- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #21554 üzenetére
En mostanaban az Intel fele hajlok, de voltak korszakok, amikor jobb valasztas volt a masik oldal. Most is also regioban es ar erzekeny vasarloknak megfontolandoak az AMD-k. Felso kategoriaban es szervereknel meg a kanyarban sincsenek. Sajnos igy nincs verseny.
Videokartyaban most jobb az ATI, de legjobban a Riva 128-at szerettem. Ott legalabb van verseny.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
DarthSun #21524 üzenetére
A W98ME egy érdekes OP rendszer. Úgy emléxem az XP megjelenése után nagyon nehezen álltunk át Win98-ról és a 2000 után is még bőszen vásároltuk és ajánlgattuk a Win98-akat. "SE"-ket.
Utólag azt gondolom, hiba volt, hogy nem a W98ME-t favorizáltuk, hamár az XP-től akkora volt az idegenkedés, legalább az USB eszközökkel való szívást megspóroltuk volna.
Persze az is igaz, hogy 2000-2004 között még rengeteg olyan PC üzemelt amin kínszenvedés lett volna XP-t használni, de ha jól emléxem még az otthoni játszós gépen is win98 volt sokáig.
Akkor még nem volt válság (vagy nem ilyen), de megfigyelhető volt, hogy a PC-k kiöregedésével és cseréjével kezdett az XP terjedni, aki P3-ról P4-re váltott legalább fél giga rammal az szinte biztos XP-t vett, ha vett egyáltalán.... Nem tudom a W98-at meddig árusították, de akkor is az volt a vicces szitu, hogy az utolsó darabokat a szoftver ABC-ből, meg könyvesboltokból kutattuk fel, mert a megrendelő ragaszkodott hozzá. -
mrbigfoot
tag
válasz
DarthSun #21337 üzenetére
Igen ECC-s sajnos.. az a baj, hogy egyfolytában jár az agyam, mire használhatnám.. abban nincs semmi "extra", ha belerakom egy szerver lapba
van egy régi celeron gépem, 384 MB rammal, 4GB vinyóval, és azt hiszem 1200MHz körül megy a processzor.. ezekből kéne valamit kihozni
ő lenne az:
-
válasz
DarthSun #21215 üzenetére
Én nekem anno 486-osom nem volt. Átugortam, főleg anyagi okokból, és egy 100 MHz-es K5-el folytattam. Emiatt is nagy kedvenc az am386DX40, mert sok időt töltöttünk együtt.
Utólag viszont sokat foglalkoztam a 486-osokkal. Ez volt az egyik kedvencem:Sok Compaq brand gépem volt, nagyon szerettem őket. Idővel úgy voltam vele, hogy sokkal szívesebben foglalkoztam a brand gépekkel, az egyediségük - így a nagyobb kihívás miatt - miatt, mint a custom gépekkel. Nagyobb márkák közül csak a HP, IBM és a Compaq volt nálam. Utóbbiból volt 386-486-P1, a többiből csak 1-1.
Sajnos am386DX40 nem volt brand gépben, vagy én nem láttam sose. Ez is egy szokásos, "ultrakicsi" alaplapon volt. A mellette lévő foglalatba meg nagyon nehéz 40 MHz-es coprocit találni. Kettőt láttam életemben (IIT mindkettő) és szerencsére mind a kettő a sajátom volt
-
válasz
DarthSun #21131 üzenetére
Persze tény és való, de mint írtam, a játékok DX9-es hardveres gyorsítást támogatják, illetve a Radeon 9700 is, ezért a Radeonon DX9 módban futottak a játékok, s mivel úgy több effekt is volt, maga a játék lassabban futott mert "többet keleltt számolnia" a kártyának, s így a valóságban az jött ki, hogy lassabb a RAdeon... a plusz effektek miatt
ez jött kia a jópár hsz-el korábban linkelt X800 és 6800 Ultra küzdelménél is.. az X800 votl hoyg dupla olyan gyors votl a 6800 ultrával szemben.. mert az csak DX9b míg a 6800 ultra DX9c-t is tudta már hardveresen, s az a játék ahol volt már DX9C támogatás, a 6800 ultrán úgy futott, és a plusz grafikai effekt miatt a 6800-as belassult...
-
-
-
-
válasz
DarthSun #20997 üzenetére
Azért a tantál kondik is képesek zárlatossá válni, de azért valóban jóval tartósabbak az elkósnál. Bár tény, hogy ezeknek az öreg lapoknak a rajtamaradt aksik a megkérdőjelezhetetlen elsődleges pusztítói, ugyanakkor a chipestek lábainál levő forrasztás is szeret elengedni, bár ez utóbbi legalább javítható, márha annyira ritka/értékes a lap, hogy van értelme...
-
-
Turulbir
tag
válasz
DarthSun #20794 üzenetére
Elsődlegesen, de van rengeteg minden csak úgy simán is, bedobozolva. Konfigokon kívül gyűjtök még procikat (s7, s370, s462; de van egy jó pár slot1 is), videokártyából AGP-s nVidia-s Asus-okat és AGP-s kéknyákos Sapphire Radeon HD-ket (bár erre most kevés a keret), illetve zenekedvelőként hangkártyákat minden mennyiségben. Ja és persze PC játékok, bár ezt nem rég kezdtem (de már minden ötödik virágboltira jut egy eredeti
).
Kicsit off, mert AM2, de ez a fő gépem. A ház oldalán lévő légterelő a videokártya tetejére lóg rá kb. egy centit, hogy ne keveredjen össze a prociról lefújt meleg a videokártyáéval. A ház elejében sajnos csak egy 8 centis venti van a ház hátuljára ragasztott szabályzóval, ezt a majd a nyáron 12-esre kéne cserélni, de ehhez elég rendesen meg kell majd flexelni.
-
-
válasz
DarthSun #20569 üzenetére
Persze biztos lehet, mondjuk a 3dmark2000 és 2001 összehasonlítása kicsit csalóka, mert az újabb shaderekre optimalizált kártyákon a 2000 kevesebbet megy, mint 2001, mivel a DX7 funkciókat a shaderekkel emulálja, ami érthető módon lassabb, mint az eleve erős DX7-es hardveres egységgel rendelkező kártyáké, szóval ilyen szempontból a GF4Ti vagy FX5900 lehet a 2000-hez a legjobb választás, mert ezekben még van ilyen egység, de csak egy GF3Ti200-am van még itthon, az meg DX7-ben nem sokkal gyorsabb a GTS-nél.
-
-
-
válasz
DarthSun #20466 üzenetére
JBOD-ban elsősorban Win alatt menne szerintem. Hogy ez tényleg kivitelezhető legyen, kéne jó pár PCI -> IDE kártya, amire fel lehetne ezeket fűzni. SCSI-t némileg könnyebb lenne. És hogy az egész egy nagy JBOD legyen, lehet célszerűbb valami linuxot elővenni ahol némileg könnyebb meló lenne ez (képzelem én), mint bármi más alól. És hálózatról stresszelni
-
-
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #20395 üzenetére
Úgy rémlik hogy feloldhatóak benne plusz futószalagok, de lehet tévedek.
Én annak idején 3-4 omegát is kipróbáltam ami kezelte a 9250-est, ezekből az egyikkel élből fagyott ha 3d-be váltott, egy másikkal valamiért 5 percenként alaphelyzetbe állította a kártyát, és volt az amelyikkel úgy hasitott mint a szélvész, de nem emlékszem a verzió számokra, igy 6-7év távlatából már csak ennyi maradt meg bennem. A www.guru3d.com oldalról szoktam drivereket vadászni ezekhez a régebbi kártyákhoz, mivel ott fent van minden kiadott vga driver ati és nv fronton, op rendszerhez katalogizálva. Illetve vannak fent spéci driverek is mint az omega, stb.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #20392 üzenetére
Érdemes, mert elég jó opciókat kínál, ráadásul én a 9600XT-t némi plussz hűtéssel, meg az omega integrált progijával (amiben húzás közben autómatikusan öntesztel, és kiméri mi a maximuma a vga kártyának ram és gpu szinten) 20% sebeség többletet nyertem.
Jut eszembe, ha valakinek hiányzik a gyűjteményéből, itt egy nem igazán kutyaütő 939-es konfig, amit most adok el. Nem igazán szereti az nforce chipset az SSD-t, és inkább konfigot cserélek öcsémnek, mint hogy az SSD-t hanyagoljam.
-
-
válasz
DarthSun #20373 üzenetére
Én is... mostanában pl néha erősen kell tuningolnom. Így belógattam 3 db gyorskötözővel egy 12cm-es noctua ventit az északi híd magasságába. Ráraktam egy hátlapra szerelhető coolermaster ventiszabályzót, de nem szereltem be hanem idetettem az asztalra, és most tudom vezérelni is. Vérbeli megoldás ez is.
SB Live! Driverében volt valami 8 megás ha jól rémlik. De lehet hogy volt nagyobb is.
Itt van egy 32megás, de az meg már túl nagy
-
válasz
DarthSun #20371 üzenetére
Már csak egy 28mega körüli hangfont kell.
Amúgy a kártya nagyon brutál lett így. Azt mondjuk nem értem, miért nem döntött memófoglalatot operáltak fel rá. Így nem fér mellé semmi, jó most pont a PCI slot van mellette, abban meg 180fokkal el vannak forgatva a kártyák.
A hűtéseid eredeti sufnituning megoldásúak. Szép a sárgazöld szigszalag. -
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #20355 üzenetére
Amikor utánaolvastam ennek a lapnak, akkor kezdett el érdekelni ez a plusszos proci. Super 7-ben nem nagy kunszt.
Jobban örültem volna, ha a VXPro-mban sikerült volna elindítani, de azzal nem nagyon lehet a 2V-ot megoldani. 2.5V kicsit sok lenne neki, mellesleg a "rendes" K6-ok mennek abban is 400-on.
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #20300 üzenetére
én eddig elsődleges konfignak igyekeztem mindig jó ár-érték arányú cuccokat venni, vagyis megvettem a legolcsóbb de jelentős tuningpotenciállal rendelkező vasakat: Cel2 633@1000+, TBred-B 1.5@2.3GHz, P4 NW 2@2.5GHz, P4 Prescott 3@3.8GHz, D805 2.66@3.5GHz, E2180 2@3GHz, E6500 2.93@4GHz+ - nagyvonalakban... volt pár kevésbé tuningos is, pl a K6-2 500 meg a duron 1200, de általában erőteljesen tuningoltam. eddig szoftverhibás / bizonytalan akadozós viselkedést csak az AMD konfigjaimnál tapasztaltam, de tuning nélkül is (ismerősöknél szintén) megvoltak ezek a gondok. intelekkel ilyen jelentős tuning mellett is évekig a legnagyobb megelégedéssel használtam a konfigokat
-
-
válasz
DarthSun #19799 üzenetére
ki lett guglizva
ráadásul a 20megás vinyó ami faszán megy, azon szépen lefutott valami dos-os inicializáló progi az is kirta a paramétereit a vinyónak amit én is megpróbáltam beirni a BIOS-ba de nem srácok! ezt tuti nem igy kell csinálni
nem véletlen van az MFM vezérlőkön külön BIOS
-
válasz
DarthSun #19793 üzenetére
hát de hogy menne ha nem ismeri fel a HDD-t, hogy ismerné fel a kártya BIOS-a kezeli azt... A BIOS HDD mélyformázója csak akkor indul ha van neki beálltva vinyó... jó akkor megpróbáltam kézzel beálLtani a hdd paramétereit, akkor jó, persze elindul a progi csak amint rátolok hogy proced már rja is ki hogy hdd vezérlő hiba.. jahh mert nem talál semmit sem az IDE porton
és a pcheck-el is ugyanez a baj, IDE-s vinyót keres és csak azt próbálja formázni
-
-
-
válasz
DarthSun #19766 üzenetére
Teljesen természetesen nem hajtja ki (ahhoz kb 600-as P3/Athlon kell, viszont afölött már szinte semmit vagy alig gyorsul a V3), de úgy nagyjából arányos páros (amikor kijött a V3 talán a Katmai P3 és a slotA-as Athlon volt a csúcs és Cel300A@450 volt a bestbuy), kábé mint a V1 és a 133/166-os P1-es páros, amikor kijöttek kábé az átlaggép is amikbe kerültek ez volt.
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #19654 üzenetére
Én ez idáig a hallomás szintjéig jutottam csak.. erre pont beletaláltam egy tök jó ksi lapnál
Bár igaziból fene tudja... nem lassú a gép egyáltalán... 160MHz-re felrakva Mindenhol a P75-P90 szintje között megy
Legyen az Dhrystones, Whetstones, MIPS vagy MFLOPS számítás
Szal sztem jó lesz ez a lap rakok bele egy VESA-s Tseng-et, azt meg összekötöm egy Voodoo1-el, kap egy SCSI kártyát, 2X-es CD íróval azt feelinges lesz -
válasz
DarthSun #19625 üzenetére
Igen én láttam vmelyik bacsis szobája/padlása/sufnija (már nem tudom milyen helység volt
) videóját, az én moytóim meg sem közelítik azt a mennyiséget, igazából XT-P1 közötti holmikból van "nagyobb" mennyiség, azok közül is a 2-486 közötti korszakból (de ezek is elférnek néhány nagyobb dobozban + komplett konfigok/házak foglalnak még nagyobb helyet, de ezeket meg egymásra tornyoztam egy sarokban), de itt a ph-en is ismerek legalább még 2 olyan embert (+ a vaterán is belefutottam már néhány tényleg komoly gyűjtőbe, ill. hwsw-én is akadnak szép számmal) akinek biztos több retro portékája van, meg akikről még nem is tudunk, szóval biztos vannak egy jópáran az országban. Isten nyugosztalja, Penyusnak volt még irdatlan mennyiségű múzeumnyira való cucca, remélem nem lett az enyészeté.
-
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #19586 üzenetére
éppen most szakít - vagy inkább szaggat?
- előttem a 3dmark 2000 egy MX+Rush kártyán. lassú, de a renderben egyelőre nem láttam semmi képhibát - 640x480 16bit txt és zbuff, dupla FB = 343 pötty a barton mellett
arról én is tudok, hogy a voodoo kártyák rettentő limitáltak textúrafelbontás terén - erre esetleg tudtok valami jó tesztprogit, amivel össze lehet hasonlítani a típusokat?
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #19561 üzenetére
nekem is van valahol itthon egy ilyen szépségem - régebben az autómban egy D201GLY lapban volt fektető adapterrel, hogy meghajtsa a DVI>HDMI bemenetes monitort - de nem hinném hogy egy, a P3-ak és K7-ek idején kijött kártya driverei komálnák a 486-ot, valamint maga a PCI verziója is lehet kevés - pl az alap BT és conexant csippes TV tunerek se mennek 486-os lapokban valami hardveres limit miatt...
-
ESP
őstag
válasz
DarthSun #19553 üzenetére
Akkor azt mondod csapassam a bartont?
Hihetetlen. Azt hinné az ember, hogy a nagyobb órajel meg a HT jobb.
De mégsem.Van akkor egy P4P800 SE-m eladó P4 2.8HT-s procival meg hűtéssel
valakit esetleg? +500ft-ért Abit BH6-al meg hűtővel és +700Mhz-es P3 vagy Celeronnal
-
MC Pite
veterán
válasz
DarthSun #19519 üzenetére
Hmm, van otthon egy csurig pakolt cipősdoboz, PII/PIII cuccok, átalakító, lap, stb. Asszem akad pár proci is. (van 1-2 döglött is ha vki arra gerjedne) Papíron minden megy, gyakorlatilag meg összesen 1 gépet raktam össze belőlük, a többit sose használtam, de sajnálom kikukázni. Jah ram, hűtő, kábel,paszta, bordák ... van még pár cucc. Tuaceka tán már nem maradt, de az egyik giga lap úgy rémlik eszi őket, meg vmi coppermine is lapul hozzá az egyik dobozban...
Ha valakit érdekel, dobjon privit, hétvégén ha hazaérek összeírom mim van, és 1500ért oda viszi a posta ahova szeretné
szerk: Überperverzeknek a korábbi időkből (lap és proc, K6-x meg vmi cyrix/56) és edo ramokból is végezhetek felmérést, szintén privizzenek rám. Jobban átgondolva 12-14évre visszamenőleg szinte minden akad, pedig már annyi xart kidobáltam/elajándékoztam...
-
válasz
DarthSun #19534 üzenetére
The Lastbyte Memory Manager ,gyak ez egy hardveres umb driver program. Egyrészt rengeteg korabeli chipsetet támogat, közte sok 286-ost is, másrészt Windowshoz volt még hasznos, mivel így emm386 (tehát virtual mód) nélkül lehetett kimaxolni a memóriát, ami egyrészt kicsit gyorsabb is volt, másrészt ha sok kártya volt a gépben, és esetleg még a smartdrive is aktív volt emm386 mellett, akkor tuti bukó volt a Windows.
-
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #19520 üzenetére
Jó teszt, ~ ez is volt várható
Még amivel dobni/butitani tudsz egy kicsit, az a BIOS cacheable opció piszkálása. Anno valaha még az is számitott, hogy a BIOS hivások szemetelik-e a gyorsitótárat vagy sem: kikapcsolva a program törzse futott valamivel gyorsabban, bekapcsolva a BIOS...
-
válasz
DarthSun #19526 üzenetére
Pontosabban A000-BFFF között a video memory buffer van, aminek a B000-B7FF-ig tartó része a mono/hercules karakteres buffer, ill az ega ugyanúgy C000-tól kezdődik, mint a VGA, de csak 16kb, tehát C400-nál véget ér. Ált. C800-tól következnek az egyéb kártyák biosai (scsi, mfm) ha akadnak, E000-tól pedig az EMS page frame, ha van ems memória is (akár hardveres, akár emm386-al), de ezeket ált lehet máshova is helyezni, de ha umb memóriát is szeretnénk használni, akkor nem biztos, hogy érdemes mert csak fragmentáltabb lesz tőle ez a terület, aminek hatására nagyobb drivereknél hiába lenne elegendő umb memória, mégsem tudjuk feltölteni, mert nincs egybefüggően annyi terület, amennyi kéne.
-
-
válasz
DarthSun #19520 üzenetére
Landmarkra valóban nincs hatása, erre én is így emlékeztem, de elég csak a video (32Kb) és a system bios shadowt (64kb) bekapcsolni, a többinek csak akkor van értelme, ha van még vmilyen kártya (pl scsi) a gépben, aminek van biosa, persze akkor is csak azt a +16-32kb-ot érdemes bekapcsolni, ahova a + bios címezi magát.
-
-
válasz
DarthSun #19502 üzenetére
Erre a +30%-ra konkrétan a norton sysinfo dosos verziójából emlékszem egy Headland chipsetes 286-oson mérve, coretestet is lehet mértem, de arra bevallom nem emlékszem, de simán lehet ott is kábé ennyi volt az eltérés, de akár újra lemérhetem estefele, hogy konkrétan mennyit számít...
-
-
válasz
DarthSun #19498 üzenetére
Dos alatt mindenképp érdemes bekapcsolni a system és a video bios shadowt, érezhetően gyorsabb lesz tőle a gép, windows alatt viszont valóban nem igazán számít (9x alatt régebbi gépnél, ha használsz dos alapú progikat akkor még érdemes lehet, de egyébként nem), sőt galibát is okozhat, szóval szerintem arra emlékezhetsz...
Szerk. dosos vinyóteszteknél nálam kb +30% sebességnövekedést hozott a system bios shadow, a video bios shadow-ra már nem emlékszem pontosan mennyi pluszt jelent, viszont az is határozottan érzékelhető dosos környezetben. -
válasz
DarthSun #19451 üzenetére
Felköszörültem a két gépre az UT2004- et. Hát ezeken már nagyon jól játszható.A gyorsteszt alapján a 754- es gép nyert.Mindegyik gépet végülis úgy teszteltem ahogyan használom, szükséges programok, vírusírtó feltelepítve.
A tesztet az Umarkkal végeztem, komfortos, kényelmes kis progi.Mindkét gépen ugyanolyan az UT verzió, patch, magyarítás stb. A tesztprogramban is ugyanolyanok a beállítások.Az UT- n belül viszont a botok részletessége eltér, a 754- en high, a 462- n normál, a program így jelentkezett be, gondolom optimalizált, többi érték ugyanaz. Így hagytam, ennyi előnyt kapott a 462 a 6600GT- vel, de evvel és a gyengébb ramokkal együtt is nyert a 754+R9700Pro.
Az FPS- ek alacsonynak tünhetnek, a DMDeck17 pályát használtam, abban jó nagy terek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest