- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
snake1977
őstag
Én egy 5ALI61-est fogok nyúzni holnap meg egy 233-as mmx-et, és talán a 166-osakat is megnézem mit birnak, csak valahol elhagytam az igloom-m rögzítő pántját, remélem találok rá másikat különben valami vacakabb hütővel fogok hüteni.
Ja örülök hogy tetszett a v3 hütő felfogatása.
-
Ranagol_5
senior tag
Szeretnék, csak ahhoz bekéne szereznem egy jó PCI-os karit.
Meg lehetőség szerint próbálok 4 egyforma PPro procit keresni, mert nekem 2x512 chach-es van meg 2x256-os. Nahmost a 256ost szeretném lecserélni 512-esre, mert erre látok nagyobb lehetőséget, arra kevesebbet, hogy lesz 4db 1megásom.
-
Én is beszállok a "ki szerzett több cuccot" epenis-versenybe
Az itt látható, egész szobát betöltő gépeket egy nap lootoltam..valami 22db volt összesen. A "jóságosas" dolgokat kitermeltem, többi ment tovább. Mára egy se maradt
más: kell vkinek a múltkor említett asus p4t-f alaplap? agp pro + socket 423 + rdram kombós cucc. Sajnos a kondenzátorok cseréjétől nem jött újra kondiba...
-
jobb ötletem van, és most mindenki figyeljen ide!
s ha megbeszéltük akkor mósosítjuk a topic első hozzászólását!
Na mármost!
A topicunk egyre jobban pörög s egyre jobban bővül tagjai!
ha már oldscool tuning a neve, akkor csináljuk profin!
akosf! te vágod az ilyen programozást, weblapot nem tudsz szerkeszteni valamennyire?
Csinálni kéne egy oldalt, ilyen excel szerűt, s oda töltenénk fel a tuning eredményeinket, mondjuk szigorúan S478ig illeve S754ig bezárólag...
Lehetne csinálni VGA táblázatot Directx9-ig bezárólag...
Naa mit szóltok hozzá? s akkor ezt a tuningtáblázatot beraknánk első hsz-ba rá lehetne klikkelni meg lehetne nézni, éés ha lenne új eredmény akkor azzal kibővítenénk.. naaa mit szóltok hozzá? -
-
-
az még ment DOS alól is, jujj de imádtam. én azért a játékért vetettem meg első számítógépem, amin meg ráadásul el sem futott
a TEREP1 viszont igaz nagyon lassan, de eldöcögött rajta, meg a simcitymeg a doom, a duke3d csak teljesen lekicsinyített képernyőn ment úgyis akadt sokszor rendesen
aztán 99 tájékán már saját pénzből lett a p100-as death rally, ignition, carmageddon, GTA, végre TEREP2 is ment már a többire nem emléxemaztán jött a 366os celó, de az már egy teljesen más korszak volt
snake1977! hidd el a mai játékok is hoznak olyan hangulatot, mint régen, csak egyszerűen arrl van szó, hogy mi azokon a játékokon nőttünk fel, azok varázsoltak el minekt, s azokért a játékok miatt öltük bele a nagy nehezen összekuporgatott tízórais pénzünket a gépünkbe... a mai 12-14éves gyerkőcök a crysisra és társaira fog úgy emlékezni, mint mi a doom-ra és társaira
Gondolj csak bele, a mai játékok közül is az igazá nnagyok úgy megbolygatják a piacot, mint a régi nagy királyok, hisz most ha nagy gépigényű játék kerül szóba, mindenki egyből a crysisra és a gta4-re gondol -
-
törölt tag
(#5520) peti_s: "Ám az a Barton ugye biztosan menne 166-os FSB-vel is?"
Ezt nem egészen értem. Melyik Barton és melyik lapban?
Ha a sajátodra gondolsz, akkor azt neked kell tudnod. Barton-okat gyártottak 133,166 és 200-as FSB-vel is. Egy kis segítség a kereséshez: Athlon XP/Barton
Ha pedig arra gondolsz, hogy menne e 166-tal a dual socketA lapban. Akkor biztos, hogy nem. Ugyanis az Athlon MP lapok 100/133MHz-et támogatnak. Illetve tuninggal lehet egy kicsit feljebb vinni. A Gigabyte lapon 150MHz-ig, de már 138MHz felett instabil a lap...
-
törölt tag
Bocsánat, de erősen kételkedem abban hogy 11x100-on hajtott Barton "elég kicsi" különbséggel marad el egy 10,5x133-on hajtott Palomino-tól.
Itt a Barton ugyanolyan beállításokkal 5%-kal előzi meg a Tbred-et.
( A Tbred pedig csak annyiban különbözik a Palomino-tól, hogy a kisebb csíkszélesség miatt kevesebbet fogyaszt. ) -
törölt tag
(#5490) peti_s: "Azért a Barton a Duronnál még 100-as FSB-vel is jobb."
Szóval azt állítod, hogy a Barton 14x100-on gyorsabb mint a Duron 10,5x133-on.
Mire alapozod? Mutathatnál pár mérési eredményt ami alátámasztja...szerk.: Mondjuk egy akármilyen 3DMark eredményt. Mert Bacsis gépe abban húzott el a leginkább...
-
törölt tag
-
törölt tag
Az L1 cache különbségét, te hogy vetted volna figyelembe?
Ráadásul Tualatinból 1400MHz-es a legnagyobb, míg Bartonból 1833MHz-es a legkisebb. Persze egy visszabutított AXDA3000DKV4E páros még mindig szóba jöhetne. De mint erről már korábban szó esett, ez meglehetősen drága és ritka mint a fehér holló.
Ez egy dual Tualatin vs. dual Duron teszt volt...
-
-
-
Badman 4ever
őstag
Én is szívesen látok mást egy eszközre írva, mint azt, hogy Made In China, mert ott óriási mértékben folyik a tömegtermelés, ezért a termékeket csak összedobják és már jöhet a következő munkadarab, szóval a minőségre nem feltétlen fektetnek akkora hangsúlyt, mint egy kisebb Európai gyárban, ahol kevesebbet gyártanak, de jól képzett szakmunkásokat alkalmaznak, ezért a minőség is jobb, vagy legalábbis kevesebb a selejtes példány.
Amúgy az enyém is tökéletesen üzemel az egyik itthoni gépben. -
-
Írhattam volna 1 postba is... Na mindegy!
Igen, az a legnagyobb 66 MHz FSB-s PII proci, de több steppinggel készült (dA0, dA1, dB0, dB1). A 450-esek dB0 steppinggel jöttek, de a 400-asok között volt dB1 is, ami újabb, de lehetséges, hogy nem sikerült olyan jól, mint a dB0.
Természetesen az én SL2TV 333-asom is dB0 stepping, és ettől el lehetett várni a 450-500 MHz-t.Kéne szerezni egy SL38N dB1 400-as PII-t, és megnézni, mit tudhat.
-
-
Nekem anno volt egy 333 MHz-es AMD K6-2 procim, amit valami 32.000 Ft-ért vettem. Próbáltam tuningolni, de valahol 400 és 450 között megadta magát, bár akkor még az egész jónk számított. Persze ezt váltotta egy BH6+Celeron300A@450 kombó, ami a Diamond V770 16MB kártyámmal csodát művelt!
Már napok óta keresgéltem PPGA 333 MHz Celeront. Aztán tegnap este eszembe jutott, hogy van otthon 2-3 elfekvő konfig, megnézem azokban, hogy mi van. Hát az első gépben találtam is egy jófajta 333-as PPGA Celeront, ami 2,2 Volton megy is 500-on. Micsoda kincs volt ez anno...
Ami még nagyobb kincs, az egy SL2TV Pentium II 333 MHz Slot1 proci, ami szintén 2,2 Volton megy 500 MHz-en. Na ez mekkora már!
Más:
Szomorúan tapasztalom, hogy rajtunk kívül nincs a PH-n még egy retro rajongó, aki áldozna a ritkább processzorokra... -
-
-
Badman 4ever
őstag
Illetve az ide vonatkozó topikban is szóljál: Jelentsd a csalókat!!!
-
Badman 4ever
őstag
Valahogy ez akkor nem esett le, de mindegy, kicsit kivoltam tegnap.
Az AOE Gold akkor öli a gépet, ha csinálsz saját pályát, ahol mindkét félnek adsz 900 embert. Én már csináltam ilyet.
Jah Doomokban voltak kódok:
IDDQD az örök élet és IDKFA a teli lőszer, élet, kulcs, jah és a kedvencem volt az IDCLIP (azt hiszem) amivel átjárkálhattál a falakon.Ja most olvasom a IDSPISPODPD lesz a falon átmenés...
-
-
-
-
igen, az tuti hogy nem lassúlna be... Az már egy 133as P1en szépen megy.. bár mondjuk gondolom jó nagy pályán próbáltad, mert én anno egy 33as cerkán csapattam, de azon is szépen ment már.. Viszont volt hogy megakasztottam a Dothan magos 1,8as procin is, ami úgy 2,6os asztali prescottnak felel meg
-
-
-
-
Hát sajna az sem gyakori....
Egyefene az is jó lenne
De olyan drágák mint a méreg, szal marad ez, na meg amúgyis.. amennyit használom
Április óta be sem volt kapcsolva.. április előtt meg 1,5 évig itt ette a fene a szekrényemen.. ez a 2 alkalommal is csak azért ment mert teszteltemjeeeee őstag lettél
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
mert ez nem bóvli papír szemüveges izé, hanem a VGA kártya szabályoza... valahogy úgy működik (Jesszusom, pont én magyarázok valamilyen számítástechniaki alkatrész működéséről?!
na majd meglátjuk mi sül ki belőle, mit hozok ki, mert még egyenlőre nem tudom hogy fogalmazzam, majd most gépelés közben jön.. még szerencse hogy íutani és akosf kolléga itt van, majd ha valami nem pontos majd ugye kisegítetek
) Szóval úgy működik, hogy ad a VGA egy képkockát, és a jobb szemed letakarja. ad még egy képkockát, de akkor pedig a bal szemed takarja el, s így felválltva a szemed előtt hol eltakarja, hol láthatóvá teszi a képet.. s mivel 2 szemed van ezért dupla annyi frissítés kell, hogy egybefüggő képet lássál, s lehetőleg annyira ne is vibráljon. ugye 50Hz kell ahhoz hogy a moncsi t ne lásd annyira vibrálónak, ezért kell a 100Hz..
remélem érthető
jahh azt hiszem a 2 képkockát egymástól eltolja valamivel egymástól ez fontos -
még ma sem olyan rossz, ha van egy bivaly kártyád hozzá min Geforce3 de ha geforce4-esed van az még jobb
3D térhatásba nézheted a játékokat velepersze min 100Hz-es frissítés kell hozzá, de az már elég szar, 120Hz viszont már egész kellemes.. én a 3dmark03-at szokatam nézni vele és valami bámulatos
-
Esetleg az acdsee 3.1. Én még xp alatt is ezt a 2000 körüli programot használtam. Rohadt gyors, pont annyit tud amit kell, és bugmentes. De nem ingyenes mint irfanview ami tényleg jó cucc. Bár nekem a kezelése kényelmetlenebb, mert logikátlanul vannak a gombokra kiosztva nekem a funkciók...de ez megszokás kérdése.
-
-
törölt tag
Ingyenes. A Futuremark honlapjáról letölthető: 3DMark 2001 SE 3.3.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest