- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Függőleges fehér és fekete vonalakkal (vagy inkább sávokkal) teszteld a kártya / kábel sávszélességét, illesztettségét. Minél vékonyabba a vonal, annál jobban ki fogja hozni a DAC és kábel sávkorlátozó hatását.
Jobbra lesznek szellemképek is, ha illesztetlenség van.Ugyanezt meg lehet próbálni sötétszürke alapon világosszürke vonalakkal is, hogy jobban ki tudjanak jönni az esetleges alul és túllövéseknek is.
Az algoritmus meg lehetne olyan, hogy:
1. kalibrálást végez a világos és sötét szinttel, homogén képernyővel
2. a vonalas ábrán pedig az összes pixelre veszi az adott pixel és a kívánt érték eltérésének abszolút értékét
Értelemszerűen a vonalak helyén a világos kalibrált értékhez képest, a háttér helyén meg a sötéthez képest.A szín pontosság mérést persze máshogy kell végezni, de ez az élességre és kábel minőségre jó lehet szerintem és elég egyszerű is.
-
A Second Reality már fent van, és az tényleg jól is néz ki, adja rendesen, mondjuk nem vettem észre hangbeli különbséget a GUS és az AWE32 között.. mindegyikkel ütős
Na ilyen kellene még vagy 3-4
Ezt a Crystal Dream 2-t nem ismerem, körbe nézek, DarthSun kollekciójában, egy éve rengeteget küldött, biztos ez is benne van
..És akkor még legalább 2 kéne, hogy frescho-t ne üldözzem a halálba, hogy 2 nap folyamtosan csak ugyanaz megy -
A 3.-at ismertem nekem is meg van az egyik gépemen valamerre, a poén az hogy valami elképesztően kicsi a file mérete iylen 1MB körüli.. lehet valamivel nagyobb de akkor sem több száz MB/GB...
Esetleg te tudsz ajánlani ilyen jellegű demo-t ami elmegy egy 486DLC-n, legalább 6-8FPS-el? -
-
-
alvaro
senior tag
Jobb híján K6-2-266-tal tudtam még kipróbálni, hátha sebességérzékeny. Sajnos a CXT tesztprocimmal a lap hülyült, a Chomper 266-ost viszont ugyanúgy 292-re lőttem be és gyorsabb volt vele a demó, mint MMX-szel (nem szaggatott a 3D világ), de nem fagyott. De persze ez se 100%-os eredmény.
Egy részen az időzítés is gatya, de attól nem hal el, csak marha gyorsan mozog. Rage úgyis hajlamos erre, a másik művükben (Robotnik) is el van cseszve az időzítés: minél gyorsabb a gép, annál jobban belemegy a fúró a koponyába. Ami gépen jól megy, ott már a motorrész is belerongyol, nem csak a szár. Bartonon meg átcsúszik rajta az egész és kilép a képből a hátsó vetítővásznon
Szeretem, mikor egy program olyan gépen, amin nem szaggat, már nem is képes futni
Lásd Jest (mondjuk arra van TSR).
Szerk. Én nagyon mennék (imádok/nék utazni) és össze is szedném, a fő gépemben sincs negyed ilyen kártya se, mint amit ezek kidobnak, pedig szeretnék...
-
alvaro
senior tag
Anno az enyém 2.2-n is kissé bizonytalan volt, kellett neki már a fesz. Most van egy mobil Bartonom, ami alapfeszen 2.3-at vinni látszik, persze ki tudja, mert most messze nem teszteltem annyit, mint anno a T'bredet.
Apropó teszt. Rage: Reanimator. Úgy dobta 292-n (3.5x83) az eddig Heaven 7-nel 300/2.9-3V-on tesztelt MMX-eimet, mint a huzat. De nem bugos, és nem is FSB/RAM, mert 208-on (2.5x83) meg végigment. Mindig akad valami új...
-
Brutal, 1.5 és 1.6 VCore van megadva.
V core ? 1.6V
Minimum/Maximum operating temperature ? 0°C - 90°C
Typical/Maximum power dissipation 44.9 Watt / 49.4 WattTalán azért bírta mert a max temp 90 fok
, de akkor is nagyon magas a 2.5.
Nem is néztem hogy meg lehet-e adni a biosban ilyen magas VCore- t, mivel nem is állt szándékomban.
-
-
flymi
addikt
No jól van, akkor volt kavarodás bőven. Már egy ideje figyelgetek Canopus gf2 ultrát, eszméletlen szép darab no meg az ára is. Nem embernek való.
Erősen gondolkodom egy limitált szériás cpu hűtő megvásárlásán, kár h az eladó nem enged semmit az árból. 18k-ért meg is vehetném pk-val együtt. Ez lenne a legdrágább ha a napi használatban lévő Prolima Genesis Black-et még nem számolom bele a gyűjteménybe. Még alszok rá párat. Keret éppen lenne rá de valahogy sosem visz rá a lélek, az utolsó pillanatban mindig meggondolom magam.
Thermaltake Sonic Tower is állítólag már úton van, dobozos. Remélem minden tartozékával, mert egy hölgytől vettem aki nem tudta megmondani mi van meg hozzá vagy mi nincs. Mindegy, relatív olcsó volt és a kép alapján szép állapotnak örvend.
Már 52db cpu hűtő áll bedobozolva indulásra készen BRSZK-ra és még úgy 25-30 darabot kell hozzácsapjak még, csak azok mashol vannak elraktározva.
Plusz lesz néhány vga és chipset hűtő is mutatóba a kiállításon. -
Bile Demon
őstag
-
Hűtés a Spire- hez hasonló rézmagos, de tettem a 8cm- es venti fölé még egy 9- eset. Lényegében ez is kevés. Van egy fullCU hűtőm, az megy majd rá (lehet hogy a következő blogtémám ez a gép lesz). 9800Pro nincs, kiváltottam a 2004- es megjelenésű 6600GT- vel, mely szintén kapott sufniventit [link], így kicsit tuningoltam a videot is, de 3DMark alatt eszméletlen hőt fúj ki a házventi, a CPU borda és a 6600 is forró, ehhez képest a Prescott vagy a Gallatin+6800GT szinte hideg.
A 6600GT és a 9800Pro adatlapja, végeredményben talán a 6600 gyorsabb, 3DMark alatt biztosan, a gyakorlatban, játékok alatt nemtom
.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Naná hogy barton. Mindenkinek van barton csak nekem nincs
Egy szerényebb 2800+ vagy valami ilyen kis kópé is bőven jó lenne nekem, de csak tbread van. Na de az xarásig és vagy 4db.
Edit: Szódabikarbónás pillrag trükk: épp valamelyik nap hallottam youtubeon, talán valami játék konzol javításnál.
-
jokeph
nagyúr
+1 a Zalmann-ra.
s478/775-re nagyon jó sorozat volt a CNPS 9xxx. (9700-asom van, pedánsan hűti a 3,7-re húzott X3360-as XEON-t P5E3 Deluxe lapban).
IC7+Prescott:
Volt ilyenem, de nem foglalkoztam anno OC-val (nem érzékeltem szükségességét).
Déli híd iszonyat jól fűtőtt rajta (meg kb az összes i865/875-ös lapon, volt pár).
s478-as lapokon többnyire mindig valamilyen alkatrész útba volt egy későbbi rendes léghűtő felszereléséhez, Prescott 2,8-asomhoz a Northwood 3,0-ás után kellett egy hőcsöves toronyhűtőt beszereznem, hihetetlenül fűtőtt, főleg DVD to DIVX kódolás közben.
-
9800- ból egy SE és egy light verzióm van. Az SE potitívuma hogy 256bites verzió, a light meg teljes kiépítésű GPU+128bit+csökkentett órajelek. Mindegyikre tettem sufniventit. Érdekes hogy az SE nagyobb teljesítményű, a kevesebb futószalaggal is, a ramok viszont forrók, a sufniventi persze fúj azokra is, talán hosszabb életű lesz. A light nemigazán melegszik, az fogja legjobban bírni. 9700Pro- m viszont megpusztult a Zalman szendvics+OPL venti ellenére is, talán a hűtés súlya okozta ?
-
flymi
addikt
Nono!
BH6 kétszer, BH7-E, BL7-Raid, Abit AB9 Pro ezek nekem mind vannak és köszönik szépen semmi bajuk.
Nem rosszak ezek, csak Abit-ok.
De én pont ezért szeretem. Senki ne kérdezze miért de az Abit lapok a gyengéim, ha mobo-ról van szó.
NF7 valami Athlonnal és két IS7-E2 is volt de már túladtam rajtuk, de azok is szépen mentek amúgy. -
Frawly
veterán
A forrasztott elem sem óriási baj, de ki kell forrasztani. Nem csak amiatt, hogy bootkor a lemerült elem által okozott CMOS idő miatt ne rinyáljon, hanem az CMOS elem több évtized után ki tud folyni, és a sav tönkreteszi a lapot, meg a chipeket. Nem is annyira 2032-es gombelemeknél érdekes, azok úgyse szoktak forrasztva lenni, hanem ilyen forrasztott rúdelemes megoldásokon.
Ebben a lapban nem csak a DX2 megy, hanem a DX4, 5x86 is, meg jó eséllyel egy P1 overdrive is.
Ami még ilyen régi lapoknak rákfenéje, az az esetleges 528 MB-os lemezkorlát. Általában valami BIOS overlay progival javítható. Bár a kései 486-os lapoknál ez már felment 8,4 GB-ra, ami ilyen overlay (pl. OnTrack) megoldással kitolható megint.
-
Frawly
veterán
Más kártyák sem terhelték a procit, pont a DMA miatt. Másrészt a hangkártya saját memóriájából lejátszás csak nagyon lassú gépen előny, egy 486DX4 szinttől és felfelé nem hoz semmi plusz. Eleve ilyen P3 sebességű gép kapcsán hoztátok fel. Értem egyébként, a GUS-nál a lassú ISA busz keresztmetszetét akarták kikerülni, ha a kártya magától játszik le, nem kell a buszon keresztül adatokkal bombázni, ez az, ami nem lassít. 1992-ben ez nagy szám volt, de ahogy megjelent a PCI, onnantól ez az előny is elolvadt.
A midi interface meg akkoriban drágább volt, de mostanra fordult a kocka, a GUS drágább már. Ezért írtam, hogy retrozáshoz ilyen interface-t vennék inkább, mint GUS-t
Abban igazatok van, hogy a programozók hibája, hogy egy csomó minden nem szólal meg, vagy nem rendesen. Pl. sok SB-s játék is csak ISA-s SB-vel megy, PCI-ossal nem. A DOS-nak nagyon kellett volna valami egységesített hangkártya API, egyfajta köztes réteg, hogy a driver és játékkészítőknek könnyebb legyen a dolga és ne kelljen olyan közvetlen hardvereléréses gányolásokkal foglalkoznia, amik csak egy kártyán mentek, azon sem mindig.
Abban is igazad van, hogy elvileg egy jó nagy hangszerbankkal feltöltött kártyán jobban tudna szólni a MIDI, mint egy MIDI inferface-en, de ehhez nem 4-5 megás minták kellenek, hanem min. 20-30, hogy kijöjjön a ténylegesen meglévő technikai fölény. Annyi memória meg nincs GUS-on. Meg ez egyéni ízléstől és felhasználástól is függ, mert pl. ha valaki zenélni tanul, és ahhoz kell neki MIDI, ahhoz tényleg jobb a hullámtáblás megoldás (akár modern szoftverrenderingben), ha viszont retro DOS-os játékokról van szó, azok szerintem mindenképpen szebben szólnak egy MIDI interface-en.
Igazából meg a MIDI interface pénzbe se kerül, ha valaki kellően elvetemült, virágboltból be tudja szerezni ingyen a Roland Sound Canvas VST-t, igaz erre a célra be kell fogni egy gépet. De pl. ha elég a DOS emulációhoz (nem követelmény, hogy igazi gépen fusson a DOS-os játék), az opensource free MUNT is jó ilyen célra.
-
Megelőztél a leírással. A GUS felhasználói szemmel nem éppen sikerült darab. Mindez azért, mert a felépítése nagyon előre mutató volt amit nem használtak ki a programozók. Ahol fordítottak időt, hogy megértsék a felépítését és jól használták ott kijött az előnye az SB-hez és a Midi kártyákhoz képest is.
-
Frawly
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy a GUS-t hiába istenítették és istenítik a mai napig, eléggé bugos kártya volt, megkérdőjelezhető előnyökkel. Már a maga korában sem ment egy csomó gépben, illetve sok progival nem szólalt meg, nehéz volt működésre bírni. Elvileg a bővíthető hangszerbank lenne az előnye MIDI-ben, de akkor már inkább valami Roland Sound Canvas 55 vagy 88, vagy MT-32 helyette (vagy valami hasonló szintetizáló, Yamaha MU80, Korg, vagy modern Roland VST szoftver), azok szebben szólnak MIDI-ben. Normál digitalizált hangra meg teljesen elég egy SB Pro2, SB16 vagy valami másik klónkártya, amin egyébként rendes OPL3 chip van, hogy azok a játékok, amik nem támogatnak MT-32-őt/General Midit, csak FM MIDI-t, azok is korrektül szóljanak.
-
alvaro
senior tag
Még szomorúbb a helyzet, különböző GUS-okkal nem csak modern (mármint P3 vagy K7) alaplapokban volt bajom (lásd ugye az RDRAM-os P3-at, mint arra rámutattál...), épp nemrég az egyik (VIA chipes VLB) 486-ban nem akart megszólalni egy 3.74-es Classic, sem egy Max, de PnP-vel ment gond nélkül. Valamelyik 286-ban meg jó volt a Classic, csak épp az ACE nem.
-
Frawly
veterán
A P3-at lehet underclockolni, meg setmul-lal is lelassítani (elsődleges és másodlagos cache kikapcsolása, szorzó alacsonyabbra állítása). Azt nem állítom, hogy mindig segít. Ami annyira összegányolt DOS-os progi, az valóban nem fog menni gyors gépen, csak korhű konfigon. Van, amit tényleg 486-P1-en lehet csak életre kelteni.
(#62074) envagyok: nem is tudtam, hogy C2Q-ból volt 1600 FSB-s is. C2Q 9650-esből meg a Xeonos testvéréből is csak 1333 FSB-sről hallottam, nem mintha manapság az is olyan kevés lenne már.
-
envagyok
veterán
Én 2006-ban már toltam az angol tesztverziókat vista-ból, év végén már végleges volt. Windows 7 2009-ben jött ki.
Most is nagyon szeretem, szép, meg tetszik.
Perpill egy gépemen fut (gigabyte X48/2xhd4870x2 Quad CF), de tervezem még a Striker vagy a Striker ii Extreme lappal egy 8800gtx 3 sli vagy 9800gx2 Quad sli konfigba is a Vistát.Közben megvan: alpha pal a tuti hűtő, amit nem tudtam. Tesztgyőztes volt
-
r0b3r
senior tag
Na igen, ha ezek közül a nyár folyamán bármelyik lenne itthon 50-100euro között, akkor tuti vennék.
Elnézve a képeket sztem 2713-ason dolgozok melóba, nagyon jó, nem is engedem lecserélni, de még soha nem néztem a típusát.
Most a fő monitoromra van kötve KVM switch-el és a DVI D-SUB csatikon keresztül összesen 8 gép. A mellette lévő kis 17-esre meg csak az XT. Jó lenne inkább azt is átrakni a nagy monitorra, mert még egy hangfalpár sem fér el az asztalon. -
Szépen elrendezett. Az Adam- ok (T7V
) hangjával meg vagy elégedve ? Hátsó reflexnyílás, közel a nagy, csupasz falfelület. Gondolom a felsőbasszus kiemel kicsit... bár inkább hogy a közép és magas elég intenzív-e, arra lennék kíváncsi, ezek olyan ribbonféle magasak, asszem.
-
alvaro
senior tag
Emlékszem, az első lapom, aminek egyáltalán leesett hogy neve van, az a TX-es Acorpom volt. Nem egy nagy márka, de az 5TX29-et mégis visszasírtam kicsit az MVP3-as Lucky Star birtokában. Csak hát nagy úr volt az a 100MHz FSB...
Most meg, mióta retrózom, rácsodálkozok néha 486 korabeli Asus, Gigabyte, MSI lapokra, sőt még egy Abit is akadt, amin külön meglepődtem. De "visszaszereztem", az Acorp 5TX29-et, jó kis svájcibicska TX, feszültségeket 2V-ig tud lefele, van rajta szép stabil 83MHz-es FSB meg jó sok szorzójumper (értsd nincs 3.5-re limitálva, mint egy klasszik MMX, hanem lehet benne hajtani a K6-2-ket akár 6-os szorzóval is), nem véletlen kaptam anno ezt a Little Foot K6-hoz.
Egyébként volt (10MHz-es) Chaintech 286-osom egy darabig, de nem is tudtam róla, hogy az egy márka.
Ráadásul kerámia. Most meg csak műanyag foglalatos/forrasztott van.
Na azt kéne valahogy visszaszerezni.
-
Szét kell nézni, hogy linux alá mi létezik hozzá. Lehet, hogy egyszerűen össze lehet legózni egy olyat, hogy a monitor kimenetre 1-2 frame késéssel továbbítja a képet miközben szorgalmasan rögzíti is azt.
r0b3r: Ha az kell, hogy működjön mindig stabilan, akkor CF és SLI is felejtős. Valahogy sose forrott ki a dolog egyik oldalon sem, de mindig volt vele egy adag
-
-
-
r0b3r
senior tag
Az ár érték aránya valóban nagyon jó, ezért is gondolkodtam a Meshify-n is sokat. Nekem az volt a cél, hogy minél kisebb legyen, de ATX lap beleférjen. Nos ez annyira nem jött össze, vannak ennél a Phanteks-nél sokkal kisebbek is, de még ez se vészes.
Ha nem lenne annyira vacak a hűtésük, akkor a Define C és az NZXT H500 is tetszett volna. Viszont az jobban tetszik, mikor egy ház mélysége nagyobb, mint a magassága.
Szerencsére nem vagyok szekrénymélységhez, vagy ilyesmihez kötve, úgyhogy elfér. Csak sajnos már nagyon nehéz beszerezni.
Asszem meglesz holnap az ünnepnapi programom... összerakni. -
r0b3r
senior tag
-
Bile Demon
őstag
Én is vettem egy Trinitron csöves monitort.
HP P1120 (D8915)
50cm kocka. 50cm látható képátlóval.
32kg
Két DSUB bemenet.
Az OSD-je sok beállítást támogat.
121kHz sorfrekvencia.
Japán gyártmány.Alapból 30% fényerő, 100% kontraszton volt, így nézegettük.
A fényerővel nincs bajom 30%-on normális 50%-ig egyre világosabb és tovább nem is néztem.
A fekete az viszont nagyon világos, kb. középszürke, szóval a kontraszt az elég rossz így.
A képélesség, konvergencia, fókusz, geometria mind rendben van.
Ami nincs rendben az a szürke betűk és a látható kép körül is szürke a háttér.Jól emlékszem, hogy CRT-nél, úgy kell beállítani, hogy:
1. kontrasztot letekerni
2. fényerő addig feltekerni, hogy a fekete még fekete maradjon, vagy elfogadhatóan sötét szürke
3. aztán a kontrasztot addig növelni, amíg a fényerő jó lesz?Ezen a monitoron a kontraszt a fekete szintre is hat, ez normális?
-
Akkor a 286- osomban jó kártya van
, biztos nem vagyok benne, de ebből szerintem rejtőzik másik gépben is, mint sokszor említettem, nagyobb részük nem lett blogolva, pontosan nem is emlékszem milyen típusszámúak a bennük levő SB- k. Emiatt is jó egy blog, mindíg kapásból látom online is, mindegyik tartalmát.
-
r0b3r
senior tag
20"-os Samsung volt az első...újonnan vettem, az nálam nagy szó...ritka esetek egyike.
Sokáig nem is bírta, pár év után egyik nap már nem kapcsolt be. Talán táp... azóta is megvan, valahol porosodik.
Aztán volt egy Acer...vakvágány, szörnyű képe volt.
Végül vettem használtan egy 22"-os EIZO-t, már nagyon sok éve azt nyúzom. Már nem is vennék mást. Vagy egy 27-es Dell-t ami itt van a munkahelyen, vagy egy a mostaninál nagyobb EIZO-t.Egyébként jól gondolom, hogy DOS-os retró gépekhez jobb lenne egy 17"-os 5:4-es képarányú Dell monitor? Szüleimnél van egy olyan és lehet, hogy elcserélem velük a 19"-os 16:9-es Samsungomra.
-
r0b3r
senior tag
Most, hogy mutatod már emlékszem rá, de tényleg jó régen volt CRT-m...szinte már el is felejtettem milyen a képe.
13-14"-os no name VGA monitorom volt az első, még a 90-es évek elején, közepén, szép sárga üveg szűrővel.Utána talán két 17-es, az egyik egy olcsó Gaba.
Végül egy Beline 10 80 80-nal zártam a CRT korszakot. Azt nagyon szerettem, szép képe volt.Bekapcsolás után jött egy nagy "Dong!!!" és onnantól 160W-al szívta a villanyórát.
Csak hálópartira nem szerettem cipelni a 36kg-jával.
-
jokeph
nagyúr
Jajj, pixelháborúúúú.
Ez nekem kimaradt, az első PII-es PC-hez LG Studioworks 520-as monitor volt, azon nem volt "sorok közti belátás" már.
2004-ben meg vettem egy Samsung Syncmaster 965MB-t, mai napig is jó kis monitor (kár hogy csak 17"-os), 1024*768-on 100 HZ, 1280*1024-en 85 HZ.
-
envagyok
veterán
Én annyit azért szoktam tenni, hogy ha szép a belső, és ablakos a ház, akkor fehér vagy távirányítható színű led szalagot dugok el úgy, hogy direktben lehetőség szerint ne világítson,de megvilágítsa a tartalmat.
1-2USD az ára alin.
Fényképezni is jobb, mert nincs tükröződés, és szerintem szép is. -
486 - hálókártya, melyet lát a Win3.11, Win32+TCP32 telepítése a Win3.11- re. Router nélkül DHCP nem lesz, de fix IP- vel és crosslink kábellel szépen másolsz a modern gépedről.
mmx - itt mar van egy korai usb (1.1 v 1.0).
p3 - detto
athlon - usb2
core2 - usb21 : a fenti módszer, csak az oprendszer már Win98, XP, Win7....(alapból bennük a TCP/IP)
2 : nemtom lehet-e szerezni még DLink DWL‑G122 - őt. Van Win98 drivere. A szomszéd szobában router (mint írtad), kapcsolódsz hozzá, máris egy hálózaton van a modern és a retro géped. Azonnal DHCP, látják egymást. Az Athlon és Core2 gépekbe viszont már mehet modernebb stick is. Gondolom azokon XP/Win7 van. -
jokeph
nagyúr
-
Ha ethernet akkor miért ne menne. Ha meg koax, akkor kell egy 10 MB-os HUB, meg természetesen a koaxos fittingek (T, lezáró, kábel)
Jobban belegondolva a beszélgetés olyan laptopról indult amiben rossz a floppy meghajtó. ott a soros vagy párhuzamos lehet csak a megoldás. Oda először fel kell juttatni bármilyen drivert. Erre meg a mode.com és a soros kapcsolat lehet a megoldás. Ha az már megvan, akkor jöhetnek az alternatív megoldások. Megpróbálok egy gyors listát írni, mert az elmúlt két napban sokat felsoroltunk. Ha valamit kihagytam, akkor bocs, de ennyi maradt meg a fejemben:
- Laplink kábel valamilyen DOS-os file transfer programmal (NC, filelink, laplink...)
- Soros kábel valamilyen DOS-os file transfer programmal (NC, filelink, laplink...)
- Párhuzamos porttal PLIP kapcsolat (Internet hozzáférés)
- Soros porttal SLIP kapcsolat (Internet hozzáférés)
- Párhuzamos portra kötött háttértároló (Zip, CD...)
- Párhuzamos portra kötött hálókártya -
Van. Két módon:
1. Ráakasztasz az Printer portra egy hálókártyát. Van valahol egy ilyenem, csak a fene tudja hol. Lassú, de van hozzá DOS driver amivel lehet alap dolgokat futtatni. Talán ftp, telnet is járt a telepítővel.
2. Soros porthoz van packet driver, amit linuxos szerverre lehet kötni. Ez alapján rákerestem és bingó első találat egy linux howto volt. Onnan meg már a linket követve megvan a DOS driver is: PLIP.ZiP-et keresd Ki kellene próbálni. Gyors nem lesz, de ha van ftp, meg valami wget szerűség, akkor már lehet vele valamit kezdeni. -
-
arn
félisten
tenyleg az alaplap/bios. igazabol azert terelodott a gyanum erre, mert kicsereltem a lapot:
* vmikor a gus init nem detektalta a kartyat
* vmikor a sbpro mukodott, de volt olyan szituacio, hogy a jatekok nem detektaltak. ha forceoltam a beallitast, minden szolt.atmozgattam a kartyakat, mert azt hittem, hogy vmi kontakt dolog lesz (a korabeli olcso hazakban a kartyak eleg csalen allnak). utana jo is lett.
aztan jott ez a problema. lehet vmi megszakitas, vagy dma utkozes volt vhol - es kilokte a master2ot. persze innentol kerdes,hogy miert detektalja a bios korrektul, es miert csak a dos problemazik - lehet a hangkartya initekkel fugg ossze.
de nem forszirozom a masik lap dolgot, mert ezeket a kartyakat hasznalni szeretnem, es meg csak atrakni sem tudom oket masik slotba. a masik lap ket eve remekul teljesit, mar kiismertem, marad az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest