- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #53709 üzenetére
Ez mind fémsapkás PPGA. 233-as nem is tudom, volt-e kerámia, még sose láttam. 200-as kerámiát még megpróbálhatom, olyanom van a vitrinben, de szerintem az újabbak úgyis jobb eséllyel indulnak. Meg a hőátadásnak is valószínűleg jót tesz.
@nemtomkikérdezte: Próbáltam én is mostanában TX-et EDO-val és SD-vel is, nagyon kicsi a különbség. Van viszont 50ns EDO-m, ami legszorosabb időzítésekkel viszi a 83MHz-et az MMX-ek meg az FSB-vel eleresztett Cyrixok számára, és mivel DOS demókat nézek rajta úgyis (min nem?), az Event Horizon kivételével elég is az a 4x8MB, ami benne van most.
Hm. Ennyi ramot 486-ba szoktam tűzni. Szeretem, ha van elég. Erre itt van egy ilyen szorosra fogott konfig. PMMX 233 mellett vajon mennyi ramot volt szokás tartani...?
A lap pedig a TX97-LE halála után egy Acorp 5TX29 lett, mert ezt találtam gyorsan TX témakörben, tud ez is mindenféle FSB-t, és igazából nem tűnik lassabbnak se. Ja, és ilyenem volt az első K6-om alatt. Szinte megbántam azt a cserét a Lucky Star 5MVP3-ra, ami a 100FSB-s későbbi 500-asnak kellett
De most lehet mindkettő, sőt SS7 témakörben találtam sokkal jobbakat. Az a gyanús időutazó lap (gyk. hogy jönnek ahhoz, hogy egy 1999-es lapot egy 2007-es animéről nevezzenek el?
) volt az első, amit bevágtam az e-hulladék közé bármi jobbért cserébe...
-
arn
félisten
válasz
frescho #53718 üzenetére
A korabbi dbokban szorzolock is volt, en anno eloszor 166ost jarattam 208on, aztan 200ast 253on, ez utobbiban mar nem volt lock, de ezen az orajelen volt a leggyorsabb, emlekszem, hogy a haver korabban csodalt 200as penya klasszikjat nagyon elverte (vmi 1.5x differencia remlik).
En a txet favorizalom mmx melle, de majd megnezem mit csinal az emlitett kesoi mmx egy ss7 lapban.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #53690 üzenetére
"SSE-t akkoriban is ki lehetett használni pár programmal."
Nekem nagysokára lett SSE-t támogató gépem, és nem éreztem hiányát, Pentium2 után Duron-ok jöttek 700-1200 MHz-ig (az alaplap Bios-a nem támogatta a SSE-t). Aztán csak az Athlon Tbred-el lett SSE, videókodolásra is csak ekkor adtam a fejem, amúgy is, de voltak 3DNow!-t támogató alkalmazások korábban is.
-
RexMaximus
senior tag
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #53548 üzenetére
Köszönöm a tippet! Ragyogóan tiszták lettek az alaplapok.
A 70%-os alkohol nem igazán vált be, a kosz lejött, de a zöld oxiddal nem tudott mit kezdeni. Viszont a 20%-os ecet, felesbe vízzel hígítva nagyon hatékony. Végül vízzel lemostam az ecetet, ahogy írtad. Az egy nap szárítást ugyan nem vártam meg, helyette páramentesítő gép fölött szárítottam 1-2 órát. Este már ki is tudtam próbálni és tökéletesen működik minden. -
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #53546 üzenetére
Annyira azért nem koszos, mint a 286-oson volt az elem környéke. Ott alkohollal mostam le és fogkefével, de az már elfogyott. Igaz annál elmaradt a végén a vízzel mosás. Tuti nem mertem volna megcsinálni.
Ennél a 386-nál szinte nem is látszik semmi a lapon csak az elemen jelent meg egy kis fehér oxid.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53489 üzenetére
Nem terek ki... egy magon hasonlo, tobb magon jobb. De nehogy mar 2018ban az egy magos teljesitmeny legyen fontos. A hwes dolgok mar csak hab a tortan, es ez a lenyege, csak a c2d mar nyers teljesitmenyben sem jobb, semmilyen szempontbol sem.
De reszemrol mar hozzaszolasban leirtam, amit akartam, nem kivanok tobbet hozzafuzni.
-
jokeph
nagyúr
-
arn
félisten
válasz
frescho #53479 üzenetére
Ez a dolog most is all... egy magon tud annyit, mai alkalmazasokban tobb szalon meg gyorsabb. Mi a gond? A fejlodesnek az is resze, hogy ugyanazt joval alacsonyabb fogyasztason kapod. Egy mai socnak alapveto resze a hwes gyorsitas, ettol is sokkal hatekonyabbak. Arrol nem is beszelve, hogy az alkalmazasi teruleteken, mint a nas, htpc, a hwes gyorsitas az elsodleges, a nyers cputeljesitmeny masodlagos.
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho #53467 üzenetére
Hirtelen tényleg úgy tűnik, hogy kihalt a Celeron és a Pentium. Haswellből még volt Celeron, nekem is. Az erősebb volt az atomnál, igaz 15W-ot evett.
Most ahogy mondod van a tabletszökevény Z-s atom a legolcsóbb szegmensben.
Aztán a Celeron N és Pentium N néven eladott atomok emelt TDP-vel.
Ez nagyon szép például. 17.3-as gép atommal... el nem tudom képzelni milyen jó lehet.Tablet meg csak próba volt, de ha egyszer lesz időm, lesz belőle rendes videó is.
-
válasz
frescho #53459 üzenetére
"Az csak 1 darab teszt."
A Passmark tesztjei egy átfogó, végfelhasználó szemüvegén is összevethető tömeges benchmark, ami gyakorlatilag a felhasználó által is rendeltetésszerűen folytatott taskokat hajtja végre, nagy tételben.
Így mindennapi használatra levetítve az egyik legjobb összehasonlításra szolgáló alapot adja.Amit te linkeltél az szép és jó, de nem hiszem, jobban leírja mondjuk a facebook böngészésének élményét az, hogy 5 darab Cinebench verzióval is összehasonlították őket.
"Lehet, hogy elmegy rajta az alap netezgetés, de hogy elég lenne azt nem merném kijelenteni."
Nem határoztad meg, mit értesz alap netezgetés alatt. Én speciel 100+ tabbal használom a firefoxot. Maradéktalanul megfelelő hozzá. Egy C2D sem fog jobban teljesíteni 100+ tabbal.
Ismétlem, mondom ezt úgy, ezt a postot meg most épp egy E8600 alól írom. Ugyanis most fejeztem be a Rocket League-el való játékot, játszani meg ezen a gépen játszok többnyire (ebben van egy 1030 GT).
Kb. négy lépésnyire meg itt van tőlem a J4205-el szerelt gép. És naponta akár többször is váltom, melyik előtt ülök le. Hidd el, felmértem már melyik mire képesÚgy érzem, pont a hozzád hasonló emberek miatt dobta az Intel az Atom brandet; mivel anno valóban nagyon gyengus volt, és az embereknek pavlovi reflex alapján megindul a nyálkiválasztásuk ha az Intel Atom-ot hallják. Pedig ezek már régóta nem Atom processzorok, és nem csak névben.
Ha gondolod, egy összehasonlító teszt idejére szívesen odaadok egy D945GSEJT lapot, csak hogy valóban megérezd, milyen 3-4 percen keresztül megnyitni az OS alól egyedüliként futó, különösen kis gépigényű böngésző, egyedüli tabján egy html5 lapot. És akkor még görgetni, nem is akartál.
Utána nem fogsz kételkedni abban, milyen jók is ezek a Silvermont / Airmont / Goldmont SoC-ok. -
válasz
frescho #53449 üzenetére
"A nagy turbó jót tesz az Atomnak, csak még így is gyenge."
Annyira gyenge, mint ahogy arn mutatta: egy C2D sebességét hozza.
Nem vágom a seggem a földhöz ezen a J4205 CPU-n amin eme postot is írom, de ez már nem az-az "Atom", ami akkoriban szitokszóvá vált.mod: plusz jelenleg 27C a CPU, fogyasztása közel nulla a gépnek, és bizonyos 4K videókkal is megbirkózik (HEVC nem erőssége).
Desktopra ennél több nem nagyon kell átlag embernek. -
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #53389 üzenetére
Na ez az, sose ertettem, miert akar valaki ujra gyerek lenni. Csajozos eveknel azert visszabb ne menjunk kerem, nem hiszem,hogy az akkora poen lenne
(#53394) sanchezsa
Kedvencem volt, meg a TV3-on neztuk, talan azon muattak be elosszor itthon? Igy jobban belegondolva tizeneve egy vorossel elek... de meg nem vagyok cipoboltos!
-
bacsis
Közösségépítő
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #53320 üzenetére
ez volt az első rész, a következő a víz alatt játszódott, a többi meg már nem annyira retró kategória.
-
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #53190 üzenetére
Ne is mondd.. 533-as K6-2-hoz nem talalok lapot. Van egy valag ss7-es lapom, de vagy nem tudja a szorzot, vagy nem tudja az fsb-t hozza..
Masik, hogy szereztem cserelheto foglalatos 386-os lapot, van hozz egy 386DX is, viszont foglamma sincs hogyan kell beletenni a procit, milyen iranybol. Ha ugy rakom bele, ahogy nekem nyilvanvalo lenne, csak forrosodik a proci, se kep se hang. -
válasz
frescho #53187 üzenetére
Azért a 386 is, szerezz cserélhető procis lapot, 486- ból meg jófajta VLB- st, esetleg VIP- est, ami nem fake kesses, hanem teljesértékű. Meg a VLB csatolókártyák, emlékszem adtál vagy 10 éve egy Tseng- et, most milyen ritkaság.
SS7 is ritka, nem találok normálisat, egyvalaki ajánlott, de eltűnt, nem jelentkezik privátra sem. -
-
arn
félisten
válasz
frescho #53069 üzenetére
Anno nekem is vmi feszultsegallitos atalakitoban volt a c566, de a retrogepbe csak nativ dolgokat hasznalok (slot1es procik), nincs az ember raszorulva mar erre. Ghzes p3 tobb mint eleg a bxes korszakhoz. Ha nagyon isaslot kell, es meg gyorsabb, akkor ott az athlon vmi kt133as lappal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
frescho #53072 üzenetére
Voltak, de nem ez volt a gyakori.
Több helyen is láttam, hogy Matsonic xyz verziós alaplapok voltak 256 MB rammal, Geforce 2 Mx400-al, meg gyenguszka 1,7 GHZ-es Willamette Celeronnal... pppfff...
Nekem ekkoriban Acorp BX81-es deszkám volt 384 MB 100 MHZ-es SD rammal, GeForce 2 GTS 32 MB Inno 3D VGA-val, Pentium II 450 MHZ Katmai procival (400-as Celeront váltott előtte) meg Samsung 80 GB HDD, ez meg is maradt 2003 év végéig, utána léptem Northwood P4 Pentiumra.
Appok és game szintjén is simán lefőzte a Tualatin Celeronos (1,2 GHZ) konfig 512 MB SD133-as rammal, GeForce 4 MX 440-el....
-
válasz
frescho #53069 üzenetére
Szóval ahogy írod hivatalosan nem megy.
De van egy érdekes kérdésem: Valaki tudja, hogy milyen ERP megengedett wifinél? 20dBm-re emlékszem, ami bőven elég, csak nem lenne jó, ha kiderülne, hogy kevesebb.
jokeph: Köszönöm. Ez is bizonyítja, hogy Sulinetben voltak értelmes dolgok is, csak általában az olcsó szemetet szorták mindenkinek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
frescho #53069 üzenetére
Ugyan már korábban olvastam, de még egyszer átrágtam magam az irásodon.
Másodjára is úgy vélem, hogy remekbe szabott telitalálatos cikk lett.
Igy a Sulinet programról bevillant, haverék kivételesen jó gépet fogtak ki, MSI 845 P Neo 2 + 2,4 GHZ Celeron + 512 MB DDR1 333 MHZ + GeForce 4 MX 440 64MB + 40 GB Maxtor HDD összeállitásban.
Ez volt 2002-ben, ez a gép a mai napig is működik, kapott egy Northwood 2,4-es Pentiumot, +2 GB ramot, a VGA cserélődött Inno 3D 6600 GT 128 MB-ra, netezős konfig.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53010 üzenetére
a viz is... csak nem fekete dobozba kellene tenni. az ikeaban lehet mindenfele meretben venni atlatszo dobozokat atlatszo fedellel.
illetve az arnyekban szort feny van - ott is mukodne a dolog (nyaron)? uv sugarzas kisebb, de egyenletesebb a feny.
mit hasznaltal? ilyen kremet? -
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #52994 üzenetére
Köszönöm!
Nos ez lenne a kis gép, érdekelne hátha már látott ilyet valaki és van e valami pontosabb típusa, márkája.
Azóta már kapott egy új NiMh elemet és alkohollal lemostam a kifolyt oxidot, szerencsére még nem volt sok és túlélte a lap. Került bele egy floppy meghajtó, új ventilátor, így már csak csak egy tápelosztóra várok (mivel a képen látható gyári nem maradhatott) és lehet telepíteni.
Van tippetek milyen gép lehet ez? Vagy egy kisebb régi noname gyártó terméke? -
-
snecy20
nagyúr
válasz
frescho #52935 üzenetére
Ma arányaiban egész biztos hogy többet, szebbet, jobbat, gyorsabbat kap az ember a pénzéért, mint akkoriban.
Pedig manapság érezhetően olyan felára van a PC-s alkatrészeknek, ami még eddig nem volt tapasztalható.
Akkor is simán el lehetett költeni hat havi fizetést PC-re, mint ahogy most is el lehet, könnyedén, és az abszolút csúcskategória régen is, illetve mindig is pokoli drága volt. Tényleg érdemes mondjuk '92 és '99 közötti árlistákat visszanézni, néhol egész elképesztő.Emlékszem hogy nekem már csak akkor nyílt volna lehetőségem egy 21'' EIZO monitor beszerzésére, amikor már teljesen kiment a divatból a CRT...
De amíg erejük teljében voltak a márka CRT-s modelljei, addig kb. nem is álmodhattam róluk. -
arn
félisten
válasz
frescho #52878 üzenetére
Ok, probalj meg igy egy jatek enginet csinalni a mai 3ds kartyakhoz (ami ugye csak egy tool a jatekfejleszteshez)
ez mar nem a bmp loader szintje. Teljesen normalis evolucios lepcso, hogy nem vagy tisztaban a korabbi lepcsokkel teljesen, igy lehet a kov lepcsokon gondolkodni, es meg komplexebb dolgokat letrehozni. Egy emberolto is keves lenne, hogy egymagad megcsinalj dolgokat. Ez mukodott a 90es evek elejen, de ma mar nem.
-
-
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
frescho #52742 üzenetére
Végre sikerült elindulnia a renderelésnek
Virtuális PC-vel meg se próbálom, helyette inkább hardveren, azzal feelingesebb. Iszonyatosan lassú már maga a bootolás is,pedig csak egy szűz Windows 7-ről van szó. Ha nem is nyerek a konfigommal, azért egy különdíjat megérdemelne a technikai lelelményességem miatt.
De még nem mondok semmit.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest