Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz DarthSun #25257 üzenetére

    Nekem van és nagyon szuper :DDD De ez valami "túl jó" 286os már, valahogy az az érzésem. Vagy ezek már ennyire "jók" voltak? :) Arra gondolok, hogy gyors... ezen a deszkán már Harris féle 25MHz-es CPU van, igaz a gép 20MHz-esnek írja. Ennek okára még mindig nem tudtam rájönni, de lényegtelen. Meg úgy eleve a lap is már utolsó generációs 286os lehet, a BIOS 91-es dátumozású, és valahogy már modern hangulata van a lapnak, már SIMM ramok mennek bele (4 slot van) és alig van chip, IC meg bármi egyéb rajta... nem az a lepedőnyi nagyságú igazi 286os :D Majdnem olyan, mintha most gyártották volna retró célokra, de eredeti alkatrészekből és ISA slottal, de amúgy tök modern szaga van.

    Az a lényeg, hogy szépen megy a gép. Amúgy én sem tudtam, hogy van 286os lapom :D Anyáméknál, az egykori gyerekszobámban találtam egy szatyorban a szekrény tetején, fene tudja mióta hevert ott... azt sem tudtam, hogy működik e, szerintem sohasem próbáltam. Sőt, van egy olyan érzésem, mintha nem is lett volna ez a lap talán sohase használva. Túl tiszta, érintetlen, szinte új szaga volt első perctől kezdve, mármint, most, hogy rátaláltam. A memóriák is alig mentek bele, annyira passzentos, nincs bejáratva egy slot sem, az ISA slotok úgyszintén, bazi nehéz beletuszkolni a kártyákat.

    Szóval én ettől kicsit gyengébb 286ost is szeretnék, vagy szerezzek inkább egy XT-t? :) Az lesz az igazi azt hiszem.

    MÁS: keresek minél régebbi, ócska, de még működő monitorokat. Minél retrósabb, annál jobb. VGA kellene elsősorban, de jöhet hercules, EGA, CGA, ami csak van, ha valakinek esetleg van kidobandó példánya, akkor ne a kuka mellé rakja, én átveszem eme veszélyes hulladékokat méghozzá ingyen! :D Ja, Pécs és környéke, továbbra is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák