- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
frescho #43127 üzenetére
Akkor is arultak mindenfele hibrid cuccot... Nekem az elso lapom egy opti 485slc lap volt, integralt 386tal, de volt rajta 486 foglalat es 387nek is hely. Kesobb kerult bele 486 dlc, meg egy ulsi 387
vlbs volt.
A masodik, igazi, 486os mar egy intel dx4 volt, asus sis495os lappal - volt hozza vlbs iokartya meg egy wd90c33 videokartya. Jo motyok voltak
-
YumeD
tag
válasz
frescho #43119 üzenetére
Érzem én, de anno elég volt belőle
Első gépen 286/16 MHz/1MB RAM / 2x 40MB Seagate vinyó, Hercules borostyán monitor volt 92 körül
(pontosabban édesapámé, vmi SzÜV-ös könyvelés ment rajta, amikor nem én nyüstöltem
) Csak aztán tértem át Amigára (1200/ Apollo 030, 32megz ram) és jó ideig ott is maradtam... persze közben ismerősöknél pc lan partyk, etc., úgyhogy nem ismeretlen dolog a másik oldal sem
-
YumeD
tag
válasz
frescho #43117 üzenetére
Okés, csak az én "hülye felfogásom" hogy P3-al átfogható az a retró x86 korszak ami engem x86-ból érdekel... Többire ott vannak a commy, etc. cuccaim
Tesztelgetni, hegeszteni ezekkel meg már nincs kedvem, de mivel ilyen "as-is" adják teszteletlenül, abba a pár száz huf-ba amibe kerül én sem halok bele, meg mivel tesztelni sincs se kedvem, se felszerelésem (pl. at táp, etc. ...) ezért beszerzésin továbbadhatom ha valakit érdekel...
-
válasz
frescho #42855 üzenetére
Olyan sok állítási lehetőségről én se tudok.
A futtatni kívánt játékkal / alkalmazással kell megetettni, hogy te most kompozit kimenetet használsz. Ekkor más lesz a kimenőjel, előkerülnek a színek (hogy épp 16, nem tudom) különböző analóg technika design flaw kihasználásaival.Maniac Mansion tud ilyet. Valamiért SimCity is dereng. Meg minden CGA korabeli játék, és nem azok amik már a VGA korszakban jelentek meg (mondjuk 91 után) és csak a kompatibilitás miatt kezelnek régi üzemmódokat.
-
válasz
frescho #42847 üzenetére
"Mai retro: TV-n CGA jatekok kiprobalasa. Egy-ket korre poen volt, de ezt el sem tudom kepzelni hogy birhatta ki valaki orakon keresztul."
CGA mint
- VGA kártya CGA módban
- CGA kártya átalakítva (nem tudom lehetséges-e...)
- CGA kártya kompozit kimenete
- CGA kártya kompozit kimenete, kártya kompozit módban futtatvaUtóbbi ugyanis szolgál meglepetéseket. Hosszú órákon át keresztül kibírható, és nem szörnyű egyáltalán. LGR egész jó videót csinált róla youtube-ra. Rákeresnék neked, ha menne rendesen ezen a gépen a youtube
-
gerlaip
addikt
válasz
frescho #42817 üzenetére
Egy barátom vett '97 ben Klamath-ot. Akkor még azt sem tudtam, megeszik, vagy megisszák, benne volt pár havi fizetése, vagy eladott valamit, nem tudom.
Aztán '99/2000-ben 333 Cerkák voltak már a koli géptermében is. Szóval az előbbi a vese+unokahugi kategória, az utóbbi meg már low budget. -
válasz
frescho #42751 üzenetére
"Csinalok egyet a T22-on"
Ha ezt komolyan gondoltad, akár le is dokumentálhatnád. Nagyon sok embernek kimaradt a BBS korszak, és már csak a klasszikus internettel találkoztak először. Pedig nekem anno még a 386-osom ideje alatt bőven lett volna lehetőségem BBS-eket használni, ha lett volna modemem...
Persze, belegondolva, biztos hülyét kaptam volna a sok dologtól ami elémtárul. Hasonlóan mint amikor a 128MB-os Maxtor HDD-m mellett böngészgettem a régi 600 MB-os CHIP CD-ket
Közben úgy látom, vannak még BBS-ek fenntartva nosztalgiából, de már telnet alapon. Klasszikus BBS-ek eltűntek.
-
válasz
frescho #42748 üzenetére
"De az igazi az lenne, ha talalnek egy meg mukodo BBS-t es oda csatlakozni."
Most hogy mondod, a két-három hónapja hallottam még működő BBS-ről...
Csak tudnám hol olvashattam / kitől hallottam.
PixelCon-on hangzott el, ez már biztos. Majd a részletek eszembejutnak valamikor... -
-
válasz
frescho #42742 üzenetére
Sose találkoztam ilyen problémával, de a leglassabb gép aminél ezt a megoldást használtam, egy 16 MHz-es 286-os volt. Az a gép végül nem kapott hálókártyát, így mind az ~550 MB tartalmat így másoltam át. Nem tűnt kibírhatatlanul soknak az idő amíg végzett. Olyan 30-60 kb/s sebességet lehetett kipréselni belőle.
Win 3.0-at totálisan felesleges felrakni. Ahogy mondod, ha fel is megy, csak nézed a desktopot, kattintgatsz, aztán kilépsz. Egyetlen egy valódi usecase-t látok, ha felvarázsolsz rá egy 16 bites mIRC-et és ethernet hálót varázsolsz alá.
Nem vagyok meggyőződve arról, ez Win 3.0 alatt nem ér fel egy kisebb lehetetlennel. Ha komolyabban hálózatozni akartam DOS alól, akkor mindig a Win 3.11 felé nyúltam.
-
válasz
frescho #42733 üzenetére
Na oda átviszem floppyn, illetve én úgy oldottam meg hogy az XT- be kerülő vinyót, usb to ide-sata kábelre tettem, aztán rámásoltam ami kell ( ide csatolós az XT- m ). Viszont ha később kell adatot mozgatni, akkor vagy floppy vagy párhuzamos kábel.
Neked van 8 bites SB- d ?
-
válasz
frescho #42700 üzenetére
Érdekes, most nekem sem megy 2400- at. Illetve megy de 3DMark2001 alatt néha kidob. Újrahúztam az XP- t, lehet valamit szoftveresen is elbaltáztam de ennek ellentmond hogy 190- es fsb- vel stabil, olyan 2300MHz körül. ( szorzó eléggé feltolható, mivel mobil proci ). Ha kisebb szorzóval és magasabb fsb- vel viszem kisebb órajelig akkor is rosál. Tehát ez az egyik korlátozó tényező - belejátszhat hogy 3 ram-modullal használom. A proci abszolút órajele is korlátozottabb lett, az említett 2300 környékén plafon van - ide belejátszhat hogy melegebb van kissé már a lakásban. Elég magas hőfokot mér a lap, kézzel is meleg a borda eléggé, tehát ezt egy erősebb hűtő lehet megoldaná. Mobil procival olyan 2700MHz- ig is mentek már de ebben a lapban sztem vízzel sem menne annyit. Mindegy, nem is cél nálam a nagy tuning, stabil legyen, aztán annyi.
Az akkori A64- ed 754 vagy 939 volt ? 754 nálam gyászosan tuningolható, 939 jól megy.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #42681 üzenetére
Hah, nekem '93 végén lett XT-m, onnan kellett ledolgoznom a lemaradást
Mire K6-2-m lett, nagyjából meg is voltam vele. Aztán Athlon XP variációk évekig, onnan rögtön Core 2 duo teljesen időben, és most 9 éve ugyanaz a lap (prociváltás, SSD, plusz RAM, videokártya-csere volt azért).
Közben meg van már a gyűjteményemben Phenom II X2 meg Sandy i3-2100, de előbbire nem vagyok biztos, hogy lenne értelme váltani, utóbbihoz meg lapom sincs, meg úgyis megvagyok még mindig ezzel a wolfdale-lel 3.8ghz-en... Sose volt még ilyen tartós gépem, még a TVC-t is előbb lecseréltem, mikor elhagytam az áltiskolát
-
válasz
frescho #42665 üzenetére
Ha szükséges én megvárom 10Mbit- es hálókarival is, inkább mint áthordjam valamin
Fokozzuk, az XP- s munkagépem : 939 A64X2, HD3850, 3GB ram, 4 vinyó, 2 optika. A nyomtató+scanner régi, Win7 driverük nincs...
Tervben van egy AM2+ - os XP- s gép építése is
, mivel van még 3 db lap szabadon.
Bár meg vagyok elégedve az újkeletű P4EE konfiggal is, ez ugye az a kategória amit a 478 virágkorában nem tudtam volna megvenni. De ha továbbmegyek még a Willamette konfigra sem lett volna zseton anno éppen akkor mikor menő volt. Még K6-2+ majd Duron volt - a nosztalgia inkább a K6-2+ - ra maradt meg, a Duront nem sírom vissza.
Aventyr : hmm, 564 CL2.5
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
frescho #42608 üzenetére
frescho & gerlaip
Köszi; akkor most már csak az kéne, hogy találjak is valamit.Nyilván nem lesz katasztrófa, ha nem 1024*full-on fog futni, az úgyis csak egyszer zavar, amikor legelőször beállítom.
arn
Nem hiszem, hogy olyan sokat játszanék majd vele, de ha "ráfér" miért ne legyen rajta? Annál mókásabb lesz néha előszedni. -
válasz
frescho #42461 üzenetére
Beleteszem a mobil verziót, alacsonyabb szorzót biztos elfogad, aztán megnézem hogy 400- as mem órajelig hogy jön ki, majd 400 fölé megy-e, majd a maxnál lehet-e még szorzóval gyorsítani
Ha a max/max nem megy akkor pedig mindegyikben az optimális keresése. Találtam egy rézmagos hűtőt, egyelőre az megy bele. Biost most tettem rá az utolsót. Meglátjuk mit tud...
arn : komoly házikó
-
arn
félisten
válasz
frescho #42288 üzenetére
tudom, de akkor az mar reg budgetkategoria volt, es hogy a budget kategoriaban vmi par szazalekkal gyorsabb a ram miatt, nem tudom mennyit szamitott. ha 486ot epitenek, csak vlbs lap johetne szoba (mongy 93 kornyekerol dx2-66al), amikor pci meg edo ram volt, akkor mar a pentiumok es klonjaik mentek, elerheto arban.
(#42287) sanchezsa: pontosan ilyet keresnek, mert van takarolapom, ami passzol, de zavar, hogy vannak rajta plusz lyukak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #42193 üzenetére
annyira nem fos ám... egy ismerősömnél máig napi használatban van a gép, 2400+-os Tbred-et megeszi lazán, bár lehet hogy 2700+ van bent neki, már nem emléxem, de az fix hogy az (egyik) legnagyobb Tbred van bent, továbbá 2X512MB DDR meg egy Radeon 9600-as... NFS Carbon, Flatout2 meg tök tudja még mi játékok elég jól elmennek rajta, netezni is lehet vele ésszel...
PeachMan! Amit írt fenyő, hogy bepipálod a speciális energiagazdálkodást, azt megpróbáltad?
Anno tényelg nagyon sok lap ezt csinálta, pl az Abit BH6 is ilyen, meg még fene tudja minél jött idő közbe elő nálam, ha ezt megjátszottam, nekem is leállt utána mindíg
PeachMan! A CPU-Z-ben csak elírás a CPU-nál hogy S604 ugye? és ezek S603-as procik?
Sajan az enyimében csak 1,7-es proccok vannak, és nem találtam bele másikat ami menne és nagyobb -
alvaro
senior tag
válasz
frescho #42156 üzenetére
Hm, ezek teljesen összevethetők. Fogyasztásban is. Konfig ugyanaz volt körülöttük?
@gerlaip: Hőfoktűrés erősen attól függ, mennyire járnak "határon". Ha túlzásba viszed a tuningot, lehet, hogy csak hidegen lesz jó. Vagy nagyon hidegen
Egy jól húzható proci alapjáraton borzalmas melegeket elvisel fagyás nélkül.
-
ebegab92
senior tag
válasz
frescho #41989 üzenetére
OC meg sajnos abszolút felejtős, mert Intel lap az igazi anti-tuning cucc
Meg nem nagyon láttam, hogy lehetne egyáltalán. MPC-vel amúgy 720p-s filmek flottul mennek, neten a 2900 kbps-os flash alapú online TV is ment laggolás nélkül, ellenben másutt már a 360p-s videó okozott problémát valaminek .Szerintem optimalizálatlan a JWPlayer, ugyanis a 360p-snél régebbi verziót ágyaztak be
Az online TV-nél meg frissebb verziójú. Windows 7 Home Premium 32-bittel amúgy egész szépen szalad a D510. Xubuntu 16.04 LTS x64 is elég fürge, sőt a Win-nél még gyorsabb is.
-
unclefucka
senior tag
válasz
frescho #41844 üzenetére
A legközelebbi BRSZK-ra javaslom legyen egy olyan "feature", hogy mindenkinek van egy avatar-al és nick-el ellátott kitűzője, vagy ilyesmi, hogy felismerjük egymást.
Így elkerülhető lenne a "Basszus, te voltál ott?" jelenség.
Ádyka-val együtt a tárlatvezetés kezdetén léptünk le vasárnap dél körül. Sajnos mennem kellett időre aznap.
Jövőre, ha lesz BRSZK többet maradunk.Nagy respect bacsis-nak, hogy ott lehettünk.
-
válasz
frescho #41806 üzenetére
Lehet akkor te postoltál róla képet, onnan emlékszem rá. Személyesen nem fogtam a kezembe kék integrált bordás CPU-t, erre emlékeznék
@PeachMan
Még emlékszem olyanra is, most jutott eszembe, bordával és ventilátorral egybe integrált Socket 7 Pentium MMX processzor. Le kellett venni a ventilátort hogy lásd, pontosan milyen CPU van a kezedbe. Alatta a bordára volt rászitázva. -
Tim82
félisten
válasz
frescho #41792 üzenetére
Ma egy Thinkpad R52-ből próbáltam gépet faragni. Az már retró PC-s foglalatosságnak számít?
Pár napja vettem Vaterán, hiányzó billentyűkkel, egy ponton megolvadt fedlappal, vinyó/vinyókeret/vinyófedél nélkül, mert ezek mind vannak nekem tartalékban.
Kapott a gyári 1,5 GHz-es Celeron M helyett egy 2,13 GHz-es Pentium M-et, 512 MB helyett 2 GB RAM-ot, CD-ROM helyett DVD írót, a cseréken felül egy régi, lassú és zajos 20 GB-os IBM Travelstar vinyót, meg persze kipucoltam belül, amennyire lehetett.
Sajnos a kijelző eléggé el van öregedve, a hűtés pucolás után is zajos, az akku 0 perces, így macerás lesz BIOS-t flashelni, a jelenlegi BIOS-szal pedig minden boot után rinyál a nem gyári HDD miatt. AntiX valamiért nem akart rendesen települni rá, Ubuntu 14.04 OpenBoxszal viszont igen.
Jelenleg a legnagyobb bottleneck a vinyó, de valószínűleg kap adapterrel egy mSATA SSD-t. Végleges rendszerként valószínűleg CentOS 6-ot kap majd XFCE-vel. Kap majd egy N-es mini PCI wifit, egy IPS panelt bontva valamelyik T4*-modellből, egy Express Card USB 3/eSATA kártyát és egészen jó gép lesz.
Apropó, kíváncsiságból telepítettem rá a Baldur's Gate Enhanced Edition-t, ami el is hasalt játékkezdés után, pedig elvileg azért olyan sokkal nem lehet nagyobb a hardverigénye az eredeti BG-hez képest.
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #41584 üzenetére
Gondoltam, hogy ez nem lesz szó nélkül hagyva
, de retrózás szempontjából ezek a free dosok nem a legjobbak kompatibilitás szempontjából, ha free szeretne vki retrózni, akkor feldob Linux alá egy Dosbox-ot és egy Wine/PlayonLinux-ot aztán csókolom.
Krissz80: Küldj egy pü-t légyszíves majd, hogy hova küldjem.
Finalcaleb: Nekem van egy ilyen lapom (de lehet, hogy io2-es), majd előkotrom neked.
Zoltanz: Nekünk 386-osban 170mb-os vinyó volt 4 Mb rammal, havernak azidőtájt a 486DX-esében 250-es szintén 4 mb-al (ez kb 92-93 magassága), 94-5 körül másik haver már DX4-est vett 8mb-al és 850mb-os vinyóval, az 5x86-osunk mellett pedig már 2gb-os vinyó volt, eleinte 8 majd 20mb rammal (ez meg olyan 96-97 körül lehetett), ezen már a Win95 futott, addig Dosoztunk.
-
gerlaip
addikt
válasz
frescho #41522 üzenetére
Antec P180
illetve még a Sonata-k is jók.
Ha az eszemre hallgattam volna, ilyet vettem volna a Stacker helyett, ma is meglenne.Most a Fractal Design tetszik, ebből vettem az új gépemnek visszafogott házat, nagy 14 centis ventik vannak benne, megfelelő a porosodás elleni védelme, és az összes ventiházat lehet szabályozni egy kapcsolóval.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #41289 üzenetére
PS2-ből is van egy halom.. csak rohadt dzsuvásak... Igaz brand gép billkói nem igen vannak, de legalább korhűek.. Ilyesmik vannak:
Mondok valamit, amivel garantáltan kitiltatok a fórumból
Leesett 2,5m magasról a makulátlan állapotú 486SLC-s laptopom... ripityára töröttdesktop fronton is piszok ritka, nem laptopoknál... kész ennyi volt
ezért azonnali kitiltás jár nem?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #41225 üzenetére
nekem van rohadt sok billem ha eljössz adok szívesen bár nem Compaq de sok korhű van AT-s csatival...
srácok! Lehet valamit kezdeni oylan (SCSI) Cd íróval ami egyszerűen nem olvassa be a lemezeket? sőt nagyon meg sem hajtja a meghajtó... lemezt beteszed majd kb semmi.. fel sem pörgeti... a gép látja amúgy szépen...
-
válasz
frescho #41274 üzenetére
Nem én voltam, AM2+ - ra gyúrtam, az meg is van, profi lappal, az elég nekem egyelőre.
(#41275) zoltanz : 915- el + Tua proci biztosan megy, szól az alaplapi hang is + dedikált hangkártya is. TUSL2C- n, ST6- on is 98- at használok. Arra figyelj ne menj 512MB ram fölé mert 98- nál zavarokat okoz ( KT266 lekezeli a több ramot de a 98 nem ).
szerk : pendrive problémás 98 alatt, van meghajtó, ilyen általános de nekem nem jött be.
-
válasz
frescho #41269 üzenetére
Valamint nem árt kernelt fordítani, alapból a régi disztrokban nem volt benne jó pár cucc, hangkártya használat esetén biztosan be kell forgatni a kernelbe, azoknak csak a lefordítatlan forrásaik voltak mellékelve. Legalábbis én beforgattam, nem szerettem modulként töltögetni.
frescho : látom közben Te is jelezted
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #41079 üzenetére
elég gyakori a GM6-os Genius egér akár dobozos telepítő floppy-s is van de simán 3-4ezer Ft-ot is elkérnek érte, és el is viszik annyiba
táp ügyben keresd FinalCaleb-etmás:
Vajon mi a francból van a (régi) laptopok alján lévő 4 kis csúszásgátló láb? az összes régi laptopomon amin van, a 386-P1 kaliberű gépekre gondolok, mindegyiken elkezdett szétfolyni, ragad mint az állat, állagra mint a sűrű takony... olyan mintha fel lett volna melegítve, de nem, mert sok gép a gyári táskájában volt fénytől elzárva és úgy vettem ki hogy elkezdett nyúlni az a vacak rajta...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #40735 üzenetére
a SIPP RAM foglalatok mellett ott a szélin azok is biza memóriák IC tokozás formájában... kb 1MB szokott az lenni...
Érdemes újra illeszteni azokat a kis IC-ket, hátha... de a jó hír amúgy, ha sípol, akkor legalább ad némi életjelet és van esély a beröffentésére
más!
a kiállításra faragom a gépeket, s jelenleg egy Socket4-es Pentiumot babrálok... kezdésnek persze se kép se hang... VGA újraillesztése, ok jó lett... de nem lát HDD-t... nos VESA-s IO kártya van benne, azt is újraillesztem megtisztogatom a cstit, visszarakom, hopp látja a HDD-t látja a Floppy-t... eljut a Boot képernyőig majd lefagy ott... de ezt többször is megjátszotta... ha letiltottam a HDD-t akkor szólt hogy nincs miről bootolni, ha újra felismertettem a HDD-t akkor megint lefagyott POST-nál... akkor próbáltam csak floppy-t engedélyezni, szépen meghajtott a floppy lemezt de ugye rendszer lemez hiányába ismét nem bootolt..
na mondom majd még baromkodok vele, de közbe a kiállítást záró utolsó gép is itt van mellettem, ezt is konfigolom, el is telt vagy bő fél óra, persze mellette a kis Pentium is ment, állt Boot képernyőnél...
nos, nyomtam egy resetet, és láss csodát, bebootoltbakker, de ezt meg hogy? ott állítgattam mindent, semmi... azt egyszer csak elindult fél óra üresben járás után
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #40492 üzenetére
hogy kicsit ON is legyek, bár csak részben kapcsolódik ide, jó régen olvastam a bazárban a számítógép hírdetést, és akkor így volt leírva, igaz '99-ben olvastam de megmaradt bennem:
"Eladó négyszáznyolcvanhat-os számítógép billentyűzettel, egérrel, windows három egész tizenegy operációs rendszerrel"
PeachMan!
az esetek többségében igen, felmennek oda vissza.. annyi, hogy a bufla Socket A hűtések hajlamosak beleakadni a P3-as lapoknál kondikba... -
gban
veterán
válasz
frescho #40490 üzenetére
Én is tudok hasonlókat csak én vendéglátós vagyok.
Szerintem elsőre nem mindenki tudja ezeket sem.
A hentesnél karaj, az étlapon borda.
A zőccségesnél karfiol, az étlapon kelvirág.
Otthon leöntve szósszal és kisütve, az étlapon csőben sült.
Ha nem hallja paraszt, ha hallja, kedves vendég. -
-
törölt tag
válasz
frescho #40321 üzenetére
Köszi. Szerencsére van itthon egy 4200ti, csak a hűtőjén az egyik ventilapát letörött. Valahogy megpróbálom majd rendbetenni.
Közben kis gond adódott a Tualatin cpu körül. Asus Tusl2-c lapba menne, ami elméletileg támogatja. Mégsem indul vele. Celeron és Coppermine P3 elsőre működik. Az eladó szerint 100%, hogy működik. Bár lehet, hogy nem ebben, hanem egy Intel lapban volt használva. Nem igazán értem, hogy ebben miért nem műxik.
-
válasz
frescho #39989 üzenetére
Hasonló azért nálam is, sokat melózok, a tegnapí túlórát már lemondtam mert fáradt voltam, meg már öregszem, nem bírok sokat.
Van nekem is 3 félbehagyott projektem : XT : hangkártya kell bele; K5 : normálisabb lap kéne hozzá ; P4T : ezt most folytathatnám mert eddig minden ok vele, de most a P4P800 meghibásodása miatt durcás lettem
-
Enigma1945
őstag
válasz
frescho #39517 üzenetére
"HT referencia clok, amit BUS speed-kent"
Az alaplapon ilyen értékek vannak: 1-4-ig. Most kettőn van. Ez normális hogy így van? Mármint hogy 1-4-ig.
az miért van, hogy a biosban több feszültséget ír, mint os alatt?
akkor adjak neki 1.45V-t?másik kérdés: ez milyen vga? a nyákra 96P-van írva, de az órajelek alapján nem az.
-
Enigma1945
őstag
válasz
frescho #39515 üzenetére
Szia!
Gyári hűtő van rajta.
A paszta az kicsit necces, mert igaz van rajta, de már levettem a hűtőt róla többször is, és még a procit is az alaplapból, és úgy tettem vissza.
De a hőfokok IBT alatt max 37C fok volt. körülbelül 5-6 perces stressz teszt alatt.
A memóriák most 333Mhz-en mennek.
Esetleg memóriáknak kellene plusz fesz? Mert a CPU-Z azt mutatja auton 2.5V kap. Megemelhetem max 2.8V-ig. Érdemes-e ezzel próbálkozni vagy nem? Azt vettem észre, ha adok a cpu-nak plusz feszt, a gép nem jön be. Mikor a cpu feszültségét autoról-manualra rakom, akkor 1.550V az alap. Nem tudom, ez jó-e vagy nem.ez mit jelent?
"754/939-el meg lehet tamadni 270-280 MHz-es ref orajelet" -
Sanchez638
addikt
válasz
frescho #39493 üzenetére
Tavaly augusztusban vettem 10k-ért egy Msi A75A-G55 + AMD A8-3850 és akkor egy i3 2100 volt. Agyaltam melyiket. Egyik 65w a másik rendes igp meg valós négy mag. De aztán Nem tetszett az amd.. Végén eladtam mind2öt és lett helyette egy I5-750.. Amit már fél éve használok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #39493 üzenetére
Igaz, hogy marhára megkésve, de ezeknek az apróbb reszelgetéseknek köszönhetően egész jó kis platform lett/lesz ez az AM3+-os Vishera
Még ha megoldanák, hogy az FX9590 220W TDP helyett mondjuk max 140-el menjen, faja lenne nagyonbár asszem mostmár tényleg nem lesz további reszelgetés sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest