- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
-
-
Exian
addikt
válasz
DarthSun #25798 üzenetére
23?
Amindenit. Az szép. De azért én is jól nyomom, én 3 hét alatt raktam össze 9-et
Meg még van kb 10 gépnyi alkatrész, amik még összeállításra várnak. Az OK, hogy most a kiállításig, meg a kiállítás idején, majd utána 1-2 hétig tudom tárolni a helyszínen, de hogy utána hol fogom őket tárolni, az még rejtély
A feleségem nyomatékosan közölte, hogy a kedvenc 286osom és 386osomon kívül semmit sem akar látni itthon
De abban bízom, hogy a munkahelyemen (ahol lesz a kiállítás) lesz lehetőségem hosszabb ideig tárolgatni őket. Illetve szóba került olyan is, hogy esetleg lesz állandó kiállítás a fontosabb gépekből.
-
OldPCfan
csendes tag
válasz
DarthSun #25800 üzenetére
Szép kis gyűjtemény grat hozzá,egyébként sikerült találnom itthon egy ESS ES1868-at hálisten működik is,tehát hangkártya pipa,már csak a Voodoo kell,de ahogy észre vettem hibás az alaplap ugyan is beleteszem a jó kis ISA-s hangkártyát indítom lefagy,ezért menetközbe kell beletenni,ezért szerzek valami PCI-osat.
-
Balathruin
veterán
válasz
DarthSun #25723 üzenetére
A RAM-ot eddig 2 beállítással próbáltam. Arányokat tudok állítani és 1:1-es aránnyal működött picit gyorsabban mint Auto-n, de 3:4-es arányon már nem bírja.
Teszthez most STALKER-t rakok, mivel az kihasználja a gépet és kicsit érzékenyebb a húzásokra is, így látom, ha valami már nem oké. Egyszer már mentem egy sebesség tesztet a játékban és sokat javult. Nagyon sok akadás volt a játék során, de proci felpörgetése után már sokkal kevesebbszer akadt meg.
Most is kérdés: A BIOS-ban lehet állítani AGP/PCI-t. Ezzel érdemes foglalkozni? Most 72/36-on próbálom, de nem tudom pontosan mit változtat. -
Balathruin
veterán
válasz
DarthSun #25721 üzenetére
Igen, a proci most durván megy, tovább talán akkor húznám ha szereznék rá egy nagyon jó hűtést.
A videokarit megpróbálom. Esetleg RAM-ot lehet húzni? Úgy tudom a réginél az is húzva van, rádobtam +33-mat (MHz) azt hiszem.
Szerk.: Stabilitást azt kb. mennyi játékkal lehet tesztelni? -
Exian
addikt
-
-
Exian
addikt
válasz
DarthSun #25257 üzenetére
Nekem van és nagyon szuper
De ez valami "túl jó" 286os már, valahogy az az érzésem. Vagy ezek már ennyire "jók" voltak?
Arra gondolok, hogy gyors... ezen a deszkán már Harris féle 25MHz-es CPU van, igaz a gép 20MHz-esnek írja. Ennek okára még mindig nem tudtam rájönni, de lényegtelen. Meg úgy eleve a lap is már utolsó generációs 286os lehet, a BIOS 91-es dátumozású, és valahogy már modern hangulata van a lapnak, már SIMM ramok mennek bele (4 slot van) és alig van chip, IC meg bármi egyéb rajta... nem az a lepedőnyi nagyságú igazi 286os
Majdnem olyan, mintha most gyártották volna retró célokra, de eredeti alkatrészekből és ISA slottal, de amúgy tök modern szaga van.
Az a lényeg, hogy szépen megy a gép. Amúgy én sem tudtam, hogy van 286os lapom
Anyáméknál, az egykori gyerekszobámban találtam egy szatyorban a szekrény tetején, fene tudja mióta hevert ott... azt sem tudtam, hogy működik e, szerintem sohasem próbáltam. Sőt, van egy olyan érzésem, mintha nem is lett volna ez a lap talán sohase használva. Túl tiszta, érintetlen, szinte új szaga volt első perctől kezdve, mármint, most, hogy rátaláltam. A memóriák is alig mentek bele, annyira passzentos, nincs bejáratva egy slot sem, az ISA slotok úgyszintén, bazi nehéz beletuszkolni a kártyákat.
Szóval én ettől kicsit gyengébb 286ost is szeretnék, vagy szerezzek inkább egy XT-t?
Az lesz az igazi azt hiszem.
MÁS: keresek minél régebbi, ócska, de még működő monitorokat. Minél retrósabb, annál jobb. VGA kellene elsősorban, de jöhet hercules, EGA, CGA, ami csak van, ha valakinek esetleg van kidobandó példánya, akkor ne a kuka mellé rakja, én átveszem eme veszélyes hulladékokat méghozzá ingyen!
Ja, Pécs és környéke, továbbra is...
-
-
-
válasz
DarthSun #24774 üzenetére
Atyám
majd 600 cpu és ez a K6-2+/K6-III/K6-III+ népsűrűség
, Akosf hány évig és mekkora elánnal gyűjthette ezeket.
Adyka: Nekem van egy kupakos (Copper-T) 1000-es Cumine P3-asom, ami alapból 1.13-on indul (133x8,5) és szorzózármentes, de 1200-ön (133x9) már nem teljesen stabil (legalábbis alapfeszen nem), még néhány éve cseréltem ezer Ft-nyi melegkaja jegyre. -
válasz
DarthSun #24781 üzenetére
De az a 2 db 1100/100-as az cerka, nem?
Vagy abban volt P3 is 100-as FSB-vel?mod: most nézem, volt, de volt 1000/100-as P3 is, Coppermine maggal.
Akkor rosszul értelmeztem amit írtál, és gondolom a felsoroltak a gyűjteményben vannak - akkor hiányzik a sorból a 900-as P3 is. -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #24774 üzenetére
Már tegnap írni akartam a kép után, de nem volt rá energiám.
Iszonyat szépek így együtt. Esélyem nem lenne elhelyeznem őket.1., K5-120, 150, 166 nagyon szép és ritka, talán nem véletlen, hogy 200-as nincs is.
2., Rögtön kerestem, hogy van-e 0,18 mikronos cyrix, és ott van PR400 személyében. Egyszer volt nálam Yutanié, amikor a tesztet csináltam. Bizony a 433 még hiányzik. És ami még ritkább talán az az ezüst kupakos MII. Le sem tagadhatnám, hogy a socket 7 a szívem csücske.
3., P3 coppermine 1000 / 100 van-e. Ez nem olyan ritka, de nem tudom leolvasni a képekről. Egyszer szeretnék már egy olyat. -
-
-
-
snake1977
őstag
-
válasz
DarthSun #24693 üzenetére
Az előttem szólót még annyival egészíteném ki, hogy összehasonlíthatatlanul kisebb élmény lehet egy ősrégen idejemúlt nővel foglalkozni mint hasonló számítástechnikai cuccal.
Valamint ha a PC nem az elvárásoknak megfelelően viselkedik, akkor egyrészt nem kell a komplett gépet lecserélni, másrészt a komplett gépcsere után megmarad a lakásod, az autót sem viszi el a régi gép magával, és sorolhatnám. -
-
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #24672 üzenetére
Ha mégsem megy akkor a dos6.22 könyvtárat is el kell tüntetni a telepítés idejére, én egy x könyvtárba szoktam átmozgatni addig.Vagy a set comspec környezeti változót átirányítani egy másik command.com- ra.
Millenium? Melyik állománnyal indítod?
re (#24675) : frissíteni kell neki, ha azt a célkönyvtárat adod meg neki ahol jelenleg a win3.11 tanyázik
-
válasz
DarthSun #24672 üzenetére
áhh, még a Millenium is felmegy DOS 6.22-ről
szerk: kitöröltem a Win.com-ot, a telepítő azt írja hogy a Windows.000-ba kéne rakni a Win95-t.. ha én aszondom hogy maradjunk a windows mappánál akkor vajon frissít vagy a régi file-okat felül írja és egy szűz win95-t fogok kapni?
-
-
-
válasz
DarthSun #24620 üzenetére
Azonos fsb és kessméret mellett gyorsabb az Ali, a fél megás Ali picit (de mérhetően) gyorsabb az egy megás Viánál (korábban alaposan kiteszteltem), ráadásul a Via jobban visszalassul, ha az alaplapi kess által is gyorsítótárazható memóriánál többet pakolunk bele, még K6-2+/III+ esetében is, a Via kb 10, míg az ALi csak olyan 5%-ot lassul vissza, szóval a P5A-B-ben gyorsabb lenne azonos fsb mellett, bár az én P5A-B-ém 112-es fsb fölött már nem tudtam stabilizálni, a Via lehet bír 124-et (mondjuk azt nem teszteltem ki mi a vége, de a 112-őt még az is bírta), de az meg már a magas pci freki miatt nem igazán nyerő rendszeres használtra, max benchelni 1-2-őt
Peter789: tesztelésre céljára tudok kölcsönadni SlotA lapot, de a Pluto/Orion magos Athlonok lasabbak a Spiritfire magos Durciknál, amik kb egálban vannak a Cumine P3-assokkal, szóval ha lenne Tbird is a tervben én arra fogadnék, a K6-x csúfosan fog szerepelni ebben a társaságban, bár én még egy a Katmai magos P3-ast is raknék a sorba, abból talán még volt 6x100-as verzió. -
-
-
válasz
DarthSun #24594 üzenetére
Hazahoztam, MEGÉRKEZETT
, szerdán mentem volna de Ákos mondta hogy mehetek/menjek ma, szerencsére haverom is ráért mert persze nekem nincs kocsim. Holnap kezdem nézegetni, ma már pihiznem kell, de azért idepakoltam az ágyam mellé
No és akkor végül itt is nagy köszönet Ákosnak, amit persze személyesen már leróttam.
-
-
-
válasz
DarthSun #24582 üzenetére
Jaja mikor meglett a K6-III+-osom jól teleszemeteltem vele a topikot meg Akosf S7-es teszttopicját is
Bacsis: Próbáld ki, de szvsz vmi alacsony fogyasztású cuccban lehetett talán. -
-
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #24565 üzenetére
Csak spricceltem. Repülhettem volna velük együtt az utcára.
Egy része talán mehetne bacsisnak is. Neki egy egész háza van erre a célra.
Ha meg nem fér el, lebontja a tetőt, és ráhúz még1 emeletet. Mire a szomszédok kérdezgetik... mivan szomszéd, jön az újabb baba. Dehogy, jönnek az új rack szekrények. -
-
-
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #24516 üzenetére
Nem tudom, pont most szereztem egy BX133-RAID alaplapot egy 866-os P3-assal és elég simán megy...
Valahogy megoldották a PCI negyedelést, de az AGP-t csak kétharmadolni tudja, ezzel együtt a V7700 stabilnak tűnik 2x AGP-n. Azért jó Abitos módon a megszakításokat érdekesen kezeli. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Medence topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest