-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DarthSun #29453 üzenetére
Átadom Neked az elsőbbséget.
Én mindössze írtam egy Gravis történeti összefoglalót, meg összegyűjtöttem kb. 15 GUS kártyát, mert 20-25 éve nem volt rá pénzem, csak SB16-ra. Aztán rájöttem, hogy mennyire szopós a GUS használata, így eladtam mindent aprópénzért. Most vagyont kereshetnék rajtuk.
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #29263 üzenetére
Irigy vagyok, és most már utállak is
Most már csak a 240-re és a 266-ra lennék kiváncsi a giga lapomban. 240 még meglehet, 266 már nagy ugrás lenne. 233 jobb lehet mint a 240, a 60 vs 66 FSB, és a 30 vs 33 MHz PCI miatt.
Külföldi fórumokon volt aki az FSB-t mahinálta valami 70 MHz-re, és 245 MHz-en járatta.Ja és a lényeg: mindent illik (kötelező?
) tovább hajtani a gyárinál!
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #29191 üzenetére
Csak nem nyomod az UT-t? Én kb minden nap. nem játszom sokat, csak a 6. helyen vagyok.
-
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #29007 üzenetére
Mán 2db ilyen lapom van, jó kis cucc, szerintem még az 1,4ghz tuát is elviszi, és főleg hogy van egy 1,4ghz cerkám így az megy majd bele. Már csak a nv ti4*** kéne egy két darab.
A lap 1,5gb ramot fogad, én kaptam bele 4x256mb egy matrox vga-t meg háló karit, ez így kompletten a gép, 2k volt, de senki nem vitte el...
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #28931 üzenetére
Ez tényleg nagyon véletlen jött, találkoztam régi osztársammal, és 1,4ghz P-s adott, aztán mondta h talált még egy ilyet
Akkor van egy Fx5700u amit még GAI-tól vett anno, de sajnos szemetel már.
Am de rendszerint vágyok valamire, akkor van szerencsém mindig találni, mint ahogy az ss7 lap is.
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28915 üzenetére
Ne viccelj már. Ugyanazon feszültségen, minimális órajel emelés nehogymááá kinyírja. Elég röhelyes lenne.
Ugyanolyan fizikai formátumú? Úgy érted nem -e négyzet alakú IC-t eröltettem téglalap alakú foglaltba.... néhány lábat kihagyva... vagy egy érintkezőbe 2 lábat beledugva?
-
Balathruin
veterán
válasz
DarthSun #28899 üzenetére
Elfelejtettem, hogy áramtalanításnál automatikusan visszaáll... Nem az volt a gond, valamelyik csatlakozással volt gáz, szétszedtem teljesen, proci ki, vissza egészet, most működik is, netet is sikerült megoldani, szóval most van gép addig amíg lesz új HDD a másikhoz.
Elég hangos gép ez, a Quantum Fireball, a másik 2 HDD és a sok venti nem csoda, hogy ekkora zajt csap. Procin most egy 4200RPM-es AMD ventilátor nyomja a levegőt, Voodoo3 kétoldalas borda hűtéséhez is van még 2 venti (egy 478 intel fentről és a processzor eredeti ventilátora), pluszba meg bedobtam az Enermax tápból szedett állíthatót és maxra raktam, hisz a többi cucc hangosabb.
-
Balathruin
veterán
válasz
DarthSun #28890 üzenetére
Miután leírtam még 2x megcsavartam és lejött, most össze van rakva az egész, de nem csinál semmit. Bekapcsolom, HDDk, ventik felpörögnek, zöld lámpa ég, piros semmi, kép/hang semmi... Nem tudom mit csináltam rosszul, előtte ment, de a lap mögött 5 kiló por volt, meg már össze volt gubancolódva az összes kábel.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #28849 üzenetére
aktualis koraban abbol jart jopar a kezemben, kb hasonlo procival mint a tied
. Rengeteg volt beloluk csak meglepett, hogy mostanaban eggyel se futok ossze. Pl. Asus az eleg draga volt. Most meg retrozas kozben lapok egyharmada kb Asus a 486-P1 kategoriaban.
Lehet az volt az elso atx lapos gep amit osszeraktam. Milyen szuperisztikus elmeny volt, hogy magatol lekapcsol ha kiloted a windowst
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28787 üzenetére
SZünetmentes az alap, minden rajta van.
On the fly biost azért nem cserélgetnék... annyira nincs vészhelyzet.
Nekem sem volt még soha elhalálozás bios frissítés miatt. Annyi, hogy egyszer az asus P2LB-hez felraktam valami hozzávalót az asus oldaláról, amit a világon sokan becumiztak, és bootnál megállt. -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28694 üzenetére
Na mi van, senki nem tyúúningol?
Örülhetsz kolléga. Kipróbáltam a lapon a reserved jumper állásokat. Ez a lap is tud 2x szorzót de hogy jobbat mondjak tud 3,5x-et is. 4x-et nem találtam
Azaz megnézheted, hogy az 1 megás proccod stabil-e 210-en, majd 233-onHa stabil lesz, akkor marha irigy leszek. De azért drukkolok.
-
-
-
válasz
DarthSun #28685 üzenetére
Elindítod, majd a játékot is elindítod.
Hotkey-jel behívod játék közben amikor akarod, megadod neki, hogy milyen értéket keressen a memóriában.
Pl. 5 életed van, akkor 5-re keresel.
Ha már csak 4 lesz, megint, és így tovább.
Addig szűkíti a kört, amíg egyértelműen megvan a keresett cím.
Ekkor azt átírhatod, fagyaszthatod, stb.
Lehetett továbbá aktuális állást (pontosabban a memóriaképét) is menteni, majd behívni, ez sem volt piskóta fícsör.
Szigorúan csak DOS alá, és emlékeim szerint már a QEMM-nél is spéci konfig kellett neki az ütközések miatt. -
-
válasz
DarthSun #28680 üzenetére
Én Win98-hoz javasoltam a gyors leállítás tiltását, xp-ben nincs olyan ha jól tudom.
nakos1212: hát, azok is régiek ha úgy vesszük
Tényleg régiek (és minőséget képviseltek): Indiana Jones 1-2, Keen 1-6, DN3D, Doom 1-2, Blake Stone, Another World, Wolfenstein3D, és még lehetne sorolni.
Tényleg régi, de már újabb generáció: Quake pl. -
törölt tag
válasz
DarthSun #28680 üzenetére
fiatal vagyok, a p4 megjelenését még a bölcsödében vártam, de engem is jobban megfognak a régebbi játékok, egy COD UO vagy COD 2 sokkal élménydúsabb számomra mint egy BO2 vagy egy MW3
Javarészt cs 1.6-al nyomom, napi 1-2 vagy három órát.
MasterDeeJay : A blogodon teljesen jól össze van foglalva a CoD bukása, 90%-ban egyetértek az írással.
Lassan vissza kell downgradelni a vasakat, hogy a jó játékok normális fps-eken fussanak, illetve ne kelljen őket buzerálni, hogy elinduljanak új vason. -
-
Ádyka
őstag
-
válasz
DarthSun #28635 üzenetére
Megy az Nvidia-val is minden gond nélkül (több példányom is van belőle és Riva128-tól FX5900-ig bármilyen Nv-t megeszik) rev 1.04 felett mindenféle bűvészkedés nélkül, a régebbieknél meg a bios , agp és vga driver függvénye, ill az agp sideband adressinget kell letilatani vagy 1X-esre állítani az agp-ét ha minden kötél szakad, de már egy párszor leírtam, csak vissza kell keresni (pl tessék).
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28612 üzenetére
Elég csalóka pedig PRO lap. P1 vonalon 586DX a neve.
Itt egy magyar srác hozzá is jutott, csak elvileg nem indult el neki. -
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #28558 üzenetére
Mas volt a tapasztalatom anno. Foleg a sarga matrivas fekete piros feliratu - nem emlekszem milyen fajtaju tapok.
Ujabbakbol meg a jvc(vagy ilyesmi) acorp, vné és társa mind kisertetiessen hasonlo beluek
. Fel akarok ujitani egy adagot (kondicsere meg ami kell) de ezekhez eleve jo peldanyokat keresnek. Feltem a gepeket amiket rajuk kotom, mert tapot egyszerübb javitani mint egy elegetett alaplapot pl.
-
-
-
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28517 üzenetére
Annyira szép ez a proci, hogy sajnálnám összetrutyizni, hűtőt tenni rá és gépbe rakni. Ez a kép nem adja vissza a valódi méretét.
Amúgy milyen árban mennek most ezek a feketék? Én 10 körül/alatt is láttam. A tucat 256-osokhoz képest nem is sokkal több. Arany több van benne? -
Exian
addikt
válasz
DarthSun #28508 üzenetére
Igazából jobban megvizslatva, lesz javítani való rajta bőven. Kerámia kondik szétporladva, akku általi savártalom mindenfelé, szóval még méricskélni is kell rendesen, meg talán drótozni is. Egyébként én nem láttam működő állapotában még, haverom bohóckodott vele, ő mondta, hogy sikerült beüzemelnie, de mindig megáll X perc után. Amikor odaadtam neki, akkor még ennyi életjelet sem mutatott, a táp önmagában elindult (illetve másik géppel), de ha rá volt dugva a lap, akkor meg sem nyikkant. Nincs kizárva sajnos, hogy ez csak személtető eszköz lesz, bár azért van még remény rá, hogy teljesen működő lesz.
-
-
válasz
DarthSun #28471 üzenetére
A dual 486 ütős, azt elfogadnám. Látom SX- ek vannak benne, gondolom DX- eket is visz. A főmemóriától különálló SIMM foglalat mire való, talán kessnek?
sanchezsa : asszem szinte beszerezhetetlen, meg így az igazi, sima PPro- val fogja adni a feelinget. Ha PII kell bekapcsolom azt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest