- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #6407 üzenetére
Ha a másik rossz
Sajna rak, de ez benne az állat.Persze ezért volt ilyen olcsó.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #4805 üzenetére
Még valamikor 2000 környékén, mikor komolyabban kezdtem ismerkedni a számítógépekkel, hosszú ideig összekuporgatott pénzemből plussz 8-as ballagási pénzemből szerettem volna egy "új" gépet...
Akkor még egyedül nem tudtam volna összerakni, sógorom segített.. 85k volt a keret.
Valami acorp alaplap lett, 366os celeron 32MB SD ram és 16MB-os ilyen, Savage4 VGA kártya, 16MB 286os AT-s házbana házra már nem futott, 850es HDD a régi p1ből átment a p1et (100MHz) eladtam asszem 16ért proci+nagyon speckó tök vékony ház, még CD rom sem fért bele+32MB ram, ebből vettem CD ROM-ot..
na szóval a léyneg a lényeg, hogy ismerős akarta eladni az Asus V3000 Riva128 VGA kártyáját nekem pontosan nem emléxem, de olyan 16k körül, én meg mondtam is magamban hog jól le akar húzni mert én a 16megásat előtte pár napja újonnan vettem 12k-ért
Megjelent a project I.G.I nevű játék, s 8MB-os 3D VGA kártyát kért... Az S3ason szogorúan 640X480X16-ban ment LOW részleteség mellet, kb 18-20FPS-elén meg nem értettem hogy a bélbe lehetséges hogy ilyen szarul megy, ha az én VGA karim 16megás, s azon tanakodtam, hogy vajon akkor egy tényleg 8megás kártyán hogy menne
Szóval jah... S3 powa
bár egy mostani Chrome-t bevállalnék, hogy mégis mit megy
akosf! tudsz még szerezni? mert egyszer már beszéltünk róla -
zoltanz
nagyúr
válasz
Alister71 #4671 üzenetére
Valamint van valami 512 MB határ amit a Win 9X rendszerek nem komálnak.
A Microsoft szerint a következő három tanácsot kell megfogadnunk. Először is egyszerűen ne rakjunk egy gépbe 512 MB-nál több memóriát. A második lehetséges teendő, hogy a System Confoguration utility-ben limitáljuk a Windows által kezelt memória méretét 512 MB-ra, vagy kevesebbre. A Microsoft harmadik ötlete pedig az, hogy a system.ini fájlban a MaxFileCache értékét úgy változtassuk meg, hogy a Vcache által használt memória 512 MB-nál (524,288 KB) kevesebb legyen. Azért ez nem semmi, hogy ha valaki megvesz mondjuk több százezer forintért egy csúcs gépet, akkor máris a system.ini-ben kell turkálnia, vagy a legegyszerűbb, ha kivesz a gépéből egy kevés memóriát.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #4671 üzenetére
ki kell "bontanod" az indító flopy-t, bebootolsz róla, meg ki kell bontanod a Win95 képfile-t is.. azt másold fel HDD-re mármint a kibontottat, maradhat WIN95 könyvtárban...
bebootolsz lemezről, rálépsz arra ameghajtóra ahol van a WIN95 telepítő, pl ha a C meghajtón van akkor c:
beírod hogy CD WIN95
Ezzel belépsz a WIN95 telepítő mappájába, majd beírod hogy setup
onnan már boldogulni fogsz
fontos, hogy a partíció amire felakarod rakni a WIN95-öt, akkor az FAT32 esetleg FAT16os partíció legyen... fontos még, hogy a FAT16 nem nagyon eszi a ha jól emlékszem a 2gigánál nagyobb partíciókat, ha annál nagyobbra akarod felrakni, akkor FAT32 legyen mindenképp...
úgy állísd be a virtuális gépet, hogy 128MB RAM-nál ne legyen több neki, mert az az fölötti rész egyrészt nem nagyon tudja megcímezni az oprendszer másrész instabilitási hibák is bekövetkezhetnek kékhalál stb... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #4613 üzenetére
Én meg elvagyok a dual p3ba a kis 3850-el
más: Hogy lehet rákeresni egy adott fórumban egy konkrét hozzászólásra? egyáltalán lehet ilyent? ha én rá akarok keresni akosf 900MHz-es K6-III+ eredményére akkor az megoldható? vagy mindneképp ki kell keresenem a mostmár lassan 5ezer hozzászólásból? -
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #4494 üzenetére
Testvérkék: HIS 9600XT és MSI FX 5700
-
bacsis
Közösségépítő
-
válasz
Alister71 #4388 üzenetére
Nekem a Gefroce4 ti4200 produkált hasonló konfiggal 10-12e pont körül 3dmark01se-ben. (2600+ MP) Igaz dx9-et nem látott de nem is volt annyira szükség rá. Sokáig megvolt az a kari. Az FX szériát teljesen kihagytam. Dx7/8 ban szerintem simán volt egy szinten a 9600pro vagy akár húzva 9600Xt-vel. (de egy ti4800 biztos megelőzte volna őket)
-
Penyus
senior tag
válasz
Alister71 #4121 üzenetére
Ja hat sajnos nagyon gatya fenykepezoim vannak. Egy 2.1 megapixeles 7 eves kodak, valamit egy se k800i. Es meg allvanyom sincs mert elkertek aztan elhagytak. Pedig ma szuksegem lett volna egy jo gepre meg allvanyra is. Egyebkent mar felelmetes mennyisegu regi cuccom van. Igyekszek lassam beumtati oket, de par evre elore megvan a munkam ezzel
-
törölt tag
válasz
Alister71 #3940 üzenetére
Az előbb végigböngésztem a ripping.org-on a Socket370-es CPU-kkal felállított világrekordokat. Kíváncsi voltam melyik lappal hány világrekordot tartanak. 15:0-ra nyert a TUSL2-C. Ezen kb. 10 felhasználó osztozkodott. Persze ettől még az ST6 lehet ugyanolyan jó, de azért kicsit meglepett a "felmérés" eredménye...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #3854 üzenetére
Jó az az eredmény, kicsi tuning és behozod az én eredményemet is.
Nálam 1.65V-on már azért küzdök, hogy 50 fok körül tartsam a procit, 1,8V-on valószínűleg ilyen kéne már rá.
Amúgy most jött egy kis vihar és úgy lehült a levegő, hogy nyitott ablak mellett 50 fokos a proci 10%-ra állított ventillátorral. A nagy hőségben örülök ha 58 fokon 100%-os ventivel meg tudom állítani a melegedést, ugyanis 60 fok a határ, ha átlépi így tuninggal, akkor lefagy vagy újraindul a Tua gép. -
bacsis
Közösségépítő
-
L4rs
tag
válasz
Alister71 #3816 üzenetére
Óóóó. Az az agyon szidott GeForce FX sorozat.
Nekem is ugyan ilyen Inno3D Geforce FX5600 (128MB, 128bit) VGA-m volt, raktam rá egy Zalman ZM80D-HP-t home made ZM-OP1-el (mert annyira felmelegedett néha, hogy szétesett a kép több óra játék után alap hűtéssel) Sharkoon Game ventiráccsal (mer' az UT jó). GTA SA-ztam (1024x768) NFS Carbon-oztam (800x600), UT2004-eztem (1024x768) rajta 512MB RAM-al 2600+-os procival. Nem azt mondom hogy hű de jó volt, de nagyon szerettem - még meg is van - és meg voltam elégedve vele. Gainward Bliss 7800GS+ váltotta.bacsis: király szero, főleg télen lehet jó, mint "radiátor rásegítő".
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #3705 üzenetére
Hm, akkor nem is lassít sokat a Vista, nálam Win7 alatt volt 3500 pont körül kisebb VGA tuninggal, meg proci 1,6 GHz-en. Viszont a procitesztekben ütemesen szabdalt az egész 10 FPS környékén, míg XP alatt 40-50 FPS volt az átlag és egy helyen a 130-at is megugorja a gép.
-
Alister71
nagyúr
-
Badman 4ever
őstag
-
törölt tag
válasz
Alister71 #3492 üzenetére
A Wikipedia cikke szerint az első dual channel-t támogató chipset az E7500-as volt ( Pentium4 Xeon-okhoz ) ami 2002 februárjában jelent meg. Illetve desktop fronton a 875P, ami 2003 áprilisában jelent meg. De ezek már mind DDR RAM-osak.
Egyébként biztos, hogy létezik dual channel SDRAM-os chipset.
Például ilyen az Ali ALADDIN 7, még 1995-ből. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #3449 üzenetére
De lehet, hogy az ST6 mér fölé, a franc tudja. Amúgy összességében a VH6T a jobb bővíthetőség szempontjából, mert az 1,5 GB memóriát kezel, míg az ST6 csak felet. A többi speckó azonos (AGP 4X, ATA-100, stb.), csak talán azt lehet a VH6T rovására írni, hogy "csak" 5 PCI van rajta egy ISA-val, míg az ST6-on 6 PCI, ISA nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest