- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #34944 üzenetére
nagyon, de nagyon köszönöm, hogy elsősorban rám gondoltál, de ez miatt egy kicsit kellemetlenül is érzem magam, hálás lennék, ha itt a topicban egyenlő félként kezelnél, hiszen mit itt egy család vagyunk
És egyúttal én tovább is passzolnám a cuccokat, mert igaz az IBM lapos nagyon érdekelt volna, de csak hibátlan laposok érdekelnek első sorban, amiket ki is tudok állítani, így az kiesik, a többi muttyból meg nekem is van egy halom -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #34857 üzenetére
Nem javítások, bővítések. .NET, rakat új szolgáltatás, fél Vista. Ahhoz hogy "korszerű" rendszer legyen és produktív tevékenységre 10+ évig alkalmas legyen be kellett áldozni a gépigényt.
Ettől még le lehet vágni a legutolsó XP-t is 256RAM-ra legfrissebb Firefoxhoz.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #34849 üzenetére
Win7 mé' nem jó?
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #34847 üzenetére
Valóban nem lenne rossz.
Mondjuk eleve csak Win8-ig támogatott ez a széria, 8.1-nél már lehet gond. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #34838 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #34624 üzenetére
-
gerlaip
addikt
válasz
MasterDeeJay #34443 üzenetére
Nem is hosszú életű a kis venti nagy fordulaton, én leszabályzott ventit használok, potméterrel.
Van egy összehasonlító teszt, mit szóltok:
Lehetséges ez?
3DMark2001 (2800+ Bartonnal az első A7N8X lappal, a második NF7-tel)
Voodoo3 2000 16MB
2189 pontLeadtek TNT2 32 MB
16biten(!)
1655 pont
24 biten
1588 pont -
Balathruin
veterán
válasz
MasterDeeJay #34443 üzenetére
Az én NF7-s lapomon is egy kisebb réz s370 hűtő van. Venti nélkül is simán bírja.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #33975 üzenetére
lehet, de én jól elvagyok, ugyanis az elöző alaplap is h61 volt és azzal valami probléma van, mert akadozott vele sok játék. Viszont nem fagyott meg semmi jelét nem mutatta h hibás lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33646 üzenetére
Nem lepne meg, ha a Dell csak a Latitude E6*** és afeletti business szériákba tenne mSATA képes foglalatot. Mintha még az E5***-ekben sem lenne, az E5420-ban pl. biztosan nincs.
Ha nagyon overkillre gyúrsz, akkor vegyél bele Broadcom BCM94321M-et, és akkor tud 5 GHz-es hálón is menni - igaz,ez ipari felhasználásra szánt kártya, nem tudom, hogy van-e hozzá Windows driver. Wifi LED nem lesz amúgy hackelt kártyával, de erre van workaround.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33644 üzenetére
Azt hittem, azt tudod, hogy a Thinkpad-eknél van whitelist.
Keress Google-n "no-1802 hack" keresőszavakkal, van ennek megkerülésére ugyanis egy utility. Mondjuk előtte azért cseréld le újra a CMOS elemet, mert az kelleni fog.
Az mSATA képes mini PCI-e foglalatokban van extra drótozás a "normál" mini PCI-e foglalatokhoz képest. Szerintem mSATA képes foglalat csak a Sandy Bridge generációs notiktól van, azelőttiekben nincs.
-
válasz
MasterDeeJay #33622 üzenetére
Igen, mindezt tudom ezekről a procikról. Szerintem az Athlonnál még az NB/HT is magasabb órajelen járt, mint a Phenomnál. Ennyit számítana az L3 cache? Ez rendkívül érdekes.
Egyébként a 3GHz-es Phenom II X4 valójában egy Athlon X2 5000 proci, Deneb magos és aktíválni lehet a letiltott 2 magos és az L3 cachet. Egyetlen hátránya, hogy alapból alacsony az órajele, (11x200=2200 MHz), így az alaplapok hamarabb válnak korlátossá, mint a proci. 273 MHz FSB-vel lehet 3GHz-en hajtani, efelett az alaplapok többsége nem bírja FSB-vel.
-
válasz
MasterDeeJay #33603 üzenetére
És azóta is nálam pihen az a 6800 ultra, talán 2X volt bekapcsolva
-
válasz
MasterDeeJay #33603 üzenetére
Huh, ha annyi pénzem lenne videokártyára
, én egy Gigabyte 6600GT- t vettem mikor már occsóért megkaptam.
Nemrég meg a legújjabb kártyámat a HD6850- et, már ennek is lement az ára. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #33576 üzenetére
Már csak a gigás ddr modul hiányzik?
-
Tim82
félisten
válasz
"Hosszú" hűtőt a Radeon 9600/FireGL T2 GPU-s T41(p)-T42(p)-k kaptak. Lehet, de nem biztos, hogy van ilyenem valamelyik dobozomban elfekvőben, azt mondjuk évek óta nincs már alkalmam letesztelni.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Hol találtál 770-est 1400 forintért?
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33426 üzenetére
Na akkó mégse fogok neki baromkodni
Nokia 3310-hez is inkább összeraktam egy P3-mat Win98SE-vel. Userport exére olyan kékhalált adott az XP, hogy öröm volt nézni.FAR-t meg ismerem, Sony Ericsson flashelő plugin is van hozzá
Amúgy én Total Commanderes vagyok régóta, a SamLab féle PowerPackkal nyomatom. Aero meg tetszik, háttereket meg már lassan 5 éve nem cseréltem. Valami 70 Half-Life 2 screenshot forgózik nekem.
Meguntam a témázást. SonyE W810-em gyötörtem vele sokat. Meg XP-n fenn van a Zune téma. Aztán ennyi. Idei versenyre akartam jelentkezni, de nem lett rá időm.
-
válasz
MasterDeeJay #33426 üzenetére
Köszi
Le van Ghostolva
. Gondolom csak szoftveresen lehet veszélyes, hardvert nem nyír ki ha valamit elbaltázok
-
válasz
MasterDeeJay #33424 üzenetére
Biztos jó de nekem így puritán lenne kissé. Ez Win8 ? Ezt a tesztmódot Win7 alatt is be lehet állítani ?
-
válasz
MasterDeeJay #33420 üzenetére
Gyakorlatilag visszadowngradelted egy Win98 szintjére
quailstorm : a Far-managert szeretem én is, bár Win7 alatt még nem is futtattam, kipróbálom, megy egyáltalán 7- en ?
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33420 üzenetére
Így már érthető. De hasonló (az egyik), meg még ennél sokkal durvább a két sulis konfigunk.
Igaz, ott ultrafasza ATA HDD van, rettentő jó sebességgel. 1GB RAMos Athlon 64x2-nél már repül az XP így megherélve kicsit.
Amúgy nem akarok beleszólni, ha neked így esik jól, csak kíváncsi voltam mégis mit művelsz.
Amúgy far managert használsz?Nono. A Win7 amivel alapból indul, az a legjobb neki. A Win2000 legacy design már egy plusz téma, ami kompatibilitásban sem jó. Kipróbáltam. Az szerintem többet árt. A többit meg Aero mellett is lehet butítani, pl ablakmozgatás renderelés kikapcs (csak a keret mint 95-ön).
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33418 üzenetére
Valahogy ezt nehezen tudom elképzelni.
Kiheréled azt a 8-at vagy mit csinálsz vele? -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33416 üzenetére
Chrome+adguard jobban tetszene a RAMnak. Ha nekem adnád a cuccot, tuti XP és valami gyengébb linux lenne rajta a VGA miatt. Én rájöttem, hogy nincs értelme szenvedni.
Azt se tudom, mi pluszt ad neked azon a vénségen a 7 vagy a 8.
Vegas 11-et? DirectX11-et? Egyikkel se tud mit kezdeni. A VGA miatt szerintem egy Office 2013 vagy metros appok egy része is esélytelen.
Minden másra meg bőven jó az XP. Kicsit gagyibb a UI, de amúgy el lehet vele lenni. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33413 üzenetére
ekkora hülyeséget mint régi ff
akkor minek a 7?
2014-es XP posreadyvé butítva 222MB rammal legújabb firefox és flash kíséretében prímán megy suliban
sokkal munka-orientáltabb megoldás -
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33413 üzenetére
A 7500-as atihoz csak a mobility driver jó az asztalival hibázik (franc se tudta hogy nem egyforma a kettő)
Ööö, azt hittem, ez egyértelmű.
Drivereket innen érdemes: [link]
-
válasz
MasterDeeJay #33406 üzenetére
Bár nem Thinkpad de ismerős probléma, hogy kuka akksival nem lehet biost frissíteni, /forceit opcióval lehet próbálkozni cmd alatt vagy dosos égetőjével a biosnak, de van, hogy egyik sem jön be, mindenképp kell neki az akksi, mondjuk ez inkább újabb laposokra jellemző.
512 mb Win 71 Gb-al is elég döcögős tud lenni, lehet egy lájtos (nonPae) Linuxxal jobban járnál egy ilyen öreg vason, abban még van a 7000-es Radírhoz is normális támogatás, a 8-ast is fel lehet rá erőszakolni (van vmi hack rá, Tim linkelte is).
bacsis: P5A(-B) -n nem hivatalos a 133-as fsb, ahogy a 125-ös sem, szóval azt gyári leírásokban nem találod, mondjuk sok tetejük nincs mert a magas pci órajel miatt előbb-utóbb vmi úgyis eldobja magát... -
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33408 üzenetére
Akku = legalább 10-15 perces akku. Rémlik valami módszer, hogyan lehet átverni a BIOS update-t, de csak saját felelősségre. Előkeresem hamarosan.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33406 üzenetére
Akku nélkül nem fog menni a BIOS update.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #33356 üzenetére
Mit akarsz egy DX7-es kártyától?
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33356 üzenetére
Már a Win 7 se nagyon ette, a Radeon 9xxx-et még igen.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #33348 üzenetére
Vagy nekem van egy eladó aopen 479-es deszkám, amibe bármilyen AGP-s kártya bele megy..
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #33348 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem cserélhető a D600-ban a VGA.
A döntés szerintem preferencia kérdése. A T41-ben lévő Radeon 7000/7500 szeretett elhalálozni, de ez - ellentétben a pár generációval későbbi Nvidia elhullással - valóban javítható. (Más kérdés, hogy érdemes-e.)
Ezt leszámítva én a T41-et választanám, de én elfogult vagyok - azzal a 20-30 Thinkpaddel a hátam mögött, amelyik átment a kezeim között.
Ja igen, mindenképpen az mSATA SSD + adapter javasolt vinyó helyett.
-
válasz
MasterDeeJay #33174 üzenetére
Egy ilyen gépet építettem Tesómnak netezni, 2GB ram, HD2600Pro és XP van rajta, jól megy a YT is.
(#33172) gban : én sem tudtam hogy van ilyen
(#33178) Yutani : kompatibilitás érdekes. A Live megy rendesen a dosos driverrel, az SB128- at most tesztelgetem, működik de vannak anomáliák, néhol betorzít, a hullámtábla meg Tyrian alatt leáll néha, csak 1 sípoló hang marad, egy digit hangerő ( 8 bit ) módosításra azonban újra szól. Mindegyik ellfogadja a saját driveremet is tehát regiszterszinten teljesen kompatibilisek. Nemrég olvastam hogy az Audigy- k is mennek így, majd kipróbálom. Valamint akkor a PCI- s Awe- ra is kíváncsi lennék, de nemhinném hogy tudok szerezni.
-
válasz
MasterDeeJay #33174 üzenetére
S939 4x1GB DDR400 rammal használható, ahhoz pedig már inkább x64 Windows ajánlott.
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay #33170 üzenetére
Megy rendesen a patchelt Windows 8.1 telepítővel is?
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #32816 üzenetére
Pont hasonló szutyok ATI-t keresek a múltkor említett irodai gépbe..... csak pesten nem túl messzi
Jó az a lap is egy kondicsere után, meg persze a ramokat dualba kéne beröffenteni. -
válasz
Hajszálpontosan ilyen atim van, eddig egy C2D mellett tette a dolgát.
-
válasz
Kukából egész jó. A 2x1G DDR a legjobb benne.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #32791 üzenetére
Ez jó dolog, az igazi az lenne ha Bios/Efi szinten be lehetne állítani ezeket.
-
válasz
Hogy különbözteted meg a GPU és RAM hibás kártyákat? Mindkettő hasonlóan szemeteli a képet, én egyelőre nem tudtam különbséget tenni...
-
válasz
Érdekes amit írtál.
Ami felmerült bennem, hibás ramnál elvileg lehet kontakthiba meg fizikai hiba is, jól gondolom?
A cím kizárás a fizikai hibát küszöböli ki, a forrasztásit meg a sütés - vagyis a két módszer nem ugyanazt a hibát szünteti meg. Jó a gondolatmenetem? Vagy van átjárás a két dolog között, és pl. egy bga golyó repedés egy adott fizikai cím hibáját eredményezi, nem pedig halott ramot?
Vagyis a nem halott de hibás ram lehet kontakthibás meg "chip egy kis része" - hibás is? -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #32733 üzenetére
Hp dc 7900 - meg magyaráztam?(már ha nem 800mhz ram megyen bele, el sem indul)
Volt nekem is l5450... 50w csak...
-
válasz
MasterDeeJay #32693 üzenetére
köszi az infókat
-
válasz
MasterDeeJay #32685 üzenetére
OC-t enged a lap? nekem is kéne valami itx-es occó lapocska
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #32578 üzenetére
AGP->PCI-E -ről tudok.
-
válasz
MasterDeeJay #32242 üzenetére
Ezt pont így, egyben beírtam, semmi nem történt.
Beírtam a vesszőig, enter, najd a többit, enter, akkor sem történt semmi. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #32204 üzenetére
Nekem van olyan sdr ramom(Kingston), ami dupla chip-es, a másik 2x1gb (Kingston) az csak sima, de a chipek alatt valami tükröződő cucc van(igen belátni a chipek alá)
-
Rive
veterán
válasz
MasterDeeJay #32204 üzenetére
upla vagy tripla magas NYÁK-...
Ez nagy sebességen már nem működik
Úgy sejtem amúgy, hogy az eladó ott a nyáklapokat (is?) hibás gyári ramok legyalulásával szerzi - máshogyan nem jön ki az ár. Még, ha a chipeket ingyen szerezné is.
-
válasz
MasterDeeJay #32200 üzenetére
Köszi a linket! Megrettentem a DDR ramokon lévő vegyes chipektől, remélem, hogy az enyémen egyformák lesznek, én másik eladótól vettem.
sanchesa: Szerintem csak akkor, ha tényleg szükséged van rá és nem akarsz az aprón ehhez képest dupla árat fizetni. Igaz, amit az aprón veszel, arról tudhatod, hogy nem szedett-vedett modul többféle IC-ből összetákolva. (Lásd fent linkelt írás.)
-
Balathruin
veterán
válasz
MasterDeeJay #30885 üzenetére
Ok, de talán ez a legkisebb 478-as P4.
Amúgy meg DDR van mellette és hardcore Intel Extreme Grapics. -
válasz
MasterDeeJay #30440 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok a hangjával, igaz 3 napig álíltgattam, hogy úgy szóljon ahogy kelljen... Aztán jött a 8.1 és a mélyet egyáltalán nem tudom szabályozni. gugli króm alatt only sztereóba szól... Viszont szerencsére a játékok alatt és az Opera böngésző alatt hibátlanul megy 5.1-ben és a mélyet is aránylag jól kezeli.. igaz nem lehet szabályozni.... Árulgattam én is, de szűk réteg akinek ilyen drága hangkártya kell, azt megbarátkoztam vele
-
válasz
MasterDeeJay #30433 üzenetére
A Creative Sound Blaster X-fi Titanium Fatal1ty professional hangkártyám annyi beállítási lehetőséget kíván mint amiylen hosszú a neve
kár hogy win8 alá kb semmiylen supportja nincs... még mindíg
De hát a creative sose' tudott drivert írni -
válasz
MasterDeeJay #29711 üzenetére
igen, ez elég egyértelmű volt hogy forrasztott, már az SL jelzésből lehetett rá számítani
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #29707 üzenetére
Szuper
a lényeg hogy megy, am lehet csak meg kell igazitani az lcd kábelt és jó lesz, nekem 24mb ram van az egyik ibm-be, azon 95 fut, a másikban 64mb azon xp, de az meg hol megy hol nem megy, még nem jöttem rá mi lehet a baja.
Amikor megy 20x ki-be kapcsolom simán müködik, amint elkezdi tölteni az akkut és eléri a 8%-ot nem akar bekapcsolni, ha kiveszem az akkut akkor sem. Viszont bent volt a szekrényben 2 hónapig csontra merült, és bekapcsolt, nem értem én ezt.
Háát slc proci, remélem cserélhető, mert az picit lassúcska, de ha nem akkor is megy rajta egy rakás cucc, az lcd kábelt meg lesd meg, lehet csak kontaktos, várjuk az infókat. -
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #29705 üzenetére
Pedig ott meglenne az áramerősség, akkor nagyon kellhet neki az a plusz feszültség.
Dos-os játékokhoz ideális, és szerintem még ilyen Gobliiins féle kalandjátékoknak is elég lenne simán, azok mentek 386-oson is.Nekem a ps2 porttal van bajom, igaz hogy usb-s egeret használnék, de átalakítóval, viszont nem hajlandó felismerni sehogy az egerem, nem tudom hogy ez a technika túl új e a win95-nek, vagy alapból átalakítóval fel sem ismeri a hardvert.
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #29702 üzenetére
Tetszetős kis cucc
Nekem GE lightning van, ami nagyon hasonló csak az már P1-es.
Van rá esély hogy elindul 12voltról megfelelő áramerősség mellett, de nem biztos hogy jó ötlet, legalábbis szerintem, bár kárt nem hinném hogy okozna. De erről biztos többet tudnak mondani a szakik.
Nekem 16V 2,2A-es a töltőm és 4 lyuk van a kanócos részén, esetleg ha ilyen a tied is, és nem találnál töltőt kölcsön adhatom szivesen. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #29702 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #29530 üzenetére
jaja és egy fsp-t nyírtam ki túrkálás közben
-
válasz
MasterDeeJay #29507 üzenetére
Nem fizettem vámot rá semmit.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #29507 üzenetére
És az a 2 hónap meg lehet ledob megint egy ezrest...
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #29505 üzenetére
És meg is éri?
-
Balathruin
veterán
válasz
MasterDeeJay #29218 üzenetére
Na igen, hardveres fesz. emelés. Nálam az rögtön kilőve, nincs hozzá forrasztóm.
Ilyen kártyám van, én is raktam rá ventit, csak kisebbet. -
Balathruin
veterán
válasz
MasterDeeJay #29216 üzenetére
Most kicsit csökkentettem inkább, mert növeléstől hibázott. A feszültséges játszadozás nem rossz ötlet, de hol tudnám állítani?
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28845 üzenetére
Érdekes amúgy ez a ramos téma, mert 2x1gb Kingston chipek alatt van, az nem memória, hanem tükröződő felületű valami, viszont az 1gb Kingston-on duplán vannak a chipek
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28832 üzenetére
De gondolom, ami a közepén van, az nem csak a hibajavító chipek lehetnek, hanem az egyik biztos vezérli a dupla kötést
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28830 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #28771 üzenetére
Az inkább 11 már, valamint nem postáz az USA-n kívülre.
Itt épphogy 9k fölött van, de ő sem küldi ide. -
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #28537 üzenetére
Valamit számít azért a HT.
[link] -
válasz
MasterDeeJay #28535 üzenetére
nagyon egy szinten vannak játék alatt is
-
válasz
MasterDeeJay #28277 üzenetére
e külsőre és minőségre messze legalja
Az Acernek is vannak felső/csúcs kategóriás gépei, és a HP/DELL/Lenovo-nak is vanak low end gépei amik szintén ugyanazt a fos gagyi műanyagházat tartalmazzák...
Szóval szerintem ez így nem helyes állításszerk: ezalól lehet kivétel az Albacomp mert annak csak hulladék gépei vannak
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #28126 üzenetére
Na igen, de azt is néztem, hogy ez i7 920 milyen olcsó, de a lap meg veszett drága hozzá.
-
Balathruin
veterán
válasz
MasterDeeJay #28126 üzenetére
Nem csak a 775-ös érdekel.
Dual Xeon E7 V2 mire lenne elég? -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #28123 üzenetére
Lemondtam róla. Kisebb az FSB, csak DDR2 lett volna elérhető (P5Q) és így nem igazán érte volna meg. Azért köszönöm az infókat
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #28107 üzenetére
Érdekes, hogy az Aida csak 6Mb cache-t ír..
-
válasz
MasterDeeJay #28103 üzenetére
Jól mondod, a 965P nem nagyon szereti a magas FSB-t... illetve elmennek azok 500-at is, de csak 2 magossal.. a 4 magosaknál már a 400 is nagyon nagy cink... de még a P35-nél is elég csücskös a 400-as vagy a felette lévő FSB... a P45-ök már eldöcögnek 450körül vagy kicsit többet is 4 magossal
Ranagol_5! Tudom, már van átalakítóm -
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #28103 üzenetére
Tudom, én is szétvágtam öcsémét. Csak egy tesztért megnyomorítani.. érted.
Ja, megy az 1600-on DDR3 rammal Öcsém Gigabyte P43T-ES3G lapjában.Szerk.: Bacsis, ahhoz átalakítót is venned kell.
-
Peter789
senior tag
válasz
MasterDeeJay #28089 üzenetére
hmmm... és vajh egy 4GHz-en pötyögő E6500-höz (10x400, DDR3 1200-al) képest hogy viszonyul egy ilyen szűk 3GHz-en járó xeon?
Esetleg megkérhetnélek majd egy "pro" tesztre ha sikerült finomhangolnod? Értem ezalatt nem játék, hanem egyéb számomra lényeges számoltatásban hogyan viszonyul a jelenlegi konfigomhoz, mint pl kernelfordítás...
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Ugyehogy megmondtam? Öcsémnek DDR3 1600mhz-es rammal meg 3ghz-re húzva elég jól megy..
-
válasz
Én most egy ilyent szeretnék beröffenteni
jó kis Netburst, 2 mag 4 szál, azaz a Pentium D Extreme Edition, fincsi 130W TDP-vel
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27927 üzenetére
Egy szerveren energia management?! Ugye csak viccnek szántad?
Azthittem legutóbb már lebeszéltünk az ilyen dupla procis rémálmokról. Semmi értelme, ha csak nem vagy masszív AutoCAD-es vagy Maya-ás, vagy esetleg hyper-v-ben kell virtualizálnod?
Egy sima 6 magos 1366-os xeon, amit már linkeltem is + ha nagy a ram igényed 6x4gb ddr3 1600, és jónapot. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #27927 üzenetére
L-es Xeonok a 50w nem?
Azok jók lennének
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27924 üzenetére
A gatyád meg rámegy a villanyszámlára + nincs rajta túl sok memória foglalat, ddr2 ecc meg lassú, mint a tetű. Ja, és a SAS vezérlője ugyan kompatibilis a SATA-val, de ne várj tőle csodát sebességben sima sata vinyókkal, vagy akár SSD-vel.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #27850 üzenetére
PAE/NX-et kapcsold be a biosban.
-
válasz
MasterDeeJay #27797 üzenetére
Én innen rendelnék a helyedben, a topicban tuti megvennének tőled sokat.
Nagyjából 100 Ft / db... -
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27797 üzenetére
Ezekkel a procikkal több az, mint netezős gép. Öcsémnek ugyan ilyen van, és elég királyul szakít neki a gépe SSD-vel.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27792 üzenetére
Ha a Q9XXX-es szériát ismeri, akkor ez is menni fog. Szerintem ez jóval olcsóbb. PH!-n meg lehet venni átalakítót 800 forintért.
Fenyő: Próbáltad átírni a kártya mac címét manuálisan? Másik gép lanon megy ugyan azzal a routerrel?
-
Sanchez638
addikt
válasz
-
válasz
Általánosságban, akkor megy ha a 775-ös megfelelője megy benne.
Ebben a lapban megy minden 775-ös cpu, így a xeonnak is kellene menni benne. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27403 üzenetére
Nézd meg például ezt. Az itt látható prociból ebay-en is szokott lenni 40-50k-ért, és mint 1366-nál, az összes 2011-es lap megzabálja a xeon procikat.
-
válasz
MasterDeeJay #27360 üzenetére
Ilyennel tudok szolgalni:
Az i5, i7 ertekek Sandy-t jelentenek 3.2GHz-en. A 4GHz-es X6 nagy nehezen de le tudja hagyni. Ami a durva, hogy az i7 csak 4 magos.
Van meg egy ilyen, ahol jol lathato az egy szalas teljesitmenyen, hogy az intel elorebb jar nem kevessel:
Persze ha eddig huztal az X6-ot es nem tuningolod az Intelt, akkor nem lesz erdemi elorelepes. Jobban belegondolva legjobban egy i5-2500-al jarnal, azt 4GHz korul jaratva. Csak ugye az cucc...
gban: noip
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #27383 üzenetére
Igen, elég sokkoló volt 133 MHZ memóriák után a 800 MHZ -es rambus.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Van róla egy jó leírás logout-on. Annyira kell csak figyelni, hogy xeonoknál a az uncore órajel csak 1,5x-e a memóriájénak, nem pedig a 2x-ese.
-
Balathruin
veterán
válasz
Intelnél úgy tudom az FSB-vel lehet tuningolni, AMD-nél sokszor inkább szorzóval szoktak, bár apukámnál a 64-es Athlont is FSB-vel lehetett csak (250x10). Eleinte én is szorzóval próbáltam, de a ram húzás miatt áttértem FSB-re. Így mennek a tök alap 1333-mas ramok 1792MHz-n, CL9-en maradva, fesz emelés nélkül (ami alapból 1,56V a lapomon).
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27332 üzenetére
1366-nál az ES nem jelenti azt, hogy szorzózár mentes. Nekem 920-asból volt ES procim, ugyan olyan volt, mint a többi. Annak a foxconn lapnak meg sokallom az árát. Nem tud semmivel sem többet, mint egy Asus P6T vagy egy MSI x58, azok még is 20k körül szoktak menni. Nekem egy evga x58 classified lapom volt. Annó 100k-ért vettem, rá is faragtam vele. Stabil volt, meg minden, csak a biosa folyton cseszekedett, nem látta a 3. memóriát meg egyebek.. El is adtam, azóta P6T V2 deluxe van, ebbe bele csapattam a xeon-t, felhúztam 200-ra a BCLK-t meg 15x-re fixáltam a szorzót, és azóta megy 24/7.
Nekem van sata3 bővítőkártyám, egy ASmedia asm1061. Kingstone SSD-kel meg crucial-al szakít, mint az atom, de nekem a Samsung 840 evo-val sem meg a corsair force 3-al sem megy úgy, ahogy szeretném, szóval nem éri meg, sata2 simán hozza nekem a samu-val a 250mb/s-ot, ami több, mint elég.
ICH10 SATA II + Samsung 840 evo:
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27350 üzenetére
A szorzólockra a választ azért várd meg, mert azért az nem lenne rossz.
Ahogy látom a dualos gépről lemondtál viszont.Tényleg, milyen programmal lehet állítani a szorzót megbízhatóan? Biosban nem tudom, Oerdrive nem megy. AMD PSCheck meg teszi a dolgát, viszont kicsit furcsán viselkedik.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27343 üzenetére
Gondolom teszt nem fog összejönni személyesen.
Ha Opteron rendszer lenne, akkor legalább a proci megérkezéséig tudnék kölcsön adni akármilyen cput.
Xeonban sajnos nem tudok segíteni.Ramokat meg el tudod adni, ha nem szeretné a lap. De azért 3 egyforma nem lenne rossz helyette.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27341 üzenetére
Mivel nem szerver lap, így nem kellene, hogy nagyon válogasson. Főleg a Bulldozeres Opteronok morogtak az emelt feszültségű ramok miatt. Xeonról nem hallottam még, hogy ilyet csinált volna.
Bár kérdés, hogy mennyire speciális modulok.
Mondjuk ezért szoktam teljesen átlagos ramokat használni, hogy ne legyen semmi gond.
A proci meg jól néz ki, főleg ha szorzólock mentes.A chipset hűtő meg nagyon rusnya.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27337 üzenetére
Huh, bios frissítéssel is szívtam sokat. De átmenetileg tudsz szerezni procit bele vagy ő frissíti, akkor nincs gond.
Igazából nekem az egyik lapnál van 2db 8x pci-e foglalat, de nem sok romlást vettem észre. Teszteknél 2% kb.
Amit te linkeltél ott nem veszi vissza a sebességét. Asus szokott ilyen marhaságokat csinálni egyébként. Valami intelligens pcie managementnek vagy minek hívja. -
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27332 üzenetére
Vadásznod kell majd lapokat, mert sokat csak sata 2-vel szerelnek.
Meg vigyázz vele, hogy ES procikkal lehet szívni. Nem mindegyik lap ismeri fel őket.
Opteronoknál pl. voltak nagyon első szériás cpuk, amik nem voltak teljesen stabilak.EVGA Classified SR-2 jó neked, az ára talán annyira nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest