- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #54889 üzenetére
Hiába próbáltam alkudni rá, nem adtad
, pedig már csak az az egy darab hiányzik a 2002-es vga gyűjtemény ATI vonalról...
Bár csak egy ajánlatot tettem, de elég határozott elképzelésed volt az árát illetően.
Majd talán a jövő hónapban újra megpróbálkozom vele.Holnap lesz egy fél napom tesztelgetni. Egy Asus P4P800SE lesz az áldozat és egy Ti4800SE.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #54897 üzenetére
passz... nem tudom, hogy az ati tudott e egyaltalan vmit gyartani, vagy csak o is ugy gyartatta, es adtak ki a neve alatt. nem hinnem, hogy a bba referenciakartyakra teljesen hajazo peldanyok elternek vmiben is - szerintem az osszes korai 9700, ami ranezesre is megegyezik a bba dbokkal gyk ugyanaz. hogy most melyik gyarban keszult, reszletkerdes, ha ugyanazok az alkatreszek. szerintem a pba kiadas csak annyit jelentett, hogy szabadkezet kaptak a gyartok, hogy azt raknak ra amit akarnak, ha megfelelnek a specifikacionak. de ez nem jelenti azt, hogy eltek is vele, foleg az elso idoszakban. bevett szokas, hogy eloszor a referenciakartyak erdekeznek,aztan a tobbi.
pl azt tudom, hogy az eredeti szurke hoplatni a kartya hatuljan a club3dnel mas szinu. ami nekem anno volt, total ugy nezett ki, mint a bba, csak a ramok voltak infineion. emlekeim szerint oemkent zacskoban vettem, doboz nelkul.
azert sajnalom a kihagyott dobozos 9700prot, mert annak a doboza is bba volt, es bontatlan zacsiban volt a kartya. retroban minden kincs, ami nos - csak kerdes, hogy utana lenne e szive kibontani az embernek
-
válasz
envagyok #54844 üzenetére
Kliensen a boot sorrendben a lan az első + bootrom enabled. A szerver megfelelően konfigurálva ( soha nem próbáltam ). Általában image filet rántanak be, mely a kliensen letöltődés után elindul, kinyílik és átveszi a vezérlést, telepítőt vagy oprendszert indít, konfigurál, stb. Nem foglalkoztam vele mélyebben, nem értek hozzá, vannak itt szakik akik majd részletezik hogy kell belőni. Cégnél userként használom teszt utáni visszaállításhoz.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #54831 üzenetére
Annak idején én is láttam 500 Eurós bankjegyet, képeslapon.
Mondom, későn kezdtem a kockulást. Mikor más 3DMark teszteket tolt én inkább a lányokat kergettem a p*csömmel.
Az első saját vásárlású vga-m egy Galaxy 9500GT volt. Biztos meglepő lehet viszontlátni/kapni régebben birtokolt cuccokat, én mondjuk konkrétan nem vágyom vissza azt a kártyát.
De szívesen visszavennék fél tucat már eladott hardvert, csak hát több okból kifolyólag is ez mission impossible. Egy közülük mondjuk még ma is bánt kicsit, de persze inkább azt mondom már nem érdekel, attól kicsit jobb. -
Spec
őstag
válasz
envagyok #54787 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de egy Asus V3800 TNT2 Deluxe mellé miért kell Voodoo 2 kártya? Főleg 2 db SLI-ben? A TNT2-k alapból is kb. 40-50%-al nagyobb teljesítményt adtak le anno, mint a Voodoo 2-k, ráadásul rendelkeztek becsületes 3D résszel, nem volt már szükség hozzájuk társkártyára. Egy előnye van talán, a jobb Glide támogatás lehetősége, a TNT2 DirecX módja mellett, de egyéb értelmét nem látom.
-
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #54670 üzenetére
Megoldottam az elflashelt nforce 680I SLI-t.
Van az az Abit K8N lapom, amivel manapság szórakoztam, néztem ugyanúgy néz ki a flash chip.
Kiszedtem mindkét lapból a chipet, a k8n-ét visszaraktam épp annyira hogy kijöjjön könnyen, bebootoltam dos-ba pendrive-ról, kicseréltem a 2 flash chipet, majd a másik lap biosát beflasheltem.
Utána kikapcs, majd mindkét chip ment a megszokott helyére. És voilá, mindkét lap működik. -
-
r0b3r
senior tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #54567 üzenetére
Szerintem is az S478-as tokozás a P4.
AGP-vel, természetesen.
Van egy Asrock S478-as is, az már PCI-E slotos öszvér.
Jelenleg is van belőle pár konfigom, elfekvő retro gyanánt.
Vizsgálódásaim alapján az S775-ös "pentium" procik nekem se hoztak semmi pluszt, semmit amiért megérte volna 2005-ben lecserélnem az Abit IC7 G alaplap + 3,0 GHZ Nortwood Pentium proci + 4*512MB piros nyákos Kingmax ram + Sapphire X1950 GT 256MB AGP VGA kombót lecseréljem...
Kiforratlan, S478-ról átültetett procik voltak, fűtésben még az S478-as Prescott Pentiumot is überelték (D Pentium széria biztosan), a hozzájuk való alaplapok se voltak még tutik, ráadásul pci-e -s VGA is kellett volna....
Úgyhogy itt jött el az a rész, hogy 8 év intel után következett 8 év AMD, 3 lépcsőben
(tudtuk, hogy piszok jó a core2 széria, de ház aranyárban ment, meg a hozzávaló jobb alaplapok is.
)
1. Asrock Alive Dual eSata2 alaplap + AMD Athlon 5200+ (1MB L2 cache) CPU + 2*1 GB DDR2 800 Kingston ram. - ebben a konfigba bekerült a P4-ből a Sapphire X1950 GT AGP VGA - ez a proci ki is tudta hajtani a p4-el ellentétben.
2. Asus M3A78-EM + Athlon II X2 240 CPU + 2*1 GB DDR2 800 Kingston ram + az 1. konfigból átemelve + 2*1 GB DDR2 800 Kingston ram
3. Asrock 970 PRO 3 R 2.0 alaplap + FX8320e CPU + 4*2 GB DDR3 1600 G.Skill Rip Jaws ram, alaplap lecserélve MSI 970A Carbon Pro Gaming-re)
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #54567 üzenetére
En a 775-os pentium procikat evekkel ezelott elpasszoltam, amikor meg volt valami ertekuk.
A futest mi itthon radiatorral oldjuk meg.Laraxior: P5Q3 deszkam volt. Nem volt rossz lap, az mas kerdes, hogy az enyem 3 ev utan siman elhullott, es ahogy neztem akkoriban az aprot, sokan masoknak is. Chipset feladta a harcot. Szoval ha szerzek mukodot belole, hutsd valamivel a passziv bordakat.
-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok #54529 üzenetére
Kifolyt alaplapi elem kiforrasztása után a semlegesítésre használt ecetet én is vízzel mosom le az alaplapokról, ahogy Frescho is javasolta. 3 lapon már tesztelve, azóta is köszönik jól vannak.
(#54530) sanchezsa
én a páramentesítő gép fölé rakom pár órára...az tuti kiszed minden nedvességet.(#54532) envagyok
Sztem nincs ideje korrodálni... főleg a páramentesítő fölött. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #54502 üzenetére
Hát ja. Még akkor sem ér 10-nél sokkal többet, hogy a mókolással modernebb foglalatra is feltehető és van hozzá két korszar venti. Csak hirdetgesse. Én megvettem a magamét dobozosan év elején.
De én már inkább nem is írok senkinek ilyenek miatt privátot vagy hszt.Egy párszor már elküldtek a sunyiba.
Nem tudom még mi legyen a másik BH6 sorsa. Oké, hogy vannak dolgok amiket érdemes beduplázni, de nem érzem azt, hogy ez olyan.
AGP 3.3V slotban fel kéne ismerje az Ati Rage 128 pro-t nem? Átraktam a 128VR-t, most az van benne, amíg telepít. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #54498 üzenetére
A lap jó, legalábbis úgy tűnik, ezzel a proccal elindult, de folyton azt írja ki, hogy:
disk boot failure, insert system disk and press enterNamost, IDE1-en van a CD-rom, amit masterre állítottam, a merevlemez az IDE2 csatin van, azon nem volt jumper, elvileg a cd-rom-ról kéne bootoljon. Néztem bios-ban is, de nem tudom hol lehetne beállítani, hogy az legyen az elsődleges boot eszköz... Annyira nem egyszerű ez a soft menü.
-
-
válasz
envagyok #54426 üzenetére
Az alaplapi tüskés procik gondjai. Kellemes ha rászereled a toronyhűtőt, aztán kiderül hogy meg kéne igazítani a CPU- t. Mondjuk a Brocken hűtőt viszonylag könnyű lekapni, de a Mugen4- nél szívás a köbön, ki kell venni a lapot mert olyan nagy a borda hogy csak oldalról csavarozható.
-
r0b3r
senior tag
-
-
jokeph
nagyúr
-
RexMaximus
senior tag
válasz
envagyok #53993 üzenetére
Wolf hovezeto paszta neven fut es nagyobb tegelyben is lehet talalni, ezt hasznalom kb 20 eve. Regebben eletro muszereszek is ezt hasznaltak.
Nem szarad ki nem dermed meg meg egyebb hulyesegek,ha felkened evek mulva is jo lesz.
Ha nagy tegelyt veszel - hat az nem fog elfogyni
Aran meg meg fogsz lepodni a csilivili pc-s csodapasztakkal szemben.
(#53983) flymi
Az az Asus huto nagy csalodas volt nekem anno. Teljesitmenyben se az igazai, nem is ertettem amugy, hogy miert, ha jol emlekszem meg rezbordas is.
S370-re voltak igazan hangos hutok Coolink meg Globawin Fop 32, szeles ventis, 3xxx-en porgo, hazat rezegteto jofele hangforras
(#53965) arn
Ezeket a hazakat en is szeretem, csak nehez mar talalni beloluk. Meg egy ilyenem van, lehet akkor az is inwin? Meretben hasonlo, ugyanilyen feketere festett belulrol. Linkeltem a csoportban regebben de hirtelen nem talalom
.
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #53996 üzenetére
Teszteléshez ilyenem van itthon, bár az fehér.
Ez elég méretes -
flymi
addikt
válasz
envagyok #53982 üzenetére
Akkor ez egy Alpha PAL8045, két eres Papst venti volt hozzá gyárilag molex toldóval és fordulatszabályzóval.
A Swiftech is gyártott nagyon hasonló hűtőket.
Szeretnék egy olyan konfigot, amiben éktelen zaj van. Nem kell hozzá túl sok.
Egy eleve hangos cpu hűtő:
sajnos Gigabyte G-Power Pro-t nem sikerült szereznem, az állítólag brutál hangos max fordulaton, csak Lite verzióm van.
Kell még egy hajszárító vga:
és néhány delta venti:
lehetőleg minél kisebb méretben, magas fordulatszámmal.Ja, végül is minden adott a projekthez, csak a gépház és a hely, ahová a kész konfigot tenném, na az nincs még meg.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #53980 üzenetére
Te most tesztelsz vagy mi?
A tölcsér nem rá való, eredetileg venti volt rajta.
Attól függ, hogy 60 vagy 80mm-es volt-e rajta, de ha jól tippelek akkor ez egy Alpha PAL sorozatú hűtő és igen, anno tényleg ütős cucc volt és nekem épp hiányzik egy a gyűjteményemből.
Nagyon hasonló ehhez a hűtőhöz a Scythe Kamakaze és a csodás nevű Kanie Hedgehog is.Viríts, mid van még?
(Legalább hűtők terén elmondhatom, hogy otthonosan mozgok köztük, már ha épp nem bukok fel egyben...
)
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #53978 üzenetére
Igen jól látod.
Auras CTC-868
De lehet lecserélem valami kevésbé szép darabra, sajnálom koptatni. Annyi baja van, hogy az egyik oldalát nem lehet teljesen függőleges állásába a helyén rögzíteni, amúgy dobozos, minden tartozékával. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #53974 üzenetére
Ez meg a napi használatú 1366-os konfig.
A filléres ledszalag (1-2k) bármilyen színt kikever, usb-ről megy, és távirányítható.
Csak szerintem modern,és álló ház annyira nem jó a retró projekthez.Még ami lehetőség: szabadon fekvő konfig, alul egy fehér vagy füstszínű elöl-hátul lábként funkcionáló hajlítással, rászerelve a műanyag lapra, cd-hdd oldalra alul, és valami akasztó, amivel fel lehet akasztani a falra ha nem használom.
Szerintem az 1-2k.ból kijönne. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #53962 üzenetére
Valami hasonló tényleg jó lenne. Igazából én azokat a gépházakat preferálnám leginkább, amiben az alaplap vízszintesen helyezkedik el a kuckóban. Ez jobb a féltégla vga-knak is és a kilós réz bordák alatt recsegő procifoglalatnak is. És mutatós, látni mindent, mégis van "védve van".CorelDraw-ban lehet ilyeneket szerkeszteni, egyszer használtam csak azt hiszem, de feladtam. SketchUp-ban többet bohóckodtam, de ott nem a méretarány és a pontosság volt a lényeg.
r0b3r: Slot1 konfig ebbe?
Végül is, ez a 21. század.
-
GEIL
addikt
válasz
envagyok #53949 üzenetére
125 fps alá így se jön szerencsére....de ha neten játszok és nem csak "lézengek" akkor minden textura kikapcsolva, minden +fény és robbanások kikapcsolava, de marad a FullHD felbontás a 8XAA és 16XAF, viszont jobban tudok teljesiteni mert látok "mindent" és nem jön az fps-em 250 alá.....bár van amelyik szerveren a "/com_maxfps 125" a standard beállitás......de annyi baj legyen....LAN-on vagy fiammal játszogatva persze minden effekt és csillivilli textura be van kapcsolva.
-
GEIL
addikt
válasz
envagyok #53944 üzenetére
Egyet értek...sajnos a celeron nemvolt nagy szám alapon hagyva...maximum tuningolva lehetett használni komolyabb dolgozhoz, de sajnos abban az időben a "teljes értékű" PIII-ak nekem drágák voltak......meg is lepődtem amikor később tudtam szerezni PIII 933-ast és 133 helyett 150 es fsb-vel járatva jobban ment mint amit előtte bármit próbáltam, persze az 512 Sd RAM is 150-en ment vele cas "2-3-2" ben és stabil volt...AGP és PCI is bírta a többletet....sajnáltam is eladni de akkorát fogtam rajta hogy kb 2x annyiért vitték el mint amit ért cakk pakk.
viszont Quake3-hoz jó volt és érzésre is stabilabb volt az fps játék közben.....fények meg robbanások és akár 15 játékosnál is stabilabban tartotta az fps-t és a minimum fps főleg 2X annyi lett mint előtte a Celeronnal.
Szóval hiába 20 éves a Quake3 Arena.....mai napig játszom vele és fogok is a jövőben....jó most fullHD 8XAA és 16XAF minden fullon...rakat textura patch és mod...dinamikus árnyékok...stb stb.
-
GEIL
addikt
válasz
envagyok #53940 üzenetére
Quake III-at a mai napig nyomom ( 1998 óta ) ....és igen, nagy élet van a szervereken...sokan tolják a különböző "mod"-jait, amikhez már szinte kiváló netes kód tartozik és jól játszható.
1.
-Celeron 366A (@550)
-128 Mb RAM (SD100)
-3Dfx Voodoo3 2000 16 Mb2.
-Celeron2 633 (@965) - PIII 933 (@1052)
-512 Mb RAM (SD133@150)
-nVidia GeForce2 mx400 32 Mb3.
-Athlon 64 2800+
-2 Gb RAM (DDR400)
-nVidia GeForce4 ti4200 / GeForce 6600 GT / Geforce 7600 GT4. jelenlegi konfigom
Csak azért irtam le hogy miken játszottam, mert még az athlon64-en se volt annyira fluid és patent a játékélmény mint a mostani konfigomon.....értem hogy korabeli gépen futtatva az igazi....de innen nézve már gyengék hozzá azok a gépek.....bár igényfüggő.
-
válasz
envagyok #53916 üzenetére
Üdv a klubban a kommentedet ON-ra átraktam, hiszen abszolút témába vág
Persze a GTX200-as szériát meg a Radeon HD4870X2 témát még tényleg nehézkes retro-nak nevezni nálunk, de mi egy elég kötetlen társaság vagyunk, és sokszor tényleg mindenféléről beszélgetünk, akár újabb vasakról is
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #53916 üzenetére
Üdv itt!
oldalra fújó bordás kocka aranyszínű egyforma cooler -> Szerintem az két darab Titan TTC-MS2AB lesz...
Bólints ha eltaláltam. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #53909 üzenetére
Opera 10.63. Ez mindenképpen natív.
Lassúságot nem értem. Szerintem AMDK6-2-höz mérten korrektül megy a PH! rajta. De összetett oldalon nyilván nyekk.
Meg még rókázhatsz kernelEx-szel és Opera 11 is lehet kernelex-szel.
De ha fullnatív böngésző kell, akkor nem nagyon van más, mint az Opera. róka 2 állítólag a másik ami még megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest