olyan ritka, hogy nincs is
de az 1000/100 is vmikor 2000 legvegen, vagy 2001 elejen kerult piacra, addigra meg sok vizet mar nem zavart a cumine a csucson.
1133bol elvileg volt slot1 gyartva, de szvsz a visszahivott procik voltak ezek. nem tudom mennyi lehet belole magankezben
-
erik5150
csendes tag
válasz
DarthSun #71332 üzenetére
Először 4.6 volt, aztán felraktam 3.5 és utána a 4.0-t. Szóval igazad van, hogy keveredik. Még egy utolsó próbálkozásképpen felraktam újra a win98se-t. Köszönöm, azért az a húzott p3 elég szép pontot produkált. Majdhogy nem kimaxoltad, mert a coppermine határa 1,13 GHz nem? Bár ott már nem igazán van plusz teljesítmény. A fő kártya egy GF 3 TI200 128mb-os modell.
Madara-san: nekem SL4BS-ből van kettő a gépembe. I840 chipset. Compaq Professional Workstation P550 a vas. Kicsit feltuningoltam, mert az eredeti konfigurációban 1xP3 866mhz-volt benne. GF 3 ti200 128mb-os
-
Madara-san
aktív tag
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71324 üzenetére
Nekem is pontosan így mutatja, ahogy a kollegának. FastV2 3.5, DX7a, "stock" Win98 SE.
Ezt az UOSP-t illetve a memory patchet felrakom akkor. IE6-hoz van linked esetleg, vagy módszer hogy pontosan miként telepítsem, hogy ne csináljon egy bloathalmazt a rendszerből?
Illetve komoly tegyük fel a DX9-et? Mindenféle V2-vel foglalkozó oldalon azt olvastam, hogy bőven elég a 7a, még a 8.1 is csak ront rajta. De, végülis te vagy a rekordtartó szóval elhiszem.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #71317 üzenetére
Tipp: szerintem ne hidd, hogy feltétlen benned a hiba. Sok minden összeesküdhet, nekem pl. csak a 3. példány 300A volt hajlandó rendesen, stabilan futni 450-en, feszemelés nélkül a P3B-F-ben. Ennek ellenére ha összejön, jó buli. A másik ilyen játékszerem pedig a "4 magosítható" "2 magos" Phenom II
-
válasz
DarthSun #71309 üzenetére
Azért az nem akkora nagy szám. 64 bites driver eddig is volt rá. A win10 meg szerencsére működik az ős driverekkel is, kivéve a videókártyánál mert ott úgy tudom már az újabb buildok csak a WDDM drivereket eszik meg. A régiek az XPDM-et is megették (pár trükkel). Voodoo1/2 meg csak gyorsító, nem kell ráengedni a komplett ablakozó rendszert. Én a legrégebbi kártyát amin játszottam az egy X200M-es ati volt (9600-as pcie mobil verziója).
https://robertkrau.se/blog/3dfx-voodoo-2-with-windows-10/
Win10-nek meg már feltétele a dx9 úgy tudom hogy menjen rendesen az ablakkezelés. Nem videókártyák esetén az XP driverek szoktak menni (értelem szerűen 64bites xp driver szükséges 64bites win10-re)
ebayen pcie-pci adapter olyan 4-5eft szokott lenni ha modern gépbe kellene. -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #71279 üzenetére
Sőt, nálam is pont van egy tesztpadon. Kár, hogy az Impulse Tracker gusmax drivere az szinte semmilyen konfiggal nem működik, a quake mindenesetre használja rajta az extra codecet, azon kívül meg a GF1 része ugyanúgy műxik, mint bármelyik másiknak. Most bridgelt i815-be van épp dugva, nehogy már normális dolgokkal foglalkozzak, ha már itthon vagyok
Mindig nagyon örülök egy ilyen találatnak, a GUS nem olyasmi, amivel Dunát lehet rekeszteni, ráadásul fontos kulturális gyökereim vannak benne.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #71280 üzenetére
Majd valamikor en is be akarom, csak nehez. Marmint, az okozza a bajt. hogy a GUS mellett van egy SB Pro kompatibilis OPTi (ami egyebkent azert lett anno OPTi, mert ugye a Ferrari akkor az igazi, ha piros, a hangkartya is akkor az igazi, ha piros), amit szinten szeretnek berakni, viszont a lapon csak 1 ISA van. Ezert vettem mostanaban az ebayrol egy ISA elosztot, csinaltam hozza flexi kabelt, viszont ugye ehhez csak a szelesebb (oldaltapos ATX) lesz jo. Mar van is kinezett tipus/peldany, csak nyelbe kell utni az uzletet.
-
erik5150
csendes tag
-
erik5150
csendes tag
válasz
DarthSun #71270 üzenetére
De gondolom azért van 110mhz-s ram rajta, hogy annyin ketyegjen nem? Ami viszont nem tuning, ha úgy vesszük, mert ők ezzel az értékekkel gyártották tömegesen nem? Vagy lehet csak én vagyok így ezzel. Amúgy most jelenleg win98 van a gépen és így lett 6159 pont 97mhz-el, de szerintem ezen tudok még mit csiszolni, ha win98se-t rakok fel. Annak az eredményét majd screenelem
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #71258 üzenetére
Hat, itt csunya leszereples tortent
A kartya 90MHz-n, VSync kikapcsolva. Csinaltam AIDA reportot a geprol. A driver, pedig az utolso eredeti driver, tehat a DirectX 7 DirectDraw kompatibilis 3.02.02.
-
erik5150
csendes tag
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #71247 üzenetére
"Talán portolom majd egy HDD- re is, alaplapcsere esetén sem jön zavarba, nem kékhalálozik mint a Win, "
Okos döntés, igen ildomos egy ilyen rendszer. Nemhogy alaplap, de teljes platform váltás sem jelent gondot.
Nálam pl Athlon Socket A és egy C2D platform is megy egy ilyen Linux rendszerrel.
Régebbi hardverekhez Windows meghajtókat nem fejlesztik már, Linux-on minden frissített/javított, kivéve a mi zárt persze.
Linuxon terminal használatával, könnyen automatizálhatóvá válnak műveletek, praktikusan, gyorsan, vajsimán lehet használni. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #71136 üzenetére
"Linuxból pedig néha használom a Puppy megalomaniac verziót. P-II- től mai gépekig szépen indul. Bekonfigurált Wine- vel, mely a gpu-z, cpu-z, aida futtatására alkalmas. 3DMarkokat nem próbáltam, ha esetleg el is indulnak, tuti más eredményeket hoznak mint Win alatt."
Én is szeretep a Puppy kiadásokat, főleg offline munkára, tesztelésre, felrakja a Ram-ban az operációs rendszert, gyors.
Ha az internet is képbe kerül akkor inkább pl Debian vagy az abból építkező MX-Linux (antiX) könnyűsúlyú Xfce vagy Lxde -vel.
3DMark-ok kevesebbet adnak összpontszámra, de pl CPU tesztnél volt, hogy többet kaptam rá Wine-vel. -
FF23
senior tag
-
válasz
DarthSun #71205 üzenetére
Mobil proci az akár mai cucc is lehet, bár kétségtelen hogy hihette azt is hogy mivel régi lap, abba simán passzolhat még telefon proci.
De itt inkább az volt hogy életében nem hallott még mobil prociról és nem tudta hova tenni.Más:
Van 3 SCSI kártyám is de egyikhez se találok Win7 drivert:
LSI chipes, DC-310/310U
Tekram DC-315U
AdvanSys ABP-3925Van valakinek esetleg drivere?
Ki akarnék próbálni egy Yamaha CRW8424S-NB újraírót.
Láttam van fent egy Panasonic 10-ért, kártya, minden nélkül (no comment), ne porosodjon egy ilyen drága cucc a sarokban ismeretlen állapotban
-
válasz
DarthSun #71203 üzenetére
Én egy 754-es mobil procit raktam asztali lapba, szintén 7/24-ben menő otthoni gépbe.
A hűtést érdekes volt megoldani rá, mert ugye laposabb mint a normál proci, így más keretet használtam.
Aztán amikor eladtam, akkor volt egy jelentkező aki el is vitte volna, megragadta hogy mobil proci van a lapban - aztán letett róla amikor megtudta hogy nem mobiltelefonból van a proci.
Picit félreértelmezte a dolgot -
Madara-san
aktív tag
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71134 üzenetére
DarthSun és arn:
Na, ez jó hír így már van bőven viszonyítási alapom.Ma már nem volt időm szétkapni a gépet és csereberélni a kártyákat benne, de holnap lemérem a TNT,GF256 DDR, GF2MX kártyákkal. Talán a Savage-t is másik driverrel, illetve akad valahol egy Voodoo3 is (mondjuk ebbe a gépbe pont felesleges lenne). Véglegesnek majd a GF256 DDR-el szeretném azért összelőni, de nagyon érdekes hogy az S3 szebb, élesebb képet ad.
Mostanában egészen rákaptam retrozásra. Tegnap pl órákon át nyomtuk barátnőmmel a Sega Rally 2-t és a Lego Racerst.
FRAPS megy win98 alatt, vagy van valami egyéb FPS kijelző esetleg?
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71112 üzenetére
Hmm... ez érdekes. Holnap kipróbálom az érintett vooodoot ugyan ebben a gépben más vga mellett is, hogyan reagál. Utána újrarakom az egész Win98-at és kezdek tiszta fastV2 3.5-ös driverrel.
GF256 DDR-t használ valaki? Láttam, hogy nem mindegy ahhoz se, milyen drivert rak fel az ember... van esetleg tapasztalat? @arn?
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #71090 üzenetére
Itt ír frescho a tualatin képes s370 átalakításról, de a lényeget nem írja, hogy hogyan csinálta.
Van egy kis problémám:
ASUS PC-DL dual p4 alapú xeonnal.
3 pines venticsatik vannak, viszont a hűtőn lévő csatlakozó 4 pines, emiatt az egyik hűtőt ráadásul a sysfanra kell dugni, mert nem fér el a másik melett.
Az a gondom, hogy így 4000-en pörögnek a ventilátorok, és nem is szabáéyozhatóak, még a speedfannal sem.
Van valami moddolás, amivel át lehet alakítani 3 pines a csatlakozót, vagy a 4-ből hogyan kell bekötni a 3-as helyre, hogy jó legyen? -
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71103 üzenetére
Egyelőre single kártyaként próbálom működésre bírni az Aristo Voodoo 2-t. A másik az megy, annak semmi baja. Ebben a formában (is) produkálja az említett jelenséget - amint "átveszi" a 3D-t, elfeketedik a monitor. Ha kihúzom a hátuljából a VGA átkötő kábelt, megjön a kép és működik szépen, hibátlanul.
És most egy kis update. Kipróbáltam az említett kártyát a P1-emben, ott meg megy hibátlanul.
Létezhet, hogy a GeForce-t utálja ennyire??
-
-
válasz
DarthSun #71090 üzenetére
Én mindig abból indultam ki tuningnál hogy óvatos leszek és a spec-nek megfelelő órajelet állítom be ramoknál plusz 5-10%. Az elvileg biztonságos.
Akár mire van a kártya alapból állítva azt nem veszem figyelembe, hanem megnézem magát a chippet mire képes. Rákeresek a típusra és a spec pdf-jében megnézem a gyári ajánlás szerinti időzítést és órajeleket. De persze ott bukik meg a dolog ha gyárilag hibás chippek kerülnek a kártyára alacsonyabb órajellel selejtként vagy alulhűtve alulfeszelve vannak.
Biost nem félek átírni, legrosszabb esetben nem indul el ekkor előszedem a csipeszes írót és ráírom közvetlenül vagy másik kártyával bootolva visszaflashelem windows alatt. Feszekhez csak a legvégső esetben nyúlok.
Itt a gond az hogy a nagyobb időzítéssel szemetel a kártya, pedig nem kellene neki. Megpróbálom majd még nagyobb időzítéssel, olyat tudok elképzelni hogy csak páros/páratlan időzítéseken megy maga a gpu. -
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71079 üzenetére
Köszi, kipróbálom ezzel a driverrel is. Én is pontosan ettől félek, hogy hardverhiba lesz... Érdekes tény közben: ha SLI-be teszem őket, a monitor és a passthrough kábel a Joytech kártyába megy, működik - van kép. Amint átdugom az Aristo kártyába, a fent említett jelenség történik.
A floppys problémát megoldottam, letöröltem az fdd kontrollert Win-ben, restart, majd indítás csak egy fdd meghajtóval. Majd leállítás, visszakötöttem a másik meghajtót is és már látszódik rendesen.
-
válasz
DarthSun #71057 üzenetére
Lehet nyomok egy memtestet, aztán meglátjuk az látja-e a teljes ramot.
Mondjuk a win is látja csak nem használható...
De fura egy szerzet ez az amd - giga - rettenet, ha a core unlock aktív, úgy indul hogy pörget egy picit a ventin, leáll, majd indul rendesen.
Ha nem aktív, kimarad az apró felpörgés.
Sempron 140 mindenesetre unlokkal csinos kis Athlon II X2 4400e lett, az Athlon II X2 245 az viszont maradt ugyanaz. -
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #71011 üzenetére
Én is a régóta ingyenes Madonionost használom. Ez a verzió P4-en még simán fut x800-al. Az mázli, hogy neked megy rendesen.
Esetleg megnézhetnéd, hogy mennyi veszteséget okoz a win98 kompatibilis mód...
Az én konfigomban valami olyan van, amivel nem tud mit kezdeni. Azért közölhetne valamit, pl. hogy váratlanul sok a VRAM, vagy ilyesmi, mert egy szó nélkül beragad a háttérben egy magot 100%-on hajtva.
Most azt hiszem, megnézem az SSAM HD-t. Reggel meg megcsinálom a "cable managementet", mert az extra HDD és DVD RAM miatt a kábelek "elszabadultak".
Aztán rá lehet tenni az oldalát és akkor van értelme hőmérsékletet nézni. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #70992 üzenetére
Szép"kis" VGA. Meg a Barracuda IV is jó cucc, de én már sokat elhasználtam, már csak Bad sectoros maradt.
SSAm HD-t én is beszereztem, ideje kipróbálni.3DMark2000 elindul, Win98 kompatibilitási módban. 40000 pötty.
Crysis is elindult, DX9 install (valami fullos) és .NET3.5 kellett neki. Jól megy High grafikán. Ami képhibát láttam, ugyanott ugyanúgy megvan. (folytathatom Win10 alatt)Egyébként nem stabil a rendszer 3800-on. CPU-Z stresszteszt kihal. Talán a RAM van túltolva. (1066 * (423/400)-on jártak. Ezek meg 2008-as évjáratú öreg GEIL RAM-ok. 1066 @ 2.2-2.4V matricával. Én 1.9V-et adtam csak nekik 1066-hoz elég volt.)
-
válasz
DarthSun #70981 üzenetére
Köszi!
Annyi biztos hogy tuningot is megpróbálom rajta. Az FX5600-ast sajnálnám kinyírni, a 9600-as széria meg olyan sok van hogy nem kár érte. (Bocs a fan-októl)Akkoriban ismerőseimnél nagyrészt FX5200, FX5500, baromi sok 9200, 9550-9600 kártya volt de nagyobb fx-ek és radeonok nem. Aztán később sokaknál x800 és változatai, szerencsére én 6800-ast vettem ami be is jött később a shader3-val amikor már kellett és sokáig jó kártya volt.
Az nvidiánál a 8xxx széria és utániak hullottak rendesen. 8800gt különösen halálozott, de atinál is a 4850-esekből is volt nekem pár darab azaz van is egy 1gb-os modell de döglöttek azok is sorozatban. Meg persze notebookban a 8600-as chippeseket hozták sorba a szervízbe. Nem vagyok meglepve hogy a GTX285-öd is megdöglött.
Talán akkor vezettek be valami új forrasztási technikát vagy talán a pipeline rendszer kiváltása miatt nem tudom. Annyi biztos hogy a nagyobb kártyák minden genererációban gyengébben bírták, különösen a csúcsmodellek.
Van egy MSI 7600GT pcie-m ami hidegen hibázik, de ha bemelegedett akkor meg lefut minden stabilan.Tesztelni megtartottam, lehet egyszer ráeresztek hőlégfúvóval párszáz fokot.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #70976 üzenetére
GTX285
Egy álltó helyében?Ha a CPU-ra vagy inkább kíváncsi, akkor futtathatunk olyan teszteket, amik nem használnak VGA-t. Egy szálra a SuperPI jó, de szerintem azonos órajelen az E8500-as C2D is ugyanezt tudná a fenti tesztekben. Gondolom a 12MB L2 cache nem sokat hoz a konyhára, amikor csak 1 mag van terhelve. A C2Q az 2db C2D chip egy tokban, az L2 cache is 2x6MB részből áll össze.
Korhű PCIe VGA sajnos nincsen abból az időszakból semmi. Nem is nagyon tudom, mire kellene vadászni. Végülis nekem jó, ami van hozzá.
2006.10-2007.11 passzív hűtős 7600GT volt az E6400 mellett
2007.11-2011.10 referencia hűtős 8800GT (matrica és felirat nélkül importáltam kínából, mint "customized electronic PCB board", mert itthon "ellátási nehézségek" voltak) Az üzemi hőmérséklete a 2001-es gyártású Mercury házamban 103fok volt, de sose volt vele gond, többnyire jól hasított rajta a Crysis, de azért voltak részek, ahol belassult. Szóval ideje volna kompromisszum mentesen újra végigtolni.
2011.10-2013.01 Gigabyte dual ventis GTX460 (valami BIOS moddal)
2013.01-2016.01 MSI Twin Frozr GTX660
2016.01-2020.10 MSI Gaming4GOC GTX970
2020.10-... MSI GamingX+ 8G 11GBps GTX1080C2Q Q9450 2008.07-2015.05 volt használatban... Szóval nekem a GTX6xx valamennyire korhű mellette. Kicsit overkill, de már én se vagyok olyan türelmes, mint régen és a monitor is FullHD lett közben.
A 10 évfordulós jubileumra meg újra összeraktam. Q9650-el. Ugyanazzal a fajta MSI GTX660-al szerettem volna, de egy 670 lett belőle. Tavaly március körül leírtam, miért...
-
válasz
DarthSun #70976 üzenetére
A lapnak semmi baja, a Radeonnal rendesen megy. Nem is tudom melyiket nehezebb beszerezni, nem nézegettem a piacot mostanság ilyentéren. GTX285 vagy egy normális AM2+ lap ?, sztem mindegyik nehéz. A lapcsere körülményesebb lett volna, a 285 meg talán feelingesebb az 512 bitjével
, mindegy a helyzet már adott, a lap maradt életben. Sajnos akkor a 8800 pótló is hajlamos hirtelen rosálni, pedig ezt nem is tuningoltam soha. Majd valamit nézek helyette, de nem 285 lesz...
A rendszer helyreállítása után néztem a SPi- t. Asszem az csak 1 magot hajt
, a Phenom-II 1 magja jobb az FX 1 száljánál
, de egyik sem közelíti meg a Quadot. Az FX talán a sokféle utasításkészlet miatt megy rendesen mai alkalmazásokkal.
Bile Demon tesztjei eddig a legjobb támpontok. Látszik rendesen, nem hardcore, hanem átlagos tuninggal a 775 ereje. Bár végülis az általam használt retro címeknek mindegy hogy 100 vagy 200FPS- el mennek. Hozzá lehet tenni hogy egy jófajta 775 lap+proci még most sem olcsó, beszerzése meggondolandó...Futtattam a 3DMarkokat is, a Radeon 99 és 2001 alatt kicsit kevesebb, 03 alatt pedig jóval több pontot kap.
-
válasz
DarthSun #70975 üzenetére
Nézegettem, reménytelen, az FX- nek tökmindegy hogy 1 szál vagy 1 modul, mindenképpen gyengébb mint a Quad. Legalábbis retro programokban. Csak a GTX1060 miatt hoz többet 3DM03- ban. Összes szállal egész jól használható, pld a 4k YT video tök sima. Játékok is egész jók.
Vizsgálódnék a DualCore Phenom-II-X2- őn is, nem indul, ill indul, csak nincs kép, video-venti maxon pörög. Átdugom az integráltra, ott ok. Úgynézki behalt a GTX285, vagy a PCIe csati. Kikaptam a kártyát (hosszas művelet, épphogy befért), radír, kontaktspray a csatiba, vissza, power, nem megy továbbra sem. Belepattintom a szabadon levő HD6850- et, avval van kép. Frankó, PCIe csati gondolom jó, viszont a GTX285 RIP, valamint cserélhetem le a drivert.
-
Bile Demon
őstag
-
válasz
DarthSun #70954 üzenetére
Már azok is trükköznek. Most épp a 11.11. árain rendelt cuccal.
A megrendelt tesztkártya szépen eljött elvileg, de a hőlégfúvót nem postázzák 5 napja.
8500-at fizettem, free shipping, most meg 10500 az ára.
1 napjuk van még elindítani, aztán auto refund ha nem jön össze.
Gyanítom nem akarják odaadni olcsóbban, azért nem küldik, és gondolják, megrendeli az ember drágábban majd
Azt várhatják... -
válasz
DarthSun #70949 üzenetére
Nekem ezer éves ilyenem van. Müködött de nem volt gyors, windowsra nem jó. Azaz akkoriban még jó ha class4 volt egy sd kártya. Dosra használtam.
Czo
Mindenképen cserélem a régi daráló hangú ventiket/hűtőket. Elviselhetetlen zajt csinálnak. Nincs egy ép kisventis kártyám sem, meg a lapokon is szarok a kisventik. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #70896 üzenetére
Egy GTX670 van a C2Q-ban: [link]
Már egy ideje szeretnék építeni egy Overkill XP-s gépet.
A 2004-es P4 3.4 és a C2Q között nincs jelenleg semmi.Annó egy C2D E6400 @ 3GHz volt 2006.09 - 2008.07 között, aztán jött a Q9450 @ 3.2GHz. Végülis több, mint egy évig XP-t használtam rajta. (Vistát is kipróbáltam, de nem jött be.)
A hétvégén pont gondoltam rá, hogy felhúzok egy XP-ta C2Q-ra és multi bootos lesz, egészen addig jutott, hogy kerestem HDD-t. Kezembe akadt az ikertesója a gépben lévő 300-as HLHX VelociRaptornak. RAID + XP-WIN7 multiboot. Na inkább gyorsan kivertem a fejemből.
A "konyhai" gépből felszabadult a 120GB Crucial M4 SSD, van benne vagy 50e üzemóra + ezer fölötti P/E ciklus, de jól bírja (Micron MLC FLASH), ez is a C2Q konfigom része volt.
Ha lesz idő rá, akkor este XP telepítés és 3DMark is lesz.
-
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70861 üzenetére
Nálam az új Tua lapban sorban 128, 256, 128MB-os ramok vannak, ha az utolsó 2 ramot megcserélem, a lap nem indul. Utána ha vissza akarom rakni úgy ahogy először volt már úgy sem indul. Csak a cpu kiszed-visszarak segít.
Szerk: Mind a három ram egyoldalas, de a 256-oson bga-s ramchippek vannak.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #70828 üzenetére
Azért nagyon relatív a drágaság
Nekem az eladási árának pont a duplájáért jött helyette egy másik ugyanilyen tegnap annyi különbséggel, hogy megvan a doboza, meg egy mikrofon hozzá.
Sajnos (vagy inkább szerencsére) nekem eddig nem sikerült semmi hasonló ritkaságot utcán ázó kukák közül összeszednem, szárítgatnom, mint itt egyeseknek. Kb 90%-ban külföldi, és gyűjtőktől való beszerzések a cuccaim, amik hibátlan állapotban vannak, és korrekten voltak tárolva.Egy veterán kocsinál is nagyon nem mindegy, hogy az udvaron áll-e már 30 éve, és a kutyán kívül már alulról is bele költözött egy fa is, vagy teljesen gyári állapotban egy gyűjtő klimatizált garázsában áldigál féltve, óvva.
Sajnos a nagy magyar valóság, hogy néha-néha megszegem a fogadalmam, és jofogásról meg innen ha-ról beszerzek pár youngtimer cuccot, amik hibátlannak mondva mire ide érnek lepukkant zörgő ventilátoros néha hibázó cuccokká válnak korróziós nyomokkal. Pedig ezek még csak kb 10 évesek. Most 2db HD3870 videókártyával jártam így. És még úgy igazán olcsók se voltak.
Vagy egy procival innen ha-ról. S604 SL72Y kereső hiretésemre po..rsk. tag elküldött egy SL73L-et ugyanannyiért, amennyiért németből megjött volna ebay-en postával.
És még neki állt feljebb, hogy miért zavar ez a fikarcnyi különbség. Most küldtem vissza, kíváncsi vagyok mennyit utal vissza, ha visszautal.
-
válasz
DarthSun #70818 üzenetére
Én is mosttervezem a tualatin készletet letesztelni, mert csak vettem de nem volt még lapom hozzá
Aztán most végre jött egy lap, aminek annyi szépséghibája van hogy HP (ez még nem lenne főbenjáró bűn), valamint nincs rajta agp
De procit tesztelni tökéletes.
A készlet elég vegyes, Celeron van 1, 1.1, 1.2, és 1.3 is, P3 viszont csak egy 1.133-as. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged