- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Gyári Roland controller?
Arról valahogy mindig lemaradok, ha szökőévente jön egy.
Most jön 2 hardmpu, meg kábel a music quest mqx32-höz.
Meg egy utánépített mdr-401 van és egy mpu-ipc-t, de csak a kulső doboz.
Mondjuk ebből látszik a legjobban, hogy mt-32 ugyan sok van, de pc-s vezérlő alig, azaz amik maradtak mt-32-k, azok inkább a zenész világban voltak használva.Tényleg a rev1 mennyire jó kompromisszum?
(Van aki szerint rev 0 és rev 1 van, valaki 1-2nek írja. Az old (1.) Verzió amin nincs fejhallgató kimenet, az van neked)
Azt írják sok játék, csak azon szól jól, viszont párral meg buffer gondok vannak. Illetve a régi hibáit az újban javították, de azok a játékok, amik kihasználták a régi hibáit, azok meg az újabb new változattal nem szólnak jól. -
envagyok
veterán
Most sikerült behúznom egy Roland RA-50-est aránylag jó áron (70€) , meg egy Media Vision PAS 16-ost (80€)
Vaterán indult egy összekócolt lábas teszteletlenre licit, kb 15 körül szántam rá maximum, de felverték 30000ft fölé, nem vettem meg. Felmentem Ebayre, mérgemben megvettem egy hibátlan szép állapotút garanciával 80€-ért.
Vicc ami itt vaterán megy.A Roland egy MT-32 kibővítve egy expanderrel.
Elvileg alapból MT-32 rev2 kompatibilis, egyedül az all notes off parancsot nem ismeri, ahhoz softmpu kell, illetve érdemes beépíteni hátra egy kapcsolót, amivel teljesen mt-32 kompatibilis lesz. [link]
Csak nem értem teljesen -2 féle hack is van-, hogy melyiket érdemes megcsinálni.Neked rev1 vagy rev2 az MT-32-esed?
-
envagyok
veterán
"Igazabol mar azzal is elcsaljuk, hogy olyan gepet epitunk, ami akkor a userek 1%nak volt
"
A lényeg hogy volt akinek volt.
Meg azért ne magyarországból induljunk ki.
Ha nem lett volna kereslet MIDI hangra a játékokban, akkor nem tették volna bele, nem vesződtek volna vele a játék írók.
Azért azt külön meg kellett hangszerelni, komponálni, stb.
Meg ami az össz userszámhoz 1% alatti érték, az a gépét játékra használó usereinél lehet volt 10-30% is.
Magyar viszonylatban erős közepes keresetem volt 1999-2007 között, simán futotta ASUS geforce256-ra, Gegorce 4 Ti 4600 vagy 4400-re, erre most nem emlékszem pontosan, meg GeForce 6800 Gamer Editionra.
Ausztriában egy kukás is többet keresett nálam.
Szerintem ott nem volt ez probléma.Én a játekokon spóroltam, minden ill. beszerzés volt, és a procin, mert az tuningolható, abból 2000 körül copperhead 700 cerka volt 1ghz környékén ment, utána p4 2.4ghz az kb 3ghz körül tudott, aztán Q6600, azt is 3ghz körül használtam.
Lapból is megvolt azért a középkategória. Abit bh6 vagy bx6, aszs p4p800, utána abit ip35 (ez mondjuk rossz döntés volt)
Hangban nagyon követtem a trendet, sblive, audigy, audigy2zs, mindegyik livedrive-el. -
envagyok
veterán
Egyetértek veletek.
Csak tényleg kezdünk ott tartani, legalábbis úgy látom, hogy DOS Gamingra midi szempontból ha pöpecek akarunk lenni, kell egy 1. Revíziós MT-32, egy rev2 MT-32 (Vagy inkább CM32-L), egy SC55 (vsgy inkább SC-88), de én még hozzácsapnék egy Yamaha MU-80-adt, vagy MU-50-est, mert pár játék messze jobban szól azon, mint a Rolandon. És még egy Yamaha FB-01 sem ártana.
Meg ugye legalább 2 hangkari SB Pro2+ ultrasound (És még így se tökéletes, mert vsn amihez a sima sb pro kellene)Ez így azért elég macerás, egy helyre még csakcsak, de lanpartyhoz 2x hadd ne már.
-
-
Czo
addikt
Nem ertelek, szerintem nem ugyonarrol beszelunk.
Az MS oldalarol eddig is (*) elerhetoek voltak a telepito ISO-k. Az USB Download Toolt meg arra hasznalod, hogy a toluk letoltott ISO-t ki tudd irni pl USB storage mediara (nyilvan, kereshetsz 3rd party megodlast is, de minek, amikor van gyari, Windowsos cucc). Ez a cucc, FAT32-es particiot keszit, es a FAT32-re ra nem fero install filet kettevagja. Azt hiszem, hogy a 1803 ota nem fer ra az a file FAT32-re.
szerk:
(*) Windows 7 ota szabadon elerheotek es tolthetoek ezek toluk mindenfele tool vagy varazslat nelkul. -
-
Gona.
csendes tag
Azt elfelejtettem írni, hogy az elsőnek próbált VGA kábel is gyanús volt, aztán tartottam egy "előverseny"-t egy Matrox Millennium G550-el és 7 különböző VGA kábellel. Igen látványosak voltak a különbségek. Messze a 2 legrosszabb, az újonnan bontott 2 különböző gyártmányú VGA kábel volt. A két legjobb a két legrégebbi, jó vastag VGA kábel lett. Bár én elsőnek vártam azt a fehér kábelt, ami vastag is, szép nagy ferrit zajszűrői vannak, és még a csatlakozó házak is alumíniumból vannak, de ez a második lett. Az első, egy fekete, hasonló kinézetű, de műanyag csatlakozóházas VGA kábel lett, ezzel készült az összes teszt. (Nemrég, az itteni bolha piacon, egy vegyes kínálatú asztalon hevert egy hasonló kinézetű/korú vastag VGA kábel. Kérdeztem a hölgyet, hogy mi az ára. Mondta 300Ft. Gyorsan megvettem).
Én is elég valószínűnek tartom, hogy AD is generál zajt. A teszt vége felé úgy éreztem, hogy igazán nincs is sok haszna az egész tesztnek, mert eleve CRT-t tervezek a retro gépeimhez, de aztán eszembe jutott, hogy sokaknak nincs helyük egy CRT-hez, nekik talán hasznos lehet az eredmény. -
Gona.
csendes tag
Egy öreg Fujitsu Siemens B15-1 LCD monitor a teszt monitorom, mert tud 1024x768-at, nem nagy, csak 10-20 Wattot fogyaszt. De a retro konfigjaim többsége CRT monitoros. Amikor elkezdtem a tesztet, naívan azt hittem, hogy CRT-n is lehet látni ekkora különbségeket, de gyakorlatilag a legrosszabbat sem biztos hogy meg tudnám különböztetni a legjobbaktól.
Nekem eddig PCI-on, egy szintén Ti DAC-os Matrox Impression Plus tetszett legjobban, bár PCI-on közel sem volt ennyire szisztematikus a viszgálódás, mindenesetre én is arra jutottam, hogy a Ti a legjobb minőségű RAMDAC-ok egyike, vagy konkrétan az is. -
Czo
addikt
Egen, a Creative Labs-nak sem csak oda kellett raknia a YM3812-t, hanem fontos volt, hogy ugyonazon az I/O cimen jelenjen meg, es ugyonugy mukodjon, ahogyan az Adlib kartyan, hiszen, akkor a mar piacon levo Adlib szoftverek nem szolaltak volna meg, a zsircsilivili uj Sound Blasteren.
-
Nem is fix hardverre gondoltam, az egyértelmű, hogy a fix, változatlan vas nem volt tartható.
Nézd meg az Almákat. Ott folyamatos volt a fejlődés. Emiatt a fejlesztők kénytelenek voltak rendszerhívásokat használni. Az A1000-hez képest az Amiga 500 változatlan volt, de az A2000 is gyakorlatilag egy A500 tudású gép és az A3000 is felemásan lépett előre. Ehhez képest az Apple kiadott tucatnyi gépet 68000-tól 68030-as porciig (Itt kezdett kifulladni, a 68040 már kapálódzás volt.). Fekete fehértől színes 16 bites kijelzőig jutottak el. Szóval lehetett volna alkotni, de a hardver nem maradhatott fix, max felülről 99%-ban kompatibilis, mint a PC-nél a CGA-EGA-VGA-SVGA vonal.
-
Analógia volt csak a Quake. Persze, hogy nem lehetett a játékokat annyira optimalizálni mikor ezer féle configon kellett futniuk. Demónál szűkített volt a hardver, pl GUS ET4000, úgy már lehetett mindenféle trükköket használni amiket mondjuk egy Trident nem tudott vagy nem megfelelő sebességgel tudott.
envagyok: Persze, hogy egy XT nem ért fel az Amigához. De 89-ben már voltak 386-os gépek, igaz drágán. Nem is drágán, nagyon drágán, mert egy A500 olcsóbb volt még egy Hercules monitorral, 360-as floppyval megáldott XT-nél is. Azért emlegetem mindig a 386-ot, mert egy 286-os nem tudott jobb hang-kép párost összehozni, mert mindent CPU-ból kellett volna megoldani ami nem volt lehetséges, már ha a 25MHz-es fehér hollókat kihagyjuk a képből. Végül a PC egyszerűen a folyamatos fejlődésével és a klónok közötti versengéssel utolérte az Amigát, majd le is hagyta. Ez szerintem nem a PC dicsősége, hanem a Commodore vezetésének a szégyene.
-
Nem kell nosztalgikusan nézni, elég figyelembe venni az évszámokat, megfizethetőséget és a lehetőségeket. A PC a C64-et nem érte el minden téren amíg nem jött ki az Adlib hozzá. Csakhogy akkor ott volt az Amiga ami ellen kellett a gyors profi is, hogy a chipset trükkjeit izomból (porciból) oldják meg. Megfizethető áron ez a 386DX 40 lett (köszi AMD)
85 választása önkényes, de jól tükrözi amit írtál. Kellett és a konzoloknál ma is kell 2 év mire olyan játékok jelentek meg amik rendesen kihasználták a vas adta lehetőségeket. Ez a PC-re is igaz, gondoljunk csak bele a Quake kézzel optimalizált kódjára, vagy korábban a nem hivatalos 320x240-es felbontásokra, vagy az említett Pinball covox/speaker-en kiadott hangjára.
A PC és Amiga versenyben valahol Pinball Dreams környékén gondolom, hogy átbillent a mérleg. Ár/értékben viszont a C64 is elhúzta eddig. A fanatikus Amigásokat bántja amit mondani szoktam a gép fejlesztéséről: A pénzéhes vezetés felmarta a lóvét, de nem fejlesztettek. Az eredeti Amiga egyszerűsítése lett az A500, a tudás nem változott. Az ECS chipset semmi érdemit nem hozott. Az AGA egy elvetélt valami lett az eredeti túl ambíciózus terv félsikere 7 évvel az első Amiga után. Ennyi idő alatt még jó, hogy beérte a PC. Persze erről nem a gép tehet, hanem a dilettáns management
-
arn
félisten
Illetve meg egy nagy kulonbseg… dos alol szinte minden megoldas swes volt, a kep vegig, de lenyegeben a blaster is. Ez eloszor limitalt volt, de amikor szinte “korlatlan” cpu ero volt, olyan dolgokat is le tudtak swes programozni, amit addig csak hwesen erte meg. Vhol a gust is ez olte meg, a 14/32 csatornas hwmix nagy dolog volt 92 vegen, de 95re mar jobb minosegu es korlat nelkuli volt a modullejatszas swmixel, a guspnp lenyegeben nyitott ajtot dongetett 96ban (az mar csak hab a tortan, hogy az mp3 es a fulldigi hang is berobbant, nem kellettek a szereny hwhez kitalalt modulok es midi se). Ez persze a winnel meg a gyorsitokkal megvaltozott, de ott mar nem kellett nativ programozni a hwt.
Az amiga500 szvsz zsenialisan kiegyensulyozott hw volt 87ben, a sw alapu pcnek akkor se lett volna eselye, ha elobb jon a vga/blaster, a pixel grafika, modul szeru hang libickolt az amigan - a korabeli tipikus pcs cpu keves lett volna.
-
-
Czo
addikt
Egy IC szokott benne lenni, ami levalasztja a SYNC jelet es a monitor, az IC kimenetet terheli. Az Amiga a SYNC vonal terhelesebol tudja, hogy van-e radugva genlock hardver. Ha a radugott monitor "erosen" terheli, akkor varni fogja a SYNC input jelet. Ha ilyen a monitorod, kell berakni egy IC-t ami "levalasztja" a monitorodat. Ezt leszamitva, nincs benne mas aktiv komponens.
-
Pont az a lényege ezeknek a monitoroknak, hogy nem kell konverter. A DB23-ról kell egy analóg VGA csatira menő kábelt öszeforrasztani. Amit linkeltél adapter az sem konvertál semmit sehova, csak rendes VGA kábelre küldi az Amiga jelét. Én 2414-et használok, már egy ideje, annyi a trükk, hogy amire a többi monitor azt mondja, hogy nem értelmezhető, ez szépen digitalizálja és kirakja a képernyőre. Annyit csinál, ha jól értetem, hogy a sorfrekvenciát szépen széthúzza a 1920 pixelre, a sorokat meg duplázza, triplázza... amíg 1080 nem lesz. Addig variál amíg le nem vágja az alját, vagy a sor visszafutás miatt fekete keret nem lesz. Még az a trükk, hogy a sokszoros túlmintavételezés miatt még csúnya sem lesz a kép.
Gotekre a megoldás, hogy kikapod az elektronikát és nyomtatsz hozzá tartót. Alternatíva, hogy a GOTEK-et hátrébb helyezed a gotekre fúrt új csavarokal és rákötsz egy külső kijelzőt és vezérlőt.
-
Czo
addikt
Mit ertessz, megvasarolhato konverter alatt? Azt a cuccot, amit radugsz a 26 tus kimenetre, es van benne egy par darab ellenallas meg egy IC, ami "buffer" (egy schmitt trigger pl,.?). Ez hazilag is konnyen forraszthato.
Szerk: Valaszolok a masikra is
Szerintem, nem ugyonaz a ketto. Miota a VGA jel feldolgozasa mintavetelezessel es digitalizalassal kezdodik, kb jo is lehetne, aa 15 kHz-s jel minden megjelenito szamara. De szerintem itt az a lenyeg, hogy teljesen mas, felkesziteni valamit, a 15 kHz jel fogadasara, mint amit utolag barkacsolunk egy scandoublerrel. A VGA 320x200 modja is doublescanned, ha szkoppal nezed. 400 sort latsz.
-
Bile Demon
őstag
Igazad van. Úgy értem, hogy olyan hűtőt szerettem volna, amin az 5 hosszúkás kivágás van a kiszellőzésnek. Olyan kártyát is vettem... aztán kb. két hét után ezt kaptam.
Reggel visszaolvastam a topikban és láttam Te is hasonlóan jártál.Mindegy, lehetett volna rosszabb is.
Majd veszek egyet, ha látok. Nem érdekel mennyiért, de olyan legyen, amilyen szeretnék.
-
-
Valóban. De a test minősége nagyon kihat az elmére is, illetve ha a test nem alkalmas már egy halom dologra, az se szép történet onnantól. Ezért se csak diétázok és fogyok, hanem edzek is. Nem ez a topik, de szeretnék még egyszer kockás hasat is, azaz a testzsírszázalékom levinni úgy 14-15%-ra. Alkalmas akarok lenni még olyan élmények átélésére, amikhez nagyon nem árt egy fitt test.
-
-
A K6-ot soha nem tudtam hova tenni.
A nagyon jóra sikerült K5 után - itt leginkább a második generációs 5k86-osokra gondolok (pr133, pr166) - elképzelésem nincs, miért nem azt fejlesztették tovább ...
E helyett, az AMD piacra dobta a felvásárolt NexGen 686-osát, csak már K6 néven.
Nem tudom, valaha is meg lett-e mérve, de tippre a K6 ipc-je simán alatta van a K5-nek azonos frekvencián.
Még jó, hogy a K7-tel újra magukra találtak.Jah, amikor feltűnt valaki K6-ossal a LAN partikon, ott a játékokban szaggatás, lag, majd anyázás volt, hogy lépjél már ki!!!!
-
KROK640
nagyúr
(kifutottam a szerkesztési időből)
Lehet, hogy volt már 1999 májusában Voodoo 3, de arra emlékszem, hogy 1999 szeptember végén láttam az első Voodoo 3-ast (V3 2000 AGP), amikro a padtársam vett, és az állam a földön hevert, mert addig csak Voodoo2-ről hallottam, sőt, emlékszem, hogy mikor '99 nyarán 3D kártyát akartam venni, akkor mindenki is a Voodoo2-t ajánlotta meg istenítette, a Voodo3-ról meg nem is nagyon hallottam (ugye a számtech magazinok is 2-3 hónapos csúszással dolgoztak).
Voodoo 2-t, majd 3-ast akartam, de '99 novemberében a mester meggyőzött, hogy nekem egy TNT1-esre van szükségem igazából, fájt a glide hiánya, de biztos vagyok benne, hogy hosszútávon jobban jártam a TNT-vel.De ha jobban belegondolok Savage 4-esem meg háromszor is volt, és mindig úgy ment el a háztól, hogy "soha többet".
ATI Radeon 9800 Pro 128M AGP - ilyenem most is van, két éve még működött is, talán most is, ha nem makkant meg az állásba. (remélem nem)
-
KROK640
nagyúr
Ebbe a szép gyűjteménybe nagyon hiányzik 2000, 2001 és 2002-es csúcsgép is!
Ahogy elnéztem a május nagy kedvenc hónapod lehet, a nyolcból három gép is valamelyik év májusi időpontot takar.
Egyébként 1999 májusában lett meg az első saját PC-m, és akkor eredetileg egy 450-es Klamathot akartam, de a költségek miatt végül csak egy 366-os Celeron lett.
Amiről először nem tudtam, hogy Keleron, vagy Celeronnak kell mondani, az évek során kialakult a Szeleron ejtésmód, de sokszor csak "Cerka"-ztuk.Érdekes egyébként megnézni a gyűjteményedben a 1999.05 és a 1999.12 gépeket és azt, hogy mekkora különbség van mindössze 7 hónap alatt! Bár a köznéphez lassabban szivárogtak le az újdonságok (általában 3-6 hónappal később), de arra emlékszem, hogy pokoli gyors volt a fejlődés, egy egy éves gép még elment, de a kétéves már nagyon elavultnak számított, a hároméves meg kb használhatatlan. Ennek volt egy előnye, az, hogy tudtam, hogy egy év múlva kb 2× ilyen gyors gépem lesz, és ami most nem fut jól, az egy év múlva jól fog futni, az árnyoldala viszont az volt, hogy talicskával hordtam a pénzt a gépfejlesztési alapba, és a gép sosem volt kész. 1999 májusa és 2003 májusa között egy autó árát locsoltam el gépre.
Amúgy tök jó lett volna, ha leírod mekkora HDD van bennük, szerintem ott is nagyon szépen tetten érhető lett volna a fejlődés.
Intel Pentium MMX 233 + 32MB EDO + S3 ViRGE + 3Dfx Voodoo 4M PCI -- ez meg '99 őszén még nagy népkonfig volt, több haveromnak és osztálytársamnak is ilyen gépe volt, igaz akkor már eléggé elavultnak számítottak. Sőt, nekem is van vele tapasztalatom bőven.
Akkoriban a másik nagy népkonfig az "új gépek" családja volt (ebbe tartozott az enyém is) 366/400/433MHZ Celeron, 32-64MB RAM, 3-6GB HDD és S3 Savage 4 / TNT1 esetleg később TNT2 kártyákkal. -
Mikor utoljára a 9800Pro- t használtam, akkor még a retro HP- re adta a képet 1280x1024- ben. Ez a monitor meghibásodott, helyére jött egy FHD Acer, de akkor meg már a Win98EE2 volt fent, 6600GT- vel, majd az FX3500, közben meg az FX3450 próbája is. Utóbbiakkal megy mindenféle felbontás, DOS alatt a kisebbek, Win alatt pedig 1920x1080- ig.
A 9800Pro is majd valszeg használva lesz evvel a monitorral, akkor derül ki hogy mennek-e a széles felbontások vele. Sztem menni fog, és az én tippem is az hogy a nagy wide monitorod túl modern ilyesmire -
Czo
addikt
En a korabeli PowerMac-en illetve, PowerBookon hasznaltam 1680x1050-et es 1920x1200-at is. Eredeti Apple GPU-bol volt igy nekem Radeon 9600 Pro, Mobility Radeon 9600 illetve GeForce Fx 5200 Go, valamint PC-rol atflashelt Radeon 9800 Pro is. Minden problema nelkul mukodik/mukodtek (ma mar csak az Fx5200Go-t tartalmazo PowerBookom van meg).
-
-
Haverom egy régi fajta hosszú jól megpakolt Sound Blastert mosott ki kocsimosóban magasnyomásúval, és túlélte a kártya
Állítólag minden alkatrész rajta is maradt.
Cigis lakásból származott és rákövült barnás fekete trutyi volt rajta, mutatott róla képet akkor.
Ez már jó sok éve volt, nem tudom, működik-e még. -
envagyok
veterán
-
-
Nálam csak vendégségben vannak ezek, ideiglenes jelleggel
Akié lesz az meg azt tesz vele amihez épp kedve van.
Amúgy sokáig volt a gépemben AT-s slot1 lap, a végén már 900-as procival, amellé meg ezek pont korhűek lennének - nem feltétlenül van 386 - 486 - p1 egy AT házban -
-
Felesleges foglalkozni vele, az az igazi ha fullra besárgul, akkor olyan mintha gyárilag lenne ilyen
Így látszik hogy igazi retro. Sztem tök szép
Látszik az optikai driveok és a ház között a kontraszt, semmiképpen nem fehéríteném ki. Ahogy mondtad amúgyis visszasárgul, és így legalább végleges a színe, védett a felület, stb...minek vele vesződni, amikor ez egyes vélemények szerint már olyan ronda hogy direkt szép
Amúgy ezért is mégszebbek az újabb fekete tónusú cuccok, akár lap, akár ház, mert ott nem látszik az elváltozás. Bár nekem a régebbi sárga is csodaszép, meg az újabb fekete tónus is. Utóbbit már nevezték hányásnak is, de hát nem véletlenül találták ki, asszem valami Carbon fantázianevű lapokkal indult, aztán mindenki olyat akart, váltott is minden gyártó feketére(eszméletlen szépek), meg hozzá természetesen a Led világítások, majd a színváltós RGB cuccok, itt sokan utálják, de hát ez is a felhasználók igényeit követte, mivel már senki nem akar olyan hardvereket, melyen nincs valami RGB, sőt mostmár vezérelhetőnek is kell lennie, mivel csak azt keresik.
-
-
törölt tag
Tudtommal transzformátor olajat használnak (ásványi olaj).
Ez szigetelő és nagyon jó hővezető. Nem lép reakcióba a fémes alkatrészekkel.
Idővel ugyan tisztítani kell, de hogy mikor, az környezet (pára) és hőmérséklet függő.Mondjuk nekem merítés után nem lenne kedvem esetleg újra szerelni, ha szükséges.
[link] - YT -
-
envagyok
veterán
Felraktam a szűz win98se angolt.
Felraktam a tőled most linkelt dx8-at
Újrsindítás után felraktam a 2001-es nvidia driverek közül az utolsót.
Újraindítás után felraktam a 3dmark 99-et.
Újraindítás után elindítottam.
Első 3d képnél, vagy 1-2mp futás után kifagy.
Próbaképp elővettem egy negyedik, tesztelt hibátlanul eltett geforce2-est, az is ugyanígy fagy
Szerintem előbb nyerek lottón ötöst, minthogy állásában az összes kártya beszarjon, ráadásul ugyanúgy (driver felmegy, jó a kép), ezért úgy gondolom másfele érdemes kapirgálni, ez nem szoftveres gond lesz akkor.
Most indítottam egy memtesztet hirens boot cd ről, az 10 perce hibátlanul megy.
A tesztgép:
P3-650/100 256M ram ABIT AB-BH6Merre érdemes továbbindulnom?
Lehet bga-s lett az északi híd?
Sokkal jobb lenne egy s370 intel chipsetes tesztpad, de azon már nincs isa -
envagyok
veterán
Dx-ből 8.2
Drivert 71.84-et és 40 valahányast.De ma fogom magam, és újrapakolom.
Azt hiszem angolt fogok használni magyar helyett, mert régen ebből is lehettek gondok.
Még lehet hogy az tett be, hogy letöltöttem egy drivert, ami nem az volt, aminek írták (nvidia driver) hanem vmi ali agp driver.
Igaz eltávolítottam, de sose lehet tudni.Darthsun jó kis leírásán kívül találtam vogons linket is win97se telepítési útmutatóról [link]
Vannak benne linkek is. -
KROK640
nagyúr
Ne is mondd, nekem volt egy HD3870X2-esem. Persze tök királyság volt meg minden, de akkor (2009-2010) alig volt játék ami profitált belőle. Némelyik játék még lassabb is volt ha CF módba ment, a legtöbb 5-10-20%-ot ha gyorsult, az 50%-nál már pezsgőt bontottam, az elvárható 100%-ot meg kb semmi sem hozta.
Ehhez képest az egész (a Phenom 9500-al) egy melegedő energiazabáló Frankesinstein volt. Érdekesnek érdekes volt, de még az 1GB VRamból sem profitált rendesen mert osztott volt.
Aztán lecseréltem egy HD4850-re és gondolom az alacsony felbontás (1024×768) és a gyenge proci (Phenom 9500) miatt mikor lecseréltem egy HD4850-re, akkor semmi semmit sem lassult, csak a gépházban lett vagy 20 fokkal hidegebb -
Pista0001
addikt
Mindig is akartam, de végül nem lett soha. Se "rendes", se hybrid. Rendesre sose volt úgy pénzem, később meg inkább a kisebb konfigok felé mozdultam (ITX), ami alapból kizárja. Hybrid CF-et próbáltam 785G chipsettel és HD2400-zal, de nem akart összejönni. Elsősorban nem a nagyobb teljesítmény miatt érdekelt, illetve érdekel a mai napig, hanem a technikai érdekessége miatt.
-
-
-
3shae
aktív tag
Számomra a legkedvesebb az LGA775 C2 Quad procikkal szerelve. Emlékszem, anno 2009 körül egy c2d e6400 procit használtam egy hd4670 társaságában. Akkor a quad csak álom maradt, kellett másra a pénz. Nagylányommal sokat játszottunk, filmeket néztünk stb.. sőt egy tv kártya segítségével nekem a gép egy szórakoztató központtá vált. Hazamentem melóból, az volt az első dolgom hogy bekapcsoltam a masinát, és szólt a rádió, ment a tv, zene stb..
-
Czo
addikt
Sem az akkori, sem a jelenkori Xeonok nem kimondottan celpontjai a gepepitoknek, igy hozzavalo alaplapokbol is keves keszult es keszul a mai napig. Igaz, ma sokat segit, hogy a legkisebb Xeon es a HEDT CPU foglalata egyezik, igy majd minden alaplapgyarto gyartott hozza alaplapot. De ha elerkezunk a 2-4 utas Xeonokhoz, akkor ott kb megall a vilag.
-
+ a socket 8 is hiányzik a felsorolásból a 90es évekre
Emlékszem, a szomszédom, profi munkára, talán kiadványszerkesztésre vett egy PPro180-ast + alaplapot hozzá a legelsők között, amit végül én raktam neki össze.
Maga a proci mérete is ámulatba ejtett, de az alaplap - nem is tudom milyen márka és típus volt - előttem van, ahogy csodálattal vizsgálgatom, Tomato/Acorp-hoz szokott szemekkel --- ááá, szóval ilyet is lehet.Pont ugyanezt érzem a Micronics Socket 4-es lapomnál. Egyszerűen gyönyörű. Ez eredetileg szerver volt, de teljesen szabványos, normál AT csatlakozókkal, furat elhelyezéssel.
Ezeket nem akkori ár/érték alapján kell mérni, hanem hogy milyen szépek
-
envagyok
veterán
Megnéztem a típusát:
AST Bravo MS/P60
Gyönyörű újszerű állapotú, 94-es gyártás, még a gyári hdd-vel.
Annyit csináltam csak, hogy feltöltörrem hangkártyákkal, meg kapott egy tisztességes videókártyát az integrált Cirrus Logic helyett.
Így egész tűrhető.
Van nálam is 2db Batman's revenge lap, én is sokat agyaltam, berakjam-e konfigba, de aztán így döntöttem. -
A P60, P66 sokáig megmaradt egy misztikus, elérhetetlen gépnek. MO-i szaklapokban is jó ideig csak tippeltek, utaltak rá, azon minden mekkora király lesz ha egyszer megjelenik.
És ez a távoli, rejtélyes mivolta nálam naggyá tette. Ahogy szinte senkinek nem volt ilyen, hát nekem sem. Az első P1 kategória gépem egy AMD K5-100-as volt Tomató alaplapban. De nem érzem hogy ugyanezt kellene reprodukálnom retróban, pedig annak idején szerettem a K5-ös szériát is, praktikus volt.
Viszont a különlegesség ami csábítóNálam egy ilyen Pentium 66 MHz lett a DOS retró gépem procija. A Socket4 gép minden nyűgjével nekem bejön. Doom, Bioforge, Dark Forces, Dune2, Tie Fighter, stb.. megy rajta.
Lehet hogy kicsit szaggat rajta egy-egy játék vagy későbbi DOS demo, de nálam ettől csak authentikusabb lesz az egész -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest