- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
frescho #32494 üzenetére
A helyzet ismerős, nekem szerencsére van egy teljesen felújított, napos és száraznak mondható pincém, ahová az asszony le nem teszi a lábát, mert "sok a pók", pedig nem is...
Így csak az van fent, amivel éppen foglalkozok, az meg még pont elviselhető nagyságú rendetlenséget okoz.
Más:
Komolyan mondom a Gravis-em hisztisebb, mint az asszony, most éppen úgy hajlandó működni, hogy Ő van legfelül és az SB közvetlenül alatta (gondolom hiányzott neki és dominálni akar). Eddig csak úgy volt hajlandó működni, hogy Ő volt legalul, az SB meg legfelül. pffftisztára mint a nők.
Legalább szépen muzsikál
Bár az is lehet, hogy egy tágasabb ATX házat szeretne egy BX-es lappal egy gyorsabb P2 társaságában. Nagyobb kecó, sok lóvé és gyors autó, minden nő álma... -
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #32467 üzenetére
Ellentmondok, mert asszem 2 alkalommal írtam be ide a topikba valamit, hogy eladnám, és jött is a privi a moderátortól, hogy ne csináljam. Közben meg elég sokan kínálnak itt eladásra cuccot. Nem is értem én, hogy működnek itt a moderátorok...
Rive: Szóval valaki beköphetett, azt mondod?
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #32093 üzenetére
Közben megnézegettem, milyen régi DOS-os játékaim vannak még (az ősrégi 486-os gépem vinyójának tartalma 1:1-ben ki van írva egy CD-re
): ilyen játékok, mint Lost Vikings, Jazz Jackrabbit, Lemmings, Prince Of Persia futnának a W98SE DOS-a alatt? (Ez gyakorlatilag egy teljes értékűnek tekinthető DOS-t jelent? Nekem kimaradt a W95/W98/W98SE, 3.1-ről anno Windows ME-re ugrottam az első saját gép megvételével, majd XP-re, ezért is kérdezem.)
Meg mondjuk ilyeneket próbálnék ki még, mint Legend Of Kyrandia széria, Laura Bow, Betrayal at Krondor/Antara... ezekre is ugyanez a kérdés vonatkozik.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #31985 üzenetére
Az M290 azért segítség nélkül nehéz lett volna, az enyémben 3 Mb ram van umb driverrel + ems emulációval, 120 mb hdd "felstackerezve" ~160-180mb körülre, SB Pro2-vel, plusz az integrált Paradise WD vgat bővítettem még 512kb-ra benne (Ugh, prehistoric és társai detto).
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho #31798 üzenetére
Az menő
Radeonos VBIOS órajel állítgatás is volt már itt a fórumon, a nem márkaazonos RAM nem bírta az energiatakarékos módot. De azért ezzel sok meló van.Milyen generáció/kategória? Gondolom valami komolyabb mint S478.
A platformváltással én is egyetértek, egyszer mi is megléptük. Ehhez az S478-hoz is azért ragaszkodtam, mert már sok év alatt bevásároltunk az S462 alá, azt meg csak át kellett rakni.
Fogyasztásról meg, az a P4 nem megy sokat, átlag napi 1 órával lehet számolni. De lehet még az is sok. Viszont kéne rá egy hűtő, rézmagos. S462-es gondolom nem megy rá, pedig az van kettő is.
Igaz az ugye a szilíciumra fekszik fel nem a kupakra, más kialakítás. -
Sanchez638
addikt
válasz
frescho #31798 üzenetére
15k-ból megvan az asztali gép, c2d e8400,hd6570,2gbram... De kaptam egy p4-es gépet, szinte vadi új minden. Legalábbis a táp az csak pár hetes. Ebből akarok valami s-video ra kiépíteni. Venni nem akarok, pl itx-et nem vagyok hajlandó atx/matx házba bele építeni...
Meg akarom nézni, le lehetne-e venni az órajelet minél kisebbre. Meg kihívás, és valamire való fórumtagtól nem ezt várom, hogy mindent könnyen azonnal
-
gban
veterán
-
gban
veterán
válasz
frescho #31792 üzenetére
Egyetértek.
Korábban már írtam egy itx lapomról, amire a társaival ellentétben már conroe magos cpu került, egy celeron 220.
4k-ért lehet is találni szerintem, szóval nem is drága.
Itt egy összehasonlítás, egy 478-as, HT-s 3 GHz-es NW procival (Everest teszt):És ez egy 1 szálon futó, 1200 MHz-es proci.
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho #31792 üzenetére
na elszálltál
itt ilyen csóróság van valamit meg használni kő és az ne a P2 128MB RAM legyen szindrómáról beszélek
eleve azért dobtam az LGA775-öt, mert 2k-ért olyan fostalicska tróger szar lapot nem kapni, ami nekem is volt, tehát Win98-at támogat, de Vistát nem, és AGP-s DDR1-es
és akkor még hol a proci...a Celeron D336 és AsRock 775i65G kombó után a HT P4 álom
tudom a P4 tovább nem fejleszthető, nem mintha a procin kívül a fentebbi az lenne, azért is passzoltam el 12k-ért az egész sulinetes gépet a francba (2GB RAM meg FX5200 volt mellé, mercury táppal és valami tán 250GB-os 1 badsectoros vinyóval)
-
gban
veterán
válasz
frescho #31518 üzenetére
Csak le kell ejteni
Nekem van egy, azon hoztam el 8 év termését az előző cégtől, aztán a gyerek levertemod: most nézem, ezen le kell kapni az elektronikát, valami mini torx-szal van odacsavarozva.
Hopp, ittmaradt az asztalon egy 5-ös tx, fene a trehány fejemet, és pont jó bele -
gban
veterán
válasz
frescho #31422 üzenetére
Spectrumhoz az akkori magnóm használtam.
Volt a magnón (mindegyikben volt szerintem) belül a panelon egy csavarhúzóval állítható poti, amivel a magnó lejátszási sebességét lehetett belőni, természetesen a gyárban tették ezt meg, egyszer.
Na én azt kivezettem
Tudtam neki picit több kakaót adni, így gyorsabb volt a lejátszás.
Így még gyorsabb volt a magnóról betöltés. -
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #31165 üzenetére
Én 15k-ért vettem A500-at bővítővel, egérrel, két gyári Workbench lemezzel. Lőttem hozzá angol ebay-en TV modulátort 5k-ért, eddig ez így 20k. Még azt mondom, nem is olyan sok, bár semmit nem csinálok vele, be sem indítom.
Hétvégén a C64-emmel szórakoztam, befejeztem egy 24 éve elkezdett logót. -
Tim82
félisten
-
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #29616 üzenetére
Jó kis masina nekünk volt még a "fénykor" lecsengése után, kb 95-ben, ismerős 500-asához képest kicsit gyorsabb is volt, nagyon szerettem, azon a gépen játszottam először igazi real time stratégiai játékkal, a Dune II-vel.
Ezt pedig sosem tudom elfelejteni [link], akkor még nem is tudtam mi az az mp3...
-
Nudlee
aktív tag
-
-
válasz
frescho #29181 üzenetére
Copperből csak a 750MHz/100FSB példányt hajtottam túl BE6- ban, az megy elég jól. Az 1200-1300 közötti érték lehet a technológia csúcsa sztem.Vannak nálam már nagyobb órajelű példányok, majd valószínűleg sort kerítek a kipróbálásukra, bár először a Tualatinok cseréjét tervezem nagyobbakra.
PATA DVD probléma nem fordulhat elő nálam, mert ezek vannak létszámfölényben, hirtelen 9 db- ot számoltam össze
, satásból meg mindössze 1 van, azt is külső optikai tömbhöz vettem nemrég, bár ott mindegy hogy sata vagy ide mert usb to ide-sata kábelekkel vannak becsatlakoztatva.A sata meghajtó csak az újjabb featurái miatt került a tömbbe.
A VP6- ba 2 proci mellé tegyél 2GB ramot, úgy lesz feelinges, az 1242 Mhz meg bőven elég sztem ezekhez a procikhoz.
-
Sanchez638
addikt
válasz
frescho #29154 üzenetére
Fizetni kellet volna a konténert ozt elhozni
sulimba is kb 300k kerestek az egy évvel felettem járó osztály, de ha elöbb mentem volna és in megkaptam volna a cuccot,csak pc-s cucc volt. Ha elöbb kérdeztem volna végig az utcámat, itt is 30e-40e értékbe kaptam volna cuccokat...
E-hulladékba kapható kilós árra gondolok itt
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #29148 üzenetére
Abit VP6 nem 2000-2001 körüli lap? Akkor már inkább TNT2-ök Gef1-2-ök meg a Radeon DDR/LE volt menő.
Egyébként mekkora procikat szánsz bele? Ha ilyen nagyobb 800-1000 körüli P3-as rézbányákat akkor vmi Ti200-at, 8500LE-et (bár ez utóbbi Linux alatt használhatatlan kb) tennék bele... -
válasz
frescho #28375 üzenetére
Kisebb áramszünetek itt is gyakoriak, főleg erős szél/vihar esetén, ilyenkor az utcai világítás biztos hogy off. Az utolsó nagy szélviharkor meg az utca végén kidőlt a vasoszlop
, tüzijáték meg ilyesmi, szerencse hogy ember/autó nem sérült, az EON- nak vasárnap 20:30- tól hétfőn 16 ó- ig tartott az oszlopcsere.
-
válasz
frescho #28359 üzenetére
Melyikőtökhöz menjen? Bacsis-Tuningot jobban preferálnám, megán elveszhet, letörlik
- meg frescho a bacsisra közvetlen rá tudja copyzni, bár a 30M is jó
Kiválogatom, szekrény tetején dobozban van, jelenleg nincs sorbarakva. Frescho ha majd jössz bacsishoz beugorhatnál érte. Ha leválogattam jelzek. -
gban
veterán
válasz
frescho #27398 üzenetére
https://www.dnsdynamic.org/ esetleg? Ismeri valaki?
Nem látom így elsőre hogy 30 naponként frissíteni kell-e. -
válasz
frescho #27398 üzenetére
Olcsón nem igen van i7 asztali sandyból, xeon olcsóbb de még így is 30eFt felett vannak.
Sandyból legolcsóbb 4 magos Xeon: E5-1603 ez valami socket 2011. 33eFt
Asztaliból HT nélküli alacsonyabb órajelű 3820-ra hasonlít
E5-1603 és I7 3820
Sandy legolcsóbb 6 magos Xeon E5-2620 38eFt
Ez a E5-2620 már HT-s csak kis órajelű valószínű i7-3960X lenne megfelelője magban de fele órajelen.
Utóbbi biztosan megy asztali BIOSTAR X79 lapban. -
válasz
frescho #27330 üzenetére
Hát csak feltételezem hogy kb ugyan annyi lehet, nyilván nincs ilyenről teszt.
De ha tényleg így van akkor bevállalom az egy foglalatos is.
Most már csak lap meg proci kell és a ramok maradnak. Azaz 3x8gb menne bele 3 csatornára.
H100-as vizem van rá, biztos van a dobozába hozzá való felfogató. És ha már vizezve van akkor elvileg 3Ghz fölött gond nélkül kellene vinnie.Procinak L5640 ez 30eFt viszont talán újabb mint az olcsóbbak Westmere-EP magos és csak 60w, valamint ES tehát elvileg szorzózár nincs!
És akkor ez egy 6 magos i7 extreme edition lenne ha asztali proci lenne csak fele annyi fogyasztással?
Westmere-EP=Gulftown?Mi a legjobb lap ami visz xeont, és van rajta sata3, 2x PCIe16x. (usb3 nem kell, van pcie1x kártyám!)
Az új telepítésnél biztos bevágom a két 120-as vertex3-at raid0-ba.
P2-es óta nem volt intelem, így biztosra akarok menni hogy minden stimmeljen! -
-
válasz
frescho #27312 üzenetére
Van már elég sok játék ahol látom hogy mind a 6 mag maxon teker, még az ezer éves motorral megáldott Skyrimnél is!
Memó nem téma, a mostani 4x8gb árából (össz 46eFt volt) kijön legalább 6x4gb ECC REG is úgy hogy még bőven pénz is marad.
Arra tervezek hogy az újabb játékoknál, progignál már egyre inkább jellemző lesz a több mag használata. De ha kell akkor elég legyen egy szálra is. Azt tudom hogy Phenom gyengébb jóval egy szálra, meg sajnos azt is hogy min fps-ben játékok alatt intel átlagban jobb.Fogyasztársra csak van olyan progi intelre mint a phenomoknál (msr tweaker, overdrive, K10 tool...) amivel lehet kézzel létrehozni profilokat órajelre és feszre?
Kézzel szeretném beállítani hogy milyen terhelés értékeknél váltson pstate-t és akkor igen sokat meg lehet spórolni. Vagy azt hogy külön külön állítsa a magok órajeleit és feszeit terheléstől függően. (ez az x6-nál nem állítja valamiért a feszeket és kénytelen vagyok az összes mag szorzóját egyszerre állítani feszekkel!)Ha ezeket nem tudja akkor bukott az egész, azt semmi képen nem akarom hogy többet egyen mint a széthúzott x6 ami alapon 140w! 2db 85w-100w-os 4 magosba simán vállalható lenne húzva gyári fesszel. Nem kell 2x6, elég 2x4!
Nem most tervezem megvenni, csak kell egy lehetőség mert ez az X6 lehetne jobb is és elértem az AM3 plafonját, csak lapcserével lehetne fejlesztenem. (nincs am3+-os bios a lapomhoz)Illetve lehet hülyén hangzik de olyat szeretnék ami nem nagyon van az átlagembernek, nem mindig az unalmas hardvereket. Mennyivel érdekesebb egy dualsocket szörny mint egy faék asztali gép.
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #27267 üzenetére
Szerver procikrol van szo. Magasabb orajel, tuning nem jatszik az esetukben.
6 mag 2,8GHz-el
Ez azért már nem rossz, a tuning szóba sem kerültigen az már tényleg az "impossible mission" kategória olyan lapot szerezni hozzá
de egy ilyen procinál, főleg ha duplán van, túl nagy szükség nincs is rá
-
válasz
frescho #27262 üzenetére
Hát azt gondoltam egyszerűbb lesz.
Első gen Phenomot kihagyom, a legrosszabb AMD-m volt asztaliba a 9550-esem. (szerencsére nem sokáig volt)
És az LGA 1366-os xeonokról vélemény? 10-20 körül vannak a 4 magosok.
http://www.ebay.com/sch/Computer-Components-Parts-/175673/i.html?LH_BIN=1&_sop=15&_from=R40&_nkw=lga+1366+xeon&_dcat=164&Number%2520of%2520Cores=4&rt=nc -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #27260 üzenetére
nem így van
ha találni szerver lapot, az sem olyan hű de drága, az ECC-s DDR2 pedig filléres. és akár még az 512-es modulok is játszhatnak mert az ilyen lapokba bele lehet rakni vagy 8 modult vagy még többet
tehát proci filléres ram filléres, lap valamivel télleg drágább mint egy desktop lap, de annyival nem drágább, a gáz az hogy nehezebb beszerezni....
de ez szerencse kérdése is...
A fogyasztás jogos, a teljesítmény megint nem feltétlenül kisebb... egy magasabb órajelű K10,5-es UPteron párban biza bikább mint az FX83502X4 maggal is, arról nem beszélve hogy akár 2X6mag is játszhat
SAS Vinyó: a mostani SSD árak mellett már nem alternatíva
-
-
válasz
frescho #27258 üzenetére
Hát valami olcsó lap kellene hozzá ami bele megy sima házba.
Ram-ból kell neki az ECC REG?Arról van szó egyébként hogy ebay-en brutál olcsóak a xeonok, opteronok. De lap meg alig van, azaz nekem új az egész szerveresdi és gondoltam egy olcsó gépet össze lehetne rakni belőle.
-
cheatergs
senior tag
válasz
frescho #27248 üzenetére
Nem tuning miatt (kímélem a gépeket, már kiszolgálták az idejüket), hanem az elérés miatt kérezem.
Úgy értettem, hogy egy 256-os modul ugyanolyan időzítés és seb. mellett gyorsabb, mint két 128-as? Csak, mert a hátsó bank egy újabb út az adatoknak a n/b-től, míg a 256-osnak csak a lapkán lévő chipek köztit kell megtenni.
-
Exian
addikt
válasz
frescho #26231 üzenetére
Hát van egy nemtommekora Mobil procim, majd kipróbálom.
Megnéztem, van egy ugyanakkora órajelen ketyegő mobil 754-es procim, ami igen, annyival több, hogy 1MB cache vanik benne
De szerintem nem viszi a lap... sőt, akár ki is nyírhatja a procit, legalábbis nekem rebesgettek már ilyesmit is.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #26021 üzenetére
az a gond, hogy ez nem indok... ott lesz végleg a helye? nem...
Én sem hümmögök, ha rottyig van a szennyes kosár, vagy már kifelé folyik a mosogatóból a piszkos edény... az az asszoyn dolga, és tisztában vagyok vele, hogy el fogja pakolni/tisztítani, ha lesz ideje...
De van itt egy másik, talán jobb példa.. női táska? szeritnem nem kell bemutatni.. ecsém annyi xar van abba hogy hihetetlen... az asszonyom személyes dolgai... nem fogok vele balhézni hogy bassza ki a sok szart mert fölösleges... sőőőt van neki vagy 6-8-10 női táskája... kérdem én mi a faxomnak?ráadásul van hogy velem cipelteti
qrva jól nézek ki ám női válltáskával
de nem fogom lecseszni hogy minek az a sok xar... neki is vannak személyes dolgai, nekem is... én tiszteletben tartom az övét, p az enyémet, és kvittek vagyunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest