- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
válasz
envagyok #57381 üzenetére
Nem feltétélenül. Létezett 2333 MHz-en járó, de "csak" 333-as FSB-jű 3200+ is. Volt ilyenem, de elég antituning volt. Már 2400 MHz-en sem akart nagyon menni. Egy gyűjtő hamar ráugrott, mert nem túl gyakori.
A nagyobb végső órajel ez esetben többet hozott mint a 2200 MHz 400-as FSB-n. -
Laraxior
titán
válasz
envagyok #57292 üzenetére
Feltettem a DDU-t, ugye talált egy halom drivert, mert ezen az SSDn csak ilyen teszt Win10 van, minden hardvert ez alá pakolok be, és eddig csak nVidia VGAk érkeztek, meg alaplapokat cserélgettem, azokat jól bírta. Most a 5970-ek után van ez.
Nem volt egy különösen nagy összeg, de azért működhetne... a 8800Ultráim is a vitrinben megdöglöttek a semmittevésben. 3ból 1 hibátlan, a másik hébe-hóba a harmadik meg....
Majd beleteszem flymi pakkjába, neki úgyis mindegy mit küldök, mindennek örül. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #57246 üzenetére
Nem nagyon tudok most teszteket, de kb. igen. Legalább azonos lenne.
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #57244 üzenetére
Elhiszem, de lehet CPU-ból jobb lenne a PhysX és ez nem vicc. Attól függ mi van mellette.
De fenn leírtam. Ha PhysX kártyát akarsz, tedd bele, ha plusz teljesítményt, akkor ne ettől várd.
Ezt az oldalt ajánlom. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #57240 üzenetére
Physx kártyákról annyit, hogy a korabeli szintetikus tesztek gépét, játékát és driververzióját lemásolva lehet csinálni egy olyan konzerv gépet, ahol demonstrálható, hogy bizonyos nagyon kikényszerített esetekben működött, meg technikai érdekesség.
Gyakorlatban elbukott a supporton, a sávszélen, meg a technikai fejlődésen a dolog. 1-2 évvel újabb kártya jellemzően alapból sokkal erősebb volt.
Úgyhogy a rakjak dedikált Physx kártyát kérdésre 99%-ban az lesz a válasz, hogy nem. Kivéve ha te pont olyan konfigot akarsz.
-
válasz
envagyok #57134 üzenetére
Ha a fenti erőforrások szabadok és jó a kártya, akkor felismeri a 98 és az XP is. Ha mégsem akkor az új hardver keresése opció. Ha megtalálja, telepíti a beállított erőforrásokkal vagy bekéri hogy add meg az értékeket.
szerk: a Yamahához driver is kell, legalábbis 98 alá, XP- ben lehet hogy már van valami beépített driver
-
válasz
envagyok #57131 üzenetére
Jumperes kártyák, be kell lőni, SB16: 220,5,1,5 vagy 240,7,3,7 (Base,IRQ,LDMA,HDMA). Yamahát hasonlóan...tipp...olyanom nincs, csak másfajta OPTI chipesek, valamint annál még az SB emulációnak is kell erőforrást szorítani. Az SB16 megy Athlon mellett is (VIA, 1 ISA slot), feljebb nem próbáltam, az OPTI- st meg P1- ig, abban még megy valóban hibátlanul. PII-PIII-SlotA- ban is menni kell mindegyiknek sztem, a jumperes Awe is megy.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57111 üzenetére
Persze, nyilván én sem ismerhetek minden kártyát, de többen vannak akik ismerik a Voodoo 5500-at, mint aki még sosem találkozott róla egy darab fényképpel sem. Ezesetben Laraximaxi erősíti a kivételt. Ennyi.
Én például azt sem tudtam Mokó cikkéig, hogy létezett HD4830...Mert ugye, ki a fenének kell olyan?
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57079 üzenetére
+1. Lehet épp a bontás adja meg az utolsó kegyelemdöfést, akkor meg már olyan mindegy.
Először próba, aztán ha nem muszáj akkor úgy marad. Legfeljebb kifújatom kicsit, megtörölgetem a kényesebb/láthatóbb helyeken, de minek cseréljek pasztát/gap padokat ha úgy is el lesz rakva?! -
flymi
addikt
válasz
envagyok #57065 üzenetére
Igen, ezt már ecseteltük egy párszor, hogy a tuning vasak (8800ultra, 9800gx2, 4870x2, stb...), meg úgy egyáltalán a G80-ak a hőingadozástól sokkal korábban/gyakrabban halnak. Ez van.
Ezért is veszek többnyire jóféle MX-eket.Nekem mondjuk a 3850x2 már túl gyenge lenne. A 3870x2 is már határeset a korabeli játékoknál. -> A játék része engem nem igazán érint a dolognak, nem a játszhatóság és a használhatóság a prioritás ezeknél a kártyáknál, hanem hogy megőrizzem az utókornak és (remélem hamarosan lesz) a gyerkőcnek ha felnő. Már ha a kártyák is úgy gondolják, hogy kibírják addig. Ha játékra használnék kártyát, akkor az olyan lenne, "amiért nem kár".
A Radeon szériás gyűjti ezzel a kettővel együtt már így áll:
Asus HD3850x2 (duplán)
Asus HD3870x2
Sapphire HD4850x2
Gigabyte HD4870x2
+ ami nem gpu de idevág: Rage Fury MaxxAkárhonnan is nézem, még sok minden hiányzik, hogy csak kettőt említsek ATI vonalról egy HD5970 és egy HD6990...
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #57005 üzenetére
Bekerdezhetted volna itt a csoportban. En pl 5 percre lakom onnan, de melobol hazafele is mindig ott megyek el, szoval barmikor at tudtam volna kvazi venni.
(#57009) arn: Jovo honapban koltozom asszonyhoz, akkor minden regi gepem at lesz pakolva, csinalok kepeket es beszallok majd.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #56969 üzenetére
Engem erdekelne a cucc.
Mas:
Akartam buszkelkedni a tegnapi szerzemennyel:Osszedugtam tegnap, telepitettem, alitgattam, aztan driver telepites utan amint bezartam az nvidia installer ablakat, mert vegzett, belilult a hatter, kikapcsolt a monitor, ujra indult a gep es tobbet nem adott kepet a kartya. Tipikus gpu hiba sutogetett kartyaknal.. En hulye meg nem neztem, hogy a srac nem ad ra meg probagarit sem, mert orultem az aranak, pedig ugy mar gyanus lett volna.
Mindegy, tanulo penz. A srac meg remelem gyogyszerekre kolti maganak.Minden esetre, ha valakinek van elado GTX vagy Ultra, ne tartsa magaban.
Mar azthittem, hogy mar csak egy q9550 meg egy hatlap fog hianyozni, hat nem.
Legfeljebb megkapja a 4890-emet, az meg autentikus a maga 2009-es evjarataval egy Q9550 melle. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #56969 üzenetére
Nem lehet, eladnom kell az alaplapokat, nem szabad vennem... De azért kösz.
Jó felállású gép egyébként, mondom úgy, hogy AMD vonalat nem ismerem.Épp most teszteltem egy MSI Ti4400-et, sajnos szemetel a képe, valószínű ram hibás, viszont a 9500 Pro úgy néz ki 100%-os.
Van még egy Radeon 7200 SDR (All-In-Wonder) is ami tesztre vár, fura egy kártya.
Egy-két kondit leszámítva egy az egyben ugyanez: -
válasz
envagyok #56933 üzenetére
van az Asrocknak olyan NF3-as lapja ami a Phenom II-t is megeszi, szóval azért ennél a procis felállásnál erősebb AGP-s konfigot is össze lehet dobni
Persze nem mintha ez szar lenneNF3-Ultra chippes lapokat keressél, azok még mind AGP-sek van a Gigának, DFI-nek, Abitnak, stb szinte az összes gyártónak... de ha jól dereng még VIA chippes AGP-s S939-es lap is akad... ezek voltak a KT880-asok
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #56909 üzenetére
Ezért is nagy respekt azért amit bacsis csinál, de lehet csak tornáztatja magát.
Igazából a brszk nem kiállítás, mert egy kiállításon az ember nézelődik, esetleg ha van rá lehetőség akkor fotóz/videót készít, itt viszont ki is lehet próbálni a vasakat, mértkékkel gondolom de lehet püfölni a klaviatúrát is, ez már egy más típusú rendezvény.
Egyszer úgyis elmegyek... Már harmadik éve ezt mondom, de ami késik nem múlik. Csak ne hagyjon fel ezzel a jó szokásával, h megrendezi évente. -
-
siti
őstag
válasz
envagyok #56881 üzenetére
a beárazósban láttam, hogy kérded:
"Lehet ezt is túl drágán vettem"
nyugi, nem vetted drágán. minden annyit ér amennyit adnak érte. boltban 1500Ft az eper kilója, út szélén 1000ft, szomszéd meg 500-ért vette. na mennyit ér akkor az eper?
persze nekem is volt olyan, amiért többet adtam, mint amit szerintem megér, vagy terveztem hogy szánok rá, de akkor legalább meglett és kipipálhattam. volt amit meg olcsóbban adtam, mint ami gondoltam hogy ér, hogy ne kelljen hónapokig árulni, mert nem volt kedvem. képzeld el mi lenne, ha magamtól vásárolnék
-
jokeph
nagyúr
-
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #56691 üzenetére
Kitartó munka eredménye akkor.
Nem csodálom, h nem adta, én se tenném.De itt megtört a jég.
Nagyon várom már az új szerzeményeket, h megkapjam. Egy gigabyte 478-as lap procival, két 775-ös, egy 6800gs, leadtek ti48se, q9650, 4x2gb ddr3 ram, igaz csak micron nem gémer cucc, egy kissebb quadro xgl és egy scythe hűtő. Valamint nem utolsó sorban két dobozos kártya (88gtx és mx440) és végre egy működő 98gx2!!! Asszem nem hagytam ki semmit. Szép nagy pakk lesz, majd bemutatom.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #56687 üzenetére
Akkor nem lehetett rossz. Nem is pontos összegre voltam kíváncsi, hanem h fel kellett-e törni hozzá a malacperselyt, de ezek szerint nem.
Én egyszer próbálkoztam olyannal aki inkább tudatlan, mintsem direkt átbacós. Tudod kiről van szó (9800gx2 téma), nem feltétlenül szeretnék tőle harmadjára is vásárolni, bár GAI-nak bejött, de nem is volt akkora a rizikó faktor, mint a dupla gpu-s kártyával.
Gratula hozzájuk, elég nehezen beszerezhető majdnem mind. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #56675 üzenetére
Had tippeljek. Gf2 ultra, ezt nem volt nehéz leolvasni és gainward 7800gs?
A400 az egy 6800Le, ilyenem nekem is van. A pirosra nem tippelnék, úgyis mellé lőnék.
Ha teszel fel képet írd meg mi van rajta, vannak akik nem tudják kapásból, pölö én...Vagy csak én.
Gondolom nem két fillér volt. Legalább egy pakkban érkezett?
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #56664 üzenetére
Ezen kábé semmivel. Akkor telepítenék rá játékot, ha lenne rá időm és össze tudnám rakni véglegesre a gépet, valami tesztbench szerű gépházat képzeltem el alá, de lenne borítása is, hogy ne porosodjon ha áll.
8800gtx pipa, gtx 260 pipa.
Minden másra ott a napi gép, i5 + 770 és a master card.
Vennem kell egy monitort... Megint mennyi macera lesz vele.
Meg rendbe kellene hozatni a behalt LG-t. Pont nem hiányzott ez most. -
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #56517 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, bár igazából minden olyan hardverrel, ami kicsit is értékes. Egyedül talán az S3 kártyák a kivételek, azoknak a nagy része csak egy dobozba van belerakva, csak úgy álá natúr, csomagolás nélkül. A legtöbbjét nem is teszteltem, mert minek, csak úgy beestek, a fene se akarta. Kivéve a Savage 2000-eseket, azokat akartam.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #56457 üzenetére
A DOS nálam örök marad.
Mai napig is használom, Volkov Commanderrel, az van a cél mérőeszközön.
Legrégebbi gépem az nem is PC, hanem egy 8 bit-es személyi számitógép, alias TV-Computer made in Hungary in Székesfehérvár&Tab, 1986-ból.
Van hozzá dual 5"25-ös floppy meghajtó, frankó Mitsubishi drive-okkal.
Ennek a csatoló kártyája szintén tartalmaz DOS-t, méghozzá IBM kompatibilis 2.0-át, ha jól emlékszem, DOS parancsokkal lehet közvetlenül kezelni a drive-okat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #56449 üzenetére
Az igaz hogy az E5450 "fillérekért" van a Q9650-hez képest, csakhogy az E5xxx XEON nem megy a flymi fórumtárs által nevezett lapban, az a lap X38-as chipsettel bir...
flymi (#56447) : Ilyen lap a retro konfigom alapja, lásd aláirásomban.
Van bele XEON proci, magát a procit nem kell "mókolni", mert S775-ös nativan, ezek ilyenek:
X3330, X3360, X3370 és X3380.
Ezek közül az X3370 a Q9650 megfelelője, viszont X3360-at olcsóbban és könyebben lehet beszerezni, durván 7-9e ft között mennek.Nézd, erőviszonyok ITT.
Ramokra nem finnyás a lap, nekem 2 különböző KIT ment benne, 2*2 GB OCZ Platinum 1333-as+2*2 GB G.Skill Rip Jaws 1333-as, ez a 2 kit ment együtt 1441 MHZ-en, hibátlanul.
Most 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600 CL9-es ram van benne, ezzel meg pláne jól megy.
-
plömplöm
őstag
válasz
envagyok #56382 üzenetére
én még nem láttam termékként, de perszehogy megvalósítható:
csájníz eredeti
érthető vörzsün -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #56377 üzenetére
Neked azért a CF HD4xxx tuti jobban fűt mint a gép többi része.
Ez az Antec ház nagyon jól szellőzik, előtte a húzott FX volt benne, senki sem forrt fel.
Meg hát nekem a VGA az egy Asus Strix R9 380, ami szintén kiváló hűtéssel bir, és alig melegszik, 50%-os ventilátor fordulat volt a max, amit kellett eddig alkalmaznom, ekkor sem volt melegebb a GPU 55 foknál, és ilyenkor még nem is hangos, ráadásul backplate-es, az is részt vesz a hűtésben, gyakorlatilag abszolút kereszthuzat van a házban a VGA felett.
A ház ventilátorai külön kapcsolósak, egyenként, 3 fokozatban, 1-esen mennek, a húzott FX-nél ott kellett a 120-as ventiknek a 2-es, a felső 200-as ventinek a 3-as fokozat.
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #56283 üzenetére
Nalam ez is hozzatartozik ahhoz, hogy korhu
Amikor a gigas p3al kezdtem 256m rammal, es gyors vinyoval, meg is lepodtem mennyire responziv a win98, nem ilyenre emlekeztem. Aztan a 700as procival, kevesebb rammal, es vinyoval mar hasonlitott arra, amire emlekeztem
Hogy autos hasonlattal eljek, en az vagyok, aki gyari allapotura restauralja a veteran autot, masok meg hotrodot csinalnak belole izlestol fuggen.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #56261 üzenetére
nekem felesleges lenne ennyi masina - van jopar gepnyi alkatresz, de tenylegesen gepkent csak ketto van a 90es evekbol, azzal mindent frankon lefedek 2000ig. szepek az penya, mmx es p2, k6 konfigok is, de sajnos nem igazan tudom veluk lefedni a 90es eveket.
1994 Q4 - 486 VLB MS-DOS 6.22
Alaplap Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1 SiS 85C471
Processzor Intel DX4 100 SK096?
Processzor hűtő passzív ragasztott borda
Memória Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
Videokártya WDC Paradise Bali32 1M VLB ARK Logic ARK1000VL
Hangkártya Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Hangkártya Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
MIDI vezérlő Roland MPU-IPC
Hangmodul Roland MT-32 PCM v1.05 Control v2.00
Hangmodul Roland SC-55 Firmware 2.0
I/O kártya DTK PTI-265W VLB controller Winbond W83759AF
FDD Mitsumi
HDD Western Digital Caviar 31000 1000M
ODD Sony CDU-77E 4x CD-ROM IDE
Ház Baby AT
Tápegység FSP SPI-250G
Billentyűzet XT/AT 101 gombos US
Egér Logitech First/Pilot Mouse M35 3 gombos, golyós, COM
Joystick Logitech Wingman Extreme1999 Q4 - Pentium III Windows 98 Second Edition
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04 Intel 440BX
Processzor Intel Pentium III 700B SL3XM
Processzor hűtő SECC2
Memória Toshiba PC100 SDRAM 8ns 64M x2
Videokártya Asus V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256
Videokártya Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE32 CT3910 ISA DSP4.13, CT1747 OPL3
Hangkártya Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA
Hangkártya Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G IDE
ODD HP E118405 4x4x32x CD-RW IDE
Ház In Win IW-A500
Tápegység Enermax EG365AX-VE(G)
Átkötőkábel Voodoo2 (fekete)
Billentyűzet Cherry G83 PS/2 US
Egér Logitech S96 3 gombos, optikai, PS/2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged