- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83621 üzenetére
Igen, pedig a Tua hamarabb érkezett, impresszívebbek voltak az adatok.
Most őszintén, ki ne nézné be kipróbálás lehetősége nélkül : ?
Tualatin : 900-1400MHZ-es órajel, 100MHZ FSB, 256KBL2, SD RAM
Wilamette : 1700-2000MHZ-es órajel, 4×100MHZ FSB, 128KBL2, DDR RAM + SSE2Csiga haveromat sem győztem meg, majdnem fele akkora órajelű Celeronnal. Pedig azt már kitapasztaltuk, hogy a 128KB L2, nem olyan nagy vereség a 256-hoz képest ha magas az órajel, így bár ez a Wilamette ellen szólt, hogy feleakkora a cache, de a korábbi tapasztalatok azt mutatták nem lesz ez olyan nagybaj, mint amekkora előny a +400MHZ (1300 VS 1700), meg a többi jóság mint a 400-as FSB meg DDR RAM...
-
válasz
jokeph #83653 üzenetére
Nekem elég volt az 1600AF is(lap+proci ment is a fiókba, tartalék/teszt-darab lesz), ha a teljesítményt nézem, csak a B450 korszak közepes szintjét céloztam meg, amiatt fejlesztettem, valamint csak feeling, hogy AMD oldalon is 8C/16T legyen, mint az Inteles hobbigép esetén. Ma már ahogy nézem az X- es lapok, az 5- ös procikkal, azokból is a 9- es sorozattal számítanak modernnek. A prociszámozás amúgy mindkét gyártónál a vásárló megzavarására alkalmas inkább, tanulmányozni kell, ha valaki ki akarja ismerni.
Feszt megnézem lejjebb. Az első tapasztalat az volt hogy defaultban a lap nagyon nagy feszt állít be, erről olvasgattam a nemzetközi felháborodásokat is. Topicjában nem kérdeztem, nem vagyok bennfentes - az audio topikokban kérdeztem utoljára szakmait, de választ sem kaptam.(#83655) nakos1212 : én meg pont a turbot kapcsoltam ki kapásból
, nem szívesen látok 4.5GHz- es boostokat(szubjektív hepp), bár lehet kipróbálom majd. A Curve Optimizer az program vagy a biosban van ? Inkább házon belül kérdezek, vannak itt akik értenek hozzá
(#83654) Czo : sztem Neked sikerülni fog, nekem eddig csak az AT lap PS2 kiosztás lenyomozása és a pinek ábráinak összevetése sikerült, SS7 lapon így be is indult az optikai PS2 egér. Ha már elektronikailag is nyomozni kell, ahhoz kevés vagyok.
(#83659) hege8888 : CT1350B - nekem szól minkét oldal, a korabeli highend bögreszettel.
(#83671) : GUS érdekes jószág, jóideig foglalkoztam vele - Classic, PnP, Max - de sztem így is csak olyan kezdő/haladó kombinációt ütök meg. -
válasz
jokeph #83647 üzenetére
Már R7_3800X
. Az XT és az 5800X már nagyobb kiugró TDP tüskékkel bír, a B450Pro laphoz a 3800X még belefér (8+2 fázis), így ezt választottam. A lap Asus, az infot kössz
, D.O.C.P- t láttam is a biosban, rápróbálok.
Az eddigi seteket a képmentésen láthatod, mennyi fesz van most belőve. Még ki kell próbálnom kisebb offsettel, saccra lőttem be, nemtom hogy ez sok vagy kevesebbel is stabil-e. @3GHz- en 1V- al is megelégszik, azt is próbáltam. 4GHz- en 40fok körül mozog a hőfok. Az NB meg 1600, ezt hol kell állítani, vagy szabad-e feljebb tolni ?, úgy olvastam hogy az már 12nm- es kockában van a prociban, és 14nm- en a lapon.
-
válasz
jokeph #83637 üzenetére
Én tavaly tettem fel RyZenre az akkor legújabbat, a teljes csomagot. Szépen megy. Bár azért a retro Sony DVDRW- vel csak 60x- osan rippelt most 4GHz- en pörgő procival. Az új BDRW/DVDRW meghajtókkal viszont 100 fölé megy szépen. Lementettem az új lap driver DVD- jét vinyóra.
Jó szórakozásom volt, most építettem át a Zent, elvoltam vele pár óráig
Még csak kapizsgálom ezt a lapot, de kezd beállni, csak mivel tök hülye vagyok a biosához, óvatosan merem állítgatni. Sokmindenről gőzöm sincs, mire szolgál. Nagynehezen kilőttem a turbot, és sikerült fix 4GHz allcorera belőni. Már ezen is zabál azért rendesen, fesz is kicsit magasabb mint a 6 magoson, hőfok is pár fokkal, de @4GHz- en ellesz nyáron is, közepes méretű DepCool toronnyal - úgy látom nem kell rá 2kilós batár. Ramokat próbáltam kalibrálni, de egyelőre még azt sem tudom melyik pont billenti be az XMP- t
Mindegy már elég jól hasít úgy nézem, mindjárt futtatok egy hozzáillő tesztet, 3DM2001- et...há'mé' mi mást -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #83621 üzenetére
Nem volt rosszabb náluk.
Igaz jobb se
Csak drágább.
Össze van dobva egy 2000 végi korhű 1.5-ös P4, szépen ketyeg. Azért a 99 végi 700-as P3-nál sokkal jobb.2002 végén már 3.066GHz/533 HT-s P4 volt NW maggal, az akkor mindent vitt.
A 2800+ Throughbrednél jóval erősebb volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83594 üzenetére
Igen, CD-t is grabbeltem időnként. Nekem az a lap HDD-ket rakta PIOba, amitől minden lemezintenzív művelet olyan lassabb lett mint a 366-osban volt
Na, de akkor te legalább tudod, hogy milyen mikor ki van szürkítve a DMA engedélyező rész, na nekem is az volt, csak a winyókra
A jóöreg LG 52×-es CD olvasók, szinte mindenkinek volt, akkoriban nagyon tömeg termék volt. Nem számítva a 72× Kenwoodot (ami 4 fejjel operált, és elérhetetlenül drága volt), ha jól emlékszem 52-56× körült állt meg a CD olvasók sebessége.CD írás : Nálam ez úgy indult, hogy haver szerzett egy CD írót, de neki amúgy elég gyenge gépe volt hozzá (Pentium 233, 16MB EDO RAM (később edo és SD kombinálva 80MB) ) meg nem is nagyon használta ki (mivel 10GB-os HDD volt a gépében) ezért gyakran megtudtam kérni, hogy napokra adja kölcsön a CD íróját. Nekem ugyanis akkor már 2db 20GB-ás winyóm volt, és faluban mindenkivel kapcsolatban álltam aki gépezett, gyakorlatilag én voltam az adatelosztó központ, mindenki minden cuccot hozzám hozott, és nálam cserélt, így nekem óriási adatforgalmam volt havi szinten (ma már nevetséges, de akkoriban akár 10GB-t is elérte) emiatt nekem eléggé sokat kellett CD-t írni. A gép 192MB RAMmal kezdett a végén 384MB volt benne, de úgy h közben volt 768MB is.
Saját CD írom egy LG combo drive lett, és 2002 nyarán érkezett az ABIT BD7 + Celeron 1700MHZ + 256MB RAM gépfejlesztési pack részeként.
DVD íróm meg véletlenül lett kb negyed áron (már csak azért is kellett) 2005 szeptermbere elején. -
Czo
addikt
válasz
jokeph #83594 üzenetére
Igen, nekem is az jutott eszembe, hogy nem jo az adapter bekotese. Nekem nincs mar meg az eredeti, ezert kene megnezni egyiknek a kiosztasat. Az ebayen jopar hirdetest megkattintottam, de sehol sem volt lefotozva az atalakito. Milyen egered van? Nekem 3 MS egerem volt, ez a ketto es egy USB-s IntellyEye-os Inellimouse Explorer 1.0. Ez utobbit jo sokaig hasznaltam, de sajna nincs mar meg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83579 üzenetére
Jajj hát az első három alaplapommal voltak sima összezuhanások és kékhalálok, fagyások maguktól is.
Emlékszem a VIA Tomatos lapon (Celeron 466 volt mellette) csak úgy tudtam CD-t írni, ha mindent bezártam, kizártam a memóriából (képernyőkímélőm sem volt meg semmi ilyen) akkor 1× sebességgel megtudtam írni egy lemezt úgy, hogy nem volt kékhalál, buffer underrun, fagyás stb három esetből kétszer. Még ígyis kb 33%-os hibaaránnyal dolgozott.bezzeg az Athlon XP-s idők, amikor játék közben az író max sebességén simán megírtam úgy a DVD-t(!), a széthúzott proci mellett (már az 1466@2166MHZ-es időkben is), hogy fel sem merült bennem, hogy elrontja a lemezt, és nem is rontott soha. Persze jobb író, sokkal jobb proci, sokkal több RAM, és hát a 2db 80GB-os (később 2×120GB SATA) HDD is más volt, mint a 20GB-os Quantum Fireball LCT20 20 UDMA nélkül.
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #83579 üzenetére
Van nekem egy "Intellimouse (tm) Serial or PS/2 Compatible" tipusu egerem. Pont ugy nez ki, mint ez, csak az enyemnek kb 100ezerrel nagyobb, a sorozatszama. Ennek a dobozaban volt egy RS232-PS/2 adapter, ami ugyonolyan szinu volt, mint maga a kabel. Mivel ez az adapter nincs meg, gondoltam barmelyik passziv adapter jo lesz nekem az ebayrol, ugyhogy vettem egy ilyet. Nyilvan, nem mukodik
Bedugva, se kep se hang, se DOS alol, se Windows alol nem megy az eger. Nincs valakinek egy ilyen egere, aminel megvan az atalakito is? Forrasztanek ossze sajat atalakitot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83482 üzenetére
Persze, ez idővel megdőlt, mert a Phenom II-esek nagyon is mentek. Én tuningoltam X6-os Phenomot haveromnál 4500MHZ-es is ki lehetett hozni belőle 6 maggal, holott valami 3300MHZ volt az alapórajele.
Az első szériás Phenom nagyon gyenge volt, én évekig használtam (az első év után kényszerből), mint ahogy már írtam is, bizonyos esetekben a 3200+-os Barton teljesítményét is alig hozta (sőt, inkább 2800+-os Athlon XP-nek felelt meg), ami nekem egy 2669MHZ-es Athlon XP-ről átállva bizony olykor észrevehető volt. Emellé társult az általánosan is nagyon gyenge tuningpotenciál, elég sokat elárul, hogy X4-esből (Agena) 1800-tól 2600ig skálázódott az órajel mindössze... bár gyakorlatban csak a 9500-ast (2200MHZ) és 9600-ast (2300MHZ) lehetett kapni, esetleg 1-1 kósza 9700-ast (2400MHZ), a 9800-as (2500MHZ) meg sem jelent, a 9900-asból (2600MHZ) meg alig létezett, én nem is láttam élőben olyat, valami kisszériás szuperválogatott darabok voltak, hogy bírják a saját alapórajelüket legalább, ráadásul a két legnagyobbnak már 125W és 140W-os TDPje volt. Jött ugyan rá egy modell frissítés (9X50) de csak a 9150, 9550 és 9650 volt, ezek egyébként azonkívül h egyel újabb steppinggel készültek, megegyezetek az előzőekkel, mind erőtlenségben mint tuningolhatatlanságban.
A Phenom II ehhez képest hatalmas szakítás volt, pont ellentétje volt ennek, nem hiba akartam évekig átállni rá, csak sajnos nem volt rá lehetőségem pénzhiány miatt. Mire pedig áttudtam volna állni, addigra a frissen megjelent 4th gen-es Intel I sorozat sokkal vonzóbb volt.
Igen, ahogy az Athlon XPk-nél, úgy a P4-eseknél is voltak leminősített darabok. Jellemzően 1600A és 1800A Northwoodok között, nekem volt mindkettőre gépem régen, ráadásul az Athlon XP-m mellett szolgáltak
Az 1600-as az 2400-on ment arra emlékszem, a 1800-as meg asszem talán 3,06-on nekem is. 2009ig voltak meg, akkor eladásra kerültek. Azt tudom viszont, hogy a 2669-es Athlon XP a legtöbb játékban és tesztben megette reggelire a 3,06-ra húzott NW-t is. (bizonyos esetekben a 3,06-os jobb volt, de kevés ilyen volt, a 2400-as P4 meg mindenhol a sereghajtó volt)
S775 eleje ami átdolgozott S478 volt, rengeteg fordult meg a kezemben, de saját nem volt, nem is éreztem rá vágyat. Néhol lassabbak voltak mint az S478-asok hiába hangzott papíron jól a dupla cache meg a sokkal magasabb FSB.
Pentium/Celeron D isteni jó játékok voltak, volt mindkettőből több, általában megépítettem, jól meg... OC-ztam, haszonnal eladtam volt a képlet. Volt olyan, hogy egyszerre kettő is volt itthon Pentium D-s gép. De igazából sosem lett főgép egyikből sem, mert akkoriban nem engedhettem meg, hogy egy ilyen gép ára tartósan kiessen (vagyis hogy megtartom), inkább amolyan befektetések voltak.
A nagyon kora Core procik kimaradtak meg inkább visszamenőleg voltak meg, C2D-kből jellemzően a kicsik (2-es 4-es széria, esetleg 1-2 lassabb 6XXX) mentek, azokból elég sokhoz volt szerencsém, bár főleg a melóban (számtech boltban dolgoztam már akkorra).Athlon X2-ből viszonylag kevéshez volt szerencsém, az itthon nem is volt, az egyik nőmnek Lindának volt X2-ese, de annyira nem voltam hasra esve tőle, egyértelműen inkább C2D párti voltam akkoriban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83480 üzenetére
Huh, az sem rossz.
Annak idején nekem a 4 magosokkal rossz emlékeim voltak tuning szempontból. Egy C2Q6600-hoz jutottam amit tuningolni is volt lehetőségem az 2400-ról 2800-ig ment, a 3GHZ-et se vitte már sehogy. Akkoriban lett meg a Phenom 9500-asom ami az alap 2200MHZ-ről rommá feszelve és trükközve is instabil volt 2700-on, de még 2600-on is, ésszerű keretek között meg 2400MHZ-en sem volt életbiztosítás a stabilitása. Mivel más Phenom 1-eseket is láttam, és tapasztaltam, hogy kb ugyanezt az arányt hozzák, el is könyveltem azt (a ma már hibásnak tűnő következtetést), hogy a 4 mag már sok. Minél több a mag annál bonyolultabb a rendszer, annál nagyobb az esély arra, hogy az egyik mag nem bírja, és emiatt nem lesz jó a tuning. Ezt még alá is támasztotta az, hogy a magok lekapcsolásával lehetett nyerni %-okat bizonyos CPU-knál. Úgy gondoltam a magszám emelkedésével rohamosan csökkenni fog a kihozható tuning % mértéke, KIVÉVE ha "low end" waffereket alkalmaznak.
(low end waffer : Amikor mondjuk egy 3200MHZ-esnek gyártott procit gazdasági érdekből leminősítenek pl 2400-asra és kiadják úgy mint 2400?HZ-es miközben 3200-as alapból).Szerencsére aztán fejlődött annyit a gyártás technológia, meg a core management (pl eltérő sebességen üzemelő magok, vagy magok menetközbeni le és visszakapcsolása stb. ) hogy ez az elméletem nem állt meg, vagy legalábbis jelenleg így tűnik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83422 üzenetére
Emlékszem a SWINE-ra, akkor bitang nehéz játék volt, és az akkori gépemen (466 Celeron, 192MB RAM, TNT2) bitangul szaggatott, pontosabban inkább csak lassan ment. Azért is kapott kaszát egy időután.
Haverál 766MHZ-es Celeronon 256MB RAM, GeF 256-on, meg tök szépen ment. -
válasz
jokeph #83394 üzenetére
Mondjuk azért gondoltam hogy nem bízod másra
Ház matekolást nekem is be kellett vetni az X99, bár inkább C612- nek nevezem már, erre a lapra a rendes szerver chip került. USB3 kifordítva, épphogy rá lehetett dugni, és fedi a vastag kábele kettő SSD csavarhelyét, mindegy lényeg hogy éppen elfért minden, amit terveztem. Viszont ha pld az Asus féle EATX lap mellett döntök, ami 3cm- el mélyebb, na az ütött volna mindent, a VG7W házat nem tudtam volna használni. A VGA power kábeleket már így is képtelenség volt átfűzni, de nem zavar végülis.
A Zenben cserélem majd a Prime lapot, TUF450Pro- ra, remélem elfér, még nem mértem rá, a régebbi VG5W ház elrendezése és az elforgatott drive kosár jobban bejön, kérdés hogy elég mély-e a picit nagyobb laphoz.
+1 kérdés : ehhez a procihoz tényleg kötelező a vízhűtés ? A PH avval tesztelte, valamint írták hogy az AMD is azt javasolja. Ha mondjuk 4GHz fixen járatnám, akkor elegendő-e egy torony hozzá ? Gondolom a 4.7GHz boost miatt van a képben a vizezés
-
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #83380 üzenetére
Kozbe rajottem, hogy T9500 az, mert 800-as a CPU (965-os chipset).
De a Youtube alatt nem a CPU porog, hanem a GPU. A youtube meg mindig megenkodol mindent h264-be is, az nVidia 8. generaciotol tud h264/fullHD-t dekodolni, neked ha h264 tamogatott GPU-d van, csak egy olyan brozer pluginra van szukseged, ami elrejti a youtube szeme elol a h265 vagy a vp9 tamogatas letezeset. Ha a youtube csak azt latja, hogy h264 kepes vagy, akkor h264-et fog adni.
-
válasz
jokeph #83378 üzenetére
h264ify-t tedd fel a böngészőbe, tiltsd a 60fps-t, és 720p h264-et még a gpu is gyorsítani fogja.
Valszeg fullhd h264 is menne neki, de a Youtube abból már csak 60fps-t tárol ami sok lesz a gépnek.Azt már valszeg Czo mekbúkja is cpu-ból küzdi le, a gef8600 nem elég erős fhd 60fps decode-hoz.
-
válasz
jokeph #83250 üzenetére
Hmm, a 0.294- es a későbbi monitor pedig, a 19" HP LP1965, igaz hogy az a nagyobb, há' én jónak látom, a kivitelezése is profibb, forgatható, jobban dönthető, magasságállítás, USB HUB, dualDVI-i (analóg VGA és digitális csatlakozás). A régi DOS programokkal, gamekkal is sztem jó a képe. Valamint elég jó vélemények vannak róla, pld :
pcworld.com_techhive.com
Közzétéve: 2007.02.17
HP LP1965
Erős képminőségével és kellemes kialakításával a HP LP1965 egy remek, 19 hüvelykes monitor otthoni vagy irodai használatra.
Írta : Kalpana EttensonMivel digit jelet is fogad, a GTX1650- re is köthető, HDMI-->DVI kábellel. A 17"- os HP- n meg csak DSub csati van, arra ment most a HD6850, így tudok a próbaállomáson dual-kijelzést használni az X99- hez.
Én occsón' ezeket találtam pár éve, ami megfelel nekem, legalábbis közeli boltban, gyorsban keresgélve. -
-
-
válasz
jokeph #83181 üzenetére
Felsőkategóriás lap, és megy benne a HD6850
AMD oldalon nemtom hogy működne-e
A Prime belépő lapot fogom cserélni(1 PCIe 16x) 450Pro- ra(ez olyan közepes szint kb), és van még egy HD6850- em. Aztán hogy ebben menne-e a szintén GTX1650 mellett, az talány, ill gőzöm sincs.
-
válasz
jokeph #83179 üzenetére
Kimaradt nálam a 1151, meg a kortársai is
. De most mint írtam korábban is, már könnyű helyzetben vagyok, mivel úgy döntöttem hogy az X99- es drágaszágom kiváltotta az összes Intel variánst, mely a korai 775 után létezik
A biosában meg sorakoznak az UEFI/Legacy pontok. Defaulton használom, ahogy a kínaiak belőtték, ha bármelyiket átállítom, már el sem indul a lap, ill optikáról bootolnak a telepítők, de behalnak hamar.
Viszont evvel a vegyesfelvágott settel UEFI on van a GTX1650 GPUz ablakában, úgyhogy sztem jól állították be.
Az IDE módot kapcsoltam át az összes SATA dugóra AHCI- re, ezt nem is kell visszakapcsolgatnom XP bootnál sem, mert van XP AHCI vezérlő hozzá. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #83069 üzenetére
Tehát mobil procit raktál, egy fölöttébb furcsa asztali lapba (ram slotok pl fektetve), integrált VGAval és SSDvel... érdekes jószág az tény.
Mint írtam Zoltánnak ezt a C2D-s utat 2016-tól napjainkig sikerült bejárnia, jókora lemaradással, de hát a 3GHZ-es P4 (bocs kihagytam a 3200+-os Barton és a C2D között volt egy 3GHZ-es P4-ese is) napi gépnek 2016 elején már azért eléggé problémás volt. -
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #82998 üzenetére
Igen, akkoriban a 64 VS 128MB VRAM is egy gakori kérdés volt (ezért tudtak a gagyi RAMos MX400 64MB-ok is mind elkelni).
Nekem Pitta haveromnál ilyen. Vett egy MX420-ast, ami az 1GHZ-re húzott 667-es Celeronban igencsak gyengén muzsikált. Elégedetlen volt vele, ezért jó sok pénzért kicserélte 128-as MX460-ra. Mondtam neki h te ebből már simán vehetettél volna GeF3-ast is ... jajj de ez GeF4 jó lesz.
átvettem a 128MB-os Ti200-asomat, és ugyanaz az áll leesés.
Na akkor az MX460-ra is rá kellett fizessen (nem kellett volna de mindkét kártyát valamivel kevesebbért vették vissza tőle, lévén bontott, használt stb. ) de egy nap múlva neki is 128MB-os GeF3 Ti200-asa volt. Akkor én szépen felemeltem az órajeleimet Ti500-ra -
válasz
jokeph #82960 üzenetére
DDR3 is tervben volt, de
-ha megnézed a DDR3- at is támogató procikat, egyikben sincs turbo
-egy kivétel van, a 2666v3, mely egy csak OEM-ként, anno brandoknak gyártott modell, abban van turbo és DDR3- at is támogat, be is lehet szerezni olcsón Kínából, de 135W- os, én pedig max 100W- ig akartam menni
-ezekre vásárlás előtt nem figyeltem fel, bárha igen, akkor is valszeg ezt a lapot veszem, mivel ebben megy az asztali DDR4 is(meg a server ECC is), az meg nekem már a fiókban figyelt
-így a HA- n is olcsón beszerezhető 2640v3- at választottam, 90W- os, relatíve sok mag, 8C/16T, van turbo, órajele közepes 2.6/3.4, de az erős Xeon magok miatt, így is egy kis méregzsák lett a drágaszágom
-tehát a DDR3 foglalatok ebben már csak dísznek maradnak
-a desktop Core ix 2011 változatokat nem figyeltem ilyen szempontból(de az info jó, mert nemtudtam), eleve Xeonra hajtottam. Feelingesebb, meg ahogy néztem olcsóbb is. No meg most látom hogy a v3- as Core i széria nem is támogatott a lapomban :Intel Core i7-5820K 6C/12T 3.30GHz 3.60GHz DDR4 1600/1866/2133 Nonsupport
Intel Core i7-5930K 6C/12T 3.50GHz 3.70GHz DDR4 1600/1866/2133 Nonsupport
Intel Core i7-5960X 8C/16T 3.00GHz 3.50GHz DDR4 1600/1866/2133 Nonsupport
Intel Core i7-6800K 6C/12T 3.40GHz 3.60GHz DDR4 2133/2400 Nonsupport
Intel Core i7-6850K 6C/12T 3.60GHz 3.80GHz DDR4 2133/2400 Nonsupport
Intel Core i7-6900K 8C/16T 3.20GHz 3.70GHz DDR4 2133/2400 Nonsupport
Intel Core i7-6950X 10C/20T 3.00GHz 3.50GHz DDR4 2133/2400 Nonsupport-ha mégis mennének benne, ezekkel sem lenne DDR3 próba, mivel látszik a listából hogy csak DDR4- et támogatnak.
-
válasz
jokeph #82901 üzenetére
Nekem Savage 4-el volt még ilyen, volt egy driver Q3 engine-es játékokra, volt egy egyéb D3D-re és volt egy, a sárga driver 3dmark-ra. Azért sárga driver mert a 3dmark töltő képernyőjét elsárgította. Ez volt a leginstabilabb, de a legjobb értékeket ezzel lehetett elérni 3dmark alatt, fagyás nélkül lement és képi hibák se voltak vele, csak a sárgaság a 3dm99 töltő képernyőjén.
-
-
válasz
jokeph #82878 üzenetére
Inkább 125, 250, 333-at válasz amelyiket leginkább tudja tartani a géped. Q3 az fps-ből számolja a fizikát, vannak idealis értékek. Igazából single playernél nem nagyon számít de könnyebb ugrálni a fenti értékeken. De lehet olyan eset hogy ki tudsz ugrani a pályaból valamelyik értékkel mert olyan helyekre is fel tudsz menni ahová 85fps-el nem. (Cod-ba volt pár ilyen multiban is)
Ja meg r_smp 1 parancs az hogy 1 nél több magot azaz kettőt használjon a játék. Tudni kell hogy quake3 motor volt az első fps motor 2 proci támogatással (nem mag hanem dual egy magos proci de megy 2 magoson is), eredetileg is így írták meg. -
-
válasz
jokeph #82876 üzenetére
Nem próbálod meg elengedett fps-el vsync nélkül?
Persze nem az egekbe mert fizikát kinyírja csak mondjuk 125 vagy 333 érékre. (com_maxfps 333).
1000 fölé ne engedd mert azon már tényleg bugos lesz (codnál ami szintén quake3 motor nálam nem működött az irányítás 1000 felett) -
-
válasz
jokeph #82829 üzenetére
Mennyit nyomtam én éjszakákon át a multis verzióját (ET) quake3 motor pörgött mint az állat.
Acorp 7tk266AL 2000+ athlon titan cu5tb és 368mb SD ram meg asszem MX400 aztán Ti4200 OTES hajszárítóval meg laposmaxtorral kodegen táppalés egy rövid életű Gaba monitorral.
Az megmaradt hogy mg42-vel valami 4000 vagy 5000 lőszer felett használtam egy meccs alatt meg persze noob rakétáztam stb. Javítgatni a tankot, water pumpot, depo gate-et meg a fene se tudja még mennyi mindent. Csak úgy csatogott az isdn modem.
Aztán jött a Cod ami bár messze elmaradott volt csapatjátékban de totál más élményt adott. [link] Na az a mai napig megvan úgy ahogy 2003-ban felraktam azokkal a screenshotokkal és demókal mert warokon kellett felvenni. Szóval vissza tudom nézi amit közel hány éve is....belegondolni is rossz. Jókis ventrillóval aztán később teamspeak de a ventri szerintem messze jobb volt, ma meg már mindenféle agyoncsicsázott hulladék van ilyen célra. -
válasz
jokeph #82762 üzenetére
Én megírom magamnak az időzítéseket (nem csak CL van ugye), jobb eredményt kapok sokkal, mint amit XMP-re kapnék, és jobbat annál is, mint amit a Ryzen DRAM Calc ad. Annyi, hogy ezzel így bíbelődni kell, és céltól (játéktól) függ, mit szeret jobban. Nem mindig a magas RAM órajel a nyerő, és most arra tippelnék, egy ilyen régi játéknál talán a késleltetés minimalizálása vezetne jobb eredményre. (Nincs szükség magas sávszélességre, a szuper alacsony késleltetés lehet a nyerő.)
DarthSun: 3000CL15-ös moduljaim vannak. Annyi, hogy most 3266CL16-on vannak. De tippre 2133CL9 jobb lenne a Deus Ex-hez.
-
-
válasz
jokeph #82726 üzenetére
Szép
Viszont akkor már tényleg nemtom mi van, a hobbigépem akkor lenyomja a 4.7 GHz- es procit is ?
Nálam a Xeon 2.6GHz/3.4GHz turboval 226 FPS- t hozott 8C/8T- vel, és 220- at 8C/16T- vel.
Milyen videokártya van a Core i5- öd mellett ?szerk : ja látom, HD6850, csak halványított üvegezett ablakban van, amiatt kerestem.
-
válasz
jokeph #82700 üzenetére
A legelső, a legjobb. Rögtön a jöték elején ott vagy, ahol ez a mérés történik.
FoxiestFox: Nem elég neki a PIII, ha számítanak a jó minimum fps-ek is. Pont ez a Szabadság-szobor teszt mutatja meg. Igaz, hogy egy 1 GHz-es PIII-mal is szódával elmegy az átlagos fps, de ha zavarnak a dropok, valami erősebb kell. Core2 Duo már bőven jó, de még egy erősebb P4 is.
DarthSun: Szerintem jól következtetsz, illetve akit zavar az alacsony minimum fps, az nem PIII-at használ a játékhoz. Pedig az avg. 30-45 is lehet (Radeon DDR-től kezdve, 1024x768-ban). Csak ha időnként beesik 20-ra, az engem zavar.
-
-
törölt tag
válasz
jokeph #82575 üzenetére
le akartam fedni az osszes szamomra erdekes technologiat es ki is maxolni (glide, eax, a3d, hullamtabla, foleg a dos korszak vegi technologiak), de nem akartam egy vitrinbe valo retro mukincset csinalni hanem olyat amit hasznalok. mocsok draga is volt de ha kiszamolom az elvezeti erteket es hogy mennyibe kerult volna kulon-kulon olyan gepsor ami ezeket lefedi, illetve mennyi helyet foglalna, azert kiderul hogy egeszen megeros.
-
válasz
jokeph #82564 üzenetére
Valamint ES X99-eket is láttam már kínai lapon amik totál újak voltak. De tapasztalataim alapján a portokon kívül semmi jelentősége nem volt 2011-nél és v3-nál sem a chipsetnek. Unlocked prociknál tuning is ment (1620v1 esetén 43x-ig) teljesen mindegy milyen volt a chipset. (persze a maga korlátozott módján mert nem erre valók azok a kínai lapok)
-
válasz
jokeph #82564 üzenetére
Nembaj, lényeg hogy működnek. Nem semmi technikai produktum így sem, néztem a gyárról készült fotókat, meg a fiatal fejlesztőgárda, brutál mit összehoztak. Itthon újonnan a nevesebb X99 lapok sokkal drágábbak, vagyis úgynézem már nem is kaphatóak, bár a záró árak már mérsékeltebbek voltak. A használtpiacon is alacsonyabb ár, de minimális a kínálat. Bár nézem hogy egy ugyanolyan lap is kapható, mint az enyém, elég jó áron, mivel kintről már drágább, dollárban is, meg az elszállt árfolyam is hozzátesz.
Meg egy Asus csúcsragadozó is már jó áron, ez 100 felett volt még nemrég használtan is. Bár én nem tudnék vele mit kezdeni, EATX- es, bele sem férne az előkészített házba. Meg a tuning opciói sem számítanának, állítólag max 10%- ot engednek az E5 Xeonok, az meg kb mindegy is(bár van 1-2 zármentes modell is, de megkérik az árát).
-
válasz
jokeph #82561 üzenetére
Q67/B85-ös (Intel 6/7 series) PCH-t használtak/használnak : az előkelőbb lapokban pedig a C612- őt
AMD : azt kell hogy modjam hogy Socket3- tól napjainkig meg vagyok velük elégedve, voltak sebességbeli hullávölgyek, erősödések, de a Zen- el ismét felzárkózott szerencsére.
A NetBurst- nek meg bizonyos kompatibilitási előnyei vannak retro cucokkal, pld avval még megy a Live DOSDrivers.A gen infot pedig köszi !
-
válasz
jokeph #82542 üzenetére
DDR2- ből az AM2+ ami jól megy 8GB felett, de az is az utólag forgalmazott HD 4GB- os DDR2 ramokkal, asszem ezt is a kínaiak találták ki, mivel az MC a prociba költözött, így a foglalattól, gyári spectől már függetlenedett a dolog.
Az AMD vonal miatt a 775 is kimaradt anno nálam, de kellemes csalódás lett, a selejtezésből kapott 3 db. Kettőt jó kis középretrová staférungoltam, a 3.- ból meg kiemeltem az E6600- at, ami a Win98EE#1 szíve lett. Már evvel is látszik, mekkora ugrás a NetBurst után(bár az utóbbi is kimaradt, retroként lett csak).Nem lehet tudni, ilyen tendencia mellett lehet hogy 10 év múlva a mostani új szervereket cserélik majd az akkorira, a mostani 32core Intel procikra meg a kínaiak megint legyártanak majd egy hozzá illő desktop lapot. Bár a chiphiány, járványok, háború sokmindennek keresztbe tehet.
286/386/486 és P1 : 286- al kezdtem, tehát nekem szinte az egész PC vonal mániám. Az egyéb 8bitesekkel, Commodore és társaikkal vagyok úgy hogy nem volt, nincs kötődés.
(#82543) Fred23 : saját készítésű ház - érdekes lenne, nem könnyű project, ha rászánnám az időt, elég jó barkácsoló vagyok...de megjött 19k- ért postával nemrég a VG7W is. A saját idő+anyag, meg a felmerülő problémák - akkor érné meg, ha egyáltalán nem lehetne gyárit kapni
(#82551) frescho : ahogy már infot cseréltünk róla, kinek mi...a retro. Átfedések is, valamelyik ma is használható, attól is függ mit futtat rajta az ember. Meg az overkill keverések, MDJ is publikálta a 20core procival a Voodoot pld. Az X99- el is mehetnék a saját topicjába(ha van), de ott nem is ismernek(audioval kapcsolatos kérdésre pld nem is jött válasz a topicjában, más megkérdezte ugyanazt, egyből földig hajoltak előtte, te vagy a faxa csávó barátom - sztem meg 100 alatti IQ a tag), itt meg családi a légkör, 1-2 embert érdekel, többiek meg legfeljebb skippelik.
(#82553) KROK640 : hát igen, nekem meg még nem is volt számtech a suliban
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #82528 üzenetére
Másban még nem próbáltam, maximum majd a P35-ös Gigában tudom, ha összeáll majd a C2D rendszer.
Mindenesetre piszkosul csalódott leszek, ha megnyekkent, akkor ugyanis a főgépben használt GTX950-es lesz az egyetlen PCI-E VGA itthon. És nem mellesleg kezdhetek mégjobban félni attól, hogy megnyekken... Főleg h integrált kártyám sincs.Nekem általában 6-9 ablak elég. Ha valamiért nyitok is pluszt, azt bezárom amikor nem kell. Megszoktam már ezt így. Én sem szeretem ha szűkösködni kell, de azért ma még 16GB RAM bőven elég, 8GB a határeset, 4 meg szerintem kevés.
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #82533 üzenetére
Tudsz pelda lapot mondani, amirol tudod es probaltad es nem mukodott ha beletettel 4db 4GByte meretu DDR2-800 MHz memoriat? Nem a leiras erdekel. Anno legalab 100 darab ilyen konfig ossze lett rakva, azokbol a lapokbol, ami eppen akkor kaphato volt, es soha nem neztem meg, hogy mit tamogat a lap. Csak az erdekelt, hogy legyen rajta 4db DDR2 slot. A tobbi ugyis, a chipseten mulik.
-
válasz
jokeph #82528 üzenetére
A 775 hátránya a kevesebb RAM. De...ha csak retro-félretrora használja valaki, akkor semmi gond. 4GB RAM napi feladatokra már kevés(szintén sok tab), a 8 meg hamar megtelik, nálam a böngészőn kívül is sokminden fut/nyitva van folyamatosan. Emiatt a hobbigépbe(már megint dícsérem
, szerelmes vagyok bele
) 32 lett, de számomra akkor is félretro(benne van a HD6850).
-
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #82460 üzenetére
Utolsó eset:
Állásában meghalt egy Asus Striker extreme konfigom.
Kicseréltem evga-ra, egy ideje nem próbáltam, remélem müködik.
Aztán pár napja jött egy újabb striker helyette, szépen indult, mondom Aida stab. teszt.
10 perc után megállt a lap.
Azóta indításkor egy tizedmásodpercre indul, aztán megáll.
Ennyi volt. -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #82453 üzenetére
Sajnos pusztulnak rendesen.
Ott lőttek ki a teljesítmények.
Értelmes nforce 4, nforce 590 intel 775 lapot már nem is találni. Nforce 680i 780i x38 x48 még akad ritkán.
Én 8 év alatt egy ref. nforce 590 lapot sem találtam.
Ezt írtam itt többször.
Jó 775 lap, és pl 8800gtx/ultra ritkább lesz mint egy voodoo5 -
válasz
jokeph #82453 üzenetére
Az X99 lapom árát visszanéztem a rendelésből(régebben rosszul írtam), 51300Ft- ra jött ki, most meg már drágább Dollárban is, meg a Forint is romlott, ma tehát 60k fölött van már az ára. A jobb telivérek meg ennél is drágábbak, bár én mindenképpen a kínai csodát akartam.
Így akkor egy gépben megvan az Intel erő, QuadChannel, meg a félretro-feeling
, meg hogy desktop köntösbe öltöztetett szervergép lényegében.
-
válasz
jokeph #82450 üzenetére
Hát ezt tolni kell mindenképpen. Ha már egyszer egy jobbfajta X99- re beruháztam. Lap+proci+RAM+táp+ház+SSD : kb 191000 HuF (csak saccra emléxem az árakra, számlákat nem vettem elő). Vinyó volt, video szintén, mivel félretro megy bele, melynek kell hogy legyen XP drivere.
Bár ahogy említettem a taktikai szempontomat, úgy nem is olyan drága, mivel kivált +2 gépet, melyeket akkor így nem kell megépítenem, C2Quad és 1366, ezekhez is azért a jobb alkatrészek azért drágák.
Xeon X5690
: nagyvad, az sztem megy 4GHz felett is...
-
válasz
jokeph #82419 üzenetére
Ismét kössz !
A gyufáskatula pont oda lett méretezve, teljesen függőlegesben tartja a kártyát.
A procileszorítás olyan erős, hogy én szinte féltem hogy valami roppan vagy törik, de hát a tervezők gondolom tudják hogy ekkora erő kell a jó elektromos kontakthoz. Meg ha bentvan a proci, akkor már nem cserélgetem, legalábbis én. Tehát egyszer kell jól belepasszintani, aztán már nem piszkálni(mondjuk nálam a csere miatt kétszer kellett, de a második már marad véglegesre).
A hűtőlefogatás pedig sztem is príma, gyors, pontos, biztonságos, és könnyen cserélhető az egész hűtő.fogpiszkáló vs petrencés rúd - költői hasonlat
-
válasz
jokeph #82394 üzenetére
Igaz, keresek valamit. Van is 1+2gb ddr2-esem.
Gondban vagyok kissé, esetleg nem tudja valaki hogyan köthetem be a töltőt T60-nál ?
Csak kölcsön tápom volt pár perc próbára, a Dell és HP hasonló de nem megy bele. Így maradna a drótos megoldás, rakás 19-20v-os tápom van de pont nincs már meg az ibm féle.
Próbáltam hogy két kábellel a belső palástot (+) és a külsőt bekötni (-) de meg se nyikkan, aztán a pin-t(+-ra) és a külső palástot(--ra) de semmi. Vagy a pin és a belsőre is + kell? -
-
válasz
jokeph #82249 üzenetére
A C61x tuti jó desktop lap formában is, hiszen a 612 megy simán Win7- el is. A kis kínai mérnökök jól megépítették. Bebootoltattam egy anno AM2+ - ra telepített Win7- el is, elindult, de nem hagytam meg(XP és W10 volt a végcél). XP- re nem adták áldásukat, de hát még az is megy, egy kis moddolással. Mondjuk az a hatalmas Xeon, hát...jóég tudja, ott már nem csodálkozom hogy van egy kis pitty-putty.
Amúgy nem mazohista
, kár hogy nem indul neki, ezt így kell csinálni, 20C/40T procival retro kártyákat hajtani.
Bár én szerényebben fogom, rárepültem egy 8C/16T 90W- os procira, Kedd-Szerda környékén jön az ígéret szerint, nekem az bőven elég lesz.
-
-
válasz
jokeph #82247 üzenetére
A patcher nem jó, már próbáltam. Ez C621 déli híd, totál más amint ami az asztaliakon van. Nem a sata és usb-vel van a gond, addig el sem jutok. Mondjuk ultimate-t nem próbáltam csak pro-t. Post után fekete képet kapok és a bill sem reagál (numlock sem aktív)
Még úgy is próbáltam hogy HDD-ről telepítem nem usb-ről (diskpart, bootsect stb.. parancsokkal már elvagyok segítség nélkül is.)DarthSun
Ez most kivételesen hót közönséges Supermicro X11SPM-F lap, azaz annak az butább verziója amin csak sima gigabit van nem 10gbit. Proci ES (QL1L spec 24eft-volt aliról újonnan 1 év garivalde a lap volt drága 75eft itt helyben) de volt mikrokód legújabb bioshoz is, az x99-es tool-okkal bele tudtam rakni. Nagy procik nem is mennek benne csak 165w-ig jó.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #82218 üzenetére
Igen, ez én is így tudom, hogy
Home - 1 cpu
PRO - max. 2 cpu.Igen ám, de amikor ez definiálva lett, akkor a CPU magszám még nem volt egy igazán értelemezett kérdés (a Hyper-Threading viszont már ismert volt, noha nem is túl elterjedt), ezért számomra logikusan jött a dolog, hogy :
1 CPU = 1 mag (mivel nem tudja, hogy több is lehet) és opcionálisan HT.
Amennyire tudom a kora XP Home a Hyper-Threadinget sem támogatja, tehát Home-al ezen logika mentén 1 CPU, 1 mag, 1 szál a kiépíthető, még PRO-val 2 CPU, 2×1 mag és a HT miatt összesen 4 szál.
(Bár ez az elméletem így jobban meggondolva ott bukott meg, hogy 2006 elején már Pentium Dvel használtam XP-t, ami ugye se nem két CPU se nem HT, hanem 2 mag).Ezenfelül az alapelképzelésem az volt, hogy az XP idejében nemigazán voltak elterjedve még a 4 szálas rendszerek sem (szigorúan véve 2001-2007 közötti időről beszélünk, de ha valaki akart modernebb rendszert, a modernebb gépéhez akkor tulajdonképp 2007 elején már elérhette a Vistát).
Végül rágooglezve leginkább azt találtam, hogy egy CPU-n belül akárhány szálat támogat az XP, csak a CPU szám számít, meg Homenál az, hogy nincs HT (alapverziónál, későbbi SP-knél nem találtam erre infót). Tehát még a 10400F-emet is 6 maggal vinné egy Home és mindenestől egy PRO ...
Mindig tanul az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hobby rádiós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged