- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
oké, a paralell port teljesen jogos, oylant még nem láttam PCI-re
azaz mégse, mert gondolom 15+éves külső periféria miatt van fenntartva
gondoltam, hogy hangkártyára felteszitek a kezeteket, de azért ne felejtsük el, hogy 5 vagy inkább 10 éves hardverekről beszéltek... tehát ez már megint a retro kategória... az más dolog hogy egy hangkártya igaziból nem tud elavulni
szóval így vagy úgy, van alternatíva bőven a PCI helyett, tehát ha veszel egy új lapot, akkor mindenféle bonyodalom nélkül tudsz venni PCIe-s kártyát is beleplusz költség lecserélni egy régi jól bevállt hangkártyát, TV Tuner kártyát? költséges igen... de akkor ne vegyél új alaplapot... elvégre a CPU-d nyers ereje sem csökken
-
Ajándék P4- esben volt egy GeForce4MX440 hűtő nélkül, kollégámtól kaptam, első hogy leszedtem az oldallapot, látom a videokarit, telefonálok neki, mondja hogy a felesége évek óta így használta. Csak a csupasz GPU, bekapcsolom, megy tényleg
, azért én raktam rá bordát+ventit, azóta is működik....
-
gerlaip
addikt
Nagyon köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, elég régóta vadászom egy ilyenre.
A másik hozzászólásra:
Abit és Inno ventik idő előtt haltak, szerintem is a legtöbbet lecserélték működőképes korban Titan vagy Zalman hűtésre.Szerk.: gyakorlom, hogy egyben válaszoljak több dologra, meg kell szokni. A következő hozzászolást légyszi töröljétek!
-
-
Tim82
félisten
Ezeket a lapokat a Medionnak, Fujitsunak stb. gyártották rendelésre MSI-éknél, gondolom, ez az ok.
A Fujitsu oldalán biztos van valami támogatás hozzá, de ahhoz igazából a házon lévő azonosító/pontosabb modellszám kellene (Scaleo P-ből is volt jó pár modell, asszem). 2006-os F-S Esprimo desktop esetén ez egy kb. leszedhetetlen matricán van a ház oldalára ragasztva.
-
Hasonlókkal találkoztam már. Dohányos környezet (barna füstszagú por) koszos padlón beszív mindent, gyárban használt...De hoztak már olyat is amiben kb 20-30 kissebb ízeltlábú volt. Ja meg csótányos gépet is láttam már. A legdurvább az volt amikor macska levizelte a noti billentyűzetét, na az nem javítható kategória, szerencsére a lap is tönkrement és nem kellett javítani, mert rohadt büdös volt az egész gép.
Olyan sokszor volt hogy a cpu venti nem bír átfújni a bordán annyira poros volt. Ja döglött egereset is hozott egyszer bátyám, garázsban használták zenére, csak csontváz volt benne de nem jöttünk rá hogy ment bele. -
gban
veterán
-
GEIL
addikt
Van ilyen 3Dfx Voodoo 3 2000-em nekem is....AGP-s...a gyári bordát kukáztam és van rajta egy masszívabb rézborda egy kis ventivel....a ramokra is ragasztottam vágott rézbordákat ( picit jobban bírta a tuningot ).......akár enyém is lehetne eladó.....de apróért nem adom el....
-
gerlaip
addikt
Nekem abból az időből csak az NC, az Észkerék meg a Prehistorik van meg, ezek mentek 286-osokon, amiken a gimiben tanultunk (akkor még rohadtul nem érdekelt a pc, 2001-ig nem is volt saját gépem).
Viszont van egy játékprogram szintén ebből az időből, ami pedig nekem nem jut az eszembe.
286-oson futott, valamilyen futurisztikus autóverseny volt, elég rövid neve volt, talán Trek de ezt nem tudom.
A lényeg, hogy különböző fegyverekkel le lehetett vadászni az ellenfelet, ilyen fegyerekkel: Machine gun, Missile, Torpedo.
Monochrome monitoron játszottuk, a játék elég kontúros volt. Kb '93 körül lehetett.Nem tudja valaki, hogy mi volt ez?
-
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
Szerintem az alaplap választással sincs gond, mert legtalább tényleg meg lehet próbálni a 1,5X95MHz-es FSB-t, hátha.. ha nem, akkor mehet a 83-as FSB is...
AGP-be meg ott van a Riva128 pl, bár tény hogy van PCI-ba is, de legalább ha AGP-be lesz ejtve egy ilyen kaliberű VGA, nem fogja enni a PCI busz sávszélét, ami nem is baj, hiszen kell a sávszél a Voodoo1-nek és a Yamaha hangkarinak is, na meg ott van az USB is...
Lehet hogy nem sokat számít, de egy iylen gépnél minden % plusz ajándék
szerk: Még arra is jó az AGP, hogy rakhat bele DarthSun pl egy Matrox G200-at, aminek qrva szép a képe -
Lehet hogy ez az oka. Én mindenesetre ezt az egyet láttam életemben ami nálam van. Viszont van 120- as és 150- esem is
[link]
Gondolkodtam a lapon. Konfiggyűjtő vagyok, össze kéne hasonlítani a Cyrix- es konfiggal ( tudom nem vethető össze közvetlenül, de én mégis összevetek különböző paraméterű gépeket, +1 perverzió ), abban pedig AGP kártya és SD ram van. Sőt azon agyalok hogy menne- e 1x100- on vagy 1x112- őn, úgy legalább az fsb azonos lenne.
A másik hogy ATX ház+táp áll rendelkezésre, van hibrid S7 lapom TX- es, azt még felhasználhatnám, VX- es asszem csak AT táposban van. Harmadik pedig : legyen kissé feelinges. Tény hogy egy VX- ben és mondjuk a Rivával korhűbb lenne - ebben igazad van. -
gerlaip
addikt
Oké, talán a 6600GT még kivétel, de nagyon kell tekernie a ramnak, hogy elég legyen a 128 bit, és az durván nagy fogyasztással, hőtermeléssel jár.
Szerk.: a 9600GT esetében pedig magamat kell helyesbítenem, a GPU volt felére kiherélve, nem is a 256 bittel volt a baj, azt tényleg nagyon lehetett érezni. Alvin_ti4200-zal cseréltem el ráfizetéssel a G92 8800GTS-re, azt tavaly tavaszig használtam, a legtovább használt kártyám volt...
-
Egész jó összehasonlítás.
Azonban néhány saját tapasztalat eltér kicsit, mindenféle 3DMark- tól, szintetikus teszttől elvonatkoztatva, játék alatt, szubjektíven :11. Geforce4 Ti4200, Geforce4 Ti 4400, 4800SE, Geforce FX 5600 ULTRA, Geforce 5700 = Radeon 9800 SE (256-bit) ----- a 256 bites Radeon 9800 SE lenyomja a Ti4200- at és az FX5700- at is, simább, kevesebb mikrolagg.
---- a 9700Pro a 15. sorban van a 6600GT pedig a 18.- ban. Itt megint azt tapasztaltam hogy hiába magasak a 6600GT órajelei, a 9700Pro zökkenőmentesebben muzsikál a 256 bitjével.
Tualatin, Barton és Athlon64 procikkal is ezt láttam. Majd megnézem P4EE- vel is ha összerakom. Bár lehet hogy csak egy AGP- s Core2 kombináció lenne perdöntő
-
gban
veterán
-
Jó lap. A gond hogy ami támogat 2 magot annak már lassú. Persze úgy is valamivel gyorsabb mint 1 procival, mivel a futó processzek egy részét átveszi a 2. CPU. A kiírt árat mindenképpen megéri.
(#35153) sanchezsa : Sima PCI VGA- val próba?, lehet hogy a PCIe- vel van gond
-
-
gban
veterán
Biosban több felé is keress ilyen beállításokat, pw button, stb.
Valamint hülye kérdés, de jó helyre dugtad a bekapcs gombot? (nem jó lábakon is bekapcsolhatja a gépet, de a ki már nem megy)
Illetve, a gomb 100%-os? Amikor nyomod folyamatosan zár? Próbáld direktbe a lábakon csavarhúzóval is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Autóhifi
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest